Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 02, 2019

„Actualizarea pensiilor militare!” singurul slogan al Mitingului din 25 oct. 2019

39 comments

Inițiatorii Mitingului diluează din nou revendicările, introducând cereri care sunt specifice unui grup restrâns de rezervisti sau inadecvatele referiri la reglementarea prin ordonanțe a pensiilor militare.
Problema generală care lovește în toți pensionarii militari este cea a înghețării cuantumului soldei de funcție din compunerea bazei de calcul a pensiei militare, începând cu 15 sept 2017.
Legea 153/2017 a repus în valoare solda de funcție a militarului, ea fiind principalul element salarial component al soldei lunare brute. S-a încheiat obsedantul deceniu prin care finanțiștii din Sistemul de Apărare au jonglat din sporuri soldele militarilor în activitate, pentru a eluda actualizarea pensiilor militare. Au fost nevoiți, după adoptarea L 153/2017, să acționeze brutal pentru stoparea actualizărilor, inițiind odioasa OUG 59/2017, întărită prin câteva reglementări din OUG 114/2018.
Reintroducerea actualizării pensiilor militare cu creșterile etapizate ale soldei de funcție prevăzute în art. 38 al L 153/2017 ar asigura o creștere mai accelerată a pensiilor mai vechi și mai mici până în anul 2022, prin majorarea substanțială a bazei de calcul a actualizărilor etapizate, astfel încât, în anul 2022, pensiile militare ale militarilor cu funcții, grade și vechimi egale ar fi sensibil egale. Diferența ar face-o sporurile reglementate de L 153/2017.
Așadar, mitingul din 25 octombrie 2019 este Mitingul actualizării pensiilor militare!

39 de comentarii:

kostas spunea...

Sunteti niste naivi cei care credeti ca actualul guvern ne va rezolva problema cu pensiile. Daca vroiau sa o faca, o faceau pana acum. Nu pot sa aiba nici o scuza. S-a facut 1 an de cand latra ca sunt nedreptati si ca le vor rezolva. Nu au rezolvat nimic. Sa dea Dumnezeu sa cada acest guvern mincinos si prefacut.

Gigi spunea...

#####

***Deja am făcut"săpături"cu privire la acest miting si vă spun din experinta anilor trecuți.Interesul este mare.
Sper, ca rezerviștii SNAOPSN să înțeleagă că neimplicarea,somnul acestora,duce pe mai departe la bătaia de joc a guv.față de această categorie de pensionari.Peste câțiva ani vom deveni ASISTAȚII SOCIALI AI ȚĂRII!!!Exceptie cei care au pensie cu 5 cifre.Dar nici aceștia să nu se culce pe urechea aia,o stiu ei!
Să nu ziceți că nu v-am spus!***
Mulțumesc Admin H pt.posibilitatea de a ne pune la dipozitie Blogul sa ne informăm pe această temă!
Unirea face puterea!
#####

M spunea...

Azi s-a dovedit ca PSD nu mai are majoritate in Parlament. Este deci posibil ca guvernul sa pice. Atunci pentru ce si impotriva cui mai ne strangem?

Hai cu contributivitatea!!!!!!

mosmartin16 spunea...

..ok, Huhu !!!...foarte corect...dar ...ce facem cu sporurile pentru rezervistii care nu au beneficiat de ele ..deoarece la data trecerii lor in rezerva ..nu erau reglementate ?

gigi 2 spunea...

Impotriva cui o sa faceti miting?

Pop Iuliu spunea...

Un obiectiv care reprezintă principala soluție de majorare substanțiala a pensiilor stabilite înainte de 2010!
Chestiunea este ca la o eventuala actualizare a soldelor de funcție se mărește și mai mult diferența între pensiile celor trecuți in rezerva după 2016 ( care au in baza de calcul mult mai multe și mai mari sporuri) și camarazii nostrii pensionați cu peste 9 ani înainte, așa ca va creste substanțial raportul dintre pensiile “vechi” și cele “noi”, chiar dacă pensionarul “vechi” a avut asemenea celui “nou” aceeași funcție, grad și vechime in activitate!!

Patrascioiu spunea...

