19 decembrie 2016

Adăugat în: ,

De ce trebuie eliminați radicalii din instituțiile de forță ale unui stat?


 Ministrul de Interne turc, Süleyman Soylu,  a anunțat că atacatorul care l-a ucis pe ambasadorul rus Karlov a fost un ofițer de poliție în vârstă de 22 de ani , identificat ca Mevlut Mert Altintas. 

Soylu a spus că Altintas s-a nascut pe 24 iunie 1994, în districtul Söke din provincia vestică Aydın. 

Ministrul a adăugat , de asemenea, că a fost în  serviciu timp de doi ani și jumătate  la o unitatea de ordine publică de poliție din Ankara și a  absolvit o școală profesională de poliție în Izmir. 

PRIMARUL din Ankara a declarat că ucigașul lucra în poliția locală din Ankara.Ofiterul Altîntas
Ucigașul lichidat de colegii săî

23 comments:

Iulian Mares spunea...

Imi permit o sugestie in titlu: înlocuiti nu eliminati! Pentru ca subiectii sa nu inteleaga altceva!
Adeptii masurilor radicale au oaresce probleme comportamentale, ascunse, ce vin din educatie, suferinte, saracie, nivelul de instruire, mediul social in care s-au format, in cele mai multe ....etc.
Fiind propice pt actiuni radicale, ei sunt vizati de organizatiile radicale, in mediul carora se simt f bine!
Sarcina desoperirii lor revine investigatorului psihologic, colectivelor in care isi desfasoara activitatea, sefilor ierarhici, familiei-uneori, confesorului religios, structurii contrainformative, conducerii-pentru masura finala!
Sincer, nu vad un domeniu social unde acestia ar putea munci eficient!
Daca acceptam ca radicalismul se grefeaza adesea pe un anumit gen comportamental-ex. introvertitii, singura posibilitate este tratamentul specializat indelungat!
Cam singura masura este blocarea acestora, in forma mascata, de a ajunge la functii de decizie, actiuni de lucru individuale, executarea unor activitati cu risc major-armament si munitii, echipamente speciale si care constutuie factori de risc!

PS-indiciu de analiza: repeta obsesiv acelasi lucru, scriu aceleasi fraze-in care au ajuns sa creada mai ceva ca in Biblie, au idei putine, dar fixe!.... Acesta "nu este un portret robot" ! Oare? :)))

Iulian Mares spunea...

Iata un exemplu clar de radical, ajuns la decizie!

Presedintele din Filipine, Rodrigo Duterte, declara ca el a ucis cu mana lui multi traficanti de droguri, pe cand era doar primar!
....se plimba cu motocicleta, cauta conflictul si îi lichida pe loc, pt a da exemplu politistilor!
Justitiarul!....maine, la 20.30, pe PrimaTv!
Asa ceva?....si iata-l Lidero Maximo!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
A elimina din structurile de forță nu este sinonim cu a lichida.
Discursul radical, extremist sau agresiv este întâlnit și printre foști purtători de haină militară. Il întâlniți adesea pe blogul care se autointitulează, radical, al elitelor.
Sau... dacă aș publica grozăviile din comentariile intrate la spam.

avianyc spunea...

Când se va răspunde corect la întrebarea ce produce radicalismul și când cei implicați își vor revizui comportamentul în politica interna și externa atunci se vor putea atenua mare parte din efectele radicalismului. "Fabricanții de democrație" lucrează din greu fără a înțelege ca nu-i bine sa acționeze cu orice preț.

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Comportamentul si discursul radicalizat nu au granite sociale, etnice sau ....uneori nivel de studii!
Membrii comando-ului ce l-au asasinat pe Iorga nu aveau 8 clase!
Discursul radical apare peste tot si rau este cand ne obisnuim cu el!
Eu am inteles titlul...., dar ma refeream la ei, radicalii, caci ei tocmai asta asteapta....motivatia actiunilor!

PS-observ ca Trump se inconjoara numai de generali, inclusiv secretarul de stat!

Huhu Rezea spunea...

