Un produs Blogger.

marți, aprilie 27, 2021

Aflați enigma vaccinărilor împotriva COVID-19 în România.

68 comments



"Peste 5.000.000 de doze administrate în România! În această seară am depășit pragul de 5.000.000 de doze administrate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Până în această seară, în România au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva

 COVID-19. Împreună învingem pandemia!" scrie pe pagina oficială a Platformei naționale 

de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.


Ni se cere să calculăm noi câte persoane din cele 3 158 000 au fost vaccinate cu ambele doze 

și câte numai cu o doză.

Cine se încumetă să pună în ecuație enunțul si să rezolve problema?

68 de comentarii:

Petrescu Ion spunea...

Prima doza: 1306555 de persoane.
A2a doza:1852188 de persoane.
Total: 1306555+(2*1852188)=5010931 PERSOANE VACCINATE.

Iulian Mareș spunea...

Ti-a suflat oierul sau gainarul? ... :))

Liviub spunea...

Asa crede si partea poporului, insignifianta ca numar, dar aflata in fruntea lui! Ca totul este aritmetica. Invierea Domnului sa va afle sanatosi si optimisti!

Gigi spunea...

Are cine sã calculeze,sunt destule institutii ale statului care taie frunzã la câini.Important cã oamenii se vaccineaza.

O stire aparuta ieri:Parlamentul ROU a respins un proiect de lege,proiect initiat de Dragnia pânã sã fie bagat la bulau,care prevedea repatrierea Tezaurului aflat la Londra.
Am aşteptat cã aceastã stire sã ne fie transmisa de reprezentantul Blogului la Parlament,dl.@Leon. Sper sã nu se supere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Duamnelor si domnilor, faceti-va vaccinurile astra zenecurilor si pfizeurilor, nu mai stati chitiși si pironiți, daca vreti sa fiti vericiti in bikini si chiloți si mai dotati decat cei bogați, pentru ca eu, dupa vaccinare, m-am capatat cu un dărmălau mult mai mare, ca acum mi se cuibareste ca șărpălăul Boa prin buzunare, stand in coadaă in picioare, ba am gasit-o in toiul noptii ca-mi statea indoita pe schinare si imi ranjea ca mielul cu doua nare, iar femelele vaccinate in mânuri sau in burcă o au acum mai mică decat ochiul de curcă, si cum natiunea sa nu fie fericită cu aceasta pomana liberala pentru păsărică si zocoteala?!! Cifrele oficiale, nu le voi crede de pe sticlele tv sau ziare, cu aceasta vaccinare, ci dupa cum se vor elimina mastile din dotare, insa important este ca actuala guvernare de mare găgare si ratare, indideferent de graficele de scadere, intrucat a lor parere si sadică placere este a noastra ingenunchere prin metode fascistoide, sa ne tina talpa pe drepturi invocand fel de fel de mofturi ale muzulmanului care a calcat toate drepturile si libertatile in chicioare, si nu se gaseste nici o solutie viabilă sa i se dea șuteală carabaneală, pana nu ne vedem cu totii intr-o falimentare iremediabilă! In Onesti, primarele si-a bagat picioarele in ea de pandemie si a dat drumul la toate targurile cu magazinele cu bunaciuni pentru rumuni, de la lucruri artizanale, bucatarii cu friptane de behaitoare si zarmale de râtane in foi de cupoane de penzioare, si pana la beuturi ocazionale, muzici traditionale si toate cele cu licheală la protipendada onesteană, stradală, cat si apriori pentru intempestivii vizitatori! Eu, mi-am ales o lădoaică de prezervative, sa pot face fata cererilor abuzive de la duamnele care au observat ca, dupa vaccinare, zcula din dotare a spart toate nucile de cocos care se aflau cu folos, fălos si publicitare prin galantare, ducandu-se vestea dus si intors, pe ascuns, ca de un popă tuns si, uite asa, fara nici o drojdieră furajeră m-am ales si eu in preajma sarbatorilor pascale cu cu o penzie viagera!!!

Huhu Rezea spunea...

-Notam cu x numarul vaccinurilor folosite pentru cei care s-au vaccinat in ambele faze.
Notam cu y numarul vaccinurilor folosute numai pentru faza 1.
Obtinem relațiile:
x+y=5 000 000
x/2 +y=3 158 000 sau x+2y=6 316 000
Din scaderea celor doua relații obtinem ca
y=6 316 000-5 000 000=1 316 000
Numarul x, al vaccinurilor pentru ambele faze este
5 000 000-1 316 000=3 684 000
Numarul celor care s-au vaccinat in ambele faze este x/2,adica
3 684 000 :2=1 842 000

Calinmihaib12 spunea...

