Un produs Blogger.

duminică, martie 14, 2021

Noul Proiect de lege privind cumulul pensiei militare de serviciu cu salariul bugetar

87 comments

Proiectul de lege eleborat de Guvern, care reglementează cumulul pensiei cu salariul, afecteză și pensionarii militari, în sensul că nu vor mai putea cumula pensia militară cu salariul provenit dintr-o activitate în cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale sau in societăți comerciale cu capital integral sau majoritar de stat,

Intregul document poate fi citit aici 



Art. 5 – (1) Persoanele care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii/sistemului pensiilor militare de stat/ beneficiari ai pensiilor de serviciu se pot încadra potrivit legii, pe durată determinată sau nedeterminată, după caz, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. 

(2) Pe durata exercitării activității în cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și în cadrul regiilor autonome, societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritorială persoanelor încadrate în condițiile alin. (1) li se suspendă plata pensiei. 

(3) Persoanele care au calitatea de pensionari și își desfășoară activitatea în condițiile alin. (2) pot opta, la cerere, pentru reluarea plății pensiei și încetarea raporturilor de muncă oricând, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cererea de încetare a activității se depune la unitatea angajatoare cu 60 de zile calendaristice înainte de data pensionării. 

Art. 6 – (1) Prevederile art. 3 alin.(2), ale art. 5 alin.(2) și cele ale art.8 din prezenta lege nu se aplică: a) persoanelor alese în funcții publice sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție; 3 b) persoanelor care beneficiază de drepturi de autor în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

 Art.19 - La articolul 76, din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, litera a) se modifică și va avea următorul cuprins: 

”a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu, cu excepția celor care își desfășoară activitatea sau sunt încadrați în cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și în cadrul regiilor autonome, societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială;”.



In cazul în care se adopta acest proiect de lege, Art. 76 din Legea 223/2015 ar avea următoarea  formă:


Articolul 76(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu, cu excepția celor care își desfășoară activitatea sau sunt încadrați în cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și în cadrul regiilor autonome, societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială;;b) nevăzătorii;c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;d) copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, prevăzuți la art. 48 lit. a) și b).(2) Soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, poate cumula pensia cu venituri din activități profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacă acestea din urmă nu depășesc 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

87 de comentarii:

Margarit Fernand spunea...

Când am ieșit la pensie, ”celebra” ordonanță 7 spunea că cei pensionați în astfel de condiții pot cumula pensia cu salariu inclusiv la stat și era dată tot de un guvern ”băsist”, dar au uitat și acum ”ne scuipă și ne înjură” pe unde apucă. Probabil că urmează tăierea pensiilor că la fel mi-a făcut și Boc în 2009, întâi m-a dat afară de la serviciu și apoi mi-a tăiat 350 de lei din pensie. Trăiască guvernele reformiste......

Leon spunea...

Deci D-ul ministru Ciuca va trebui sa aleaga intre Pensie si Salariu; oare ce va alege ?
In schimb cei 6 Deputati din Comisia de Aparare vor primi in continuare si pensie de serviciu si Indemnizatia de deputat, Sovaiala, Coarna, Chelaru, Falcoi, Roman, Salan..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Normalitatea nu e normala, daca cumulezi in oală un alt venit de la stat cu penzia meletara, pentru ca s-ar abona toate lichele la praduiala si ciupeală, cum este cunoscut cu clocarii din Caza de penzii brotace care-si angajeaza rudele sugace si vorace, in acest scop distrugand penziile mititele sa aiba cu ce-si plati aceste cumetrii lacome si sugele, si macar de ar fi zalarii mici, de zimple cătane, dar toate sar de peste 200 de meleoane, deci mult mai mari si tari decat zoldele de colonei sau comisari! Acum, ca eu nu sunt in cauză, totusi e bine ca Lejea a declarat pauză in risipirea banului de la stat, sa mai ramana bani si pentru ala sarac, ca desi a muncit peste 40 de coți are penzie de sărăcan retezat in chiloți, de 10-12 meleoane de moare de foame! Fiti fara griji ca porcușorul Ghiță nu se va sfriji, va gasi el o portiță la iveală sa incalce si legea asta nasoala ce l-a lăsat cu durliga goala, asa cum s-a intamplat cu bănat si in guvernul botanist-basanist, răposat! Nu ,,ezistă'' nici o bariera sau țambal sub batistă pentru haita flamando-nazista, dar mai cu catare ca cele infecto-clocare-barbare de la penziile de cătane, bulite până la descăpățânare! Hai, liberareee, in țintirimul vesel din valeee!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai sus complectare, pentru ca dintr-o eroare am trimis fara terminare:
- Hai, liberareee, la țintirimul din valeee, ca acolo nu se moare de penzii meletare bulite de lichelele clocare, lipsuri si foameee!

Huhu Rezea spunea...

îsi Ciucă ar putea cumula pensia militară cu indemnizația de senator de Craiova.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, mutalăul adormit din șoșon nu poate fi dat jos de pe tron, avand mare catare de trădare pentru guvernare la Sinistresul Hapararii de Furtună si Ploaie, sau lipsit, ca la aprozar, de penzie ori de zalar, pentru ca orice Măciucă sedentară si mută are si doua gogoloaie, numite popolar, goaie, pe care guvernarea de oaie i le va pompa cu steroizi si vaccinuri anti guvizi, dar mai ales cu o soluție fentată sa inlocuiască maiastru zalariul actual de sinistru! Corb la morb nu-si scoate ochii, cum Bucatareasa Adropauza isi leapada șpilhozii sa nu stea in coada cozii, ca nărozii, pentru căcălăul de grade, medalii si doctorate plagiate, toate pentru ca l-a intrecut in batălii si vitejii castrate chiar si pe Imparatul, Bulion Bonaparte!

Leon spunea...

