Un produs Blogger.

luni, noiembrie 23, 2020

Liberalul Buican nu se lasă până nu desființează toate pensiile speciale, inclusiv pe cele ale militarilor.

185 comments


Proiectul inițial îl puteți citi AICI




Cristian Buican ” Voi redepune la Parlament proiectul eliminării pensiilor speciale, nu a existat alt parlamentar în România, niciodată, care să scrie o astfel de lege. ”



Deputatatul liberal de Vâlcea, Cristian Buican, candidat pentru un nou mandat, a declarat că în legislatura viitoare va redepune la Parlament proiectul eliminării pensiilor speciale, așa cum l-a conceput în forma inițială. „Noi dorim eliminarea tuturor pensiilor speciale. Nu a existat alt parlamentar în România, niciodată, care să scrie o astfel de lege. Legea mea a fost pur și simplu hăcuită în comisii, și din acest motiv a fost declarată neconstituțională, după ce fusese votată aproape în unanimitate în Parlament. Eu sunt dator să le spun acest lucru oamenilor, și în viitorul mandat voi relua această temă, și cred că o voi depune în forma ei inițială”, potrivit lui Cristian Buican.

 ”Una dintre inițiativele legislative importante care a reieșit în urma discuțiilor cu Dumneavoastră a fost în anul 2019 când am inițiat un proiect de lege prin care doream eliminarea pensiilor speciale. Am fost printre puținii parlamentari care a avut curajul să propună o astfel de lege. Proiectul inițial a suferit multe amendamente, dar în cele din urmă a primit 247 de voturi “pentru” și 21 de abțineri. Legea elimina pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari, mai puțin cele pentru militari și polițiști:

– parlamentari (indemnizație limită vârstă)
– foștii Președinți ai României
– primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)
– judecătorii CCR (pensie de serviciu)
– membrii Curții de Conturi
– Avocatul Poporului
– funcționarii publici parlamentari
– Corpul diplomatic și consular
– Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice
– Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă
– judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)

– Din nefericire, legea nu a putut fi promulgată de Președinte, deoarece Curtea Constituțională a acordat aviz de neconstituționalitate concluzionând că măsura este una discriminatorie, atâta timp cât ea nu se aplică tuturor pensiilor speciale.



Pentru că avem leneși care, în loc să acceseze linck-urile indicate în topic, perorează că nu se există o asemenea inițiativă a liberalilor, despre care astăzi Buican spune în presa olteană că o va relua, atașez proiectul pe care Buican l-a depus la Senat, și după câteva zile a fost retras, înainte ca proiectul să primească nr. de înregistrare.

Totuși apare în casetele Parlementare sub nr.     B33/2019





 

185 de comentarii: