Un produs Blogger.

luni, mai 11, 2020

Așa promitea noua conducere a CPS a MApN , în decembrie 2017, că va actualiza pensiile militare

36 comments


In zecile de mii de decizii de actualizare emise ulterior acestui comunicat, CPS a MApN a înlocuit corect indexarea de 5,25%, aferentă anului 2017, cu valoarea cresterii cuantumului actualizat fața de cuantumul recalculat al pensiei, prin majorarea cuantumului soldei de funcție din baza de calcul cu 15%, dar a uitat pe drum indexarea de 5% din anul 2016, care nu s-a mai regăsit în cuantumul actualizat al pensiilor militare, ci numai în cuantumul în plată mai avantajos, rămas în plată și după actualizarea din din 30 06 2017. 

La data emiterii Comunicatului, 20 12 2017, CPS  nu spune nimic că indexarea de 5% din anul 2016 ar fi fost valabilă numai în anul 2016. Nici nu ar fi putut spune o așa enormitate, din moment ce continuase să plătească acea indexare și în anul 2017

Să ne reamintim articolul  scris pe acest blog... la 20 decembrie 2017!

Noua conducere a CPS a MApN lasă de înţeles că actualizarea pensiilor militare se va regulariza numai cu indexarea de 5,25%

   
 60 COMMENTS

36 de comentarii:

Leon spunea...

La Contestatia trimisa in urma "uitarii" cuantumului dat de cei 5% in Decizia de Actualizare, am atasat si acest Comunicat, dar Comisia de Contestatii a MApN NU l-a bagat in seama..!

Huhu Rezea spunea...

Alta era situația, mai ales în instanță, dacă atașai Nota de Fundamentare a OUG 57/2017.

Leon spunea...

Pai cine mai citea cele 30 de pagini de la "Expunerea de motive" semnata de Dacian Ciolos ?
Ne-am oprit toti la Art.40, care modifica Baza de calcul si procentele pentru stabilirea/recalcularea pensiilor militare !
De curiozitate, sa cititi si Expunerea de motive la OuG.59/2017, sa vedeti ce frumos ne imbrobodea si Mihai Tudose !

Leon spunea...

In Sedinta de plen din aceasta saptamana(11/13 Mai) pe Ordinea de zi a CD este si PL x nr.144/2019, care modifica si/sau completeaza 25 de Articole la Legea nr384/2019, Statutul SGPisti.
Comisia de Aparare are un Raport pentru Adoptare..!

vasile iosif spunea...

Cum merge controlul Curtii de Conturi?
Cate capete au căzut?
Cu stima,

Leon spunea...

Curtea de Conturi, cred ca la finalizarea verificarilor, va inainta ministrului Ciuca, Situatia cu neregulile constatate si eventual Propuneri de rezolvare a acestora!
Ministrul este cel care va decide !
Personal eu imi doresc mai mult acordarea celor 5 procente si mai putin pedepsirea vinovatilor..!

Calinmihaib12 spunea...

După actualizarea pensiei(primirea=comunicarea = Deciziei de actualizare a pensiei,n vara lui 2018, am contestat decizia respectiva= în termenul legal de 30 de zile =la COM. CONT. A M.Ap.N.; după vreo 2 luni: am primit - de la C.P.S./M.Ap.N. o "scrisoare..?! de..? = înștiințare" cuprinzând- cam:.. cele scrise în acest comunicat..!; 2. Cred ca LEON e in eroare: In 2017 Ciolos= nu mai era in functie; ..3.Ordonantele erau: 57/2015 si nu are legatura directa cu subiectul " actualizare", ..ord 59/2017 e ALTCEVA.! si e legată de actualizare..!

Gigi spunea...

La îmbrobodit,
politicienii sunt CAMPIONI MONDIALI,asta o stim.Am mai spus sa nu ne facem prea multe iluzii ca ne-ar rezolva cu ceva,mai ales acum în aceasta perioada.
Sa-i îmbrobodim şi noi la alegeri!

Huhu Rezea spunea...

Asa... și? După ce ai primit răspunsul de la Comisia de contestatii ce ai făcut? Te-ai codit să mergi în Tribunal, nu?
Ordonanta 57 are directă legătură cu subiectul pentru că tocmai ea a introdus majorarea de 5% din 2016, majorare pe care în mod greșit CSP MApN si SRI a eliminat-o în anul 2017.
Pentru demontarea aberațiilor din Intampinarile introduse de Casele Sectoriale în instanțe am recomandat folosirea extrasului din Nota de fundamentare a ordonanței din 2015 în care se explică de ce se majorează cu 5% prin derogare de la art. 59 din L 223/2015.
Neclaritățile pe care în mod surprinzător le ai în legătură cu actualizarea, deși pari a citi frecvent blogul, mi-au permis să mai explic încă o dată, unii zic că o țin langa, de ce este ilegală eliminarea unui drept acordat prin art. 14 al OUG 57/2015.