Cred ca pentru functia (numita) de ministru nu primeste si indemnizatia de senator, dar daca isi da demisia, va iesi mai castigat..!

Burebista spunea...

Își da demisia din funcția de ministru al apărării sau face ceva sa fie demis și cumulează pensia cu indemnizația de senator asa cum spune și domnul Huhu.

Alex spunea...

O masura fireasca ce trebuia luata mai de mult timp.Daca intr-adevar vrei sa mai lucrezi dupa iesirea la pensie ,trebuie sa o faci din "dragoste" ptr.munca ,mai ales atunci cand te reangajezi la stat pe salarii enorme.
Vor suferi indeosebi pilosii ,cei iesiti la pensie pe la patruzeci si ceva de ani cu pensii de 10-15-20.000 de lei.Cred ca cei cu pensii asa de mari vor renunta in graba la salariul de la stat ,in cazul in care acel salariu nu este macar la nivelul pensiei.
Imi pare rau de Maciuca, ptr.ca acest militar trecut prin atatea razboaie alaturi de V.T.O.,incercat prin lupte grele ,ce poarta si acum in palme urmele arsurilor de la p.m.-ul incins de la atatea cartuse trase,va fi pus in situatia de a alege intre...si intre.
Razboinic cum il stim si iubitor de tara ,va cere sigur sa i se mai taie si din salariu de minisru 99,9% ptr. a ramane doar cu 1% .Nu....mai bine cu 10 lei.
Doamne! Ce patriot adevarat!

Huhu Rezea spunea...

Ministerele, Presedinția si alte autorități publice sunt populate intens cu pensionari militari care cumuleaza pensia cu salariul.
După ce s-au folosit de Ponta pentru a anula fosta L 329/2009, l-au tradat pe Ponta si s-au inregimentat regimului Iohannis.
După o scurtă peroada de trafdare Guvernul mău le-o trage la inconsecvență.

Mihai spunea...

Cel mai corect principiu ar fi pensionarea doar la varsta standard prevazuta de lege pentru orice angajat. Pentru militari ,mineri si alte profesii cu grad ridicat de pericol si vatamarea sanatatii in activitate stabilit varste standard de pensionare cu ceva ani sub limita varstei standard la nivel general.
Sub aceste varste standard ar trebui interzisa pensionarea indiferent din ce grupa de munca ai facut parte. Si cu diferenta varsta standard de pensionare intre femei si barbati.
Daca nu faci fata medical pana la varsta standard de pensionare te pensionezi medical.
Cine vrea sa lucreze dupa varsta standard de pensionare sa lucreze pana il tin puterile daca indeplineste conditiile de competenta ,varsta ,din pdv medical ,pshihologic,etc pentru ocuparea unui post la stat ,privat ,etc.

M spunea...

Ma uitam la un documentar despre venirea lui Hitler la putere in Germania (Discovery).

Printre primele masuri luate a fost scoaterea evreilor din aparatul bugetar.
Lozinca: "S-au ingrasat destul din banii poporului german muncitor!"
Pastram evident proportiile.... dar parca prea seamana! Sa ne asteptam la lagare? Cu USR la conducerea tarii nu m-as mira!

Revin la subiect.
Misto e ca unii (de exemplu dascalii) sunt exceptati si din surse bine informate se pare ca s-a cazut la pace ca in Parlament majoritatea sa adauge si sistemul sanitar - ca sa ramana pe afara doar prostii din SNAOPSN.
Mi se mai pare idiot pentru ca lasi impresia ca "la stat" nu se munceste si salariul ar fi un fel de ajutor social!
Era mai corect ca si invers, unul care a lucrat la privat sa poata sa se angajeze NUMAI la stat! 😁


Mai bine sa nu se conditioneze de tipul de pensie ci de valoarea ei. Adica, un militar iesit cu o pensie de mizerie (si sunt destule exemple), care a gasit si el o functie de paznic la o scoala pe salariul minim pe economie, de ce trebuie dat afara???
Nu era mai bine sa poata cumula pensia cu salariul daca pensia e mai mica decat pensia medie?

Sa inchei! Cat intelege un privat? La B1 il intreaba unul pe citu: "Cand o sa taiati sporurile de la bugetari ca sa ne faceti si noua, privatilor, dreptate!!"
Sa mori tu? Asa se face dreptate? Exact atunci cand o sa ai si tu, boule care vorbesti "pe sticla", salariul EXACT egal cu ala de te filmeaza!

Intr-o statistica la nivel UE angajatul la privat din Romania ii aduce patronului de 2,5 ori salariul cu care patronul il plateste, fiind astfel tara in care patronii platesc cel mai putin comparativ cu profitul scos de pe urma fraierului! Germania era undeva la 1,3 (adica ii ramane patronului doar 0,3 dupa ce plateste salariul)

HALA spunea...

A fost perioada disponibilizărilor când oamenii intreprinzatori și-au luat soarta în propriile mâini, angajându-se în privat, punând bazele unei afaceri sau emigrand totul subsumat ideii de a nu sta la stat ca pomanagii. Însă cohorta de trântori ai armatei in special din rândurile gradelor mari, și-au valorificat rețeaua de pile și relații pentru a trandavi mai departe pe banii statului în diverse posturi caldicele, unii chiar pe vechile posturi militare devenite numai pentru ei civile, alături de pleiada altor profitori civili existenți deja în sistem. Pe acești indivizi sa ii plângem noi ca nu pot cumula "nesimtirile"?

Iulian Mareș spunea...

I-ati votat?

Iulian Mareș spunea...

Ce isi face omul cu gheruța lui se numeste...inconstienta si prostie clara!
Urgent trebuie smuls briciul din laba maimutei, indiferent de sex...

Fost parasutist spunea...

De foarte putine ori am fost de acord cu tine. Acum iti marturisesc ca, da, ai perfecta dreptate. Daca s-ar adopta o astfel de lege, cred eu, n-ar mai aparea problemele de constitutionalitate. Ma refer aici la dreptul la munca.

