Un produs Blogger.

vineri, decembrie 06, 2019

Inflație de propuneri in domeniul pensiilor reglementate de legi speciale

46 comments
Unirea, ilustrată pentru preșcolarii din România
In ultimul an, campanie electoralã fiind, useriștii și liberalii s-au întrecut populist, pentru manipularea fraierilor, in aruncarea in Parlament cu proiecte in domeniul pensiilor speciale.
Nici pesediștii nu s-au lãsat mai prejos, astfel ca si Liviu Pop a lansat un proiect de impozitare cu 90% a sumelor din pensii care depãșesc 10 000 lei, iar Teodorovici a depus proiectul de taxare a partilor necontributive mai mari de 7000 lei din pensiile reglementate de legi speciale. 
Pe ultima sutã de metri a guvernãrii PSD, finanțiști din MApN s-au folosit  de munca ccmrr-ului înfiïnțat de ministrul Leș  și au introdus în Senat, prin parlamentarul Leș, proiectul pentru eliminarea inechitãtilor din legea pensiilor militare.
Estimând cã acest ultim proiect, gândit a fi finalizat prin ordonanțã, are șanse mici cu noua majoritate parlamentarã, isteții au infiintat un nou grup de lucru, dar pe lângã ministrul Ciucã, pentru a grãbi realizarea intereselor lor, prin ordonanțã de urgențã, așa cum ați vãzut din draftul aruncat pentru testarea opiniilor, urgentã fiind numai stabilirea noilor pensii din cuantumul brut al soldelor lunare.
Cuvintele de acțiune sunt: eliminare, recalculare, actualizare, plafonare, corectare, corelare, taxare, impozitare suplimentarã, eliminarea inechitãților etc.
Intențiile sunt atât de contradictorii, cât sunt și termenii de mai sus, cã nu poate sã iasã decât un blocaj general.
Smecherii de la PSD, nemaiavând constrângeri bugetare, dar cu majoritate in forurile conducãtoare ale celor douã camere, au îngrãmãdit toate proiectele privind pensiile de toate felurile pe primele locuri ale ordinii de zi și, ca sã fie și mai complicat, au scos de la naftalinã și Proirctul de lege pentru aprobarea OUG 59/2017, aia care a eliminat actualizarea pensiilor militare.
Cum sã mai propunã domnul ministru Ciucã Ordonanța de abandonare a cuantumului net pentru noii pensionari militari, dacã nu știe ce intentie au liberalii si useriștii cu LEGEA 223 în Parlament?
Si, ca lumea sã o ia razna cu totul, mai vin Iohannis și Ludovic cel Sãrac cu anunțul cã nici nici legea pensiilor civile nu se va simți prea bine în anul care vine.
Sã vezi ce o sã se bucure pensionarii votanți de  liberali și #rezist când ludoviciul va anunța cã, spre deosebire de LOV și Dragnia, va mãri pensiile cu  7,2%, cresterea salariului minim, de la 01 01 2020 si nu vor mai aștepta....pââânã ...tocmai  pe 01 09 2020, când ar primi 40%.!

46 de comentarii:

Dorel 66 spunea...

Până la urmă ce proiect de lege se va dezbate și aprobă marți sau miercuri în CD.Vor fi afectați cei care pot ieși în ianuarie 2020(6 luni consecutive fi ultimi 5 ani limitate la nivelul venitului net actualizate la data deschiderii dreptului la pensie)Exista pericolul sa se schimbe ceva

Iulian Mareș spunea...

Huhu:
-trancaneala cu o noua lege a pensiilor civile (care ar dura cel putin 1 an pana la aprobare, asta daca ar si avea draft final) este asa ca un banc prost, spus de multe ori;
-nu cred ca pt [ensionarii militari, pe 2020, se va optine mai mult de 4,6%, actualizarea soldei de grad si...multe iluzii;
-mai nou, #Rezist incepe ceea ce stie mai bine, urlatul in piata, de asta data impotriva guvernului Saracului si Iluminatului Or_ban;
-sa vedem ce se va intampla cand rezistentii vor ataca Palatul Victoria si "Ceausescu" isi va alege alte tinte in miscare, cum ar fi noii ministri ai guvernului "liberal".

Iulian Mareș spunea...

