Un produs Blogger.

duminică, februarie 06, 2022

Dîncu declasifică ordinele secrete privind salarizarea în MApN

113 comments

 


113 comentarii:

Liviu PO spunea...

Trebuia mai extinsa pentru a se vedea si salarizarea de la 1 ianuarie 2016...De cand vorbea Claudiu IONESCU despre aceste "secretizari" la MAI...Iata ca erau si la MAN!!!

Laleaua neagră spunea...

Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale

Mihai spunea...

Nu ajuta cu nimic pensionarii o desecretizare a unor venituri care s-au vanturat in salarizarea activilor.
Ar ajuta mult mai mult pentru corecta informare a pensionarilor eliminarea articolelor din L153 care permit secretizarea veniturilor in declaratiile de avere ale militarilor si politistilor.
Daca s-ar abroga aceste articole ar iesi cu pregnanta la suprafata degringolada facuta de aplicarea L153 care a dus la imposibilitatea aplicarii actualizarii pensiilor cf fostului art 60 din lipsa de fonduri.
Cat timp salarizarea acestui personal se face din bani publici nu este corect ca publicarea veniturilor in declaratiile de avere sa fie secretizate.
Din declaratiile de avere ar vedea si pensionarii ce efort bugetar ar trebui facut pentru a fi actualizati cf fostului art 60 la nivelul veniturilor incluse in baza de calcul al similarilor activi.
OG 59 au dat-o fiindca nu-si mai permiteau sa plateasca pensiile la novelul la care au fost duse veniturile prin aplicarea etapelor de cresteri salariale cf L153.
Ca urmare a aplicarii acestei salarizari pensiile in ultimul timp zburdau peste 10 000 lei la ofiteri si 5- 6000 la subofiteri.

Iulian Mareș spunea...

Bine, bine si care sunt conținuturile celor 3 ordine de ministru secretizate?
Sunt postate undeva?

Brenda spunea...

Și la ce folosește

Leo spunea...

Foarte corectă punctarea.
Și eu am semnalat în acei ani , de mai multe ori acest nărav al secretizărilor produse de clocari.
Ar fi trebuit să desecrizeze și MS 31/2016 + MS 60/06.05.2016 + MS 101/11.06.2018 despre care eu am tot pomenit . Faptul că nu s-a făcut , denotă că Dîncu este captiv clocarilor și nu-i controlează decât f. parțial.

reddog spunea...

Cezar mananca somon si nici la calorifer nu-l doare de desecretizarile lui Dincu.
Acum era general daca la aglomeratia din decembrie '89 iesea altfel.
General putea fi si Rambo de Urziceni si puteau fi chiar prieteni.
Dar ghinionul a facut ca toarsu cdt suprem de atunci sa fie prins pe langa Targoviste de un plutonier de militie.
Practic un simplu plutonier de militie a schimbat cursul istoriei.
Nu ca ar fi singurul caz din istorie. 😁
Morala povestii ar fi: Nu subestimati plutonierii, e posibil sa aveti surprize!
Noi sa fim sanatosi ca belelele curg.
Traiasca ROMANIA!

Mihai spunea...

Poanta zilei de la @ Ifrim

Iulian OSKAR Mares 🤣🤣

Mult mai veritabil decat Double Oskar

Felicitari @ Ifrim👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Corect, frate! Dar intreaba-te cati dintre rezervisti au facut sesizari pe aceste abuzuri?! Ca si eu am facut cu sutele, cu miile cerand si desecretizarea, dar majoritatea au vegetat asteptand sa faca ,,prostii'' actiuni petitionare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciucă a fost artizanul tuturor acestor magarii, inca de cand era Seful Marelui Stat major, prin interpusi clocari, si as dori o ancheta serioasa in acest sens, sa se lase cu puscarie pentru toate dramele produse, si atunci as avea serioase motive sa deschid un proces pentru despagubiri si recuperari in urma mutilarilor si inghetarilor de drepturi, ca eu, oricum, urmaresc desfasurarea evenimentelor sa pot trage o concluzie clara pentru a actiona asa cum trebuie, si as vrea sa-i vad tradusi in instante, chiar si de catre camarazi, si sunt destui inraiti ca mine, pe Maciu, Padureanu, Rosu, Jianu, Andritoiu si ceilalti vinovati de pagubele produse rezervistilor militari, sa-i tinem si noi inemotii si tensiune cum ei au facut cu noi, sa ne dea din buzunare tot ce am pierdut ani in sir ca sa acorde doar unei clase selecte alese pe spranceana, printre care Ciuca, si abia atunci as simti ca s-a facut dreptate, doar sanatatea sa ma mai tina sa-mi realizez acest deziderat, dar ei sa stie ca nu vor scapa de mine in ruptul capului, si ei cunosc clar ce stiu sa fac, ce am facut pana acum si ca nu i-am slabit deloc ani in sir.