..cu o zi înainte erau vreo 3 milioane..(?)

Leon spunea...

Liviu Dragnea a pierdut ieri 2 actiuni importante :
1. Initiativa privind aducerea in tara a unei parti importante din aurul pastrat la Londra
2."Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată.
Liviu Dragnea rămâne, așadar, după gratii, el putând face o nouă cerere de eliberare condiționată în 27 iunie, potrivit hotărârii de marți.
Decizia poate fi contestată."(mediafax)

Leon spunea...

"DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
Cristian Ghinea, dă-ţi demisia! Ia-l de mână pe Claudiu Năsui şi plecaţi, pentru că nu sunteţi buni de nimic!
Comisia Europeană nu e de acord cu proiectul propus de România în cadrul Planului National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi l-a respins pentru a treia oară.

Autorităţile de la Bruxelles au explicat, în repetate rânduri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu include proiecte de reformă în domeniile digitalizării, schimbărilor climatice, sustenabilităţii economice sau educaţiei. Pe scurt, grămada de aberaţii din programul de guvernare al coaliţiei de dreapta a fost aruncată la coş de către tehnocraţii de la UE.
Între timp, Cîţu şi compania încearcă să susţină că nu e nicio nenorocire, deşi toată România a înţeles că e vorba despre cel mai mare eşec al acestei guvernări, după gestionarea pandemiei. Este evident şi pentru un copil de grădiniţă că ţara noastră riscă să piardă surse importante de bani din cauza acestor îngâmfaţi incapabili şi că primul dintre ei este ministrul Cristian Ghinea de la USR.
Cum văd că nu îndrăzneşte nimeni să-i ceară demisia acestui ministru la fel de slab şi arogant ca fostul său coleg Vlad Voiculescu, am decis să-i cer chiar eu demisia.
Vreau să vă spun că sunt foarte tolerant şi înţelegător de felul meu. Niciodată n-am fost adeptul extremelor, mereu am considerat că este bine ca unui ministru să i se dea credit pentru a demonstra ce are în plan. În cazul lui Ghinea şi Năsui, însă, parcă nu pot să am răbdare. Aceşti miniştri sunt, totuşi, două catastrofe care pot lăsa această ţară fără miliarde de euro pentru dezvoltare.
Ghinea şi Năsui - daţi-vă demisia! Vasile Cîţu – dă-i afară!"

Anton spunea...

https://www.facebook.com/groups/239377574047082/permalink/466512821333555/

Iulian Mareș spunea...

Petre al nostru rezolva f practic: aduna mii de oameni în P. 700 și apoi îi numără! 😂🤣😜

Iulian Mareș spunea...

Așa este...Dragnia, la o cafia, s-a gândit sa fure tot Tezaurul!
Huuuuu!

Iulian Mareș spunea...

Hm! Ți se pare ca este asa mult sa se ajungă la 10 mil de vaccinați?...pe hârtie! Bașca vaccinuri ramase pt câte o afacere de casă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Duamne ce de-a calcule contabile pentru niste vaccinuri nerentabile si actuale si in indreptarea penziilor contribuabililor care au lacate de monastiri pe usile casieriilor statale, si asa goale de risipele lăbărale, cu catare mai mare si la cele meletare, in plină infometare cu ocazia pandemiei de suspendare a drepturilor legale si constitutionale ca sa creasca cat schioapa de inaltime a Voievodului, Stefan Cel Mare, care i-a batut pe turci, tatari si polonezi, cum se bate un sac indesat, cu veteranii din Afganistan si Irak, dar ajutat de tancuri, transportoare si haruncatoare hamericane, achizitionate de la feru' vechiu' si gonoaie de Gheneralul slugă de paie, Ciucălău Moale! Ati uitat sa scoateti radacina la patrat, dupa ce ati coborât secanta pe un lat al isoscelului de pa capacul sicriului din cortului mortului zăcând in curtea Ministresului cu apararea de mustele zulii calului, la care rezultatul era la fix acel PLX 199 ce ne-ar reveni noua, din tri pe aia mai luuungă si noua de se rupe-n-doua, si bălăngănind langa, precum ranga, la manga sau la ceanga si la vale după liberare, precum dicteaza clocarimea Căzii de Penzii Sectoriale, care ne doresc binele in dosul Catedralei patriarhale, printre aleile cu crucioailele si lespezile monumentale, pentru inmormantare! Am calculat si eu, folosindu-ma de un procedeu de la Pitagora invatare cum ca se numara pacientii la culcare si dimineata la sculare se mai numara si cei care mai pot sta in picioare, si daca rezista si dupa doua pahare de țâghir, nu-i mai ungem cu agheasmă si mir sa miroase a cimitir, ci doar ii legam de paturi in draci, le dam ghionturi si dupaci, dupa care ii bagam in saci si contra unei prime de covid sa fie dusi tooocmai sus in pipirig la țintirim sa nu mai sufere de foame si sa tremure de frig!

