Un produs Blogger.

joi, decembrie 08, 2016

Pensie anticipată parțială cu soldă de merit rămasă din 2010 în toate cele 6 luni alese

15 comments
De comparat cu decizia de la articolul anterior.
Poate spune cineva de ce procentul de pensie este numai 85% ?
După calcul ar ieși 65% +15%+9% =89%
De comparat cu decizia de la articolul anterior.


15 comentarii:

junior spunea...

Daca ne uitam la pagina 3, tabelul de sus "3.Perioade calitati", veti observa ca perioada scolarizarii a fost de 1 an 10 luni 19 zile. Concluzia mea este ca aceasta decizie apartine unui subofiter. In rest numai de bine.

Amoniac spunea...

Functia cu indicele 2,80 este indiciul principal,dar alta-i intrebarea.

Pensia stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.
----------
Art. 30 a fost modificat de pct. 6 al art. 40 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 57 din 9 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 11 decembrie 2015.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Să sperăm că prin legea de adoptare pragul de 85% va fi ridicat la 100%

Amoniac spunea...

Sa dea Domnu,desi nu cred,planificam bugetul si stranfm 35% din taxe,plus maririle salariale.reducerea TVA etc,orice guvern vine nu o da poata finanta nevoile financiare,asa ca iar o sa ne imprumutam,iar o sa pkatim dobanzi si iar o sa-si umle buzunarele baietii destepti. Noi ramanem cu versurile lui V S :
Pleaca ai nostri,vin ai nostri
Noi râmînem tot ca prosti.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.

Iulian Mareș spunea...

Dmnu' Dan,
Tare suparat si pesimist sunteti!
Mecanismele economice par a fi altele si oricum ele se aplica functie de situatia concreta!
90% Borza are dreptate!

http://www.dcnews.ro/mobile/remus-borza-vom-trimite-in-parlament-alte-putori-curve-hoti-acoperiti-si-vanzatori-de-tara-manifest-dur_524973.html

Iulian Mareș spunea...

Zât Vasaluleeee,
Ai promis ca nu mai intri, suida batrana si skizofrenika!

Amoniac spunea...

Mares
Vreau din tot sufletul sa fie bine si daca se poate f bine, insa prin ce am trecut(toti nu numai eu),ma fce sceptic.
Bontas
ai si dumneata dreptate,eu tot caut pe cei ce vor sa ne fie mai bine la toti,insa constat ca acestia uita de toti si îsi amintesc doar de ei.

Unknown spunea...

La 85% nu se aduna 15% ci doar 13%.Ar fi fost 15% daca era !00%.

Dan B. spunea...


Azi, cu o ocazie nefericita (inmormantarea unui coleg), ne-am intalnit mai multi absolventi ai promotiei 1974 Aviatie. Cu exceptia a unui coleg, ceilalti 14-15 au primit decizii cu „recalculata” mult diminuata, cu apx 30-40% fata de pensia stabilita contributiv de catre Boc.
Insa marea surpriza, neplacuta, a venit din partea unui elicopterist, care initial a beneficiat de o pensie de apx 5.400 lei, „recalculata” lui fiind varsata in contul bancar, cca 2.300 lei. Culmea, in absenta deciziei care sa statueze cuantumul cu pricina, cu ignorarea prevederii legale privind cuantumul avantajos.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Detaliază, ce zici că i s-a întâmplat elicopteristului?

Dan B. spunea...

Fara ca sa primeasca o decizie privind pensia recalculata, cuantumul varsat in contul lui bancar este diminuat cu apx 50%, adica de la 5.400 la 2300 lei.
Banuieste, pana la sosirea deciziei ca i s-a pus in plata pensia recalculata.

Sorin spunea...

@buzescu, plata pensiei diminuata nu mi se pare reala. Legea e clara. Or fi ei neatenti, obositi, nepregatiti, dar, de regula, decizia precede plata. Ca procent de diminuare nu mi se pare nereal, probabil a avut o functie mica dar unele sporuri, banoase, care nu au intrat in grila. Oricum ar trebui sa nu se lase si sa ceara lamuriri, telefonic, sa trimita email (eh am primit raspunsuri scrise la email) ca sa nu piarda termenul de contestare.

Sorin spunea...

Pe siteul CSP a MApN la capitolul III, a aparut o situatie saptamanala. Cum de pe 28.11 pana azi a trecut de doua ori cate o saptamana, astept sa vad in ce ritm se recalculeaza. Sau nu mai sunt fonduri? Si se asteapta 2017? Pana acum s au recalculat, probabil si trimis decizii, pentru aprox 16800 pensionari. Din august pana in noiembrie.

karadeniz spunea...

Prima săptămână a fost scurtă, doar 2 zile, plus ca se lucrează din plin la dosarele celor ce au făcut cereri de pensionare și care acum spre sfârșit de an au crescut numeric astfel că la SMG s-a organizat și o ceremonie în acest sens. Datele de azi arată 18808 pensii recalculate adică o creștere cu 2013 pensii față de 28 noiembrie. Cum s-au terminat si alegerile or se dea drumul din plin la decizii de recalculare, mai ales la alea cu cuantum diminuat.

Sorin spunea...

@karadeniz, sunt sigur ca se da drumul doar la deciziile cu recalculari din care rezulta diminuari. Din ce se zvoneste le siteuri, in astfel de cazuri, ti.pul de procesare a fost scurt. In cazul unui amic, adeverinta a fost prelucrata de CMS in 80 de zile iar la CPS e in procesare de la jumatea lui octombrie si tot nu s a finaluzat. Cresterea e substantiala.