Gânduri despre trecut, prezent și viitor

Un produs Blogger.

10 noiembrie 2014

Johannis si ACL(PNL) pun la cale un Maidan ukrainian, dezvaluie taranistul Aurelian Pavelescu

4 comments
in poza de european echilibrat a lui Iohannis, in fundal, a intrat si ceata de batausi si ciomagari.
Nu sunt un admirator al avocatului Lucian Pavelescu, desi multe date din biografia sa se leaga de Valcea, dar nu pot sa nu remarc responsabilitatea sa de om politic taranist in dezvaluirile pe  care le-a facut zilele trecute, pe Facebook, despre viermuiala anarhista din ultima saptamâna a sustinatorilor lui Johannis, având ca pretest votul din Diaspora.

Iohannis a pierdut voturi multe cu aparitia in campania sa a Monicai Macovei si a sustinatorilor ei, din cauza expunerii la manifestatiile pro-diaspora. Pentru ca Iohannis a fost asociat cu radicalismul de tip minor, cu agresivitatea si cu ideea de conflict care, prin transferul creat, l-a contaminat public. Adica, au intrat in poza de european echilibrat a lui Iohannis, in fundal, si ceata de batausi si ciomagari.

Stiu sigur ca la proteste au participat membri PNL/PDL, care au fost si initiatori, de la nivel local. Aproape firesc, ca asta-i jocul. Au fost adusi insa si oameni platiti, galerii de fotbal si interlopi, iar televiziunile i-au prins in flagrant si au compromis intentia initiala. Sigur, sunt mult mai multe care au concurat, cu coordonari pe facebook, pe modelul Maidanului ukrainean sau revoltelor "primaverii arabe", prin tehnici imprumutate. Un electorat al dreptei se va mobiliza, mai ales dintre tineri. Dar electoratul rural si cel in varsta, PSD si USL, cred ca se va mobiliza si mai tare, ca replica.

Nu inteleg de ce ACL nu a organizat el insusi proteste, pe fata, ca in campanie este si legal si legitim, pentru sustinerea diasporei? Dau si raspunsul: pentru ca a vrut mai mult, sa se ascunda in spatele asa-zisei societati civile si sa creeze un val, ca pe timpuri, nu partidul, ci oamenii muncii cer, poporul insusi. Aici au gresit, pentru ca Antenele au facut asta in iarna lui 2011, dar pentru Voiculescu, iar fara Antene mecanismul nu a functionat cum s-ar fi vrut, din contra, Antenele s-au pus pe ei, pentru ca il sprijina pe Ponta - ghinion!

Faptul ca s-a recurs, insa, la mecanismul coordonat de Monica Macovei, in mod subversiv, nu e bine, pentru ca miroase a manipulare si minciuna. Protestatarii insisi au avut de suferit. Credeti ca pentru cauza diasporei? Nici vorba: pentru voturi!

Sper ca actiunile de tip provocator sa inceteze, fiecare cu mesajul si electoratul propriu. Pentru ca, daca lucrurile merg mai departe asa, pe modelul Maidanului ukrainean, atunci s-ar putea ca oricine ar fi Presedinte sa nu mai poata conduce nicio Romanie. Pentru cei care spun: nu se poate mai rau, spun - se poate si mai rau.

4 comentarii:

 1. Mda, s-a inventat si etapa pe terorism. Ce urmeaza?

  RăspundețiȘtergere
 2. A urmat etapa atacului cu gaini la Johannis.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce-ar putea face niste găinari de joasa speta ; doar găinării.
  Mă mir ca nu au iesit sa-si exprime nemultumirea prin vreun miting si aia de la protectia animalelor domestice.

  Aștia politicieni=astia gainari.

  RăspundețiȘtergere
 4. Pavelescu- NU E TARANIST (!)-ci un INFILTRAT=CARTITA SECURISTO- COMUNISTA= CU ROLUL TOXIC DE A COMPROMITE PNTCD-ul !...Restul- e tacere !!..

  RăspundețiȘtergere