Mai analizeaza.Ti se par mici pensiile celor pensionati dupa 2010?Mie nu.Oricum se vor bucura de cuantumul cel mai favorabil.Nu vad ce e rau in actualizarea pensiilor militare pt.cei pensionati inainte de 2010.Spui ca oricum in 2022 se va micsora diferenta intre pensii.Te-ai intrebat cat este speranta de viata a pensionarilor militari?Cati dintre noi sunt siguri ca pasesc in anul 2022?Dupa varsta de 65 ani te poti astepta la surprize neplacute.

Alexcta spunea...

@M
După ce Ministerul Muncii a redus deficitul Casei Naționale de Pensii, furând de la casele militare, nu mai are niciun interes să ne treacă pe contributivitate!
Asta ar însemna creșterea foarte multor pensii militare și falimentarea Casei Naționale de Pensii.

Patrascioiu spunea...

Sa cada guvernul.PSD sa dispara.S-a dovedit ca nu-i intereseaza situatia noastra.S-a dovedit ca nu stiu altceva decat mint si fur.Merita pedepsiti.Din pacate nici cei ce posibil sa le ia locul nu prezinta incredere.Nu stiu care e situatia la bulgari unde presedinte e un fost militar de cariera.Noi am avut parlamentari, fosti pensionari militari dar si ei au uitat de unde au plecat.Pana la urma nu avem ce face,trebuie sa riscam.

Huhu Rezea spunea...

@Alexcta
Mare idiot poți sa fii!

vasile iosif spunea...

Dle H,

Se pare ca dna Dancila se tine de cuvant.
S-a introdus amendament la C.de aparare.
Rog verificati.
Cu stima,

M spunea...

@mosmartin - dar ...ce facem cu sporurile pentru rezervistii care nu au beneficiat de ele ..deoarece la data trecerii lor in rezerva ..nu erau reglementate ?

Realizezi că și un medic care nu a prins triplarea salariului o să aibă o pensie mult mai mică decât unul care a prins creșterea? Că o pensie o să aibă medicul cu 4.000 de lei salariu și alta ăla cu 12.000?
Să zicem că de mâine se scoate plafonarea și actualii activi o să fie aibă pensie la valoarea de acum a SF! 😁 Eu zic să le taie pensiile! Ai dracului! Să se folosească SF din 2010!!!!😁

Militar de la 14 ani spunea...

Mi-aș dori să vină mulți pensionari militari la miting. Dar cred că va avea soarta referendumului privitor la familie. Nu are obiect. Ca și referendumul. Guvern nu, doar parlament și președinte. Toți maiorii, ltcol și col pe care îi cunosc și au 3-4000 lei pensie au 65-70 ani. Niciunul dintre cei cu care am vorbit nu merge la miting.
Ceilalți, mai tineri, 50-55 ani au un job. Cu tot cu pensie ajung la 7-8000 lei pe lună. Nu prea îi interesează. Chiar dacă le-am spus că mai au job vreo 5-6 ani după aceea revin iar la pensia neactualizata.
Deci din provincie slabe speranțe. Poate cei din București să fie mai "activi", în sensul că deplasarea ar fi mai ușoară.
Una peste alta, dacă vor fi 10000 considerați asta o victorie. La participare. Căci la rezolvarea problemei vom avea de așteptat. Și când credem că se va rezolva va veni și un recul gen impozitare, CASS etc.
Cei care visează mii de lei la pensie, visează frumos. Dacă va veni 100-200 lei din procentul inflației tot va fi ceva. Tare îmi este că va fi anihilată orice creștere de noi taxe.
Și toate astea numai din cauza toxicității induse de Băsescu - Boc care sunt bine mersi. Unul primar, altul europarlamentar și cu 200 ha la Nana. PSD-ul, singurul de la care mai aveam ceva speranțe, s-a dus. Ar fi culmea să apară o surpriză plăcută de la PNL-USR. E posibil dar nu cred. Mai degrabă în surprize neplăcute.

