Un produs Blogger.

duminică, octombrie 07, 2018

Unde votăm la referendumul national din 6-7 oct. 2018, pentru revizuirea Constituției? 1,5 milioane de alegători nu au CI

41 comments


Articolul 21 din Legea 3/20000


"Cetățeanul care, în ziua referendumului național, se afla într-o alta localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectiva, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o lista suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care tine loc de act de identitate."
Altfel spus, în localitatea de domiciliu putem vota la secția de votare la care suntem înscriși în listele electorale permanente, iar daca ne aflam în alta localitate din tară putem vota la oricare din secțiile de votare din acea localitate
Așa aratã buletinul de vot.


Valabilitatea referendumului și validarea rezultatului
Articolul 5(1) Referendumul național și referendumul local se organizează și se desfășoară potrivit prevederilor prezentei legi.(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.(la 16-12-2014, Alin. (2) al art. 5 a fost modificat de pct. 1 al art. I din LEGEA nr. 341 din 16 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 16 decembrie 2013. )(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.(la 16-12-2014, Alin. (3) al art. 5 a fost introdus de pct. 2 al art. I din LEGEA nr. 341 din 16 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 16 decembrie 2013. )
Numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral la data de 2 octombrie 2018 este de 18.951.721, potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP). Numărul total al secțiilor de votare organizate în țară este de 18.662.
Pentru ca referendumul să fie valabil este nevoie să se prezinte la vot18 951 721 x 30%=5 685 516  alegători.Pentru validarea rezultatului referendumului sunt necesare 

  1. 18 951 721 x 25%=4 737 930   voturi valabil exprimate, cu DA sau NU.

  • Un număr de 18.279.534 de alegători au domiciliul sau reședința în țară, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.781.333 sunt posesori de carte de identitate.

41 de comentarii:

Leon spunea...

Adica din cei 18 917 495 alegatori, sa se prezinte la vot minim 5 676 000 si trebuie sa opteze cu Da sau Nu minim 4 730 000 de votanti si sa nu fie prea multe voturi Anulate..! Am inteles corect ?

Leon spunea...

Am preluat datele folosite in 4.oct.orele 9.44 de DCNEWS...si se observa mici diferente..!
Voi merge la referendum si o sa pun stampila pe DA.

Gigi spunea...

Voi merge la vot și voi spune NU căsătoriilor între persoane de același sex.Adică,voi vota DA.
Păi, nu e păcat cu atâtea fete frumoase și focoase să stea ne iubite și
ne giugiulite?
Nu vreau sa fac vreo referire la cei cu pofte dosnice.E treaba lor,pe unde și-o trag.




Leo spunea...

Raspuns:
Noi la referendumul national din 6+7 oct. 2018 , ... vom vota in cabina de vot.

Iulian Mareș spunea...

Merg la vot si votez contra propagandei deșănțate a celor cu # în cutia craniană!
Pun ștampila pe DA!

LGBT,
Ai fi avut o șansă dacă la marșul anual al vostru nu ați fi făcut ca toate loazele, ca saltimbancii retardați!
Mai sunt ani....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pai, votam!

radu spunea...

Este ultima sansa a romanilor de a demonstra ca nu suntem cu totul de vanzare!
Eu voi vota DA !

https://www.activenews.ro/stiri-social/La-Iasi-voluntarii-care-impart-materiale-informative-au-fost-scuipati-si-agresati.-Corturile-stradale-au-fost-vandalizate-152917

Huhu Rezea spunea...

Ce păcat că părinții acestor eschibitionisti sexuali nu au fost și ei LGBT! Ăștia nu s-ar fi născut.
Daca toți oamenii devin LGBT, rasa umana ar pieri in 100 de ani.

Mihai spunea...

