Un produs Blogger.

joi, decembrie 16, 2021

Proiectul de Ordonanța bugetară pentru anul 2022 prevede CASS din valoarea ce depășeste 4000 lei a fiecărui drept de pensie. Pensiile militare nu se indexează în anul 2022

192 comments

 Proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor

Finanțelor15.12.2021


Proiect Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative Asculta
Nota de fundamentare Asculta

Extrase din proiectul de ordonanță

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.


Art. I - (1) Prin derogare de la prevederile art. 38 alin. (4) și (4^1) lit. c) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/ indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține la același nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2021 în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 38 alin. (3) lit. f) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică și funcțiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, se mențin la nivelul aferent lunii decembrie 2021.

(3) Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul care ocupă funcțiile prevăzute în anexa nr. II ”Familia ocupațională de funcții bugetare ”Sănătate și asistență socială” ” la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

 (4) În anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2021, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

(5) Prin derogare de la prevederile art. 18 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2022, valoarea lunară a indemnizației de hrană se menține la nivelul din anul 2021. 

(6) Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (4) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

(7) Prevederile art. 26 alin. (4)-(6) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2023.


Art. IV - (1) În anul 2022, pentru personalul militar, poliţiştii şi polițiștii de penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se menţin la nivelul lunii decembrie 2021.

(2) În anul 2022, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2021.

Art. VII - (1) În anul 2022 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.


ART. XXIV - Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

5. La articolul 100, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

”(1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei și, după caz, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V - Contribuţii sociale obligatorii”.

11. La articolul 153 alineatul (1), după litera f^1) se introduc două noi litere, litera f^2) și f^3) cu următorul cuprins:

”f^2) Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii şi casele sectoriale de pensii, pentru persoanele care realizează venituri din pensii;

            f^3) entităţile care plătesc venituri din pensii, altele decât cele prevăzute la lit. f^2);”


12. La articolul 154 alineatul (1), litera (h) se modifică și va avea următorul cuprins:

“h) persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii, de până la suma de 4.000 de lei lunar, inclusiv, precum şi pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală;”


13. La articolul 155 alineatul (1), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a^1) cu următorul cuprins:

”a^1) venituri din pensii, definite conform art. 99, pentru partea care depășește suma lunară de 4.000 de lei;”  


15. La articolul 157 alineatul (1), după litera t) se introduce o nouă literă, lit. ț), cu următorul cuprins:

„ț) valoarea nominală a tichetelor cadou prevăzute la art.76 alin.(3) lit. h), acordate de angajatori/plătitori de venit, potrivit legii;”

16. După articolul 157^2 se introduce un nou articol, articolul 157^3, cu următorul cuprins:

"ART. 157^3 Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate pentru persoanele fizice prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. a^1)  

Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din pensii, o reprezintă partea ce depășeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie.”

ART XLV

6)  Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile militare de stat stabilite în condiţiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei.

192 de comentarii:

Lenovi spunea...

https://www.g4media.ro/salariile-si-sporurile-din-sectorul-bugetar-nu-vor-creste-anul-viitor-proiect.html
Care naiba i adevarul, vor creste sau nu salariile la militari si polițiști? Comunicatul SNPPC spune una, aici se spune alta.

Iulian Mareș spunea...

Ce bine că s-a aflat adevărul... pupici mici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Lenovi, era bine acum, presupun, sa ne spuna mama Omida ce vede ea despre pensia mea in oglinga in care se uita sa-si vada pilda, sau la baba Vanda, care desi oarba, vedea ranga cu care-si deschidea la vatra usița pentru hâța, hâța, pârța, pârța si la ceanga si la manga, asa, de-a creanga!

Marius spunea...

Dupa ce spune acest draft nu cresc nici pensiile nici salariile ,una spune sindicatele,una apare in mass media,si alta apare in document.Cred ca totul e o mare cioaca .

Leon spunea...

Acest proiect de Ordonanta este varianta initiala.
In sedinta de Guvern de maine, vor apare si modificari la salarii si la pensiile militare.
Ar fi culmea sa retii CASS la pensiile militare dar fara o indexare a lor..!
Ce facem, revenim la perioada Basescu-Boc din 2010..??

Andrei Cosmin spunea...

Incredibil cum a putut sa ajunga premier un imbecil fara nicio idee. Merita scuipat si atat. Mai mult de atat nu se poate face. E fix ca un rahat de caine in asteptarea ploii.

Andrei Cosmin spunea...

Daca indexezi pensiile militare, trebuie sa indexezi toate pensiile speciale. Deci nu se va schimba nimic, ramane batuta in cuie varianta asta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum eu intreb cu nedumerire si indreptatire: Daca mereu ne sar indexarile-actualizarile, n-ar fi normal ca macar in 2023 sa se faca returnarile din anii precedenti cu amanarile? Nu mi-ai dat anul asta, anul trecut sau altcândva, fa domnule ceva si reda-mi datoria de stat la ce nu mi s-a dat, ca, daca nu, te iau la cantat ca masina de tocat la care butonul de oprit i l-am confiscat si in Dunare l-am aruncat!

Anonim spunea...

Bravo PSD! Ca la Radio Erevan, nu s-a dat, ci s-a luat! La civilii care au 4000 ron pensie le dai 10%, dar ii iei inapoi prin contributie Cass. Nu castiga, nu pierd. Pensionarilor militari nu le dai nimic ci le iei. Nici indexarea cu rata inflatiei de doi ani, nici actualizare pensie, nimic, nimic. Bravo, domnule prim-ministru, Bravo fost sef al Statului Major, bravo general al Armatei Romane, bravo reprezentantilor rezervistilor! Ati infrant!

Brenda spunea...

Nu înțeleg daca d-lui Ifrim ii acorda indexarea de 10. Dar îi da și un ajutor de 1200 că mă civili? are sub 1600 Cel de la munca zice că la toți pensionarii din țară li se atribuie sau militarii rezerviști sânt in alta taray?

raul spunea...

Daca-i adevarat ,o sa fac cerere la primarie sa-mi schimbe denumirea strazii mele in ,,MUE GUVERNANTI" si nr de la casa in 1 000 ,adica de cate ori le-as da-o!Magarii naibii!Adica un miner care are 5 000 pensie merita 10% si un militar nu????Ca sa nu mai vorbim de nesimtitii de magistrati!Rusine Romanie ,rusine guvernanti ,rusine Ciuca!

BONIFATIE spunea...

Aha!
Deci, după promisiuni de a ne reface puterea de cumpărare, politrucii de dau acum peste gură cu deficitul, cu aproape 50% îndatorarea/datoria externă a României.
Păi hai să vedem: cine, când și de ce au făcut împrumuturile astea astronomice?
Poate românii produc farfurii zburătoare și lasere de 200 kw, dându-le clasă la toți făuritorii de imperii și, fiind strict secret, cârmuitorii nu ne pot spune ce au făcut cu zecile de miliarde de euro și nici nu pot vinde farfuriile la dușmani.
Doar la lingăi le mai dau, pe farfurii, ciolan cu fasole.
Adică am ajuns ca și în anii anteriori la aceeași realitate: NU CĂ NU NE DAU DAR... NE IAU.
Azi este 16 DECEMBRIE. Degeaba.

„Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!
A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi fără milă l-au străpuns
Şi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
Ăşti nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
Ţin a tale zile-n mână, ş-a ta cinste sub călcâi.
Şi călări pe tine, ţară, se cred zei aceste bestii,
Cum se cred ades copiii împăraţi — călări pe trestii.
Ei sunt mari şi tari, şi nu au nici ruşine, nici sfială
Că-ntr-o zi, poate, urmaşii le vor cere socoteală
De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma ţării
Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, şi pe valurile mării!
Şi când cugeţi c-aceşti trântori, astă haită de samsari
Prin tertipuri şi prin intrigi au ajuns puternici, mari,
Şi când vezi pe-a vieţii scară unde-au fost şi unde sunt,
Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeţi şi crunt
Privesc azi din înălţime spre norodul tăvălit
În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
Când te uiţi cum se răsfaţă, cum îşi fac de cap mişeii,
Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!

Ş-apoi, după ce-au dat palme, şi-au scuipat în faţa ţării,
După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
Au curajul — aceşti oameni de nimic, aceşti mişei —

Au curaju-n faţa lumii ca să strige-n gura mare:
Ne vrea ţara! Îi vrea ţara? Auziţi neruşinare!
Vai, de-ar fi pe voia ţării, ştiţi voi unde v-aţi trezi!
Într-o ocnă — da! — acolo oasele v-ar putrezi!

Cum să mai vedem în ţară cinste, muncă, propăşire,
Când spoiala azi e totul, când vezi că prin linguşire
Şi făţărnicii, netoţii, au ajuns aşa departe!
Cum să-ţi mai trudeşti viaţa ca să-nveţi puţină carte
Când te uiţi că-n astă ţară, dată pradă celor răi,
Înţelepţii sunt victime, ticăloşii sunt călăi!”

Extras din CÂRMACII - Alexandru Vlahuță

mosmartin16 spunea...

Concret, după proiect : indexare cu rata inflației = zero ! CASS de 10 % din ceea ce depășește 4000 brut ! Pentru cei trecuți în rezervă în prezent, CASS de 10 % pentru ceea ce depășește 4000 net !

Andrei Cosmin spunea...

@ Toata lumea

Trebuie sa facem o petitie in care sa cerem degradarea militara a acestui individ, care e o rusine pentru uniforma pe care o poarta.

In paralel trebuie sa ne implicam, fiecare cu relatiile pe care le mai are, pentru a realiza o coagulare a Opozitiei politice pe modelul din Ungaria, unde Jobbik a fost cooptat alaturi de alte partide. AUR - USR - Ludovic Orban - PER - Dragnea - Ponta si ce o mai fi pe acolo, trebuie sa se stranga o mare coalitie.

Din acest moment, toti din Opozitie sunt albi si trebuie lasate in spate resentimentele. Jocul e resetat, va trebui sa stam la masa cu toata lumea si sa gasim obiective comune.

Dani Jianu spunea...

E mai rău că în perioada Boc Băsescu!

Alexandru spunea...

Principalele prevederi din proiectul de ordonanţă sunt următoarele:

Menţinerea în anul 2022 a cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară, precum şi a indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică şi funcţiilor asimilate acestora de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice la nivelul acordat pentru luna decembrie 2021, determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 16.631,9 milioane lei.

Majorarea salariilor de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute în anexa nr. II ”Familia ocupaţională de funcţii bugetare ”Sănătate şi asistenţă socială” la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare determină un necesar de finanţare de 807,8 milioane lei.

Menţinerea în anul 2022 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2021, determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 8.232,2 milioane lei.

Menţinerea în anul 2022 a cuantumului indemnizaţiei de hrană la nivelul din anul 2021, determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 974 milioane lei.

Neacordarea în anul 2022 a indemnizaţiei de vacanţă de care beneficiază personalul din sectorul bugetar determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 3.215,9 milioane lei.

Neacordarea de premii şi compensarea exclusiv cu timp liber corespunzător a orelor efectuate peste programul normal de lucru determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 4.036 milioane lei.

Neacordarea în anul 2022 a biletelor de valoare, cu excepţia tichetelor de creşă, reglementate de Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 2.160 milioane lei.

Menţinerea anumitor categorii de indemnizaţii şi rente viagere determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 637,8 milioane lei.

Menţinerea anumitor categorii de drepturi de care beneficiază personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi neacordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă/pensionare determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 1.911 milioane lei.

Neindexarea pensiilor militare de stat şi neacordarea indemnizaţie pentru limită de vârstă pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi consiliilor judeţene determină o reducere a necesarului de finanţare de cca. 961,8 milioane lei.

Alexandru spunea...

