Un produs Blogger.

marți, martie 10, 2020

Proiectul B586/2019, de modificare a L 223/2015, a devenit L120/2020 la Senat

6 comments
Comisie raportoare este tot Comisia de Apărare, ca și la L38
Textul proiectului îl puteți citi AICI

L120/2020

Propunere legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat cu modificările și completările ulterioare
Număr de înregistrare Senat:L120/2020
Număr de înregistrare Camera Deputaților:
Adresa:-
Prima cameră:Senat
Tip inițiativă:Propunere legislativă
Inițiatori:Lupescu Dumitru - deputat USR; Mocioalcă Ion - deputat Independent
19-12-2019 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b586 (adresa nr.bpi892/2019/18/12/2019)

6 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E in faza de pampersi, mai este pana la oliță, dar ne incurcă acum coronavirus, ca naiba! Ce sa zic?Decat deloc, mai bine asa si sunt multumit! Bine ca MApN si-a luat rusinos flegmele acelea generoase si date cu sete indreptatita! Multumec curajosilor care au reusit plini de revolta sai articuleze la mantinela, sa-i supuna dispretului unei cinstite Comisii de aparare! Nu le-ar fi rusine de mafioti, ca si cel care i-a trimis, Maciuca de cal, un capiat de lăbăral! La mai mare la toti!

Leon spunea...

Acest proiect ar trebui trimis pentru Aviz si la Comisia Juridica si sa-l corecteze cu Observatiile, intinse pe 6 pagini, ale Consiliului Legislativ !
Comisia de Aparare ar trebui sa tina cont de Amendamentele CES privind baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei prevazuta la art.28..!

Huhu Rezea spunea...

Oricum, cred că acest proiect va primi Raport de respingere din partea Comisie de apărare în condițiile adoptării prin vot sau tacite a proiectului L.38, proiect în care se vede și mâna gulerelor albe din minister.

Burebista spunea...

Acest proiect ar putea avea șanse după alegerile parlamentare, dacă usr ar avea mai mulți parlamentari.
Sau poate nu..
Oricum proiectul acesta pare mai bun pentru toți pensionarii militari, chiar și pentru cei pensionați între 2010 și 2016..

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Ce credeti ca se va intampla cu L120/2020 in cazul in care L38/2020 va fi adoptat de cele doua camere? Isi va continua circuitul:comisii,Senat,Camera Deputatilor sau va fi stopat? Si daca(prin absurd)va fi adoptat si acesta?

Leon spunea...

Va urma circuitul normal, in Senat.
La CD sunt 2 variante :
1.Sa fie discutate impreuna in Comisia de aparare, cu preluarea unor prevederi de la un proiect la celalalt si respingerea celui de-al doilea.
2.Sa urmeze un circuit independent cu finalizare de Adoptare sau de Respingere.
Procedura legislativa nu mai poate fi intrerupta..!