Iulian Mareș spunea...

M,
Avet8 dreprste!
Prostia are multe fete si se comporta precum ăsta de crede in ignoranta lui xa xei ramasi in sistem au boierit-o!
Nuu, au ramas cei mai cu xarte, mai vizionari, mai constanti, poate si ceva conservatori, nu zic nu!
A-ti asuma ramanerea in sistem a devenit un viciu? Vai de capul nostru!
Ca sa te adaptezi dpv al cunoasterii militare trecand la noile manualw si proxeduri implemenrate iti trebuie oaresxe predispizitie din mai multe domenii.
Atunci cand a inceput aplicarea O-7 eu aveam acelasi grad cu multi dintre cei care au aplicat si au iesit.
Daca azi il urasti pe camaradul care a ales sa ramana ori esti prost ori cretin si trebuia sa fii castrat de f mult timp.
Sunt satul de idioti vii, pe picioare care afirma ca el, cel care a plecat in primul val, era trabahadorul unitatii, iar cei ramasi erau profitorii! Foarte corect pt cei care au avut predilectii liberale si au intemeiat o afacere, kit ca este magazinașul de la parterul blocului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ne plangem in van, mai ales cand Haznauaharmata e condusa de un bolovan si sculă vicleana numita pentru trântoreală, minciuni, inselaciuni si praduiala, un tradator si satrap al spanzuratului din Inaltul Prepeleac, cel mai sinistru dalac impielitat si incornorat care a existat! Sinistresul Hapararii Vantului si Ploii azi e de rasul ciorii si găii, si este intesat de cadre de biciclete ce trag vartos din suzete vagoane de meleoane, doar ca prin birouri chiolhănesc si pun coarne, nu servesc aplicatii si trageri in poligoane, nu stiu ce-s alea canicule, geruri si foame, fiind majoritatea odrasle de bani gata, slugi, pupincuristi si ,,relatii'' de la boul de tata, aranjandu-si zoldele din burice cu clocarimea din al Financiarului apendice! Daca-i trimiti intempestiv pe un front se duc direct cu mooea-n glont, caci deja din nastere au mirosul de hoit! Din creierele lor, pline de tarâțe, emana lozinci anti vechea generatie cu vocație, si daca ar putea ne-ar eutanasia, nestiind, proscovanii de ei ca suntem ultimii lei in viață care au transformat o tara saraca intr-o Romanie mareață, din care azi isi intretin aerele cu talentos de Bufteas si greață!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Iulian Mareș

Eu văd mai întâi că trebuie să primească gloata ceva satisfacție.

Al doilea ăștia trebuie să își pună pilele și sunt locurile ocupate.

Al treilea, să aibă sau nu pensie nu e nici un motiv să angajezi pe cineva dar nici să îl dai afară! Nu au behăit ei că de acum vor pune numai competenți? Ok! Fă concurs pe bune și vezi care iese primul! Ce contează că are sau nu pensie? E mai competent sau nu?

Eu sunt gata să dau examen cu oricine pe domeniul meu! Mă bate unul? Ok! Chapeau! Dar ce are competența cu pensia?????

Păi spune așa măi guvern PNL USR: "competența e pe locul doi la angajare, pe primul loc e dosarul de cadre!"

Oricum ăla pensionat din SNAOPSN nu lucra tot că militar/polițist ci ca civil, iar tu, stat român, îi furai contribuția la pensie!
Eu sau nu corect să spunem că un pensionar militar care își găsea de muncă plătea degeaba impozit la pensii, adică dădea degeaba 25% din salariu?
(evident vorbesc de situația generală nu cazuri particulare)

Mă trimiți să lucrez la privat, luând locul unuia tânăr, pe un domeniu în care prin forța lucrurilor sunt doar parțial competent, îmi iei impozit dar mai apoi nu îmi recalculezi pensia ea rămânând în vecii vecilor înghețată! Marș!!!!🤬

PS nu am de gând să mai lucrez la stat deci nu mă privește acest abuz. Doar vorbesc principial!
Ce urmează? Nu angajăm moldoveni sau ardeleni? Sau creștini?

micutzul spunea...

Țara lui Pește Împărat! Ieși la pensie in baza unei legi , in conditii de democratie, după care schimbă legea cum visează! Dacă acesta e DREPT atunci fac pipi pe el! Nu există predictibilitate, siguranță...
Si asta nu este nimic. Vouă polițiștilor v-i se pregateste ceva urât!

anonim spunea...

https://playtech.ro/stiri/pensie-de-5-000-de-euro-pe-luna-la-52-de-ani-cine-e-femeia-care-incaseaza-suma-colosala-295305

micutzul spunea...

10

Andrei spunea...