Iulian Mareș spunea...

Rugăciunea lui Eminescu,
recitată de Papa!
Autor: Georgeta Petrovici

Mihail Eminescu a scris una din cele mai frumoase rugăciuni. Versurile acesteia l-au impresionat, peste ani, chiar și pe Papă. „Rugăciunea” lui Eminescu a fost recitată de Papa Ioan Paul al II-lea, la Vatican, în limba română.
Astfel, în anul 1999, cu puțin timp înainte de vizita sa în România, cel de-al 264-lea papă a recitat, în limba română, în Piaţa San Pietro din Roma, „Rugăciunea către Maica Domnului” scrisă de Mihail Eminescu. Evenimentul a avut loc într-o duminică, cu ocazia binecunoscutei ceremonii Angelus.
Rugăciune

Craiasă alegându-Te
Îngenunchem rugându-Te,
Înalță-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie;
Fii scut de întărire
Și zid de mântuire,
Privirea-Ți adorată
Asupră-ne coboară,
O, Maică prea curată
Și pururea Fecioară,
Marie!
Noi, ce din mila Sfântului
Umbră facem pământului,
Rugămu-ne-ndurărilor
Luceafărului mărilor;
Ascultă-a noastre plângeri,
Regină peste îngeri,
Din neguri Te arată,
Lumină dulce, clară,
O, Maică prea curată
Și pururea Fecioară,
Marie!

PS: tot caut și nu găsesc inferioritate pravoslavnicilor!
Sau, poate, inferitatea si decadenta constă kiar în cel ce a debitat asemenea inepții, modernizat acum cu drujba lui lui cea nouă, de țapinar neomarxist?

Alexandru spunea...

Nu mai facem calcule la pensie, facem la vaccinuri ,ne-am reprofilat. Vai de noi, nu mai suntem rezerviști militari, doar cei care au fost în TO Am ajuns de râsul lumii!��

Gigi spunea...

Cornele@ Ca sã ai "succesuri" în ce ne spui,trebuie sa indeplinesti douã condiţii cumulate: sã fie tare şi sã ai remuneration mare😂
Merge şi numai a 2-a varianta,numai sa fii Nastase,Tiriac etc. Altfel,toate demersurile sunt sortite esecului!😂😂😂Trebuie sã te multumesti numai cu ce ai in curte.

Leon spunea...

@Gigi, Initiativa legislativa propusa de Liviu Dragnea si Serban Nicolae, Pl x nr.212/2019 , a fost RESPINSA DEFINITIV de Plenul CD in sedinta din 27 aprilie cu 173 voturi DA, 131 Nu si 1 Abtinere..!
Cu aceasta DIFERENTA intre PUTERE si OPOZITIE,de 40 de voturi, cam toate proiectele propuse de PSD vor avea aceeasi soarta..!

CEZAR spunea...

La liceul din padure ,
Tulai Doamne - se-ntilnira
Fara un ban in buzunar .
Un Tolomac si un Gogoman..

CEZAR spunea...

Viitor de Padurar :

https://youtu.be/luq6tygO-dk

Gicu spunea...

Enigma pensiilor militare?!

Gheorghita spunea...

Stimate admin,te rog adauga "c"-ul lipsa din titlu;nu sunt carcotas,stiu ca din graba,nu trebuie sa postati asta.Sarbatori cu bine!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Padina este meșter pe partea cu *probabilitățile...**probabil ca scăpa de zootehnie dacă, ***probabil, nu mai existau GAZ-uri în armata!...🤣😜🤪

reddog spunea...

Huhurezul se plictiseste in chilia de la manastirea Frasinei si face calcule. Cu abacul.
Rezervistii ar trebui mobilizati pentru ca se cam plictisesc acasa.

fiducius55 spunea...

