Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 18, 2019

Pentru casandrele blocante care bocesc că nu sunt bani pentru pensii

47 comments
Se văd, chiar și pentru chiorii anti social- democrați, rezultatele transferului contribuțiilor de la angajator la angajat și ale măririi contribuțiilor la 25 % din salariul  brut, prin sacrificarea majorării salariilor de 25%  prevazute de noua lege a salarizării pe anul 2018, măsuri dispuse în ministeriatele Olguței Vasilescu.
A fost recuperat deficitul de 18 miliarde lei la fondul de pensii. 

"Vă aduc aminte că în 2017 aveam 18 miliarde deficit la fondul de pensii. Am închis 2018 cu patru miliarde, o scădere de la 18 la 4, şi avem acum circa un miliard încă deficit dar ne închidem pe trimestrul doi cu excedent şi acoperim deficitul din prima parte a anului. Vom face execuţia la nouă luni şi vom vedea exact care este situaţia.  
Dacă ne uităm în REVISAL sunt create peste 260.000 de noi locuri de muncă în aceşti ani. O dată cu creşterea masei salariale la bugetari, o dată cu creşterea salariului mediu pe economie, o dată cu majorarea salariului minim, mărindu-se şi numărul de locuri de muncă a crescut clar masa salarială în România. Crescând masa salarială, a crescut şi contribuţia", a explicat Marius Budăi.

47 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Ei nu!
2% vor spune că sunt bani din împrumuturi externe...că sunt printați, că sunt decupați din hârtie de la ziare....etc!

Patrascioiu spunea...

Patroane lasa vrajala.Mai bine ne spui ce si cand vei avea o pensie egala cu cel aflat in aceeasi situatie juridica si pensionat dupa 2010?
Cand patroane Veorica va face ce a promis privind inasprirea pedepselor pentru criminali,violatori,agresori sexuali,pedofili?Daca memoria nu m-a lasat parca a promis ca va face imediat?Imediat o fi insemnand la pastele cailor?
Nu mai umbla cu abureala si arunca pisica moarta in curtea lui Iohannis.
E la mintea cocosului ca sunt bani de pensii si salarii ca bancile de aia sunt sa-ti dea .Iti da ca ai ce amaneta.
Mi se rupe in paisprezece cine e la putere cat timp puterea e folosita spre binele populimii si nu suntem mintiti.Cat timp PSD foloseste puterea spre binele numai al sau si minte jos PSD.Daca altii ajunsi la putere fac acelasi lucru jos si cu ei.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Avem bani si de aruncat

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-23373542-efectele-oug-114-pretul-gazelor-romanesti-este-dublu-fata-cel-pietele-externe.htm

Stelian P. spunea...

@Huhu
Sa nu spuna cineva ca nu dau date si din alte surse.

https://evz.ro/efect-devastator-al-oug-114-cat-trebuie-sa-scoatem-din-buzunar-pentru-gazele-romanesti.html

Unknown spunea...

Cand va veni Casa Sectoriala de pensii cu un comunicat concret?..dupa alegeri? sau deloc?

Dan spunea...

Deficitul bugetului general consolidat (3,8% deja) e bine ascuns de hotii psd prin minciuni si raportari financiare false ! Grupul infractional psd atat stie sa fure si sa minta ! Nu câ pnl si alde ar fi mai breji ! Altfel: corect ar fi ca toate pensiile de stat peste 5000 lei (salariul mediu brut sa fie impozitate cu minim 30%-50% plus plata CAS la ce depaseste 2000 ! Asa ar fi drept !

Huhu Rezea spunea...

Ce este bocitorilor, crapă fierea în voi de necaz că Guvenul a adus pe plus Fondul de pensii și nu mai este necesar să se împrumute la bugetul de stat pentru plată pensiilor?

Leon spunea...

Ministrul Muncii îi dă replica lui Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, după ce acesta recomanda amânarea majorărilor pensiilor și salariilor.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a intervenit în direct la România TV pentru a-i oferi o replică președintelui Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, care recomandă amânarea acestor majorări de venituri și susține că legea pensiilor ar crea probleme în ceea ce privește bugetul de stat.