Daca nu luam in calcul cei 2-3% care si-au aranjat locurile inca dinainte de pensionare, cea mai mare parte a pensionarilor militari pot ocupa lejer posturi in institutii civile, inclusiv la privat, in domenii apropiate competentelor. Este jale mare cu personalul civil, 40-50% traiesc intr-un viitor nedeslusit nici chiar de ei.
Necumularea pensiei cu salariul are la baza criterii electorale, populiste, plecand din nou de la cei putini care au abuzat de relatii, facilitati. Singurul castig al statului este acela ca prin aplicarea acestei legi, DACA va fi aprobata, vor fi disponibilizate in jur de 100 de mii de locuri de munca (in epoca lui Boc undeva la 250 de mii). Posturile vor fi ocupate "prin concurs" de absolventi gen Spiru Haret, in buna masura, pentru ca cei profesionisti sunt deja angajati. Va fi un val format, cel putin in parte, din rubedenii, tineret de partid, amante, totul ducand la scaderea randamentului institutiilor, randament de care oricum nu este nimeni interesat, cu exceptia oamenilor de rand care sunt nevoiti sa ia contact cu acestea.
Chestiunea concursurilor nu este agreata tocmai din teama ca pensionarii militari sa ramana pe locurile lor. Exista precedente in privinta metodelor de favorizare a unor categorii. In a doua jumatate a anilor 80, examenele de admitere la scolile militare si Ac Mil se organizau pe locuri separate, LM-isti si cei veniti din viata civila. Principiul originii sanatoase. Ceva asemanator s-a petrecut cu absolventii Ac Mil politice, in anii 1993-1996. Au dat diferentele, examene suplimentare (luate cu multa aghiasma) pentru echivalarea diplomelor cu cele de comanda si stat major si au fost repartizati din oficiu in propriile unitati, exact cu 2-3 luni inainte de repartitiile de final de an din AISM. Cei din urma fiind repartizati dupa medii pe unde mai ramaneau locuri (Miercurea Ciuc, Lunca, Someseni, Odorhei, Fagaras etc).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un Ecuador s-a intamplat o disputa foarte urâtă, in care armata i-a tras o bătută la politia corupta, chiar in stradă, unde erau manifestatii si sfadă intre civili si gardistii #Rezisti, militarii intervenind cu oportunitate sa faca civililor dreptate... I-au caftit pe politistii abuzivi si corupti de i-au intins pe jos, rupți! Politia militara, avuta si la noi in vedere pentru prima oara, sa ajute la crimele de stat, pe o jmecherie ca intervine in pandemie, habar n-are in ce rahat s-a bagat, caci fiind Armata poporului nu poate fi Armata abuzurilor si omorului, cum de fapt se intentionează sa ucidă si sa linșeze in case sau pe strazi toti romanii care nu se supun dictaturii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Jeneralul yankeu, Ben (Socola) Hodges, a sugerat, ca un bolnav de lues, Romaniei si Ucrainei sa mineze apele internationale din jurul Crimeei! Ăsta, ori e cazut in bilă, ori suferă de schizofrenie senilă, pentru ca daca ar fi luat in serios ar intoarce toata Europa pe dos, ba inca ar izbucni un rezbel potential, chiar si mondial, caci rusii n-ar permite o asemenea agresiune in partea lor de regiune, carora pe bune li se cuvine! Alo, statiunea balneo-climaterică, Balaceanca, aveti grijă ca Socola este ocupata si un yancheu are nevoie de o camasa fara cravată!

Unknown spunea...

Genial si inutil...

Leon spunea...

"...Printre cei care sunt exceptaţi de la aplicarea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat sunt personalul didactic plătit cu ora, membrii Academiei Române, persoanele alese în funcţii publice sau cele al căror mandat este prevăzut în Constituţie. Aşadar, nu li se va aplica această interdicţie parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de Consiliu Judeţean, preşedintelui României, dar nici judecătorilor de la Curtea Constituţională. Mandatul magistraţilor CCR e prevăzut în Constituţie, acesta fiind de nouă ani..."(Adevarul).

Iulian Mareș spunea...

Ma poate ajute cineva? sunt sau nu interzise versurile Ioan cel fără de mormânt (Imnul Maresalului)?

Ioane, Ioane, Ioane, Ioane
Ai murit ca milioane
Ioane trupul ți l-au frânt
Ioane, fără de mormânt.

Ioane, ai murit soldat
Unde te-or fi îngropat
Ca-ți rămase țara oarbă
Să întrebe-un fir de iarbă.

Unde-i Ion, copilul meu
Care m-a iubit mereu
Care nu s-a dus cu dușii
Care s-a bătut cu rusii?

Cine să-mi răspundă, cine
Țării tale nu-i fu bine
C-au venit oștiri străine
Precum noaptea nopții vine.

Ne-au scos morții din morminte
Ne-au distrus biserici sfinte
Și apoi ne-au dat pe noi
Cu un secol înapoi.

Și în tine Ioane dragă
Au pus potera să tragă
Tu te-ai stins netemător
Și privind în ochii lor.

Nu ni-i fapta cât ni-i zisa,
Dar istoria, proscrisa,
Iarăși adevăr promis-a
De la Nistru pan' la Tisa...

Uite vremea cum mai trece,
Vine ceasul doisprezece,
Nu putem continua
Fără de Maria Ta,

Nu dorim decât atât:
Să aflăm numai decât
Unde ți-i mormântul, Ioane,
Într-atâtea milioane,

Vrem să-ți punem flori pe el
Și umbruță de drapel...
Să dormi, Ioane, liniștit,
Neamul tău nu a murit!

Nu ni-i fapta cât ni-i zisa,
Dar istoria, proscrisa,
Iarăși adevar promis-a
De la Nistru pan' la Tïsa.

*Desigur, dumneavoastra cunoasteti autorul ...., de aceea nici nu-l mai scriu!
**Sunt sau nu interzise versurile?

Unknown spunea...

ce părere aveți despre declarația recentă a domnului Coarna cu privire la recalcularea pe contributivitate a pensiilor militare ? vor fi pierderi mari ? se mai păstrează cuantumul mai avantajos ? mai scapă cineva neatins grav de această intenție criminala ? mulțumesc

SDC spunea...

Dar militarii pe are i-a dat calculatorul afara din sistem la 55,56,57 de ani ce vina au. Puteau ei sa lucreze pana la 70 de ani. Tu stat m-ai scos la pensie la 55 de ani și tot tu îmi spui ca pot lucra pana la 70 de ani. Pe bune, suntem idioți cu toții numai ei sunt MIEZUL. Îmi interzici dreptul la munca la stat după ce tot tu-ai obligat sa plec. Aleșii neamului de ce pot cumula, nu le îngrădește nimeni dreptul de a fi ales cum o auzeam pe ministru muncii, nu trebuie sa aleagă și ei ptr. a fi egali toți. Dar nu, ei sunt mai cu moț ptr. ca pot. De aceea ii votez pe toți ptr. Ca și eu pot

anonim spunea...

tehnocrat
:))

anonim spunea...