Mihai spunea...

las'că pune Geonă o vorbă bună la NATO pentru militarul armyei romane subnutrit si facut la buzunar si pensie comparativ cu armatele care ne-au bagat in alianta pe usa din dos. Evident , dacă nu bate ”vântu” !
Până atunci puneti bază pe indexarea cu 4,..% din 2020.
Nu uitati sa puneti folie pe numerele de inmatriculare până la locul de desfasurare a mitingului.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Trimișii Vioricăi la discuții cu conducerile Asociațiilor de rezervițti au primit ok numai în privința eliminării taxării pensiilor militare, pentru că membrii conducerilor de asociaţii au pensii atât de mari încât doar asta îi interesează, nu actualizarea.
De remarcat este că de astăzi PSD nu mai are majoritate în Parlament și nu va mai putea impune adoptarea proiectelor promovate de PSD.
Astăseară l/am auzit p pe Rares Bogdan vorbind la B1Tv despre impozitarea și plafonarea pensiilor speciale ca în Grecia.

kostas spunea...

Ar putea daca ar vrea, ar discuta in Parlament sa abroge oug 59 si atunci s-ar vedea daca Ponta ar fi serios si nu a mintit cand a spus ca el sustine aplicarea legii 223 asa cum a fost initial. Ar putea sa rezolve treaba intr-o saptamana. Dar toti au mintit si ne-au dus cu vorba.Cu Ponta ar avea majoritatea si ar indrepta toate nedreptatile facute cu OUG-urile.

Huhu Rezea spunea...

@kostas
Imi bat tastatura degeaba pentru unii ca d-ta, care nu înțeleg că abrogarea OUG 59/2017 nu repune în vigoare art. 60 din L 223/2017.
Este nevoie de respingerea ei prin legea de adoptare sau de modificarea expresa a art. 60 modificat prin OUG 59.

kostas spunea...

Rares Bogdan stie sau nu, ca pensiile militare sunt pensiile noastre, normale, pentru care am muncit o viata intreaga, ca orice civil, nu sunt speciale, adica nu sunt un bonus, cum a zis CCR ca sunt pensiile speciale, care se dau ca un supliment la pensia normala.Noi nu avem alta pensie decat asta militara. Cum isi permite orice neinformat, care nu nu a citit niciodata legea pensiilor militare, sa vina sa afirme tot felul de prostii? Ce suntem noi? Milogii lor, sa-si bata joc de noi toti nestiutorii, sa ne ia din drepturi cand vrea muschiul lor? Sa vada ca noi avem o lege a pensiilor cum au si civilii o lege a lor,care trebuie respectata, nu sa fim batjocoriti.Intai sa se informeze si apoi sa vorbeasca.

kostas spunea...

Pai asta sa faca in Parlament, d-le Huhu. Sa faca ceea ce zici tu. De ce nu vor sa faca? Daca voteaza si Pro Rom. lui Ponta, are majoritate.

Leon spunea...

Cu putina vointa politica din partea PSD,Comisia ptr.Munca din CD ar putea rezolva favorabil mare parte din solicitarile pensionarilor militari, finalizand rapoartele pentru:
1.Pl x nr.82/2016, privind aprobarea OUG.nr.57/2015, raport comun cu Comisia de Aparare si Comisia de Buget.
2.Pl x nr.310/2017, privind aprobarea OUG.nr.59/2017.
3.Pl x nr.93/2019, privind aprobarea OUG.nr.114/2018, raport comun cu Comisia de Buget si Comisia ptr.Comunicatii.
Comisia de Aparare a dat un aviz Favorabil la pct.3, cu 7 amendamente aprobate.
Guvernul deocamdata nu poate da OUG fara avizul ministrului de interne, dar presedintele CD, social-democratul Ciolacu ar putea urgenta finalizarea celor 3 proiecte..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Chiar nu înțelegi că Guvernul Dăncilă își trăiește ultimele zile?
Mitingul din 25 oct se va adresa unui premier agreat de MUtu!

kostas spunea...

Huhu. Ce treaba are sula cu prefectura? Proiectele alea de legi sunt in Parlament nu la Guvern. Parlamentul mai are multa viata pana o pica.

mosmartin16 spunea...

UN EXEMPLU DE DISCRIMINARE DOAR PRIN PRISMA FAPTULUI CA ......... TE-AI NASCUT CU UN AN MAI DEVREME !!!