..... despre marirea pensiilor civile, tocmai pe 01 09 2020, când ar primi 40%, mai ho, ce nu este super bine si 10% de la 01.01.2020?
Sa zica Bogdaproste, in sac si acasa, nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intarata-i, drace, si tine-i pe votantii spanzuratului pe plita incinsa si pe ace! Ce m-as gaga pe mine de ras, cat balega de urs, sa-i vad pe admiratorii chiorului amanati la pastele calului, tooocmai in varful muntelui si intr-o coasta a lui sfantul asteapta! Se intrec ambele tabere sa ne tabere cu fel de fel de variante abile, insa toate inutile, cat despre comisia de la Aparare vor sa ne-o coaca tare cu alte variante si mai schiloditoare, daca nu cumva si pe ei actuala guvernare sa le-o dea la jugulare cu o alta Lege 263, in mama ei, ca sa-i ,,multumeasca'' pe toti dezbracandu-i la chiloti, chiar si pe ai comisiei idioti si netoti! In comisie parca a tunat, fulgerat si i-a adunat, toti numai o spuma de matraguna cu gagat si turbare la gura, unul mai carpaci si mai cretin decat altul sa le creasca doar lor lula si aluatul, uitand de restul saracilor de la periferie ca si lor le trebuiesc cate-o jucarie zglobie si resuscitari la penziile bolnave de anemie! Ce-o sa fie si inca o sa mai fie, fara mare jmecherie, cand bani in visterie ioc-deloc n-o sa mai fie din cauza acestei guvernari dilie, care-a dat in pandalie din cauza de incompetenta, cretinism si impotenta!

Iulian Mareș spunea...

Protestele încep să devină violente la Paris. Mai multe incidente au avut loc în această după-amiază. Mai mult, greva s-ar putea prelungi până de Crăciun.
Paris, Octogon!
Violența a început să izbucnească la Place de la République din Paris, în timp ce protestatarii îmbrăcați în negru au început să aprindă obiecte și să arunce cărămizi, scriu jurnaliștii de la CNN.

Poliția a răspuns trăgând gaze lacrimogene către manifestanți și blocând străzile. <>

Proteste prelungite până la Crăciun?
Corespondenta CNN Melissa Bell se află la Paris de unde a relatat evenimentele zilei.

”Ne aflăm în Franța, unde zeci de mii de lucrători din toată țara au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva planului președintelui Emmanuel Macron de a revizui sistemul de pensionare. Turnul Eiffel și aproape jumătate din școlile din Paris sunt închise, transportul public a fost perturbat, iar unele magazine și bănci și-au acoperit geamurile cu scânduri de lemn. Autoritățile se apropie de haos, deoarece unele uniuni prezic că această acțiune va „paraliza" țara până la Crăciun”, scrie CNN.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson, tine-te bine!

Un pensionar ...., tata lu' #ala micu cat buricu si guraliv, nevoie mare!...(URTIM_ARAC)

"Iată ce a scris marele actor în cea mai recentă declarație de avere (19 iunie 2019)!
Un teren de 1074 mp la Moieciu de Sus, județul Brașov.
Un apartament de vacanță 48,16 mp).
O casă de vacanță (328 mp).
Trei apartamente și un garaj.
Două mașini: un VW Tiguan (2012), un Peuget 307 (2007).
Mobilă brâncovenească: 8.000 – 10.000 de euro.
Tablouri: 6.000 – 8.000 de euro.
Colecție de icoane: 8.000 – 10.000 de euro.
Statuete și obiecte mici: 3.000 – 4.000 de euro.
23 de conturi bancare: 3.213.700 de lei (circa 679.429 de euro) și 121.000 de euro.
Salariu: 101.007 lei (8.417 lei/lună).
Pensie 72.822 lei (6.068 de lei/lună).
Drepturi de autor, activități artistice: 568.601.lei."

Iulian Mareș spunea...

...... "scena este ocupată de Guvernul Orban, care comite în fiecare zi fapte și vrând, nevrând, morile, presa, acolo se duc. Vedeți că nu trece o zi fără să avem cinci știri de desfacem ochii mari de tot. Dacă PSD vine cu astfel de discuții, sigur că scena politică este acoperită. PSD-ul trebuie să se reformeze și să stea la cutie. Treaba PSD-ului, așa cum stau lucrurile astăzi, o va face Guvernul Orban"

*Pt noi "va face" exact cat a facut Orban cand era ministrul la transporturi!