@Leon
Deci:"din nou si de la capat"....se schimba totul fara a se modifica nimic(cu exceptia amarastenilor-"biensiur"!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, sa ne fie cu pardon, dar in codurile civil, penal si in Constitutie, si nu intr-un manual de prostitutie, scrie si se intelege ca ,,nimeni nu-i mai presus de Lege'' si poate sa citeasca si blegii ca ,,toti sunt egali in fața Legii!'' Asadar, poate ca eu n-am habar, sau sunt prost ca le stiu toate astea pe de rost, dar se vede ca, oricum ai intoarce porcul in coteț, toate aceste lozincarii nu au, frate, nici un preț, cand este vorba de OGRADA ANTICONSTITUTIONALA, care are o imuninate ordinara la cate si mai cate, ca si Domnul PrejeMinte, de la munte, la Mare si in orice imprejurate, pentru ca doar ei consuma ciocolata Postavarul care face vula cat ditai parul, dandu-ne de inteles sa tinem minte doar aceste trei cuvinte: VULA, PARUL POSTAVARUL, cat glojgarul, ca sa sufere boborul tot amarul!

HALA spunea...

Mareș nu esti tu în măsura sa faci aprecieri asupra celor disponibilizati concluzionând ca aceștia ar fi fost fără carte și toti cei rămași erau tobă de carte. Mai bine vezi, statistica cea care a spune clar ca prin acea OUG 7 s-a lăsat armata fără activul profesionist de comanda al subunităților și unitatilor, majoritatea celor rămași care a și avut interesul impingerii la disponibilizare a comandanților, fiind fosti secretari de partid, CI-isti, birocrați și pierde vara prin armata care rămânând în sistem prin lipsa lor de pregătire, au dus armata la starea grava în care se zbate azi.
Vezi ce spune pana și neprietenosul analist politic Cosmin Gușă referitor la acest fenomen. Adevărații profesioniști rămași după disponibilizare și-au mâncat la propriu sănătatea luptând cu acea mocirla birocratica ce ii voia și pe ei aruncați peste bord.
Dupa atitudinea ta este clar de care parte a baricadei ai fost.

Iulian Mareș spunea...

Intrebare simpla!
Ce parte componenta a corpului a fost cea mai spalata pe timpul Pandemiei?
-Mainile!!!!
Raspuns gresit!
Raspuns corect: ... CREIERUL!!!!

Gigi spunea...

Adică îmbuibaților,aleșilor.Brava națiune!

Gogu Pintenogu spunea...

M, aveți mare dreptate!
Dacă ați urmărit cu atenție documentarul despre venirea unchiului Hitler la putere in Germanea (așa se pronunță corect în România educată), cred că ați remarcat că s-a folosit foarte des sintagma "ciuma roşie" de către cei care au ajuns la putere şi au pus la cale "Noaptea cuțitelor lungi" pentru a scăpa de opozanți. Pesemne că atunci nu exista "justiţea mea"(aceeaşi pronunţie corectă)!
Asta ca să știm și noi care este etimologia expresiei.

nastyboy spunea...

Am sunat un prieten şi mi-a spus că propunerea legislativă nu va trece de Curtea Constituţională. Este un proiect de tipul "kiki la oha". Sau, altfel spus, "priveşte cu atenţie asteroidul în timp ce îţi, şi anume, împrumut portofelul". Cu talon de pensie, cu tot. Am onoarea sa vă salut, sănătate si vaccin uşor!

Huhu Rezea spunea...

Constituția nu garanteaza dreptul la muncă doar la stat. Poți să te angajezi în privat. A mai fost L 329/2009 și a funcționat până când i s-a făcut lui Ponta milă de pensionarii piolsi.

M spunea...

@Leon

În Parlament legea o să fie modificată pentru a fi exceptați și cei din sănătate.

.... Și rămân doar militarii și polițiștii (celelalte categorii sunt nesemnificative numeric).

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.news.ro/social/avocatul-poporului-renate-weber-cumulul-pensiei-salariul-stat-ma-pot-pronunta-vreau-vedem-anume-arata-acea-legislatie-avertizeaza-problema-sistemul-medical-mediul-rural-1922402714422021032120063584&ved=2ahUKEwir0I7p97HvAhVHSxoKHWZ9B4wQqOcBMAB6BAgBEAc&usg=AOvVaw3gE2s-_eGbIse5lKSVKu-k&cshid=1615798927487

nastyboy spunea...

Personal, aş vrea să mă înşel. Dar, mi se pare o diversiune de prost gust. Ca să nu mai spun despre cum arată proiectul, din punctul de vedere al tehnicii legislative. Parcă este făcut cu absolvenţi de X şi 0, cu picioruşele lipicioase de la covid.

Gigi spunea...

Da,profesoonistii au fost fortati sã plece,pt.a se face loc pilosilor fãrã carte.De aceea treburile merg aşa,cum de fapt constatãm şi vedem minuni zi de zi. Totul a rãmas pe umerii adevaratilor profesionisti,dar nu mai fac faţã,cã trebuie sa-i ţinã in spate pe piloşi şi sunt al dracului de mulţi. Asta am auzit cã se plâng cei ce mumcesc cu adevãrat. Sunt pline birourile cu d'astea,neamuri,fini,nasi etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, pentru versurile de mai sus, scrise si in numele Lui Isus, acum trebuie sa ne cerem voie, la modul crud, sa le aprobe si buchisătorii de Talmud, pentru ca ei ne obliga pe plan mondial ce este si ce nu este ideal si legal, sa nu le deranjam suprematia de mici dumnezei cu niscaiva opinii si idei, care sa le deranjeze, cu vreo oroare sau eroare, tagma rasei lor superioare! Pentru ei, libertatea cuvantului sau slobozirea gandului, Istoria sau eroii nationali sunt tabuuri sau criminali, caci numai ei au acest drept de suprematie, restul fiind destinati la umilire, supunere, obstructii si sclavie, iar daca iesim din acest tipar obligatoriu suntem buni de arestat, impuscat si trimis in crematoriu, apoi cenusa imprastiata si adanc arată, sa nu se mai stie de acesti oponenti patrioti si curajosi, niciodata!

