Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 12, 2019

Va aduce Giuliani probe privind amestecul grosolan al lui Biden in condamnarea lui Dragnea?

28 comments

Parcul Comana
Will Giuliani bring evidence about Biden's coarse mix in Dragnea's conviction?

Autodenunțuri ale lui Ponta într-un interviu dat site-ului „Stiripesurse”, în martie 2018, în legătură cu dosarul Referendumul, dosar instrumentat de Kovesi sub oblăduirea Departamentului de Stat, a Ambasadei SUA și a vicepreședintelui Biden. 

Lungul interviu ar fi declanșat anchete serioase într-o țară normală, dar în România și presa a trecut sub tăcere dezvăluirile lui Victor Ponta. 

Ele pot fi acum dezgropate de scandalul declanșat de Partidul Democrat din SUA, care a pus în mișcare impechment-ul împotriva președintelui Trump.  Avocatul  Giuliani amenință cu dezvăluiri despre intervențiile abuzive și actele de corupție ale familiei Biden în Ucraina, China și România .


Pasajele despre  dosarul lui Dragnea si intervențiile americane:

Kovesi – un procuror mic care nu știe nimic

”2013, octombrie sau noiembrie. Cu o săptămână înainte, vine Liviu la mine şi zice: ”băi, ne-au minţit”. ”Cum adică, Liviu?” ”Mă trimit în judecată!” ”Cum să te trimită, mă, în judecată? Păi, nu am zis că nu se mai fac dosare politice?”. ”Mă trimit în judecată. Mi-a zis Papici că îi spune Kövesi să mă trimită în judecată”. ”Băi, zic, eu nu cred, cred că te minte Papici”. ”Nu, mă trimite în judecată! Hai să vorbim!”. Şi ne-am dus să vorbim cu domnul Maior, cu domnul Coldea: ”domnule, îl trimite pe ăsta în judecată pe ceva ce nu a făcut! A sunat-o pe Kövesi, care a zis: ”domnule, eu nu vreau, vrea Papici să îl trimită”. Era o bălăcăreală din asta, ştiţi?L-au păcălit pe Dragnea aici, adică Kövesi i-a zis că Papici, Papici că Kövesi, şi mi-a şi zis. Şi eu de atunci i-am zis: ”Liviu, fraier ai fost să ai încredere, nu trebuie să ai încredere în asemenea oameni, hai să ne vedem noi de ale noastre, de guvernare, de…” De-aia am şi zis, că l-a trimis în judecată, şi eu am zis: ”nu, nu, Liviu Dragnea rămâne în guvern”. L-am apărat, l-am ţinut în guvern”.


Ce vrăji a mai făcut procuroarea mea

”Am văzut-o pe doamna Kövesi cum iese la televizor şi spune: ”o intervenţie a guvernului în activitatea DNA”. Am rămas uluit. Cum aşa? A, doamna Kövesi, eu nu am vorbit niciodată cu ea când am numit-o, dar am zis: ”ce condiţii are doamna Kövesi să vină? Condiţia mea e să nu mai facă dosare ca ăsta, să nu mai facă dosare politice”. ”Nu, nu face”. Are o singură condiţie: să poată să îl aducă pe Marius Iacob, că Marius Iacob, ea fără Marius Iacob nu poate. Domnule, Marius Iacob e cel cu Elodia, mi se părea ridicol. Dar zic: ”dacă voi credeţi că nu ne facem de râs, sigur, să propună pe cine vrea”. Ei, în acel moment, mă sună însărcinatul cu afaceri al SUA care ţinea loc de ambasador, cred că Duane Butcher era, zice: ”vreau să te văd, să vin la birou”. ”Da”. ”Uite, ne-a sunat doamna Kövesi şi ne-a zis că guvernul intervine în… şi, în condiţiile astea, nu ştiu cum să facem cu vizita”. Cred că asta v-a povestit Ghiţă, care le-a încurcat. Că eu la un moment dat i-am spus lui Ghiţă, zic: ”băi, tu îţi dai seama, cum adică, vizita ţine de ce spune Kövesi?” Şi eu ...am fost puţin indignat, am zis: ”bine, nu mai merg în America. Cum adică, dacă asta e condiţia, că v-a sunat doamna Kövesi pe dumneavoastră, pe ambasador, să veniţi la mine, să îmi spuneţi că nu mai merg în vizită în America, zic nu mai merg, poftim!” ”Staţi aşa, să discutăm la Departamentul de Stat…” A ieşit un mare tărăboi, că, totuşi, era vizita la Washington a primului ministru, era vizită oficială. Şi, în final, s-a zis: ”nu, nu, haideţi, veniţi, că vă aşteaptă domnul Biden”. Şi de-aia nu am putut să mă văd cu Obama, că trebuia să fiu la Biden şi să mă… ”Dar, ştiţi, înţelegem că sunt probleme, că guvernul intervine în activitatea DNA”. ”Domnule, nu am intervenit în activitatea DNA! Pur şi simplu am zis că dosarul… Deci, eu era să nu mai ajung în America pentru că îl apăram pe Dragnea, cu Dosarul Referendumul””.