DOMMUL doctor doresc sa discut cu dumneavoastra si cu alti medici militari ,despre neacordorea indicelui de responsabilitate medicala de 0.1 la coeficientul de functie si a sporul de 15% spor de risc si de suprasolicitare nervoasa.Degiaba mi s-a acordat EMBLEMAA DE ONOARE A MEDICINEI MILITARE
col(rrt) medic DR.BUDAU-MEDIC PRIMAR MF.DEVA
0723854485 fiducius55@mail.com

Iulian Mareș spunea...

Este vorba de 30 mil €!
Prezidente da în clocot! Guvărnul lu' Mău!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, latrand simpatic din padoc si muscand Onorabilului din cojoc, ai ajuns la conluzia constructiva sa fim mobilizati, poate si incazarmati sa ne indopam cu colaci si colivă din caramidă, sa bem apa de la robinete si sa ne dam peste gard hocarinele cat niste cepe la fete, ca si asa frecam muștariul la pipirig ca la Antefrig, caci la ce actiune sa participam in pandemie cand nimeni nu stie de la guvernarea dilie ce si cum si drum s-o apucam sa ne mai descurcam cu viata cand a fugit puiul cu ata!?

anonim spunea...

@Huhu
A fost promulgata legea privitoare la recuperarea sumelor,pentru pensiile calculate gresit
art 107(parca) L263/2010
"Potrivit articolului 107, alineatul (1) din Legea nr. 263/2010, în situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala operează, din oficiu" ....bla,bla
Am pus si acest paragraf pt a nu lasa loc de interpretari cum spunea un ciumec candva.
Ceeee baaa ca la pensionarii militari nu se aplica
in rest e treaba lui Huhu sa va lamureasca
PS mares stai linistit!! n-are treaba legea cu ghertoii ca nu se refera la sume incasate necuvenit,dar vine ea si vremea aia.O sa te anunt in timp util sa-ti faci si tu un C.A.R ceva,sa ai de-o paine...:)))

anonim spunea...

Hai la treaba! v-a gresit pensia prin 2010 sau mai devreme aveti de primit,nu gluma

Ein Stein spunea...

Hai sa rezolvam si enigma asta:
https://www.bugetul.ro/se-pregateste-taierea-pensiilor-politistilor-si-angajatilor-din-armata-sri-si-spp-raspunsul-ministrului-raluca-turcan/

Viorel spunea...

Domnule Leon, nu cred că are relevanță aprobarea sau nu a Proiectului PLx nr. 212/219 cu viitoarele proiecte de lege (ca nr. de voturi / prea puțin îi interesează unde este aurul României pentru că din el nu se poate fura, cu o lege sau O.U. făcută noaptea sau ziua, pe interes personal sau de grup se poate face orice, referitor la furtișaguri):din 2 motive:
1. România are depozitat la Banca Angliei 61 de tone de aur, sub formă de lingouri transferate încă din perioada 1999 – 2002 pentru a garanta datoria externă din perioada mai – iunie de aproape 900 milioane dolari SUA, numai așa puteam fi credibili, cu o inflație crescută (1999=45,8; 2000=45,7; 2001=34,5; 2002=22,5) și când nimeni nu te mai împrumuta motiv pentru care Guvernele din acea perioadă (cele următoare și până în prezent) au trecut masiv la vânzarea a tot ce aveam mai bun și competent pe piața externă sau „privatizare prin modernizare sau falimentare pentru bani în buzunare”.
2. Astăzi când un proiect de lege avantajează Guvernarea sau chiar parte din opoziție (indifferent despre ce guvernare sau opoziție vorbim / astăzi sunt ei, mâine pot fi ceilalți), se vor găsi voturile necesare pentru a trece.

Leon spunea...

Iulica, ieri erau 30 mld.Euro, astazi sunt numai 29 mld...!(acum o luna erau 33 mld.)..!

y spunea...

CINE ESTE Peee Seee Deeee?
http://www.ioanscurtu.ro/este-guvernul-meu/
EXTRAS:
«Într-un interviu, Carol al II-lea explica motivul deciziei sale: „Din cauza partidelor și a politicii din România, suveranul este singurul element care păstrează linia dreaptă”.
Într-un alt interviu, era și mai explicit: „Este guvernul meu și trebuie să aibă aprobarea mea. În ziua când nu aș fi mulțumit de felul cum guvernează voi cere o schimbare”.»
Deci, CINE ESTE Peee Seee Deeee?