Calinmihaib12 spunea...

Da, e adevarat ca O.U.G. 57 /2015 prevedea index. de 5 % in 2016,dar ea nu prevedea ACTUALIZAREA din 2017.. și ce se asociază/ sau nu... cu această actualizare...!; eu- după primirea deciziei de actualizare in vara lui 2018 ,și apoi..primirea scrisorii de la CPS/ M.Ap.N.= amintite mai sus,am asteptat pana in vara lui 2019: primirea HOTARARII Com. de CONTEST.= cu raspuns negativ ,defavorabil..!( am scris despre asta - in acest blog,..),apoi = in termenul LEGAL= am mers IN JUSTITIE..!(=" procedudile"= sunt in DESFASURARE..! ( am pus ghilimele la "proceduri"=fără să explic =acum= de ce,pt ca e prea mult de explicat..!;amintesc un singur motiv : pt. are am pus ghilimele, și anume :pt .ca toate considerațiile din Hotararea com. de cont. ,cât și din HOTAR TRIBUNALULUI sunt ILEGALE, da: ILEGALE ,atât timp cât: prin relculare + actualizare :Casa de pensii: NUMAI- si prin simpla TAIERE a GRADULUI AVUT LA DATA TRECERII IN REZERVA/=PENSIONARE=A INCALCAT LEGEA 223/ 2015,al.1,lit.a),iar TRIBUNALUL a "CONSFINȚIT =FARADELEGEA..!!?(. casa de pensii ..= a mai tăiat si alte elemente salariale..despre care ..am mai scris AICI.!). Rog preopinentul sa nu -mi "sara in cap".. din cauza "stilului" meu de scris,cu semne de punctuatie : care ia rostul LOR..!(la ora asta:21,25 /11.05.2020 pe Antena 3 la GADEA e invitat GEN. PROF. UNIV. DR. Victor VOICU..

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein

visul ti se spulbera......


Cele mai importante stiri Politica Personalități politice
Răzvan Cuc: MIZERIE de lege! Au introdus "mici corecturi". BĂTAIE de joc!
Răzvan Cuc a transmis un mesaj cu privire la o situație pe care o consideră „cea mai mare bătaie de joc la adresa tuturor românilor”.

„Dragi români, dacă până acum v-ați luat de PSD, să știți că a venit PNL la guvernare și va acapara toată administrația. Va instaura DICTATURA GALBENĂ”, în opinia lui Răzvan Cuc.

Într-un mesaj publicat luni, 11 mai, pe Facebook, Răzvan Cuc a transmis: „Astăzi, în Guvern, a fost adoptată o mizerie de Lege, care, pe lângă lucrurile pe care le consideră ei necesare în această perioadă, au introdus și niște "mici corecturi". Acestea dau posibilitatea PNL-ului de a acapara toată administrația publică”.

„Orice amantă, cumătru, soră, frate sau alt lipitor de afișe poate să se angajeze în administrația publică fără concurs”, susține Răzvan Cuc, adăugând ulterior: „Doamna cu liftul - alias doamna neministru a muncii, cum ați putut aviza un asemenea proiect? Da, știu! Ușor și pe șest!”

„Sunt convins că cei pe care îi vor angaja fără concurs așa cum spune legea, nu vor completa nici declarațiile de avere.

Nici pe perioada stării de urgență n-au avut curaj să facă așa ceva. Au făcut acum în preambulul stării de alertă.

Așa că imediat după publicarea în Monitorul Oficial, toată administrația va suferi o împrospătare, una galben PNL-istă.

Acum știm, mai mult ca sigur, că starea de alertă a guvernului PNL va dura 6 luni. Așa ne spune legea lor aprobată astăzi. Noroc că mai există Parlamentul care sigur va corecta mizeria PNL-istă.

Este cea mai mare bătaie de joc la adresa tuturor românilor care au crezut că cei de la PNL vor munci pentru români”, a precizat Răzvan Cuc.

kostas spunea...

Poate sa-mi spuna cineva care-i logica, in camera deputatilor, ca sa se dea avize pentru cele 2 proiecte de lege privind pensiile militare, de la niste comisii care nu au nici o legatura cu aceste legi. Adica, comisia de culte si minoritati, comisia pemtru egalitate de sanse intre femei si barbati. Ce treaba au aceste comisii cu legile astea. Si in nesimtirea lor au dat si avize negative, fara macar sa spuna motivele pentru care au fost date aceste avize negative.Nu le-o fi placut titlul legilor, sau o fi fost prea cald afara.

