2 septembrie 2015

Adăugat în: , , , , ,

Imigrantii si Spatiul Senghen ca un instrument de penetrare

Serviciile militare de informatii austriece dau in vileag implicarea ONG -urilor americane pentru democratie si a miliardarului evreu Soros in finantarea traficului de irakieni, sirieni si libieni spre Europa..
Minunati-va ce facilitati sociale aveau libienii pe vremea regimului Gadafi. Si... totusi,  l-au omorât. Acum au luat calea exilului, ajutati fiind de cei care le-au distrus tara si i-au amagit cu democratia occidentala. Daca democratia occidentala nu poate fi exportata in spatiul musulman, vin musulmanii in spatiul Occidental.
In 1989... nici noi n-am fost prea departe de o situatie asemanatoare de teroare. Extremisti, vopsiti in anticomunisti,  erau si la noi cu duiumul. Noroc ca, atunci, nu au fost lasati sa ajunga la putere. In 1997, când s-a produs alternanta la putere, zelul revansard le fusese potolit de preocuparile de inavutire.


Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.(In limba franceza, pentru Reseau International)
Fragmente din articol.
Exodul libienilor, sirienilor si irakienilor din aceste zile, aminteste de vremea marilor migratii de la începutul secolului al X-lea. Se ajunge în Europa, prin granitele maritime ale Spaniei, Greciei si Italiei, apoi se trec granitele Macedoniei, Serbiei si Ungariei, cu destinatia Germania, Austria si Suedia. Nimeni nu poate opri valul acesta urias de sute de mii de imigranti care ia cu asalt Europa, întrucît cel mai probabil el este o operatiune bine organizata. De cineva care îsi îndeplineste un obiectiv de politica externa prin generarea unei crize umanitare soldata cu pierderea de vieti a unor oameni nevinovati.

S-a estimat ca pentru fiecare persoana care ajunge în Europa ca refugiat, pretul platit porneste de la 3.000 de euro si ajunge la 7.000-14.000 de euro. În acest caz fiind facute peste noapte conexiuni solide cu nenumarate retele ilegale, specializate de traficul de persoane. Cine plateste, caci imigrantii sunt saraci, iar afacerea e bine organizata si necesita o finantare de cîteva zeci de milioane de euro ? Cotidianul austriac ”InfoDirekt”, citeaza un raport al serviciilor de informatii ale armatei care identifica organizatii neguvernamentale din SUA care ar finanta traficul de imigranti catre Europa. Concret, ar fi vorba de ONG-uri create de Departamentul de Stat al SUA si cele apartinînd miliardarului american de origine evreiasca George Soros, parintele cunoscutei Human Rights Watch.