28 de comentarii:

Patrascioiu spunea...

Kovesi va fi procuror european.Veorica după prezidențiale caput..PSD prin Dragnea a atacat justiția ceeace nu este permis.
Pesedisti lasati jignirile.

Mihai spunea...

Alaltaieri ,ascultam radio Romania in mașină pe E 60.
La un moment dat se dă urmatoarea stire si raman consternat cu gandul la facatura " scrisoarea lui Giuliani".
Stirea suna cam asa ; "Presedintele Poloniei a declarat ca presedintele american se foloseste de Polonia in disputa din Congresul american cu fam Joe Biden."
In ce sens nu am inteles ,dar atunci m-am intrebat dece vize de libera circulatie pentru polonezi doar pentru 90 de zile.
Un joc murdar din politica americană in care cred ca acest " Giuliani " nu se va simti deranjat daca va mai recunoaste inca odata ca a luat ceva sume frumusele ca sa mai traga niste gogorite prescrise.
Nu cred in spusele acestui Giuliani.
Toti presedintii si vicepresedintii americani din ultimele mandate au fost pe langa oameni politici si oameni de afaceri cu interese in zonele de conflict unde au declansat sub diverse pretexte razboie.
Se stie bine ca dupa invazia Irakul au invadat si companiile petroliere ale vicepresedintelui american din mandatul lui Bush .
Amestecul in Ucraina a fost politica de stat americana pentru contracararea rusilor si scoterea Ucrainei de sub influenta lor.
Postul de radio Romania este un post cu stiri si programe serioase.
Il ascult de multe ori cu placere vizavi de stirile de pe tembeliziuni la care nici nu accesez.

Leon spunea...

http://m.ziare.com/international/rudy-when-you-have-to-shoot-shoot-don-t-talk-1581173

ifrim spunea...

Stie cineva de ce merg candidatii la prezidentiale in state (licurici) sa ia binecuvantare?O iau asa pe gatis la promotie ori promit ceva?Ca se respecta 2% din PIB pentru aparare a cumpara tehnica de la ei stim,deasemenea ca nu se modifica redeventele mititele,dar mai promit ceva ce nu stim?

Militar de la 14 ani spunea...

Din toate aceste pasaje, rezultă că cei care au condus România în frunte cu Ponta, Dragnea, Ghiță etc. au limbaj și comportament de interlopi. Cred că ăștia și când respiră fac infracțiuni.
E o lehamite de nedescris. Dacă Kovesi, pe care toți infractorii din politică o voiau out, ar fi făcut greșeli care puteau fi probate în justiție, nu ajungea în fruntea PE.
Sunt convins că există imixtiuni, că sunt procurori care execută unele comenzi, că s-au făcut și unele greșeli, dar asta nu înseamnă că infractorii pot face legea. PSD-ul nu a știut să gestioneze relația cu Kovesi, cu justiția în general. Și asta pentru că toți cei care s-au ocupat de problemă aveau probleme cu justiția. Niciodată nu vor putea câștiga un război cu magistrații decât dacă ar schimba statul de drept cu dictatura. Linia e foarte subțire, la început cu suveranitatea, apoi cu piețe de stat și tot așa. Asta s-a incercat, o venezuelare.

Huhu Rezea spunea...

