Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 13, 2021

Turcanu va pune soluția pe masă

37 comments

Stelian de Botșeni, rănit în aplicația de la Ocnița, Vâlcea.
Un neinstruit i-a spart laba măinii cu un cartuș de manevră.

Turcan a aterizat marți seara la Digi 24 pentru a-si exprima uimirea despre pensiile speciale pe care le platește Ministerul Muncii prin CN de Pensii, in număr de circa 9000.

Faimosul sef de penitenciar care are opensie de 78 000 lei ar primi pe contributivitate puțin peste 5000 lei.

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”,

 Din nefericire, aceasta va fi o problemă a oricărei iniţiative pe care noi o vom face în domeniul pensiilor pentru a aduce echitate în acest sistem, pentru că ajunge la Curtea Constituţională, mai devreme sau mai târziu, şi acolo am văzut, de fiecare dată, apărarea propriilor beneficii în detrimentul interesului public”, a susţjnut Turcan.

Ea a menţionat că există pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, în timp ce 900.000 de români trăiesc cu venituri de 800 de lei.

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment. (…) Intangibil nu este nimeni pe lumea asta. Am identificat o soluţie, dar e un angajament pe care îl fac că nu voi vorbi despre acest lucru decât în momentul în care vom avea noi credinţa că este varianta constituţională”, a adăugat ministrul Muncii.

Pensionarii civili să nu se culce pe urechea ascultătoare de propagandă împotriva ciumei roșii și să creadă că decizia CCR de astăzi le va aduce majorarea de 40 % acordată de Dragnea și Olguța.

Legea va fi retrimisă în Parlament de alesul lor și va fi modificată de noua majoritate parlamentară... pe care românii au votat-o cu multă neparticipare prostească la alegeri.

 Ferice de bătrânii care au fii #rezist cu salariiii mari!

37 de comentarii:

Sorin spunea...

Poate doamna Turcan incepe cu inceputul si gaseste raspunsul la intrebarea: de ce in calculul pensiei, se împarte venitul brut lunar la venitul mediu brut pe economie dat de ins si nu la venitul minim brut pe economie?
Ca doar importanta muncii e data de distanta treptei de salarizare fata de salariul minim, ca urmare si contributia la pensie exprima, prin mărime, aceeasi distanțare!

Leon spunea...

,,De majorarea salariului minim vor beneficia aproximativ 1.400.000 de angajaţi, adică în jur de 26,4% din cei 5.300.000 de salariaţi activi,, potrivit MMPS.( 2.300 lei..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iac-asa, ca a dzis ceva care-i va lacrima pe multi, dar eu imi vad de lungul scurt al penziei mele de franar de la coada trenului, pe refrenul ,,pule, pule'' din reclama tv! Entuziasmul e prea mare, cand orizonturile mamei Omida nu le dau sanse pana la Pasti sa se dezvolte la guvernare, dar nu mi-a placut fraza aia ca orice ar hotari CCR, OUG va reintra la Parlament sa fie data la un viol organizat, in grup, ca la practica single nu se pricep liberalele si liberalii. Eu i-am trimis duamnei Ralu o Petitie pentru diseara la Realitatea TV, legile puterii@realitatea.net, ora 21 cand va vorghi discutii despre cum se pot viola penziile pe directia de baza a isocelului, Petitia mea fiind o sula de cizmar in fundul gradinii liberale, cum de naiba toate pensiile mici din armata la recalculari si actualizari au scazut la peste 65% dintre rezervisti, iar la tovarasii gusteri au ajuns la peste 20.000-50.000 lei? Adica petitia este exact pe felia cu unt a emisiunii, plus ca l-am bagat pe clocarul Rosu cu nevasta reangajata acolo, cu salariul dublu sau aproape triplu cat pensia de rezervista ce o are... Asa se lupta pentru drepturi, nu asteptand de la altii!
In plus, m-am inscris la CMZ Bacau pentru vaccinare, e posibil sa-mi vina acasa la cei peste 65 ani si bolile ce le am.
Gafăăăă! Am confundat sticluta de sirop de patlagina cu sticluta de tinctura de marul lupului si galbenele cu alcool de 70%, band o gura zdravana adineaorei, si se misca bilutele opilor ca margelele din desenele laminate! Cred ca sunt si beat oleaca! Si iau si antibiotic! Si marul lupului concentrat e si toxic, alcoolul din tinctura poate strica tratamentul! Cascat am mai fost, fratilor, dar nu mor eu din atata!