Cel mai interesant amanunt care nu poate fi explicat este :  de ce imigrantii ocolesc califatele bogate ale Golfului : Arabia Saudita, Kuweit Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman ? Unde se întregistreaza cel mai ridicat nivel de trai de pe glob si unde imigrantii se pot integra mult mai usor, întrucît vorbesc aceasi limba si au aceeasi religie.
Încercînd sa raspund la aceste întrebari, ocolind cliseele propagandistice lansate de americani, trebuie sa identific mai întîi, sursa care a provocat dezastrul în cîteva din statele care furnizeaza acesti imigranti. Saddam Hussein a constituit pentru SUA un obstacol de politica externa în zona Golfului si l-au înlaturat printr-o invazie militara. N-a contat faptul ca Irakul era o republica laica, cu un sistem de învatamînt gratuit de tip european, cu o evoluata retea de asistenta medicala gratuita.  Totodata, printr-o cruzime exacerbata, SUA trebuia sa dea un exemplu întregii lumi.
Dupa ce au distrus tot ce se putea distruge în Irak, SUA au pus în loc o administratie corupta, formata din slugile lor. Special selectata din oameni incapabili sa faca fata noului fenomen jihadist ISIS, venit din Siria si creat de Arabia Saudita, Qatar si Turcia. Rolul ISIS este acela de a rade totul de pe suprafata pamîntului ( traditii, vestigii istorice, obiective economice, progres si civilizatie ).
A urmat ”primavara araba” din 2011 ale carei obiective au coincis din nou cu interesele SUA în zona, adica debarcarea de la putere a lui Gaddafi din Libia si a lui Bashar al-Assad din Siria. La modul declarativ, era vorba tot de ”democratizarea” acestor tari, desi califatele feudale subordonate SUA ( Arabia Saudita, Kuweit Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman ) nu respectau nici 10 %  din regulile democratice din Siria si Libia.
Impunerea de no-fly-zone în Libia a însemnat nimicirea fortelor armate ale acestei tari, acapararea puterii de catre hoarde islamiste, special recrutate de serviciile secrete occidentale si transformarea Libiei în ruine. La aceasta opertiune participînd SUA si satelitii sai : Franta, Anglia, Belgia, Olanda, Canada, Danemarca, Italia, Norvegia, Spania, Turcia ( toate membre NATO ), Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Suedia. La 4 ani de la ”democratizarea” Libiei, tara ramîne un teatru de lupta pentru împartirea puterii, între bandele formate de SUA pentru a-l rasturna de la putere pe Gaddafi.
Ce au cîstigat libienii prin ”democratizarea” impusa de americani, se vede odata cu valurile migratiei catre Europa. Mai important de mentionat este ce au pierdut libienii, dar si sirienii din cauza impunerii intereselor americane în zona ?
Libia sub Gaddafi nu avea datorii. Pretul unui litru de benzina în Libia era de 0,14 USD, iar în Franta de 1,77 USD. În Libia pretul unei pîini era de 0,15 USD. Învatamîntul în Libia era gratuit, un cetatean libian admis într-o universitate straina mai primea si o bursa de studii anuala de la statul libian de 2.500 USD si un automobil nou. Sistemul medical era gratuit, o asistenta medicala fiind platita cu minim 1.000 USD/luna.
În întreaga Libie exista o vasta retea de magazine pentru familiile cu multi copii, unde preturile erau simbolice. Pentru fiecare copil nascut, familia libiana primea un ajutor material de 7.000 USD.Tinerii casatoriti primeau 64.000 USD de la statul libian pentru a-si cumpara o locuinta, fiecare familie libiana avînd propria casa. Intermedierea în vînzarea imobilelor era interzisa prin lege. În Libia nu se platea impozit pentru imobile de locuit ( case, apartamente ). Energia electrica furnizata consumatorilor casnici era gratuita.
Ajutorul de somaj era de 750 USD. Fiecare întreprinzator libian care-si deschidea o afacere, primea de la stat o subventie de 20.000 USD, într-o singura transa. Cetatenii libieni primeau credite de la stat, fara dobînda. În 40 de ani de ”dictatura” Gaddafi populatia Libiei a crescut de 3 ori, mortalitatea infantila a scazut de 9 ori, speranta de viata a crescut de la 51,5 ani la 74,5 ani. Tot în ”dictatura” Gaddafi, negrii din sudul Libiei au primit drepturi egale cu ceilalti cetateni libieni.

10 comments:

emillian123 spunea...

Tipul, adica autorul, securist comunist-dupa cum se arata-delireaza-pe modelul specific "epocii" trecute; cat despre "extremisti"=acestia se regasesc masiv -tocmai in tabara din care face parte (cel putin spiritual...) atat d-lui,cat si urmasii comunistilor....

Huhurez Rez spunea...

@emilian
Scuza-ma, dar esti foarte superficial daca numai atât ai inteles din acest articol.
In alta ordine dce idei, d-ta cum te-ai detasat de calitatea de urmas al cumunismului? Doar ai trait si ai beneficiat de acel regim, nu? Ca si sirienii care, de bine ce o duceau, l-au omorât pe Gadafi, lasându-se amagiti de sirenele democratiei occidentale. Acum au ajuns pe drumuri, mergând acasa la democratia occidentala.

emillian123 spunea...

P.S.1 Cat despre cine ii "manipuleaza" pe emigrantii afro-asiatici(si- in general=situatia din orientul apropiat), cred ca rolul preponderent il au tari euro-asiatice=mai in clar: Rusia,Turcia(care se teme de constituirea unui stat kurd), eventual China si cateva tari arabe; mie greu sa cred ca americanii,dupa ce,-initial- aparent- au facut o eroare de evaluare a situatiei si au starnit "primavara araba", isi "permit" sa continue- punand paie pe focul starnit,foc -pe care- pana la urma- tot ei- si aliati lor- trebuie sa-l stinga; altfel-Dumnezeu cu mila-de TOT ceea ce va urma...! Va rog sa va reamintiti secolul XX: marile conflicte mondiale =NEINITIATE de SUA -au fost- pana la urma-stinse cu ajutorul SUA....! 2. Nu e vorba de cat am inteles sau nu din textul respectiv -ci de faptul, ca sa citez clasici in viata-ca"firul rosu" din textul de fond- este ca ideea (conceptuala..!) care razbate din tot textul=asta este..!=adica propaganda tipic -comunista..!.3. Eu nu pot sa ma laud ca "am beneficiat" in regimul comunist: casa n-am primit, de cumparat apartament(casa)- cu solda primita -de medic militar-n-am putut sa-mi cumpar(ratele pentru case -cel putin in perioada 197...1989 -nu existau...), si 4.termenul asta de "beneficiar.." l-am "intalnit recent..." in "deciziile" repetate -prin care-ca "beneficiar.." (culmea ipocriziei si a cinismului..)=mi s-a taiat pensia de repetate ori, inclusiv in -perioada Ponta care se lauda ca in mandatul sau -nu a taiat nici 1 leu de pensie..! MINTE PUR SI SIMPLU: in vara lui 2013 mi-a taiat de 2 (doua) ori pensia: o data cu vreo 300 de lei, iar a 2-a oara=TOTAL ILEGAL cu 2(doi) lei (legea pensiilor arata ca "nu se urmaresc debite mai mici de 10 lei")...!.5.Si pana la urma-care ar fi "marele" interes al americanilor(sa nu-mi spuneti ca pretul petrolului...!)in zona orientului apropiat-intr-atat incat sa faca "toate relele de pe pamant"..? Astept un raspuns, dar nu in spiritul propagandei pur comuniste..! ci unul care sa tina cont de ..realitatile geo-strategice-ca sa zic asa-ADEVARATE..!