Ce să votez ca si crestin daca respect porunca Bunului Dumnezeu care a creat pentru Adam o femeie ca sa inmulteasca semintia omeneasca si nu un barbat.
Dintre cele cinci pacate strigatoare la cer, unul este acesta, pacatul sodomiei, care si-a luat denumirea de la locuitorii Sodomei, care pentru acest pacat - desfrau impotriva firii (sau peste fire) - au fost pedepsiti cu nimicirea totala. „Zis-a deci Domnul: «Strigarea Sodomei si a Gomorei e mare si pacatul lor cumplit de greu» (Facerea 18, 20). „Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul. care a nimicit totul“ (Facerea 19, 24). A fost gasit drept inaintea Domnului si salvat cu viata din acea osanda numai Lot, nepotul lui Avraam, cu sotia si cele doua fiice ale sale. In locul unde au ars cele cinci cetati pacatoase, astazi se afla Marea Moarta. Isi merita acest nume de „moarta“, caci, ca pedeapsa a lui Dumnezeu, nu traieste in ea nici cea mai mica vietuitoare, din pricina apelor ei extrem de sarate si amare. Despre acest pacat Dumnezeu poruncea in legea veche: „De se va culca cineva cu barbat ca si cu femeie, amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare, ca sangele lor asupra lor este“ (Leviticul 20, 13). Din pricina necredintei si departarii de legea lui Dumnezeu, nu numai barbatii, dar si femeile - lesbiencele - cu mintea si firea pervertita, traiesc viata impotriva firii, despre care, cu peste 19 secole in urma, Sf. Ap. Pavel scria: „Pentru aceea Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii. Asemenea si barbatii, lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea si luand in ei rasplata cuvenita ratacirii lor.“ (Romani 1, 26-27).
Ca si popor crestin-ortodox sau de alte confesiuni religioase ,secte,etc ma intreb daca chiar era necesar un astfel de referendum.
Poate era mai util spre a nu se irosi gramada de bani poate era mai bine ca cei chemati la vot sa mai raspunda la cateva intrebari printre care;
-sunteti de acord ca persoanele condamnate penal sa nu poată ocupa functii de conducere in stat decat dupa reabilitare la cel putin 10 ani de la savarsirea pedepsei ?
- sunteti de acord ca fiecare familie ,persoana fizica , sa depuna declaratie de venit anual iar banii nejustificati sa fie facuti venit la bugetul de stat?
- sunteti de acord cu confiscarea extinsa a averilor dobandite prin frauda ,inselaciune ,etc astel ca banii si averile ascunse sa poate fi confiscati/recuperati indiferent de gradul de rudenie sau relatii de familie la care sunt depistati ?
Și mai sunt destule pentru a face putina ordine in dezordine.



Leo spunea...

– Tăticule, de ce te-ai căsătorit cu mama ?
- Vezi, nici măcar copilul nu înţelege de ce.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, niciodata n-am avut interes sa fiu impotriva practicilor unor grupuri, fiind treaba lor ce fac cu dorintele lor sexuale, interesandu-ma doar ceea ce fac eu intr-o normalitate globala, cu educatia primita de la parinti, religie si societate pentru ca practicile sa nu ma duca spre pacat sau conflicte cu legegile tarii. Dar, daca turma din care fac parte voteaza aproape unanim o stare de normalitate, nu pot iesi din tipar, pentru ca a te disocia de problemele societatii inseamna a nu fi solidar cu normalitatea. Am un dinte foarte ascutit pentru ceea ce PSD a facut cu pensiile militare, si o spun cu furie, dar si cu discernamantul directionat ca trebuie sa votez ca mama, ca fratele meu, ca preotul meu duhovnic, sau cum ar fi votat bunicii si, ingeneral, cam toti credinciosi ortodoxi din Romania, dupa preceptele religios-crestine in care am crescut si asa am fost educat. A ma razbuna pe un partid ca m-a neandrptatit in chestiuni personale, L-as fi tradat pe Dumnezeu Tatal, dar si Fiul, Hristos, care ne-au lasat prin Sfantele Scripturi anumite Legi care, in vecii vecilor nu pot fi incalcate, insemnand ca astfel sa-l mai rastignesc inca o data pe Hristos Imparatul pe Sfanta CRUCE PENTRU PACATELE MELE! DA, voi vota Normalitatea crstina si de moralitate din societate, iar cine vede altfel ca ar trebui sa procedeze, s-o faca cum doreste el, insa eu, daca mor chiar imediat dupa vor, Doamne fereste, dar voi muri impacat ca n-am dat girul unei stari de anormalitate a unui grup restrans si potrivnic majoritarilor.

Mihai spunea...