1. solda de functie / 2019 este mai mica decat cea din anul urmator,respectiv 2020 ( art.38 alin.4 din Legea nr.153 / 2017 ) !!!

2. diferenta dintre solda de functie / 2019 si solda de functie / 2020 se mareste si ca urmare a includerii gradatiei in acestea ( anexa nr.VI, art.11 alin.4 din legea mentionata ) !!!

3. aplicarea procentuala a celorlalte elemente salariale - definite in anexa nr.VI din Legea nr.153 / 2017- la cele doua cuantumuri ale soldelor de functie noi rezultate, conduce implicit la solde / salarii evident si substantial diferite !!!

4. iar de aici ... pensii substantial diferite ... pentru doi rezervisti..unul din 2019 si un altul din 2020...chiar daca ambii au avut ...
- acelasi coeficient de functie !
- acelasi grad !
- aceeasi gradatie !
- acelasi procent pentru solda de comanda !
- aceleasi elemente salariale !
- acelasi procent pentru semnul onorific In Serviciul Patriei !
- aceeasi vechime cumulata !!!

Curat... murdar !!! Sa auzim de bine !!!


Leon spunea...

@Huhu Rezea, pai asta este ,,smecheria,,: indiferent ce se intampla cu Guvernarea, PSD grabeste adoptarea celor 3 proiecte de legi si le trimite la promulgare, unde Iohannis va trebui sa ia o decizie favorabila militarilor sau..nu !

Patrascioiu spunea...

Guvernul isi merita soarta.Putea sa-si onoreze promisiunea inca din prima zi a formularii ei.
Exista o zicala romaneasca.Schimbarea domniilor bucuria nebunilor.Sa vedem daca se aplica si in cazul nostru.Eu accept un adevar dur in locul unei minciuni .
Cineva cu ceva timp in urma spunea cum ca guvernul ar accepta neimpozitarea pensiilor militare.Se referea la impozitul de 10% a ceeace trece de 2000 lei sau la taxa de 30% la ce trece peste 7000 lei?Si una si alta pentru multi dintre noi inseamna o frectie la un picior de lemn.
Mergem la protest pe 25 octombrie.Chiar daca va fi un nou guvern trebuie sa aratam ca existam.Nu va puneti speranta in participarea pensionarilor militari din Bucuresti.Nu uitati ca majoritatea au fost prin minister,MSM,comandamente de arma etc. si ca este aproape imposibil de urnit.Am constatat in perioada 2010-2013 cand ne bateam cu Basescu si Boc..Mai carand vin cei ce locuiesc in vestul si nordul tarii decat ei.

Huhu Rezea spunea...

@martin
Toate efectele negative pe care le amintesti ar dispărea dacă se reintroduce actualizarea.

Gigi spunea...

Toți am fost dezavantajați datorita legilor date în periade diferiite,ieșirii la pensie în perioade diferite și neținându-se seama de către cei care au legiferat.
Beneficiari de legi bune,au fost cei re/re/recalculați pe L.119(85℅)și cei iesiți cu L.223/2016 până în 15.09.2017.
Reactualizarea cnf.art.38/L.153,ar fi benefic pt.toți. Ord.59(LoV),a fost răul cel mare făcut SNAOPSN.Nu mai vorbesc de OUG. 57.
DACĂ NICI PÃNĂ ACUM UNII NU STIU LUCRUL ĂSTA,ATUNCI NU MAI E NIMIC DE ZIS.
Dacă cerem prostii,prostii ni se va da!Vorba unui clasic în viață.
O nouă lege,va fi un nou dezastru pt.unii.

Leon spunea...

INFORMARE din 02.10.2019

În urma desfăşurării şedinţei Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (comisie avizatoare) din Camera Deputaţilor, azi 02.10.2019, a fost introdus şi aprobat, cu o singură abţinere, amendamentul la propunerea legislativă pentru completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal (PLx 396/2019), prin care se exceptează categoria de contribuabili proveniţi din SAOPSN, beneficiarii prevederilor Legii 223/2015.