Huhurez Rez spunea...

@emilian
Crezi ca serviciile militare de informatii austriece sunt comuniste, daca i-au prins pe americani sponsorizând exodul de arabi in Europa? Indiferent ca unele tari ale UE le sunt aliate in NATO, americanii stiu ca UE le este un serios concurent economic.O destabilizare etnica, demografica si religioasa in Europa nu le strica. Nici lor si nici evreilor.
Nu te mai da atât de anticomunist câta vreme in acel regim ai ajuns medic si in acel regim ai primit grade militare.
Te rusinezi ca ai intrat in Armata ca sa te ingrijesti de sanatatea aparatorilor tarii? Iti mai spuneam ca nu orice anticomunist este si democrat. Si nazistii, si fascistii, si legionarii si fundamentalistii religiosi sunt anticomunisti. Niciunul, insa, dintre acestia nu este si democrat. Tot asa dupa cum si comunistilor le este straina democratia.

emillian123 spunea...

D-le HUHUREZ: eu nu am nici o disputa ideologica, nici cu d-voastra,nici cu altcineva-dar observ ca usurel- cam treceti pe la EXTREME, de pe POZITIA UNUI PROPAGANDIST: imi puneti(si nu o data, ci de 3 ori...!)-cum se mai spune-in gura -lucruri pe care nici nu le-m gandit, nici nu le-am spus: si citez: ca m-as ""rusina"...de diverse lucruri..., ca as fi anticomunist...; d-voastra NU CUNOASTETI NUANTELE..? , poti sa fi pur si simplu -NEUTRU POLITIC, fara de partid,cum se spunea odinioara,adica nu trebuie sa fi neaparat PRO sau ANTI -PARTIDE; poti- pur si simplu -sa te exprimi- CRITIC asupra unor idei si/sau fapte comise de cineva ...etc....Sper ca nu va veti supara pentru cele spuse aici...!(de dragul dezbaterii...!)

Huhurez Rez spunea...

Nu ma supar, @emilian.
Constatasem ca... de dragul dezbaterii... explici toate relele de pe pamânt, acuzând comunistii, asa cum habotnicii explica totul cu citate din Biblie sau Coran.Politica poti sa faci chiar si când nu esti membru al vreunui partid.

avianyc spunea...

@ emilian
Odata cu gasirea armele de distrugere in masa din Irak ,gasesti raspunsul la primavara araba plus restul. Numai ca rînduiala lumeasca obliga sa se faca si decontul.

iceparu spunea...

O Europa destabilizata cui serveste?Nu cred ca la nivel statal,SUA au un interes in destabilizarea Europei.Mai curand destabilizarea ar avantaja Rusia, dar numai pe termen scurt
.Ce spune nea Caisa ,in opinia mea sunt fabulatii.

Huhurez Rez spunea...

@iceparu
Nu nea caisa spune ci serviciile austriece de informatii. Nu Rusia a bombardat Irakul Libia si Siria. Uneori, interesele unor mari puteri coincid in a destabiliza alta putere.

emillian123 spunea...

"Spusele" serviciilor de informatii-mare atentie-AUSTRIECE- NU SUNT LITERE DE EVANGHELIE(adica sunt de NEINCREDERE...!(si in general-Austria, iar Viena -in special=a cam fost,si cred ca si in present-este="PLACA TURNANTA" a cam tuturor serviciilor de informatii-chiar si "adversare"- DIN LUME... );revin-si reamintesc faptul ca SUA ar fi putut face evaluari initiale gresite, dar asta nu inseaamna automat ca trebuie sa persiste in eroare...!Daca urmarim ce se intampla in zona orientala...americanii "par" vinovatii-pt. ca-la un moment dat -se-parea ca sustin deschis-INFIINTAREA UNUI STAT KURD, fapt ce a reorientat Turcia(pt. care-problema kurda -e una URIASA...!) spre Rusia(CARE ARE TOATE MOTIVELE DIN LUME...sa "tulbure" orice..APA...din zona adversa..!