Iulian Mareș spunea...

Oricum,
mai bine decat cosmopolit si cu mentalitate de iobag!
Vrei si tu zebra?

Vali spunea...

Va salut,
Va rog sa imi spuneti cand se primesc prin posta pensiile militare (la ce data din luna) ???
Multumesc anticipat !

vasile spunea...

Dancu ar trebui sa il ia pe Oprea consilier pentru problemele pensiilor militare, neplatit, si cred ca ar scoate o lege buna pentru toti.

Sorin spunea...

Cred ca ceva, chiar o copie, s-a prezentat pe acest site. Printre altele grupa de munca speciala pt funcții care erau la normal, personal, juristi, centre militare, ....

Sorin spunea...

Din experienta mea, pleaca de expeditor, care este Centrul de prelucrare Fabrica de timbre, care face serviciul externalizat de CPS a Map, pe 12, 13, 14, 15 chiar 18 (aug 2021) ale lunii, in plic cu fereastra, grad, nume, prenume, recomandata. Ajunge si după o săptămână la oficiul postal, acum depinde si de factorul postal cand il distribuie. Au fost luni cand a dispărut pe parcurs. Cu ocazia asta au constatat unii, vecini, ca unii dintre noi am fost militari, declarați sau nu.

Sorin spunea...

Pentru operativitate, solicitați transferul in cont sau pe card bancar. Intra intre 5, 6 pe la sri si mai, pana pe 10, 11 la map.

Petrescu Ion spunea...

Pina la data de maxim 15 a fiecarei luni. Puteti intreba la oficiul postal unde sunteti arondat.

Iulian Mareș spunea...

De cine sa ne fie frică în tara noastră kiar lovită și pângarită de lepre cosmopolite, gata sa behăie antiromânești la vederea celui mai mic bănuț?

"O să vedem în următoarea perioadă, este un ceas al istoriei care bate pentru poporul român și cred că din ce în ce mai mulți români se trezesc și a venit momentul să ridicăm capul din pământ și să stăm drepți. În Serviciile statului român sunt foarte mulți patrioți care nu sunt luați în seama și sunt neglijați. Cred că profesionalismul ca și patriotismul trebuie să ajungă la poziția pe care o merită pentru că țară noastră să fie una demnă”. Călin Georgescu

csej spunea...

Tu riscul ca voi fi daruit cu injuraturi.Ma da prosti sunteti!In loc sa tot faceti si desfaceti mai bine ati faceti sapaturi la MAPN sa aflati ce se coace.Chiar numai aveti sntene?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Vali, cu poștalionul greoi vine cuponul-pensia, cand in localitate se da de la posta dupa literele alfabetice al numelui de familie. Noi ne-am facut carduri, luand legatura cu Casa de pensii, dupa ce ne-am inscris la o banca, eu la BCR primesc fix pe data de 10 a fiecarei luni, daca pica sambata 10 primesc banii vineri, daca pica duminica 10 ii primesc luni, platesc 5 lei pe an si imi trimite SMS la ce data si ora au intrat banii. De stiut ca la 0800.808.880 este nr MApN de contactat sa vorbesti cu ei desprea asta, asta-i numar de centrala si ceri Serv Financiar Contabil al CSP, dar cred ca poti aranja asta si cu banca. Camarazii care sunt mai avantajati si primesc mai devreme de 10 ale lunii pensia vor spune aici asta, politistii si toti de la MAI primind mai devreme banii ca armata, cam incepand cu data de 7, si cardul e sfant in caz de internare in spital sau stiu eu mai ce, ca pe baza factorului postal niciodata nu stii cand iei pensia, si vei primi si preaviz probabil de la institutia armatei sau politiei, scris pe cuponul de pensie, sa-ti faci card sa-ti vireze banii pe el si sa le trimiti nr cont prin banca, ca acum cu postasul e de domeniul epocii de piatra... Smplu, comod si eficient cu acest card. Succes si, pensie luuunga in sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari pentru idee, @Vasile!

Ionescu Claudiu spunea...

Eu am încercat in instanță sa declasific ordinele MAI legate de salarizare.
Din păcate nu am reușit. Cred ca bănuiți de ce...

Iulian Mareș spunea...

Cu ocazia împlinirii vârstei de 55 ani urez Premierului La mulți și sănătoși ani!

Leon spunea...

La Multi Ani D-le Premier, Nicolae-Ionel CIUCA cu ocazia implinirii varstei de 55 ani !
https://www.dcnews.ro/necunoscutele-lui-nicolae-ciuca-spuse-de-omul-care-a-cautat-despre-premier-lucrurile-care-nu-s-au-stiut-pana-acum_856765.html

Liviu PO spunea...

In mod normal ar trebui sa le vedem pe e-monitorul oficial,pentru ca nu mai sunt secrete...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Se sapa la originea dezechilibrelor si inechitatilor, sa vada originea si vinovatii, dar chiar si sa se stie ce poate facut sa se echilibreze, ca daca lasa asa cele mari s-ar putea sa se mai urce in sus in viitor, apoi, in final sa se scoata ce este ilegal si mafiot si aduce prejudicii sistemului

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, La multe, soro, de exemplu sa nu se mai faca rau ce s-a facut pana acum, bugetul fiind limitat trebuie sa puna ordine acolo sa stie cum sa imparta just banii

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, ehei, aici este cu schepes, cu grele chestii, asta fiind necesar sa puna capastru si in viitor pe procese, sa ni se taie elanul de a le castiga, si acolo numai dulăul ăl mare de la Justitie, Plavanul spanzurat si sefii de partide pot hotarî ce si cum, caci un capastru e bun tare in situatii de criza frinanciara si economica, e o batista buna de pus pe tambal si tinuta acolo, si Justitia dorind capastru de frica faptului ca daca ne da noua nu mai sunt bani sa le mai dea lor, deci e ceva tabu!

Nico.tnt spunea...

E ziua domnului prim ministru Ciuca azi.

M spunea...

Nu bănuiesc! De ce?

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Pe 10 primesc pensia cei de la MAI (mă refer bineînțeles la card).

Face parte din folclorul de victimizare a celor de la MApN.

Acum câțiva ani un pensionar MApN se plângea că el primește bani "uzați" iar vecinului lui, evident de la MAI, îi trimit bani nou-nouți. El credea că banii aduși de poștaș vin pachețele, pachețele de la Casa de pensii!
😂

Of Doamne!!!!!

PS - recunosc însă că site-ul cu taloanele de pensie de la MAI merge impecabil.

Leon spunea...

"Liga Militarilor Profesionişti
·
ANUNȚ DE MAXIMĂ IMPORTANȚĂ
Camarazi,

O delegație din partea LMP în frunte cu preşedintele Ligii, domnul cap. (r) Dănuț Albu, va participa marți, 15 februarie 2022, la şedința de lucru organizată de Comisiile de Apărare şi Buget-Finanțe din cadrul Parlamentului. În şedința comună a celor două comisii, care va avea ora 11.00 ca punct de pornire, LMP are calitate de participant la dezbatere. Vă rugăm, pe această cale, să propuneți subiecte pe care să le putem aborda în cadrul audienței din 15 februarie.
Suntem mulți, uniți şi puternici! Împreună mereu vom reuşi!"

Leo spunea...

Erau ordinele "în oglindă" ale MS 31/2016 + MS 60/06.05.2016 + MS 101/11.06.2018 de la MFA. Clocarii MFA+ului cu cei ai MAI-ului lucrează în cârdășie și coordonat. Dar capul răutăților și INIȚIATORII sunt clocarii de la MFA .
Să aibe parte de "degetul arătător și forezator" al unui camarad de pe aici.

monteoru spunea...

Mares cu toata simpatia.E treaba ta. Placerea de ai impartasi ideile tine-o pentru tine.
Interesul meu si al multora de pe aici se vede ca il reprezinta pensia si posibilitatea de a trai mai bine ACUM si nu in viitor care nu se stie cand va fi.Idei marete care au ramas numai lozici mi s-au servit cu sacul.
La naiba nepoate.In loc sa tot vindeti idei ce vi se srvesc mai bine activati antenele si aflati ce vor cei dela guvernare sa faca cu pensiile noastre.Esti sigur ca anul acesta sau anul viitor nu plangi cu vorbe?Eu nu.
Vasile@ai facut o gluma buna cu consilier lui Dincu.Cum Oprea nu se uita cand era pe cai mari la Dincu nici Dincu nu se uita la el.Politicienii nu sunt prieteni decat din interes.Astia te vand si te cumpara.Lichele.

anonim spunea...

@CFI
Multa vorba pt nimic.
Se merge la banca ,cu CI si decizie pensie(ei fac o copie) se completeaza un formular cu cateva bife(tine loc de cerere) dupa care de toate deschiderea de cont si leg cu MApN/MAI..si celelalte se ocupa banca.Te anunta doar cand mergi sa-ti ridici cardul(max 2 sapt) si(eventual parola initiala pt home-bank).La ING cardul se elibereaza pe loc.
reprezentantul de acolo te rezolva in cateva minute.Informatiile se gasesc si pe net pe site-urile bancilor si/sau eventual cu un tel la banca
Restul e "literatura" nefolositoare

Leo spunea...

Cu ocazia zilei de naştere a lui ĂĂ..ÎÎÎ..
Un cadou de la CNATDCU "as soon as" .......

anonim spunea...

Dar de ce sa nu fie platit?
Il platim noi toti cu cate 10 lei si facem omu' fericit:)
Ba se poate si mai mult de ce nu?

anonim spunea...

Pe 15.02 este termen, daca nu se mai intampla cine stie ce dracu

anonim spunea...

Ionescu Claudiu
In afara de banuiala pe care o avem cu totii ca aproape certitudine mai exista in tara asta o lege idioata(inca una) care prevede ca un document clasificat NU POATE FI declasificat decat de cel care a facut CLASIFICAREA. De nimeni altcineva.
Pai nu suntem noi cei mai democrati dintre democrati? Suntem!! 😁

Leo spunea...

Am râs cu lacrimi ce i-a scris anonimus lui Moş Alecu

Pasarica si-a stabilit deviza blogului sa:
"Un militar neinceput ca mine, nu merita pensie militara de stat, merita pensie civila"

Leo spunea...

Și să aibe parte dottore de la CNATDCU

Laleaua neagră spunea...

Eu zic sa stai la coada ca sunt destui care îl pupa în dos...

Viorel spunea...

Domnule Cătălin. Mâine se judecă la ICCJ renunțarea mea la Recurs, Recursul domnului Stelică și ar fi trebuit să se judece și Recursul CPS la Sentința nr. 1602/2021 a CApB. CApB trebuia să trimită Recursul CPS la ICCJ. Curtea de Conturi urma să facă Răspuns la Recurs și astfel, mâine se încheia judecata pe cele 3 probleme la ICCJ. Pentru că, CApB încă nu a trimis Recursul, procesul se va lungi.
CApB are ședință de judecată pe data de 15.02.2022. Și aici trebuia să se termine. V-a continua însă pentru că din greșeală probabil sau neatenție, Recursul CPS nu a ajuns la ICCJ, prin urmare și acest proces va mai continua. Tragere de timp și joc de glezne, noroc pentru CPS pentru a amâna și nu a pune în aplicare Actualizarea pensiilor celor cu procentul sub 85%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cadou de ziua sa, uite așa, DEMITEREA, sa aiba timp, acum la pensionare, cu ,,forezarea,'' vorba mea! @Leo, nu-i așa?

vasile iosif spunea...

Pana la urma, care a fost motivul pt.care au trebuit secretizate acesye documente si care este ratiunea pt.a fi declasificate acum.?
Ce s-a intamplat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uraaa, si la Gara! Cum se duc, asa vin! S-au dus Colineii si Gheneralii si Dl Caporal poate? Nu-i vorba de grad, ca poate si Plotonerul si Soldatul, e vorba de acel zid sa n-ajungi la Baiazid!

Dan B. spunea...

Personal, l-am felicitat pe dl ministru Dâncu pentru inițiativa sa ref. la declasificarea unor ordine secrete, emise cu încălcarea preved. art 33 din Legea 182/2004, ba chiar l-am invitat să continue și cu altele, gen MS 101/2018, care a completat MS 60/2016.

Legea 182/12.04..2004.
Articolul 33
Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informațiilor care, prin natura sau conținutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetățenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucționarea justiției.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O foreză drept in fereză si pe scaun piuneză!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un mos senil ca el merita dus la bordel sa-i vină in vână o picătură de serotonină!