Xman spunea...

Pentru ca statul roman e definit printr-un cuvant:HOT,sau sa-l citez pe domnul Basescu:MAFIOT care inglobeaza ce-i drept si toate aspectele hotiei.

E. Cristescu spunea...

@Sorin: Si daca s-ar imparti la venitul minim brut, dar valoarea pctului de pensie ar scadea de 4 ori, ce-ai rezolva?

jupderval spunea...

Este foarte clar raspunsul : sa ia de la cel sarac si sa dea la cel bogat. Chiar credeai ca o sa vina cineva sa lupte pentru cel cu salariul minim.?

Alex spunea...

Ar iesi pensii prea elegante.Atunci sa vezi probleme cu bugetul cand unul cu brutul de 5600 ,ar trebui sa aiba aprox 2 puncte/luna.Daca o tine asa intr-o veselie si ambele raman neschimbate timp de 35 de ani ,pe legea actuala ar avea 2 × 1440 = 2880 lei.
Pe cand asa 5600 are doar un punct /luna.
Din toamna situatia se schimba.D-l M a prezentat odata cum s-ar proceda,dupa ce am incurcat eu borcanele.

Ionel spunea...

Da, aveti dreptate. Si eu sunt de parere ca "Legea va fi retrimisă în Parlament de alesul lor și va fi modificată de noua majoritate parlamentară". Acum, imi aduc aminte de o emisiune tv in care, nu sunt sigur ori Gorghiu ori Turcan, discutau in contradictoriu cu un reprezentant al PSD pe marginea faptului ca degeaba a crescut punctul de pensie in iulie, cred ca era in 2018, pentru ca el trebuia sa ceasca de la 1 ianuarie si facea calcule in studio cat le-a furat PSD pensionarilor !!!?? Daca nu ar fi de ras ar fi de plans ! Ei procedeaza acum la fel ca PSD !

Ionel spunea...

Referitor la pro sau contra 40 % va supun atentiei un calcul prezentat de Iancu Guda la Digi24 in data de 2 dec 2020. Il puteti vedea aici https://www.digi24.ro/emisiuni/banii-in-miscare/banii-in-miscare-2-decembrie-sistemul-de-pensii-1410980. El a facut un calcul simplu, plecand de la ipoteza cat plateste un om in 35 de ani pentru a avea un punct de pensie, adica pentru a beneficia de 1440 de lei pe luna pensie. Iar calculul spune ca la un salariu brut de 5350 de lei cat reprezinta un punct acum, un om plateste la stat 483 000 de lei. Tinand cont ca media de viata in Romania este de 75 de ani, in perioada de la 63 sau 65 pana la 75 de ani, un om primeste inapoi 191 400 lei. Cum vi se pare !? Calculul este simplu la cat ar trebui sa fie punctul pentru a primi inapoi ce a cotizat, far niciun randament ! Acum sa va spun cum a interpretat el acest calcul: nu a spus ca valoarea punctului trebuie sa creasca ci ca "vedeti oameni buni, un om normal cotizeaza 5 lei in timpul vietii si primeste 2 lei la pensie, pe cand un magistrat, astia specialii, platesc 2 lei si primesc 5 lei " !!! Depinde din ce unghi privesti lucrurile, pentru ca si acest lucru este adevarat !

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Trofin spunea...

Lipsa de somn pe care o invocă liberala va avea influențe și asupra sistemului de pensii militare de serviciu prin aceea că ni va inocula , nouă pensionarilor militari , în subconștient că sunt atât de mari problemele financiare ale statului încât trebuie să abandonăm obsesia noastră de a mai pretinde să ni se ajusteze prin creștere pensiile. O să fim martori la o cavalcadă de insinuări încât iar vom fi în postură să ne considerăm vinovați că am fost sau mai suntem militari. Bănuiesc că sloganurile corectitudine și echitate pe care le invocă blonda liberală se vor traduce printr-un egalitarism la nivelul de jos.

Alex spunea...

