Un produs Blogger.

luni, decembrie 06, 2021

Olandezul Verstappen nu știe să piardă

15 comments
După ce în etapa de ieri a Cursei nocturne de Formula 1 din Arabia Saudită olandezul Max Verstappen, pilot al firmei austriece Red Buull-Honda,  a avut câteva tentative de a-l scoate din circuit pe adversarul său, britanicul Lewis Hamilton, motiv pentru care a primit 15 secunde penalizare, la festivitatea de premiere a părăsit podiumul fără să participe la "baia de  șampanie" cu cei doi piloți ai mărcii Mecedes.
Inainte de ultima etapă de duminica viitoare de la Abu Dhabi din Emiratele Unite,  cei doi piloți se află la egalitate de puncte, astfel că, din cei doi, cel care se va clasa mai bine va fi campion mondial al Formulei 1.
Hamilton, câștigător

Verstappen părăsește, îmbufnat, podiumul.

"Trebuia să încerc să-mi păstrez calmul acolo,( se referă la faptul că a scăpat o înjurătură pe frecvența radio a cursei) ceea ce a fost foarte greu de făcut. Am concurat cu mulți piloți de-a lungul carierei mele și am întâlnit o mulțime de personaje diferite, dar în vârf sunt câțiva care depășesc limitele. Nu aplică regulile sau nici măcar nu se gândesc la ele.

Cu siguranță, Verstappen a depășit limita. Am evitat de multe ori ciocnirea cu el și nu mă deranjează să fiu cel care face asta, pentru că trăiești să te lupți în fiecare zi, ceea ce, evident, am făcut" a declarat multiplul campion mondial de Formula 1.

Rezumatul de câteva minute al filmului cursei de ieri din Arabia Saudită cu două restarturi, numeroase incidente  și șicanări criminale, cum rar se pot vedea într-o cursă de Formula 1, poate fi urmărit aici

15 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

La mulți ani cu sănătate domnule Premier!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, cand conducea pe timpuri Airton Senna fabulos masina, ce mai viraje ca niste vraje, ce bucle sinosoidale printre masinile cabrate strans intre aripioare, de parca se duceau la vale in trombe de prafăraie, aproape de caramboale, si ce avansuri isi lua aproape de finish de-i baga pe restul concurentilor, viclean si pe furiș, in declic de cramponare si intrau deseori in tamponare, lasandu-se cu cate o șifonare de tăblăraie si componente de silicoane, iar eu transpiram zgait pe tv, ca o mâță la șoricărit, numarand minutele si secundele sa se termine chinurile si asteptarile, iar cand trecea linia de sosire stia tot blocul ca Airton Sena terminase cursa cu bine, si nu-si mai cheltuiau banii si timpul pe ziarul Sportul sa afle a doua zi deznodamantul! Alea erau curse de mare spectacol, cu sufletul la gura, de mi se facea de la emotii pe garleaja o uscaciune ca o zgură, si nu zic de astia ca ar fi mai in urma, dar farmecul de atunci nu se compara cu cu ce azi are o forma monotonă, chiar ternă, care nu ma mai atrage ca o lantenă...

Huhu Rezea spunea...

Pe timpul lui Sena,monoposturile nu atingeau viteza celor de azi.

Șoimul spunea...

Și Hamilton a făcut aceste gesturi când a pierdut.
Așteptați declinul lui și vă convingeți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, poate ca am ramas eu fixat in trecut, de e bine de stiut ca in acele timpuri, mai sarace in mass media, parca un spectacol sportiv iti exploda cu intensitate emotia si trairea acelei intreceri sportive, perpetuu evolutive in initiative novatoare de-ti tinea inima in palpitare, si exemplific doar pe Nadia, care a stralucit ca o stea, chiar din primul ei concurs mai deosebit incat toata planeta a uimit, caci cine stia de acest copil onestean si amarastean, antrenata intr-o sala de sport licean? Acum, sunt prea tehnologizate, sofisticate robotizate si cu arbitraje filmate, stergand farmecele de odinioara fara interventiile stiintei de afara, dar mai ales fabuloasele sume de bani puse in joc, care acum seamana ca o întrecere dintr-un Cazino cu jocuri de noroc...

monteoru spunea...

Vin muscalii.Partenerul strategic se baga.Zice ca contraataca cu sanctiuni economice.Nu oricine are granita comuna cu imperiul rus.Paruschi iazac.Sdrasvuite tavarici.Davai votca .davai hazeaica.

ifrim spunea...

La brutărie,la brutărie!

ifrim spunea...

Treaba voastră,eu zic să vă obișnuiți cu:"Davai ceas,davai palton"!

Iulian Mareș spunea...

Dragi camarazi, macar 6 luni sa functioneze amorul garantat de pandemie si inca 2 luni prezumtia de nevinovatie!

Iulian Mareș spunea...

Nenea Monteoru,
raman consecvent ideii *cauta si vei gasi....iata:

„Bunii” noștri vecini, ucrainenii, Redactia ART-EMIS 28 Noiembrie 2021

Ucraina este în componența U.E.? Nu!
Ucraina este în componența N.A.T.O.? Nu!
Ucraina este prietena României? Nu!
Atunci de ce Iohannis, „guvernul lui” și cîțuielile dezarticulate de la Kiev ne-au făcut frate cu dracu’ împotriva ursului Mișa? Numai pentru a face pe plac senilului de la casa Albă? (Redacția ART-EMIS)
Câteva motive ca să nu-i plângem „frațește” pe ucraineni:
– în 1918 au încercat anexarea Basarabiei și doar prezența militară a românilor a forțat retragerea acestor intenții;
– în 1945 au dorit din nou anexarea Basarabiei și doar presiunea lui Stalin a dus la eliminarea acestei pretenții; De reținut: românii/moldoveni constitue al treile grup etnic din Ucraina, după ucraineni și ruși; cetățenii etnic Români numărau, în 1989, exact 459.450 de suflete, între aceștia, în regiunea Cernăuți, 151.000, în Odessa, 124.000, chiar în Crimeea peste 4.000 de români, iar în Donetsk, peste 7.500 de români!
– în 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse, împotriva celor româneșți, pentru a desprinde regiunea transnistreană, pe care și-o doreau atât de mult pentru ei!; deși acolo viețuiau, la recensământul din anul 1926, aproape 26o.000 de români, pomeniți în acele locuri de cronicile ruseșți, încă din anul 1150, adică cu peste trei secole înainte de urcarea pe tron, la Suceava,a viteazului domn Ștefan cel Mare;
– din 1992 până în prezent Ucraina. alături de Rusia, a fost parte activă din formatul de negociere pentru regiunea transnistreană… care a temporizat tratativele!;
– în mod permanent au susținut poziția Rusiei și au făcut tot ceea ce este posibil că negocierile să fie formale și să eșueze;
– Cea mai mare parte a mafiei care a condus Republica Moldova după 1991 este reprezentată de ucraineni și nu de ruși, aceștia având rolul clar dat de la Kiev ca Republica Moldova să eșueze pe toate planurile. Cei care au condus regiunea transnistreană promovează acum separatismul la Bălți, Cahul și Găgăuzia sunt ucraineni și nu ruși! Ucrainenii și rușii de loc din Ucraina, au dus o politică de distrugere a identității româneșți din teritoriile ocupate, mai dură chiar decât Stalin în restul imperiului;
– în mod arbitrar, Ucraina deține următoarele teritorii româneșți: patru cincimi din Maramureșul istoric (ținutul Hertza, Apseii de Sus și de Jos, Strasinet Barjavei, Izvoarele Tisei), Satele Hanești, nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (Ismail, Cetatea Albă), Insula Șerpilor(„obținută” de la fosta U.R.S.S.), toate dăruite lor de foștii lideri sovietici.
– timp ce câțiva ani ne-am certat cu ei pe la Haga, am câștigat, iar acum ei sunt foarte supărați pe noi pentru pierderea platformei continentale;”
*urmeaza...*

Iulian Mareș spunea...

Nenea Monteoru!
Continuarea....

”– una din problemele principale ce stă în calea reunirii celor două state româneșți este tocmai Ucraina, (susținută „compensatoriu” de Germania), ce manifestă o opoziție la Unire mai mare chiar decât Rusia. Și am ajuns acum să ne spună „Niet!” și ambasadorul american la Chișinău!
– Ucraina vede în această re-Unire, justificată nu doar istoric pretenții teritoriale ale țării noastre, eventual și ale Ungariei, asupra teritoriului ucrainean;
– prima măsura după „Maidan” – luată de „europeniștii ucraineni”- a fost aceea de a interzice limbile regionale, inclusiv limba româna, a treia limba vorbită în Ucraina!
– Crimeea nu a aparținut niciodată Ucrainei, iar ucrainenii sunt efectiv minoritari acolo; peninsula a fost „dăruita” lor în semn de prietenie de către evreul ucrainean, Nikita Hrușciov, (cel care a bătut cu pantoful în pupitrul de la O.N.U.) în plină perioada sovietică, socotit un gest mai mult formal și niciodată efectiv;
– în Crimeea, cu toate eforturile, prezența ucraineană era mai mult formală. Puțin ar vrea de fapt înapoi ceea ce istoric le-ar aparține, adică bunurile pe care le aveau înainte de căsătoria/divorț. Cererea Rusiei pare una normală (doar din perspectiva dreptului istoric și nu cel internațional) din moment ce această era… un simplu inel de nuntă.
Și acum, bomboană pe colivă din vârful tortului prieteniei: românii nu au uitat cazurile grosolane de „activare” a Canalului Bâstroe, prin blocarea Canalului Sulina, după sufundarea de-a curmezișul, a navei Rostok. Din păcate, vecinii nu ți-i alegi tu, ți-i da Dumnezeu numai dacă vremurile” nu-ți sunt împotrivă.
Notă – enumerare de motive realizată de Radu Dragoș în publicația „Info Brașov în urmă cu cinci ani, dar la fel de actuală și astăzi”

Gicu spunea...

Doar știți că Rusia se "învecinează cu cine vrea ea"!

Leo spunea...

Putină , le-a dat de înțeles USA , că are pregătite niște rachete dedicate sateliților care controloează radarele patrioatelor.
O fi bine , o fi rău.... ?

Iulian Mareș spunea...

Ok...
Dar știi care este cea mai mare tara din lume?
Bingo!
Hungaria!
Pentru ca rusii au întrat efectiv în 56 și nu au ieșit nici azi! Foarte mare țara...🤣🤪👍

Iulian Mareș spunea...

Și bruiajului din aer, sol, mare ce-i va face?