Despre sporuri: "Angajaţii de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. Explicația constă în faptul că funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire. Deşi toţi bugetarii de aici lucrează în aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul şefilor ajunge să fie şi de opt ori mai mare faţă de al angajaţilor de rând. Astfel, un secretar general încasează un spor lunar de 3.030 de lei, aproape cât un salariu mediu net, în timp ce un secretar general adjunct primeste 2.852 de lei, un director general ia lunar un spor de 2.315 lei, iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, chiar dacă lucrează în aceeaşi clădire şi se luptă cu aceleaşi unde electromagnetice ca şefii lui. Angajații de la instituția Avocatului Poporului primesc spor pentru că își obosesc ochii în fața computerului, lucrează în praf, dar și pentru că pe birouri se găsesc diverse bacterii. Așa se face că pentru condiții vătămătoare un director primește lunar 2.500 de lei în plus pe lângă salariu, un șef de serviciu ia 1.600 de lei, în timp ce un consilier primește 1.350 de lei în plus la salariu. Fiecare judecător al Curţii Constituţionale primeşte lunar două sporuri, practic, pentru acelaşi lucru. Mai exact pentru faptul că sunt stresaţi. Primul se numeşte spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi este de 5.660 de lei, brut. Al doilea, în valoare de 4.390 de lei, se numeşte spor pentru muncă în condiţii vătămătoare în care, din nou, este inclusă suprasolicitarea neuropsihică."..etc.. Angajați din Ministerul Educației primesc bani în plus la salariu pentru că lucrează într-un mediu toxic. Un secretar general primește un spor de peste 1.300 de lei la un salariu de aproape 12.000 de lei. Secretarul general adjunct primește un spor de lucru în condiții vătămătoare de mai bine de 1.400 de lei. Funcționarii de la Ministerul Transporturilor primesc sporuri și pentru că pe clădirea în care lucrează se află antene. Și așa se face că la final de lună, directorul general al instituției primește în plus la salariu 1.400 de lei, directorul adjunct ia 1.200 de lei, iar un magazioner 480 de lei."Digi24 Ca sa creasca nivelul sporurilor, inseamna ca a crescut nivelul radiatiilor de la calculatoare, numarul de bacterii, praful din birouri..sau "toxicitatea"? Si aceste sporuri, privilegii, sinecuri de la stat arata doar ca statul este vazut ca o vaca de muls.. Ca nu sunt decat niste profitori ordinari.

Paul Puiu spunea...

Huzule te-ai bucurat, ca si altii, cand a cerut ministrul FP de la casele de pensii relatii despre pensii, au facut si un articol plin de sperante!!Acuma ai receptionat in sfarsit de ce s-a cerut situatia pensiilor militare si de ce au tacut politicienii in legatura cu indexarea lor, pentru ca stiau ca le vor introduce din nou in epoca glaciara si isi vor bate joc de rezervisti!!! Ciolacu marele PSD-ist al Ciumei Rosii a spus transant intentia guvernului lui Mos Gerila condus de gheneralul Ciucan Ghiocel, marioneta ideala a lui Johanis!!!! In 2022 imediat dupa adoptarea legii bugetului va interveni si scaderea pensiilor militare cu 10% pentru plata CASS probabil din ianuarie ca asa vrea muschii guvernul lui Mos Gerila!!!!! Potrivit celor sustinute de seful ciumei rosii nu se vor mari salariile decat ale profesorilor lui Johanis cu ultima transa de 16% si cu 25% a personalului Tesa din sanatate ca elogiu pentru cei decedati in ultima perioada in spitale de corona sau arsi de vii!!!! Glacierea salariilor si sporurilor bugetarilor si a indexarea pensiilor militare respecta intocmai obligatii asumate de politruci din PNRR!!! In 2022 se va abroga L 223/2015 si L 153/2017 potrivit obligatiilor asumate de politruci in PNRR si aceata a fost motivul mentinerii la nivelul anului 2020 a salariilor unor categorii de bugetari printre care care si a militarilir si politistilor precum si a pensiilor!!! Potrivit obligatiilor asumate doar salariile si pensiile nagistratilor sunt ocrotite si garantate de constitutie la restul, adica balastru nu!!!!! Sa ramanem plini de stoicism si de speranta si sa asteptam fara nicio reactie in continuare sa vedem cum ne vor mai fi calcate drepturile prevazute doar de lege nu si de constitutie ca la magistrati de catre alesii neamului!!! Unitatile reprezentative s-ar impune sa sesizeze avocatul poporului pentru a vedea reactia sa cu privire la nerespectarea legilor privind salarizarea si indexarea pensiilor militare!!! Apropo in ce tara din lume se mai intampla asa ceva, probabil pe la talibani sau la triburile de prin Africa!!!!!!

monteoru spunea...

La prosti iei.La destepti dai.Vezi ce inseamna sa fii militar?Sa fugi de armata romana ca dracul de tamaie.Ma bucur ca am indemnat copiii sa-si construiasca viitorul in alta meserie si alta tara.Ma voi face luntre si punte sa recuperez cei 10% bir ce-i percepe statul roman pt. CASS.
Cornelius@ o sa regreti ca ti-ai ales ca pensie cea militara.
Catalin@ mai curand aduci mortul din groapa decat pensionarul militar.Acesta nu-si misca curul decat daca dai cu parul.Se gandeste ca daca cel ce se misca obtine ceva ii pica si lui.

ion spunea...

Niște banditi.hai sa.i uram de anul nou

vasile spunea...

Pensionarii magistrati iar au fost omisi de la indexarea pensiei. Cred ca vor fi modificari la forma finala. Oricum nimeni nu sustine in acest moment pensionarii militari.

M spunea...

Ce mișto!

PSD-istul de la Finanțe îngheață creșterile salariale cu excepția..... Param-pam-pam .... a celor din sănătate!!!! Uraaaaaaaa!

Orele suplimentare lucrate se compensează cu timp liber (o vrăjeală de doi lei pentru SNAOPSN!!!!) cu excepția..... Param-pam-pam .... a celor din sănătate!!!! Uraaaaaaaa!

Citiți restul că eu m-am uitat în diagonală și m-am dus să iau un emetiral să nu vomit!

M#ie PSD!!!! M#ie PNL!!!

M spunea...

Până acum a învins Bogdan Rareș!

Ciucă.... Ciucă.... Eram singurul care te mai apăra pe acilea.... 😁

Alexandru spunea...

De astia sa ne ferim nu de ruși. Intoarcem armele către inamic și îi ucidem.

Dan B. spunea...

Întreb ca să mă aflu-n treabă:

Dacă pensia militară, conform proiectului de OUG al MFP, nu se indexează în 2022 cu rata medie anuală inflației, potrivit prevederilor Legii 223/2016, pot să prorog, la rândul meu, supraimpozitarea cu 10% a cuantumului ce depășește pragul de 4.000 lei?
Și, de ce nu, să prorog taxele și impozitele, datorate din pensie, către bugetul de stat și bugetul local în anul 2022?

Poate, cu această informare din partea MFP, fanii PNL, USR, UDMR vor realiza dezastrul financiar din mandatul „guvernului meu” condus de Orban și Cîțu!
Realizează cineva ce s-ar fi întâmplat cu românii după încă un an de guvernare cu premier Cîțu? Sper din tot sufletul ca „artizanii” acestui „cataclism” financiar să ajungă după gratii, însă mi-e teamă că magistrații școliți după 1990, marea lor majoritate fiind doar beneficiarii unor certificate de licență, fără a avea competențele necesare sau/și noțiunile elementare privind deontologia profesională, vor da chix.
Iar asta este cauzată de incompetența corpului didactic în pregătirea specifică a absolvenților, profesorii fiind tot mai categorisiți „victime” ale sistemului de caătre Hadăr, liderul sindical care deplânge necuvenit retribuțiile acestora, multe dintre ele depășind adeseori pragul bunului simț prin venituri excesive și condiții de muncă excelente, acordate de stat.

PS: Cred că știți că bancurile își au originea în viața socială, motiv pentru care există un sâmbure de adevăr în zicerea conform căreia un/o individ(ă) a fost nevoit să revizualizeze certificatul de absolvire/licență, pentru a ști cursurile cărei unități de învățământ le-a (ne)urmat.

M spunea...

@Alexandru

😂 Digi 24.... Acum mergi și trage apa!

Peste jumate din sporurile alea nu se mai iau de ani buni!

Poate ne spune DIGI 24 de ce zeci de "jurnaliști" de la această "televiziune" au fost încadrați în ultimii ani, direct pe funcții de ofițer cu indemnizație de comandă în mai multe structuri din SNAOPSN????

HALA spunea...

Nu rușine României căci nu ea este de vină pentru lipsa de demnitate și reacție a propriilor militari ci rușine acestora pentru că stau ca blegii și plâng ca babele pe Facebook.

Arfy spunea...

M, nu l-ai cunoscut personal! Pe unde a fost si-a adus mereu cu el echipa de "yesmans". I-a recompensat cu funcții și grade! De ce ar fi făcut-o acum altfel?

M spunea...

Eu nu știu o țară de pe planetă care să fi înghețat doi ani la rând pensiile militare. Nici măcar Grecia când era în faliment! Da, nu au mai dat a 14-a și a 15-a pensie.... Dar să își bată joc de militari în halul ăsta....

Să nu credeți că e întâmplător! Practic în România nu mai avem partid de dreapta. Coaliția este de stânga și de centru stânga iar opoziția de extremă stânga (USR) și de extremă dreapta (hAUR).

Alexandru spunea...

Oameni buni, când veți înțelege că drepturile se câștigă în stradă, eventual în urma unor acțiuni cu impact mediatic, veți obține ceva. Restul...sunt discuții.

Unknown spunea...

Oameni buni, v am mai scris, nu mai reprezentati interes la vot

M spunea...

@Arfy

Da, nu l-am cunoscut! Am plecat de la prezumția că ORICE om în uniformă are din start 100 de puncte în prietenia și admirația mea. Rămâne mai apoi să se mențină sau să scadă!

A fost o dată un ministru al învățământului, dl. prof. Miclea care atunci când nu a primit bugetul cerut și-a dat a doua zi demisia spunând că "nu accept așa ceva! Nu cât sunt eu ministru!"

Și ăsta era un civil oarecare...

Huhu Rezea spunea...

Partea contributivă a tuturor pensiilor speciale se indexează cu 10%.
In felul acesta scade partea necontributivă din totalul pensiei speciale.
Pensiile militare nu au parte contributivă si mulți pensionari militari, inclusiv cititori ai acestui blog, nici nu vor să știe ce este aia.

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
O curiozitate...unde și când l-ai cunoscut?
Fac deskiderea...eu îl știu din 93!

M spunea...

@Huhu Rezea

Iar mai apoi o să se laude cum că "partea necontributivă, ce vine de la buget, s-a redus în cazul magistraților în timp ce pentru militari aceasta a rămas neschimbată, fiind de o mie de catralioane de lei care ar însemna o sută de milioane de pensii minime pe oră și metru cub!

Moarte militarilor inutili, care își iau gradele pe șpagă (cum zicea un militar pe un forum oarecare)."

😂

monteoru spunea...

Vorbiti mult si de vorbe nu se sperie nimeni.Multi dintre voi ati facut propaganda in favoarea PSD crezand ca acesta e mai breaz.Uite ca realitatea nu dovedeste ca e asa.Eu va spuneam ca partidele existente sunt toate la fel si admin m-a taxat cu "nu ai cultura politica".
Donati baieti din pensie.Fiti patrioti ca trebuie sa traiasca si patrihotii.Ajutati partidele dela guvernare sa adune puncte.
Injurati copios ca oricum nu va aude nimeni.Mai faceti si poezii ca numai de poezii nu ne arde.Un 2,6 % indexare pentru multi dintre noi nu inseamna mare lucru dar gestul de a nu-l da exprima dispretul vis a vis de noi al clasei politice.Ce exprima insusirea de denumire clasa politica?Asa cum odata exista dictatura clasei muncitoare nu e exclus ca sa asistam si la o dictatura a clasei politice.Inactivitatea incurajaza.Daca in 2010-2011 ne-am miscat noi ce astazi suntem in retragere (este adevarat ca nu cu succes dar s-a vorbit de noi)acum voi rezervistii va manifestati ca niste morti.Dormiti somnul cel de veci.

Cezar spunea...

Este mai mult decît clar
Au CITIT CUPONUL LU MARES DUBLU OSCAR..SI A ALTORA CA EI INCLUSIV CIUCA
PAI CÎND VEZI..15.000..16.000..18.000..CE DRAKU DE INDEXARE ACTUALIZARE SA MAI DAI?

vasile spunea...

Domnule Huhurez partea contributiva a pensiilor magistratilor se majoreaza cu 10%. Eu ma refeream la indexarea cu indicele de inflatie de 2,63%. Si de acesta beneficiaza numai magistratii, fiind omisi din proiectul acesta. Iata:
Art. XLV – (1) Prin derogare de la art. 42^5 din Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.
(2) Prin derogare de la art. 68^5 alin. (10) din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.
(3) Prin derogare de la art. 73^1 alin. (5) din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.
(4) Prin derogare de la art. 6 alin. (5) din Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările ulterioare, în anul 2022 pensiile de serviciu şi pensiile de urmaş stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.
(5) Prin derogare de la art. 51 alin. (10) din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.
(6) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile militare de stat stabilite în condiţiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei.
(7) Prin derogare de la art. 6 alin. (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, drepturile acordate potrivit art. 4 alin. (1) lit. b), alin. (2) şi art. 5 nu se indexează, cu rata medie anuală a inflaţiei.

Anonim spunea...

Tehnocrat, aveti dreptate, nu am calculat matematic, am scris din primul impuls si vroiam sa arat cum sunt iar lasati deoparte pensionarii militari chiar de catre cei care au promis ca le apara interesele si le vor imbunatati nivelul de trai. Vezi recenta intalnire cu domnul ministru al apararii si reprezentantii rezervistilor. Vorbe goale rostite de catre oameni la fel de goi. Si la suflet si la cap.

Niky spunea...

Așa au făcut întotdeauna “instituțiile” globaliste ale mafiei khazare, au împrumutat bani, dar cu condiția de a le satisface interesele(tot globaliste), din zonă!

merlot spunea...

O intrebare.Ce ar zice guvernantii in frunte cu Iohan,Ciuca ,Ciolacu,Catu si bineinteles presa daca niste pensionari militari ar cere printr-o scrisoare deschisa o intalnire amicala cu anbasadorul Rusiei avand ca tema diverse?Cred ca ambasada Rusiei nu ar refuza ca ce sa vezi,primari au fost.
Poate va intrebati ce s-ar obtine?

Viorel spunea...

Cătălin. Nu-i critica pe alții ci criticăi pe ai tăi:
1. = Cristian Ghinea / „Ghinea (responsabil cu elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă), despre renegocierea PNRR cerută de PSD: Ar fi o nebunie, s-ar bloca implementarea. Există riscul să se obţină nişte condiţii mai proaste”.
2. PSD-ul care a cedat pentru a ajunge la guvernare renunțând la propunerea negocierii (mai mult ca sigur în condiții mai bune / nu știm jocul lui Ghinea la negociere).

MIHAI spunea...

1. Pensiile militarilor au parte compensatorie pentru perioada contributivă la cei care au lucrat și că civili.
2. Din motivația financiara a proiectului de ordonanță se vede că din prorogarea indexării pensiilor militare se face cea Mai MICA economie la buget. Se termina cu minciuna vehiculată cum că cea mai mare gaura la buget o fac pensiile militare.
3. Se devoalează minciuna cum că Ciuca, Bode și Caciu ar fi zis că trebuie indexate pensiile militare. Mincinoși.
4. Contribuția la sănătate va fi de la 1 ianuarie. Nu tine nimeni cont de cele 6 luni de predictibilitate la aplicarea măsurilor fiscal bugetare.
Aleluia
Nu va mai îmbătați cu apa rece.
PS S-ar putea că Ordonanța sa fie atacată la CCR pt partea cu contribuțiile la sănătate.

nr. 1 spunea...

Poate in acest fel se vor trezi la realitatea vremii tot mai multi rezervisti si vor cere intr-o prima etapa macar calcularea tuturor pensiilor militare cu evidentierea partii contributive ca la altii(magistrati spre ex.).Din datele furnizate de CPS la recalcularea cf Legii 223/2015, cca 68% dintre pensiile militare au cuantumul in plata pe L263/2010 sau pe L241/2013! Nicidecum pe L223/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.

ifrim spunea...

@Cezar.Când te-apuci de citit cupoanele le citești pe toate nu doar p'alea mari!

Leon spunea...

Magistratii NU sunt prinsi in OuG.59/2017, deci ei beneficiaza de majorarea cu 10% a pensiei de la BASS si de cresterea veniturilor omologilor activi( daca acestea nu sunt inghetate)..!

monteoru spunea...

Haideti pensionari militari.Merlot v-a pus o intrebare.

Brenda spunea...

Idioții ce fac cu cei cu pensiile mici militare chiar mai mici că mă civili

Iulian Mareș spunea...

Cosmine,
Atât poți? Cere plicul galben...

Ieșean spunea...

Excelenta masura!Alde Iulian Mares sau M fac infarct sau AVC.In cariera am avut in ordine 2 comandanti din care unul 6 zile din 7 era baut bine si cel de-al doilea din prima zi a inceput sa alerge tinerii ofiteri dupa sponsorizari indiferent cu ce.Nimeni din Comandamentul de arma sau de la Bucuresti nu s-a sesizat,ba chiar au primit toate sporurile si beneficiile functiei la iesirea la pensie.Cei doi traiesc,au pensii de peste 6000 de lei si-i privesc astazi pe strada imbracati cu aceleasi haine militare dar fara grade.Jalnici.

Dodo spunea...

Da...clar în stradă.....sa ne amintim # redus. Cum au ieșit pt ciordache

Cezar spunea...

@/Montezuma(monteoru)
10 % CASS..mi se pare rezonabil
Era bine un 40%..sa facem un spital nou..si cu sectii de masaj thailandez..🤣

M spunea...

Vă mai surprinde că MINISTRUL APĂRĂRII plânge cu muci de grija ÎNVĂȚĂMÂNTULUI??

Dar pleacă în plm la Învățământ, băi Dîncule, decât să îți bați joc de militari!!!

Dâncu: Calitatea învățământului, cea mai mare vulnerabilitate!

Nu, bă!!! Pentru tine trebuie să fie cea mai mare vulnerabilitate demotivarea personalului militar, batjocura la care îi supuneți cu veșnicele voastre îngrijorări: sănătatea și învățământul.

M spunea...

@merlot

E o idee! Clar că de la NATO nu prea avem nimic de câștigat!

Declar și eu că prin derogare de acum în colo nu mă mai privește

Articolul 17
Rezerviştii pot fi concentraţi sau mobilizaţi, după caz, pentru instruire, îndeplinirea unor misiuni şi completarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale ori mobilizaţi la locul de muncă, potrivit legii.


Nu văd ABSOLUT nici un motiv pentru care să mai am o obligație, ORICE obligație, față de Statul Român eșuat ca o balenă bețivă!

micutzul spunea...

Există varianta să nu se dea indexarea dar să se actualizeze pensiile. Atunci chiar că nici nu este nevoie de indexare!
Dar dacă nu se dă rezervei nimic in condițiile in care Rusia are 120000 de militari de-a lungul frontierei , cu tehnică și logistică pregătită înseamnă că sau sunt cretini și se bazează pe NATO exclusiv sau sunt trădători.
Dacă Putin nu primeste garanții reale se vor deschide cel puțin 3 fronturi in proximitatea României....Ucraina, Bosnia, Marea Neagră! Să nu mai vorbim de China....

Iulian Mareș spunea...

Mai ales când au văzut cati ani ai muncit tu... si câtă celuloză ai băgat în tine, mestecând foile din cărți ...
Aveai putoare 45 de ani când te-ai cerut afara?

Iulian Mareș spunea...

Exact!

Iulian Mareș spunea...

Sunt câțiva care știu bine lb. rusa...

SDC spunea...

S-a rezolvat nu se poate, adică nu va dam va luam. Armata este importantă doar pe 25 octombrie și 1 Decembrie, în rest suntem niște IMBIUIBATI cu pensii nesimțite. Papusarii sunt în spatele prim ministrului, generali își dau grade anual între ei, toți sunt yesman la nivelul SMAP, Coarna a devenit mai PSDist ca Ciolacu, reprezentanții asocitiilor de pensionari militari vorbesc fără sa ii bage cineva în seama, Dogaru vorbește în catrene, Ciuca nu exista cum nu a existat ca șef SMG. Nu poți sa il compari pe MARIN cu Danila sau Ciuca, doar asa ca un exemplu, sau cu Croitoru care le dădea clasa la toți. Dar un lucru este important pentru noi-pensia sa fie lunga nu lata, în rest totul are o rezolvare. Va salut

monteoru spunea...

In loc sa faceti calcule peste calcule si sa va intrebati ce ar fi daca si cu parca mai bine gasiti solutii la situatia prezenta.Vi s-a sugerat o solutie dar va faceti ca nu o intelegeti.

raul spunea...

Buna propunerea lui merlot!Sa-i spuna cineva si lui Dogaru ,ca asta se duce !Pana atunci dragi camarazi,propun sa asaltati paginile de pe retelele de socializare ale papitoilor astia de ne conduc,ca mai toti au pagini de facebook si altele!Eu m-am racorit pe paginile lui Ciolacu si Dancu!Si continui!

VICTOR spunea...

Magistrații sunt iar exceptați! RUSINE !!!!

raul spunea...

De aia ne dau astia UE....
SONDAJ Românii mai cred DOAR în Biserică și Armată: 44% cred în Poliție, numai 20% în presă și 14.6 % în Președinție

luchy19 spunea...

Putem să rămânem serioși și să ieșim în stradă....

Leon spunea...

De la retinerea de 10% -CASS, nu sunt exceptati !

Ela Pop spunea...

Nu e nimic sigur! S- a spus și la tv și la radio că mâine( vineri) au loc dezbateri ,deci vom știi luni ce s_a decis cu majorarea - indexarea pensiilor militare!

Leon spunea...

Tot Romania a inghetat pensiile civile 4 ani la rand ( 2009-2012) si la o parte a pensiilor militare inca 3 ani, pana in 2015 inclusiv..!!

Cetatean spunea...

E chiar ca la radio Erevan. Dl Ciuca daca tace chitic maine inseamna clar ca e pus acolo de popandau Yessman. Si sant mari sanse sa fie asa dupa ce am vazut ca a facut ultimii 2 ani ca ministru. Adica nimic. Am prieten care a plecat din armata prin 1991(nu i a placut lui sistemul). Acum cand s a pensionat din civil nu vrea nimeni sa i recunoasca vechimea de 4 ani din MApN. Nu se recunosc vechimile intre cele doua sisteme public si militar de la ordonanta Olgutei. Adica el a muncit pentru Honolulu.

Petrut spunea...

Da..!

Paul Puiu spunea...

Alesii neamului au inceput sa isi bata joc de rezervisti si de activi in mid constat din 2016, acest fenomen luand amploare si acutizanduse in ultimii doi ani!!!!Ne-am saturat de sintagme ca vointa politica sau deficit bugetar si masuri de austeritate sau solidaritate in favoarea celor care nu au muncit decat unde au vrut si cat au vrut, a magistratilor incompetenti si a spagarilor din sanatate care au salarii si pensii exorbitante!!! Politrucii trebuie sa fie trasi la raspundere penala pentru abuzurile savarsite cu intentie directa constand in incalcarea drepturilor rezervistilor si activilor!!! Alesii neamului pentru a-si proteja interesele si abuzurile au creat o legislatie favorabila si permisiva magistratilor care la randul lor le compenseaza favorurile!!! Nu stiu la cine ne putea adresa in statul roman in conditiile cele mai importante organe din stat CCR, ICCJ, avocatul poporului raspund la comanda politica!!! Cred da ae impune ca organizatiile reprezentative sa depuna plangeri la CEDO pentru incalcarea grava a democratie in cazul in care avocatul poporului nu va sesiza CCR cu privire la aceste masuri anticonstitutionale si nelegitime!!!!!

M spunea...

@raul

😂 Da, da! O să fii interzis în 10 secunde! Ca mine! 😂

Dancapitandeplai spunea...

https://m.ziare.com/nicolae-ciuca-premier/nicolae-ciuca-lucrare-masterat-colegiu-razboi-sua-1714879
Pe cand era culegator de texte...Halal.

M spunea...

@Ieșean

😂😂😂 Stai liniștit! Să nu mori de grija mea! Chiar crezi că stau în ăia nici măcar 5.000 de lei pe care îmi iau ăștia la CASS???😂😂😂

monteoru spunea...

In loc sa faceti calcule peste calcule si sa va intrebati ce ar fi daca si cu parca mai bine gasiti solutii la situatia prezenta.Vi s-a sugerat o solutie dar va faceti ca nu o intelegeti.

E. Cristescu spunea...

Alexandru ar fi castigat pariul, dle administrator. Pe 11.12 ii spuneati
"@Alexandru
Pe cât pariezi că în 2022 vei primi în solda de funcție și diferența care nu s-a acordat în 2021?"

M spunea...

@Victor

Vezi? Dacă noi nu avem ciocănel?
Eheiiii.... Dacă am putea și noi să zicem: "Pentru aceste motive în numele legii hotărăşte... se condamnă la 6 ani cu executare domnul senator/deputat/ministru/ziarist...."

un oscar = o pensie spunea...

SF,tranquilla!!
nu face nimeni nimic,un razboi este extraordinar de scump,nu au rusii banii necesari pt mai mult de cateva zile,este doar o desf de forte la show

M spunea...

Cu ce se laudă Ciolacu?

PSD a înghețat toate salariile demnitarilor și toate pensiile speciale!

M#IE PSD!!!! Ăsta e motiv de laudă?

luchy19 spunea...

Măgari, tinerii militari au salarii de mizerie, sgp 2500 lei cu tot cu norma, subofițer 2650, slt.2800, 3200 cu tot cu norma de hrană. În MAPN nu se plătesc ore suplimentare. Nenorociți

E. Cristescu spunea...

Si-a deschis SRI-ul podcast https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=bPZgTBeFVsI&feature=youtu.be. Asta le lipsea. Din pacate comentariile sunt oprite. Stiu ei ce stiu...

Leon spunea...

