Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 08, 2020

Noii investitori fac cozi la bănci!

77 comments
Zilele acestea, ghicitoarele din Romania fac cozi la bănci, cu păstrarea distantei sociale, pentru a-și deschide conturi PFA.
Se zice că numai așa le plătește COVIDUL indemnizație de șomaj....
Iată motivul pentru care pirandele își deschid conturi :

Și persoanele fizice independente (PFI) pot obține indemnizație de șomaj tehnic plătită de stat pe perioada stării de urgență, la fel ca persoanele fizice autorizate (PFA), a subliniat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii Alin Ignat, într-o declarație pentru StartupCafe.ro.


77 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Este poanta, sau cum?
😂😂🤣

Iulian Mareș spunea...

Este un bancă din SB? 😂🤣👏

Mihai spunea...

Acum le intra pe card alocațiile pentru puradeii născuți si înregistrați în Germania si tarile nordice in mod special.
Unii ridica si pana la 1200 de euro.
Este perioada cand in jurul bancomatelor se face negru......
Eram într-o unitate CEC cand au intrat cu teancul de bani si erau cat pe ce sa se ia de gât cu funcționară fiindca nu voia să le facă schimbul valutar.
Apoi veneau la angajatul familiei in farmacie si scoteau teancul de bani ,adică ajutorul de la primărie plus alocatia pentru puradeii născuți în UE.
Tinand cont ca tarile UE occidentale sunt generoase in privinta asistentei sociale cat de curând dupa ridicarea sancțiunilor o sa-si ia zborul spre vechile cuiburi ,de unde vor reveni cu spor de natalitatea consistent.

Gigi spunea...

"Haaoleo,mi-a murit copiii de foame,doi de mici și trei de cheftele".Este un citat din sceneta"Milogul-SRL",interpretată de marele actor,Dem Rădulescu.Mare om,mare actor.

Ce vrei,d-ne unii sunt întreprinzători din născare,au în ADN economia de piață.
Uite așa cresc investițiile și totodată PIB-ul,ducând țara pe noi culmi de dezvoltare,în vecii-vecilor,Amin.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Și ca să-și plătească amenzile, căci altfel rămân consemnați la sol, precum și la deplasarea pe roți!

BONIFATIE spunea...


D-le AVIA, nu fiți rău! Unde vedeți dvs. negru la bancomat?
Fetele sunt frumușele, sunt foarte colorate și respectă distanțarea socială?
Și eu sunt client la BT (susțin capitalul românesc, chiar dacă nu-i 100%).
Riscul de virusare este mai mare la bancomatele BT decât la mâinile clienților.
Prevăd că peste o lună cozile vor fi iar la ieșirea din România pentru „realimentare” și țara va rămâne cu conturile pline în euro. Trai pe vătrai.

Leon spunea...

"Ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit", a declarat Ludovic Orban."(dcnews)

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/ion.serban.7528?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBiWzC5vimeKGw4m5hf3kz189QP5iRaQa8dWDIleBtrtVo5hFiqWKA8obyeHy2hCGtKNtIsSuq_rvAA&hc_ref=ARSZ5Zy43nd0IbPugfTfA_faL9wrWB3GT6mHtyf3k5yISTIEc4_IfVB-C3y_5kiYxRY&fref=nf

maiag spunea...

le da pnl hajutor la kantina sociala,alocatii 300 de puradel sa haiba de bere si tutun, mai o ciordeala prin tarlale ca asta e viitoare afacere,acum cresc legumele pe cimp,trebuie recoltate pe luna plina

Mihai spunea...

@ Bonifatie
Aveti dreptate !
Astea sunt " ardelence de Tg Mures" frumoase de zici ca fac baie in lapte,elegante si cu disciplina nemțească însușită și respectată la sânge ,după cum se vede. Altfel pe dincolo o luau pe spinare.
Daca ii vezi in oras sau City Shoping zici ca sunt scosi din cutie si cumpara numai pe alese.
Eu ma refeream ,în mod special ,la cei din mediul rural.
Cand intra banii de alocații de prin tarile UE pe unde au copii născuți si inregistrati in acte si cand este ziua de plata a ajutorului social de la primarii ,este cum am zis ,negru si in jurul bancomatului si a primariei.
Sa nu îndrăznească cineva cumva sa nu le dea banii la timp ca nu ies degraba din primarie.
Acum a venit nenorocirea asta cu "distanțarea socială " ,un lucru incomod pentru căutătorii la buzunar si portofel.
Si daca mai tine mult ......au o mare problemă .

Alex spunea...

Desi au fost atentionati sa nu vina acasa de Paste ,coloratii si coloratele continua sa intre in tara.Ca sunt ei cretini,noi cunoastem de multa vreme acest lucru.Ca vorbesc mult si aiurea ,dandu-se cu fundul de pamant atunci cand sunt prinsi la inghesuiala ,cu mana in buzunarul altuia si se jura pe ochii lor si viata copiilor lor ca nu este asa ,iarasi stim ;ca nu respecta linistea celor mai in varsta sau a celor care se intorc de la serviciu obositi,o stim si pe asta ,ca marea majoritate nu au bun simt si se tin duoa tine ptr.a-ti vinde un ghiul de arama spoit cu aur ,drept.aur normal ca o stim.Desi cunoastem toate aceste lucruri nu a fost luata nici o masura.Au vazut ca le merge si vor continua asa la nesfarsit.Este pacat ca in toata Europa li.se spune romani.Tiganii au fost ,sunt si vor fi in continuare tigani.Sunt exceptii ca peste tot ,orice padure are uscaturi .In padurea lor sunt cam multe.
Problema lor ar trebui discuata la modu l serios.Ne-au facut tara de ras in toata lumea .Pentru multi europeni toti romanii suntem tigani.Am mai spus-o ca ar trebui sa se termine cu ajutoarele sociale.Sa li se dea de lucru.Daca nu vor ,..sa fie obligati .

Iulian Mareș spunea...

Deja pe Otopeni sunt 2000-2500 care vor la muncă în agricultură, în DEU!
Nu credeam că așa de repede....