PS
Și daca CCR a consfintit ca textul ambiguu din constitutie inseamna casatoria intre un barbat si o femeie la ce bun acest referendum ? Doar asa sa cheltuim ca sa votam ca suntem crestini ?
Mai bine acesti politicieni care traiesc in desfrâu si faradelege(pacat in traducere biblica) tradatori de popor si tara ar respecta cele zece porunci.
Nu ar mai fi nevoie nici de magistrati cu salarii astronomice doar pentru a nu fi corupti ,nici de protocoale pentru a îi dibui pe hoti prin intunericul vietii lor ,etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi cer scuze pentru greselile de scris, dar pana ma adaptez la noul laptop, trebuie sa-mi antrenez mai mult ochii cu literele mai mici decat cele de la calculator! Cu cat imbatranesc, se aduna mult mai multe la lista carentelor de sanatate, unele boli evoluand rapid si imi chinuie viata cumplit! Nu credeam ca diabetul te poate distruge zi de zi si te macina la sanatate ca o moara cu dinti de fier! Brusc, viata mi s-a schimbat din rau in foarte rau...

Iulian Mareș spunea...

Ufff!
Numai cei cu ceva frustrări evide își doresc sa fie percepuți că fiind pe trepte mai înalte ale ierarhiei!
Priveste-te domne, în oglindă și vezi cat ti-e de frică și cât de mult pierzi in realitate!
Așa ajunge și o picătură să se creadă ocean!
Și asta nu e un păcat vinovat?
În fine... așa se termină povestea: picătură e înghițită de ocean, rama de către șarpe și pisica de tigru!

iceparu spunea...

Eva după ce a spălat rufele nu a avut unde sa le pună la uscat .Pusă în dilema s-a gândit la Adam ca dacă tot are stremeleac sa-l sprijine de buza pasaricii sale.Zis și făcut dar o nesimțită de albina nu a avut altceva mai bun de făcut decât sa-l înțepe la profundor.Și uite așa au simțit ca nu e tocmai rău.
Cu voia sau fără voia noastră astia tot si-o vor trage prin toate gaurile și atunci nu ar fi mai eficient ca pe timpul impuscatului?La pușcărie.

iceparu spunea...

Din păcate referendumul nu va trece.Lumea nu da prea mare atenție evenimentului.Pe timpul împușcatului asemenea practici erau pedepsite cu privare de libertate.Zic eu ca ar fi o soluție mai practica.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cateva vorbe de duh de la Cafeneaua Veke!

De ce si-a dat demisia directorul de la Otopeni?
Ca sa-i faca loc lui T-cub!
Dar de ce nu l-a si numit?
Pt ca nu-i navigant!

De ce se tot prabuseste autostrada aia, prin zona Deva?
Pt ca-i proiectata si executata de T-cub!
Ei si?
Abia s-a inscris si la Facultatea de constructii!

De ce nu este operational si trecut in Registrul Unic Aeroporturi/Aerodromuri VFR/Heliporturi heliportul de la Sibiel?
Pt ca nu are maneca de vant!
Cum asa? Nu are T-cub una pe acasa?
Ba are, dar el vrea sa puna maneca de la vestonul militar cu tot cu grade si in plue sa adauge semnele de arma: roata-compas, balanta dreptatii si mai nou de geniu!
Asa, si?
Nu mai indica maneca nimic!
De ce?
Este #Sculare, domne!

raul spunea...

O temă de meditat asupra căreia de mult am dubii!INS ul nostru si Autoritatea asta electorala mint cu nerusinare!Deci 18,92 votanți,scoala au început o 2,9 mil ,scădem din ăștia 0,5 care sa zicem ca au împlinit 18 ani deci sunt in cei 18,92 ,rămân 2,5 adunați dau 21,4!Mai suntem atatia români chiar cu cei din străinătate?MA INDOIESC!Dar pt politicieni e bine ca au de unde jongla !Ce spuneti?

Mihai spunea...

Numai că a măi apărut un "apostol "numit "tehnocret "crescut și hrănit la groapa de gunoi a lui Boc de la marginea de vest a Clujului.
Probabil este hotărât să revoluționeze creștinismul.
Măi tehnocret, de bine ce ai apărut ai și spus o prostie.
Când îți duci "logica " la actualizare?
Lilith și Eva erau femei?
Despre asta era vorba și nu despre cine a fost prima, a doua,.
..
După ce ai slujit la mai mulți domni și te-au tras pe sfoara, anul viitor sigur te găsim în vreo secție de votare numărând voturile pentru "interesul național ".

Gigi spunea...

@iceparu
Bine că nu a folosit drept proptă,dosul,că nu ne mai înmulțeam în veci!

Iulian Mareș spunea...

Bontaș,
Bine faci, Bine găsești! :))

Huhu Rezea spunea...