HALA spunea...

Răspuns corect:Trebuia spălat obrazul!

Margarit Fernand spunea...

Iulian Mares - Nu, nu i-am votat niciodată! Până să fie Olguța ministru votam PSD, dar de atunci nu mai merg la vot!

Iulian Mareș spunea...

Macar de ar citi-o si acum....

luchy19 spunea...

https://www.bugetul.ro/exclusiv-dupa-ce-kelemen-hunor-a-anuntat-majorarea-varstei-de-pensionare-dumitru-coarna-dezvaluie-adevarata-lovitura-pe-care-ar-putea-o-incasa-politistii-pompierii-si-lucratorii-din-servicii/

Margarit Fernand spunea...

Scopul recalculării este acela de a scădea pensiile militare, deci nu se pune problema să se păstreze cuantumul cel mai avantajos. Cât despre modul de recalculare pe baza contributivității din sursele pe care le am eu, pot spune că e jale. Eu am 21 de militar + 3 școala ( nu socotesc grupa deși am fost o perioadă parașutist) și 15 ani lucrați în viața civilă și tot pierd vreo 600-700 de lei!

M spunea...

Nicușor Dan: „În Primăria generală, salariul unui director este de aproximativ 2.700 de euro net. Vreau să vă spun că am vrut să aduc un director pe zona de investiţii , care nu a venit la banii ăştia. El, în privat, câştigă 7.000-8.000”

Cum, bă? Nu ziceați voi că salariile la bugetari sunt de o sută de ori mai mari decât în privat?
Nu behăiați voi comparând de deontologic salariul unui șofer din privat cu un director bugetar?

Bă, Nicușor, stai să vezi cu cât rămâne bugetarul după ce îi tăiați voi și sporurile!!!!

Margarit Fernand spunea...

Măsură firească??? Să vă dau eu un exemplu să-mi spuneți cât de firească e măsura. Un subofițer care a fost nevoit să iasă la pensie datorită desființării unității lucrează acum la o societate cu capital de stat pe 1300 de lei, venit pe care îl cumulează cu o pensie de 1892 de lei. Acum va pleca acasă și v trăi din 1892 de lei cu o soție bolnavă și fără venituri!E O MĂSURĂ FIREASCĂ, doar pentru cei plini de ură și invidie!

Iulian Mareș spunea...

Au mintit cu egalitatea, au mintit cu nepenalitatea lor, au excrocat constiinte si manipulat minti fragede si pe cele ieftine, au interzis personalitati istorice si mistificat trecutul, au dat jos de pe soclu personalitati marcante (Maresalul a luptat in 4 razboaie!!!), ne promit ca vom trai in gupuri ca neoliticii, unde averea si EU nu conteaza!
Vor sa rada religia, asta care este, din scoli si sa introduca cunoasterea corpului si sexualitatea din clasele mici.
Vor sa ascultam de altii si pușii lor aici! Vor sa le scoatem noi carbunele, titeiul, minereurile si sa le dam lor pe cati bani vor ei!
Vor sa nu mergem la Biserica de Pasti si sa nu primim lumina asa cum au primit-o stramosii nostri din timpurile sincretismului religios si zorii Crestinismului!
Vor sa desprinda Poporul Roman de credinta, de Carpati si de Pilonii existentei sale!
Vor sa uitati elementele autohtone de cultura!
Vor ca europenii sa fie o natie de metisi!
Vor multe...., vor sa uitam cine a fost un Nae Ionescu, un Vulcanescu, un Ion Gavrilă Ogoranu, un Gheorghe, un Stefan, un Alexandru ...

Iulian Mareș spunea...

Au ajuns ca sa ia marile hotarari in puterea noptii, cu mintea cea mai neagra!

Iulian Mareș spunea...

Poporul roman are, a avut si va avea mereu obrazul cel mai curat, cel mult udat de o lacrima de durere sau sudoarea fruntii!
De altii? ... Am temeri.

Iulian Mareș spunea...

Nu te pripi in afirmatii nerumegate...
Ceea ce tu crezi ca este o masura fireasca pt militari este o manipulare ordinara!

Iulian Mareș spunea...

Si asta nu este tot ceea ce pot ei!

Leon spunea...

Cred ca in dezbaterea parlamentara vor aproba un Amendament prin care vor fi trecuti la Exceptii si Personalul Medical dar si cei cu un Salariu Brut mai mic de 2300 lei(SMBE)..!

Iulian Mareș spunea...