Gigi spunea...

D'aia nu mai pot purtătoarele de fuste lungi și crețe că facem pamflete pe seama lor,trăiesc mai bine ca noi înzecit!Mai c-o dumă,mai cu un completat de de bunuri etc, mănâncă și gura lor.

brenda spunea...

dleH mmi bine vedeti ce dracu ma spunecazi dlDOGARU CA EU NU MAI STIU CEE SE INTAMLA oare DL GENERAL MINISTRU CIUCA NU VEDE? ATUNCI LA USA LUI ,ZAU ASA:...

BONIFATIE spunea...


D-l Mareș! V-au citit postarea și s-a umplut de ei și la Cluj.
Au dat iama la avioane, pe neanunțate și fără distanțare, vreo câteva mii de constructori și agricultori. Or fi fost testați înainte de îmbarcare sau exportăm și covid-19?
E greu acum și pentru aviatori, chiar dacă sunt izolați în avion, inclusiv și mai ales față de stewardese.

Fost parasutist spunea...

Eu cred ca sunt la cersit si respecta "distantarea" lu' 6Haus pentru a nu se concura.

Cezar spunea...

Ciuca a dat cu..buzduganul in masa
OG..Ciuca cel Mare + Anexa 2
Traiasa Ciuca cel Mare
Vai de invinsi!

Gigi spunea...

Unii mai și muncesc,nu numai investesc🇷🇴
https://www.gsp.ro/gsp-special/stiri-extrasport/covid-19.....595438.html

spiritul lui Haret spunea...

Dupa 1990 vestul ne punea la zid cum ca incalcam drepturile omului.Ca lucrurile sa fie bine ca sa nu fie rau, i-am expediat sa aiba parte de ei.Cand se vor mai linisti apele si dupa ce distrug totul acasa vor fugi din nou mai la o ciordeala,mai la un cersit.Acum e momentul cand fortele de ordine pot sa-i disciplinizeze cat de cat.
Pe tigan poti sa-l speli in o suta de ape ,tot tigan ramane.

Iulian Mareș spunea...

Ieri vindeam copii, azi vând muncitori in agricultura DEU, pt sculat sparanghelul Dnei. Merkel!
Pai cum plm? Aici este izolare, nu se muncește, ne spălăm pe copite și nu ne îmbrățișăm, iar la sluta aia de nemtoaicat se poate! Dai ba sclavi romani că în agricultură românească o sa lucreze sulea! Idiot a fost, trădător rămâne! Se spala că Pilat, să moară pe acolo, pt bani!
Aia testează in draci, Or-Banul nu e in stare nici măști de tifon sa bage in farmacii! Mai nou la noi se testează după ce au murit!
Autistule, a trecut deja o lună și nu sunteți în stare de nimic, se zbate ministrul sănătății că leul in cușcă! Restul...sunt resturi!
Mai știți o țară din EU unde se taie salarii? Eu nu am aflat!
Baaa, vă duceți in cap de proști și putori, soarta PNȚCD, dar țara trebuie să rămână!
Cu 4-500€/lună, 90% din amărâții aia nu plecau, munceau acum, plăteau taxe și impozite și reprindeau rădăcini!
Luați mai boilor plăcută sudează, toți cei care în dobitocirea voastră ați putut vota asemenea ignari, trădători, likele, golani și mai ales proști, dar proști de top!
Vine timpul și dosarelor penale, din alea adevărate și de grup organizat!
După ce că din ianuarie au stat că boii pe coadă nici nu trec dracu la testarea in masă, în scop preventiv! Să moară oameni nevinovați că să înțeleagă globaliștii cat de bou sunt și ce retardați au adus la putere!
Să vă bântuie toți morții nevinovați și 1000 de ani sa nu aveți liniște, lingatori de clanțe!

Calinmihaib12 spunea...

Spiritul lui"haret":...iti plac sau NU ,dintre acești concetățeni ai NOSTRI,DEZROBITI in sec.XIX - de ROMANI VIZIONARI, au ajuns MULTI - TALENTATI= chiar si In FUNCTII DE STAT =SUPREME= DETERMINAND SOARTA SI VIETILE TUTUROR ROMANILOR..!; Unii dintre aceștia AU CONDUS ROMANIA chiar si dupa 1989 INCOACE..in calitate de premieri, președinți de stat..etc

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am vazut un document cu mai multe trimiteri, conditionari („(5) Măsurile prevăzute la alin.(1) și (3) se aplică și după durata pentru care este instituită starea de urgență prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, numai dacă starea de urgență pe întreg teritoriul României se prelungește și dacă în decretul de prelungire a stării de urgență se menține competența ministrului afacerilor interne de a stabili, prin ordonanță militară, interzicerea graduală a circulației aeriene pe diferite rute.") extensii la OM-8! Sincer, trebuie sa ai langa tine pe toate cele anterioare - 7 -, ca sa te descurci! Plus ca nu are un rol proactiv ci cam reactiv, doar masuri luate dupa producerea faptelor! Ex. exportul de produse agricole!...cat grau a fost vandut in ultimile 2 saptamani?

*Imi exprim doar mirarea, in rest sunt fan OM 1-1001, Velea, Orban, Citzu...toti, absolut toti! Si le respect kiar daca trebuie sa le citesc de 2-3 X! Nu merg nici la pescuit....nimic, nimic! Nici nu stiu ce-i ala pescuit!
Nu merg nici la SPARANGHEL caci incalc OM ca sa ma deplasez la aeroport si pe timpul zborului!
**O intrebare totusi: cei cateva mii de sparanghelisti si-au platit ei biletul de avion? Hören Sie?
Ich möchte eine schnelle Antwort! (Aud? Vreau un raspuns rapid!)

Iulian Mareș spunea...

Mai rari decât ciorile albe....

gheo spunea...

Sa privim totusi si partea buna a deschiderii granitelor, in tara mai ramas mai putini, partea proasta este ca dincolo, nu au avut loc si toata "gasca cea vestita detectorilor de buzunare si portmonee" sau s-au reprofilat altii !.

brenda spunea...

