Un produs Blogger.

vineri, mai 07, 2021

Fâșia terestră pe care este posibil să cadă necontrolat resturile rachetei chinezești

103 comments

UPDATE


Rămășițele rachetei chinezești au căzut, duminică dimineață, în Oceanul Indian, lângă Maldive - presa chineză


Cu câteva zeci de minute înainte de a se dezintegra în contact cu atmosfera, racheta a survolat SUA în apropiere de Washington si New-York. A traversat Oceanul Atlantic si s-a chinezărit în Oceanul Indian, imediat ce a părăsit continentul Africa. 

Pentagonul avertizează: racheta chinezească Long March 5B, care urmează să se prăbușească pe Pământ, este extrem de aproape. Coliziunea va avea loc pe 10 mai, dar Statele Unite au anunţat că nu vor doborî aeronava.

Organizaţia non-profit „Aerospace” se aşteaptă ca resturile să lovească Pacificul, lângă Ecuator, după ce vor trece pe deasupra oraşelor din estul Statelor Unite.

                                                  *     *    *

 Urmariti racheta un timp real. Evolueaza la sud de Europa. Se estimeaza că va cadea în aceasta seară in Pacific. />Deocamdata se estimează că resturile vor cădea în zilele de 9-10 mai. In următoarele ore se poate estima mai exact locul in care va cădea racheta.

Ar fi vorba de o masă totală de cca 20 t.

Cel mai sudic punct de pe teritoriul României este Zimnicea, la Latitudinea Nordică de 43 grade și 40 minute.



103 comentarii:

Gigi spunea...

Hei,hei,eu aş vrea sã cada undeva prin apropiere.Nu spun unde,dar tare aş vrea😂😂😂

Iulian Mareș spunea...

Te-ai vorbit cu singurul specialist în viață sa aduceți acest topic într-un monolog? ... pt că ar fi bine ca pe ceilalți sa-i mai amâni cu publicarea...altor idei.
Să lăsăm loc singurului instructor...si ăla ținut în viață cu...cocârț, ce sa tot o dăm de gard!
*Oficial: plata secretarului meu se va face pe 14 ale fiecărei luni, în natură, cu multă...suedeză!

Leo spunea...

"Chinejii" ne-au copt-o cu covidul 19 , acum ne arată racheta. Oare ce urmează ?
Văd că Miluţ tace. E de rău...............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa cada pe o stradă unde se afla o Caza de penzii, brotăcară, bunaoară, ca sa moara mafia clocălară, condusa de o madammă plina de diplome, doctorate si tinichele de parca ar fi sost in luptele cele mai grele pe maidan in Irak si Afganistan! Adio, mafiotilor si hotilor, si, dupa prapăd, pe toti sa va vad facand coada la usă in Iad! Pam-pam!

Iulian Mareș spunea...

Tace Miluț însă are un reprezentant aici...de la instalatiile antigrindină, care protejează viile, xa sa fie bețivi extratereștri, veniți cu UFO!

Iulian Mareș spunea...

Pe strada ăluia cu sevraj ...

anonim spunea...

Aoleooo ce hartzoi si-a tras sulimenira.A bagat Lagosul la intersectia a doua diagonale si gata "conceptia" sulimeniara.Iar primeste asta oskar!....pt lucrare exceptionala.Las' c-o baga la CDC(interzis a se folosi "comunistul" cuvant BDS)unde asteapta viorel "closca" pe lada metalica.O pazeste de "terolistii" din decembrie'89....s-au poate inca n-au iesit puii...de serpalau??
Deh Biroul DS s-a transformat in "compartiment".E ok mi se pare mai apropiat de realitate...bine ca n-a ajuns(inca) bou-vagon dar are perspective ....

Leo spunea...

Georgică de la contragrindină e cel mai tare și călare pe sinecuri + 2 stele de general luate în rezervă fiind. Miluț este în urmă.................

Leon spunea...

"Racheta chinezeasca Long March-5B, de 21 de tone, care a transportat joi, 6 mai, primul modul al Statiei Spatiale a Beijing-ului, va lovi Pamantul in week-end, dupa ce a fost scapata de sub control. Ea se va prabusi, cel mai probabil sambata, 8 mai 2021, fiind posibil ca resturi din ea sa ajunga chiar in regiuni locuite.

Cu toate astea, Pentagonul a anuntat prin vocea Secretarului Apararii, generalul Lloyd Austin ca Statele Unite nu intentioneaza sa doboare booster-ul din China, care a fost detectat pe orbita Pamantului, la o altitudine de 700 de kilometri, potrivit Air Force Mag.

Radarele de la sol utilizate de catre armata SUA pentru urmarirea navelor spatiale si a altor obiecte au detectat racheta pierduta, ea fiind tinuta sub observatie, in timp real. Ea zboara in prezent cu aproximativ 25.200 de kilometri pe ora."(ziare.com).

CEZAR spunea...

Imi place titulatura pe care si-o trage majurul Viurel--"SEFUL PERSONALULUI""...!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, la viteza asta incredibila este posibila o alunecare cu frecare si ardere sa se faca pălălaia de glod praf si pulbere, dar daca mai scapă, ici-colo, cate un fragment di hier sau țâment se pot inhinge, fara nici un impediment, in tartacuțele celor care au dinstrus penziile brotacare, mai cu catare in frezonul duamnei Andropauza, adormita intre banane, sau in chieptu-i plin de tinichele, ori sa-i șunteze cu pacat ditai doctoratul plagiat! Ar trebui aia de la Haparare sa trimita catre aceste resturi de hiare o ghiulea căcare sa le dirijeze si catre resedinta spanzuratului din varful brebeleacului, corect, sa fie tacamul complect, cu ricoseu cu belea si catre cuibarul cu vipere otrăhite, Balatul Vigtoria! Iac-așa!

micutzul spunea...

Lasă bre că românii au scutul de la Deveselu! Un scarț de acolo și transformă chinezoaica in praf stelar....

Iulian Mareș spunea...

Liberalii și mai ales femeile liberale l-au uitat acum, la greu...

"Profesorul Leon Dănăilă, sancționat pentru că a sprijinit familia tradițională: Reputatul neurochirurg a fost amendat de CNCD pentru „declarații homofobe” Profesorul Leon Dănăilă, sancționat pentru că a sprijinit familia tradițională: Reputatul neurochirurg a fost amendat de CNCD pentru „declarații homofobe”
Ministrul Sănătății USR-PLUS, Ioana Mihăilă, i-a transmis academicianului Leon Dănăilă, care are nevoie de o proteză de șold, că ”nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari” și că ”fiecare pacient va fi tratat în funcție de nivelul de urgență”, transmite Adevărul. Academicianul Leon Dănăilă, de 87 de ani, se află pe lista de așteptare a Spitalului Foișor din Capitală, pentru a primi o proteză de șold dar spitalul a fost pus pe butuci pentru astfel de operații după ce a fost ocupat de eliberatorii luptei pentru Covid iar toți pacienții au fost evacuați în miez de noapte, câțiva decedând ulterior. Leon Dănăilă este cunoscut drept cel mai valoros profesor de neurochirurgie din Europa și salvatorul vieților a mii de oameni. În ciuda vârstei sale, Leon Dănăilă acorda zilnic consultații gratuite la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni, ca un adevărat doctor fără de arginți. Pentru a finaliza o cercetare, în lipsa fondurilor, și-a vândut apartamentul.

Aflată într-o vizită de lucru, la Timișoara, specialista în epilare Ioana Mihăilă, a fost întrebată ce îi transmite academicianului Leon Dănăilă care așteaptă o proteză de șold, ea declarând că are toată compasiunea și simpatia pentru toți pacienții."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulică, Johanna Muilă, zpecialista motopompista si elitistă useriztă, injurubată pă foncție după ce a fozt bine velată si pumpată in tuată găurimea si bortimea dotată, de bună samă ca se razbună ca ce are in mână si tot duce la gură s-a facut legumă, si cand s-a dus la doctores parlafes sa i-o facă făcăleț, acesta i-a dzis ca nu-i treaba cu Viagra, ci mai degrabă cu potența lui Zbarna, pă care l-a dinstrus laba, si n-are dăcat sa-si azigure viitorul, in gât, cu vilbratorul ăla urât! Atunci ea s-a șocăcat, s-a henervat, si-a dat cu pumnii-n cap si a jurat sa-i vina de hac, si drept urmare refuza acum sa-i acorde o zalvare de punere in dotare cu o protezare pă care mojulică se sprijine, zarăcan de el, macar putintel, cat sa ajunga la urna de votare, in viitor, sa voteze contra lor... Dar nu cred ca mai apuca docdorul, caci in curand îi vor darama cu Șparlamentul si cu boborul, caci se fuge de la UZR pe ruptele si inainte repede pe la toate partidele, de o sa ramana Labătristă Zbarna doar cu goarna asta, Muilă Johanna, baleg sama, ca sa-i tina la cap lumanarea, când l-or lua cu Zalvarea!

Calinmihaib12 spunea...

..prin vara anului..'79,cam asemănător,se anunța..căderea
din cer a."resturilor" stației..
"SKY-LAB", lansată prin luna ..
mai..'73 (..!=sic) de către americani..!
..ÎN UU.M. din ROMÂNIA s-a ordonat constituirea unor "grupe de intervenție"..24/24 ore, timp de vreo 2 zile,..pt. "prevenirea și combaterea"..eventualalor urmări ale prăbușirii pe terito riul țării noastre a resturilor stației respective,..așa cum s-au făcut unele evaluări.ATUNCI!

Leon spunea...

"La 8 mai 2021 este marcată Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. A fost instituită prin Legea 23/2015 pentru promovarea egalităţii de şanse între sexe ca parte integrantă a politicii sociale."
Ca o recompensa pentru aceasta egalitate, guvernul MEU a avut pana de curand o singura Femeie si 20 de Barbati !
Prin aducerea dnei Mihaila , s-a dublat numarul Femeilor, acum sunt 2 Femei si 19 Barbati..!!
Respect Domnului Doctor Leon Danaila si sa speram ca va rezolva cat de curand cu proteza de sold, aici în Romania si nu la Viena sau Istanbul..!

Viorel spunea...

Rușine pentru doamna ministru. Să-și păstreze compasiunea și simpatia pentru dumneaei. Probabil că dacă ar fi fost mama, tata sau orice rudă sau prieten de familie sigur s-ar fi găsit o proteză totală de șold cu contact ceramic (cea mai bună de pe piață în momentul de față / spun specialiștii) sau măcar o proteză totală de șold necimentată confecționată din aliaj de titan (și-a pus un coleg la ambele șolduri și genunchi afectat de la 7 misiuni executate în T.O. / s-a mutat cu familia în garnizoana Sibiu). Dar pentru un doctoraș de provincie ca domnul Prof. dr. Leon Dănăilă nu se găsește, nici proteză și nici fonduri pentru achiziții. Guvernul României și doamna ministru ce conduce Ministerul Sănătății are însă cu ce se lăuda (mai postăm ca lumea să nu uite): „Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție. Potrivit Recorder, proprietara firmei câștigătoare este femeie din Călugăreni care a lucrat ca bucătăreasă, iar sediul companiei Romwine&Cofee este într-o încăpere a unei case simple de țară”.
www.g4media.ro/recorder-contractul-de-12-milioane-de-euro-pentru-mastile-de-protectie-a-fost-acordat-firmei-unei-bucatarese-cu-sediul-intr-o-casa-de-tara.html
Și doamna ministru, dacă în sistemul sanitar ați dat în 2018 salariul la nivelul anului 2022 ca să nu plece medicii / asistenții din țară, dacă le-ați promis indemnizații pe timpul Pandemiei ca să nu-și dea demisia sau să plece din sistem sau la pensie (să-i stimulați), la medicii de familie bani pentru fiecare persoană vaccinată, pentru domnul Prof. dr. Leon Dănăilă nu se găsește o proteză pentru a-și putea continua activitatea medicală, deși este la o vârstă înaintată ? Este o situație identică cu grija statului și MApN față de veteranii de război.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..nu te "avânta"..!
Cazul DR.DĂNĂILĂ..nu e așa simplu cum cred unii..!
Cred că nu "banii" sunt problema
..ci VÂRSTA și eventualele COMORBIDITĂȚI..asociate..care ar pune probleme de RISC OPERATOR.. de NE-ASUMAT de către chirurgul
operator și echipa sa medicală.!

spiritul lui Haret spunea...

Cinstiti inaintasii vostri.Va aduceti aminte instructiunile OSU care cuprindeau un capitol"caderi obiecte cosmice"?Stiau ei ce stiau.
Ca ofiter de cercetare -fosta specialitate 1C-am inteles ca subordonatii nu trebuie sa ti-i faci dusmani.Asta nu insemna sa renunti la disciplina .Poate ca nu stiti ca unii comandanti in decembrie 1989 nu au avut curajul sa iasa din birou de teama subordonatilor.Pot sa va dau exemple dar nu-si are rostul.Unii dupa 1989 au revenit la vechile metehne si dupa pensionare au avut parte din partea fostilor subordonati ce au meritat.
Va reamintesc toate astea in ideia ca daca tratezi omul cu condescendenta primesti respect.
Poti sa-ti sustii ideia fara sa umilesti chiar daca cel cu care comunici este subofiter.
Viorele@tata,ai auzit de colonel care avea evidenta proprie a documentelor?Vreau sa-ti spun ca primeam documente la care desistul nu avea acces.Uite din asta nu fac un eroism.
Mai usor cu munca de personal.Tu operai ca furier in dosarele personale ale cadrelor.
Akord@,vrei nu vrei Mares este licentiat in stiinte militare.Asta i-a permis sa tinteasca la o functie superioara.Daca i s-au cerut tente si carioci asta a livrat.Ce cantaretii de manele sunt vinovati ca le place la prosti manele?Asa si cu tentele si cariocile.In 1982 la o aplicatie noi romanii dai pe harta cu cunori luminiscente -Astral-rusii harti simple.La urmatoarea aplicatie ce sa vezi?Rusii mai ceva ca noi.Cine or fi fost in final prosti?In concluzie nu-i gasi lui Mares o culpa din asta.Sa fii tu sanatos cate sosele am construit eu prin Grecia.(pe harta)
Mentionez ca am servit si activitate la trupa.Munca de sclav.Daca nu stai bine cu psihicul o iei razna cand ti se rastoarna un TAB la Cincu,cand un sofer face accident de circulatie,cand te imbogatesti cu crapare a unui bloc motor la TAB,cand un tilica pleaca cu armament si munitie,cand un subofiter si cativa angajati civili se ineaca in Dunare.Intelege-l pe Cezar dece o i-a pe aratura.
Sarmanul Pastaie etc.

Leon spunea...

https://www.dcnews.ro/rasturnare-de-situatie-in-cazul-leon-danaila-precizarile-chirurgului-sunt-o-multime-de-informatii-false_818892.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Călin Mihai, parca era luna Mai, eram condamnat sa fiu Comandant de Gardă, cand am primit comandă sa ma uit pe ceriu sa vad daca chică ceva sa-mi dinstrugă fizicul si creieru' cu ceva strontiu, uraniu sau beriliu, si eram asa dă zperiat incat foarte calm m-am culcat, punandu-mi agiutoriul sa faca rondul, căci caporalii dă fapt sunt tari dă cap, si daca chica bombardeaua poate ca-i trecea măseaua care-l durea si-l chinuia, fara sa se mai gandeasca ca o sa-i chice in cap acea bombardea! Pana la urmă, dupa ce am iesit din tura, mi-a chicat o nevastă de padurar la zaltea si pă cap, de m-a tinut 3 zile in pat pana aproape dă lesinat, atat de mult m-a foit si m-a framantat, ca un drack, ca au trimis aia de la unitate sa ma caute si in gaura de sarpe, intrucat uitasem si de servicu cu catare ca voiau sa ma dea in dezertare, si daca stiu totii si nu se uită, cred ca atunci am platiti si doua dzile de nemuncă, cum erau pă atunci hordinile si rigorile meletare, daca te prosteai la purtare si te bagai pe absentare, retinandu-ti dzile din remunerare si primeai o mustrare cu o proastă notare de calificare la dozare!
@ Catalin, ca chiar acum vin sa-ti amintesc ca obiectele care in atmosfera plutesc, cu frecare, precum bikinii intre planetare, se tochesc cu inflacarare si nu mai are ce sa basculeze pe carare la mandra-n vale peste chicioare, daramite sa cadă, fleoșc, in Ocean ca sa faca un tsunami baban, ca atunci cand chică zăpunul in lighean, s-o ude pe Leanța la guguțul de la pandișpan! NATOlanit-o ghini in bulihoace sa-i dea bobârnace lichiti la bijboace, n-au ei rachete de croazieră sa ginească bombardeaua la jartieră si cremalieră sa-i schimbe directia de zbor planat tooocmai la Kremlin pe lizieră cu ricoseu la Putinică-n freză!

CEZAR spunea...

Las ca tot nu ai scapat ...ai luat TURBA IN CAP...hi..hi..hi..

Viorel spunea...

Domnule Călinmihaib, nu mă avântez ci mă enervez și nu pentru faptul că dumneavoastră afirmați că ar fi vorba despre vârstă, comorbități sau faptul că medicul chirurg nu-și asumă riscul. Aceste probleme se pot rezolva prin acceptul scris al domnului Profesor dr. Leon Dănăilă. Mă enervează atitudinea ministrului Sănătății prin răspunsul dat domnului Profesor dr.: „Ministrul Sănătății USR-PLUS, Ioana Mihăilă, i-a transmis academicianului Leon Dănăilă, care are nevoie de o proteză de șold, că ”nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari” și că ”fiecare pacient va fi tratat în funcție de nivelul de urgență”, transmite Adevărul”. Faptul de a avea câți mai mulți medici apți în toate spitalele din România este o URGENĂ pentru doamna ministru ? Domnule Călinmihaib, aici nu vorbim de orice pacient ci de un medic ce își continuă activitatea gratuit dând zilnic consultații la o vârstă când mulți se odihnesc prin cimitire iar alții pensionari fiind își trăiesc bătrânețile în liniște și care prin diagnosticul pus poate salva viețile altor oameni. Nu vorbim de un transplant de inimă, ficat, rinichi, etc., ci despre o proteză pentru un medic de care sistemul are nevoie. Mult, puțin, prin ceea ce face ajută oamenii. Nu cred că cineva s-ar fi supărat (din cei în așteptare) dacă dânsul ar fi trecut la priorități. Iar atitudinea doamnei ministru (răspuns de campanie electorală, toți sunt egali nimeni nu intră în față, doar domnul Tăriceanu la premise și alții pe ușa din spate) este ridicolă. Din momentul când s-a prezentat la spital trebuia să i se acorde atenția maximă iar doamna ministru să-i răspundă că oricând este binevenit pentru a fi operat. În plus, dânsul sigur își cunoaște riscul la care se expune iar dacă medicul chirurg și echipa sa iar fi explicat în amănunt (deși la experiența dânsului nu este cazul) riscurile la care se expune, poate că ar fi renunțat la operație, dar rămânea buna intenție din partea spitalului și doamnei ministru.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, mai slăbește-o din pahar cu țâghirul ordinar, caci turba ca turba, dar tu ai buba la bumba de la baluba!

Viorel spunea...

Domnule Leon, coaliția de la guvernare să-i mulțumească ziarului Adevărul pentru știrile false date publicității punând ministerul Sănătății și pe doamna ministru într-o postură proastă. Cred că au făcut acest lucru datorită faptului că au primit mai puțini bani de la buget decât alte ziare. BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulţi bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul Pro Sport, Cancan şi Gândul, primul la online. Lista parţială a contractelor. Cine şi cât ia ? https://www.paginademedia.ro/2020/06/lista-posturi-tv-site-uri-bani-presa-guvern/
Am citit precizările domnului Profesor dr. Leon Dănăilă. Scurt, clar și la subiect, un om cinstit și corect în ceea ce spune și face. https://www.dcnews.ro/rasturnare-de-situatie-in-cazul-leon-danaila-precizarile-chirurgului-sunt-o-multime-de-informatii-false_818892.html

Leon spunea...

,,Ultima dată când au lansat o rachetă Long March 5B, mari bucăţi de metal au zburat şi au avariat câteva clădiri din Coasta de Fildeş”, a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Astrophysics Center de la Harvard University. „Mare parte din ea a ars, dar au existat piese enorme de metal care au ajuns pe sol. Suntem foarte norocoşi că nimeni nu a fost rănit”, a mai spus acesta.

De precizat că McDowell a mai zis că, cel mai probabil, o sa cadă în mare, având în vedere că suprafaţa planetei este acoperită de apă în proporţie de 71%. El a spus că unele părţi vor rezista reintrării şi că prăbuşirea lor va fi „echivalentul prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni împrăştiat pe 100 de mile”.

Când se va prăbuși racheta chinezească
Cea mai nouă predicție a celor de la Aerospace Corporation este că racheta va reintra în atmosferă duminică, la 6.22, ora României, plus/minus patru ore.

În continuare, există temeri că racheta ar putea ateriza pe o zonă locuită, scrie The Independent.,,(dcnews)

Iulian Mareș spunea...

Tente și carioci se dădeau pt hărțile lucrate pt demonstrative, etc. Eu am prins mai mult lucru pe hărți digitale, dar nu asta contează! Cel care o lucrează și cel care o aproba au carte și știu conținutul! Ce te faci cu cei care nu știu sa citească o harta? Nici lucrata nici inițială?
Și ca să înțelegi dimensiunea uriașă la care a ajuns lenea, unul se face ca nu înțelege ce a însemnat continuarea de studii. Apoi se plânge ca l-au dat afară niște femei ofițer! Inteleg sa nu-ți asumi soarta, sa fii frustrat, dar când ești limitat profesional de ce vrei sa fie egali toți, ca la bolsevici?
Nu ma interesează părerile defetiste eu nu cedez și nu renunț; restul este can-canul prostului pt care mirosul de obiala a fost zenitul carierei. Și, în definitiv, vorba cazona este 100% adevarata: eu ca ei am fost, m-am ridicat prin mine, ei ca mine niciodată! Acestea sunt datele certe...restul, este restul celor 2-3!

anonim spunea...

Pai cine putea pune botul la asa ceva?
sulimenira "arunca bomba de kkt" iar locatarul bou-vagon plonjeaza si o prinde in bot.Nici macar o minima verificare asa cum a facut Leon
Ca sa nu zic ca si dezinformeaza bou-vagon cu buna stiinta.Iata si dovada,una si ultima din numeroasele dovezi de om deranjat la "mansarda"
Viorel
8 mai 2021, 16:17
"Rușine pentru doamna ministru. Să-și păstreze compasiunea și simpatia pentru dumneaei".....
"Și doamna ministru, dacă în sistemul sanitar ați dat în 2018 salariul la nivelul anului 2022 ca să nu plece medicii / asistenții din țară,..."
Ati vazut minciuna mai mare decat cea scrisa in ultimul paragraf?Asa gandeste majurul viorel care ne spune cele de mai sus...Abject de cea mai joasa speta
prim-ministru 2018-Viorica Dancila
ministrul sanatatii 2018-Sorina Pintea
viorel mincinos fara scrupule
Acesta nu este atac la persoana ci doar constatarea unei realitati

anonim spunea...

Unor prostani ar trebui sa li se explice ca a fi primul in online nu necesita fonduri guvernamentale...CanCan este de pilda printre primele pt ca asta-i "calitatea" celor ce-l citesc,iar porcaria aia de Click e pe aproape
Pe de alta parte nu poti fi asa de prost incat sa-l crezi pe un concurent media care-si critica adversarul ca e mai bun....asta-i "obiectivitate" de tipul bou-vagon.
daca vezi digi stiri americanii sunt arhanghelii binelui,iar rusii sunt demoni
daca citesti sputnik e exact invers.Doar scandurile unui bou-vagon nu pot pricepe ceva atat de simplu
Si aici vedeti cine este "paginademedia.ro"
EXCLUSIV: Pagina de Media s-a retras din BRAT. Site-ul a fost contorizat în SATI, deși trebuia scos din august. PLUS: Instanța morală a titlurilor din România este, de fapt, agenție de publicitate
Interesant este că site-ul paginademedia.ro, deținut de Petrișor Obae prin intermediul firmei Pagina de Media SRL, a beneficiat de măsurătorile SATI și după ce s-a retras din BRAT. Mai precis, până ieri.
https://www.capital.ro/exclusiv-pagina-de-media-s-a-retras-din-brat-site-ul-a-fost-contorizat-in-sati-desi-trebuia-scos-din-august-plus-instanta-morala-a-titlurilor-din-romania-este-de-fapt-agentie-de-publici.html
In concluzie: mincinosii patologici ar fi bine sa se retraga de pe acest blog sau sa se abtina de la infoiala cu MINCIUNI...viorel a mai comis-o de zeci de ori pana acum dar am tacut.Acum a depasit masura prea de tot "influienceru'" acesta

anonim spunea...

Se va transforma RO in camp de lupta pt marile puteri?...ca doar niciodata nu se bat pe propriile teritorii
https://www.defenseromania.ro/parasutistii-americani-ai-us-army-s-au-pregatit-intens-pentru-misiuni-de-desant-aerian-in-romania-foto_610318.html

y spunea...

În timp ce așteptăm să cadă racheta sau resturile, poate prezintă interes:
https://www.huhurez.com/2021/04/pensia-suplimentara-este-inclusa-in.html
S-a publicat în MO pe 27 aprilie 2021
https://www.monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial--PI--450--2021.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, eu, stand la ultimul cat, am ocaziunea sa ma trezesc cu o bucata de rașchetă- bombartea anapoda in pat, sa ma facă praf, iar daca supravietuiesc am s-o calaresc voinicesc ca s-o carmuiesc din botoane catre Casoaia de fleacuri la drepturile brotăcare, sa le umblu la dantelele din mestecatoare, ca prin birouri si sertare, sa-mi dezvăluie pe clocarul belit care mi-a lucrat degiziile de actualizare si recalculare, ca un dinstrus numai pe minus, si apoi sa-l smardoiesc ciobanesc cu rachetoiul chinezesc peste goaie si urechea bleaga pana penzia dinstrusa o sa mi-o dreagă! Uite ca sunt buni si chinezoii la cate ceva, cand este vorba sa mi se faca dreptate la penzia mea, asa ca sa ne rugam la Dumnezeu sa cada din ceriuri rachete din nou si mereu, la cei de la ultimul etaj, frate, sa se faca si la alte penzii schiloade dreptate! N-ar hi rau, cand o cadea cate o raschtea-bombardea de aste ca sa aibe si ceva sub harichi, la tescherea, macar pentru un mic si-o bericea, ca sa fie intreagă pomana, dar fara ort si lumanarea, pe care in dziua de azi nu le mai vrea, hopa, nici macar domnul popa!

anonim spunea...

spiritul lui Haret
Va dau perfecta dreptate.
Problema nu consta in ceea ce am facut fiecare dintre noi,ci in modul in care unii privesc lucrurile crezandu-se atoatestiutori si privind cu superioritate(nejustificata) activitatea celorlalti....mai pe scurt crezandu-i prosti ingramaditi.Iar eu n-am suportat niciodata increzutii,mergand pe principiul ca respectul se castiga nu se impune,iar odata castigat este si mai greu de mentinut.
De asta ma bucur pt ca atunci cand ma intalnesc cu fosti camarazi of si mm pe care i-am instruit acestia imi spun cu naduf...mai nea Dorule ai fost al dracu' da' pe bune...cand a fost de nota 10 a fost 10 daca era alta nota nu avea nici o importanta daca si cat de prieteni eram...aia era fara discutie ca era 3- ca era 4 sau 5.
In oct '91 mare control mare de la CAAT(pe vremea aia) pt verificarea starii de pregatire pt lupta...Tot R in frunte cu Cdt R si Sef Stat Major cei 3 cdt DN cu echipele de lupta prezenti la verificarea,aprecierea si notarea cu calificativ.Era principala forma de verificare in SLP(oricine cunoaste) care iti decidea hotarator notarea de serviciu pt anul respectiv.
Totul s-a facut in conditii de imitare cat mai reala a atacului aerian cu manevre,bruiaj de toate tipurile etc...
la cateva zile de la plecarea comisiei de control(control 10zile nivel CAAT) ma cheama cdt R si imi spune direct pe numele mic(el fiind f rigid in exprimarea regulamentara)(zic e de rau si stiam de ce ca prin mana mea trecusera toate fisele de apreciere inclusiv a lui)Imi zice scurt:
D... Baaa mi-ai dus regimentul de rapa!! Dupa care mi-a trantit-o:Esti liber...de fapt nici nu mai stiu ce-a zis
Cert e ca dupa doua saptamani a fost reluat controlul de la CAATdar in alea doua saptamani toate efectivele au fost zilnic la antrenamente,cu suprapunerea turelor(fara nici un fel de liber) inclusiv 2sambete si 2duminici toata lumea la program...cam asta era SLP-ul pt cine l-a trait...dupa care C Midia si iar antrenamente,misiuni,aplicatii cu varsovia si alarme si acolo si in locul de dislocare permanenta.
De asta marele indicativ Radu cel Frumos n-a insemnat aproape nimic in plus pt noi oricum traiam in situatia respectiva in permanenta.Singura deosebire e ca s-a distribuit munitia de razboi...si cam atat fata de starea obisnuita in care ne aflam
SLP-Serviciu de Lupta Permanent(actuala Pol.Aeriana-care nu stiu exact ce face sau nu face comparativ cu fostul SLP...banuiesc ca e mai lejer,dar e doar o banuiala.Atunci in anii'80 eram in plin razboi rece)
definitie-constituie misiune de lupta pe timp de pace

anonim spunea...

Nu exista ofiter care sa fi trecut prin Sc.Of.(orice specialitate) si sa nu fi invatat "harti".Toti am avut materia topografie iar unii si topogeodezie...este ABC-ul oricarui ofiter de cel mai mic grad din orice armata a lumii.De aici si pana a transforma asa ceva intr-o alfa si omega,intr-un machu-pichu al institutiei militare e totusi ridicol de exagerat.Asta-i tot!
Noroc ca altii nu ne freaca la cap cu ce importanti sunt ei.Oamenii isi vad pur si simplu de treaba lor actuala.Asta nu inseamna ca n-au in spate o viata si o experienta profesionala...nu doar,harti,harti,harti digitale sau nu...ar fi si culmea in ziua de azi sa lucrezi cu harti letrice

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..îmi pare rău să-ți spun că ești VICTIMA.."propagandei".!
..te înșeli amarnic dacă crezi că "sistemul" (..care sistem..? :=de propagandă..?).."ar avea nevoie" de vreun MEDIC(sau chiar ALT PROFESIONIST,din orice alt domeniu de activitate..) de 87 de ani..! care are MARI PROBLEME de SĂNĂTATE..!!
..și mă opresc să comentez mai mult..privindu-l pe DR.DĂNĂILĂ.!
căruia ii doresc din suflet multă sănătate..și să nu se mai lase..să fie "folosit" de unii și de alții..!

anonim spunea...

Ce dreak!! toti avem google maps si street view inclusiv la bordul unei rable auto de acum 10 ani.Asa se zice acum la rude?"m-am ridicat prin mine" s-au te refereai la pilele dinainte de '90 cand erai secretar UTC
Ca si cdt R aa BV a venit in anul 1983 cu grad de lt.maj de pe functie cdt plt mtr AA (Giarmata)direct in functie de col la max cdt R RAA(direct rachete nici macar tzeava)
Dar omul asta avea "o calitate" se ridicase "prin sine insusi" Unchiul lui era,Homostean ministrul de interne si prim secretar PCR jud Alba

anonim spunea...

Misto
Acum e la altitudinea de 205,xx km si oscileaza +/_ cateva sute de metri peste 205km

anonim spunea...

aveti filmuletul live postat de Huhu....ca pana scriu ziareleeee afla Huhu primu'
https://stiri.md/article/hi-tech/live-racheta-chineza-scapata-de-sub-control-se-prabuseste-pe-pamant

anonim spunea...

acum e pe la 150km alt. fix in mijl pacific...se cam duce spre amerloci

anonim spunea...

mai sunt 7ore 43min aprox

Iulian Mareș spunea...

Automatisme formate prin repetari practice, deprinderi practice dobandite in ani de zile. Apreciabil dar nu sublim! Sublimul s-a vazut in situatii inedite...
Repetand la infinit o prosteala (dinainte de '90 cand erai secretar UTC) crezi ca poti obtine alt efect decat sa zambesc amar, intrucat pot crede cateva posibilitati:
-ori nu tii minte ca la Cp/RMc era o organizatie URC, iar cel mai tanar ofiter ”era ales” pana venea un altul din promotie-iti poti intreba adulatorul;
-repeti ”denigrarea” pe principiul nazisto-bolsevic, ca doar-doar va ramane ceva.
Di aceeasi categorie face parte si denigrarea fostului tau Cdt RAA ...”in anul 1983 cu grad de lt.maj de pe functie cdt plt mtr AA (Giarmata)direct in functie de col la max cdt R RAA(direct rachete nici macar tzeava)”. In primul rand nu cred ca atunci...anii 80, functia de Cdt R.AA, de col era la maxim in CAAT. Cred ca l-ai denigrat total, era nepotul lui Homosteanu, ca doar nu a Regelui Cioaba? era nepregatit, fusese doar la MtrAA, nu ca marii ptofesionisti la RaAA. Asta este, tataie, daca voiai sa fii in locul lui si nu invers nu stiai ce sa faci si cum sa faci, insa este f greu sa te reapuci de invatat cand tentatiile sunt mari!

*Ca fapt divers: A fost o mre realizare a lui ceausescu care, incepand cu anii 80 a pus la comanda armatei ofiteri tineri, cu studii solide, ”epurand” pe cei trecuti prin Frunze! Cum este si firesc acestia au impus un alt ritm, un alt sange, oricate pete li s-au aruncat in spate. Si nu in ultimul rand, sper ca ai si retinut eu mi-am luat licenta in stiinte militare dupa Zevzera din 89 si nu in automatisme, kiar daca aveam acele deprinderi practice necesare oricarui comandant de teren!
**In rest fii sanatos, si sa ne tii la curent cu datele si informatiile despre raketa asta, ca le voi citi!

Iulian Mareș spunea...

Era de asteptat....

Iulian Mareș spunea...

Tarziu, caci deja l-au folosit doamnele de la peneleu, in campania electorala pentru mandatul trecut....
Kiar regret, pt ca omul de stiinta nu are nimic in comun cu politikia si asta era vizibil din avion!

spiritul lui Haret spunea...

Cu ocazia vaccinarii am cunoscut un colonel activ prezentat de medicul militar ca fiind seful operatiilor.(nu operatii chirurgicale ).Dela el am aflat ca nu s-a renuntat in totalitate la lucrul cu harta.
Akord@fiecare specialitate militara are avantajele si dejavantajele ei.Daca ati fost super instruiti dece naiba fratele meu ati tras in decembrie 1989 in vant?Ai o explicatie?Inteleg "teroristi" pe uscat dar in aer?

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..oarecum,..rezultă
din comentariul meu și al celor lalți comentatori(!)..de ce s-a lăsat omul de știință român "manipulat"de un..SISTEM.. eufemistic.., "blând" spus: .. nesimțit față de valorile umane românești..!,timp de..peste 75 de ani..!

Andrei spunea...

Sunt 1000/100% ca un lt maj nu putea fi numit pe functie de cdt R, nici macar la infanterie nu putea fi numit mai sus de cdt B/R. In 1981 a fost numit ministru Ap Ctin Olteanu. El a iscat unele discutii si nemultumiri pentru ca era considerat a fi general tanar. Totusi, era general. In plus, relatie cu Leana. Am mai scris, cunosc doi lt maj (anul urmator avansati, la termen, capitani) numiti cdt Dn RdLoc. Erau priviti ca si curiozitati, dar super meseriasi. Dar de la Dn la R e cale lunga. Era regula functiei cu doua grade, maxim, mai sus. Unele exceptii la limita, gen cele de mai sus, mai erau. Probabil in conditii de forta majora si pe o perioada limitata, urmeaza sa fie avansat in curand.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am pă un vecin, cu care nu vorghesc pentru ca e un betiv cretin, scandalagiu si plin de venin, iar in lista mea de cunostinte i-am razuit pe cei cu dependențe bahic alcoolice, pentru ca eu cu licoarea nu am nici un fel de tangente si, cum dziceam, individul tam-nesam gateste halimosuri scârbiciuni de sosuri cu mirosuri de dihoroi, numai cu rachatul dă usturoi, duhănind toată scara cu putoarea, si cand deschid usa pentru treburi trebuie sa-i suport aceste mirosuri de starvuri, asa ca, daca chică din ceriuri rachetoaia bombardeaua, cu tendință sa-mi violeze salteaua, o sa trag plase, caci mirosul de usturoi nu o s-o lase sa-mi fac damblaua s-o calaresc si spre caza de fentat penzii meletare, s-o carmuiesc, cu prioritate, sa-mi fac penziei dreptate, caci mirosul dă usturoi i se lasa la rachetoi greoi la stomag si-l apasă pe stromeleag, care-i este cârma si, uite asa, o sa-i pierd urma! Atat m-a scarbit mirosul asta de usturoi, amestecat si cu alte duhori de bocanc opărit, branza de burduf sau de oi ca mi s-a dat pateul peste cap serios si grețos, si mi-e teama sa nu devin icteros, daramite bombardeaua rachetă, care de duhoare poate exploda ca o dinamită pe orbită... Si, azi fiind si dumninică, va doresc sa va fie la toti cu noroc, fericită si fară frică, caci de bombardele-rachețele, ca asta cu foc in plete, o sa mai auzim noi si de altele, mai ales daca nu va hărniciti sa umpleti bisericile in toate duminicile!

Andrei spunea...

Postarea “se va transforma Romania in camp de lupta pt marile puteri?” etc este foarte haioasa. Daca nu citim obiectivele exercitiului mentionate in comunicat, nu avem nici cunostinte militare, tragem concluzia ca marile puteri aflate in conflict stabilesc de comun acord un teritoriu/regiune/tara pentru a se lupta. Ca la fotbal. Numai ca finala nu are loc intr-un oras important, ci la Deveselu, sau Cincu, sau Malina. Dupa care se dau cupele, se semneaza acordurile si se imbarca pentru intoarcerea acasa. Nici daca ne referim la “zone tampon” nu are acoperire aceasta afirmatie. Ar trebui ca Ro sa fie zona tampon intre vecinii din vest si Rusia, ori putin probabil ca sarbii si ungurii sa se lupte cu rusii, in general.

anonim spunea...

Da probabil ca or fi sanse de 1000/100 pt situatia respectiva dar eu am relatat purul adevar.E simplu de verificat,sunt sute de oameni care stiu acest lucru.
Da si va mai spun una: tot de 1000/100 dar foarte reala
Ginerele gl Mocanu era Seful de Stat Major in aceasi perioada,venit tot de pe functie de cdt plt lansare .."lansat" pe functie direct dupa absolvirea Academieiin timp ce mr si lt.col erau de ani de zile prin BOPL si nu putini.Dintre aceia cel mai mic in grad eram eu dar functia era de lt col
PS @Andrei Credeti sau nu e mai putin important.Interesati-va!!
1-In Rd Lc erau functiile cele mai mici din arma AA.,,,in RAA erau cu o treapta/grad mai mare.Ca ex.La pl lansare functia de cdt era de cpt.La bt.lansare, cdt era functie de mr.TOATE celelalte incepeau de la mr. in sus pana la cdt DN -col. minim(sef stat maj tot col)Exceptie faceau cum am mai spus of din trupele RdLc.Erau intotdeauna cei in cautare de functii pt ca functia de P14 sau PRV-11(de pilda) erau de cpt.Situatia aceasta este arhi stiuta.Intrebati un radiolocatorist despre functiile lor mici
Eu de pilda am primit functia (pt ca nu respectam la vremea aceea regula celor doua trepte (dif maxima) cu aprobarea Ministrului Ap Nat la rapoartele facute despre mine....si nu eram rude nici pe departe:)))In rest stiti generalitati corecte de altfel dar doar ...generalitati.Nu ati observat ca eu nu imi dau cu parerea despre caroiajul hartilor ci doar despre carioajul ApAAT..(a fost o gluma)
Si pt ca a venit vorba nu-mi explicati mie despre "studiile"(chiar si militare) facute de mARES IMEDIAT dupa '90,stim cu totii ca mARES plecase la vanatoare de sinecuri.Daca nu pica Ceausescu mARES era acum tot col.la esalon dar cu Stefan Gheorghiu absolvit...doar intamplarea a facut ca el sa nu f**ta prin adunarile de partid...ce mai un adevarat parvenit.Asa a ajuns mARES ,NATO-ist in loc de secretar PCR la SMG sau M.Ap.N
Oricum a fost o lovitura dura sa ajungi un biet mazgalitor de harti in loc sa fi devenit secretar PCR la "iesalon".mai ales ca la hartile alea nu gandesti nimic,doar pui pe hartie(parte text si parte grafica) ce au gandit altii...post de assistant manager :))) mai pe scurt secretara....pt ca orice secretara cu o minima pregatire putea face asa ceva.Acum ma intreb cat o fi stat mAres pe sub birouri.(Asta i-o datorez de 2 zile de cand m-a injurat de mama aici pe acest blog ceea ce eu nu am mai vazut niciodata aici.Si il urmaresc de vre-o 10 ani)Mare nesimtire sa-l injuri pe careva pe blog de mama si apoi sa te pretinzi "colonel"....nici macar carutas nu merita!!
PS2 Inca nu v-ati prins ca nu traiesc din inchipuiri si mai ales ca nu suport arogantii care suna a gol'in cutia craniana.Bineinteles ca ma refer la altii nu la dvs
@mAres
Ca deobicei spui numai tampenii
"Ca fapt divers: A fost o mre realizare a lui ceausescu care, incepand cu anii 80 a pus la comanda armatei ofiteri tineri, cu studii solide, ”epurand” pe cei trecuti prin Frunze"
Perioada asta a fost cu mult inainte de 1980...s-a incheiat chiar inainte de 1970 era inceputa din 1962 dupa retragerea rusilor si s-a super accelerat in 1968.In '70 era deja rezolvata "problema".Mai citeste mARES nu te mai bate cu pumnii in piept ca goriloiu'

anonim spunea...

@Andrei
Nu a existat denumirea de Dn RdLc niciodata...doar companie RdTh sau NOD RdTh,echiv Dn echiv B.
Din pacate toate functiile in B.RdLc erau mai mici cu cel putin un grad coresp functiei decat la Dn RAA....bine si treaba/misiunea era alta.Nu mai zic nimic ca se consuma timpul degeaba iar mAres tot nu v-a pricepe nimic...el pricepe doar unde si cum "sa dea din coate" pentru a obtine diploma de "CEL MAI MARE OPORTUNIST AL LUMII"
Si cand ma gandesc ca mai avea max un an si pleca la Academia Stefan Ghiorghiu???....sau poate a fost si l-au echivalat cu AISM ca deh asa facea el "studiile" dupa '90(Iliescu stieee).Mama buna armata asta cu toate scursurile!!
Sau ma insel dom'Andrei? Nu au fost ekivalati(ca sa scriu "romaneste")absolventii de Stefan Ghiorghiu cu cei de la academia de cda si stat major .Asa a ajuns UTC-istul (functie propozabila pt stefan ghiorghiu sa aiba AISM insa l-au tras sefii pe linie moarta inchis intr-un birou si dat munca de sclavete...câââh!!

Andrei spunea...

Era cat pe-aici sa va cred ca nu va "dati cu parerea" despre alte specialitati, pana sa incepeti cu obsesia dv, Mares. Despre care, in ce priveste cartea militara, cred ca sunt cel mai indreptatit de pe acest blog sa vorbesc, fiind colegi de camera in Ac. Si am scris odata. Este mai corect sa i va adresati direct, daca aveti ceva sa-i reprosati (cu siguranta altceva inafara de nivelul cunoasterii cartilor militare), dar nu sa denigrati o categorie de ofiteri, absolventi de Ac, afirmand ca sunt “mazgalitori de harti” la care “nu gandesti nimic, doar pui pe hartie (sic!)”, secretara etc.
In privinta acelui lt maj devenit cdt RAA din cdt Pl Mtr AA, ati vrut sa scrieti, de fapt, la fel ca in cazul sefului de St Maj, ca a avut traseul cdt Pl Mtr AA, Ac, si apoi cdt RAA? Pentru ca in postare scrie “de pe functie cdt Pl direct in functie de col la max cdt RAA.” Banuiesc ca si la AA, cdt Pl erau functii fara Ac, iar cele de cdt R erau cu Ac.

Iulian Mareș spunea...

Serban,
Eu nu îți spun ca scrii prostii ci ca este exact cum am scris. Ceea ce scrii tu este cu totul altceva...
Numirea de Cdt tineri corespunde perioadei pe care am reliefat-o.
Dacă vei continua cu jignirile...

anonim spunea...

https://www.timesnewroman.ro/monden/magnet-imens-montat-in-strehaia-ca-sa-atraga-racheta-chinezeasca-la-ei/

Iulian Mareș spunea...

Nu, domnule Șerban!
Din cauza ca ai avut "interzis/restricție" de circulatie pana în 40 Km de AISM debitezi mereu numai lucruri eronat voite! Niciodată absolvenții de Ștefan Gheorghiu nu s-au ekivalat în Dl. Tatălui. Poate doar în mintea soldaților...
*Repetând o prostie la infinit, devii convingător?
*Mi-aș fi dorit sa dai examen odată cu mine, sa ne tocim coatele în amfiteatre și la seminarii, însă tu, ca un laș nu ti-ai dorit asta și m-ai lăsat singur. De ce? Dacă ti-am scris cam când am terminat, nu poți judeca singur ca nu avea nicio treaba UTC decât în mintea unor "asimptomatici" ...?
Dacă îți mai scriu și rezultatele, (numai la cea mai dura licență care a existat în UNAP) o sa constați ca nici în generală nu aveai notele alea...
*Noi neam înșelat cu tine pt că dacă la vârsta asta nu poți retine multe lucruri în tinerețe ai avut un plus de 5-10%!
Este o asa mare problema xa le-a numit Batalioane?

anonim spunea...

da in aer si erau sute.Intrebati si KUB-istii de la trupe.Noi la bv am lansat 2(doua) "bucati" la 6 sec interval, pana ne-am prins de smecherie dupa care doar le-am urmarit trseele.Ulterior in ian sute de role de inregistrari au plecat la ordin catre bucuresti incarcate intr-un camion DAC.(pentru cercetari/oficial)De atunci nu s-a mai auzit nimic de ele in 30 de ani.Si asta s-a intamplat in toata tara in toate U care aveau volhov,dvina,neva,kub sau strela.E usor de intrebat pe oricine a partcipat efectiv.Eu banuiesc ca tot absolventii de stefan ghiorghiu aveau nevoie de inregistrari,ei si aliatii lor nea Ilici si toar'sii...

anonim spunea...

si mai am o tona de explicatii perfect logicr bazate pe argumente stiintifice.De fapt situatia e cunoscuta si de pilotii de mig-uri care avea tinta pe radar dar vizual nu aveau nimic daca li se cerea si identificarea vizuala.Kiss stie si el situatia ca a auzit-o

Iulian Mareș spunea...

Ai dreptate, nu s-a renunțat în totalitate...
Se folosesc și niște coli din celut, transparenta, pe care se lucrează situațiile zilnice, cursurile de acțiune...etc. știi ce greu este sa materializezi UM de AA?
Mai ales ca cele din SMFA "își skimba f des locul!"
*La întrebarea dumitale am răspuns eu acum câteva luni și de atunci...
*Sfat: daca nu îl vrei ca dușman lauda-l și pe el, putin! Te rog....!

anonim spunea...

spiritul lui Haret
si ca s-o nu o mai lungesc va pot spune doar ca nivelul de instruire oricat de bun ar fi nu poate contracara nivelul superior al tehnologiei.
oricine vinde o arma oricand oricui se asigura inaintea vanzarii ca are armele perfecte a contracara 100% arma ce urmeaza a fi vanduta cu atat mai mult cu cat creste gradul de tehnologizare
arma vs contrarma
sancta simplicitas:))

Andrei spunea...

Da, va inselati. Mares a facut intrat si absolvit facultatea de Cda si St Maj, Arme Intrunite si absolvit in primii 10. In acel an, din aproape 100 de locuri au fost declarati admisi numai 24 (inclusiv Mares), din cauza dificultatii si volumului subiectelor. La fel, aproape 1/3 dintre candidati au picat examenul psiho. Pt ocuparea tuturor locurilor, dupa dezbateri ce au durat cam 5 saptamani (organizarea unui nou examen sau coborarea stachetei la notare; s-a decis a doua varianta) s-au anuntat rezultatele. Pentru ca cel care era cdt AISM, g-ral Agape sau Agapie, poreclit Marele Alb, fost cdt Bg Art Tecuci sau Focsani, din Rz MStM, a introdus in premiera criterii vest plus indigene la toate disciplinele de examen, inclusiv psiho (6 ore). La probele scrise tot au mai ramas aproape 4 candidati pe loc.
Aveti dreptate, partial, despre sistemul de echivalare a Ac Politice cu cea de Cda (nu si St. Gheorghiu). Totusi, absolventii Ac Pol au dat examene gen FF, cu perioada de 2 saptamani de pregatire inainte, timp de doi ani, daca mi-amintesc bine, sigur 1 an, cu examen de diploma (nu licenta ca la Cda si St Maj). Clar ca aceia nu aveau nivelul de pregatire necesar, dar tot ne-au blocat multe locuri, ei fiind deja titulari chiar si fara dobandirea echivalarii. Multi dintre ei fiind cunoscuti, i-am ajutat cu hartile pt diplome, apoi am aflat ca i-am ajutat sa ne arunce pe noi in A IV, majoritatea. Bine, oricum ar fi fost trecuti, era ordinul dat de Vasile Ionel.
Sa stiti ca era la fel de greu sa intri si la Ac Pol, si la St Gheorghiu, la ultima chiar mai greu decat la prima.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ei, vax, ca nu s-a intamplat nici un colaps!

Huhu Rezea spunea...

Cine a urmărit traiectoria navei și-a dat seama că nimic nu a fost lăsat la voia întamplării. Chinezii au tinut sub control nava.

CEZAR spunea...

In acest caz..ar fi trebuit sa cada in ..Marea Chinei....???!!!

CEZAR spunea...

NU a contestat nimeni ca Mares a absolvit Academia..
Eu intreb CE SCOALA DE OFITERI A ABSOLVIT ?..unde si cind..??
NB
La Academie ..am putea eventual sa-l rugam sa ne spuna asa ca intre prieteni..:
Mares cine ..te tinea DE MINA..??
Ca doar asa se obisnuia ..de la intrare si pina la absolvire..!!
Sau zici ca nu-i asa domnule Andrei !?
Si te-as mai intreba ..CE FUNCTII DE COMANDA AI ASIGURAT DUPA ABSOLVIRE?
Unde si pe cine ne prezinti ....ca sef..prieten ..etc..

Leo spunea...

Eu sunt convins că a fost "rolul întâmplării" şi nu expertiza Chinejilor. După ei potopul , nu-i interesează ce dezastru au provocat lumii cu covidul și nici nu-i interesa pe unde cădea racheta (Chinejii se joacă cu focul prin curțile altora...)
dacă era ceva controlat , ne spunea Miluț din prima.............

Trofin spunea...

Corect ! I-au lăsat pe americani să bâzâie și să-și arate mușchii.

anonim spunea...

mARES
in specialiatea mea cu exceptia controlului functional executat obligatoriu la fiecare cuplare indiferent de cate ori pe zi/noapte a tehnicii,nu exista notiunea de automatism dintr-un motiv foarte simplu.Sutele de variante si manevre de zbor posibile imbinate cu zeci de combinatii de tipuri de bruiaj.Aici chiar ca nu tinea cu "automatisme" data fiind diversitatea situatiilor posibile inclusiv cand aviatia proprie lupta la distanta mica cu aviatia inamica ei intre ei iar noi ne aflam...uffff n-ai cum sa pricepi.Mai bine o las balta

anonim spunea...

mARES
Ai uitat pe aia cu "manusa pe ma-ta"?dumneata incepi si apoi tot dumneata te victimizezi?
Esti o plastelina!!(na ca m-am exprimat elegant)

Calinmihaib12 spunea...

AKORD:..poate că acele role cu "înregistrări" îmbarcate în DAC-ul militar..au ajuns ..în patria mumă: RUSSIA..!

anonim spunea...

@Andrei
Nu are nimeni nimic cu absolventii de AISM...IN NICI UN CAZ!!
toti cdtii mei(cu exceptiile de mai sus) au avut AISM si state lungi de pregatire in SLP pana sa ajunga comandanti:ADEVARATI COMANDANTI de RAA
In schimb am o problema o mare problema cu sinecuristii si "invartitii"
Nu faceti parte dintre ei nici dvs nici alte sute si sute de militari cu AISM.Asta nu scuza existenta milogilor si al pilosilor oricat de mult nu ati vrea sa recunoasteti.Si DA un absolvent de AISM trebuie sa se afle la comanda unei UM sau sa fie sef de stat major sau in statul major cu adevarate responsabilitati de lupta si conducere, nu sa mazgaleasca harti fara a avea raspunderea celor pe care-i duce la victorie sau la moarte.Pacat de resursele investite in asemenea oameni,oameni care nu vad realitatea luptei nu o cunosc si nici nu-i intereseaza imensa raspundere pe care o au in viata sau moartea oamenilor.Bine ca acesti oameni nu sunt lasati sa ia decizii,ei sunt doar "pregatitorii" de documente.Despartiti-va de conceptia ca raspunderea si ceea ce decideati dvs erau si ale lui mares....nuuuu,nici pe departe.Conteaza ce a facut fiecare DUPA absolvirea AISM nu in timpul...reconsiderati si veti vedea ca am dreptate.Va inteleg dreptul de a va apara "casta" e si normal sa fie asa,dar nu e valabil pt TOTI cei ce au absolvit....chiar daca a "luat testul psihologic" Pt mine asta nu e un merit e o normalitate,iar a fi tocilar nu-i totuna cu a fi COMANDANT.Faceti distinctia va rog!

Andrei spunea...

Nea Petrica, sezi ghinisor (nu sunt moldovean, dar imi place cum suna). Este greu de digerat faptul ca Mares stie carte militara, are scolile si cursurile care trebuie si nu l-a tinut nimeni de mana? Dimpotriva, era mereu Gica contra cand lectorul cauta sa impuna varianta catedrei, chiar daca aceasta avea lipsuri. Erau altii abonati la metodele de care vorbesti, nu prapaditii de cdt Cp cu cele mai mici solde dintre ofiterii studenti. Motiv pentru care abia la examenul de licenta (in premiera), cand membrii comisiei de verificare au fost alesi aleatoriu (deci nu lectorii/profesori-coordonatori ai grupelor, cunoscatori ai surselor de miere), deci examene pe bune, si-a ridicat media generala si a absolvit pe locul 7 sau 8 in promotie. Iti mai dau un exemplu. La examenul de licenta, Metodica (Metodica insemna ca iti da o harta goala si tema, iar tu trebuie sa treci toate situatiile, sa stabilesti situatia initiala, generala, misiunile imediate, ale zilei, la nivel D Mc plus A si R), a rasuflat (de la premiantii care aflasera si doreau sa afle ideile noastre, adica a lui Mares si a mea – ma dau rotund !) faptul ca tema va fi D. Mc in ofensiva, varianta catedrei fiind de la nord la sud, undeva in defileul Muresului, zona Lipova. Am deschis imediat o harta si noi doi, dupa analiza terenului, am decis ca cea mai buna varianta de ofensiva este de la sud la nord (corespunzator raionului indicat). Deci impotriva variantei catedrei (de la nord la sud) pentru care, daca o aplicai corect, cu toate elementele de dispozitiv etc, luai 10. Deci cunoscand ca nu vom lua 10 (varianta catedrei fiind tabu) am mers pe ofensiva de la sud catre nord. Rezultatul a fost ca noi doi am luat cele mai mari note. Comisia a constatat ca varianta noastra a fost cea mai buna. Un singur coleg, fost infanterist, dar atunci la SRI, a mai facut la fel, toti ceilalti au mers pe varianta catedrei, deja cunoscuta.
Stii mata ceva, dar nu e cazul in speta. La salariul de cdt Cp., navetist, fiind asigurat doar abonamentul VSD la tren personal, cu doi copii acasa, in anii 92-94, chiar si pana prin 2000, crezi ca putea cineva sa dea bani si la profesori sau punea burta pe carte? Ti-am scris si in urma cu citeva saptamani, abia ne asiguram banii pentru naveta, tigari si masa de pranz. N-ai trecut prin ele, n-ai de unde sa stii. Invatam impreuna, ne consultam, ne certam pe variante, chemam colegi de la Arme pentru consultare etc. Si da, chiar daca e ceva mai mare decat mine, este un prieten, fost coleg, cu care am impartit acelasi cartof sau ou fiert pe resoul din camera si am postit aceeasi tigara. Cam astea erau conditiile pentru majoritatea cadrelor navetiste in perioada 1992 - 2000. Iti suna cunoscut?
Ceea ce am facut eu dupa absolvire (si am facut multe, in timp scurt, cu o singura exceptie - la ordin la esalon mare - numai la trupa) iti voi spune cand ne vom intalni pe holul de la Breaza privind panourile de promotie si rememorand anii de-atunci. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care iti raspund. Un alt motiv este acela ca sunt convins ca esti un tip de treaba, disponibil sa facem un sprit amical cand vom avea ocazia, chiar daca te infoi, te dai duru-duru. Sunt convins ca esti in stare sa-ti dai ultimul leu din buzunar unui coleg in nevoie. Numai incrancenarea asta gratuita pe care o manifesti ma opreste, deocamdata, sa initiez un dialog.

anonim spunea...

CEZAR
9 mai 2021, 16:29
N-are! ...la ultima intrebare/propozitie
Idem: NU pt celelalte
Asta e si n-ai ce-i face:))

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Îți răspund eu...am făcut școală militară particulara...Clar?
Pai creier uscat, dacă cu cu școala molit și cursuri nu ai întrat de 2 X, cum am putut eu întra din prima? Corect? Ca am știut carte și de mana nu ma lua decât câte o femeie...ca nu sunt pe invers!

anonim spunea...

Mda!
"Sa stiti ca era la fel de greu sa intri si la Ac Pol, si la St Gheorghiu, la ultima chiar mai greu decat la prima."

Andrei spunea...

Corecta afirmatia "nu expertiza chinezilor". Ii intereseaza sa dea bine, numai ca le iese de sub control.

Andrei spunea...

Akord, 14:41
Un amic Of RAA Brasov mi-a povestit ca au lansat rachete (am uitat cate, 2-3). Totul pe radar parea real. Si e baiat destept.

anonim spunea...

Eu nu cred ca ar trebui subestimati.Poate acum 30-40 de ani da,dar de atunci eheee...Va recomand pe you tube J-20 V-th generation si ne arata doar ce vor sa vedem,inseamna ca lucrurile sunt mult avansate iar americanii zic why...is better than...
pt cine stie engleza este si mai concludent spusa de americani
https://www.youtube.com/watch?v=GI_IsR1Xauc&t=173s&ab_channel=USMilitaryNews

anonim spunea...

👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard dragă, ce sa zpună Milul miloagă, care nu-i decat o zulă bleagă, trăind de pomană, doar sa doarmă si ză ia jpagă!? Vai de steaua lui apusă si de sleahta-i zupusă care, pe cuvant, toti zunt o apă si-un pământ!... Eu cred ca anume chinezoii au calculat traseul sa lase dâre si urme peste hamerecanci sa se gace dă frică-n bocanci, dar stiind ca pe toată această orbită nu o sa fie nici o amenintare cu frică sau cu rezturi din rezultanta balistică, asa ca au râs dă s-au țâșat si găgat pă ei de hamericănei, care tremorau dă frică-n chiloței si bocăncei, ai dreackului, din toți căpreorii gururilor, iar rusnacii, ca sa hie tacâmul total, au organizat la mișto baro harașo o paradă bal si festival cu dirijorul fatal de mortal, Putinică, sovieticul kaghebist fara frică, care a inspăimântat intregul Natolanit-o si Hamerică cu boamba hatomikă, că pe cap le-o chică, dacă in front mai mijcă!

Iulian Mareș spunea...

US si-a încordat puțin musai, fiind experți în misiuni cosmice, numai pt a vulnerabiliza cât de cât pe gălbejiti!

Andrei spunea...

Clar ca nu trebuie subestimati. Daca vorbim de cantitate, in principal, dar si in unele aspecte din domeniul tehnologiei "civile". Apple se fabrica exclusiv la Beijing, dar si VW, Audi, Benz, in Shanghai etc, mai putin motoarele si cutiile de viteze. Au cumparat Volvo, au scazut performantele. In spatiu au plecat cu navete copiate 100% de la rusi. Iar rusii le-au dat cu o generatie in urma. In continuare au embargo pe tehnologie militara (UE si SUA). Pentru a obtine tehnologie, imbie cu bani firmele mari pentru a produce in China. Produc componente Airbus si vor sa produca intregul avion, numai ca la dimensiuni reduse. Au conditionat deschiderea unei fabrici Tesla cu vanzarea licentelor si in parteneriat. Chiar si o firma Ro a intrat cu o tehnologie in domeniul siderurgic. Au fost destepti si au colaborat la fel, au dat tehnologie cu o generatie in urma. Chinezii au copiat tot si au intrerupt colaborarea. Parere personala, sunt la nivelul tehnologic al Rusiei din jurul anului 2005. In ce priveste economia, prin 2010 au publicat statistici care aratau ca sunt a doua economie mondiala. Numai ca era sistemul de statistici caracteristic si la noi inainte de 90, nu putea verifica nimeni realitatea. Daca erau cu adevarat apropiati de nivelul Japoniei, nemaivorbind de SUA, Taiwanul era deja alipit.
Nu vreau sa va contrazic, am dat numai cateva elemente pentru ca m-a interesat si am studiat putin aspecte referitoare la China.

Ein Stein spunea...

@akord
In razboiul din Vietnam cand rusii au venit cu avionul lor ultimul ragnet, MIG 21, americanii au fost asa de incantati de noul oponent incat s-au simtit datori sa le doboare pe toate, fara sa aibe macar o singura infrangere. Americanii au investit de-a lungul timpului mii de miliarde de dolari in cercetare, putine sau deloc sunt natiile care pot produce ceva competitiv vs USA, cel putin in domeniul militar. Nu uita ca F35 este castigatorul competitiei intre prototipurile Boeing si Lockheed, a castigat cel mai bun, J 20 ala e, bun sau prost. Nu poti sa vii cu un vagon zburator, chiar daca intr-o forma futurista, incropit din furtisaguri, si sa pretizi ca esti oponent, serios zburatoarelor americane de ultima generatie. Cred ca nu ti-e strain termenul de chinezarie. Americanii controleza drone si roboti pe Marte iar chinezii nu sunt capabili sa-si aduca o racheta, in siguranta, pe pamant. Investitia in cercetare si creiere este de capatai, furtisagul nu.

Ein Stein spunea...

@iceparu
Ce intelegi mai tu prin harti? Sulurile alea de maculatura mazgalite in toate culorile curcubeului, in majoritatea lor covarsitoare fara noima si suport? In tarile care se respecta se folosesc harti electronice asistate AI si ML cu o puzderie de facilitati, din pacate la noi inca au un cuvant greu de spus indivizi cu mentalitati si apucaturi anacronice, stai linistit se vor folosi inca multa vreme "hartile", alea de care stii tu.

CEZAR spunea...

Akord- 75..EVIDENT....
=============================================
Dupa cum lesne se vede .Mares..continua sa fie"Alunecos "mai ceva ca un sapun in baia detinutior...
Si asa face de vreo trei ani ..adica de cind a aparut..pe aici !
Va voi exemplifica..minciuna monumentala pe care o sustine..acompaniat si de traktoristul pe MI-8..pe care l-a convins sa-l sustina..ca de - cica au interese comune..
Zice Mares ca a absolvit liceul militar si ca a fost coleg de an..cu MaKiSS..ii stie si banka...a treia de linga geam ..sic!
Dar Traktoristul ii de-o virsta cu mine ! Mares insa s-a dat muuult mai tinerel...cel putin cu 6-10 ani..
Napoleoane...nu intelegi ca nu iese socoteala la aritmetica..??
Daca noi am intrat in LM..pe la 14 anisori...Tu sclipitorul...oi fi intrat pe la ..8 ani hi..hi..hi..Greu de crezut cu toate ca la tine nu-i imposibil...
@?Andrei...
Sa se aplice PLX..199..si bem koniakul cu placere...
NB
Cunosc multe din bucataria interna a AISM (ce-mi place abrevierea)..sic
Te rog ia nota..am dat examen de 2 ori ! Am cazut prima data cu aproape 7..si numai pentru ca aveam ceva" greutati "cu limba rusa ! Am luat putin peste 5..ca sa nu fie 4..si nota intra in media generala...
La adoua incercare dupa ce Strategii.. din AISM..au concluzionat ca nu-i cazul sa pregateasca in Academie numai vorbitori de rusa hi..hi..hi !( au fost situatii cu indivizi care au luat 10..la rusa....)..au decis ca limba straina sa fie cu caracter ..Admis ..respins ..fara a mai conta ..la medie..
Ei bine am picat si acum cu o medie mai mica decit prima data...dupa ce am trecut de rusa..!!
In fine..cu ajutorul unui coleg care intrase..cineva m-a luat de mina..si m-a intrebat asa zimbind
Bai Tu al cui copil esti ..pe aici..? Orfan sa traiti....
Ia sa vi cu X-colegul si prietenul meu de familie..in data de ...la mine acasa ..sa mai vorbim...
M-am dus...a scos o harta - de invatamint.. cu o situatie initiala..m-a pus la o masa..si au plecat in alta camera..
Era simplu..introducerea unui esalon doi si dezvoltarea ofensivei unui B.Imc..pe o directie..
Dupa 20 minute i-am dus.o desenata..nu cu amanunte si 2 esaloane mai jos sau cu tente..
Ok..la rusa treci..e Admis Respins..?
Sper..
Ei oi memora si tu un text cu 4 fraze...etc...
Esti al meu...
Nu mai intru in amanunte
Nu m-am mai dus..
Probleme personale...multe le-ai subliniat si Tu...
====
Nu am treaba cu Academia..e de dorit sa scoata NUMAI NAPOLEONI...
Eu cu Marers am treaba...pentru ca s-a prezentat aici pe blog ..tare gretos....
Stiinta lui ii numai TOCEALA...
I-am mai spus eu unuia ..REAL..
Tu daca vezi un Tc inamic ca vine spre noi ..scoti regulamentele si incepi...distanta ..vint ..incarcatura...viteza...si cind .te hotarasti..tancul a trecut peste noi demult..
Eu..sint SUPERFICIAL..asa ma critica el...Deci eu TRAG..IL FAC TANDARI..apoi pun un ..majur sa scrie raportul..viteza ..incarcatura...faptul ca ne-a injurat de mama etc..
Asta este

anonim spunea...

Andrei
Da eu am gresit au fost 3 in total(deci in total pe R, a nu se intelege altceva)nu asa cum sustine mares "fara numar"
Si da aveti dreptate.Toti erau baieti destepti toba de carte,de tehnica,de intretinere(ca nu ne faceau altii "mentenanta":)) ) de tactica trg cu RAA si tactica de Av,inclusiv caracteristici th-tactice ale aviatiei (posibil inamice-ca nu poti lupta impotriva inamicului inainte de a-l cunoaste f bine daca se poate chiar mai bine decat te cunosti pe tine)
Intr-un cuvant toti baieti unul si unul.Inmaterie de cadre incadrarea era facuta in proportie de 70-80% din mm 10% of iar restul gradati(frt,cap doar strict pt acoperire ture serviciu cate unul max 2)...in rest pl.c-da, garda,si bt. aprovizionare-tp(denumiri de atunci)
PS am uitat sa mentionez ca eu eram cel mai prost.In conditii de SLP nici nu se putea altfel;In rest puteti intreba la bv despre mine ca ma cunosc toti,inclusiv fosti mt sau mt.redus aflati acum la o varsta respectabila....puteti afla tot felul de chestii mai mult sau mai putin placute....c'asa-i in viata
ii intrebati de "akord" si stiu ei "cu ce se mananca".De asta sunt linistit,ca am lasat ceva in urma cu munca cu multa munca si eu si ei
O zi buna,sper ca nu v-am plictisit dar aici inchei capitolul "amintiri" ca toti suntem doldora de asa ceva....ma rog,poate nu chiar toti:))

anonim spunea...

CFI
N-o fi fost bun magnetul?:)))

anonim spunea...

Ein Stein
si de acord si impotriva
-chinezii produc "chinezarii" sa spunem...sosete/fulare in zeci de variante cu zeci de tipuri de calitate si bineinteles cu preturile corespunzatoare.Problema chinezariilor este a "importatorilor"romani care cumpara de acolo cele mai proaste produse pt profit maximizat aici in RO.Credeti-ma cunosc asemenea persoana care periodic asteapta in constanta sa-i vina containerul cu gunoiase din China la preturi "de gunoi".Acum se apropie cu pasi mari de faliment in magazinul pe care-l detine...romanul nu mai pune botul iar baba(ca baba e-energica e adevarat) a ramas incremenita in trecut.Nu vreau sa ma dau mare dar am aflat ca uneori asa de bine "copiaza" chinezi ca scot produse mai bune ca originalele.Eu totusi refuz sa cred ca o natiune cu o vechime de peste 5000 de ani e formata din prosti...istoria a dovedit pana acum de nenumarate ori ca nu este asa.(istoria si cultura chinei cat si cea universala)
Ref la Vietnam:Da le-au doborat deoarece erau pilotate de vietnamezi fara experienta de lupta(nu le-au pilotat niciodata rusii si motivele sunt multe nu doar unul) dar nu uitati statistica oficiala in care SUA a pierdut peste 3500 de avioane iar F-105 thunderchief abia intrat in lupta a fost retras inca din cursul razboiului "de bun ce era" dupa pierderile suferite
Grosul pierderilor in aviatie a fost adus de abia cu complexele de RAA Dvina de care americanii au fost luati total prin surprindere.Mai ramane doar sa spuneti ce frumos au "infrant" americanii in vietnam.Nu urmeaza cumva modelul afgan dupa experienta sovieticilor? "Gurile rele" spun ca si aici am infrant de data asta si noi cu "partenerul strategic"?Dar sa revin.Nu as crede pe de alta parte ca J-20 e doar un vagon zburator.Inaintea lui au mai fost multe J-uri(ca tipuri) incepand chiar de la J-2 parca .Nu le tin partea dar cred ca nici nu trebuie subestimati.Cand subestimezi pe cineva batalia e deja pierduta( a spus Sun-Tzî.... fir-ar tot chinez si asta:))
Intrebare: stiti ce a dus racheta aia chinezeasca(magaoaia aia) pe orbita?Eu stiu ca a dus prima componenta a unei chinezarii pe care nici un stat nu si-a putut acorda luxul de a-l construi singur.Racheta a dus deja prima parte si mai sunt inca 6 de transportat plus multe alte zboruri pt asamblare si alte "maruntisuri" de astea.Aveti mai multe eu va trimit doar una
https://www.zf.ro/eveniment/china-vrea-sa-isi-construiasca-propria-statie-spatiala-pana-in-2022-19116737
PS De F-35 stiu ca a avut pana acum nenumarate probleme pana sa intre la operationalizare si costa enorm unul singur + ora de zbor intretinere.Va promit ca ma documentez dar stiu ca au fost mari probleme.....si apoi concurenta asta "in familie" cam miroase a spoliere de buget al apararii.N-ar fi o noutate sau mai vazut cazuri:))

"Flying the F-35 currently costs $36,000 per hour, and it has a projected lifetime cost of $1.7 trillion."
5 mar. 2021
credeti "ca-i tine" la o flota de minim 2500-3000 de F-35? adunata la celelalte cheltuieli?deja parca prea multe si prea mari pe intreaga planeta?...iar F-22 raptor nu se simte nici el prea bine:))
O seara buna!
fara resentimente sper

anonim spunea...

Ein Stein
o mica completare(in loc de apa rece)
oficial lista pierderi/sursa armata SUA(eu banuiesc ca sunt cosmetizate dar oricum si asa sunt incredibil de mari
În timpul războiului din Vietnam , mii de aeronave americane s-au pierdut în fața artileriei antiaeriene (AAA), a rachetelor sol-aer (SAM) și a interceptorilor de luptă ( MiG ). Marea majoritate a pierderilor din lupta SUA în toate zonele din Asia de Sud-Est au fost către AAA. Royal Australian Air Force a zburat , de asemenea , misiuni de luptă și în Vietnam de Sud de transport aerian, așa cum a făcut Republica Vietnam . Dintre avioanele cu aripi fixe, s-au pierdut mai multe fantome F-4 decât orice alt tip în serviciu cu orice națiune. Statele Unite au pierdut 578 de UAV-uri (554 peste Vietnam și 24 peste China). Au existat aproximativ 11.835 de elicoptere americane care au servit în războiul din Vietnam. Înregistrările SUA arată 5.607 pierderi de elicopter În total, armata Statelor Unite a pierdut în Vietnam aproape 10.000 de avioane, elicoptere și UAV-uri (3.744 de avioane, 5.607 elicoptere și 578 UAV-uri). Republica Vietnam a pierdut 1.018 de avioane și elicoptere din ianuarie 1964 până în septembrie 1973. 877 de avioane din Republica Vietnam au fost capturate la sfârșitul războiului (1975) Din cele 2750 de avioane și elicoptere primite de Vietnamul de Sud, doar aproximativ 308 au supraviețuit (240 au zburat în Thailanda sau Navele de război americane și 68 s-au întors în Statele Unite). Statele Unite, împreună cu aliații lor (Republica Vietnam, Coreea de Sud, Australia, Thailanda, Noua Zeelandă), au pierdut aproximativ 12.500 de avioane, elicoptere și UAV-uri. Vietnamul de Nord a pierdut 150 - 170 de avioane și elicoptere.
Lista pierderilor de avioane din războiul din Vietnam - https://ro.other.wiki/wiki/List_of_aircraft_losses_of_the_Vietnam_War
Lista pierderilor de avioane din războiul din Vietnam - List of aircraft losses of the Vietnam War Lista pierderilor de avioane din războiul din Vietnam - https://ro.other.wiki/wiki/List_of_aircraft_losses_of_the_Vietnam_War

anonim spunea...

Ein Stein
gata ultima
spuneti dvs"Investitia in cercetare si creiere este de capatai, furtisagul nu."
Stiti de unde provin creierele alea? Am fost in US de 2 ori cate 6 luni....creiere americane? aproape de zero. In rest de oriunde de pe glob...deci unde-i furtul? Nu se fura procesoare si tehnologii se fura direct creierul cu ambalajul anatomic cu tot.Si ceasca stia chestia asta inca de dupa anii '70 si noi nu stim? haida de...!!

Leo spunea...

Flavius, este alt Miluț ( cel care ne spunea de curând că extratereștrii bântuie printre noi acum pe străzi fără ca noi să înțelegem asta etc...etc..) , nu la care te-ai gândit tu. Este Miluț , generalul științifico-fantastic de rachete de toate tipurile.

Iulian Mareș spunea...