Pana se aproba in Guvern aceasta Ordonanta, in MO nr.1189/15.12.2021 este publicata OuG nr.125/15.12.2021 prin care se mareste VPP de la 1442 lei la valoarea de 1586 lei si Indemnizatia Sociala pentru PENSIONARI de la 800 de lei la 1.000 de lei, incepand cu luna Ianuarie 2022 !
Pentru cei care balmajesc pe aici ca de aceasta PENSIE minima garantata beneficiaza cei care au taiat frunza la caini, postez articolul din OuG nr.6/2009 care a introdus aceasta pensie:
,,Articolul 2
(1) Beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.
(la 11-12-2015, Alin. (1) al art. 2 a fost modificat de pct. 1 al art. 41 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 57 din 9 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 11 decembrie 2015. )
(2) Indemnizația socială pentru pensionari**) se determină ca diferență între nivelul prevăzut la art. 1 și nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată, stabilit în conformitate cu Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Diferența prevăzută la alin. (2) se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv prin bugetele Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului Român de Informații.
(la 11-12-2015, Alin. (3) al art. 2 a fost modificat de pct. 1 al art. 41 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 57 din 9 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 11 decembrie 2015. )
(4) În cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaș, indemnizația socială pentru pensionari**), calculată potrivit prevederilor alin. (2), se acordă fiecărui urmaș în parte,,
PS. Am o familie vecina la tara, care in aceste zile a primit aceasta pensie 800+800 =1.600 lei, iar peste 3-4 saptamani va primi, 4.400 de lei( 1000+1000+1200=1200). Vi se pare putin Domnilor ??

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Șoimul spunea...

Corectă exprimarea
Numai pentru salarii cu cei din învățământ se cheltuiesc peste 18mld.lei,bani care nu produc decât analfabeți pentru România și genii pentru alții.
Media salariului din învățământ, conf.lui Hadăr este de 7100 lei.

Șoimul spunea...

Trebuie să avem lideri care să organizeze proteste ample alături de celelalte structuri de apărare.

Skoda 4x4 spunea...

Buna seara stimati camarati ,cu scarba am aflat de masura guvernantilor de a nu acorda nici macar indexarea cu rata inflatiei pentru al 2 an .Cartile au fost facute si treptat vom ajunge la cel mai de jos nivel al subzistentei (unii au ajuns deja)fapt pentru care doresc sa va popun ca incepand de luni 20.12.2021 fiecare rezervist indiferent de grad/arma/etc ,sa trimita cu confirmare de primire LIVRETUL MILITAR pe adresa Primului Ministru. Daca noi nu existam pentru ei....sunt curios sa vad ce reactie vor avea atat guvernantii cat si aliatii OTAN cand se va afla ca un numar de...sa zicem 50.000 rezervisti depun livretele militare la usa decidentilor :)) atata bataie de joc nu am vazut inca ,poate e o solutie. ???

Leo spunea...

Mircea face ceva valuri de cam 1m în port..........
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Arfy spunea...

Mareș, nici nu contează când și în ce împrejurări l-am cunoscut! Mai bine nu l-ar fi cunoscut nimeni! Generalul-Trestie!

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 09:48
Aceste pensii vor fi mărite cu 10% în 2022 / Budăi: Nu evit răspunsul, dar…
Întrebat dacă și aceste pensii ar urma să crească în ianuarie 2022, ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, miercuri, că răspunsul se află la miniștrii de profil.
Întrebat dacă și aceste pensii ar urma să crească în ianuarie 2022, ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, miercuri, că răspunsul se află la miniștrii de profil.
În acest context, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, la întrebarea dacă este reală informația că pensiile militare de până în 2.500 de lei se vor mări cu 10% în 2022, a răspuns afirmativ.
Marius Budăi subliniase, potrivit Bugetul.ro, că nu evită răspunsul, însă, în opinia sa, cel mai bine ar fi ca fiecare să vorbească acolo unde se pricepe.
„Cu tot respectul, nu evit răspunsul, dar tare mi-aș dori să discutați cu miniștrii care au în coordonare aceste pensii. Eu am informații, dar cel mai bine este ca fiecare să vorbim acolo unde ne pricepem și unde avem și fișa postului”, a afirmat Marius Budăi.
DIN COMENTARIU REZULTĂ CĂ NU MINISTRUL MUNCII NU ESTE DE ACORD CU INDEXAREA PENSIILOR MILITARE CI ACTUALUL MINISTR AL APĂRĂRII Vasile DÂNCU.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/aceste-pensii-vor-fi-marite-cu-10-in-2022-budai-nu-evit-raspunsul-dar/

Trofin spunea...

Ar trebui să ne "mândrim " pentru contribuția substanțială pe care am avut-o , o avem și o vom mai avea , noi pensionarii din Sistemul Național de Apărare ... , pentru bunăstarea poporului statului partener strategic , furnizor de tehnică militara de luptă de ultimă generație , tehnică care fac să tremure toate popoarele care nu ne iubesc. Dubla măsură pe care o văd eu este aceea că salariaților atunci când li s-au majorat contribuțiile CASS au primit majorarea corespunzătoare de salarii . De ce ? Fiindcă ei nu aveau nevoie de tehnică militară de vârf , tehnica militară este proprietatea militarilor și pentru ea trebuie să plătim. Nu toți militarii plătesc dar sunt mulți care plătesc și sunt printre , nu puțini la număr , amărâți pe care statul nu-i recunoaște. Acum înțeleg de ce Eminescu , Vlahuță , Coșbuc, Arghezi și mulți alții au adus "elogii" celor care cârmuiau statul pe timpul existenței lor.

monteoru spunea...

Padina @din pozitia ta deduc ca ai pensia sub 4000 de unde si atitudinea de ti se rupe.Nu se pune problema asa .CASS de 10% din ce trece peste 4000 creiaza un precedent.Posibil ca in viitor sa scada aplicarea la o pensie mai mica sau din toata asa cum te-a fericit Basescu si Boc .Cum mai canti atunci?
Unknown@iti racesti gura degeaba.Cu niste vii morti nu faci treaba.Din postarile anterioare deduc ca esti jandarm deci apropiat de politisti.Ei sunt potenti.

Viorel spunea...

Pentru STELICĂ, răzeșul din Plopeni - Suceava, luptător împotriva clasei politice asupritoare.
Frunză verde de cireș,
Lung e drumul pân' la Ieși,
Lung e drumul și bătut
Din Siret și pân-în Prut!
Nu-i bătut de car cu boi,
Ci-i bătut tot de nevoi
Și de păcatele mele
Cele multe, cele grele!
Ard-o focul răzeșie![1]
Eu chiteam că-i boierie,
Și-i numai o sărăcie!
Pentru-o palmă de pământ
Zilele mi-am dat în vânt.
Ani întregi m-am judecat
Și nimic n-am câștigat!
Eu umblam la judecată,
Copiii plângeau pe vatră,
Nevasta-mi zăcea lăsată.
Dare-ar Domnul Dumnezeu
Să fie pe gândul meu!
Lăsa-m-oi de răzeșie
Să apuc în haiducie
Ca să-mi fac sfânta dreptate
Cu cea ghioagă de pe spate,
Să-mi aleg judecători
Cei stejari nestrâmbători!

Huhu Rezea spunea...

Sesizez o greseală impardonabilă in formularea ordonanței bugetare de anul trecut, OUG 226/2020, art.VIII privind eliminarea actualizării pensiilor de serviciu din sistemul public de pensii, greșeală care este copiată copy-paste și în proiectul ordonanței pentru anul 2022.
In cuprinsul legilor speciale se reglementează că pensiile de serviciu se actualizează cu procentul de majorare a salariului de baza de care beneficiază funcționarul în activitate, iar ordonața bugetară elimină actualizările care chipurile ar fi adăugate în funcție de rata medie anuală a inflației. Ordonanța a eliminat o actualizare care nu există.
Exemplific cu statutul funcționarului public parlamentar, Legea nr.7/2006:

OUG 226/2006, Art. VIII
(3) Prin derogare de la art. 73^1 alin. (5) din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2021 pensiile de serviciu stabilite în condițiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflației.

Iată ce spune art. 73 indice 1, alin (5) din Legea 7/2006:
(5) Pensiile de serviciu stabilite în condiţiile prezentei legi se actualizează prin aplicarea la cuantumul pensiei de serviciu aflate în plată a procentului de majorare a salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată.

Cezar spunea...

Un 40 % pentru sanatate ar fi binevenit
Ostirea NATO sa.si faca un spital nou..cu saloane de masaj..thailandez...

Alexandru spunea...

Știam că o să-l piardă, sunt (încă) mai conectat la realitate decât mulți de pe aici și nu mă îmbăt cu apă rece. E adevărat, speranța moare ultima, dar prea mulți preferă să o "resusciteze" la nesfârșit, amăgindu-se și, ce e mai grav, consumând timpul și energia care ar putea fi folosite în a lupta cu adevărat pentru ceva. Culmea ar fi ca în noaptea asta să se schimbe ceva și să trebuiască să-l caut apoi pe moderator pentru datorie ;)

Liviutatarush spunea...

Special pentru domnul Ifrim! Cam tardiva treaba, dar e bine ca cineva mai are acces la presa! Deci ramane cum s-a stabilit, o luam in brate! Iar!!!

„Domnule ministru,

Am spus întotdeauna, că militarii sunt adevăraţii ambasadori ai imaginii României în lume. Ei au luptat în războaie, servind Patria cu onoare, au acționat în teatrele de operaţii pentru a asigura pacea și securitatea în zone fierbinţi ale lumii, ei participă la misiuni de menţinere a păcii și de instruire, planifică şi conduc operaţii pe mai multe continente. La fel și militarii și polițiștii din Ministerul Afacerilor Interne, precum și cei din celelalte structuri ale sistemului de securitate națională.

Proba loialității, a devotamentului și a curajului nu este una simplă și doar cei care au ales să fie militari sau polițiști știu cât de dificilă este această meserie.

Tocmai de aceea, militarii și polițiștii români trebuie să fie sprijiniți de către stat, trebuie să se bucure de respectul cuvenit pentru sacrificiile și privațiunile impuse de aceste profesii și drepturile lor trebuie să fie apărate.

În acest context, în numele Asociației pe care o conduc, Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, supun atenției dumneavoastră o situație care afectează pensionarii militari.

Este vorba despre modificarile la Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege pe care, am inițiat-o, ca vicepremier pentru securitate națională și am susținut-o inclusiv din postura de premier interimar, până la adoptarea sa de către Parlament, fără niciun vot împotrivă, fiind ulterior promulgată de către președintele României.

Așadar, considerăm necesară renunțarea la amendamentele propuse de către MApN la Plx 199/2020 privind recalcularea și actualizarea pensiilor militare, potrivit cărora, baza de calcul a pensiei militare se referă, în mod eronat, doar la vechimea în serviciu.

De asemenea, nu suntem de acord cu amendamentele MApN la PLX 199 nici din punct de vedere al valorii penalizării referitoare la vechime, care este foarte mare, respectiv 4% pentru fiecare an lipsă.

Aceasta, în condițiile în care mulți dintre pensionari au ieșit din sistem ca urmare a desființării unor unități militare în vederea intrării României în NATO și UE, iar militarii care au fost, astfel, afectați la pensie, nu poartă vina acestor decizii, deci nu trebuie să aibă de suferit și să piardă.

Este important ca Ministerul Apărării Naționale și Guvernul României să aibă în vedere faptul că aproximativ 60% dintre pensionarii din MApN nu au 25 de ani vechime în serviciul militar. Situația este aceeași la Ministerul Afacerilor Interne.

În realitate, pensionarii militari se împart astfel:

60 % - vechime în serviciu sub 25 ani VRS 2009;
25 % - vechime în serviciu peste 25 ani VRS 2009;
15 % - cei pensionați începând cu 01.01.2016; aceștia au pensii mai mari, cu elemente salariale actualizate în cea mai mare parte.
Varianta corectă este să fie luată în calcul vechimea cumulată, cu grupe de muncă, la fel ca în cazul civililor, pentru că altfel, acesti militari sunt discriminați.

Multi dintre pensionari au lucrat ulterior în viața civilă și anii respectivi au fost valorificați în pensia militară doar până la 31.12.2015.

Iar acei ani nu mai pot fi valorificați în sistemul public. Aceste elemente sunt menționate în ultima decizie de pensie.

Prin urmare, vă rugăm să analizați situația prezentată mai sus și să dispuneți măsurile necesare pentru remedierea problemelor pe care modificarile aduse legii 223/2015 le creează pensionarilor militari”, se arată în adresa trimisă de Gabriel Oprea către Ministerul Apărării Naționale.
Sursa:https://www.realitatea.net/stiri/actual/gabriel-oprea-solicitare-catre-vasile-dancu-pentru-rezolvarea-situatiei-pensiilor-militarilor_61bb46886091066e02452b72?fbclid=IwAR3fg9uN5HIHmEJyGKpsvehp1-8XBRWHTJApl_tiJfFyB0ChkFUFOIA5Drs

Ein Stein spunea...