A INTRAT PE CARD PENSIA ,? LA VREO BANCA?

Mihai spunea...

Din țară nu pleaca decat cei cu contracte.
Patronii stiu bine pe cine invită.
Detectorii de portmonee raman belea pe capul primarilor pana cand trecerea peste granițe va fi din nou la liber /necondiționată.

Iulian Mareș spunea...

Au fost carantină ți pe banii tai, ai mei, ai noștri, ai ROU!

Ia arunca un oki pe link:

http://www.certitudinea.ro/articole/dezvaluiri/view/in-atentia-c-s-a-t-hoitarii-pandemiei

Iulian Mareș spunea...

Da, la Central Bank of Malta, banca cu care lucrez!

brenda spunea...

dragul meu, nu fi.....malitios , stiu ca ai pentru mine multa....pasiune

Iulian Mareș spunea...

Asta cu contractele ar fi ultima problemă! Dar că au făcut izolare pe banii publici?
Dar că puteau munci și aici, însă nu vrea guvernul!
Cum au intrat aeronavele de pasageri în tara fără că Vela sa sa e? Cât sparanghel cultiva nemții?

Iulian Mareș spunea...

avia,
Documentează-te ce contract de sclavie au semnat la verificarea dinaintea urcării in avion!
Tu ai semna așa ceva?
Greșeală este a guvernului mău, care nu le oferă 400€/lună și nu mai plecau!
Însă, cu ăștia vrei sa faci guvernare?

Iulian Mareș spunea...

Enorma! .... Băncile baga banii cam in intervalul 215.00-17.00!

Mihai spunea...

@ mares
Eu te sfatuiesc sa nu bagi in seama cam toate gogoritele date pe trompete pe televiunile , mai mult sau mai putin bine intentionate.
Dupa cum am mai spus eu am o experienta vasta cu acesti oameni mai ales atunci cand pana in 2016 la Craiova nu opera niciun operator aerian pe extern si aproape toti cei din Oltenia care plecau sezonier in extern urcau la Sibiu si plecau low cost cu noi sau cu LOT (polonezi).
Ce le poate oferi Ro acestor navetisti sezonieri in Ro momentan? Abia sunt 3 saptamani de criza si ei nu stiu pe unde sa scoata camasa ,bajbaiala si dezordine crasa. Pâna vin banii de la UE oamenii au nevoi zilnice. Sunt firme in Ro care sa poate inghiti acest personal ,momentan ?
Germanii fac uz de romani si polonezi fiindca sun harnici si ieftini . Au forta de munca dar daca ii angajeaza pe ai lor salarizarea este dubla si produsul devine ineficiet.
Romanul se multumeste si cu 9,35 Euro/ora( minimul in Germania fata de minimul net 1346 lei din Ro.
Contractele in Germania sunt strict verificate de FKS (Garda Financiara de Munca). Nimeni nu se joaca cu contractele, amenzile sunt pana la 500 000 Euro.
Chiar si daca dupa doi ani ,etc descopera o nereguula ,angajatul isi primeste paguba fara a fi nevoit sa actioneze angajatorul in judecata.

O alta tema falsa care se vehiculeaza peste tot este aceea ca ”diasporezii ”nu platesc asigurari de sanatate.
Daca ar cunoaste legea ar sti foarte bine ca urgentele si tratarea anumitor boli sunt gratuite indiferent ca esti sau nu asigurat. Boli provocate de pandemii ,TBC, diabet ,cancer ,HIV, etc sunt tratate gratuit indiferent daca esti sau nu asigurat.
Daca lucrezi cu contract esti acoperit in anumit procent de ”Cardul European”.
In rest conf Codului Fiscal ti se asigura asistenta medicala ,spitalizare ,etc doar daca ti-ai achitat asigurarea de sanatate anuala la fisc in baza unei declaratiii de venit.
Codul Fiscal
”3) persoanele fizice care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 155 şi nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate prevăzute la art. 154 alin. (1) datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate, pentru 12 luni, la o bază de calcul egală cu 6 salarii minime brute pe ţară, indiferent de data depunerii declaraţiei prevăzute la art. 174 alin. (3), adică declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale.”
Cât este ,sau a fost statul roman interesat de soarta acestor navetisti sezonieri se vede chiar si acum. Vinovat este comandantul aeroportului .....nicidecul altii .....cap-coadă.
Ce sa faca constructorii iarna? le asigura cineva o siguranta salarială aici ? Se organizeaza si pana primavara ii gasesti in regiunea Huelva (Gibraltar) la cules de masline. Etc
Sa nu fie nimeni in pielea lor sau a celor alimentati pe aici cu minimul pe economie. Ca sa nu zic de pensiile sub 1500 lei si singur.....dupa 30-38 ani de muncă.
Intre acesti diasporezi se afla si multe ”batante ” pensionare SCUTITE DE CAS.
Tu sau cel cu 60 miuțe pe luna platesti CAS ? sau multi atii din domeniu ......

Sebi spunea...

La Transilvania inca nu. De obicei intrau pana la ora asta.

Leon spunea...

La BRD Dragasani, au intrat pensiile ...civile..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Dar la Lungești, Mâciuca...la Crăpăturile?

Mihai spunea...

La Lungesti, Măciucă...la Crăpăturile doar decarteaza

cjipa spunea...

Au intrat la Banca Transilvania!

cjipa spunea...

https://www.stiripesurse.ro/revoltator-clauze-injositoare-pentru-muncitorii-romani-care-vor-sa-plece-in-germania_1451795.html

brenda spunea...

la cek au intrat pensiile de MAI la ora 16 dar doar in cont pe card ica nu in schimb au intrat pensiile civile direcct pe card culmea azi nu stiu cum dar e si la asia o aiureala si mai mult nu raspund la nici un telefon toata ziua oriunde suni sa ia si pe astia presa la ciomegi

Iulian Mareș spunea...

Domnule,
O asemenea umilință nu mi-a fost dat să văd!