Ii doare în bască pe cei de la PSD si PNL, dacă nu trece referendumul. Nu ei l-au inițiat si nici nu s-au prea implicat inmobilizare.
Daca nu trece referendumul, cei mai câstigati politic sunt cei de la USR care s-au declarat impotrivă si au mobilizat peste 12 000 de activisti care monitorizează tot atâtea secții de votare.
Ar fi un mare semn de întrebare si pentru cultele crestine din România.

Leo spunea...

MAESTRE,
Te cam prefaci ca nu cunosti ca daddy a initiat referendumul.
Avea nevoie de o forma de relegitimare , si de activare al electoratului BOR, dar s-a intors impotriva lui.
Pucistii au primit carburant prin acest esec de rasunet.
Va urma o saptamana vesela pe scena politica.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu cred ca esti dzinformat,dar de rea credință esti în mod sigur cu privire la initiațiva cetătenească inițiată, in urmă cu 3 ani, de cca 3 milioane de români.Ce era Dragnea în urmă cu 3 ani? Nu reprezenta o ținta pentru propaganda voastră bizară.

Mihai spunea...

”Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat, în 1 septembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea. "În primul rând, am dat un vot în Comitetul Executiv de susţinere a acestui obiectiv şi am stabilit care să fie data la care să aibă loc referendum şi s-a stabilit pentru 7 octombrie", a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.”

”ceilalti” pomeniti de Huhurez au spus doar ”nu aruncati pe apă 40 milioane de euro”
Asa-i cu Înalt Preafericitul (afacerist) initiator de referendumuri pe teme biblice.
Suntem un popor crestin iubitor si cu frica de Dumnezeu!
Doamne ajuta la toata lumea !

Mihai spunea...

Cât timp ”Biblia” este un nesecat izvor de drept iar ”sodomia ” este unul din marile păcate savârsite de om (de la Sodoma si Gomora nimicite pentru pacat, ”relatii nefiresti intre oameni”) nu cred ca se impunea chiar un referendum pe aceasta tema.
Și daca referendumul nu trece inseamna ca trebuie să incalcăm un izvor de drept (cutumă) biblic ,?
Iertarea si pedepsirea pacatului nu sta in puterea noastra a pământenilor prin referendum .
Un referendum poate trece sau esua . Și daca esueaza ce ce ne facem ?
Avem multe alte probleme pentru care sa initiem referendum . Si tot prin initiativa cetateneasca ........
Și alea sigur vor trece.

Leon spunea...

Leonard si T3, ce legatura are Politica cu Referendumul de astazi ?
Daca pana si L.Orban a votat pentru familia crestina, voi desfaceti in continuare firul in patru..?!
Eu am votat inca de ieri, si am spus DA modificarii Constitutiei in sensul CASATORIEI dintre BARBAT si FEMEIE..!
Stiu ca va place sa fiti mereu Gica Contra, dar poate astazi luati o mica pauza.

Huhu Rezea spunea...

In scurt timp PSD va ajunge la concluzia că este inutil să mai strice orzul pe gâște, cu creșteri de pensii și salarii, că tot este înjurat de beneficiarii creșterilor, ba, mai mult, se vede că ciulesc urechile spre cei care au tăiat veniturile.
Nu ar fi mai bine să folosească acele fonduri, considerate pomeni, pentru investiții în infrastructură?
După referendum, USR va creste la 15-20% în sondaje.

Mihai spunea...

@ Leon
Las pe @ Leonard sa -ți răspundă.
Sigur te va îndrepta spre calea cea bună.
De la mine o cinzeaca de cinzeci* în speranța că nu ai votat degeaba.

iceparu spunea...

Lesbienele or fi virgine?Dpv al meu o soluție ar fi interzicerea adoptării de copii de cupluri ce nu sunt constituite din barabat și femeie.Simplu și la obiect.În rest indiferent ce se va face poponarii și alte anormalitati nu vor dispare .Anormali au ceva la bibilica .Problema nu tine de religie .

Gigi spunea...

La politica pe care o duce actualii guv.față de brațele înarmate ale țării,fie ele în rezervă,în retragere,nu e de mirare că un partiduleț emanat din știu eu ce ONG să crească în sondaje.
"Mare Mută",va avea un cuvânt greu de spus la viitoarele alegeri,dacă cei care au scăpat în borcanul cu miere nu-și vor schimba cât mai repede atitudinea!
Nu cred că USR va fi cel ales de ei,altcineva va fi alesul/aleșii.
Vor rămâne cu nehaliții de aleși locali și cu cei care primesc ajutoare sociale nemeritate.
Rândurile celor care sunt nemulțumiți vor crește și mai mult!Drept dovadă avem participarea la votul de ieri și de azi.
Vom trăi și vom vedea,dacă am dreptate sau nu.
Nu cred,d-le HUHU,că actualii guv.strică orzul pe ceva ce este normal să-l strice.Adică pe mărirea penșiilor amărâților ălora care au muncit o viață și au o pensie de mizerie.Cu asta trebuia să înceapă,nu cu salariile celor din primării,CJ,Prefecturi etc.