Ne gasim exact in pozitia vacii, din bancul cu taranul, pe care o duce la targ, nu sa o vanda ci sa o faca de ras. Astia nu vor nici sa elimine pensiile "speciale", nici sa le modifice, nici sa ne treaca in sistemul public, nici sa le actualizeze, nici indexare, etc. NIMIC!
Toti, mai putin noi, au de castigat, presa face audienta, politicienii fac capital, guvernul are tap ispasitor, armata are pe cine da vina pentru inzestrare, toti, dar toti, au de castigat, pensionarul nesimtit si veros care suge sangele poporului e raul suprem.
Deci nu va asteptati sa renunte cineva la tinta perfecta, pe spinarea careia s-au contruit o gramada de strategii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Draga Brenda, asa e cum zice camaradul, Catalin, caruia ii multumesc pentru informatii. As vrea ca pensia mea SPECIALA s-o aiba Ciuca si gasca lor de mafioti, ca nimic n-au facut sa ne apere interesele!

CEZAR spunea...

Un IDIOT..!!
Eram pe CONTRIBUTIVITATE..L-119..mai puneam un 10% fara greturi..unun 450--600 lei !
Asa mai perdem..un CASS
Pacat ca nu-i 40 %..sa.l simtiti bine astia ..nesimtiti..gen Mares Dublu Oscar...etc..!

Huhu Rezea spunea...

OUG 59/2017 a schimbat modul de actualizare a pensiilor de serviciu din sistemul public, mai puțin pentru magistrați care nu au făcut obiectul OUG 59/2017, politicienilor fiindu-le frică să se atingă de pensiile lor și atunci când nu este cazul, de parcă nu tot Parlamentul le-a acordat pensie de serviciu.
Ordonanța restrictivă nu afecteaă majorarea cu 10% a părții contributive din componența tuturor pensiilor speciale,calculată în puncte de pensie, parte contributivă care este mai mică decât cuantumul total al pensiei speciale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect, @Ela!

Arfy spunea...

Monteoru... având omul, capre! Folosește din plin să moară capra vecinului!Așa îi crește lui venitul! Rămâne fără concurență!

Ein Stein spunea...

Intreba cineva de solutii.
Pai momentan nu mai sunt, poate doar sanse. Solutia, la problemele noastre, am scris de nenumarate ori, e una politica, am avut ocazia, cand PSD era in opozitie, insa noi in loc sa fructificam sansa, sa ne raliem PSD-ului si sa rugam, macar, sa ia in calcul posibilitatea de analiza, am avut printre noi numeroase curve care i-au facut albie de porci. Acum ce sa vezi, antipesedistii isi intorc ochisorii umezi si ranjind prosteste catre Ciolacu si PSD, cine stie, poate iese ceva. Pai nu iese, intr-un razboi nu poti sa fii in doua tabere, doar curvele se fataie de colo colo.
Cat despre sanse, ar fi una, Ciuca a promis ca atat timp cat va fi el mare bastan, nimeni, dar nimeni, nu se va atinge de pensiile militare, iar omul, pana acum, s-a tinut de cuvant, sa vedem cat mai rezistam. Care e sansa, cred ca e limpede, poate ia pilda de la Roman si va veni cineva care se va atinge de pensiile noastre.
Repet, rezolvarea e doar politica, restul e vrajeala, proteste, mitinguri, tribunale si alte aiureli.

Huhu Rezea spunea...

Dreptacii din rândul rezerviștilor au atâtea pretenții la PSD... de parcă ar fi votat PSD in ultimii 3-4 ani!
Cand erau băsiștii la guvernare, ne-au tocat zilele cu justificarea că nu sunt bani pentru pretențiile noastre exagerate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca continutul despre pensii a PNRR-ul va fi schimbat, de un bun avocat al PSD, lucrurile se vor misca repede, dar daca ramane asa blocat, de naiba am dat! Se mai poate schimba in cadrul continutului, la anul, zicea deunazi Ciolacu... Oare se mai poate schimba in urmatoarele luni, fara repercursiuni?!

kostas spunea...

Domnule Huhu, sa va reamintesc o postare de-a mea din 02.10,pentru numai Cornel Ifrim mi-a dat dreptate,iar dvs. m-ati porcait
Ce am zis eu: Voi nu ati inteles esentialul: se mareste doar salariul minim,cei care or sa fie sub salariul minim o sa ia salariul minim si atat. Nu o sa fie nici o incadrare in grilele de salarizare. Celelalte salarii, cele peste salariul minim vor ramane inghetate pana la noua lege a salarizare, care va avea o grila noua.Anul asta s-a aplicat L 153? Nu s-a aplicat si asa o sa fie si anul viitor. Numai salariul minim se schimba. O sa vedeti dl. Huhu.
Ce ati zis dvs: Ești praf și l-ai prăfuit și pe Cornel!
Legea 153/2017 se aplică de 4 ani pentru cadrele militare active.
Confunzi legea salarizării cu legea pensiilor.
Măririle prevăzute în art. 38 din legea salarizării, deduse din salariile de funcție din anul 2022, calculate după formula CF x 2500 lei, s-au aplicat deja în anii 2018, 2019 si 2020. A fost suspendată majorarea doar in anul 2021.
Dacă se aplică salariul minim garantat de 2550 lei în anul 2022 înseamna ca activii recuperează și majorarea neacordată în anul 2021.
Pune domnule mâna si te informează sau întreaba dacă nu știi. Nu mai arunca vorbe de derută!
Cum e acum? Meritam un raspuns asa de urat?

M spunea...

@tehnocrat


Să trădăm ce? Pe cine? Nu au nevoie de noi, hai, pa!
Angajament de confidențialitate? Îl prorog până la anu'! 😁

Dacă ieșim în stradă ne huiduie rezistenții de pe margine (îți spune mandea care a fost cu polițiștii la marșuri).

Bogdan-Adrian spunea...

Dragi colegi retineti asta :
- De 2-3 saptamani ne a zis imbecilul de Rares Bogdan ( care l ridica n slavi pe " hotul de Florin Roman ) ca pensiile speciale ( pensiile militare fiind speciale in opinia lui )nu vor crește; deci vedeti ce putere are Ciuca ;
- Retinerea de 10.% ( cass ) la pensiile peste 4000 lei a fost introdusa in Programul de guvernare de PSD ; asta ca sa vedeti ce prieteni ne sunt Ciolacu , Coarna si compania ;
Poate ne trezim totusi !

Mihai spunea...

Din expertiza fața in fața cu realitatea spuneam cu catva timp in urma ;
Fara bani pe fonduri europene si din PNRR ,un ANAF si DNA puternic suntem pe drojdie. Nevoi multe ,bani din împrumuturi.
Parcă suntem in fata confirmarii.
Criticati ministri de ap si interne cam degeaba. Am spus si mai spun incă odata ,ministrul pensiilor civile si militare in Ro este ,vreti nu vreti ,ministrul de finante. De aici se dă ora exactă. M ap si de interne nu sunt decidenti pe pensii. Ei doar pot propune .

V-ati extaziat la spusele m. de finante psd la instalarea in functie.
Stiti ce a declarat de atunci si până acum pe masura ce a constatat ce se intampla prin visterie .
11.12.2021 - M de finante - 80% din pensiile civile sunt sub 2000 lei
16.12.2021 - M. de finante - 80% din salariile din Romania sunt sub 4000 lei(majoritar covârsitor din mediul privat)

Stiti ce inseamna asta ? Saracie si lipsa de perspectiva la pensii decente la PMA pentru pensie = max 4000/5380 = max 0,74349

Multi cereti trecere pe contribitivitate fiindca pe moment v-ar fi mai favorabila. Numai ca pentru viitorii pensionari militari lucrurile ar fi dezastruoase in conditiile realizarii unor PMA mult inferioare fată de perioadele anterioare cand brutul era mult peste SMBE si a eliminarii cf L263 din 2030 a indexarii pensiilor cu 50% din cresterea SMBE.

Poate totusi in ultimul moment realizati efectele distorsiunilor facute in salarizare si la pensii de catre Olguta & Liviu. Greu de eliminat discriminarile si distorsiunile create in sistemul militar prin aplicarea L153 fara corelare cu nivelul pensiilor.

Tot ce nu se face la timp costă mult mai mult la scadență. Realitatea o demonstrează incă odată.

monteoru alias merlot alias spiritul lui Haret ,poate intelegi si dta ceva din ce te inconjoară.
Iar pentru cineva care pulsa spunând ca nu avem suficienti bugetari ii recomand sa propună guvernului sa mai angajeze vreo 500 000 . Ca de este cin să-i tina in spate alimentând bugetul.

socrates spunea...

Pe scurt, Ciucă este de fapt un caine râios cu urechile si coada blegite slugărnici față de stăpânii politici, ei, ceilalți, cati foști colegi "kaki" slugaresc jalnici turma politică de stăpânii, la asta v-ați gândit ?.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In Realitatea live, Gen Oprea spune ca ,,militarii sunt adevarati ambasadori ai imaginii Romaniei in lume,'' si ii cere ministrului Dancu sa ,,analizeze situatia pensionarilor militari, sa renunte la amendamentele propuse si la recalcularea pensiilor.''

M spunea...

@Avianyc

👏 Aveți dreptate! În mare parte aveți dreptate, până ajungeți la bugetari.

Nu e vina nimănui că privații nu își plătesc taxele și impozitele. Pentru că, vedeți dumneavoastră, noi vrem servicii bune de la stat dar raportat la populație avem bugetari mult sub media europeană.
Am o fostă colegă care e asistentă socială în UK. Are de vizitat zilnic 6 familii. În București, unde a lucrat înainte, avea aproape 30.
Deci e un cerc vicios: privații nu își plătesc impozitele, bugetarii sunt puțini, bugetarii fac treabă de mântuială, lumea e nemulțumită.

Nu mai spuneți prostia asta cu "privații care alimentează bugetul". Degeaba e Blue Air dacă nu ar zbura nimeni cu ei. O parte din ăia care zboară sunt bugetari care va plătesc salariile! Nu? E veșnică problemă cu oul sau găina!

Huhu Rezea spunea...

Până la urmă legea 153/2017 nu se abrogă.
Deocamdată sunt amănate aplicarea ultimelor 2 etape de majorare, dar sunt alte categorii de bugetari care au primit si majorarea aferentă anului 2022.
După amânarea etapelor de majorare, bugetarii tot vor recupera în viitor pierderile daca salariul de baza va fi calculat din salariul minim pe economie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrul finantelor, Caciu a declarat ca ,,saracia din Romania poate crea serioase probleme in toata Europa, si de aceea se impune pentru Comisia Europeana sa reexamineze PNRR.'' Ce inseamna asta? Un pumn greu in botul zăbălos si otravit al dreptei, autoarea PNRR-ului ucigas si indreptat impotriva romanilor! Este vremea sa realizati, dragii mei, ca dreapta uraste poporul roman, de moarte! Daca nu venea Ciolacu cu ideea salvatoare de a se crea aceasta guvenare, chiar impotriva naturii, la anul eram total si definitiv intrati in faliment si chiar se recurgea la taierea pensiilor si salariilor, deliciul suprem al liberal-useristilor, fiind leaganul existentei lor, fara de care ar face bube dulci si pojar! Cârțule Pârțule, am eu un leac de babaci la boala voastra pe saraci, pensii si salarii, aplicand veseli austeritatile ca gusterii : STRICNINA DE VIS, IN LIPSA VERDELUI DE PARIS! Lasa-l dreack de pai, las-o naibii de prafareala dihai, care te-au distrus la borhai, ca o sa-ti infunde găoaza nazala, si ia-o pe stricnina orala si ai sa vezi ca si parul de pe bostan ți se scoală, ca la țobolan, ca in vremurile cand erai mangă la volan!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, @Bonifatie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se ascunde ori in cort, ori in cavou!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Buuuuuuuuuuuuuuuuună idee! I-am cere pensii militare lui Putin! M-as inhinge la asta! Muilă de năcaz s-ar duce la golf si Câțosu si-ar dubla doza de naftalină de atata of!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari pentru poezie, @Viorel!

Paul Puiu spunea...