Terorismul s-a dezvoltat ca armă asimetrică a celor slabi militar în lupta cu radicalismul decidenților marilor puteri.
Fără publicitatea făcută de televiziuni terorismul nu are efectul scontat- inducerea sentimnetului de teamă generalizată și nesiguranță în publicul țintă.
Cel mai adesea are motivații, nu cauze, religioase sau etnice.
Trump este reprezentantul radicalismului republicanilor conservatori.

avianyc spunea...

https://m.facebook.com/dialog/share?app_id=140586622674265&display=popup&href=http%3A%2F%2Fm.activenews.ro%2Fexterne%2FAgentul-american-care-l-a-anchetat-pe-Saddam-recunoaste-Daca-ramanea-la-putere-azi-nu-vorbeam-de-ISIS.-Profetia-fostului-lider-irakian-devine-realitate-139263%23.WFkAn8fLwYo.facebook&picture&title=Agentul+american+care+l-a+anchetat+pe+Saddam+recunoa%C8%99te%3A+Dac%C4%83+r%C4%83m%C3%A2nea+la+putere%2C+azi+nu+vorbeam+de+ISIS.+Profe%C8%9Bia+fostului+lider+irakian+devine+realitate+%7C+ActiveNews&description&redirect_uri=http%3A%2F%2Fs7.addthis.com%2Fstatic%2Fthankyou.html

Valabil și pentru cazul Gaddafi.
Nu trebuie sa fii agent Cia pentru asta.

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Sunt in acord cu multe dar, sunt f putine cazuri de terorism militar, cel putin la armatele cu staif!
Una este lovirea/dustrugerea obiectivelor din adancimea operativa/strategica, pe timpul unui conflict si alta acceptiunea data de media si definitiile internationale despre terorism, cu atat mai mult terorismul de stat!
Cand sperii Europa ca maresti pretul la gaz si reduci presiunea in gazoduct, este tot un terorism, dar economic!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu era vorba de terorismul de stat militar sau economic ci de manifestări radicale și voluntariste ale unor componenți ai structurilor militare, militarizate sau de forță, exasperați în idioțenia lor de conduita oficială a structurilor din care fac parte.

Anonim spunea...

@mares
ce-ti mai place sa te bagi in seama!!!! cu oricine ,oricand,pe orice tema.
PS Nu am treaba cu rusii dar gazul este treaba lor/proprietatea lor ,o simpla marfa,doar atat....daca vor sa mareasca pretul care-i problema?(si asa au cel mai mic pret din lume pt a creste volumul vanzarilor)....sa nu mai vorbim de sanctiunile pe care le suporta.
PS2 DACA MAINE ITI SPUNE LA PIATA CA AU DUBLAT PRETUL LA ROSII ,AIA SUNT TERORISTI???....sau esti tu prost?......umeras de 2 bani!!

Anonim spunea...

@huhurez
hai sa ma "bag si eu in seama".....mares e bun scrie in nestire si aduce comentarii si vizualizari.Pana aici e ok. Dar se uita/gandeste cineva si ce scrie?......mai ales dupa ora 22 cand e manga(se vede dupa logica si ortografie)....nenea asta zis mares "e dus" rau de tot

avianyc spunea...

După un manevrabil ca traseistul Nicol..a sigur se mai găsește unul pentru prim

Iulian Mares spunea...

Dorelee,
1-nu te-am jignit, caci eu nu am pazit galine!
2-comenteaza pe titlu!
3-inteligentule, acordurile comerciale sunt mai complicate decat comertul cu rosii de langa bomba din piata!.....sunt pe termen lung, complicate, cu N anexe si nu tine mereu cu formula: fura ucrainenii gaz....sunt sisteme de monitorizare si control!
4-datorita unor prostani....era sa spun ca tine, dar nu spun, noi avem un pret mai mare pe mia de mc de gaz decat altii!
5-ora 22.00 este putin lipsita de importanta pt mine, dar tu inca mai sarbatoresti ridicarea interdictiei de mira!
6-atat timp cat stiu ca nu ma caracterizeaza prostiile unui om bolnav, consider ca nici nu existi!
7-nu-i locul si momentul sa ne impungem.....parca asa aveai un indemn, saptamana ce a trecut.....dar iti reamintesc ca nu ai avut ca obiect de studiu Logica si nici nu ai terminat Filologia, decat in situatia ca ai varuit-o, lucru de care ma indoiesc!