Din toate unghiurile privite pensiile magistratilor sunt nesimtite si nemeritate.Ati vazut ca acel individ paros primeste 74.000 de lei ,cand el ar trebui sa primeasca vreo 5.700 de lei.Statul este darnic cu aceste capuse.Acest jaf ar trebui sa inceteze si poate Turcana (nu pot pune o virgula sub litera t ) ii va lua de revere si va da cu dansii de toti peretii.Asta daca apuca.Dumnezeul magistratilor are pe an cca.9 miliarde de lei pensie?! Mai boceste ca l-ar suprataxa cu 70% .Tot ii raman cateva miliarde
.Nu-i mai satura dracu' de bani odata.Este interesant ca si Dinu Patriciu a murit

desi avea aproape doua miliarde de euro
avere.Curios faptul ca nu l-au ingropat cu tigara de foi in coltul gurii si dupa indelungi tratative, tot un costum a luat cu el.Nici macar nu era pe gustul lui dar ce mai conta.Asa se va intampla si cu acesti purtatori de robe.Moartea va fi la fel si ptr. ei si de-a dreptul ...CONSTITUTIONALA.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cu tot respectul va intreb: Daca se impun noi calcule si scad pensiile, indiferent ca-s mari sau mici, ele vor fi practic taiate? Nici nu ma gandesc sa se intample asa ceva la pensiile pana in 2000 lei, ca stiu ei cum sa taie si de la cine, de data asta, dar acel Colonel, fost sef de puscarie la Pitesti, cu pensia de peste 80.000 lei, caci avea 70.000 si a mai castigat 1000 lei in instanta ca i se parea prea mica, acela va mai lua aceasta suma daca din calcule ii va iesi doar 5000-10.000 lei?

avianyc spunea...

Evident ca pensiile in sistemul civil sunt foarte mici si nu asigura un trai decent.
Vina o poarta doar psd care in goana după securizarea voturilor din mediul bugetatr a lasat pensionarii la urma ,promitandu-le un 40% cu aplicare tocmai inainte de alegerile din 2020.
In mod normal ar fi trebuit sa respecte legea si odata cu majorarile de 25% anuale din cuprinsul ”lafaielii bugetare ” fara fundament economic sa mereasca cf legii la 1 anuarie a fiecarui an si pensiile cu rata inflatiei plus 50% din cresterea SMB pe economie. In felul asta punctul de pensie ar fi trebuit sa fie in 2021 cam 2200 lei si nu 1775.lei.
Rusinos ce a facut si cum a procedat psd.
Dupa decizia evidenta a CCR mi-as fi dorit sa vina psd sa dea majorarea.
Să vedem de unde!!!!!! in astfel de conditii eco-sociale.
Să vedem de unde se va taia ca sa se realizeze punerea in practica a deciziei CCR.
Cine stie ,poate odata cu plecarea lui Tramp sa dispara si acea obligatie de a alimenta bugetul armatei cu 2%.
Ca la imprumuturi nu se vor baga daca vor sa scada deficitul bugetar.
Ca atare sa vedem de prin ce bugete se vor lua banii ca sa satifaca ”doleantele ”pesedisto-ceceriste ....
Poate ajungem cu lafaiala lor bugetara precum grecii.
Asa ca tine-te Parlament ,ori le dai ,ori ti-i urci in cap si pe aștia ....

Ionel spunea...

Daca se vrea contributivitate, atunci sa se calculeze la fiecare persoana in parte cat a contribuit de-a lungul vietii la asigurarie sociale de stat, pentru ca acest lucru se poate face, iar suma sa fie actualizata cu un randament minim la valoarea actuala. Sa se faca un calcul si sa i se spuna omului, asta este suma totala, in 10 ani poti primi atata si apoi PA...sau cum exista la fondurile private din state cu economie avansata/puternica, unde se negociaza suma ca renta viagera, statul asumandu-si riscul ca un om sa traiasca 90-100 de ani sau 3-5 ani. In alta ordine de idei, daca tot vor sa scoata o lege noua, sa ofere oamenilor posibilitatea de a opta pentru varianta renuntarii la pensia de stat, se degreveaza si presiunea la care se face referire peste 10-15 ani, iar omul sa cotizeze obligatoriu 10 % la fondul privat plus facilitati fiscale pentru angajat si angajator pentru alte economii pentru pensie la fonduri de pensii cu risc minim, mediu sau ridicat - modele occidentale.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
un oscar = o pensie spunea...

deschide parasuta la timp si nu mai sari noaptea!