M spunea...

@vasile Iosif

Eu, de exemplu, aveam probleme când făceam un interviu de recrutare!

Mă întreba civilul din fața mea cât o să aibă salariul și eu spuneam că e secret! 😂

Huhu Rezea spunea...

Vom vedea care a fost motivul secretizării, dar se patrecea tocmai la aplicarea primei etape de majorare a soldelor conf. L 153/2017.
Ordinele vor trebui publicate în MO.
Ceva a fost în neregulă dacă noul ministru a trebuit să le desecretizeze. Dacă era o decizie de instanță se specifica in nordinul de desecretizare.
Oricum Ordinul MS 112/2018 s-a emis în perioada ministeriatului lui Mihai Fifor si a Mestemeratului lui Ciucă.

Leon spunea...

Sunteti doi NESERIOSI !!
Pentru mine si pensia are importanta ei, dar acum ma intereseaza mai mult, Inflatia, Pretul Energiei, Pretul Alimentelor, Falimentarea Firmelor, Somajul, Educatia , Sanatatea, Pandemia si nu in ultimul rand, Pericolul unui Razboi in apropierea granitelor Romaniei!!
Daca reuseste Premierul Ciuca sa tina TARA pe linia de plutire, eu sunt multumit, si îl voi felicita si anul viitor !!
PS. Daca va uitati pe Taloanele de pensie o sa observati ca totusi in ultimii 6 ani pensiile militare Nete au crescut cu 20% !!

Mihai spunea...

In mod sigur le-au clasificat din nepriceperea cuiva.Putin influenteaza undeva . Nu poti sa spui ca daca este secretizat nu s-au respectat prevederile ordinului . Ar fi chiar comic sa spui asa ceva.
Mă intreb totusi cum de nu sunteti curioși de ce s-au secretizat veniturile din declaratiile de avere ale militarilor si politistilor prin L153 cat timp platile se fac din bani publici.

vasile iosif spunea...

Probabil ca, simetric, exista si ordine privind calculul pensiilor militare.
Acestea cand si in ce conditii vor fi desecretizate?
S-a spart fratia guleratilor?
Permite cadrul legislativ secretizari in domeniul salarizarii si pensiilor?
Daca nu, cine va merge la Puscarie?

Cezar spunea...

CONCLUZIE
PLX..199...CU PENSIE MINIMA DE BAZA SI PENSIE LIMITATA LA MAXIM..ESTE CEA MAI BUNA SOLUTIE PENTRU A SE PUNE ORDINE IN SISTEM
SI PENTRU A INCAPEA IN ALVEOLA FINANCIARA DE 9.4% DIN PIB
AM FOST PE FIR DIRECT CU MADAME URSU--ULA🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leo spunea...

Nu ne-ai mai spus nimic dacă ai restituit diferențele la CPS MAI ca urmare a admiterii apelului în problema cu SF = 1450 lei în cunatum intrinsec.
Trebuia să mergi ]n paralel cu o nouă acţiune pt. aplicarea actualizării din 07.08.2017 şi nu pt. 01.02.2017. Când ţi s-a sugerat acest fapt , ai zis că te citez : "Eu nu am pierdut nici un apel" deoarece era la începutul judecării apelului tău. Îţi aminteşti de asta ?

Leon spunea...

Pe TvR 1, a inceput o Emisiune interesanta despre PENSII ..!

Leo spunea...

Tot în 2018 , pe 11.06.2018 a fost emis și MS 101 privind sporurile în MFA
MS 112/2018 despre care spui mai sus , la ce se referea ?
Numai GĂBIȚĂ ar mai avea ac de cojocul lor , al guleraților....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La brutarie cu amandoi! Promit sa le duc arpacas si turtoi!

Viorel spunea...

Domnule csej (ce fel de pseudonim este acesta. Pare jenant pentru mine să vă răspund la comentariu cu domnule csej. Ați fi putut scrie pătrunjel, sau scăunel, altfel suna). Am trei întrebări:
1. Sunteți pensionar din SNAOPSN ?
2. Dacă da, de ce nu ați spus, MĂ, DAPROȘTI SUNTEM și spuneți SUNTEȚI. Dumneavoastră de ce vă excludeți din categoria noastră ?
3. Nu SUNTEȚI PROST pentru că ați făcut săpături, și dacă DA, de ce nu ni le spuneți și nouă ?

M spunea...