Coldea Calustian spunea...

Mares (umeras) negru mai esti in cerul gurii.L-ai fragezit rau pe Doru.Vezi ca Doru nu te iarta ca mine . Mai bine cere-ti iertare.

Anonim spunea...

@coldea
aveti dreptate pt ca eu sunt foarte sensibil....."mi se rupe imediat":):)

Iulian Mares spunea...

Mai bine vezi cum te fragezeste el, in ultimele zile, asta numai daca mai judeca putin creierul tau!
Si....cumva...ma-ta era scara?....sau cuier?.....ca tot iti plac, lucrurile mici si din lemn!

Anonim spunea...

@mares
1-"cultule" se numesc galinacee
2-e pe titlu si nu e atributia ta
3-habar nu ai de acorduri comerciale umeras! si hartia igienica se face prin acord comercia si contract.Conteaza doar valoarea mai "neon"
4-asta stim cu totii.....au fost "destepti" ca tine cu achizitia de armament(copaile alea numite fregate,F16(frate cu mig-21) transportoare blindate pe care trupa le numeste "autobuze samd...asta ai facut mares!! O MARE MIZERIE!!.....ai semnat si tu dupa ce ti-ai lustruit pantofiorii
5-pt ora 22 imi mentin afirmatia...erai manga!.Oricine poate vedea
6-ai tastat degeaba,asa de umplutura
7-si daca ai facut "Logica" si "filozofia" se pare ca ai pierdut timpul......Parca ai facut la "Spritu Haret" contracost.....ai dat banu' ai luat diploma.Daca te ia cineva "la scuturat" nu curge nimic din dumneata(ma refer la stiinta si arta militara).....un alt "invartit la neon" doar atat,domnule "umeras" sau "sticla de lapte cu cascheta"

Iulian Mares spunea...

Doreleee,
Hai sa-ti spun ceva, am evitat un timp, dar e valabil pt tine si numai pt tine!
Betiv si bolnav fiind.....îi vezi pe altii consumatori, pt ca elementul tau de referinta nu exista!
Tehnica...armament, munitii intra in sfera Departamentului pt armamente nu a altora! Ei fac contractele! Este o structura sin subordinea ministrului, dar tu nu numai ca esti naiv, dar v rei sa pari ceea ce nu esti...un anonim, clantau si limitat, cu ifose de net si facebiok! Daca sistemul avea nevoie de tine...te mentinea, existand multe functii de of de stat major si in alte locuri, dar nu se putea muta si bomba jegoasa in care iti ineci amarul zilnic!...nu discut despre pricepere ta in aviatie...asa o fi, F-16=MIG 21!
Ca este galinacee ....te cred, caci tu ai fost in domeniu, pazindu-le cu eroism, dar bine ca ai inteles!...mai naspa era la REBU, dar mai incerci tu, asa-i?
Oricum, repet, apreciez, ca in sfarsit, ai terminat Filologia, de varuit, spalat sau pazit! Tu sa ne spui!
Apreciez ca îi musti pe toti, avand o aplecare spre conflict!
In fapt, ce te bag in seama...? Putin ai dat, putin ai primit si mai putin vei primi de acum inainte si pt asta, doar tu esti vinovatul Doreleeee! In orice lume si in orice timp! Exact ca intr-o reactie chimica....cat si ce bagi, atat va iesi!
Si....vei fi vesnicul clantanitor nemultumit din bodega, bloc-ca tot dai exemple si bloguri!......asta e doar Filozofie! :))

PS-1: ramai cu clantanitorul oe care-l taxai la sange, zilele trecute si gasiti-va puncte comune! Succes!
Ps-2: nu vorbi despre domenii pe care nu le-ai studiat in singura scoala absolvita, pt ca nici nu intelegi notiunile, dar tie iti face placere cum suna! ♣CEZAR spunea...