Iulian Mareș spunea...

avia,
Tu citești ce scrii? Cardul european de sănătate se eliberează prin casă și dacă nu plătești macar 6 luni pe an nu-ți dă nimic!
Ai un dar superficial de a da răspunsuri că mă înspăimânți!
Ai citit contractul de munca pe care l-au semnat că sclavii la aeroport? Îl găsești pe net!
Guvernul Boului trebuia să-i atragă la muncă în agricultură și construcții și nu plecau că niște niște nomazi...
Îți place cum suntem umiliți in plina carantină?
Adică Merkel își reporneste economia cu sclavi romani? 150000 de muncitori goniți....de Orban și Grof!
In plină pandemie viața românilor nu contează, nu?
Stai, urmează criza alimentară sa vedem ce mâncăm sparanghel?
Eu sunt la vârsta când nu plec pe fentă, pt că eu nu am policalificați și niciuna, eu scriu realul produs de gașcă de golani proști aduși și de unul că ține la cârma țării!
Toată stima pt ministru sănătății!
Ceilalți, din guvern, duc țara în cap!
Dar nu-i nimic, ne place sclavia asta este...cei care vor independență la pușcărie! Mâncăm sparanghel!
Deci noi stam in casa și DE, ITA, ESP, FRA și UK muncesc prin noi, în agricultură lor!
Dar cei 1 milion de musulmani ce plm fac? Cotârcesc nemțoaice?
Ție nu-ți pasă că mor pe acolo?
Kiar, ai văzut multe date despre romanii morți pe afară din cauza virusului? Nu prea!
Sau mergem pe ultima teorie că esticii au o mutație genetică și suntem mai rezistenți?
De final: nu am treabă cu tine, sunt lămurit, pe mine mă enervează lașitatea și prostia conducătorilor ROU!
Bine că scade mereu prețul petrolului, inclusiv la pompă!
Se rupe ea și UE, nu mai ține mult căci șandramaua este putredă....
Pleacă precum mieii la tăiere pt că țara lor este condusă de derbedei!
Duceti-i mai kiar și în Lombardia! Onorați-i pt că sunt naivi și suportă o asemenea tragedie.

Iulian Mareș spunea...

Explica-i și lui avia!
Sclavie acceptată de oficialii ROU!

Liviub spunea...

Fiindca au intrat pensiile, iar e bine... Deci: (visul 1): e adevarat ca toti demnitarii renunta la venitul lunar si doneaza statului pentru lupta impotriva covid? Isi retin doar salar mediu pe economie pentru traiul de zi cu zi...
(Visul 2) caut banca pentru credit 100 000 lei. Vreau sa ii donez celui care a sesizat si controlat ca pe traseele rutiere mai lungi de 250 km spre aeroportul Cluj, in noaptea de 8 spre 9 se circula cu autocare pline cu romani, dupa care a aplicat cele prevazute de lege, adica amenzi ha, haaa, ... M-am trezit ud, pentru ca referitor la v1 nu se gaseau cei care sa administreze legal sumele colectate, iar la v2, decat sa nu am cui dona, mai bine nu iau! Intr-un sfert de ora cu ludovic si guran, care fac vorbe pe posturi, iar e ceata! Exportam agricole? Stau bugetarii jumatate acasa? Nu vad nici la 20 de m.

Mihai spunea...

@Mares
Tu oricum nu pricepi prea multe din lumea reala in miscare.
Cand omul este la ananghie crezi ca atunci cand ii vine pe email invitația de a pleca la munca mai sta pe gânduri sau analizează ce contract semnează.
Cardul European functioneaza cat timp esti sub contract sau asigurat scutit de plata CAS.
Daca s-ar respecta legea in Ro cum se respecta in Deutsch, Austria ,Slovacia ,Nu, ....am fi si noi departe.
Asistentele noastre medicale si infirmierele nu se spală pe mâini in spitalele din Germania in care au fost angajate desi erau instruite zilnic ,darmite să respecte ceva in Ro.Si nu-i vorba de momentul actual cu acest virus ci de metehne mioritice.
Ma opresc aici ,cu toate ca sunt multe de spus.
Nimeni nu si-ar riscă sănătatea daca pe acolo daca ar umbla cainii cu covrigii in coada ,după cum vor unii sa creeze aparențe.
Auzi ,sa le dea 400 de euro cand ei castiga de la 1700 in sus,cu suplimentare ,etc
Si cand se termina fondul pentru cei 400 ce sa faca ?
Si nemtii carora nu le convine salariul din Germania pleaca in tarile nordice unde sunt platiti mai bine.
Deocamdată asta -i miscarea.
Sunt multi care s-au realizat ,sunt multi care dupa 10-15 ani s-au întors acasă Din Spania cu o rabla auto de 3-4 mii euro si 0 in buzunar.
Oameni si oameni.

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Nu numai Vestul domnule spiritual lui Haret, ci plevușca de mai jos l-au atacat pe nedrept pe domnul fost ministru de externe Adrian-Mihai CIOROIANU care a îndeplinit funcția de ministru al afacerilor externe în cabinetul Tăricanu când a afirmat (ȘI CÂTĂ DREPTATE AVEA ȘI ARE ȘI ACUM):
“Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a declarat, vineri seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca vizita recenta in Egipt l-a inspirat in sensul ca statul roman sa cumpere teren in desertul egiptean, unde "sa-i plaseze" pe cei care comit infractiuni de tipul celei pentru care este acuzat romanul de etnie roma Romulus Nicolae Mailat.”
http://www.ziare.com/politica/stiri-politice/cioroianu-starneste-scandal-cu-deportarea-romanilor-in-egipt-166703
Păcat că apoi a dat-o la întors la presiunea politică internă (citiți ce politruci îi cereau atunci demisia, pe toți i-aș numi câte o lună la conducerea MAI, dar când vin TOȚI VIOLATORII, PEDOFILII, CRIMINALII ÎN SERIE ȘI CIOROII ACASĂ, SĂ-I VĂD CUM SE DESCURCĂ ÎN SITUAȚII DE CRIZĂ GEN CARACAL ). Mă miră însă că printre cei care l-au criticat au fost și politicieni cu pretenții. Au apărut și faimoasele ONG la care aș vrea să le aud astăzi părerea nu în 2007.
“Noua organizatii i-au trimis premierului Tariceanu o scrisoare in care ii solicita acestuia sa-l demita pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu. Reactia organizatiilor vine dupa ce ministrul a afirmat, intr-o emisiune televizata, ca aceia care comit fapte precum cele din Italia ar trebui dusi in batalioane disciplinare intr-un desert din Egipt”.
https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1005547-noua-ong-uri-cer-demisia-lui-cioroianu-pentru-declaratii-tip-nazist.htm

ION spunea...