”Eu am să spun clar și simplu, avem bani pentru plata pensiilor și salariilor. Am avut chiar astăzi o nouă discuție cu domnul ministru Teodorovici. Ne-am consultat. Am discutat și pe parcursul acestor luni. Noi asigurăm că vom avea bani de plata pensiilor și salariilor. (...) Institutul Național de Statistică a confirmat creșterea economică din primul semestru al acestui an. Nu am spus niciodată că aplicarea legii pensiilor este un lucru ușor, am spus că veniturile românilor trebuie să ajungă cât mai mult spre media Uniunii Europene”, a declarat Marius Budăi la România TV.


În ceea ce privește tăierea pensiilor speciale, Marius Budăi a anunțat că va depune un amendament.

”Este un demers parlamentar. Se va dezbate în Camera Deputaților. Eu am un singur amendament aici. Eu cred că trebuie discutat separat care sunt pensii militare, care sunt pensii de serviciu”, a mai precizat Marius Budăi.

brenda spunea...

dane taci

brenda spunea...

dle H NE FACETI DVS LECTIE DESPRE PENSII MILITARE SI CELE DE SERVICUU POATE CITESTE SI MINUSTRUL BUDAI

Iulian Mareș spunea...

Remediul pt contracararea gazului scump!

Guvernul ROU caută un cuplu (babă+moș într-o relație) pt a oficializa căsătoria, pe modelul austriac!
Naș fan. Putin și Turcanu!

*Cu regret constat că Soarele luminează numai 98% din oameni, ceilalți 2% rămân ,neluminați!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Ai dreptate domnule. In loc sa bocim ar trebui sa destupam sampania. In ianuarie am primit un plus de 1,3%. Inflatia este azi de 4%. In urma genialei OUG 114 (gazele pentru romani) o sa platim mai mult pentru incalzire, energie electrica, apa calda, piine etc. Bravo domnule, mie practic mi-a scazut pensia cu preturile astea si dvs. vreti sa ne bucuram.

Huhu Rezea spunea...

@stelian P

Asta este, pensiile militare nu se plătesc de la Fondul de pensii. Au vrut disponibilixații să li se repereze onoarea prin pensii militare plătite de la buget.
Budăi se referă la pensiile civile.
Dacă Leș nu reușește să convingă Guvernul să dea ordonanța cu actualizarea pensiilor, după ce ieșim la protest pe 25 octombrie nu ne rămâne decât să așteptăm indexarea cu 4,6% de la 01 01 2020 și tăierile de pensii ce vor să vină după ce mandiolină și cîțu vor prelua guvernarea.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Pina una alta mandolina si ai lui au vrut sa taie pensiile (parca in 2010) dar nu le-a iesit din cauza CCR. Au reusit insa sa recalculeze pensiile SPECIALE (deoarece nu sunt contributive) si de aici povestea cu TAIEREA PENSIILOR. Fapt este ca aia au anuntat taierea pensiilor iar actualii se lauda ca ei nu taie dar in realitate taxeaza si taie prin inflatie. Nimeni nu a spus ca o sa taie pensiile ci tot de pensiile speciale se leaga. Asta e. Am vrut onoare si demnitate la mila guvernului si asta avem.
Aveti dreptate cu Fondul de pensii (care tot de la buget se alimenteaza) si aveti dreptate si cu disponibilizatii.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca tot a venit vorba despre disponibilizati cred ca solutia ar fi emiterea unei legi de reglementare a situatiei lor (evident tot o lege speciala). Este imposibil ca in cadrul unei singure legi sa se asigure calculul pensiei si pentru cei cu vechime si pentru disponibilizati. Nemultumirile sunt acuma si de o parte si de alta.

F16 spunea...

Cine e Daniel Daianu si cine e acest budigai? Chiar toti suntem dementi? Sau mai degraba naivi?

Patrascioiu spunea...

Patroane@o dai cotita.Ma repet.Bani sunt ca bancile sunt darnice.Sica Mandolina si Catu probabil ca vor taia dar si PSD taie hoteste.PSD da cu o mana si ia mascat cu doua.
Esti genial.Spui ca daca lamureste guvernul .Pai patroane,Les nu e din guvern?
Realitatea este ca PSD inca nu a actualizat pensiile militare.Ca Sica si Catu vor taia ramane sa vedem.Asta cam seamna cu vrabia de pe gard si cioara din mana.
PSD acum umbla cu cioara vopsita.Muncitor calificat,angajat primarie 2990 lei.Colonel MApN pensie 3000 lei.Ura.Votam PSD.
Stelica@sunt sceptic ca vom primi indexarea cu 4,6%.Primar comunal,pregatire,tractorist salariu lunar 12500 lei.Sofer primarie comunala,salariu lunar 3800 lei.viceprimar 8320,consilier personal 3363,magaziner 3249,muncitor calificat 2990.
In MApN ,colonei cu pensie sub 3000 lei.Votam PSD.

Dan spunea...

Patras.coiu.Las-o jos ca macane! Sunt 9000 de colonei si comisari cu pensii grase de peste 10 000 lei. Drama e la gradele mici ! Acolo sunt zeci de mii de pensii militare chiar si sub 2000 lei!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
ce pot să-ți zic?
Umbli pe lângă troc cu tărâțele, te atacă porcul!

* El vrea să vadă colonei la 62 de ani! Are un fetiș!
L-ați băgat în seamă și acum vi se urcă în cap!
Când muncea, era un milog la ușa biroului, acum este cetățean din Agora!
Halal sa va fie!

Ein Stein spunea...

Incerc sa-mi imaginez cat de rau o sa-i fie celui care are pensie de 20000 lei dupa cel taxeaza Teodorovici cu vreo 2000-3000 de lei. Oare cum se va descurca saracu cu doar 18000 lei?
Am scris in nenumarate randuri, in Romania, in orice domeniu, se incearca indepartarea efectelor si nu a cauzelor. Cu certitudine este politica sa se intample asa, una mafiota. Marea problema a celor cu pensii mici e tocmai fondul de pensii, fond batut in cuie, ala e, nici mai mic nici mai mare, chestiunea e ca acest fond e consumat in mare parte de o minoritate iar pentru marea masa nu mai ramane mare lucru. Pe cel cu pensia mica nu-l ajuta in niciun fel taxarea unor pensii nesimtite, fondul de pensii ramane la fel de mare, deci pentru el nicio sansa sa ii fie reparata situatia chiar daca are legea de partea lui, mafiotii au grija sa-si pastreze privilegiile prin tot felul de tertipuri. Asta cu taxarea se intampla exact ca la soparla care renunta la coada doar sa scape cu viata. Asta e tertip. Vrajeala pentru prostime.
Repet trebuie eliminata cauza! Cred eu ca un bun inceput, de eliminare a cauzei, ar fi modificarea legii in sensul ca pensia sa se calculeze ca medie a celor cinci ani si nu doar a mediei din sase luni alese cu grija, stim noi de ce si nu insist. Asa vor disparea o mare parte din acele pensii grase care nu vor mai consuma marea parte a fondului de pensii si va exista si disponibilitatea pentru intrare in legalitate a celor care se pun ca magarul pe picioarele dindarat. Zic eu asa ca solutia e buna, fratii nostrii de peste ocean cam asa procedeaza si ei stiu despre ce e vorba. Stai si te intrebi ce dracu a facut asa de important un contopist prin armata de ajunge sa aibe o pensie de 15000-20000 lei?
Trebuie eliminata cauza si nu efectul!!!!!!

Cezar spunea...

Kis...Ai vrea tu !

Leo spunea...

Stelică ,
Pt. Flavius , în dosarul de azi , este cea mai bună situație care avantajeaza pe toată lumea. I-a amânat soluționarea , deoarece se preconizeaza ca pana atunci sa se pronunte CCR pe exeptiile celor cam 60 de dosare cu oug 59. Deci se asteaptă judecarea la ccr care este in asteptare , ca sa-i pronunte si fondul , astfel el scăpând de Revizuire , in caz de solutie favorabila a ccr. Noi , ăstia mai vechii prin ccr , care ne-au fost respinse fondul actiunii , va trebui sa promovam revizuire în caz de castig la CCR. Deci , la Flavius nici Instanta nu mai se complica cu intocmire de acte de sezizare a ccr ci și Flavius .
PS
Dar oare dacă nu există deficite , de ce se împrumută România cu 2000 de euro / secundă , iar de cam 1an la dobânzi de peste 4,5% la euro ?

brenda spunea...

DLE KIS DE UNDE AI SCOS ASA O .......

Leon spunea...

@T2, Impozitul pentru pensii este una iar TAXA este alta; iata ce zice Art.134*2, alin.(1)
BAZA de CALCUL, denumita VENITUL LUNAR TAXABIL, se determina prin DEDUCEREA din VENITUL din pensie sau indemnizatie pentru limita de varsta , a IMPOZITULUI PE VENIT AFERENT, stabilit potrivit prevederilor titlului IV,,.
Adica, pensiile mai mari de 2000 de lei, se IMPOZITEAZA cu 10%, si rezulta pensia NETA care se TAXEAZA cu 0% pana la 7000 lei, cu 30% intre 7001-10000 si cu 900 +50% pentru ceea ce depaseste suma de 10 000 lei.
Din luarile de cuvant al unor senatori se pare ca n-au inteles nici ei cum este cu aceasta TAXA..!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
R= pt că P.Cotroceni consumă enorm și nu produce 2 de 1 leu-🦁!

Leon spunea...

http://www.ccr.ro/download/comunicate_de_presa/Comunicat-de-presa-18-septembrie-2019.pdf

corcodel 1 spunea...

Pentru tehnocrat (Vosi , Ion Ionescu , Kis Viorel).
Imi aduc aminte ca , pe vremuri , foloseati numele de Tigri2 , nume care sa arate ca sinteti un adevarat tigru!
Sub acel nume multe prostii spuneati , fapt pentru care cineva spunea ca nu sinteti tigru... Ca sinteti un pisoias nepriceput care crede in fantasme si incearca sa se apere mieunind , numindu-va "Motănelul căcăcios"!

Continuind sa spuneti multe , si numai , prostii , ar trebui sa folositi acel nume motănesc!

ghurse spunea...

@PALAGHEANU (si nu numai) CA Brasov a admis cererea privind indexarea cu 5%
”Analizând apelul formulat, în limita motivelor de apel și față de dispozițiile de drept invocate, instanța constat ă apelul fondat.
In cauza au fost interpretate greșit reglementările legale referitoare la recalcularea ș i indexarea pensiei apelant ului, fiind confundate cele două beneficii ale legii. Nu este vorba de acordarea de doua ori a indexării aplicate pentru 2016 și în 2017, an pentru care este i n cident un alt procent de indexare, cum a apreciat instanța de fond, ci de recunoașterea beneficiului primei indexări aplicată în 2016, acela de includere î n baza de calcul. Odată aplicată ace a st ă indexare materializată î n suma de 230 lei ca efect al aplicării p rocentului de 5% , ea trebuie să rămâ nă în baza de calcul, fără a se pierde acest drept câștigat d__ aplicarea O.U.G 57/2015 î n anul 2017.9(...)
Așadar , se impune menținerea sumei de 230 lei aplicată la suma de 5019 lei rezultată d__ actualizarea pensiei conform art. 60 d__ Legea 223/2015, începând cu data de 30.06.2017, data de la care procentul de 5% de indexare pensiei a fost înlăturat inițial prin decizia xxxxx/4/21.12.2017.”

Mihai spunea...

Cand ascult discursurile d-nei Vio am impresia că sunt în paradis în Romania.
D-nul Huhurez chiar le crede si se simte entuziasmat de ”realizările” doamnei de la butoane. ”Regret” ca ICCJ a judecat drept si l-a lasat fara Liviu.
Nici capra cu trei iezi din turma lui Cezar nu avea in traistă atatea bunaciuni câte scoate Vio pe trompeta.
Din pacate totul tine până ies in strada si mă lovesc de realitatea cotidiană care arata cu totul altfel.

Sorina spunea...

Hai hai nu fi obraznic

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Nu mai fi leneș și mergi de citește prima pagină a Raportului Comisiei de buget finanțe pe care ți-am dat-o mură-n gură în topicul anterior.
@ghurse
Mulțumesc pentru informare!