Amendamentul a fost propus de FORUM şi însuşit de preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Preşedintele FORUMULUI

General locotenent (r) Neculai BĂHNĂREANU

mosmartin16 spunea...

...partial, Huhu ...ai dreptate !!! ...dar...chiar si prin actualizare ....problema nu e rezolvata in totalitate !!!...si stii la ce ma refer ...

M spunea...

Sa vina Rares Bogdan!!!Sa vina Rares Bogdan!!!Sa vina Rares Bogdan!!!Sa vina Rares Bogdan!!!

In Grecia pensiile militare au scazut la jumatate. De la 3000 de euro la 1420 Euro - de exemplu!!!!
Pensiile militare au scazut cu procente cuprinse intre 50% si 70%. Se lamureste elegant si problema nemultumitilor (uaaaaa pensia mea e mai mica decat a altuia. Sigur, la randul meu si eu am avut-o mai mare decat a celor pensionati inaintea mea si am luat si salarii compensatorii, dar, uaaaaaa.... la grad egal si functie egala eu sa am beneficii!)

Traiasca PNL si Rares Bogdan. Ca pierd eu ma doare undeva, bine ca am copiii destepti si nu lucreaza in SNAOPSN, dar daca mai taie un pic din pensiile alora de prin Comitetul lui Les cred ca am sa votez PNL panma la moarte!

Huhu Rezea spunea...

@martin
Lasă domnule lucrurile mărunte pentru alte mitinguri!
Acum este momentul să rezolvam problema care îî doare pe toţi rezervistii: ACTUALIZAREA
Nu vezi că pe seful Forumului,Behnăreanu, daca are pensie taxabilă, il doare în dos de actualizarea pensiilor pentru amărâţi.
Il durea gura sa susţină în Comisia de Apărare în primul rând actualizarea. Aaaa...nu avea aprobarea!

M spunea...

@Civil - calculați o diferență de 10 ani. Ca nici la noi problema nu e de la un an la altul. Oriunde salariile cresc și dacă iei o perioadă de timp suficientă atunci apar diferențe din ce în ce mai mari. Hai, ca ai înțeles, dar te faci ca nu! 😁

Da, copiii mei vor avea pensie pentru că nu stau după statul român. Și da, ma vor ajuta dacă o sa fie nevoie.
Iar faptul că nu au ales cariera militară, în condițiile din România, mi se pare o alegere bună.

Ma deranjează ipocrizia!!!!

Decât să îmi taie pensia Comisia lui Leș mai bine o lege corectă, pe contributivitate. Abia atunci la funcție și grad egal vei avea pensie egală. Cu observația că la noi nu avem situații de triplare a soldei și deci nu avem situația din Sănătate.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, daca PSD pierde Guvernarea, inseamna ca problema pensiilor militare va fi rezolvata favorabil de noua coalitie !
Sa ne aducem aminte ca in proiectul initial al Legii salarizarii (L.153/2017), la Art.40.Pensiile de serviciu, se spunea:
,,Pana la aplicarea INTEGRALA a prevederilor prezentei legi(..anul 2022..), SE SUSPENDA temporar ACTUALIZAREA in functie de majorarea salariilor, soldelor...,, cu referire la toate pensiile de serviciu, inclusiv pentru Magistrati !
Acest articol a fost eliminat de comisia de munca din Senat (L 111/2017) la propunerea senatorului Serban Nicolae si la sugestia ,,penalului,, Dragnea !
Dar PSD n-a renuntat si dupa cateva luni, Premierul Mihai Tudose a semnat OUG.nr.59/2017( unde Magistratii nu mai apar...!), iar din partea MApN a fost avizata de Adrian Tutuianu..!
Deoarece o parte dintre cei 205 senatori si deputati PSD si ALDE, semnatari ai proiectului mai sus mentionat( L 111/2017 la Senat, Pl x nr.209/2017 la CD.) s-au alaturat lui Victor Ponta, sunt mari sanse ca Art.59 si 60 sa revina la forma initiala din L.223/2015 ...sau NU..??

Huhu Rezea spunea...