@Asta de 14 ani
Tu și încă vreo câteva „scârne” sunteți proști de-a binelea, dacă nu sunteți îndobitociți.
Cum este posibil ca procurorul general să se supună cerințelor unei puteri străine? După mintea voastră astă nu este tot un amestec în justiție, după cum amestec este și incitarea lui Iohannis pentru desființarea SIIJ. Cel puțin Iohannis are un interes, pentru a stopa cercetarea de acea secție a judecătoarelor din Sibiu care aurelegalizat patrimonial organizația fascistă Grupyul Etnic Gernman din Sibiu pentru ca ANRP să spolieze patrimoniul statului de zeci de claădiri în folosul grupării etnice patronate de MUTU.

Mihai spunea...

Hai sa zic si eu ceva .....

A venit Codruta,
Luati la ani cu căruța 🤣🤣🤣😂.

Da cu ,caruta cu " plosti "( citat din maestru) de la Caracal mai la deal si mai la vale ,stanga ,dreapta.
Hai 🙋‍♂️

reddog spunea...

SS trebuie desfiintata.
Adina Florea, cea care se vrea a fi un mic fuhrer, este periculoasa pentru democratie si statul roman.
Practic acest SS este arma gastii pesediste cu care lupta impotriva justitiei si anticoruptiei.
Noul guvern trebuie sa o desfiinteze. Urgent!

Militar de la 14 ani spunea...

Tot timpul ai fost supus unei puteri străine. Dar nu vrei să vezi. Că au fost rusi, americani, francezi, germani, turci... azi sunt unii, mâine alții. Vrei să fi ce nu ești. Asta e din născare. Nu e vina ta. Totul vine de 2000 de ani, poate și mai mult. Toți au vrut alianțe cu puteri străine. Bineînțeles, totul are un preț. Poți să le zici scârne și celorlalti dacă asta te face mai suveran. Dar vorba lui Dinică: ai șapca în suflet.

M spunea...

Ardoare cu care grupul infractional Johannis - Kovesi ataca aceasta postare este cu adevarat uluitoare. Nici un pic de bun-simt, de realism. Johannis zice: sa luam puterea sa rezolvam cu SIIJ. Iar spalatilor pe creier li si pare OK.
Cateaua de Kovesi, o tradatoare ordinara, o sa fie procurorul vietii. Sau nu! Cine stie? Oricum trebuie sa i se inchida rapid dosarele penale!
Fapte:
- Johannis a fost chemat ca o sluga la Washington.
- A dat gazele din Marea Neagra si a primit o sepcuta
- Cum a venit la Bucuresti a intervenit brutal in justitie si a cerut demisia procurorului DIICOT. O eventuala ancheta privind Biden in Romania ar fi fost cercetata de DIICOT.
- a accelerat caderea guvernului pentru a pune mana pe Ministerul Justitiei.
- Acum o sa aiba posibilitatea sa isi numeasca slugile la toate parchetele.
- Oare ce i-a mai cerut Trump de a avut nevoie sa isi subordoneze RAPID justitia?
Somn usor bietilor postaci ai unor penali. Imi e mila de domniile voastre!

Iulian Mareș spunea...

Red,
Am o întrebare? Nu te doare?

*Sincer, din clasa I ai mai luat 9 la ceva(muzica, purtare, desen, lucru manual nu se pun)? Dna Florea a luat peste 9 la examen!

Iulian Mareș spunea...

M,
Urez noului guvern să nu construiască nici o nouă pușcărie și nici modernizarea vreuneia de!
5 ani trec ca apa, în cel mai nefericit caz!

reddog spunea...

Iulian Mares

Da, la istorie. 😁

reddog spunea...

Hopa!

Vrem ca democratii si republicanii din USA sa se dea in gat unii pe altii. 😁

Pentru cine nu stie acest Giuliani a fost platit sa scrie o scrisoare pro pesedea si anti justitie.

Speram sa le urmeze exemplul si cei de ma noi, in special Tariceanu, Ponta si aia din gasca pesedista(ultimii sunt prea multi sa-i insir aici) 😁

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2411865455694860&id=2007868966094513

M spunea...

@reddog - "Pentru cine nu stie acest Giuliani a fost platit sa scrie o scrisoare pro pesedea si anti justitie."

Ma mir ca stimatul domn reddog cade in capcane atat de vizibile. Ma asteptam la experienta domniei sale si la admiratia pe care o are fata de procurori sa fie un pic mai rezervat!

Pentru cine nu stie Giuliani este un avocat. In tarile civilizate avocatii isi ofera serviciile contra-cost. Giuliani a demantelat mafia americana cand era procuror. Nu ca Kovesi a luptat cu dusamnii politici ai celui care a pus-o sefa.

Numai trepanatii rezist se dau cu kurul de pamant cu Giuliani. Ba, idiotilor, si Kovesi a luat bani ca sa fie procuror! Sau credeti ca a "muncit" pro bono.

raul spunea...

Bai caine rosu ,te urmaresc de multa vreme ,ia canta maria -ta la alta masa ca ne enervezi!Eu sunt neutru ,ma doare in cot de politicieni ,pt ca toti sunt o apa si-un pamant,adica niste jeguri umane ,dar cand vad extremisti si mai ales cretineala la oameni de la care ai ceva pretentii ,nu mai suport!Ia du-te pe ziare.com ,pe hotnews,pe alte site=uri care-l pupa in cur pe IOHANNIS si lasa-ne!
PS Cat de cretini putem fi sa mai gresim a doua oara sa alegi un neamt care nu a facut nimic 5 ani??Chiar din 20 de milioane de romani nu gasim unii sa ne conduca si sa alegem nemti ,acum si 1/2 unguri (Orban)???

Huhu Rezea spunea...

Scrisoarea pe care Giuliani a trimis-o Mutului a fost scrisa de avocații lui Puiu Popovici cel care a tranzacționat terenul din Băneasa pt. AMBASADA SUA.
Sponsor a fost tot Puiu Popoviciu, amicul lui Băse.

reddog spunea...

Huhu Rezea

Practic urmand acest rationament Giuliani era prieten cu Basescu. 😁

Va rog sa-i taiati macaroana lui @raul

E prea nervos. Si neutru.
Dar vrea proteste doar la Cotroceni. 😁

Iulian Mareș spunea...

Red,
la Istorie? Nasol....mai ales ca acum se rescrie istoria eliberata de prpaganda PCR!
Macar cu ceva ratiune ti-ai putea da seama ca sub Base s-au pus bazele unei justitii mincinoase, incorecte, aservite politic!
Un procuror cu 3-4 ani vekime si 3-4 dosare rezolvate este bun pentru Procuror General? Cu ce obligatii in acest caz?

Iulian Mareș spunea...

T3, Asta-i justitia sibiana, adorata de tine si Blokanis?

Ghiță Ciobanul s-a trezit cu conturile golite după ce două angajate ale băncii cu care lucra au extras abuziv circa 700.000 lei din banii clienților. Ghiță a avut o pagubă de ”doar” 4.000 lei, însă culmea e că acesta nu și-a putut recupera paguba deși infractoarele au recunoscut furtul și au primit o condamnare la închisoare cu suspendare.
Frauda a fost descoperită în 2013, atunci când DIICOT-ul a demarat ancheta în cazul dispariției fără urmă a sumei de 763.013 lei din conturile clienților unei bănci. În urma investigației s-a aflat că două angajate, una ofițer de cont și alta casier au operat fără drept în conturi și au ”topit” banii clienților. În urma scandalului, banca a achitat pagubele pentru majoritatea clienților mai puțin 17 oieri din comuna Jina, printre care și Ghoerghe Dănulețiu, alias Ghiță Ciobanul.

Cum a câștigat banca procesul cu Ghiță Ciobanul?
Anul trecut, Ghiță și consătenii lui au acționat în instanță banca solicitând restituirea sumelor care au dispărut din conturi. Culmea e că judecătorii au dat dreptate băncii și i-au lăsat pe păgubiți cu buza umflată.

Cum a reușit banca să câștige procesul cu păgubiții?
Ei bine, avocații instituției au adoptat o strategie inteligentă. Ei au invocat faptul că banca însăși s-a declarat păgubită în relația cu propriile angajate, deci în nici un caz nu poate fi indicată drept co-autor la infracțiunea comisă de acestea. Ciobanii au făcut însă apel iar procesul va fi reluat.

