Despre Huhurez.com

Sa ne relaxam prin comunicare virtuala, punâd in pagina gânduri despre trecut, prezent si viitor. Fara incrancenare, patima sau vrajba. Poate gasim si solutii pentru ametirea sfidarilor zilnice.
O alternativa informatională la comunicarea oficiala sau oficioasa.
Pe acest blog nu se face politica.
Legislatia uzuala pentru pensionari va predomina in tematica acestui blog.

Daca ar fi mai intelepti, oamenii si-ar rezolva amiabil, prin comunicare directa, posibilele situatii civile si comerciale litigioase. Asa... ca sa someze judecatorii, procurorii, avocatii, expertii judiciari, grefierii etc.!
Ar face economii personale si ar scuti bugetul statului de un capitol de cheltuieli.


6 comentarii:

Anonim spunea...

"daca ar fi mai intelepti, oamenii si-ar rezolva amiabil, prin comunicare directa, posibilele situatii civile si comerciale litigioase." Ce frumos !!!Daca tot tii la chestia asta, ai putea sa contribui benefic, raspunzind la intrebarile unora care ti se adreseaza, fara sa pierzi mare lucru !!!!!!

Huhurez Rez spunea...


@Anonim
Sunt intrebari la care nu am raspuns?
De regula, articolele pe care le propun raspund la intrebarile pe care cred ca si le pun cititorii acestui blog.
Nu pot raspunde celor care nu intreaba.

Anonim spunea...

Stimate domn,stiu ca nu sinteti Casa de pensii, va urmaresc blogul si apreciez pozitia dvs. , sa zic asa, echidistanta fata de diversele comentarii.Sint intr-un impas si va adresez rugamintea de a –mi transmite parerea dvs. referitor la situatia in care ma aflu:
Sint lt. col. in rezerva(MApN),am iesit la pensie in 2001. In anul 2009 mi s-a acordat grupa de munca pentru functiile indeplinite conform Legii 90 /2007 mai putin pentru o functie indeplinita aproape 3 ani; aceasta functie , dintr-o eroare…umana ( nu mi-a fost inscrisa in memoriul personal denumirea completa acesteia, fapt descoperit de mine in anul 2012 , dupa ce pensile ne-au fost recalculate –revizuite.Cu acte justificative , prin CMJ , am trimis la Casa de pensii a MApN adresa in urma careia mi s-a acordat grupa de munca si pentru functia respectiva (mentionez suma de 50 lei, ca sa-mi simplific explicatiile).
Prin aplicarea Legii 241 /2013 cind s-a revenit la cuantumul pensiei din decembrie 2010 , acesti 50 de lei nu mi-au mai fost acordati. Este corect cum au procedat?? Atit as vrea sa stiu.
Am facut contestatie(si in august 2013 si ulterior) dar raspunsul a fost: “avind in vedere cele mentionate mai sus, solicitarea dvs . de revizuire a cuantumului pensiei cuvenit pe luna decembrie 2010, nu poate fi solutinat favorabil, neexistind temei legal.” Aceasta e concluzia lor.

Va multumesc anticipat !
(am si un mail, daca e necesar: if_lyly@yahoo.com)

Huhurez Rez spunea...

Din păcate, Casa de Pensii nu poate sa rezolve favorabil cererea Dvs.
Ați fost neatent in 2009, când ați depus cererea cu Adeverința pentru grupe potrivit Legii nr. 90/2008.
Atunci, dacă Observați greșeala si o mentionati in cererea de recalculare, cei 50 de lei intrau in pensia cuvenita in Decembrie 2010, chiar dacă formalitatile depășeau data de 01 01 2011.
Sunt mulți care au primit deciziile pe L 90 după termenul de prescripție de 3 ani. Important era sa depună adeverințele pentru grupe pana la 31 12 2010.

if_lyly spunea...

Ok!Asa spune si Casa de pensii!Dar cum va explicati faptul ca, depasind totusi termenul de prescriptie de 3 ani, ei mi-au acordat acesti 50 de lei timp de vreo 5 luni, pina la aplicarea Legii 241/2013. Deci mi-au....dat-o si mi-au luat-o in acelasi an!!!!

Huhurez Rez spunea...

. Cei 50 de lei sunt si acum in pensia revizuita, calculata in puncte de pensie.
Va vor ajuta sa Intrați mai repede in indexarile pensiei in plata, din anii următori.