Nu exagera a la ma_hala!
Eu stiu bine ce spun si nu retractez nimic. Tu ..reciteste si intelege ce poti, cat poti si ce vrei!
In plus nu a iesit nimenu cu pistolul la cap!
Cred ca nu stii ce inseamna ”activ de comanda al UM” - asta este o expresie tipica politrucilor tai!
Ca sa-ti intre in capul cap: cand a inceput transformarea aveam aproape toate studiile militare si intelegerea noilor concepte aplicate Bg, D si CA nu-mi erau straine!
Apreciez pe cei care au stiut sa faca si fac instructie de calitate, retine, insa nu pe oricine, asa in sir indian! Stiu bine ce am trait si nu ma poate intoarce! Cunosc vrajeala de blog a multora, asta nu inseamna ca nu miros meseriasii, kiar daca cu unii am avut contre!
*Am avut, Cdt. B. fiind, comandanti de plutoane mai batrani ca mine sau de-o seama! sa fim corecti: invekiti in rele! Drumul lor era inevitabil...eu la acestia m-am referit!
Iar, tu sa-mi dai lectii cand vei fi facut carte militara de 2X cat mine!..la alta nu ma refer azi!
*Tot o dai prin laptuci cu politrucii...esti penibil! Acei politruci isi dadeau diferentele sa ekivaleze studiile cand eu dadeam examene scrise de 6 ore! Ei, pt cativa ani, ne-au frant aripile, posturile bune/garnozoane fiind ocupate deja! Au iesit rand pe rand si pt ca generatia mea de AISM i-a impins de la spate! Habar nu aveau de carte militara! ...Bine, erau si exceptii menite sa intareasca regula!
Un singur exemplu pt mintea ta: in anul 2 eram nominalizat pt functie de Of.2/B.Op.-DMc, iar cand am terminat am fost numit Cdt.B/RMc, ulterior Cdt.B./Bg si astaa fost un caz fericit, eu fiind intr-o garnizoana GUANTANAMO!
Asa ca, sunt satul de holalai!
Armata in ierarhia ei are niste principii f clare de promovare si orice s-ar spune ele au fost respectate, in general, inainte de 89 si dupa! Asta, asa, ca mai temperam un mit nascut pe aici privind pile si relatii!

Margarit Fernand spunea...

Aveți perfectă dreptate!

Leon spunea...

Stai linistit !
Dupa masurile recente luate de aceasta Coalitie( si este numai inceputul..!) urmatoarele alegeri vor fi castigate de PSD cu un procent mai mare ca cel din 2016..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, de n-o fi cu bănat, dar tare-mi este teamă ca e adevarat ce ai afirmat!

Periamu lucica spunea...

Daca acel cuantum avantanos il aveti pe legea 263/2010 si
pe norme atunci care e problema?

CEZAR spunea...

Recte m-Alul..!!!

CEZAR spunea...

Mergi la privat...nimeni nu te opreste !

un oscar = o pensie spunea...

zise colonelul-carioca cu pensie de 16,000 lei

Iulian Mareș spunea...

Iata ce faceau inaintasii nostri:
Inceputurile....
"În luna decembrie 1948 sau ianuarie 1949, într-o cârciumă din Strada Virgiliului din Capitală, locotenentul de cavalerie Toma Arnăuţoiu, absolvent al Liceului Militar „Regele Ferdinand I“ din Târgovişte şi veteran de război, îl întâlneşte pentru prima dată pe locotenent-colonelul Gheroghe Arsenescu. Încep să discute despre formarea unui grup de rezistenţă pentru răsturnarea regimului comunist:o mică unitate militară în munţi. Arsenescu spunea că are legături la Legaţia Franceză din Bucureşti, de unde-ar fi luat şi bani, aşa că n-ar sta mai mult de-o lună în munte. Aşteptau să izbucnească războiul dintre anglo-americani şi Uniunea Sovietică, a recunoscut Arsenescu în ancheta de la Securitate, declaraţie confirmată şi de Elena Ion-Arnăuţoiu.
2 septembrie 1950. Toma Arnăuţoiu, Petre Arnăuţoiu, Constantin Jubleanu şi Ion Marinescu se întâlnesc cu turiştii Aurel Bârsan, Baiş Ghervase, Neniu Dumitru, Venter Teodor şi Maria Tiron pe Muntele Gălăşescu. Educaţi să fie circumspecţi cu orice necunoscut, cei patru îi descos pe străini până îi deconspiră. Turiştii erau agenţi de Securitate deghizaţi. Aurel Bârsan e singurul lăsat în viaţă."
Finalul cel fara de sfinal!
"18 iulie 1959, ora 21.00, închisoarea Jilava.
Cu lanţuri legate de mâini şi de picioare, 12 persoane se aşază, pe rând, la fiecare 15 minute, în faţa plutonului de execuţie. Sunt legate la ochi, ca să nu-şi vadă criminalii şi moartea, dar sunt mândre şi drepte, căci brazii se frâng, dar nu se îndoiesc. Sunt condamnaţii la moarte din primul lot în procesul Arnăuţoilor. Primul dintre ei e Toma. I se dă dreptul la ultimul cuvânt. „Trăiască Armata Română!“, ar fi strigat el, şi-a amintit o miliţiancă din închisoare, de la care a aflat Elena Ion-Arnăuţoiu. La comanda dată de comandantul penitenciarului Jilava, cei trei miliţieni trag. Toma însă nu moare imediat. Îl aruncă aşa în groapă şi pun var şi pământ peste el. Toma Arnăuţoiu avea 38 de ani."

*Au fost 11 ani de prigoana si miros de praf de pusca urmati de Mos Gerila in loc de Mos Craciun!
**Azi, ca un ceva contra/naturii sa aduca Lumina Sfanta tot sectoristul, cu sectorul plin?
BOR, este cazul ca prin tine forma de agresiune si violare a poporului roman sa inceteze, iar agnosticii si necredinciosii din conducere trebuie demascati si alungati!
Este imboldul ce lipseste ....aAstept ca EI sa ceara ajutorul Armatei Romaniei!

HALA spunea...

Mareș, oamenii cu carte sunt modești, cei cu diplome sunt gălăgioși.
Prea zgomotoase sunt toate tinichelele din tine.

Iulian Mareș spunea...

Se vede ca esti in afara subiectului.
Modesitia este viciul prostului! Lasa abureala de cartier...ai scoala, la timp si serioasa, ai trecere...esti un sclifosit ce face pe deomtologul, ma doare in cur de tine!
Te testez si pe tine ca pe Cezar?

HALA spunea...

Mareșule ești nu doar zgomotos ci și vulgar ca cel căruia ii atribui tu modestia. Daca te mai prezinți drept colonel făcând lumea sa rada de armata tarii, eu prefer sa fiu soldat.

F16 spunea...

Parol!!!