Iulian Mareș spunea...

Probabil, asa cere procedura!

Viorel spunea...

Domnule kostaș, (cu scuzele de rigoare pentru că la prima dumneavoastră întrebare glumesc).
1. “Comisia de culte și minorități”: Dacă sunteți un pensionar trecut de 70 de ani (mulți înainte) înseamnă că ați intrat în mintea copiilor (vorbă din popor), deci copil fiind, Comisia se ocupă de „minori” și pentru că mai sunt câțiva trecuți de această vârstă (deci mai mulți), le-au spus minorități (mai mulți minori) și cum din punct de vedere religios nu știți pe ce cale să apucați, aceeași Comisie se ocupă și de îndrumarea dumneavoastră religioasă (creștin ortodox sper), deci de culte (nu de cultura generală pentru că s-ar băga peste atribuțiunile ministrului Educației).
2. “Comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați”: Citiți cu atenție conținutul cuprins la art. 12 lit. (b) în forma inițială a Legii nr. 164/2001 (vechime minimă în serviciu de 30 de ani bărbații și 25 de ani femeile ….) și forma modificată în 2009 (vechime minimă în serviciu de 25 de ani ….). (art. 14 din Convenția europeană a Drepturilor Omului).
Legea nr. 164 / 2001 privind pensiile militare de stat.
Art. 12:
Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) vârsta de 55 de ani;
b) vechime minimă în serviciu de 30 de ani bărbații și 25 de ani femeile, din care efectiv ca militar 15 ani bărbații și 10 ani femeile.
Legea nr. 164 / 2001*** Republicată privind pensiile militare de stat (Text în vigoare începând cu data de 16 ianuarie 2009), (să le mulțumim femeilor cadre militare).
Art. 12: Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) vârsta de 55 de ani;
b) vechime minimă în serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15 ani.

Alexeveniment spunea...

https://legestart.ro/toate-salariile-politistilor-si-militarilor-din-mai-se-vor-recalcula-decizia-iccj-care-impune-acest-lucru-valabila-si-cazul-pensionarilor-din-sistem/

Huhu Rezea spunea...


A nu se întelege câ Decizia 51/2019 a ICCJ a redefinit salariul de funcție/salariul funcției de bază altfel decât în conținutul compus definit de L 284/2010, preluat în L 285/2010 și in ordonanțele anuale din domeniul salarizării care s-au aplicat până la L 153/2017.
Precizarea este pentru cei care speră că HG nr.1/2017 a eliminat conținutul compus al solde/salariului stabilit prin lege în anul 2010.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea: Lasati ca poate acum se rezolva la ICCJ cu salariul-solda de baza si functia de baza,ca am cerut prin Curtea de Apel SA SE CLARIFICE asta

Ein Stein spunea...

Stai linistit, visul e vis si sunt constient. Mereu am scris ca sansele sunt foarte mici spre niciuna. Trebuie o vointa politica extraordinara ca statul sa fie demafiotizat si reprofesionalizat iar eu nu pun pret deloc pe vorbele unor politruci indiferent de culoare politica. E jenanta retorica lui Cuc, acum, cand erau la putere oare nu si-a dat seama?
Citeam despre o alta smecherie a banditilor dreptaci, cum sa-si indese mai "legal" clica in randul institutiilor statului. In sate uitate de timp si de care nici dracu nu a auzit se pastreaza cate o functie, exemplu contabil, cu dedicatie, vine gagiul sustine "examenul" pentru functie, o ocupa, evident, asa primeste statutul de functionar public iar a doua zi este numit pe o functie importanta, prefect spre exemplu. Functia ocupata anterior se elibereaza pentru a propulsa alt "profesionist" cat mai sus in ierarhia statului. Asta e practica pur mafiota, de remarcat e ca este legala.
De asta scriu ca exista o vointa politica uriasa pentru a face schimbari, intrebarea e, de ce si-ar taia mafiotii craca de sub picioare si accesul la borcanul cu miere. Este imposibil!!!!! Din pacate e singura solutie.

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, la ce Curte de Apel și pe ce nume ați solicitat acest lucru ?

brenda spunea...

se poate mai clar?

brenda spunea...

sle H daca salariile politistilor se aduc l nivelul anului 2022 cu pensiile ce fac? si si celor din mapn?

raul spunea...

https://www.stiripesurse.ro/politistii-au-batut-recordul-de-amenzi-guvernul-le-creste-salariile-decizia-de-la-palatul-victoria_1464640.html

Leon spunea...

Iulica, sunt benefice modificarile propuse ?:
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/05/OUG-1.pdf

Iulian Mareș spunea...

