Un produs Blogger.

miercuri, martie 27, 2019

Casele Sectoriale în culpă pentru actualizarea greşită a pensiilor militare au şi chibiţi pe reţelele sociale

4 comments
Doar ei au pichetat astăzi sediul MApN

Moş Curbă de nivel, alias Alecu, se dă în stambă pe contul său de Facebook cu un text care completează alte texte anterioare, în care sprijină modul de calcul al cuantumului pensiei militare practicat în zeci de mii de decizii de actualizare emise de Casele Sectoriale ale MApN şi SRI, adaptându-se la răspunsurile sau întâmpinările editate de respectivele Case Sectoriale, şi critică modul corect de actualizare din zecile de mii de decizii emise de CPS a MAI.
Din obsesia de a critica orice opinie exprimată pe acest blog, moşul îî întrece în sofisme juridice şi pe bieţii consilieri juridici angajaşi de SRI şi MApN să scrie şi să susţină în instanţe o grozăvie de raţionamente care adaugă la lege. Ii înţeleg pe consilierii juridici, că doar sunt angajaţi cu contract şi nu-şi pot contrazice şefii-gulere albe cu cotiere-, dar este greu de înţeles ce ii mână pe Curbă de nivel şi pe cei câţiva rezervişti care dau like numai la textele scrise de guru...admiratori din rândul cărora nu lipseşte „nebunul din Fălticeni”
Acum, nu trebuie să fim absurzi! Pe internet putem să avem opinii contrare, lucru care nu este permis instituțiilor de stat care trebuie să aplice unitar legea.
De ce Casele Sectoriale aplică diferit legea? Pentru că ministerrele care le tutelează, în haosul care generează lipsa de autoritate,  nu au emis Norme de actualizare. 
De ce nu au emis Norme de actualizare?  
Să nu se întâple precum cu HG 735/2010, adică să fie contestate în contencios administrativ și să fie anulate de instanțe. Scapă mai ușor cu anularea individuală a fiecărei decizii de actualizare.
Revenind la textul lui @ mos curbă de nivel, din logica lui strămbă ar rezulta că orice actualizare de soldă de funcție sau de grad viitoare, indiferent cât va fi de mică, va șterge toate indexările anterioare, pentru că, nu-i așa ?... doar OUG 114 prevede însumarea indexărilor.
Si mosul și casele sectoriale în culpă ignoră art. 60 alin (3) care obligă casele ca numai în anii în care se pot aplica și indexări și actualizări să aleagă dispoțițiile cele mai favorabile pensionarului în anul respectiv, nu cuantumul mai favorabil. După ce aplică la cuantumul calculat/ recalculat și indexat de la începutul anului valoarea cea mai favorabilă dintre indexare și actualizare trece, în sfârșit, la aplicarea art.111 din Legea 223/2015, referitor la rămânerea în plată a cuantumlui mai avantajos.
Conform textuli în vigoare la 30 06 2017 al art. 60 indexările nu se pierd decât în anii în care au loc și actualizari, dar, și atunci ,doar când sunt mai mici decât creșterea rezultată din actualizare.SE PIERD PRIN REGULARIZAREA CU ACTUALIZAREA DIN RESPECTIVUL AN:
În cazul în care prin legea de aprobare a OUG nr. 114/2018 se va reintroduce indexarea pensiilor militare cu majorarea soldelor de grad, ministerele trebuie să emită Norme de actualizare prin care să stabilească la care cuantum al pensiei se va aplica creșterea prin actualizare și cum vor interacționa actualizările cu indexările anuale.

4 comentarii:

Stelian P. spunea...

Vesti bune ?

https://www.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-anunta-elaborarea-in-cel-mai-scurt-timp-a-unei-noi-legi-a-pensiilor-militare-17988958

iceparu spunea...

Sa o vedem.Daca legea lichideaza inechitatile iar cuantumul pensiei in plata creste substantial astfel incat similarul lui Mares pensionat in 1998 va avea o pensie egala cu a lui votez Dragnea si PSD cu ambele maini.
Astept fapte concrete si nu vrajala .

Trofin spunea...

O noua lege intr-un alt consens politic , va fi posibila doar dupa ce noua legea a sistemului public de pensii va fi promulgata si se va aplica odata cu aceasta , adica prin 2022 ( fara prorogari) . Intuiesc ca posibila noua lege a pensiilor militare va avea acelasi mecanism de calcul a pensiilor ca si in sistemul public cu unele ingrediente specifice . Daca o lege a pensiilor militare va fi posibila , dupa principiile de cacul din legea sistemului public de pensii , fiti siguri ca vor dispare si celalte legi pentru privilegiatii natiei. Decat ce este azi in practica pensiilor militare , cu pensii calculate , recalculate , actualizate dupa diverse metodologii care au produs si produc imense inechitati , mai bine accept un sistem de calcul unitar ceva asemanator sistemului care a functionat pana in 2001.

Iulian Mareș spunea...

"Kiparosule", mulțumesc că ești "inteligent"!!! 😂🤗😛😝🖕