Ionel spunea...

Cu tot respectul, trebuie sa ne ferim in a spune ca "vina o poarta doar unii...sau altii...".Fiecare avem anumite afinitati dar trebuie sa invatam sa ne respectam. Aruncarea vinii doar asupra unora si ai albii pe altii nu este o solutie de a inlatura ura si dezbinarea care exista in societatea romaneasca. Dvs cand va luat statul 31 %, acum este 25 %, la asigurarile sociale de stat v-a intrebat daca aveti de unde da sau daca va ajunge salariu !? Dar Catu, care s-a imprumutat in anul 2020 cat s-a imprumutat statul roman in primii 19 ani dupa revolutie, a fost intrebat de ce si ce a facut cu banii !? A fost chemat de 4 ori in Parlament si le-a dat flit ! Sigur ca ce au facut si cei de la psd nu este corect, cu legea care prevede ce se va da peste nu stiu cati ani cand nu se stie cine va guverna !? Spune domnule ce faci in mandatul tau si da ce poti da, iar la urmatoarele alegeri spui ce ai in programul economic. Ideea este, cum spune un coleg mai devreme, ca un pensionar traieste un anumit numar de ani si dupa o viata de munca el nu are timp de asteptare, pentru ca timpul zboara si ne termina pe toti.

John spunea...


Pentru cei care l-au cunoscut,o veste tristă! Astăzi la ora 14:

https://www.facebook.com/419415781454960/posts/3860308920698945/?sfnsn=mo

Leon spunea...

Cat timp Iohannis este la Putere, mereu va da vina pe PeSeDe !
Ori nu mai sti ARITMETICA, ori faci jocul murdar al PNL !
Iti mai prezint din nou( am mai spus acum aproape 2 ani..), respectand Legea 263/2010, VPP ar fi crescut la 917,5 lei in Ianuarie 2017, 970,7 lei in Ianuarie 2018, 1045 lei in Ianuarie 2019, ...in ianuarie 2020, Guvernul PNL l-a marit cu 0 lei., deci 20%(1045/871,7, in 2016)
Dar PSD a majorat VPP: 917,5 lei in Ianuarie 2017, 1000 lei in IULIE 2017, 1100 lei in Iulie 2018, 1265 lei in Septembrie 2019, ..Total 45%( 1265/871,7 ) de 2,25 ori mai mare fata de L.263..!
In Ianuarie 2021,.. PNL... 0 majorare..!
A naibi MANIPULARE !

y spunea...

Superman, o să ți se facă mușchii ca oțelul, nici n-o să intre acul seringii de vaccinare; să ai un burghiu cu cap vidia pe aproape să dea gaură în piele :))

Ein Stein spunea...

Ce dracu te tot smiorcai toata ziua, nu e ciuma galbena la butoane de peste un an? De ce n-au indreptat ei prostiile PSD? Iti spun eu! Pentru ca sunt niste mafioti, pe ei nu ii intereseaza prostiile astea cu punct de pensie, salarii medii, etc. Ei sunt numai cu ochii dupa furat. Daca banditii galbeni ar da afara macar jumatate din parazitii, pe care tot ei i-au infiltrat in toate institutiile statului, s-ar rezolva inclusiv cu deficitul bugetar nu doar problemele pe care spui tu ca le-a facut PSD. Si asculta aici ce-ti spune un om care nu e inhamat la niciun clan mafiot cum esti tu. Toata ziua PSD, PSD, dar dracu nu v-ati plictisit? Mai haituitii si pe mafiotii galbeni sa puna osul la treaba, macar o zi pe saptamana daca ar dedica treburilor, pe care le-ar avea de facut, si doar restul de 6 sa fie preocupati de furat, multe dintre probleme s-ar rezolva. Mafiotilor!

Iulian Mareș spunea...

Cu ciocan rotopercutor cu motor invertor...

Leon spunea...

De la d-na Turcan citire(ora 22.05 la Realitatea Tv):
"Pl x nr.199/2020, este sustinut de Guvernul Romaniei, in Parlament avem majoritate si vom adopta acest proiect de lege"..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

@Leon
Ti-am furnizat mai alaltăieri un mesaj sigur din Sibiu.
Anume că din surse sigure pnl nu sustine contributivitate pentru pensiile militare.
Nu prea esti atent la detalii.

y spunea...

