Un produs Blogger.

joi, noiembrie 05, 2020

Live, conferinta de presa a ministrului Ciucă

36 comments



 https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/370840354161183


36 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Când să vorbească despre pensiile militare...i-au tăiat sleid-ul! :):)

Alexcta spunea...

Pacat!

Alex spunea...

Aaaaaaaaa...am urmarit cu atentie coferinta de aaaaaaaa...presa.Nimic despre rezervisti...aaaaaa....nimic despre pensii.Ma(Ciuca) ne-a uitat...aaaaaa

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

aaaa,scris alex asa ca..aaaa.. eu...aaaa.. aaaam sters

anonim spunea...

@huhu
cum sa zica despre pensii?? Doar se stie ca acest domeniu este cel mai bine pazit secret al ministerului...aaaa...muuuult deasupra altora mai putin importante

Alexandru spunea...

O jigodie umflata, doar interesul lui și al familiei, nu are nici o treabă cu ceilalți din jur, am fost în aceeași unitate cu nevastasa , avea cea mai bine plătită funcție de subofiter și peste noapte a ajuns direct adj pr. Acum cred că este Col, tot peste noapte!!! Scuze ptr limbaj, dar n-am mai putut să mă abțin!! Un om bătrân și fără studii mi-a spus odată " Când banul vorbește, legea tace!"

CEZAR spunea...

Vedeti TAB-ul pe care trebuia sa-l cumparam !

Blog ,,Space ARMYA - International"
==== ganduri,dupa ce mi-am lins ranile ! ====


MIERCURI, 4 NOIEMBRIE 2020
Hopaaa..doar ce cheltuiram banii si apare adevaratul ..amfibiu.....------------------------------------------------

Alexcta spunea...

Sunt de acord cu DVS!

Alexcta spunea...

@anonim
Vreau informatii!!

micutzul spunea...

No amu ai belit-o! A aflat Hapau cine esti și-ți taie pensia!😀

micutzul spunea...

E o minunatie! Gandeste in engleza si din cauza asta are mici probleme cu exprimarea in română. Au fost atinse in partile sensibile toate partile voluptoase ale armatei de la inzestrare , modernizarea avioanelor abia venite , interoperabilitate, comandamente, tegnica etc.! Despre oameni ? Covidul pe ei. Mi-au placut intrebarile pertinente ale ziaristilor! A mai trecut o zi am mai luat o pensie de subofiter. Cand o sa fie prim ministru o conferinta de presa o sa dureze 10-12 hours! Na ca mi-a scapat si mie....

anonim spunea...

@micutzul
Pai faceti rost de niste "capabilitati":))
Noroc cu..."aaaaa" ca altfel dura "conf de presa" cam cat desenele animate cu Mihaela de pe vremea lu' ceasca...nu ca n-ar fi fost desene la conferinta lu' presa:)))
misto cu F-16 introdus in modernizare...cica a fost prevazut inca de la incheierea "contractului"...adica luati voi intai fierul(durAl) ca are aripi si se numeste avion si dup'aia mai platiti niste chestii separat ca sa se desprinda si de pamant...garantam decolarea,la aterizare...ca la loterie

BONIFATIE spunea...

Cu respect, d-le Kis, un P.S. ca să mai bată gongul.

Nu ceasul e de vină, d-le Kis!
Un lucru este clar și este cert,
Că ceasul s-a stricat când, pe furiș,
La zăpăcit un ins la doi ș-un sfert.

Leon spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/11/manifestatiis.html?m=1

Huhu Rezea spunea...

Nu am vazut nimic scris despre actiunea SCMD. De ce nu dau ei niște imagini ca sa le scoatem actiunea din anonimat? Tot nu au publicat amendamentele secrete la PL x 199/2020?
Uite cum își pierde SCMD credibilitatea!
Am demonstrat de câteva ori pe blog că HG 735/2010, de aplicare a L 119/2010-legea lui Boc si Oprea, votată prin asumare de răspundere, a fost anulata parțial de Curtea de Apel Cluj ca urmare a actiunii a 5-6 entuziaști rezervisti din Cluj, asistați de av. Epure. SCMD s-a atașat ca intervenient abia în apelul de la ICCJ. Domnul Dogaru continua să spună ca SCMD a provocat emiterea Ordonanței nr. 1/2011 care a abrogat total HG 735/2010.

Viorel spunea...

Nu ceasul e de vină, aveți dreptate
Și asta este bine de știtut
De vină e secunda-n care
Cel care ne conduce, s-a născut

Mihai spunea...

Asa comentarii, asa administratiune de blog ,asa conference de presă 🤣🤣🤣🤣🙈🙈
Slide....
Mai bine daca o ținea dr medic furat de stat calinmihai@ 🐒🐒🐒
Slide........
Am inteles ca defilarea de 1 Decembrie este la cheremul Comitetului pentru situații încurcate, DSP care nu prea există......
Slide....

Mihai spunea...

Ce zice Vanesa la suparare dupa vechiul ceas .....!