Huzule citeste obligatiile asumate de guvernul Citu din PNRR si numai exprima concluzii eronate!!! Legea pensiilor militare si legea salarizarii aflate in vigoare vor fi abrogate de aceea s-au inghetat si plafonat pensiile si salariile!!! Ei vor sa diminueze sporurile salariatilor bugetari si sa stabileasca o noua salarizare si pensiile militare sa fie stabilite prin calculul pe contributivitate!!!! Cand ai in plan aceste masuri logic este sa numai aprobi cresteri salariale pentru bugetari si nici de pensii militare!!! S-au facut unele derogari pentru ca, asa cum au inteles toti , sunt unele clase de bugetari favorizate ca cei din sanatate, magistratura si pensionarii civili din sector de stat!!!! Magistrati au fost imunizati in PNRR si pentru asta vor rasplati pe masura clasa politica atat cea care se afla la guvernare cat si din opozitie!!! Cei mai multi politicieni si parlamentari provin din randurile magistratilor si de aceea isi creaza aceste favoritisme!!! Ganditi-va sa fii pensionar magistrat si parlamentar ce venituri ireale poti incasa pe luna!!! Fostii militari, politisti si alti fosti purtatori de uniforma care ajung parlamentari la fel cumuleaza pensia cu salariul si indemnizația lunara de parlamentar si realizeaza venituri lunare barosane si se multumesc cu aceasta situatie si uita de unde au plecat si nu se mai bat pentru drepturile rezervistilor cum o fac fostii magistrati pensionati!!!!

mosmartin16 spunea...

Revin cat de curand cu un exemplu concret cu privire la ceea ce înseamnă pensia netă...în 2022, prin prisma proiectului de ordonanță...a celui trecut în rezervă pe 14 septembrie 2017..versus.. a celui trecut în rezervă după o zi, reșpectiv pe 15 septembrie 2017 !!! E cu durere de cap !!

Mihai spunea...

@ M
Cu mici corectii ar fi in regula.
BlueAir opereaza in general pe rute externe unde 90% din clienti sunt persoane fizice private angajati in extern,liber profesionisti, nicidecum bugetari.
Bugetarii acceseaza Blue Air doar in weekend prin inchiriere spre statiuni de lux.
Parlamentarii au abonamente la Tarom
Taromul face rutele interne si are preponderent clietela bugetara.

In alta ordine de idei.
Autonomia salariala din administratie este alimentata majoritar din impozitelele si taxele firmelor private locale si a salariatilor din aceste firme . Firme care sant de la dimensiunea de 2 angajati pana la firme cu sute sau peste mia de angajati.
In mediul rural fenomenul este si mai vizibil deoarece din impozitele si taxele locale pe cladiri ,terenuri ,autovehicule nu se aduna suficient pentru a sustine administratia.
Sunt n companii de stat care nu-si platesc datoriile ,ba unele neprofitabile sunt iertate de datoriile catre stat. Cu toate ca sunt datoare la stat isi umfla personalul cu premii peste premii.

monteoru spunea...

Oprea a avut o interventie de bun simt la Realitatea TV in calitate de presedinte al Asociatiei militarilor si politistilor.
Este singurul.Concluzia va apartine.

Huhu Rezea spunea...

As fi interesat să-ți aflu opinia dacă este normal ca un pensionar să aibă 2 cuantumuri nete ale pensiei:
-1 cuantum net stabilit de legea pensiilor militare
- 1 cuantum net fiscal, după deducerea impozitului si CASS din cuantumul brut.

anonim spunea...

@un oscar=o pensie
Te-ai "gandit" mult pana sa scoti "perla" ca rusii au bani doar pt cateva zile de razboi?:)
Nici o o problema !! rusii si chinezii = niste sarantoci desculti
Numai Ghinea Slinosul (cu "S") mai poate gandi asa:)

mosmartin16 spunea...

Categoric nu e normal ! Sunt doar inginerii financiare ! Revin ! Respect !

M spunea...

@Avianyc

Pe cifre, nu pe impresii!!!

Numărul de bugetari la 1000 de locuitori.

62 de salariaţi bugetari la 1.000 de locuitori în cazul României
Îi comparăm cu:
Italia (80),
Bulgaria (80),
Polonia (87),
Grecia (88)
Slovacia (89)

Sau țări care ne plac și în care zicem "vreau o țară ca afară":

Franţa (124),
Belgia (130),
Germania (136),
Finlanda (138),
Danemarca (156)
Suedia (168).

Cheltuieli?

35% din PIB în România sunt cheltuielile cu bugetarii față de o medie de 47% din PIB în UE lucru care ne face codași.

Bugetarii sunt cam 20% din angajați. Deci e normal să aveți 90% călători privați. Și specificul muncii face ca să meargă mai mult pe intern. Deci 90% privați este chiar normal!

Remarca răutăcioasă că bugetarii merg în stațiuni de lux o ignor. Vă cunosc!

Bugetarii creează 13% din totalul valorii adăugate din economie (conform Eurostat). E adevărat că e cel mai mic procent din UE dar pe de altă parte și alocarea de la buget e tot cea mai mică din UE. Cu alte cuvinte, cât bagi atât scoți!

Fiți mai deschis la minte! Nu intrați în propaganda care ne învrăjbește.

Sunt convins că nu aveați habar de datele astea. 😁 Asta e bine! Mai bine neinformat decât idiot!

PS - toate datele sunt disponibile online

M spunea...

@Monteoru

Da, așa este! Am urmărit-o!
Impecabil!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect spus, @Paul Puiu! Vor fi doua clase: Vatafii cu pensii uriase, versus magistratii, politicienii si angajatii de la stat, si pulimea sclavagită pentru clasa asta imbogatita si impuțită! Se mai bate acum cineva cu caramida-n coșcoveaua chieptului sa dispara pensia specialului, care e cat căldarea de lături a porcului? Nu, domnule! De aia ne cad procesele in instantele de judecata, daca justitia in bandă cu aceste beneficii e avantajata si acum, fiind la politic profund indatorata, e comandata pe șuștache sa judece fara celeritate si dreptate, si asta e doar in exemplu, la intamplare, dar cate si mai care de care or mai fi rezultantele la aceasta avantajare se salarizare si pensionare din clasa celor pe speciale...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa-i, batrane intelept! Concluzia mea e la fel ca, Oprea este singurul care s-a ocupat de noi sa ne ajute!

M spunea...

@Bogdan Adrian

Am o corecție! 😁

Rareș Bogdan a luptat să nu crească pensiile militare.

PSD a impozitat toate pensiile, nu țintit pe cele militare!

Porcăria e că ăia 10% compensează CASS pentru civili dar la noi nu se mai dă. Deci, 1-0 pentru Rareș Bogdan!

M spunea...

@Huhu Rezea

Le dă cineva înapoi punctajul contributiv pentru anii în care SNAOPSN nu a avut creșteri conform 153?

La sănătate au fost și creșteri de 300% (spun sindicatele). Asta înseamnă și un punctaj de 3 ori mai mare.

Burebista spunea...

Stai,, bine" la aritmetica și dumneata tehnocrat....
La civili
4100 pensie +10% = 4510...
Cass 510 -x10%= 51
Pensie brută 4510 - 51 Cass =4459 - 246 impozit (ce depășește 2000) = 4213 pensie netă.....
La militari 4000 pensie brută - 200 impozit 3800 net.... Cat avea și civilul anul acesta...
Deci civilul va câștiga fata de militar 413 lei în plus în 2022..

Petrut spunea...

Am lucrat in Nigeria din 2003 pana in vara lui 2006 pe o Instalatie maritima petroliera ..exista printre muncitorii locali si un pensionar militar nigerian ,avea atunci putin peste 60 de ani cu care eram prieten foarte bun...anual i se actualiza si indexa pensia ,era foarte mandru de acest fapt, fusese sergent nu mai retin ce arma ..la altii se poate dar inalta parte nu..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Tatarush: Stima, onioare si respect! Multumesc frumos pentru postarea aceasta foarte importanta, si ar trebuipostata si bolduita s-o vada toti! Gen G. Oprea mereu a fost cu toti cei din aparare, ordine publica si siguranta nationala! Cinste domniei sale!

Viorel spunea...

Cornele. Cea mai ODIOASĂ LEGE pentru noi pensionarii militari este LEGEA CIUCĂ nr. 168/2020 art. 12.
(1) Personalul participant care a dobândit calitatea de „Veteran din teatrele de operații“ și care nu este invalid, rănit ori nu a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații beneficiază de următoarele drepturi:
a) dreptul de a purta uniforma militară, după trecerea în rezervă sau în retragere;
b) o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate;
c) o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 lei, după trecerea în rezervă sau retragere, precum și la încetarea raporturilor de muncă sau serviciu, după caz.
Deși am iubit armata motiv pentru care m-am dus în Școala Militară, la trecerea în rezervă, uniforma militară am dat-o la un coleg spre amintire. Acum îmi este scârbă când o văd pe unii înstelați care chipurile ne reprezintă (aștept reproșuri dar nu-și au rostul pentru că tot cei cu uniformă au influiențat politicul find astăzi în situația aceasta).
Notă:
1. Prevederile de la lit. b) din lege trebuiesc ABROGATE. Nu este posibil ca un militar indiferent de grad dar care are vârsta de 25 de ani să primească după o misiune de 120 zile o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate. Acest lucru transpus în zilele noastre înseamnă 2.500 : 4 = 575 lei / lună X 12 = 6.900 lei anual X 35 de ani / vârsta standard de pensionare 60 ani = 241.500 lei, considerând că salariul de bază minim rămâne la 2.500 lei (plătit în misiune, plătit în țară, plus un cadou din partea lui CIUCĂ).
2. Prevederile de la lit. c) din lege trebuiesc MODIFICATE, astfel:
- 1 (una) misiune = 500 lei;
- 2 (două) misiuni = 750 lei;
- 3 (trei sau peste trei misiuni) 1.000 lei.
Prima misiune a Armatei României a început în februari 1991: Participarea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Peste 30 de ani de misiuni.
De prevederile art. 12 pct. (1), lit. b) = 575 lei / lună CORNELE beneficiază 75-80% din efectivele active ale armatei (așa le-a închis Ciucă gura).
45-50% dintre pensionarii militari beneficiază de prevederile art. 12 pct. (1), lit. c) = 1.000 lei / lună.
Cine să mai trâmbițeze pe blog Cornele ? Doar cei care am fost marginalizați. Nu s-a ținut cont că cei rămași în țară am făcut munca celor plecați fără a fi remunerați.
Pentru activ cei 575 lei reprezintă mai mult decât majorarea cu 25% de anul trecut sau anul acesta. La pensionar, 1.000 contează mai mult decât o indexare de 2,6%.
Acolo s-au dus banii privind indexarea de anul trecut și anul acesta, bine gândită și redirecționată (fonduri pe articole bugetare activi / pensionari).

BONIFATIE spunea...

Chiar dacă este în afara subiectului, să-l ajutăm pe prietenul domnului Cetățean.
Fiind pensionat la limită de vârstă în sistemul „civil” poate solicita prin cerere la Serviciul MRU de la unitatea unde a lucrat acordarea pensiei militare, chiar dacă nu are minim 10 ani de activitate, conform art.19 din Legea nr.223/2015.
Eu am ajutat un fost coleg, subofițer, care pentru 8 ani de activitate are o pensie militară de cca 950 lei pe lângă pensia civilă de vreo 1300 lei.
Textul de lege este cel de mai jos.
Legea nr.223/2015:
„ART. 26
(1) Pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care la data trecerii în rezervă sau a încetării raporturilor de serviciu nu îndeplinesc condiţiile de acordare a unei pensii prevăzute la art.14 lit.a) şi b), deschiderea dreptului la pensie se efectuează mai întâi de către sistemul în care îndeplineşte condiţiile cumulative de pensionare, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art.19.
(la 11-12-2015 Alin.(1) al art.26 a fost modificat de pct.3 al art.40 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.57 din 9 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.923 din 11 decembrie 2015.)”

Laleaua neagră spunea...

Cand suna goarna ca deja cutitul a trecut si prin os...

Paul Puiu spunea...

Guvernul haiducesc a lui Mos Gerila ne-a bagat iar in glaciatiune pentru inca un an si pentru banii de CE aferenti PNRR!!! Acesta e doar inceputul intrucat PNRR se va derula pana in 2027, asa ca rezervistii si bugetarii trebuie incet sa se adapteze cu stoicism acestor masuri instituite de guvernul Citu pentru bunastarea Romaniei!! In 2027 Romania va avea dezvoltata puternic infrastructura rutiera, vor fi autostrazi la discretie si romanii vor fi platiti in euro!!! Deasemeni vom avea cu mandrie cei mai bogati medici, magistrati si parlamentari din lume!!!! Restul balastrului de cetateni vor suporta cu stoicism planurile anuale de austeritate stabilite de guvernantii pentru o Romanie multilateral dezvoltata unde femeia de serviciu va avea acelasi salar si pensie cu colonelul sau generalul pentru a numai exista inechitati!!! Totodata numai ciobanii si fermierii se vor face militari si politisti pentru o eficientizare si dezvoltare a sistemului de aparare, ordine publica si si siguranta nationala!!!!!!!!! Asta este viitorul Romaniei pe care il vor construi politrucii calcand tratand plebea ca pe sclavi, fiind inclusi si rezervistii cu pensiile lor care vor ajunge la nivelul ajutoarelor sociale!!!!!

anonim spunea...