Iulian Mareș spunea...

Traducerea perspectivei de crestere economica, marca Ciolos & Ardeleanu!

”Să spun clar. Eu nu mi-aș dori să ajungem la guvernare într-un moment în care situația e și mai critică decât acum, într-un context în care încă sunt perspective de creștere economică” - a spus Cioloș. Deci, vrea anticipate pentru că, până la alegerile la timp s-ar putea ca situația economică a României să fie chiar catastrofală. Asta da, veste !
Pensionarii inteleg tot, #2%/Blog, mai putin!

M spunea...

Avocatii nu platesc CAS (obtin venituri din activitati independente) si deci au propria lor casa de pensii. Anual se face suma contributiilor si se stabileste valoarea punctului de pensie.
Oare de ce nu se rezolva asa si la militari?

M spunea...

Deci ce vrea Macron?
In Franta sunt 42 de legi de "pensii speciale". Atat de multe ca nu mai este clar care pensii sunt normale si care speciale. Pensia se calculeaza ca medie a castigurilor din cei mai buni 25 de ani (privat) sau media castigurilor in ultimile 6 luni (bugetari).

Macron vrea introducerea unui sistem contributiv universal bazat pe puncte pentru fiecare zi lucrata respectiv pentru fiecare euro contributie. In plus poti sa primesti puncte facand copii (5% pe cap de copil), lucrand in grupe de munca sau in anumite profesii.


Reforma afecteza si Armata si Politia Franceza dar se spune ca acestia vor continua sa beneficieze de "modalités spécifiques de départs anticipés à la retraite pour les militaires et les fonctionnaires ayant exercé des missions régaliennes de maintien de l’ordre et de sécurité publique."

In plus reforma presupune schimbari doar in pensionarea celor activi si nu modificari ale pensiilor deja in plata (de aceea la demonstratii sunt mai ales tineri). Practic "reforma" ii va afecta doar pe cei nascuti DUPA 1963. Se aude ORBAN?????

Eu nu am auzit de o tara in care schimbarile la pensii sa afecteze pensiile in plata sau pe cei aproape de pensionare. Exceptie face Romania condusa de PNL!

Leon spunea...

Referitor la Impozitarea Suplimentara a pensiilor, sunt cele doua proiecte initiate de senatorul Liviu Pop, PL x nr.449/08.10.2019 ( 10% pana in 10.000 lei si 90%, numai cuantumul ce trece de 10.000 lei, pentru TOATE pensiile ...!) si senatorul Eugen Teodorovici, PL x nr.396/2019 ( taxarea suplimentara cu 30% si 50% numai a pensiilor de serviciu..!), ambele proiecte asteapta Raportul Comisiei de buget din CD.
In ce priveste Abrogarea sau Eliminarea pensiilor de serviciu, din cele 3 proiecte de lege, doua sunt deja pe ordinea de zi de saptamana viitoare a Comisiei de munca, pentru Raport: PL x nr.166/2018 (USR) si PL x nr.292/2019(PNL), si NUMAI dupa intocmirea acestor rapoarte se pot dezbate in sedinta de plen a CD; cel de-al 3 lea, PL x nr.42/2019(PMP) inca nu este programat in Comisia de munca..!
Initiatorii celor doua proiecte trebuie sa vina si cu un amendament prin care sa introduca Abrogarea/Eliminarea Art.210 din OUG.nr.57/2019- Codul Administrativ, cel care instituie Indemnizatia pentru limita de varsta pentru Primari, Viceprimari, Presedinti si Vicepresedinti de Consilii Judetene.

Iulian Mareș spunea...

O explicație ar fi că avocatura este considerata profesie liberala, că și altele și plătesc daca vor! Că au propria lor Casa de pensii, înseamnă că s-au organizat și le merge mintea!
La noi, având propria CSP, nu știu cine ne-ar putea îngrădi propria organizare, însă aici activii ar trebui sa sa stabileasca jocurile împreună cu pensionarii! Nu suntem în sistemul public, iar asta nu o fructifica nimeni.
Avocații nu se plâng de pensii, bine pot profesa până la o vârstă f înaintată; nu cred că au limita de vârstă.

spiritul lui Haret spunea...