Să vedem cum stăm cu fotbalul!

Salut îmbunătățirea condițiilor de pensionare pt SGV!

Uite aici stă purcoiul de bani!
Știați că:
-keltuielile de întreținere anuale ale noului stadion Steaua se ridică la modică suma de 3-4 mil €/an! Cine va injuria arena?
Alăturat am reprezentat grafic suna rămasă pt îndreptarea pensiilor: o|o ....!
Ați înțeles cui se subordonează?
O să producă bani stadionul cam cât mucegai produce varul nestins! 👍

Iulian Mareș spunea...

Leon,
La greu si fiind consumatoare de resurse au trecut DMed la SMAp!...:))
Daca treceau la SMAp si DGFi si DGIA era OK! Constat ca nu renuntam la pasii marunti, repetitivi!

Iulian Mareș spunea...

Erata...
In loc de injuria se va citit inkiria. textul predictiv al mobilului si neatentia mea!
Scuze!

Leon spunea...

"Tot în subordinea SMAp au trecut și o serie de instituții militare de învățământ superior – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” și Academia Tehnică Militare „Ferdinand I” – cu menținerea autonomiei universitare, ceea ce va permite crearea unui cadru coerent al învățământului militar, centrat pe nevoile instituției militare și corelat cu sistemul național de învățământ, demers imperios necesar pentru coordonarea eficientă a sistemului de educaţie şi formare profesională şi pentru realizarea unui management unitar şi integrat al tuturor proceselor educaţionale.
O altă modificare adusă de ordonanța de urgență este transformarea Departamentului pentru armamente în direcție generală a MApN, ceea ce va avea ca rezultat reducerea birocrației și a timpului de reacție în vederea realizării unor achiziții de tehnică, echipamente și tehnologie care pot fi puse la dispoziția industriei naționale de apărare și integrarea acestora pentru realizarea unor produse naționale la prețuri competitive"(ev.zilei)

Iulian Mareș spunea...

Leon,
În scurt timp ATh va trece în subordinea UNAp, cum este și normal, cu facultățile ei!
O sa plângă avia, însă i-am mai spus că nu inginerii comanda in armată, oricare ar fi ea!

Leon spunea...

Excepțiile intaresc regula: si inginer(Tc.Auto) si General si Ministru, SPIROIU..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, nu dau detalii din dosarele mele in tribunale, curtile de Apel, ICCJ, Curtea Constitutionala si Av. Poporului, dar pot spune ca am cerut clarificari de la ICCJ asupra unor definitii pe tema respectiva, pentru ca la nivel de tribunale si curti de Apel sa se ia decizii juste, in paralel cu aceleasi cerinte si la CCR.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Asa este, insa nu reprezinta un bun exemplu! Eu m-as fi gandit la Gusa!

*Spiroiu a cumparat aiurea tevi de tun lise (pt Tc Mercava) dorind sa le puna pe Tc romanesti, "uitand" ca din f multe motive nu se preteaza tun cu teava lisa pe Tc, ce actioneaza in conditiile de relief si clima din Europa!

Iulian Mareș spunea...

Sunt atatea de citit si explicat incat ma tem ca unii obisnuiti cu viata in 1-2 neuroni vor racni: Dragnia la brutarie!
In acest caz aveti 2 variante:
-deskideti linkul, un rezumat F. Bun;
-intrati la Sorina Matei.

https://www.dcnews.ro/chirieac-america-in-flacari-romania-e-demult-cenusa_748902.html

Iulian Mareș spunea...

M,
Ce-mi plac penelistii! Bat la Dide si-i fac incizii pe cap sa-i caute creierul, pt ca boul a uitat ca trebuia sa urle antipesede, "Dragnia la brutarie!" #Muie_PSD si alte mascari si urla retardatul antipenele!....Unde am mai vazut asa ceva? La Ploiesti cand Betivul Kior dadea o stakie copilului uituc?

M spunea...

@Iulian Mareș

Ai grijă că Dide e idolul unora de pe aici!

Ăștia nu înțeleg nimic din istorie. Iau câte un diliu și îl promovează crezând că diliul va înjura veșnic numai pe unii.

La scară mai mare asa au pățit și americanii cu Saddam, cu Afganistan, cu talibanii, cu Vietnam, cu Osama.... 😂

Gaby spunea...

https://drive.google.com/file/d/1C-ZbH1eT3_sXvayQ4vKrK07Z-1v4wR65/view

Huhu Rezea spunea...

Punctul de vedere al guvernului a fost discutat deja pe acest blog de mai bine de 2 săptâmâni, de când domnul Săpunaru l-a trimis la Senat.