@M
Ati facut Domnule M o confuzie voita sau nu dar este total eronata(ref la bugetari)
1-Ati venit cu date vechi la nivelul anului 2008
2-Ati calculat(au calculat cei de la care v-ati "informat") nr de bugetari la 1000 de locuitori din total populatie. Eurostatul calculeaza numarul de bugetari la nr. POPULATIE OCUPATA ceea ce e cu totul altceva
Pe cale de consecinta: suntem in media europeana la nr de bugetari iar o diferenta face salarizarea care la noi este mai mare decat media UE(vezi medici,invatamant,administratie locala si centrala).Eu va dau si sursa nu doar va indic "sursa disponibila pe net" ca asta e gargara de adormit...aveti grafice aveti tot
Mai este o mare diferenta: NU in toate statele invatamantul si/sau sanatatea fac parte din asa numitul"government employment”.Am spus-o doar pt a fi mai clara situatia.Cine vrea sa citeasca bine cine nu?..ramane nu!
CFI-ul sigur n-o sa citeasca....
Apropo azi l-am vazut pe gabitza la tv realitatea + .Super ok generalul gata sa-i rupa!
Doar ca si aia de la realitatea + sunt niste SUPERCURVE
L-au lasat pe Oprea sa zica tot ce avea de zis in favoarea militarilor,dupa care au dat un suvoi nesimtit cu nereguli...aia cu jandarmul si calul,aia cu jandarmii de la Cluj aia cu politista si pistotlul din WC si aia cu seful politiei de frontiera Timis
Manipulare psihologica de cea mai joasa spetza,dupa ce Oprea "si-a scuipat plamanii" vorbind in favoarea noastra...Uite asa ii face pe dobitoci sa zica ce baaa ce mai vor astia??
Iar realitatea+ = NISTE PORCI ORDINARI!Asa "fac"(mai curand "fuck") ei o emisiune

Leon spunea...

Maine este Sedinta de Guvern, dar nu apare pe Ordinea de zi nicio Ordonanta; a ajuns astazi la CES, dar probabil ca n-au avut sedinta de lucru !
Totusi posibil sa fie discutata in afara Ordinei de zi, posibil si cu ceva modificari importante ptr.militari..!

anonim spunea...

Scuze am omis sa fac copy-paste pt obtinere oskar

https://www.piatafinanciara.ro/angajatii-bugetari-multi-sau-putini-dupa-standardele-europene/

M spunea...

@Avianyc

Ne "știm" pe acest forum de câțiva ani și tot nu ai înțeles că sunt extrem de scrupulos! 😁
Datele sunt din 2019 (înainte de pandemie).

Apropo, Eurostat dă datele EXACT cum am scris eu mai sus. 😁 Vedeți că vorbiți cu mine nu cu..... Eu nu fac greșeli d-astea.
Puteți verifica!
https://ec.europa.eu/eurostat/web/main

Vă rog, lași lăsați așa cum e! Nu veniți cu explicații minore. Nu tratați problema ca fiind un atac personal!

Vă pot demonstra că și afirmațiile de mai sus sunt eronate dar ce rost ar avea?

România are un stat minimal. O fi bine? O fi rău?
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

La subiectul mai important! Da, aveți dreptate! Nu e întâmplător!

În paralel televiziunea infractorilor Antena 3 îl chemase pe avocatul lui Șoșoacă care spunea el cum că polițiștii au abuzat-o pe Șoșoacă.

Am mai spus-o, cei de la interne trebuie să fie extrem de atenți pentru că sunt folosite toate greșelile lor.

La pompieri aveam cam 3.000 de invenții pe zi (pe toate situațiile de urgență, să nu înțelegeți doar pe incendii!).
Cred că sunteți de acord că la 3.000 pe zi este statistic probabil ca una din o mie să "nu iasă bine".
Asta înseamnă cam 1.000 pe an! 😁 Material suficient!

Andrei Cosmin spunea...

Exista o posibilitate ca magistratii pensionari sa se trezeasca din adormire fiindca acum au intrat si picioarele lor la apa. Sa vedem ce zice Weber maine, ca astia au canalele lor de comunicare intre ei. Daca nu zice nimic maine, inseamna ca n-are de gand sa se bage si ramane cum am stabilit. In mod normal, dupa decizia CCR din 2020, nu se mai pot face modificari la Codul Fiscal prin derogare. E neconstitutional.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Perfect adevarat, @Viorel!

Ieșean spunea...

M ! Nu stiam ca esti femeie asa ca nu mai bine ai studia tu retetele de cozonaci si caltabosi? Ceea ce este aici nu este de tine si n-ai nicio treaba ca numai prostii scrii!

Andrei Cosmin spunea...

Cu indexarea stim deja: nu se aplica. Ar fi culmea sa emita vreo majorare daca nu se aplica nici macar indexarea de 2.6% . E posibil sa decida ceva pentru pensiile militare mici, sub 2500 de lei.

Andrei Cosmin spunea...

Va dau o informatie sigura: demilitarizare + reducerea personalului + desfiintarea unor anexe (SPP, STS) dupa 2024. Daca nu cumva vor fura alegerile, cum le-au mai furat. Dar sunt prea multe ca sa le fure pe toate si valul de ura impotriva vechilor si coruptelor partide va fi prea mare. Si indiferent cine vine la putere (USR / AUR / Orban / Dragnea / ungurii etc... in afara de PSDPNL), soarta SRI-ului va fi asta. Asa ca nu strica sa se pregateasca cu podcastul asta fiindca dupa 2024 vor avea voie inclusiv pe TikTok.

Mihai spunea...

Dle M ,cu tot respectul.
Poate si HU are mai multi la 1000 de locuitori.
Problema este ca din moment ce treci granita si intri in HU parca intri in alta lume ,adica totul mai bine gospodarit in sate ,orase ,se respecta regulile de circulatie - camere de luat vederi peste tot monotorizate de politie 24/ 24 cu sanctiuni trimise la domiciliu.,etc .Sate bine gospodarite prin echipe ale primariei,contracost daca nu respecti legea. Deci merită.
Eu cand merg cu masina in Munchen de regulă cobor de pe autostrada pe o sosea cu 4 benzi pe sens care ma duce intr-o mare parcare subterană cu foarte putini stalpi de sustinere.
Apoi o iau perpedes ,ma crucesc la gigantul Futjitsu ,la vitrinele in care sunt expuse extravagantele seturi de imbracaminte din cap in piciore cu preturi pana la 10 -15000 euro.
Apoi o iau asa pe strazi admirand curatenia si buna randuiala administrativa ,sosele ,statii de autobuz ,autobuze ,etc.
Mana bugetara eficienta. Nu mai vorbesc de alte lucruri precum asistenta medicala ,etc .Deci merită. Ma intorc in parcare pornesc masina si ies din parcarea subterana pe 4 benzi cu laterala de accelerare pe sens direct in autostradă. Deci gandire bugetara eficientă. Deci merita.
Odata am schimbat traseul obisnuit si am trecut prin Slovacia.
Nu am mai fost din 82 cand am fost detasat doi ani in Cehoslovacia.
Totul in schimbare ,de nerecunoscut. Atunci slovacii erau considerati saracii Cehoslovacilor. Consultati de curiozitate " Slovacia " pe Wikipedia si o sa ramaneti placut surprins unde a ajuns ca dezvoltare Slovacia . Deci merită.
Ce vedem la noi cum intri in tara? Mizerie din greu pe langa sosele ,parcari pline de hartie igienica in spatele amenajarii ,cosuri de gunoi pline si mizerabile ,localitati fara un acoperis in statiile de autobuz sau unde sunt sunt mizerabile si deteriorate,sosele si orase supraaglomerate fara parcari suficiente ,cu sicanari si circulatie dupa cum ii taie capul pe unii,asistenta sociala din primarie doar pe hartie ,pe teren iok.
Primarii care in loc sa investeasca in drumuri laterale ca sa nu circule atelajele si tractoarele agricole pe soselele europene investesc in echipe de fotbal ,hanbal si ansambluri folclorice in mediul rural.
Asistenta medicală cu baccsis la plic peste tot ,primarii neiformatizate ,etc
Ma opresc si am un gust amar cand ma intorc terestru din extern .Inchid poarta casei si ma fac ca nu vad nu aud coruptia care se invarte in jur.Este atat de vizibila incat iti produce scârba profundă. Toti tac fiindca le este frica de mafia locală. Local in institutiile comunale subordonate primariei nu gasesti ca angajati decat nevasta sefului de sectie politie ,a sefului de post ,rudele primarului ,ale padurarilor ,preotului ,fii si ficele patronilor locali care sponsorizeaza primaria pentru tot felul de aiureli ,ziua satului ,comunei etc .Restul la privat.
Sefa de post ,tinerica casatorita cu cel mai bogat patron din zona pe afaceri agricole cu fonduri europene cu evaziune si alte jmecherii la greu........
Opresti caruta cu lemne si camioanele te faci ca nu le vezi ,etc, etc
Sper ca nu v-am creat indispozitie si ati inteles in adevaratul sens mesajul transmis in comentariu.
Putem avea si 2000 la mia de locuitori daca nu schimbam mentalitatile si tot in ritmul si halul asta ne facem datoria din fisa postului ( daca există).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha, il vute deja grija pe Dancu de Invatamant cand noi suntem la pamant! Aia muncesc 4-5, hai 6 ore pe zi la caldurica si umbrică, mai o mită, cadouri si șopârlică, mai cate un buci, buci pana crapă in aventuri care nu le scapa la supapă, vacante si libere căcălău de-i dor in durlău si alte martisoare aurite si zile sarbatorite cu halcane fripte, beuturi dichisite, cadouri cu tablouri, biju, bibelouri si lăbuțe pe popouri si sub furouri, iar salarii si pensii ca demnitarii...

Andrei Cosmin spunea...

Politic avem doar singura optiune: coalitia de dreapta care se va forma in Opozitie (USR - AUR - Orban - partide neparlamentare). Astazi am vorbit la telefon cu Ludovic Orban si cu Ninel Peia ca sa studiez optiunile. Toata lumea intelege ca trebuie generata o constructie a Opozitiei, la fel ca in Ungaria. Ludovic Orban intelege ca asa cum in Ungaria a fost cooptat Jobbik in coalitia Opozitiei, tot asa va trebui sa se ajunga la un numitor comun cu AUR si PNR (Ninel Peia - Diana Sosoaca).

Nu am sondat apele la USR, dar stiu sigur ca sunt dispusi sa se ralieze in spatele unor teme comune.

Asa cum spuneam intr-un comentariu anterior: jocul politic e resetat in acest moment. Ce a fost pana ieri nu mai conteaza. Va trebui sa ne asezam la masa inclusiv cu USR fiindca alta optiune nu mai avem. Asta inseamna compromisuri si din partea noastra, dar cu abilitate politica le vom face pe spatele guleratilor nu pe spatele celor mici.

Despre dl. Dogaru, dl. Bahnareanu etc... numai de bine. Au facut atata cat au putut. Acum incepe alt joc si e nevoie de alti jucatori cu alte idei.

Paul Puiu spunea...

In ultima perioada nu l-am mai vazut pe domnul deputat Goarna pe portativ cu discursuri pro pensii militare, s-a dat la fund iar fostul sau SNPCC numai informari false a comunicat adoptand pozitia strutului cu capul in nisip pentru a nu stiu a cata oara in legatura cu neindexarea pensiilor si inghetarea salariilor si a sporurilor bugetarilor!!! SNPPC este condus din umbra de Goarna care si-a pus oamenii sai la conducere!!! Comunicatele linistitoare ale SNPPC care asigurau rezervistii si activii ca totul e ok au fost realizate pentru a se tempera protestele politistilor tot la sugestia lui Goarna!!! Acum v-ati dat seama despre organizatiile reprezentative ale rezervistilor si activilor ce au obtinut, zero sau mai nimic ca in reclama de la triferment cand a venit femeia de la wc!!!!!

daniel spunea...

Oare un profesor universitar pensionar cata pensie are? Dar un medic specialist pensionar? Primesc si ei o marire de 10% la pensie? Oare la aflarea raspunsului o sa-mi urce tensiunea?

monteoru spunea...

Va fac o confidenta.2,6 % indexare in ceeace ma priveste ii recuperez in timp de vara cel mult in 2 zile.Nu cei 2% ma doare ci dispretul.

Șoimul spunea...

Huhu, contribuția la pensia suplimentară ce este?
Și să nu uităm că o perioadă destul de lungă niciun angajat nu știa ce impozite îi sunt reținute pe statul de plată.Vedea doar netul.

Șoimul spunea...

Subscriu

Huhu Rezea spunea...