Auuu ...!!!
m-ale ..iesi pe contralovitura..
Baga mai intai ..aviatia de bombardament strategic..
Cum care ...??
Aia de pe harti....frumos colorate ...
hi..hi..hi...!!
PS
Dragnea PSD..a batut palma cu UDMR
Super coalitie ..
Neamntu ..mai asteapta sa vada daca vine cu ceva Femeia Cal .sefa la PNL..
Basescu ..nu se mai trezeste ...
Asta-i situatia pe scurt ..!

Iulian Mares spunea...

ZarCe,
Coalitia asta le asigura 3/4 din Parlament, in vederea unei eventuale suspendari! Te-ai prins, acum?
Base?.....tuseste rau si este..hâ,...hâc sub influenta bauturilor alcoolice de la sarbatorirea intrarii in Parlament!

PS-av bombardament strategic? Ce ai? Am fost, suntem sau vom fi putere aviatica? O da jos Dorel, cand se makeste, adica 20 din 24 ore! Te pui cu el? Doboara toate GALINACEELE care nu-l cred! Pe principiul: eu va pazesc, eu va omor!
Azi-maine iti vine decizia....lui i-a adus-o la birtul ala puturos, caci stia postasul unde-l gaseste!
Iti recomand sa-ti ceri scuze fata de T2! Stii tu pt ce! Dar asa se intampla....patronul denigreaza senior editorul...., parca asa ai scris! Nu?

Coldea Calustian spunea...

Umeras eu nu intru in conflict cu domnisoara 😂Frosa care a ''eliminat'' cuvantul ala urat ( ma-ta).😂😂😂 Mai ales ca nu e vina ei ca provine din Ferentari si e mai bruneta. De unde nu e nimeni nu cere...

Anonim spunea...

@M-sal
tu zici
"Tehnica...armament, munitii intra in sfera Departamentului pt armamente nu a altora!"

adica "nici usturoi n-ai mancat nici gura nu-ti miroase"
adica vorbind militareste ...tu nu stii nu cunosti habar nu ai....chiar ai recunoscut mai sus
deci n-ai facut NIMIC!!!!!!!!!!

Iulian Mares spunea...

Doreleee,
Si prost si nici nu intelegi si mai rau uiti rapid!
Ce dracu sa-ti fac eu cand tu nu ai iesit di cazarma unui BAA, hai Rn pozitiilir de tragere ale CpAA!
Ti-am mai spus ca am lucrat cu 3 Of AA cu functii anterioare la care tu nici nu ajungeai la usa biroului lor!
Si erau colegi excelenti! Tu pui MIG 21 langa F-16!....si eu, ce vrei sa mai zic? Te las, ca nu ma complic!

PS-1: cand vei descoperi diferenta dintre SMG si Stat Major al Apararii, mai discutam!
PS-2: astept o fraza doua despre stiinta militara si arta militara, dar nu din net!....sau, si....ca vei invata si tu!
PS-3: dar, nu asta era substanta....substanta era de ce nu te-a dorit nimeni...si sa ma lasi cu prostii, caci suntem contemporani si prin aceleasi furci caudineam trecut si eu, numai ca eu am mers acolo undea dorit armata! Si nu la crasma!....ai fost si ramai un jeg uman, care se ascunde sub masca abuzului! Esti un penibil si sunt retinut!
Te-a aburit O-7 si ai avut ce bea! Acum..., nu incerca explicatii, ti-a placut birtul puturos si ieftin! Saniutza la pet!
Liber.....si sanu te mai aud cu "mutzii" ...aia era o cheestie a anilor 64-68, a prostovanilor care nu intelegeau nimic si-si creau singuri legende! Tu erai prea mic atunci, ai auzit povesti si consideri/ti-a placut sa crezi ca sunt esentiale!
Hai, fugi la o ciuca, pe caiet, ca s-a dus subventia!