Să vedem forma finală mai întâi. Între timp, încă se mai poartă discuții, dar nu știm concret cine a vorbit și ce propuneri au fost. Nu știm nici dacă discuțiile au fost la modul general, sau s-a discutat punctual, cu proiectul de lege și propunerile pe masă. Nu știm exact nici ce asociații au fost toate și care au fost reprezentanții. Nu știm dacă se vor mai întâlni la discuții sau „rămâne cum am stabilit”. Cel puțin eu nu am găsit un comunicat oficial în acest sens. Să sperăm totuși că va fi bine, ca să nu fie rău :)

Leon spunea...

L-am citit !
Deja d-ul C.Sovaiala a primit 2 E-mailuri pe tema Pl x nr.199, de la mine..!

Leon spunea...

Urmeaza RETRUCTURAREA Bugetarilor:
,,Pentru ca procesul restructurării/reorganizării să fie înteles mai bine de salariați, directorul unei instituții ia o pușcă de vânătoare și adună toâi subalternii în curtea instituței:
- După cum știți, urmează o schimbare în instituția noastră și vă voi explica cum stă treaba. Vedeți copacul ăla?
- Daaa, zic toti ceilalti.
Directorul trage un foc în direcția copacului și toate vrăbiile zboară.
După 5 minute, se întorc toate în copac:
- Vedeți, zice directorul, cam așa stă treaba;
- Bine șefu', zice unul, dar nu s-a schimbat nimic;
- Bă... ia uită-te mai atent... Ești sigur că toate vrăbiile sunt așezate pe aceleași crengi?,,(dcnews)...:))

avianyc spunea...

@Leon
Primărita din Câmpulung Muscel a dat o tură prin toate instituțiile subordonate primăriei, biblioteca ,Casa de cultură, etc .Juma din angajati si in totalitate pe la altele nu erau la serviciu ,angajati numai rudenie de familie intre ei ,etc
Asta-i la stat peste tot.
Ieri un primar isi testa angajatii cu etilotestul dupa ce au fost reclamat ca pierd toata ziua prin crâșmă.

Ein Stein spunea...

@avia
Ni colea ce face ciuma galbena, spor de 30% pentru acolitii lor din prefectura:

La Galați și Botoșani, aceeași situație.

Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt Prefectura Galați: „În acest moment, 39 de angajați din instituția Prefectului județului Galați încasează acest spor.”

Reporter: „Din câți salariați?”

Teodora Diaconiță: „Din 39.”

Binenteles ca PSD-u e de vina. Ia zi care e treaba cu lafaiala bugetara?
Mafiotilor!

valica spunea...

TATAL SI MAMA PENSIILOR SPECIALE ALE MAGISTRATILOR ESTE VALERIU STOICA CARE PRIN LEGEA 142/1997, ESTE PROMOTORUL PENSIILOR SPECIALE PENTRU CEI CARE NU STIU ORI NU ISI MAI ADUC AMINTE !!!!

Leon spunea...

Iulica, te rog sa lasi Ardelenii in pace !
Uite ce a constatat un Ziarist:
https://www.stiripesurse.ro/analiza-romania-este-condusa-de-ardeleni-presedintele-serviciul-secret-justitia-academia-partidele-politice-sau-ministerele_1595015.html
PS. A uitat-o pe Madame Turcan..:)).

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Dacă mai punem și alogenii...
La pensionare am primit o sabie adevărată...pistol personal aveam cu 7 ani înainte de pensionare.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică, uite că ți-am pus poza pe topicul cu Turcan!

stef.john spunea...

Seamana cu Turcanca. Frumosi amandoi. Privirea clara, dreapta, tintind ceva, sprancenele incruntate chiar si cand zambesc. Interesanta asociere de chipuri. Se vede harul si spiritul de gluma al administratorului.
Problema este ca nu stii care-i barbatul - am glumit, Stelica, sper ca nu esti prea suparacios.
Concluzia - buna alaturare, superbi amandoi...
Doar is din aceeasi zona folclorica

Leo spunea...

Stelică , erai în poză pe vremea când cdt. la 1026 era Onișor ?
Poate că l-ai cunoscut și pe cpt. Radu Dragoș de la 1026 , care a murit pe 23.12.1989 la Răscoala de atuci....