Soimul
Sporul pentru pensia suplimentară intră în plafonul de 85% pentru pensiile stabilite inainte de 15 09 2017 și nu contează în calculul pensiei nete pentru pensiile calculate potrivit noului art. 60.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorele, Ciucălău Ceasrău va ramane in istorie o molie cu nuri cazuta in căldarea cu lături, fiind intre ruinele zidurilor cel mai mare sabotor al rezervistilor!

M spunea...

@Ieșean

😁 Te-ai băgat în seamă aiurea!
Pe tine te mănâncă în jur de mine și de dl. Mareș.

Altfel nu am de ce să te bag in seamă că până acum nu au produs nimic interesant! Dar știu că în zonă după ce se face vinul nu ai cu cine vorbi până nu se termină! 😁

Cu drag, o seară bună!

M spunea...

Sănătatea și educația mereu au fost domeniile preferate ale guvernaților!

Să fie sănătoși, să se bucure de viața lor tihnită și să nu ne mai muște de kur!

Viorel spunea...

În atenția pensionarilor militari cu pensii până la 2.500 lei. Cu de la mine putere, adică MAJURUL VIOREL de la C.I. cum zice Cezar, vă indexez pensia începând cu data de 01.01.2022 cu procentul de 10%. Sper să fiți mulțumiți și sănătoși. Informația este reală.

raul spunea...

Camarazi ,va spun eu!Cuscrul meu care a fost arhitect ,are 5 000,pensie!Va primi 500 !Eu ,prostul de ofiter superior...sula!Romanie plai de dor!

Negritoiu spunea...

Domnule Leon,va admir optimismul! Posibil,posibil,. . . .posibil.Dar realitatea ne arata altceva. Sa ne bucuram de faptul ca cei cu pensii mici(dupa ce criteriu s-a stabilit mica-mare ?)primesc 10%,dar cred ca era benefic sa se acorde si ajutorul de 1200 lei similar pensiilor civile.Nu credeti?
Deoarece va consider un om informat,fata de majoritatea celor care posteaza pe blog, imi permit o intrebare:de ce reprezentantii structurilor asociative,care au participat la intalnirea cu ministrul Dancu,nu ne comunica si noua rezultatele acesteia?

Iulian Mareș spunea...

Mai bine ia pastile preventiv....

Iulian Mareș spunea...

Cu toata ratiunea iti dau dreptate in aceasta afirmatie! Nu ar fi pentru prima data cand maimutoii politici isi desconsidera structurile menite sa le apere si lor cururile, deoloc mici; asa s-a intamplat si in anii 50 cu parte din activii si demobilizatii ce au luptat pt slavarea a ceea ce se mai putea salva!
Devii periculos cand constientizezi ca in tine este si forta si capacitatea de salvare a tarii!
Nu SNAOPSN (pastrez un procent de 10%, rezerva de inventar) a adus tara pe marginea prapastiei, nu noi am furat de am rupt, nu noi am mintit mereu, nu noi am vandut si distrus o tara!
Greseala fatala facuta atunci se plateste azi: *Puterea se caștigă, nu se dă ca o pomană! Cand ai primit-o ca pe o pomana kiar crezi ca esti menit pt asta, ca ai fost UNS, ca ti se cuvine totul fara sa dai nimic!
Da, ai dreptate...DISPREȚUL este enorm!
Vreau preventiv, 1 lună/Iarna la Aiud/Pitești si 1 lună/Vara la Canal!
... astfel vom pastra intact caruselul evenimentelor istorice de sorginte marxistă!

Iulian Mareș spunea...

Exista un stereotip cu idei si cuvinte putine! El apartine celor 2 retardati care se si cred instante morale, caci daca vorbim de cele profesionale....nu au oxigen! Nu produc două de 1 leu!
Ce sa-ti dea mai va d tu ai fost ejectat din sistem pentru incompetenta profesionala, ca sa nu mai trec in revista celelalte hibe, mai ales ca suntem pe 17.12....știi tu care!

Iulian Mareș spunea...

Temele de palavre vor fi mereu consumate in media!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nu mai indemna oamenii la procese... legile le fac EI! ca maine, fac o noua lege a salarizarii și anuleaza toate datoriile catre salariati! Pot face si prin OUG...cine o ataca la CCR? In cat timp?

Iulian Mareș spunea...

Mentalitatea? ...cum sa o skimbi?
Ex. ...Franța:
-a dat bataie tiganilor, in mod deosebit nomazi, pana au invatat sa mearga cu spatele in panta!

Iulian Mareș spunea...

socrates,
tot satul știa, numai ”Ion” o credea cuminte...!

Iulian Mareș spunea...

Paul,
pe Coarna il intereseaza f putin pensionarii! El isi trage seva din sindicatul agentilor de politie....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
la finalul expunerii ai trecut cu rosu asta: ”6) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile militare de stat stabilite în condiţiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei.”-citez din tine, ca din clasicii in viata!
Deja este și prea mult și repetitiv! ... eu kiar nu-mi pot inkipui cu Dîncu mai vine la minister!!!!! Ca un ipocrit?
Toată zbaterea, lupta, argumentarea cu rigoarea textului de lege au fost în van, ESTE?
Întrucât șansele de câștig pe această strategie sunt infime spre deloc, ne intrebăm toți, în egală sau complementară măsură câte ceva, însă o ÎNTREBARE ETALON trebuie să existe, precum si o concepție acțională de a pune ăn operă o strategie benefică, daca nu victorioasă!
*Întrebarea este CE-I DE FĂCUT?

Iulian Mareș spunea...

Negritoiu,
Nu au ce sa comunice! Ei nu au negociat, ei au fost kemati doar pentru a fi informati!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Aprob!
Rog, luați masuri de urmare dpv acțional și de informare!

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
sunt bucuros pt acordarea celor 10% camarazilor, insa procentele alocate pentru ceilalti camarazi sunt sub limita BACȘIȘULUI! Mai bine lipsă....

Mihai spunea...

@ M
Nu am nicio implicare aici.
Sunt chestiuni sesizate de domnul@ akord.
Replica mea pentru dumneavoastra o gasiti la 21.dec 2021 22.49

Leon spunea...

https://ancmrr.ro/comunicat/

M spunea...

@Avianyc

Așa este dar eu mă concentrez pe domnia ta!!!! 😂

Nu vreau să pățesc ca germanii în al doilea mondial! Nu e bine să lupți pe două fronturi!!!

Hai mai bine să cădem de acord că, la fel ca și în alte subiecte, adevărul e undeva pe la mijloc! (cel mai bun exemplu e ăla cu pro/anti vaccinare! "Din 1.000 de morți 20 au fost vaccinați și 980 nevaccinați"
Pro vaccin zic: "Ia uitați ce eficient e vaccinul!"
Anti vaccin zic: "Nu contează că te vaccinezi tot crăpi!").

Hai să fim deștepți!

Dobrescu spunea...

Urmaresc cu atenție postările dumneavoastră din anul 2019.Stați și vă plângeți zilnic de nedreptățile făcute de acești ticăloși ce se perindă pe eșichierul politic, dar faptic nu întreprindeți nimic. Nu mai consumați hârtia și cerneală folosind cuvinte meșteșugite crezând că acești mizerabili se vor obosi să vă
citească pledoariile, majoritatea pertinente și argumentate. Nu veți obține nimic. Hai să devenim operativi, hai să ne reactivam!
Dacă suntem pensionari nu înseamnă că suntem morți. Așa că, vă rog, treziți-vă, ieșiți din hibernare, cum putem, diabetici, cardiaci, schiopi sau orbi, să ne mobilizam cu toții în data de 21 decembrie ora 9 în fața parlamentului, parcul Izvor.
Toți cunoaștem colegi în asociațiile de pensionari militari din țară. Luați legătura cu ei și determinați-i să vină alături de noi.
Numai împreună putem reuși!
Cu deosebită considerație,
Dobrescu.
Tel:0766488115

un oscar = o pensie spunea...

alo,colonelul carioca oskar,
depasesti orice limita a bunului-simt
acesti maimutoi politici inca accepta sa iti plateasca pensia aia nesimtita si nejustificata
sper sa se uite cineva neutru pe aceste pensii rusinoase si sa decida un plafon
cine se simte nedreptatit sa se ceara pe contributiva
acolo cred ca iesi la 50%,cocalarule de mares

Dobrescu spunea...

Urmaresc cu atenție postările dumneavoastră din anul 2019.Stați și vă plângeți zilnic de nedreptățile făcute de acești ticăloși ce se perindă pe eșichierul politic, dar faptic nu întreprindeți nimic. Nu mai consumați hârtia și cerneală folosind cuvinte meșteșugite crezând că acești mizerabili se vor obosi să vă
citească pledoariile, majoritatea pertinente și argumentate. Nu veți obține nimic. Hai să devenim operativi, hai să ne reactivam!
Dacă suntem pensionari nu înseamnă că suntem morți. Așa că, vă rog, treziți-vă, ieșiți din hibernare, cum putem, diabetici, cardiaci, schiopi sau orbi, să ne mobilizam cu toții în data de 21 decembrie ora 9 în fața parlamentului, parcul Izvor.
Toți cunoaștem colegi în asociațiile de pensionari militari din țară. Luați legătura cu ei și determinați-i să vină alături de noi.
Numai împreună putem reuși!
Cu deosebită considerație,
Dobrescu.
Tel:0766488115

Huhu Rezea spunea...

Nu te pune cu comoditatea proverbială a rezervistului care participă, dar nu se bagă. Nu au fost lasati de generalii familiei sa se deplaseze doar câteva stații de metrou, până in Piata Victorieu. Unii sunt și acum speriati ca de bombe de vremurile când dădeau notițe pe la CI.
Uite ca nu mai merge nici porta-vocea lui Dogaru!

Unknown spunea...

Impozitul de 10 la sută se ia la brut sau la net ? Daca am 7000 net cât voi mai avea net după impozitarea de 10 la sută ? Mulțumesc

un oscar = o pensie spunea...

V1 -pensie stabilita inainte de sept 2017- ramai cu 6.700(platesti cass 300)
V2- dupa sept 2017- ramai cu 7.000(se retine din brutul ala baban)
deci baskanul mares plateste CASS 1.100 lei,hahahahaha

Militar spunea...

Total adevărat!

M spunea...

@Akord-75

Să vă mai dau un exemplu de manipulare ordinară (la site-ul lui Bogdan Chiriac - DCNews).

Titlu: Jandarmii au ajutat-o pe Șoșoacă să nu-și piardă mandatul de parlamentar

Articol.... bla...bla....bla „Incompatibilitatea este în cazurile când ești avocat în dosare penale. Acolo, ea intra în calitate de soție care, conform codurilor de procedură penală și civilă, în cazul în care are calitatea de jurist, își poate reprezenta soțul." - Citat din av. Gh. Piperea!

În TOT articolul nu se vorbește despre cum au ajutat-o să nu își piardă mandatul!!!! Doar că accesul era verificat de jandarmi care au lăsat-o/nu au lăsat-o să intre!

Militar spunea...

Total adevărat!

mosmartin16 spunea...

M-am grabit putin ! Scuze, am dorit mai exact a evidentia pensia neta rezultata a unui rezervist de pana in septembrie 2017 si a unuia de azi, prin prisma introducerii CASS ! Sa asteptam intai forma adoptata a proiectului ! Numai de bine !

mosmartin16 spunea...

Iată cum cred eu că se va aplica CASS la pensii prin prisma celor precizate în proiectul ordonanței ! De mă voi înșela să fiu iertat ! Așadar, se pleacă de la netul în plată al pensiei ! Să luăm - ca exemplu - o pensie netă în plată de 6500 de lei ! Venitul impozabil = 6500 ( venitul din pensie ), din care se deduce suma de 2000 lei ( neimpozabili ) și CASS ! Prin urmare, venitul impozabil = 4500 ( adică 6500 - 2000 ), minus CASS ! Baza de calcul pentru CASS = 4500 - 4000 = 500 lei ! CASS = 10 % din 500 = 50 lei ! Pensia netă rămasă în plată = 6450 lei ( 6500 - 50 ) ! S-auzim de tot ce e mai bun !

cristianp spunea...

Ca sa pice la CCR trebuie să o conteste cineva! Și nu văd cine o va contesta!

Huhu Rezea spunea...

Dacă te referi la pensiile calculate după 15 09 2017 te înșeli. Venitul impozabil pentru acestea este cuantumul fictiv, denumit brut.
Fie CASS cât de mare că pensionarii calculați la net nu plătesc nimic,

mosmartin16 spunea...

Sau varianta B, adică CASS = 10 % din 6500 - 4000 = 250 ! Pensia netă în plată = 6250 ( 6500 - 250 ) ! S-auzim de bine !

Dobrescu spunea...

Am greșit cu ceva? De ce nu se publică comentariul meu?

Brenda spunea...

Intrebati_l pe LENIN