Mares din ura fata de actualii guvernanti debitezi numai tampenii.Inspira-te din viata reala .Muncitorul agricol roman prefera sa presteze in vest .400 euro/luna in Rou i se pare putin.

CEZAR spunea...

Atunci trebuie sa militati pentru OG..CIUCA CEL MARE + Anexa 2 !

Iulian Mareș spunea...

"O strategie de bază este: destabilizarea națiunilor; le strică economiile; trimiteți milioane și milioane de locuri de muncă de producție în locuri unde lucrează sclavi virtuali; adăugând insultă la vătămări, exportați produsele ieftine ale fabricilor de sclavi înapoi către națiunile care au pierdut locurile de muncă și au mai scăzut producătorii autohtoni, forțându-i să închidă ușile și să concedieze încă mai mulți angajați."

Nu eu am spus asta, ci un altul! de fapt asta anuleaza tote teoriile tale, prezentate oprin metoda copy/paste!

PS: m-as bucura sa aduci argumente reale la urmatoarea in formatie: ÎN PLINĂ PANDEMIE Klaus Iohannis Majorează Salariul cu 100% pentru Activiști Neomarxiști! cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%!
Apleaca-te pe studiul Proiectele institutului pentru studierea problemelor minorităților naționale!
Apoi priveste-te in oglinda! Daca gasesti asemanari nu mai este nimic de facut....

https://www.incorectpolitic.com/in-plina-pandemie-klaus-iohannis-majoreaza-salariul-pentru-activisti-neomarxisti/

Iulian Mareș spunea...

Tu esti cu unic neuron? cui dracu ii place sa plece de la casa lui? Lasa ca il vor vota iar!
Mii de romani au salariul cam 400Euro si stau acasa si nu se transforma in sclavi moderni!
le garantezi tu viata in conditiile astea?

Iulian Mareș spunea...

Raspunsul nu-mi partine, insa ma sustine!

”Tot ce e mai frumos în țara asta a fost închis. Parcurile, bibliotecile, barurile etc. În schimb, ce sunt deschise? Spitalele și aeroporturile pentru cules sparanghel. Eu vă dau o idee! Trebuie plantat repede în curțile tuturor bisericilor din România sparanghel, iar de Înviere putem veni să-l culegem. Că avem dreptul. Se poate culege spranghel. S-a dat dreptul de a culege sparanghel în Germania, putem să culegem și în România. Și așa, sparanghelul seamănă cu o lumânărică, așa”, a mai spus Mircea Dinescu.

spiritul lui Haret spunea...

Mai Mares din ura spui numai tampenii.La mine care stau la tara 7-8 luni pe an nu tin.Sa-ti intre bine in cap.Muncitorul agricol care e tanar si in putere ,in Rou nu-ti vine pentru 400 euro/8 ore zilnic.Pentru 400 euro lunar ,plus mancare,tigari,bautura vine batranul sau betivul.Pentru tinerii care nu au nici o calificare UE este gura de oxigen.
Mai las-o dracului de poveste cu Malta.Te visezi cavaler cand tu de fapt esti o zdreanta

CEZAR spunea...

Romanii...merg de buna voie ! Sau nu intelegi ??
Sclavii erau..sclavi...!!

Gheorghe Polcovnicu spunea...

Pentru Avia
Cardul european de sanatate se obtine LA CEREREA cetateanului. Citi sparanghelisti au facut aceasta cerere si le-a fost rezolvata?
Cardul european de sanatate se emite de casa de asigurari de sanatate din Romania.
Toate interventiile medicale facute in strainatate, pe baza cardului european, se fac la preturile de acolo... chiar daca bolnavul nu plateste nimic. Acele cheltuieli se deconteaza da catre casa romana catre casa de acolo la preturile de acolo! Adica tot fraierii din Romania, care au asigurari la casa din Romania, platesc si pentru sparaghelari!

Iulian Mareș spunea...

Minciunile lui Orban:

Sunt zone în România care sunt în carantină, de acolo nu iese nimeni și nici nu călătorește în Germania ca să lucreze în agricultură”, este replica pe care le-o dă fermierul Peter Muss. „Am primit garanții de la partea română. Și aici au loc controale stricte, din zonele carantinate nu iese nimeni”, adaugă fermierul.

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romanii-care-s-au-inghesuit-la-cluj-au-ajuns-in-germania-cum-au-fost-intampinati-acolo-si-ce-reactii-au-starnit-1290204

Iulian Mareș spunea...

Asta este gândirea tipic comunistă a unui GP!
La tine la țară...este un singur prost...informat! Tu!
Despre cei 4-500 de €: banii ăștia îi plătea guvernul că să salvăm agricultura, să pornim economia putu! Să vedem câți bugetari vor lua acești bani!
Dat când ești prost poți fi numit și BOU!
In capul tau de prosranac îți inkipui că fermierul Neamț are likudirati de 100 zilieri X 1800€ X 3 luni? Fraierul tot fraier rămâne! El nici nu poate percepe gluma cu Malta, pt că a fost, este și va muri "zdreanță"! Priceput ceva cu ultimul neuron?
Așa...o sa sananci sparanghel până intri in groapă, ignarule!
Că să nu mai scriu de plecatul spre aeroport in contra IM cu putere de act normativ! Tony ai fost, tont mori!
Din pensia ta von plăti aeronavele care vor aduce sicriele in țară!
Macar sa fi căutat pe net sa vezica ce contract a agreat ROU prin likeleke astea!