Mare naiv mai @Leon
Hai să-ți spun eu ce se va întâmpla de joia viitoare, dacă trece moțiunea.
Guvernul este demis și Viorica nu va mai rămâne nici măcar premier interimar, pentru că își va prezenta demisia.
Johannis este obligat să-l desemneze candidat pentru formarea unei majorități, în următoarele 10 zile, pe Orban.
Inclusiv PSD il va ajuta pe Orban să treacă Guvernul său minoritar prin Parlament.
De ce?
Pentru a se face de râs, cum a zis tăranul care s-a dus cu vaca stearpă în târg.
In prima luna de guvernare liberalii vor desființa pensiile speciale și le vor plafona pe cele mlitare, cum a zis Rares serile trecute.

Nu-ți mai face iluzii cu Ponta!
Nici gulerele albe nu vor mai avea nicio putere să mai tragă sforile.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Deci, daca inteleg eu bine gulerele albe au putere doar sub guvernul PSD. Sub guvernul Orban nu o sa mai aiba putere, ziceti dvs. Pai atunci singurele concluzii sunt ca gulerele actionau cu binecuvintarea PSD sau ministri PSD sunt niste incompetenti.
Astept concluzia dvs.

Gheorghe Polcovnicu spunea...

Pentru Leon
Sugestia penalului Dragnea de eliminare a acelui articol a fost facuta la presiunea militarilor pensionari.
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2017/05/catre-lia-olguta-vasilescu-si-justitiei.html

Huhu Rezea spunea...

Un domn tehnotigru care se dă foarte informat, mă informează misterios:

„nu scriu ca sa publici, ci doar iti spun pentru a da un licar de speranta celor obiditi.Azi d-na "suprema" a spus ca mitingul nostru nu va mai fi necesar , gireaza dansa!”

Ce aş putea să comentez?
-In primul rând doamna s-ar putea să nu mai fie supremă la data mitingului.
In al doilea rând, doamna crede că principala nemulţumire a pensionarilor militari este intenţia de taxare a pensiilor mari, nu actualizarea, pentru că aşa i-au informat pe consilierii dânsei nişte incompetenţi cu pensii mari din conducerile asociaţiilor de rezervişti.

M spunea...

@Civil - pe mine mă ia durerea de cap!

Ziceți : "La venituri diferite, pensii diferite."

Dar și cu emfaza : habar nu ai.... Bla, bla, bla.

Dacă ați și citi nu numai ati critica ati vedea că asta spun și eu. Un doctor X pensionat acum 10 ani când a avut un venit mai apropiat de salariul mediu va avea o pensie mai mică decât unul cu salariu e 15.000 e lei.

Un medic șef de secție de la Cocarlati nu are pensia egala cu Șeful de secție de la Spitalul Floreasca.

Numai la noi e nebunia asta. De aceea eu prefer tot mai mult contributivitatea și la militari. Vreau și eu "necontestabil". Îi bagă în rahat pe disponibilizați dar ce contează? Nu?

Medicii sunt mai inteligenți și înțeleg cum funcționează societatea. Nu am auzit un medic (sau un profesor) să ceară reducerea salariului/pensiei unui coleg pe motiv "eu o am mai mică".

Probabil că Olguța avea dreptate : militarii nu se ridica la nivelul dascălilor.

Hai domnule, citește, ce naiba! Citești primele 4 cuvinte și te repezi să comentezi!

M spunea...

@Civil - 😁 atunci sunt de acord cu Dumneavoastră.
Din cauza legilor de salarizare diferite și militarii ai avut salarii (mă rog, solde) diferite. Pe lângă astea de-a lungul timpului au avut și au pierdut ale drepturi. Proiectul comisiei Leș clamează "îndreptarea inechitatilor" dar limitează asta la tăierea unor drepturi ale actualilor activi și ai celor pensionați în ultimii ani.
Ia în calcul "solda maxima corespunzătoare gradului" adică nu conteaza ce funcție ai avut ii ridicam pe toți la maxim. Păi nu era vorba ca "la funcție egală" pensie egală?
Ai avut sau nu specialist de clasă, nu contează, îți dam noi din burtă.

Ca la civili mie mi se pare normal ca pensia să se calculeze pe baza salariului la care s-a plătit impozit.