P.S. Au fost 80 (optzeci) de miliarde de euro.
https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/iohannis-am-obtinut-pentru-romania-80-miliarde-euro-orbanvom-avea-o-dezvoltare-accelerata-dan-colaborare-corecta-cu-guvernul-1408069
„Am lucrat, împreună cu Guvernul liberal, în toată această perioadă, astfel încât să ne asigurăm că România va fi pregătită să acceseze din timp facilitatea pentru redresare şi rezilienţă, instrument financiar unic în istoria de până acum a Uniunii Europene", a subliniat Iohannis.”

y spunea...

S-au mobilizat ...
https://www.youtube.com/watch?v=us_zemaB6KE

Huhu Rezea spunea...

Cum țurcana de Sibiu nu știe că pensiile militare nu sunt pensii ocupaționale, nu trebuie pusă baza nici pe ce spune despre soarta acestoe pensii reglementate de o lege specială derogatorie de la legea cadru.

Gigi spunea...

Mai bine rãmâne acolo,e mai in siguranta!😀

Calinmihaib12 spunea...

Fiducius55: COL. MEDIC:
..în baza legii 164/2001: pensia militară brută nu avea incluse sporuri în SOLDA LUNARĂ BRUTĂ-BAZĂ DE CALCUL(S.L.B-Bz.C= stabi lită conform Legii 138/1999)..!(atenție: la NOTA 4 din subsolul ANEXEI 1 din legea 138/1999..!= formulată "banditește"=..cu 2 unități de măsură DIFERITE pt. sporul = "S.R.A.M." = cu scop: de FURT..!din SOLDA plătită..!)
S.L.B.-Bz.C.:în:FIȘA DE PENSIE,
formular tipizat M.Ap.N., are 7 elemente structurale:
a) S.G.=coeficient = 1,80
b) S.F.=coeficient =3,50-4,30
majorat la: =4,70-5,50,
din dec.2006,conf.OG.56/2006.
c) Spor pt.respons.act. medical
= b × 0,1(=10 %)= S.F.× 10 %
d) S.MERIT= 20 % din: b + c
e) S.COMANDĂ= 38 % din: b + c,
majorat la:>/= 41 % (în baza
OG.56/2006..!)
( Pt. LT.COL.MEDIC = 35 %,
majorat la:= 40 %..!)
f)GRADAȚII: 42 % din:a+b+c+d+e,
g)I.DISPOZITIV:25 % din:suma
a) +....+ f) = ..!
Și mie,în perioada: 2005-2017: mi-au tăiat.."Sporul pt. respon sabilitata actului medical" de 10 % din SOLDA DE FUNCȚIE,iar la recalcularea din 2016 l: l-au "adunat"(=ILEGAL,în loc de
"înmulțire"..!)ca și"coeficient"
= 0,1 + coef.S.F = S.F.=LT.COL.
MEDIC..!
Exemplu practic:
• pt.COLONEL MEDIC:la MINIM:
= ILEGAL:4,70 + 0,10 = 4,80
= LEGAL :4,70 + 0,47 = 5,17
× V.R.S...= S.F.COLONEL MEDIC
din care se calculau, DACĂ au fost plătite în activitate:
= S.MERIT: S.F. × 20 % =...
= S.COMANDĂ: S.F. × 38 % = până în noie.2006,apoi: × >/= 41 %,=?din dec.2006( conf.: OG.56/2006)
..mie,în perioada: 2005-2008 mi-au tăiat ILEGAL..și PENSIA SUPLI MENTARĂ(= TOATĂ..!)..!,iar în perioada: 2016..PREZENT (acum 29.04.2021/ora:01:29'..)= mi-au tăiat ILEGAL: 6 % din 9 % din PENSIA SUPLIMENTARĂ LEGAL CUVENITĂ = IN INTEGRALITATE(!) ..conform legii 223/ 2015, în VIGOARE..!și au ADUNAT: ILEGAL.."FRACȚIA ZECIMALĂ" = 0,1 la S.F. de LT.COL.MEDIC, iar la S.GRAD: m-au DEGRADAT=ILEGAL= de la COLONEL =gradul avut la data trecerii în rezervă,la gradul de LT.COL...!( art.60, al.1, lit.a, din legea 223/2015,conf. formulă rii art.60: până în 15.09.2017).

Leon spunea...

Daca si cu Parca tot la Art.107 din L.263/2010 se opresc, NU vor cu niciun chip sa ajunga si la Art.65 din Legea 223/2015:
"1) În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu ori la cererea persoanelor îndreptățite, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor."..!!

CEZAR spunea...

Hotii..hotii...Toate astea nu au nicio legatura cu pensia !
PLX-199..se apropie de o realitate a pensiei NONCONTRIBUTIVE...

y spunea...