Mihai spunea...

Limpezirea vederii.......

https://youtu.be/ctbeYmg1Rho

Agricultura in mediu curat si organizat (Deutsch) ......

CEZAR spunea...

Deci Viurel Gazatorul de Colorado ...nu ai nici-o sansa ....!!!!

Marian spunea...

Ati vorbit urat si gratuit ! Faceti apologia plecarii la munca profitand de faptul ca peste 50% din populatie este analfabeta functional Daca este cazul va explic ce inseamna. Sunt multe curve printre noi dar tu esti si propagandist. Sunt pensionari in mediul rural( parintii acestor imbecili) care muncesc fizic si traiesc mult mai bine decat o fac copii si nepotii lor prin cele strainataturi. Sa va fie rusine!

Iulian Mareș spunea...

Nu au plecat de buna voie, căci nu fac excursii! Au plecat de nevoie pt că guvernul nu a injectat subvenții masiv in agricultură! Cum fac alții! Cel mai ușor pornești economia prin agricultură!
Plus că guvernul se face vinovat de încălcarea gravă a OM privind zona de carantină Suceava!
MAI, SRI și ROMATSA cunoșteau toată mișcarea!

Iulian Mareș spunea...

Marian, tastând pe mobil am făcut și câteva greșeli tipo, însă ideile se înțeleg!
De tantalai funcționali, precum individul de mai sus, nu ducem lipsă! Numai pământul țării, când îi va primi, le va anihila prostita! Guvernul, în forma tacită, i-a vândut; nu ar fi prima dată!
Să vedem cui taie Orban 25%? Câte economii pt solidaritate se obțin astfel?
Vă reamintesc că miniștrii și secretarii de stat nu sunt in categoria bugetari! Magistrații vor avea tăieri de venituri?
Atunci, unde-i sforăitoarea "Solidaritate"?

Iulian Mareș spunea...

Nu zic nu, ci altceva!
Constat că universul unora de aici se mărginește la Facebook și YouTube!
Mai oamenilor, de aia ați făcut școli sa citiți numai din tâmpeniile astea? Aici vă găsiți adevărul?
Când constat că 75% din informațiile unora provin numai din site-urile de socializare stau și mă întreb: Care-i mai analfabet funcțional, cel care a scris sau cel care citește și crede?

PS- nu îți fac proces de intenție, nu-i cazul tău, eu mă refer la persoane din afara Galaxiei Noastre!
Oricum, dacă tot cauți imagini despre agricultura moderna poți intra pe cele kinezesti!
Și toată prostia vine numai și numai de la cel mai incompetent Premier și ekipa lui guvernamentală! Sunt convins că PNL va obține la următoarele alegeri cât a obținut PMP! În cel mai fericit caz!

*Totuși, de ce Merkel nu i-am plătit pe migranții musulmani, căci sunt cam 1 mil în DEU?

Mihai spunea...

@mos Alecu
Te-a lăudat cineva pe aci ,dar cam dijeaba .
Toti strainnezii care muncesc in baza unui contract de muncă sunt asigurați in tara respectivă în baza reținerii contributiei la sănătate pe statul de plata.
Toti strainnezii care muncesc in baza unui contract de muncă platesc impozite diferentiat ,( căsătorit, necăsătorit, cu copii ,fara copii ,etc) .
Persoanele cu contract care fac dovada că au copii ,indiferent ca sunt acolo sau in Ro primesc alocatie/ copil intre 300-500 euro/ copil.
Cardul European eliberat de Ro este obtinut la cerere si foarte util pentru asiguratii CNAS in calitate de turiști, cei care fac cumpărături ocazionale ,mici comercianți,persoane angajate în Ro care lucrează sezonier ( vacante ,concedii,) fara contract de muncă,
pensionari de invaliditate cu drept de muncă 4 ore care nu reusesc sa incheie contracte pe 4 ore. Aceștia din urmă recurg la Cardul European.
De asemenea recurg la Cardul European pensionarii sau cei care merg in vizita la copii ,cunoștințe ,etc.
Etc.
Ca atare sparanghelistii cu contract sunt asigurați prin reținerea CAS .
Dacă contractele sunt înregistrate în Ro de firme cu sediul în Ro (beneficiaza de toate drepturile acordate de Cardul European pe durata contractului daca se deplasează în țări UE partenere ale CNAS.
Bineinteles daca il obtine in urma depunerii cererii la CNAS.

Iulian Mareș spunea...

Tu crezi că ne interesează cardul de sănătate?
Ne interesează prostia guvernului, inerția lui, măsurile reactive, caduce, golănia adică!

Iulian Mareș spunea...

Ce a uitat Iohanis, dar nu a uitat Nistorescu:

https://www.cotidianul.ro/iohannis-si-sparanghelul/

Gheorghe Polcovnicu spunea...

Pentru avia...
Ca ma presupui a fi Mos Alecu ma onoreaza!
In acelasi timp dovedeste cit de putina minte aveti voi tefeleii!

Despre asigurarea de sanatate a sparanghelistilor vorbesc, in cunostinta de cauza, ONG-uri din Germania:

"Un lider al ONG-ului german Faire Mobilität, dedicat egalității muncii în UE, formulează, pentru Deutsche Welle, acuzații grave la adresa responsabililor cu exportul de români pe plantațiile din Germania:
”Întreaga acțiune este realizată în grabă și, după toate aparențele, fără un plan concret. Până acum nu s-a ținut aproape deloc seama de dreptul muncii. Din experiența anilor trecuți, știm că foarte des sunt încălcate prevederile în vigoare. În centrele de consiliere ne confruntăm aproape zilnic cu probleme de genul: nu se plătește salariul minim pe economie (9,35 euro pe oră), se deduc ilegal sume din plăţile finale, se stabilesc cote de acord ilegale, lipsesc asigurările de sănătate, sezonierii sunt cazaţi în condiţii foarte proaste”.
”Ce se întâmplă atunci când angajatorul nu plăteşte salariul minim? Ce va fi de făcut dacă angajatorii vor scădea din venit preţul biletului de avion? Sau vor reține din plăți costuri exagerate pentru cazare și masă? În anii trecuți, ne-am confruntat foarte des cu astfel de probleme”.