Iulian Mareș spunea...

Pentru unii este deja prea mult un exercitiu cu paranteze si acolade!
Oscarel, sunt convins ca nu poti elimina nicio paranteza! Un an inveti ordinea operatiilor matematice!
Postarea ta, mai oskarel-plt., demonstrezi ca nu prea ai inteles nimic din postarea dl. M si a mea, in concluzie nu treci Testul Pisa!

Iulian Mareș spunea...

Asta ti se vede clar! Trebuie sa ma fortez sa caut subiecte colosale si de o certa incarcatura intelectuala precum soldatul planton sau in postul de observare... Sa nu copiezi de la C, intrucat el are subiecte zoo!

CEZAR spunea...

HALA
15 martie 2021, 20:47
m-Alul ii urechist care cinta numai ..falseturi!
O mai nimereste atunci cind face C/P....se pricepe...asta a invatat !

Leon spunea...

Curtea de Apel Bucuresti are astazi pe rol Dosarul MAI/Curtea de Conturi(7095/2/2020), privind cei 5%..!

HALA spunea...

Tehnocrat ce vrei sa ma iau și de tine ca să moara de ciuda tot BOB-ul?

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/s-a-dat-drumul-la-concursuri-pentru-posturile-de-la-stat_808019.html

Unknown spunea...

Nu cred că un pensionar polițist se poate angaja la privat.
Mai ales cei care i-a cercetat, băgat prin închisori și anchetat pe patronii societăților comerciale.....
Deh, acum cine te angajează și cum te privesc...când majoritatea i-ai cercetat ca infractori
După ce aperi și aplici legile fiecărui guvern,tot Guvernul îți reduce drepturile constituționale și ca pensionar.

Leon spunea...

Cine este interesat, sa ia Notite:
https://www.cnpp.ro/-/indicatori-utilizati-in-sistemul-public-de-pensii-pentru-anul-2021?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fhome%3Bjsessionid%3D3D9ygRPM5yBzTvth3TPBh4Gy5hQg22w3CQPZT2KLpQcc2zJGKlBy%21845710755%211615974252578%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_3blILynzqJ4D%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1

un oscar = o pensie spunea...

Superbomba
Lider sindical, dezvăluiri despre o categorie total aparte de "speciali" din MAI: iau prime de excelenţă şi pensii militare
https://epochtimes-romania.com/news/lider-sindical-dezvaluiri-despre-o-categorie-total-aparte-de-speciali-din-mai-iau-prime-de-excelenta-si-pensii-militare---312274?fbclid=IwAR1NSIUbgm8IltWXGUedD4XQIUN4cy8Y-gz4GQqPEMZNPbtoW_6waij84Ag

Burebista spunea...

Foarte Corecta opinia liderului de sindicat.
Este valabilă și la Mapn, servicii, ANP...
Cred ca numărul pensionarilor militari și polițiști s ar reduce la jumătate... Restul la pensii civile...

M spunea...

Să-l întrebe cineva pe Păscuț: liderii sindicali la cât să se pensioneze? 😂

Deci psihologul criminalist, gen Tudorel Butoi care a lucrat cu sute sau mii de infractori e un nenorocit și doar Păscuț (ce nume nefericit, pe mine mă pufnește râsul) eu un Robocop? 😂😂😂 Mă lași?

Mereu vor fi asemenea cozi de topor care pentru ca să își vadă moaca în ziar ar face orice!
Păscuț, ia îmbrăca-te tu în uniformă și fă un dans la bară să prinzi prima pagină undeva mai vizibil nu în falimentarul Epochtimes.

Acum câțiva ani s-a făcut un sondaj de opinie și peste 60% din polițiștii din "operativ" au fost de acord că cei din "suport" sunt esențiali pentru munca lor.
Marș, Păscuț la coteț că nici ai tăi nu te sprijină!!!😂😂😂

un oscar = o pensie spunea...

nu intereseaza absolut deloc cine scoate la lumina neregulile de la grupele de munca,putea sa le zica si unul de la REBU.
conteaza doar realitatea si asezarea lucrurilor pe fagasul normal
de ce trebuie ca bucatarul sa fie militar?
sau frizerul? ce treaba avem noi cu Pascut?
eu am avut o colega,era secretara comandantului,facea o oala de cafea dimineata,facea cateva ordine de serviciu si finaliza OZU in calculator,asta era sarcina zilnica,treaba de 15 min zilnic,in rest frectie ....DAR avea cel mai mare salariu dintre subofiteri(avea si spor de cifru,oskar lipit de pussy)),stiu pt ca eu eram cel de la CDC,avea mai mult ca mine cu circa 20% la salariu desi nu stia nici cum arata uniforma ei sau denumirea armei personale,dar deh,cine il trata de umflatura pe comandant???

Burebista spunea...

M, liderii de sindicat din conducerea sindicatelor sunt suspendați din funcția de polițiști și au pe perioada suspendării condiții normale de muncă deci nu pot ieși la pensie mai devreme....
În schimb contabilii, secretarele, gospodarii, cei de la resurse umane, relații cu publicul, presa, muzicanți, ingi ero și mecanici de la batmmb, înmatriculări și permise,șoferi etc.. primesc grupe de muncă deosebite sai speciale.
Vrei să-ți insir și de la pompieri ca-ți sunt cu,, mapa "și câți cu,, sapa "?

Burebista spunea...

Cât despre cei din structurile de suport din toate ministerele s-o serviciile, Da sunt esențiali dar nu este obligatoriu sa fie militari sau polițiști și sa beneficieze de aceleași sporuri și condiții de pensionare ca și cei operativi... Pot fi civili cu salarizare și pensie pe legea civilă...

Unknown spunea...

Ce anume ni se pregateste?

Unknown spunea...

Pensionarii militari care sunt și profesori în învatamant vor putea cumula pensia cu veniturile obținute la plata cu ora in invatamant?