De cand Vanesa d'Urziceni,
Iti de-te ceasul inapoi,
Cu invitatia sa-i tragi,
Sub paradisul de sub fuste,
Un ticait de minutar si secundar,
Reglat pe noul fus orar,
Parca te-a inspirat ,
Lucru si de Corneliu remarcat ,
Si-n sindicat te-ai afirmat,
La Oprea i-ai afiliat.

CEZAR spunea...

MApN infirmă zvonurile: NU se pregătesc modificări care să afecteze pensiile militarilor
Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 05/11/2020 16:33
Actualizat: 05/11/2020 16:36
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam militari defilare armata
Îl ultimele zile, printre militari s-au răspândit informaţii referitoare la un presupus proiect legislativ care să modifice pensiile militare, precum şi la un posibil nou regulament al primelor şi indemnizaţiilor. Ca urmare a acestor zvonuri, alte informaţii circulau în rândul militarilor cu privire la un blocaj la casa de pensii sectorială. Militarii s-ar fi grăbit să depună masiv dosare de pensionare, de teama modificărilor. STIRIPESURSE.RO a solicitat clarificări de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) cu privire la fiecare dintre aceste informaţii, iar oficialii MApN infirmă existenţa unor asemenea intenţii şi probleme.

CITEȘTE ȘI: Semn de avertizare timpurie pentru persoanele vârstnice infectate cu COVID-19. Nu este febra sau tusea
"Recent, pe rețelele de socializare, a fost distribuit masiv un set de informații false, atribuite unor așa-zise „surse de încredere”, referitoare la domeniul pensiilor militare și al drepturilor financiare ale personalului MApN. Ca atare, facem următoarele precizări:

1. Infirmăm în mod categoric zvonurile conform cărora Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția generală management resurse umane ar pregăti, chipurile, în secret, un proiect legislativ de lege a pensiilor militare. Toate informațiile referitoare la o așa zisă intenție de mărire a vârstei standard de pensionare sau eliminări ale unor drepturi finaciare din cuantumul stabilirii pensiei sunt categoric false.

Ministerul Apărării Naționale nu a luat niciodată în calcul un asemenea scenariu.

2. Direcția Generală Financiar Contabilă nu lucrează în secret la un act normativ în domeniul sporurilor care să ducă, așa cum se insinuează, la pierderea unor drepturi financiare ale personalului militar.

Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a stabilit pentru instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională au avut obligația de a elabora un regulament-cadru comun pentru stabilirea locurilor de muncă și categoriilor de personal, precum și mărimea concretă și condițiile de acordare a sporului pentru condiții de muncă prevăzute în anexele nr. I – VIII ale respectivei legi.

După parcurgerea procesului de transparență decizională și a traseului de avizare, acest regulament-cadru va fi aprobat prin hotărâre a Guvernului României.

Acest proiect al regulamentului-cadru a fost redactat de instituțiile menționate în termenul prevăzut de lege, fiind publicat în transparență decizională inclusiv pe pagina de internet a MApN, putând fi consultat aici: http://dlaj.mapn.ro/documents/acts/HG_reg_cadru_cond_munca_IAAN_765_1600068780.pdf.

Prin proiectul normativ nu se restrâng drepturi de natură financiară ale personalului instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională, ci se creează cadrul de aplicare unitară în domeniul reglementat.

În plus, regulamentul-cadru comun va extinde aplicarea acestor drepturi și pentru personalul civil contractual, care până acum nu era inclus în categoriile beneficiare.

După aprobare, regulamentul va intra în vigoare la data aplicării integrale a Legii-cadru 153/2017, adică 1 ianuarie 2023.

3. Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale își desfășoară activitatea în parametrii obișnuiți, neexistând creșteri semnificative ale ritmului de lucru cauzate de așa-zise ieșiri masive din sistem, așa cum se insinuează în informațiile false.

Adresăm îndemnul personalului Ministerului Apărării Naționale, atât militari, cât și salariați civili, precum și militarilor în rezervă sau în retragere să se informeze din surse oficiale", a precizat MApN, pentru STIRIPESURSE.RO.

Alex spunea...

Si daca d-l Tehnocrat o arde in versuri.Fac si eu o proba.
Si daca inimile noastre toate,
Bat ca un ceas rapid si sacadat,
Problema pensiilor se va dezbate
Cel mai tarziu...in noaptea de Ignat.


Atunci cu limba -mpleticindu-se alene,
Sub bradulet si cu un vinisor,
Maciuc-al nostru va scrie poeme
De dragoste, invaluite-n dor.


Maciuca scoala-te mai frate,
Caci se apropie un val mare de nea,
Iar printre pensiile ciuntite ori taiate,
Va fi desigur si pensioara ta.
Nu trec data ptr.ca nu o stiu.

ifrim spunea...

Nu are curaj MApNul să cumpere TABuri cât încă figurezi în caietele cu rezerva la mobilizare.Nu se riscă otoritățile căt mai ai suflu.Posibil să reevalueze oportunitatea după ce te mai răcești și devii mai rigid!

Periamu lucica spunea...

Si cand actualizarea

Cezar spunea...