Asta inseamna ca situatia sparanghelistilor, ca si a altor multi muncitori prin Europa nu-i roz deloc din punct de vedere al asigurarilor de sanatate! Este galben-maronie, spre cacanie!
Nu mai cinta pe partitura pe care ti-o pun altii in fata!

Mihai spunea...

@ Polcovnicu
Ai fost tu acolo sa stii cum este cu asigurările,tele ,plata orelor suplimentare ,etc.
Stii cumva ca salarizarea este diferita de la land la land functie de legislatia fiecaruia.
Ai vazut vreodata un flutura de salariu de zilieri sau din alt domeniu.
Iti trimit eu cateva ca sa stii ce vorbesti.
Stii tu ca multi romani zilieri au primit dupa doi ani de zile formulare de la FKS prin care li s-au cerut date despre locul respectiv de muncă, salarizare in vederea cercetării modului în care firma angajatoare a respectat legea.

Mie nu-mi pun altii in fata ,cunoasc bine realitatile dupa ce 8 ani am transportat pe cursa de linie Sb-Stuttgart zeci de mii de zilieri. Stuttgart este una din cele mai mari zone agricole sparanghel din D.
Plus ca anual cel putin de doua ori pe an plec cu diverse treburi terestru in D si mai iau cu mine 1-2 muncitori in Deutsche.
Daca ar fi asa de rau ,ar renunta multi.
Cel putin le asigura un dus pe zi la care stau la rând 10-12 persoane in timp ce la noi nu exista asa ceva.
Va alaturati cu succes "corului" de trantori carara statul le-a asigurat totul inclusiv o pensie bunicica si care presupuneti ca stiti totul inspirandu-va din tot felul de publicații platite .
Pe dincolo se muncește din greu si eficient .....nu ca in dorul lelii pe aici.

Huhu Rezea spunea...

@avis
Tu nu te plictisești de atata propaganda cosmopolitâ?
Omul ți-a citat ce spune un ONG că pat zilierii în Germania.
Crezi că este o mare fericire pentru un român să muncească și să trăiască printre străini?
Din păcate nu are alternativă în țară.
Nu te mai maimuțări cu ideile tele fals civilizatoare!

Iulian Mareș spunea...

Mai avia,
Dar de ce nu pun pe cei 1 mil de migranți musulmani la muncă?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Cat timp statul in 30 de ani nu a acordat o alternativă acestor oameni ,mare parte necalificati ,analfabeti ,etc ar fi bine ca necunoscatori ai fenomenului sa fie mai reținuți în exprimări caduce.
Constiinta trece prin stomac ,iar daca statul nu-si face datoria ....
De când lumea oamenii indiferent de popor s-au îndreptat spre locuri unde s-a câștigat mai bine.
Ai nostri au plecat in Occident,USA,etc
La noi au venit nepalezi ,vietnamezi etc care la ei acasă lucrau poate pe un dolar pe zi.
Germanii au plecat in tarile nordice ,spaniolii prin Anglia ,etc lăsând loc romanilor ,etc
Si asta nu numai ca zilieri .Am sa va trimit pe email cdr-piloti si cadre militare rezervisti sofer de autobuz in Londra si de TIR in Spania.
Stiti ca firmele de recrutare momentan recrutează soferi de TIR fara a tine cont de cazier oferind 4-5000 euro/ luna ,asta fiindca șoferii germani refuză să mai intre in Franta si italia.
Ce ziceți daca maine poimâine ne trezim si fara transportatori.
Le da aici cineva 4-5000 euro?
Va dau eu oameni si ONG care zic tocmai invers ca astia.

Daca nu convine sa-i convinga guvernantii vremurilor sa lucreze aici pe ce li s-a sau li se oferă.
Anul trecut lucram cu o echipă la constructii.
Intr-o zi ne-am trezit ca doi necalificați platiti cu 3000 lei / luna pe cartea de munca nu au mai venit.Au taiat-o in Germania si am facut apel la doi țigani recomandați de niste proprietari de pensiuni din zona care lucrasera cu ei.
Referiri sa scadă lafaiala bugetară care intriga mediul privat disponibilizat si in somaj nimic.
Vedeti ca acum se poate lucra online!!!!
Sa vedeti ce bine o sa meargă treaba cu juma din bugetari in somaj tehnic.
Toată lumea conștientă sustine masurile din ordonante si distanțarea socială ,numai ca trebuie si respectate ,lucru cu care romanii nu sunt obișnuiți.
Nu au reguli,nu au instruire ,nu le pasa de lege.
Chiar si organe de ordine care calcă în străchini.
Nu ne-am civilizat si inca mai durează mult indiferent unde suntem ,interior sau exterior.

Sa ne spuneti dvoastra cum trebuia sa actioneze polițistul si agricultorul in situatia asta
Si dupa ce a trecut si a fost verificat anterior de un filtru.

Va rog,

Aveti in foto si declaratia-adeverinta agricultorului.

https://agrointel.ro/138903/fermier-amendat-cu-5-000-de-lei-pentru-ca-nu-a-scris-in-declaratie-la-ce-ora-se-intoarce-din-camp/?fbclid=IwAR33Y4Tb8QqtoWRF1HSq4bPMahZ-CPdx3NG_UPlyftfz2jNe1V5JBsNRmK0

Mihai spunea...

@ măi Mares
Tu nu pricepi tainele unor ordonante darmite cum sa pricepi realitatile lumii economice in miscare continua.
Si nu o sa pricepi cat timp umfli o pensie justificată sau mai putin justificată plus mai încasezezi ,stand la umbra si niste bănuți de la APIA ,doar pentru ca depui niste acte pe acolo.
Oare cum ar fi ca statul asta indiferent sa te întrebe toamna, în contul banilor primiti, ce recolta ai obtinut ,cu ce depozit frigorifice, etc ai incheiat contracte de livrare a producției.
Cat timp statul nu este preocupat de ultima parte a afacerii APIA vom fi importatorii Europei iar produsele romanesti vor putrezi pe camp si forta de muncă isi va lua tipărită pe unde castiga mai bine.
Probabil musulmanii nu sunt agricultori din moment ce au avut valuta sa plateasca fortarea frontierelor.
Stie bine @ Spiru Haret ce zice in privinta mersului in agricultura Ro.
Mai mare bătaie de joc față de angajati cum practica patronii romani mai rar. Si altii fiindca li se permite.