Din 18 milioane de votanți, 12 milioane au stat acasă și doar 6 milioane au fost la vot!
Eu zic că am atins și chiar am depășit imunitatea de turmă. Suntem campioni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Ultimul supravietuitor se intoarce acasa!'' Respect pentru Eroii Veterani de Razboi de ziua lor! Cinste, Onoare, Respect! Unii dintre ei, cu lacrimi in ochi, nu pentru pensiile in bataie de joc, ci pentru ca au luptat si s-au jertifit de pomana pentru acesta Tara, distrusa de politicieni! Ce sa faca pentru ei un ministru al Apararii, slugă politica si incapabil sa pronunte o ordonanta de urgenta pentru curmarea suferintelor rezervistilor militari, cu pensiile deistruse de catre clocarimea de sub comanda sa?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vestita cioară, e o pasare vicleană si gregara, ca si angajatii in Caza Zectorală Brotăcară de paradeală pe directia a tot ce este penzie meletara de ocară, dar pe cand gregara păsărică ciorolică isi caraie mistocarelile inhipta-n pari sau stand șukar pe cate o ramurică sa-si piardă cașcaveaua din pricină de mâncărică cu limbarniță la lingurică, jegosii măgari din tagma de broscari, fiind mai cunoscuti ca si clocari, stau cu rahatul fierbincior in mestecatori, sa imite aceste ciori, dar in loc sa-l scape la hulpoi cand clămpănesc, ei il halesc, si tocmai de aceea acum se dzice ca reservistii au penzii de rahat pentru ca gregara clocarime cu lăcomie rahatul cel firbinte l-au mancat si digerat, frate, pe saturate, sa le ajunga chiar si de Craciun, dziua Harmatei si de Paște, asa ca mai bine luptati-va cu vaccinarea sa invingeti pandemia, decat sa va asteptati vreodata sa mai crească-n veacul asta pensia!!

Gigi spunea...

Da,asa este,
respectul nostru pt.Veterani!
De ziua lor sa le transmitem sanatate si multa feticire!
La multi ani!

Leon spunea...

Haideti la Vaccinare:
https://www.gds.ro/Sanatate/2021-04-29/vaccinare-non-stop-pentru-populatie-in-spitalele-militare-din-4-mai/

Iulian Mareș spunea...

Enigma vaccinului este precum enigma betivului ce doarme-n drum și nu îl calcă mașinile...știe el. Este o jestie nativă...

Dar uite enigma banilor autistului care făcea frumos cu sapca de covrigar ambulant...

https://www.national.ro/dezvaluiri/reactia-elbit-naval-capul-lui-ciuca-cerut-de-tel-aviv-si-paris-720099.html

Cezar spunea...

Vîndui..TAB.ul
Pe din dos,
Cîstigai un ban..frumos
Eu la masa cu fetite..cu mici si bere
Tolomakul si Gogomanul
Se uita si..ar cam ..cere...
🤣🤣😜😜😎😎

Leon spunea...

@Gigi, am aflat de ce nu l-au eliberat pe Dragnea de Sarbatorile pascale, de teama sa nu circule GRATIS Studentii al 4 lea an consecutiv, asa ca vor contribui si ei cu 50% costul pe CFR..:)).

Calinmihaib12 spunea...

..poate că..tovarășa..nu e din lână de..țurcană..ci,probabil de.."astrahan"..!(și glasul, și: "iî"..și "accentul" e..cam..de acolo..!

Iulian Mareș spunea...

Nu toți au șansa să mănânce pensie militară mai mulți ani decât au muncit...
Sa fii convins ca da, exista un Dumnezeu al betivilor

Calinmihaib12 spunea...

Fiducius55:
1.chestia cu sporul acela de 15 % nu m-a preocupat,pt.că nu l-am avut în soldă..!
2.dacă vă interesează FIȘA DE PENSIE întocmită de UM. înainte de pensionare și nu aveți un exemplar,mergeți la UM. care v-a întocmit-o sau,în cazul desființării U.M.,la CENTRUL MILITAR..unde "stă" MEMORIUL ORIGINAL în care ar trebui să existe unul din cele 4 exemplare întocmite și cereți să vă dea o copie a FIȘEI DE PENSIE..!( de asemenea aveți dreptul să obți neți copii după orice document, act din M.O. propriu..!)

Iulian Mareș spunea...

În câteva locuri în București te poți vaccina din mașină!
Mai inventivi, alții au alta metoda:
-la crâșma de la Autogara Bartolomeu scoți mâna pe geam și ești vaccinat instant. Când a tras mana înapoi bețivani a găsit în palmă și 2 bănuți lângă o kiflă.

reddog spunea...