Leon spunea...

T3, citeste Comunicatul CCR de astazi si o sa vezi ca 3-4 proiecte de lege, sesizate de Presedinte , au fost declarate Constitutionale..!
Nu crezi ca Iohannis se face de ras cam deseori ?
Iar Dna Dancila, pe zi ce trece demonstreaza ca este o buna romanca si este alaturi de romani, nu impotriva lor !

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Decamdata, contează forma adoptată astăzi de Senat.
Sunt mai mult ca sigur că în CD plafonul de taxare va fi coborât pre 5000 lei.

CEZAR spunea...

@/Huhu.... sper sa i dreptate !
T.2 ma Kiss,
Blindatele tale "NARE" motor si nici ...suflu !!

Mihai spunea...

Reformulez;
Asta permite legea salarizarii;

https://www.starsibian.ro/selimbar-cat-castiga-un-politist-local/?fbclid=IwAR0LzakSiWotf0dbDRCJIoyZZWJ9z4SHbett-05ggEA6bw5rPwLIb5oeSAg

@ Leon
Mă lasa rece deciziile CCR.
Si stiu bine dece 🥵

CEZAR spunea...

N.B,
Motanelul Kakacios{ ai dreptate Corcodusa - acest nume ii vine precum panglica de prins muste },
nu-i lenes !
E cam prostovan....ceea ce-i mult mai grav !!!!

CEZAR spunea...

Pana una alta ....ceva special pentru prietenul AvyaMuci...care stia sa dea cu vaselina la jamba avionului(AN-2,,daca si asta-i avion atunci si tractorul MI-8 ii halicopter !)...si acum vede numa negru in ochi ..ca taurul ..???
Adica ..taurul ..vede rosu..boul mai ramane hi..hi..hi !!!

http://www.newsbuzau.ro/social/39918-salarii-minime-mai-mari-ce-angajati-nu-pot-primi-mai-putin-de-3-200-lei-luna?fbclid=IwAR3KjDQ6PChvk3dQDaopzhC87jR8tHHR8tWSqRnX6KS3EO5s43TBxiW_h-s

Mihai spunea...

@ tehnocrat
Chiar nu stii ca mos Alecu este luat in evidenta "blogului pasaricii" sub numele conspirativ "Corcodel"- invatatorul lui Cezar Caprarul.

Iosif spunea...

Dle H,

Rugati-l pe dl.Ghurse sa publice intreaga decizie a Curtii de Apel Brasov si nr.dosarului.


Cu multumiri anticipate,

Arfy spunea...

Dacă se aprobă această "invenție" la buget nu se va câștiga nimic. Vor crește pensiile sub 5000 de lei, prin neimpozitare până la plafon, și vor scădea cele care depășesc 5000 de lei. Plusul lui Teo va completa neimpozitarile. Va fi constituțional pentru că nu se impozitează de două ori așa cum afirmă unii ci o singură dată cu alte trepte. Este dureros pt că odată câștigat un drept este clintit în funcție de plăcerile unor finantiști. Degeaba se bucură cei cu pensiile mici, pentru că la un moment dat vor atinge și ei plafonul și vor fi afectați de exagerarea impozitării progresive.

daniel sandu spunea...

daca se poate aceeasi rugaminte pentru publicarea deciziei CApel Brasov...

gigi 2 spunea...

Impozitarea progresiva este cea mai corecta. Transele de impozitare pe care le vrea ministrul finantelor sunt mult prea mici.

CEZAR spunea...

joi, septembrie 19, 2019
gigi spunea...Transele prea mici...
---------------------------
QED....foarte corect ..!!

Iulian Mareș spunea...

La CD suprataxarea pensiilor militare va fi retrasă!
Cezar, sigur ai gheară la degetul mic! Bagăți-o în jugulară!

Cezar spunea...

m.Al,
Nu cred...va fi discriminare !

Cezar spunea...

🤣😂🤣😂😜😜😜😎

Iulian Mareș spunea...

Cezar,

Mai vedem...
Insa tu ce vei castiga din suprataxare? Un miel, fara o nara?