#2%/Blog mai putin, zise Maresalo si mai lua o gura de fan.

Viorel spunea...

Viorel,
Domnule M, citind cele scrise de dumneavoastră, mă gândeam că ar fi bine ca, Guvernul României să propună un proiect de lege prin care o familie care are un copil până în 18 ani, unul din părinți să fie scutit de plata impozitului la stat (la alegere, de preferat cel cu salariul mai mare), la 2 sau mai mulți copii, să fie scutiți de plata impozitului ambii părinți.
Astfel dăm României posibilitatea de a reveni din punct de vedere demografic la ceea ce a fost înainte și puțin după 1989.

Cezar spunea...

Nu poti sa mentii in plata niste
Pensii aberant de nesimtite..obtinute pe legi dubioase si imorale
Deci LEGE NOUA CU MOMENT C-0
BOLOVANUL S.A URNIT.....

Sorina spunea...

Deci sa ne asteptam la ce ? Solda de grad inflatia si separat pensia suplimentata daca altceva nu?

Leon spunea...

Si avocatii ies la pensie tot la 65 de ani, atat Femeile cat si Barbatii !
La CAA platesc lunar o Cota de contributie obligatorie de 11% din venitul brut, dar nu mai mult de valoarea a 5 puncte procentuale.
Pentru anul 2019, valoarea contributiei minime este de 300 lei iar cea maxima este de 1452 lei pe luna..!

Gigi spunea...

Francezii sunt patrioți,nu au în ADN profilul de slugă,nu merg pe deviza:"capul plecat sabia nu-l taie"
Ai încălcat drepturile constituționale,tu,care ești pus conducătorul populimii,ți-o iei de nu te vezi.Au curajul să-și bată joc de "brațul înarmat al țării"lor cum fac ăștia de 1o ani cu noi?

În ce privește amalgamul de proiecte apărute ca ciupercile de pe ploaie,unele în dezbatere,altele aflate în joc de glezne,altele prin sertarele Parlamentului,plus cele aflate deja în ofensivă care își fac efectul,nu fac altceva decât să adâncească prăpastia ce s-a căscat încă din 2009.
La noi,nu trebuie să fie ceva simplist,
trebuie să fie ceva cât mai alambicat,ca într-o junglă amazoniană în care noi,populimea,să nu putem avea acces sau dacă avem să fie cât mai limitat cu putință.

Leon spunea...

Si guvernul Iohannis-Orban DORESC o noua lege a pensiilor pentru toata lumea, prin desfiintarea pensiilor de serviciu !
Cred ca manifestarile de pe strazile Parisului i-au cam pus pe ganduri..!

Huhu Rezea spunea...

Ciucă are interesul sa-i "afecteze" în bine pe cei care ar ieși după Ordonanță, dar nu știe ce se intâmplă în CD.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Caesar bolovanul s-a urnit Maresalul cocalar s-a coflesit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, John Labă Carbidu, hactorul cu copchilul diliu, al naibii sa fiu daca jumaț din avere n-o are stransa din șmanglă de prin sertare si sifoniere in Marea Rascoala revolutionara si anti proletata, nouă, din 1989, pentru ca era un saracan si-un coate goale, carele lingea pana la smalț din oale, in comunism, necastigand nimic din recitat po(i)ezii de patrihoțism cu osanale celor cu bula mare, cu banii putini luati neputand sa-si faca un blid de sarmale, saturandu-se doar inghitindu-si propriile bale! Toti revoltatorii de atunci sunt astazi cu gogoasa mare ajunsi, acaparand sume de valuta mănoase, tablouri valoroase, obiecte din metale pretioase, etcetera, pentru ca noptile au avut ce tooot fura si căra pentru ca in viitor a se ingrasa, si de ce n-ar fi si el implicat daca la marea vanzoleala a participat si in politica de găgat iar s-a implicat!? Fii-su, diliul si nasparliul #Rezistkent, de fapt mai dement decat inteligent, se pare ca s-a nascut din spaimele revolutionare si de aia are reactiile ce le are si iese in spatiul public cu pareri care mai de care ordinare, mai obide si cu tente fascistoide!

CEZAR spunea...

m-Alul ii in fibrilatie....hai Sicaaa....!!

CEZAR spunea...