🤣🤣😜😜😜😎😎
A dlaku...panarama@

Liviub spunea...

kwi a venit sa anunte campanie noua! fiti gata, baieti ca incepe! Noi si americanii ce mai facem campanii si alegeri in pandemie... Nu a anuntat nimic despre renuntarea la 1 pe 2 din venitul anual al alesilor, sau mai putin, pentru ajutarea amaratilor. Nu a mentionat nimic despre bogatele salarii si beneficii la ASF, ANRE, ROMSILVA, ROMGAZ, ROM..., ROM..., alte si alte autoritati nationale responsabile de cresterea taxelor, preturilor la utilitati... L-am vazut pe presedintele ANPC despre mastile ce trebuie purtate de cetateni! Omu n-a apucat sa isi ia doctoratu, ca de vorbit, vai de mine ce se stie! Vaaai de mine! milioane de bucati de masti ajunse in piata si retrase, ca nu is conforme! unde a fost autoritatea? Apropo, cine poate spune ce indemnizatie a luat un deputat din marea adunare nationala? Ca astia de azi nu se ridica din pat, daca pe langa salar nu primesc bani de chirie, bani de drum la servici, bani de masti, bani de manusi, bani de mami si tati, bani pentru..., bani pentru...,N-am auzit de la kwi despre masuri impotriva celor care nu isi indeplinesc atributiile la dsp, isj, etc., etc., Cica degeaba suni si intrebi la autoritati, ca fiecare te trimite la cealalta! Astia sunt aliatii americanilor? Vine votul si ii vom avea tot pe astia? Dupa 2 saptamani, lui Rizea i-au luat maul!

Leo spunea...

Leon , spune-i lu' Mitică ca să-l sune pe nea' Gică .........

Leon spunea...

Stie mai Leo, stie..!
Astazi, liberalul Ciuca isi incepe campania electorala in mun.Craiova, si este invitat si Mitica..:)).

Arfy spunea...

Fain răspuns politic al civilului Ciucă: nimeni nu se va atinge de drepturile militarilor! Nu spune însă de recastigarea celor pierdute și ameliorarea acestora în condițiile actuale! Propagandă ieftină electorală! "Noroc" cu oltenii că sunt cam roșii și nu votează Cu dreapta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicit poetii blogului! Critc faptul ca ministrul Apararii uita ca pe lume mai exista si rezervisti, domnia sa fiindu-le ministru si obligat sa le faca dreptate! Pacat ca in activitatea domniei sale acesti bravi albiti si garboviti de privatiuni si greutati nu exista si nu-i baga in seama! Dumnezeu cu mila, dar altul, in afara de Gen. Gabriel Oprea, nu va mai face dreptate la pensiile militare!

Burebista spunea...

Contează răspunsul dat de către MAPN. Care combate clar Fake NEWS ul cu modificarea în secret a legii pensiilor militare.
Asa cum spune și comunicatul trebuie sa te informezi din surse oficiale și nu sa pui botul la toate prostiile. 🤣
Dacă nu ma înșel acea știre Fake a fost postata și pe aici pe huhurez.com și pe la în cuiul Cătării...

Leon spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/11/jurnalul-national-de-joi-5-noiembrie.html?m=1

Huhu Rezea spunea...

Stirea despre activitatea de elaborare a unui draft al unei viitoare legi a pensiilor militare are suficiente elemente de concretețe. Nu poate fi trimisă în derizoriu. Nu e dezmințită pe canalele obișnuite ale MApN.
Aruncarea dezmințirii pe un site de stiri nu este suficientă pentru a înlătura temerea rezerviștilor că se lucrează în seret la un asemenea draft în mai multe variante. In fond, este o activitate obișnuită a respectivului departament.
In ultimii 10 ani ne-au surprins de căteva ori cu asemenea drafturi.
Așa cum am mai spus, aplicarea cuantumului net din soldele alese ca baza de calcul face inutile mai mult de jumătate din articolele actualei legi a pensiilor militare.
Eu aș vrea o lege în 8-10 articole, după modelul magistraților.
O altă miscare de neinteles este că gulerații s-au întâlnit astăzi la Craiova cu filiala locală Romil, fără col Tudor. A devenit indezirabil?

Boby spunea...

Dupa 6 decembrie se vor schimba multe legi care sa aduca mai multe venituri la bugetul de stat si anume: noua lege fiscla;reducerea personalului bugetar;modificari la legile pensiilor.Criza mondiala din 29-33 va fi nimic pe langa ce urmeaza.Un mare pericol va fi dupa trecerea crizei pandemice si economice a unui nou inceput care poate fi infaptuit in mai multe modalitati,dar esential sa nu fie violent.

Laleaua neagră spunea...

Nu iese fum fără foc... Pt naivi care cred ca se va întâmpla ceva bun se amăgesc degeaba de azi a început campania electorala a mizerabilului Măciucă.....

Niky spunea...

Apocalipsa se va împlini în cele din urmă! Prea se potrivește cu ce se întâmpla in ziua de azi!

Leon spunea...

https://m.facebook.com/drpcvp/?__tn__=C-R