Dan spunea...

In timpul acestui referendum ( doua zile ) inutil au murit zeci de copilasi din lipsa medicatiei, hranei adecvate si lipsa unui spital de copii specializat pentru cei cu cancer .Spital care costa doar 12 mil de euro un sfert din cat costa referendumul inutil.

Dan spunea...

Huhurez cui ia crescut pensia pana acum ciuma rosie? Nimanui in afara de politicieni hoti ,primari si sparlamentari.Lasa vrajeala.

Iulian Mareș spunea...

Eu voi vota NU, doar pt că astfel crește șansa de a nu se mai naște așa fini teologi, precum...să spunem #Ion și #Gheorghe (scuze celor cu prenumele în cauză, dar trebuia să-i botez cu niște prenume pe care un hâtru le-a desemnat pt proști și slugi)

Cristian Dumitru spunea...

Buna ziua stimati camarazi, va rog sa mi spuneti ce se mai aude cu OUG59/2017? in CD nu a fot depus nici pana acum de la comisia de munca vreun proiect sau sa se fi scris cand se va depune. Ce se mai aude? Vor modifica ceva? In ce sens.Va multumesc pentru eventualele informati.Dle adim dvs stiti ceva?

Leo spunea...

Beneficiarii cresterilor:
- Parlamentarii , ministrii , demnitarii,
- primarii , viceprimarii , administratia publica locala si poreclita "politie locala.
- medicii , bibliotecarii ,scafandrii ISU , guleratii MFA , pensionarii cu pensii mai mari de 2000 lei .
F&M va concluziona ca in ianuarie vor ajunge la sub 20%.
PS
Leon prietene, politica are legatura cu totul si cu toate. Poate ai vrut sa spui ca politizarea perversa a referendumului este o problema. Absenteismul la urne inclusiv al celor 3 mil. care au semnat, este o forma de protest si un mesaj dat de societate celor care l-au pervertit sa cum au pervertit si actualizarea pensiilor.
Ce vremuri bune când erau pe timpul casieritei focoase din gara de la Motatei...si ce casatorii hetero-sezoniere se mai faceau si pe atunci ....:)
VANT DIN PUPA !

Huhu Rezea spunea...

@unknown
Pe tine te-a tembelizat total propagandă.
Pai pentru cine a crescut,măi... prostea, valoarea punctului de pensie în ultimii doi ani de la 872 la 1150 lei și salariul minim la 1900 lei?

Iulian Mareș spunea...

Nu este referendum, dar este despre politica externă de anvergură mondială, cu un președinte doar inteligent nativ, dar patriot in sensul adevărat al cuvantului!
Și când emisarii US îți cer sprijinul, ce-ar mai fi de spus?
Doar că și în cele mai bogate țări mor oameni și de cancer!...cu tot efortul și resursele enorme alocate!

https://evz.ro/ceausescu-la-nimeni-nu-am-gasit-drept-sa-va-spun-o-intelegere.html

Leon spunea...

T3, cam greu l-ai convins pe KWI sa vina la vot,...noaptea ...,cu 80 de minute pana la inchidere..! Pe dna Carmen nici Presedintele n-a convins-o..!

iceparu spunea...

Huhule voi astia înregimentați politic faceți greșeli. În timp ce măriți foarte mult veniturile guvernanților și a slugilor lor credeți ca păcăliți oamenii cu ce va scăpa printr degete.Pulimea s-a deșteptat și nu se mulțumește cu firimituri. Dacă creșterea era în suma fixa egala atât pt. Vladica cât și opinca altfel erați priviți. Atenție la pensionarii militari ca nu uita și nu iartă. Vezi PDL și chiorul.

Iulian Mareș spunea...

Adică cum, mărire în sumă fixă pt toți?
Eu nu am auzit așa ceva decât la alocații...
Posibil, doar dacă da la toți câte o cinzeacă!
... și pomana se dă la fel, tuturor!
Eu nu primesc bacșiș!