Solda de functie brenda...ca daca mergi pe solda de grad ..chiar ca ajungi sa lucrezi pe centura ..cu m-Alul cot la cot !!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Excelent comentariul! Fac o mica precizare...ROU este condusă acum iarăși de PDL, iar Or_ban, dacă nu sare,l fluierul Plavanului, ia condamnare!
Oricum i s-a spus că a pornit cu stângul....

DECEBAL spunea...

Niciun politician nu vrea sa-si riste calcularea pensiei pana la incheierea actualului mandat de parlamentar. Toate sunt niste abureli.Toti sunt o apa si un pamant

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bei, Cezarica, pot s-o spun fara frica, pentru ca ai dreptate intrucat nu se mai poate, si o data bolovanul pornit nici ca nu mai poate fi oprit! Prea multe gogosi umflate, pe râgâite si saturate, doar pentru o parte si prea multe suferinte, lacrimi si saracie pentru majoritatea sarmana, fir-ar sa fie, si toate pana la urma urmei o sa starneasca furia turmei, daca daca nu vor, nu sunt in stare sau nu se poate sa se faca dreptate!

Iulian Mareș spunea...

Dacă ai ști câte înlesniri au francezii pt familiile cu copii sau pt copii cu un singur părinte...(decedat, divorțat, necăsătorit) în turism, transport și impozite....reduceri nu glumă!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
După pierderea Algerului, armata a dorit să răstoarne guvernul neputincios și laș! Cu greu o Divizie de Pș. a fost convinsa sa aterizeze in Corsica (veneau pe Paris) unde s-au întâlnit cu legendarul lor Președinte! Acesta le-a spus doar atât: "Va inteleg'! ...traduc: faceți cum credeți de cuviință! Militarii au renunțat însă guvernele nu i-au mai neglijat sau luat peste picior!

Iulian Mareș spunea...

Clar ești în cei #2%! 👍

Iulian Mareș spunea...

Noi vorbim de pensiile militare!
Dacă tu crezi că vor reduce pensiile magistraților, primărilor,n parlamentarilir...etc,ai decât...,
Îți faci iluzii!

Iulian Mareș spunea...

Primele 2 cred că da, însă ultima..,nu am așteptări! Kiar dacă este legal sa ia in calcul și pensia suplimentară, eu mă îndoiesc! Dar mai știi?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Adică se ia în calcul și pe el....

Leon spunea...

Unde am spus eu asa ceva, Cataline ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Veste ingrozitoare, pentru ca Lingam Organ, cu MăCiuca langa el, ranjind ca un hingher, refuza actualizarea cu 4,6%, si dreptate la pensiile militare, zicand ca bani statul nu are, cutare si cutare, adicatelea sa nu ne faca bula mare! Rog camarazii carora le-am trimis pe mail vestea otravita s-o posteze si pe aici sa fie vazuta!

M spunea...

@Viorel
Da. Sa nu uitam insa ca statul roman acorda unele facilitati. Si aici vin cu intrebarea: acordarea de facilitati si privilegii pentru diaspora nu e tot o forma de incurajare a exodului asa cum acordarea de facilitati pentru mame/familii cu copii este o incurajare a natalitatii? Ce ziceti?

@Leon - asa este! Dar doar ma intreb: o lege "unitara" a salarizarii care are grile separate pe familiile ocupationale mai este UNITARA? O lege "unitara" a pensiilor care apoi vorbeste de varste de pensionare diferite, punctaje diferite etc. mai e UNITARA? Parerea mea e ca doar se arunca tarate la gaini!

@Iulian Mares - multumesc. Remarcati va rog ca reforma Macron se adreseaza doar celor nascuti DUPA 1963 adica sa iti permita sa iti ajustezi cariera in consecinta. La noi JAVRELE PNL ataca pe cei care nu mai pot sa faca nimic pentru ca deja sunt la pensie!

M spunea...

Pai noi nu avem CSP? Si daca da de ce ne conduc destinele altii????

Da, domnule Leon. Se pot face reguli si pentru militari. Ideea e ca daca avem CSP (la fel ca si la CASAOPSNAJ) de ce dracu nu ne lasa astia sa ne chivernisim dupa cum ne duce capul???
Credeti ca la avocati vine PNL-ul si le spune: nu, ba, platiti lunar cate 25% la Casa Voastra de Pensii iar pensia o calculez eu cum vrea muschiul meu!