Serbane,
pot fi de-acord cu tine in masura in care intelegi ca nici situatiile tactice sau operative in care se concepe un antrenament nu pot si nici nu trebuie sa fie mereu identice!
AISM pregateste si liceantiaza in Arta si Stiinta Militara ofiteri de comanda si/sau stat major! Dupa cum bine stii, in nicio UM/MU nu exista un birou de creatie/conceptia de sine statator, acest rol fiind asumat de BPL, B.O./A, M, S, G, J-3!
Si da, am indeplinit functii de comanda, Cdt B, apoi am trecut in statul major de la CA in sus, operatii, operatii speciale, informatii (G-2) si serviciul operativ!
Cred ca ti-ai dat seama, in sfarsit, ca nu am avut nicio pila, ba din contra, spiritul meu de a cerceta eu insumi mi-a mai adus si necazuri, uneori. Sa retii un lucru, de la unul care a intocmit aplicatii complicate (fortare, lupta in incercuire si iesirea din incercuire...etc) cei care le au cu metodica au stiinta de carte, nu gluma. Ce nu mi-a placut la postarile unora? Simplu: ei, acestia, cred ca noi/eu nu am trecut prin trupe, nu stim cu ce se mananca, nu cunoastem realitatea pregatirii oamenilor; in cazul meu 17 ani numai la trupe. Uita-te la Padina, nici pana azi nu a inteles ceva, esential: Kis a fost coleg de liceu cu mine, nu de clasa, an…etc; doar am avut aceeasi profesori fiind la aceleasi clase, A-uri si in plus el avea ”niste protejati”, consateni in clasa mea!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
ma uimesti cat de lejer esti si asta explica ca nu ai habar sa introduci ceva, dar sa introduci es. 2!
Pe mine ma face sa rad prosteala cu scl mil! ... ca si cum ar fi zenitul invatamantului militar! Da mai, am facut-o, nu vreau sa-ti zic nici cine mi-a fost Cdt.Pl. caci o sa cazi in cur! Este ca si cum l-ai intreba pe un inginer, ”dumneata ai facut scoala gimnaziala?”
Sa recapitulam, intrucat mustesti de dorinta: gradinita-DA, Scoala gimnaziala cu 8 clase-DA, LM-DA-din pacate, Scoala Mil-DA, AISM-DA, Colegiul de Razboi-DA.
*Nestiutorii spun studiului aprofundat Toceala?
**Exemplul cel mai prost, ales de tine: ”Tu daca vezi un Tc inamic ca vine spre noi ..scoti regulamentele si incepi...distanta ..vint ..incarcatura...viteza...si cind .te hotarasti..tancul a trecut peste noi demult..” ... nu domnule, acestea sunt reglaje si automatisme stabilite prin proceduri de tragere pe care ar trebui sa le cunoasca orice executant! Dispozitivele optice iti confera posibilitatea aflarii vitezei si inaltimii tintei... Daca ai fi facut carte aflai ca datele meteo (presiune atmosferica, viteza si directia vantului, temperatura pe momente ale zilei, rasaritul si apusul soarelui) le primesti prin dispozitii de lupta.
Te rog, nu-mi forta mana in domeniul realitatii militare; nu oi fi eu meserias in toate armele, insa nici lectii nu iau de la oricine!
Uite, imi place de Serban, ca-si apara arma insa el tine ascuns ”mistere”: atacurile aeriene ale aviatiei, se produc in valuri succesive, pe directii si inaltimi si au ca misiune și ”orbirea” si lovirea sistemelor de arme AA, nimirea/neutralizarea ”okilor” prin bruiaj puternic din aer concomitant cu lovirea tintelor marcate de catre fortele speciale! Dar asta tine de specialitatea armei lui si nu ma bag in bucataria lor!
Toata lumea vrea sa se compare cu rusii, o nebunie (din 2000-2014 armata rusa a skimbat toate sistemele de bruiaj electronic, coborand cu statie de bruiaj pana la B.I.)
Nu ROU ci toata EU nu are cu ce se opune acestui colos! De fapt sunt voci autorizate care au afirmat de mult timp ca ideile neomarxiste privind apararea EU prin forte proprii si renuntarea la sprijinul US Army sunt concepte KGB, preluate si sofisticate de FSB/era Putin-Țar pe viață!
Padina, sa retii un lucru: din antikitate si pana azi lupta, razboiul, ca fenomen social brutal, nu s-a desfasurat haotic, intamplator la hazard ci avand la baza arta si stiinta militara pe care se adauga fantezia comandantului, curajul si nebunia in bunul inteles! Napoleon a teoretizat si a pus in practica beneficiile unui stat major in adevaratul sens al cuvantului.
Haosul, hazardul il regasim in parte la comandantii de teren ai gruparilor teroriste sau incipient insurgente, pana la organizare. Poate nici la ei...
Daca am intervenit si ti-am demolat ”enunturile” cu argumente, asta inseamna ca sunt ”gretos”? Eu cred ca nu trebuie sa las pe cineva sa debiteze piese numai pentru a produce span, pentru ca eu nu fac rabat de la anii de ”toceala”, insa, la rugamintea ta expresa, pot inkide okii pe principiul: nu a stiut pana acum si la ce i-ar mai folosi de acum incolo! Nu?
Si da, am mai folosit termenul SUPERFICIAL, insa nu cu tenta de critica ci de constatare!

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
dar poporul cum traieste? caci, pana la urma asta conteaza! Poti face o paralela cu noi cu UE, cu EU?

Andrei spunea...

Iulian,
10% - Monaco; 30% - Spania, Italia; 30% - Romania; 30% - R Moldova. La modul grosier, plus minus ceva procente. Zona costiera de est si de sud dezvoltata (unele centre urbane super-dezvoltate). Scade pe masura ce mergi catre centru si vest.

anonim spunea...

Un popor de 1mld si jumatate de oameni,popor care vine din "istoria" lui Mao si trecut prin "revolutia culturala" a aceluiasi Mao,un popor fara colonii si cuceriri a continente intregi( ca si America e a americanilor nu-i asa??:))) in timp ce indieni mai exista cativa in rezervatii-sic..)iar segregatia rasiala a luat sfarsit abia acum de foarte curand prin anii '70(doar oficial ca ea de fapt este inca vizibila pe strazile americii).Intrebati un pic americanii "de culoare" care au luptat in WW II pt tara lor cum au fost priviti pe fronturi chiar de "camarazii" lor si cu ce s-au ales la intoarcerea "in patrie"...sau macar vedeti filmul Red Tail un film despre istoria recenta a WWII,absolut real.Escadrila "red tail" chiar a existat
PS Pe de alta parte se poate spune;"nici cu negroteii nu mi-e rusine"...si aia niste putooori!!!

anonim spunea...

as fi vrut sa-i vad pe "franceji,engleji,olandeji si alti eji ce ar fi fost ei acum fara coloniile stapanite si supte de resurse sute de ani
numeri pe degete tarile dezvoltate altfel, prin propriile puteri, decat prin rapt si furt...pe degetele unei singure maini:))Iar la furt au fost supuse nu doar tari ci continente intregi.Sau nu-i asa?
Deci tinand cont de mai multi factori parca nu ar fi chiar de condamnat aia mici galbeni cu ochi oblici
Restul se numeste superficialitate!...multa!

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
Mulțam!

Andrei spunea...

Daca "ejii" erau subdezvoltati, nu stapaneau marile, oceanele, continentele. Coloniile au suplimentat veniturile. Tot "ejii" au fost si sunt locomotivele progresului, cea principala - dpdv organizare politica, legislativa, economica-financiara, stiintifica - fiind Marea Britanie.

Andrei spunea...

Adevarat. Numai ca segregatia din prezent este indreptata impotriva albilor. Intre un alb si un negru, cu aceleasi competente, angajatorul il va angaja pe negru, de frica unor eventuale acuzatii de rasism. Si la PS aveti dreptate. Prin 1978 Romania a trimis fratilor cubanezi cca 800 de muncitori romani sa-i ajute sa culeaga bumbacul. Romanii cei lenesi si prosti - parca asa spunea un coleg ce-si face veacul prin Germania de vreo 20 de ani - au ramas uimiti cand ii vedeau pe cubanezi ca fac pauza de aghioase intre 12 si 17 din cauza arsitei, probabil sa nu li se decoloreze pigmentul.

y spunea...

ALBII ȘI IDEOLOGIA WOKE
Cred că nici nu gândiți prin ce trec și ce li se mai pregătește albilor din SUA, GB, Franța și în curând celor din restul europei (și a început și la noi).
În sua, Nancy Pelosi (partidul DEMOCRAT, atenție) - purtătoare de cuvânt în congres – consideră că este de datoria ei dată de Dumnezeu să înlăture orice republican, iar albii mai că sunt obligați să meargă la cursuri de reeducare în care învață cum să-și ceară scuze față de minoritari, doar pentru vina de a fi albi. Dacă mai sunt și heterosexuali, conservatori, sunt cu atât mai vinovați.
În anglia a avut loc o conferinţă la care s-a susţinut că imperiul britanic a fost mai rău decât nazismul, iar Churchill, acest fals erou al luptei împotriva fascismului, a fost un fascist şi un criminal rasist!
În franța se discută dacă la dezbaterile în care se vorbește despre minorități să poată participa și albi și dacă li se permite, atunci ei trebuie să tacă din gură și să nu vorbească.
https://www.foxbusiness.com/politics/sen-rick-scott-work-corporate-america-backlash?fbclid=IwAR2-8HWQHxoZi2m9HlkaTpT9XsZpOo_L_hHigeKukOj27YPfsQxTrj-0TeA
https://republica.ro/cum-priveste-un-roman-in-uk-sminteala-care-otraveste-mintile-britanicilor
https://gandeste.org/analize-si-opinii/petre-caluian-victoria-neo-marxismului-in-america/119130/

Calinmihaib12 spunea...

...și prin zona noastră balcanică
: sud-dunăreană,..teritoriul și populația pelasgică..a cam fost cucerită și.."desființată" de cele 3-4 valuri de strămoși ai grecilor.."sosiți.. din vastele stepe euro-asiatice și din.. TRANSILVANIA..! cu vreo 1500-2000 de ani B.Ch...!
..cu alte cuvinte.."cuceritorii" ..au scris istoriile lumii "civi lizate"..!

Iulian Mareș spunea...

Asta e ori în premieră ori prea codificată....?
Pe mine m-ai pierdut aici. Pelasgi zici? La 1500 dH?

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
1.nu.."dH" am scris,ci "B.Ch."= "Before Christos"..!(= înainte deChristos= pt.necunoscătorii limbii engleze..!;
(Mircea BADEA ..la A.3-TV nu știa că: "A.D." = asociat unui..AN..înseamnă: "Anul Domnului"..!?); dar asta e problema lui și a celor care nu știu..!).
Cu vreo 1000 de ani B.Ch.: în Europa de vest și centrală trăiau CELȚII,dintre care o parte a migrat spre est și sud: în Balcani și Asia Mică: prin sec.V-III B.Ch..
Cele 3-4 valuri de greci: aheii,ionienii,eoliene și dorienii, care "au venit" în GRECIA și Asia Mică,cu 2000-1500 de ani B.Ch., cucerindu-i pe PELASGII autohtoni, își au originea din mai multe zone EURO-ASIATICE,dar cu preponderen ță din 2"bazine":
=Rusia meridională: nord-pontică și
=Aria carpato-dunăreană: Basarabia și Transilvania..!
Sunt cele 2 ipoteze scrise în cartea: "AVENTURA GREACĂ" a lui Pierre LEVEQUE, Ed.MERIDIANE, BUCUREȘTII,1987.
Sigur mai exista și alte ipoteze de lucru privind originea grecilor cuceritori ai Greciei pre-elenice..!