BONIFATIE spunea...

D-l AVIA cam are dreptate.
Sigur că noi militarii am fost educați în spiritul dreptății, al respectării legii, al ordinii și al sacrificiului, numai că generația care vine după noi, chiar și unii mai în vârstă, sunt ghidați în viață de principiul supraviețuirii .
Eu locuiesc în România dar am cam bătut și Europa (mai rar pentru că soția încă lucrează și sunt dependent de concediul său) pe la prieteni, nu la muncă. Am rude, prieteni, cunoștințe și foști colegi, mai tineri, care au lucrat sau mai lucrează pe afară. Printre aceștia sunt și ofițeri și subofițeri cam din toate „armele” care, pensionari fiind, mai lucrează prin Austria, Germania, Olanda, Anglia etc.
Un fost ofițer, șofer pe TIR, mi-a povestit odiseea sa. Fiind patriot a căutat de lucru pe TIR la o firma mare din vestul țării. Un șefuț (la patron nu avea acces) care se ocupa de angajări l-a pus să parcheze TIR-ul cu spatele într-un loc în care exista o toleranță de câțiva centimetri stânga/dreapta. Fiind pentru prima dată pe un autovehicul de o anumită marcă era greu să fi as și vrut să încerce din două mișcări dar a fost trimis acasă pentru că nu era corespunzător. După câteva luni s-a întâlnit cu un coleg „de concurs” care a fost angajat pe TIR iar acesta i-a spus bine a făcut că nu a reușit că și el va pleca pentru că nemernicul de patron nu s-a ținut de cuvânt cu privire la salariu și i-a dat salariul minim pe economie, plus diurna care nu se cuantifică la pensie (privea viața în perspectivă).
Acum, unul lucrează în Germania pe TIR și nu are curse în alte țări. Primește net pe card 290 euro.
Al doilea, cel care a fost respins, lucrează în Olanda, tot pe TIR (cinci zile pe tir și două zile acasă). Este căsătorit, are copii și locuiește la cca 100 km de firmă. Are curse relativ apropiate ca distanță prin Germania, Belgia și Olanda, în zona granițelor celor trei țări. Primește net pe card 3.500 euro, brutul fiind mult mai mare.
Apropo de relaționarea interumană.
Cel din Olanda povestea că într-o zi, fiind la bază, șeful său direct a venit lângă el însoțit de un tânăr. S-au salutat cordial, au dat mâna (era înainte de covid-19) și șoferul român a fost întrebat de cel mai tânăr (vorbeau în engleză pentru că românul nu știe olandeză) dacă are vreo problemă profesională sau familială ca să-l ajute. A răspuns că nu (chiar nu avea), uitându-se întrebător la șeful său direct. După plecarea tânărului la întrebat pe șef cine este tânărul. I s-a spus că este băiatul cel mare al patronului și lucrează, zi lumină, la Departamentul Transport (firma deține peste 1000 de TIR-uri). Prin comparație, beizadelele patronilor noștri lucrează?
Înainte de a i se da un TIR nou românul nostru a fost întrebat dacă dorește vreo dotare suplimentară față de cea din fabricație. A crezut că șeful său, cu care vorbește la persoana I dar civilizat, glumește dar nu era nicio glumă așa că l-a dotat cu un pat suplimentar, un frigider care face și gheață, televizor cu antenă pe TIR etc. pentru perioada în care staționează. Plățile vinietelor sau alte plăți se fac toate online, cu card sau prin GPS.
Ambii sunt foști ofițeri, vin în țară de câte ori pot (cel puțin de două ori pe an) și îi înjură pe cei cu #rezist.
Cu respect, la toți sănătate!

BONIFATIE spunea...



Erată: „2900 euro”.

Iulian Mareș spunea...

avia,
Eu ți-am pus o întrebare și tu clatani pe lângă lângă subiect!
Crezi că sunt interesat de șoferii de TIR? Spre deloc!
In sfârșit o sa te întreb mai simplu: toți din neamul tău sunteți tari de cap? Adică ai osul craniului mult prea gros!
Tu nu poți înțelege esențialul: mă doare spre zero barat soarta și plată zilieri lor români! Pe mine mă interesează căcaturile puturoase făcute pe ascuns de golanii ajunși la decizia națională! Poți pricepe asta, bine, nu poți, asta este!
Tu crezi că stau sa număr lădițele adunate de zilieri? Nici nu-mi pasă! Dorm eu in barăci metalice? Puteau să plece și în jungla amazoniana...este dreptul lor!
Principalul este asta: au fost vânduți prin semnarea unor înțelegeri, în această pandemie, că oile de la Midia!
Ai cap, pricepi? Nu mă lua pe mine cu căcaturi de pontator stagiar, căci atunci te desconsider din start! Când ești pregătit să dai răspunsuri scurte și clare, la obiect, mai vorbim! Până atunci....cauți semnul ? și răspunzi, dacă poți, dacă vrei!
Hai, pa, că am de pus porumb! 🤣😂

Iulian Mareș spunea...

Asta ați priceput dv?
Că sunt interesat de plata șoferilor și zilierilor? Greșit!
Modalitatea plecării, ascunderea documentelor parafate și faptul că pt ROU, cei care au jurat, nu fac NIMIC! O dam dracului de agricultură, de industrie de păduri....TOT!
*Și dacă câștigă 3500€ ce dacă? Tot pe mărfurile multinaționalelor se duc, nu pe mărfuri românești! Ai prins miezul? De asta suntem tot săraci și proști, vorba lui Brâncuși! Nu dumneata, noi toți!