Gigi spunea...

Le curg prin vene sânge kaki,d-le Mareș,militari adevărați!Ei știu că merg la luptă dar nu mai știu dacă se mai întorc.Și încă ceva,nu au grijă că atunci când ajung la pensie,țara lor,politicienii,joacă ping-pong cu pensia lor sau ajung bătaia de joc a politicului vremelnic la putere.

Iulian Mareș spunea...

Cezar, tu nu înțelegi de fapt ce întreabă femeia! Ești în rândul celor 45% care nu au luat testul Pisa!
Lasă, dai și la anul....

valica spunea...

Astazi a fost o greva de proportii si in Spania. Deoarece nici francezii si nici spaniolii nu sunt atat de lasi si mincatori de rahat ca romanii. Bulgarii au negociat la sange cu americanii si polonezii la fel pe cand lighioana "iubita"de prostime a venit cu o sapca de la Casa Alba, ceea ce Nicolae Ceausescu nu a facut sub nici o forma niciodata.

Leon spunea...

Cornele, se poate amana INDEXAREA de 4,6%, NUMAI daca acest guvern ABROGA si Art.84 din OuG. nr.114/2018, care spune:
ART.84. al.1).,,Cuantumul pensiilor militare de stat aflate IN PLATA la 31 decembrie a anului anterior, SE INDEXEAZA, DIN OFICIU, INCEPAND CU 1 IANUARIE a anului in curs, cu ultima rata medie a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la aceasta data si comunicat de INS ,,.
Mai este si varianta unei indexari cu acelasi procent ca la civili, prin derogare fata de legislatia in vigoare, poate un procent de 7%..??

valica spunea...

Miron Cozma avea o pensie de 3850 de lei, dupa actualizare i s-a facut 7000 de lei si acuma dupa indexare are 8050 de lei. Bravo neicuta. Un colonel are coeficientul de functie cat un sofer de ambasada iar un general are coeficientul mai mic decat un primar de comuna cu 3000 de locuitori. La padurari li se acorda 5 salarii brute la iesirea la pensie iar directorilor de biblioteci li se maresc salariile en gros de la 1 ianuarie 20202. PENTRU MILITARII ARMATEI MEMBRE "NATO" se aloca doar ARME DE ZAPACIRE IN MASA , adica promisiuni si minciuni, sa le ajunga.Bravos natiune, cu clasa sociala a "nesimtitilor" asa cum am fost porcaiti de Basescu si Lia Olguta Vasilescu.

Gigi spunea...

Foarte bine,să nu ne mai dea nimica!Credeți că javrele ăstea nu au văzut că suntem niște mămăligi,zeci de asociații care fiecare trag pt.ei și acoliții lor,cu generali de mucava și multe altele.
Foamea e mare pt.actualul guv.trebuie să recupereze.Fostul guv.s-a axat pe altceva,pe primari și altii,credeau că sunt asigurați cu voturi și vor rămâne la putere în veci,acum se răzbună că nu i-au votat.Țuțea avea dreptate ce a spus.
Hai,că ne-0 merităm din plin!

Iulian Mareș spunea...

👍😜🤗

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Pe pariu că PSD îi lasă să se joace și să abroge și art 84? Lor le convine orice prostie a guvernului! Kiar împing lucrurile la asumare guvernamentală! În fapt pNL/PDL prin prostiile făcute ajută PSD, care nici nu trebuie să facă nimic și crește pe gafele ăstora!

M spunea...

@valica

Corect. Noi suntem ocupați să ne mâncăm între noi.
I-am văzut "la lucru" pe cei din învățământ. Oameni fini, cu școli, nu se înjură unul pe altul, trag toți să crească nu să se taie.

Eram mândru că sunt militar român. Apoi am intrat pe forumul ăsta și am văzut ce canalii sunt printre noi. Acum îmi e rușine că am drept camarad pe unul ca Cezarică. Vă gândiți cum ar fi fost să mergi la luptă cu un asemenea camarad? Gata să te împuște în spate ca să îți fure bocancii că erau mai lustruiți ca ai lui?

PNL a urlat pe toate vocile că militarii au pensii nesimțite și că dacă vin la putere o să le taie. Cu toate astea militarii i-au votat. Nu ne merităm soarta?