Eu m-am vaccinat cu prima doza de Pfizer.Urmeaza rapelul.
Decat sa-mi faca testele alea in care iti baga betisoarele alea in nas mai bine vaccin.
Ma gandeam sa mai vizitez tara stramosilor lui Torquemada (zis si Cainele Domnului) vara asta nu de alta.

https://m.ziare.com/politica/iohannis-centru-vaccinare-bucuresti-drive-thru-1676119

Iulian Mareș spunea...

Posibi...sa fie din rasa caracul/karakul, însă mai repede pare rasa țigaie...

Mișu spunea...

Dacă tot e vorba de vaccin, de ce nu au descoperit, cei deștepți, bineînțeles, un antidot al șpăgii?Care antidot ar trebui făcut magistraților șpăgari...Și nu numai lor, clar!Uitați-vă doar la ce privilegii au, conform legii, nimic nou, dar care nu s-au modificat ca la militari în mod constant. Să tot trăiești 100 de ani cu 200 milioane pe lună pensie + dările din activitate, adică șpăgi grase, case , mașini, vacanțe etc.Păi în viața asta cine nu vrea să devină parchetar? Militarii, în general mă refer, sunt lăsați la periferia societății, nu mai contează, nu au un cuvânt de spus în public, sunt doar la ordin, nu?Să trăiască veteranii, discursuri, omagii, de fațadă doar...Rușine decidenților foști și prezenți, probabil și viitori!JOS CU ȘPĂGARII MAGISTRAȚI!!!

anonim spunea...

A vorbit si nea Ion(mares) ca e si el om....
In cele CATEVA centre de vaccinare drive thru din Bucuresti
Sa-ti explic mincinosule:
Este unul singur deschis astazi(coincidenta) la ora 10 in Piata Constitutiei(celelalte doua deschise anterior, la Cluj si Deva ) Probabil ca pt unii asta inseamna "cateva in Bucuresti"...mincinosul tot mincinos ramane,chiar si cand respira
....iar daca "kestia" aia cu Bartolomeu o consideri ca fiind umor,mai bine taci ca n-ai nicio sansa.Esti sec!!:)) nu spun unde ca zice huhu ca iti vorbesc urat,desi e purul adevar.Ai fost,esti si vei ramane....
Consoleaza-te cu gandul asta trist:))

anonim spunea...

Da,mai este un centru si la Arad,mi-a scapat,dar nu conteaza.Pt unu' si Aradul este intre "cele cateva" din bucuresti

reddog spunea...

Vreti un vaccin pentru natura umana?
Pai fara corupti nu ar exista oamenii onesti.
Probabil nu stiti ce gandesc multi despre militari. Si nu e vorba de cei cu zeci de mii pensie.
Totul tine de perspectiva, conteaza mult unghiul dinncare privesti chestiunea. 😁

Viorel spunea...

Domnule akord-75, ca de la ciumec la ciumec (pentru că despre mine era vorba, dar findcă toată viața nu ați avut simțul responsabilității să-mi spuneți pe nume cum dealtfel folosiți și pseudonim în loc de nume / prenume-probabil vă este rușine cu ele), arătațile cititorilor de pe blog (nu mie ciumecul) unde este inclus art. 65 din Legea nr. 223/2015 în legea promulgată, ca să fie toată lumea lămurită, altfel o tratez ca pe o minciună, dezinformare sau neștiință.
V-am lămurit și eu în primul comentariu, v-a lămurit și domnul Leon cu textul de mai jos. Chiar este atât de greu de înțeles că pe noi ne-a evitat sau la dumneavoastră a început Paștele deja. Sărbători fericite din partea mea.

anonim spunea...