*Saracii oameni! Doar ministrul daea i-a mai ajutat prin programul special "OAIA Turcana", astfel ca au putut sa-si vanda lana careia ii dadeau foc pana acum!
Lasa, caci Orban, roman sadea, le va lua si oile si pieile de pe ei!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Scrisoarea pe care Giuliani a trimis-o Mutului a fost scrisa de avocații lui Puiu Popovici cel care a tranzacționat terenul din Băneasa pt. AMBASADA SUA.
Sponsor a fost tot Puiu Popoviciu, amicul lui Băse."
Pai daca dvs. scrieti asa ceva despre impartialitatea lui Giuliani ce PROBE asteptati de la el ?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Nu eu am spus asta ci acestea sunt informațiile publice despre acea scrisoare. Pentru aparatorii jefuirii Romaniei de către statul paralel si ai politiei politice nici dezvăluirile lui Ponta nu ar fi probe.
Pierdeți din vedere că Popoviciu si Adamescu au suferit condamnari după ce au cochetat cu regimul Băsescu.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Dvs. stiti la fel de bine ca si mine ca informatiile publice sau dezvaluirile cuiva (fie el si un fost premier) nu sunt PROBE ci informatii sau indicii. Pe baza lor se pot obtine si probe dar pina la ele e o cale de parcurs. Ma rog, rectific:
In loc de "Pai daca dvs. scrieti asa ceva despre impartialitatea lui Giuliani ce PROBE asteptati de la el ?" va rog sa cititi "Pai daca dvs. publicati asa ceva despre impartialitatea lui Giuliani ce PROBE asteptati de la el ?"

reddog spunea...


Tariceanu+Livache Rahoveanul=manipulare

https://www.bursa.ro/tariceanu-si-dragnea-au-manipulat-opinia-publica-giuliani-scrisoarea-trimisa-in-romania-este-o-opinie-personala-08432535

raul spunea...

Mai caine ,vreau proteste la Cotroceni pt ca acolo e ,,comandantul" nostru!Ca functie si atat!Poate fi si Papa sau Alah!Dar tu ca majoritatea romanilor mici,personalizati tot ,si idei si functii si de aia se alege praful de tot!La Cotroceni si pt a afla ce crede ala si despre armata ,ca pana acum nu a spus nimic decat de niste nasturi pe care i-a cunoscut in timpul stagiului militar!😎

M spunea...

@reddog - mai bine o lasi ca fiind opinie de avocat pentru care a luat onorariu!!!!

Daca spui ca a fost opinie personala sa stii ca ii cresti valoarea.

Lasati-o asa cum a cazut. Scrisoarea arata niste adevaruri care au fost asumate de unul dintre cei mai respectabili procurori din istoria SUA. Daca Paolo Borsellino ar fi spus in nume propriu ca Dragnea este diavolul pe pamant si coruptul-coruptilor cred ca tu si cu Dide va tatuati pe frunte:
"Paolo + Kovesi = Love"

Cum naiba unii pârnangii, oamenii care au strigat cand le-a ajuns cutitul la os: "Iesi afara, javra ordinara!" au ajuns acum niste lamentabili pup-in-curisti ai lui Johannis?

Iulian Mareș spunea...

M,
Individul nu a facut nimic, aia erau agentii de politie!
Cei ca el erau asemeni italienilor in razboiul din Nordul Africii: DEU vs UK; italenii cand au fost luati prizonieri au afirmat dezinvolt ca ei doar priveau si ca au inventat oglinda retrovizoare la masinile militare ca sa vada linia frontului!

M spunea...

@Iulian Mares - 😁 Mi-ati mai ucis o speranta, stimate domnule!

Nu stiu daca Biden s-a implicat in arestarea lui Dragnea. Dragnea TREBUIA arestat! Mie mi se pare mai posibila impunerea lui Kovesi la DNA cu o conditie: in cazul Puiu Popoviciu sa nu se ajunga la Biden Jr. Cred ca Basescu s-a adaugat si el pe lista de "intangibili".

Altfel eu nu explic numirea penalei la DNA si sprijinul de care se bucura. Acest lucru e posibil doar daca a reprezentat interesele mafiei internationale in Romania. Daca va uitati in Romania ea este "iubita" majoritar de oameni cu probleme penale "iertati" de justitia noastra cea "independenta".