Dom viorel habar nu aveam ca e vorba despre dumneata,esti o persoana total neinteresanta pt mine.Daca esti ciumec,ramai asa.Pe mine scuteste-ma!!
repet nu ma interesa cine-i ciumecul,dar daca tot ai adus vorbaaa....
Hai pa si inca o data iti spun direct pe romaneste .Scuteste-ma de limbajul dumitale serpesc....definitiv!!!
Limba folosesteti-o la mares,lui ii place!!Vad ca si dumitale,dar el e la primire
PS Sa te mai bagi in seama cu mine cand o sa-ti spun eu.
Doua alese la intamplare.Contrazice-i pe ei nu pe mine,eventual da-i si in judecata dom'le "jurist"Nu mai taia firul in 4 si nici nu-mi explica la care capat al chibritului este fosforul si de ce .Vorbeste cu peretii daca n-ai cu cine.
Esti o adevarata calamitate!!
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24718458-lege-adoptata-parlament-pentru-recuperarea-banilor-catrei-cei-carora-fost-calculate-gresit-pensiile-fara-termen-prescriptie.htm
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/parlamentul-a-adoptat-o-lege-care-reglementeaza-recuperarea-pensiilor-in-cazul-unor-erori-materiale-1487523
https://playtech.ro/stiri/pensii-2021-lege-clara-de-azi-pentru-pensiile-calculate-eronat-ce-se-intampla-cu-banii-309150
Acum citeste pana pricepi!!...ca de o eventuala discriminare nu te intreb.Esti prea destept fata de o natiune de prosti si explica despre legea 223/2015
”Noua lege reglementează recuperarea de către beneficiarul dreptului de pensie a a banilor neplătiți de către organul statului competent din cauza unor greșeli materiale intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare, precum și a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei de pensionare.”
Pe unii ii evita minima inteligenta si bunul-simt,dar asa la maaare distanta

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, mă bazez pe cunoștințele și experiența dumneavoastră. Aveți un punct de vedere legat de cele comentate de domnul akor-75. Mă refer strict pe lege pentru a evita eventualele polemici. Are sau nu are dreptate atât timp cât în Proiectul inițial cât și Legea adoptată nu este inclus art. 65 din Legea nr. 223/2015 și doar art. 107 din Legea nr. 263/2010. Doar de curiozitate. Dacă nu deranjez comentați strict pe lege ignorând comentariile și persoanele noastre.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Polemica voatra arată cât de neatenți sunteți la ceea ce se scrie pe blog.
Am discutat aspectul incă de anul trecut, când doamna ministru Alexandru a anunțat câ va propune o modificare a legii pensiilor civile cu privire la introducerea in Legea 263 a unei derogari de la termenul general de prescripție de 3 ani in care trebuie să se pretindă executarea obligațiilor. A pornit de la cazul unei sărace pensionare careia Casa ii gresise calculul in urmă cu mulți ani, dar i-a restituit drepturile cuvenite numai pe ultimii trei ani.
Fiind o derogare de termenul general de executare a obligațiilor, ea se aplică numai in cazul Legii 263/2010 și numai in cazul în care pensionarul civil are de recuperat drepturi, nu și in cazul in care Casa ar avea de recuperat drepturi plătite necuvenit pensionarului. Pentru Casele de pensii râmâne în continuarea termenul general de tri ani in care mai pot recupera drepturi le plătite necuvenit.

Incetati să mai susțineti că dispozitia introdusă în L 263 este discriminatorie pentru militari.

Noul cod civil prevede pentru orice fel de obligatii, nu numai pentru pensii, termenul de prescripție de 3 ani.

Art. 2.517. -
"Termenul prescripției este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen."

Acum se poate spune că Legea 263 prevede altfel.
Anul trecut, SCMD a somat Parlamentul să nu mai modifice legea pensiilor militare prin modificari aduse legii pensiilor din sistemul public de pensii.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
esti un om normal! Anormali sunt ăia care scriu un A4, prin care transmit ca nu vrea polemici cu tine, ăla fiin tare in cap!

Huhu,
si tie iti place sa scrii ca intr-un curs! Spune-le cu Da?Nu! Asta a indus eroarea: ”SCMD a somat Parlamentul să nu mai modifice legea pensiilor militare prin modificari aduse legii pensiilor din sistemul public de pensii.”

Iulian Mareș spunea...

Ce agurida!!!!

Huhu Rezea spunea...

Mares
Citește topicul
https://www.huhurez.com/2020/07/un-proiect-de-lege-care-ar-trebui.html

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat:..ca să evocă o cifră de 3.000.000 de vaccinări,cifră dată de.."comunicatori"..și presă,nu e nevoie să "faci raționamente..filosofico-aritmetice, ci pur și simplu le reamintești..constatând "diferența uriașă(~ 2.000.000).. de "raportări" de la o zi la alta..!?

Calinmihaib12 spunea...

.."boala"..care a "răsărit"..
...nu e o boală....oarecare..!
..ci o.."minune"..făurită..
..de a.."bat-man"-ilor..minți..!

Iulian Mareș spunea...

Serbaneeee,
Eu am dorit și am putut intelectual...
Tu nu ai putut intelectual și ai fi dorit! Înțelegi?