@avianyc

Nu sunt secrete! De unde ai mai scos și bazaconia asta?

anonim spunea...

@aviyanic
Da,chiar!! Sa desecretizeze si veniturile agentilor de la SIE si SRI ca si aia sunt "bani publici" Mai ales cei de la SIE.Dar eu vreau si cu date personale,adresa nume,prenume,rudele pana la gradul III iar rudele prin alianta pana la gradul II de rudenie si bineinteles CNP....ce mama dracu?? doar sunt bani publici!!
@M cu stima
Uite unii desecretizati care vegheaza pe salarii babane la bunul mers al pietei de energie

"Salarii uriașe ANRE. Declarații de avere și organigramă - Câștigă într-o zi mai mult decât salariul minim pe o luna.
Șeful ANRE, salariu de 12.000 euro. Ce spune ministrul Energiei"
Ceilalti de sub el nu sunt chiar departe

https://www.dcnews.ro/salarii-uriase-anre-declaratii-de-avere-si-organigrama-castiga-intr-o-zi-mai-mult-decat-salariul-minim-pe-o-luna_836650.html

anonim spunea...

Ahaaa am inteles deci la Budai se duce 😁😁😁 Cred ca-si cauta de munca la Min Muncii.De unde stiti ca are doctoratul "pe bune".Eu cu un socru ca al lui as fi avut doua si mi le aducea si acasa....ca pizza
La Dancu se va duce in legislatura viitoare....sau intr-o viata ulterioara

anonim spunea...

Cu cine ?? cu ...ULA? ca eu sunt cam surd si n-am auzit cand ati scris

anonim spunea...

Ma doare la...calorifer:)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Majorarea asta m-a scos afara din casa, am mai pus so prin banci sa nu mi-i fure! Mare majorare cand toate facturile la un loc au dpasit 1600 lei, si eu am 1461 lei si Ciuca cu nevasta-sa au impreuna 50.000 lei, ca din cauza asta, ca a fcut Ciuca jmecherii sa creasca pensiile mari pensiile mici au ramas tot mici! Sunt mai buni ca Ciuca de 1000 de ori, dar nu rezista decat slugile care il pupincureste pe spanzurat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, FELICITARI!

Mihai spunea...

@ M
Inteleg ca esti deranjat si fara argumente.
Ca sa fii convins uite il rog pe dnul Huhurez sa verifice daca in declaratiile de avere ale politistilor sunt trecute cuantumurile salariilor incasate.
Salarii care in declaratii ar trebui sa arate ca venituri salariale nete.
Acelasi lucru te rog sa verifici si dta .
Poate se implica si Mares si Leon ,Liviu Po ,Cezar si altii.
Daca am dreptate si aici astept scuze .
Si sa stii ca padurile sunt in paza Romsilva si Ocoalelor asa zis private din subordinea/organigrama primariilor .
Fara implicarea angajatilor acestor institutii tot din zona de stat nu se pot fura in draci padurile.
De cand ONG-istii le-au luat urma si au devoalat implicarea politistilor ,padurarilor ,sefilor de ocoale s-au miscat de voie de nevoie politistii si ISCTR si s-au confiscat sute de metri cubi de lemn zilnic si vreo 10 camioane in ultimele trei luni. 2 camioane ale unui sigur padurar Romsilva Suceava.
Astept sa-mi spuneti ce salariu are trecut in declaratia de avere seful igpr ,sa zicem sb si bh.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ACUM STAM CU GEGETUL IN GURA ASTEPTAND AMARATELE ALEA DE PENSII, INGHETATE CA HERINGII!

M spunea...

@Akord 75

😁 Stați liniștit. Când aveți dreptate, eu vă dau dreptate!

Nu generalizez (decât când mă enervez).
Da, sunt de acord (75) că sunt derapaje. Dar buni/răi, muncitori/leneși etc. sunt peste tot.

Nu poți să absolutizezi!

Ce înseamnă "munca"? Înseamnă să creezi "plusvaloare" cum ziceau marxiștii.
Nu văd de ce medicul muncind la spital de stat e un trântor bugetar iar peste două ore când se duce la cabinet privat devine făuritor de "bani reali".
Nu face aceeași muncă?

Bancherul ar avea salariul ăla imens dacă fraierii, bugetari sau privați, nu ar plăti dobânzi enorme la împrumuturi? Ce produce un bancher? Care e diferența față de un cămătar?

Cam toți de pe aici am fost bugetari. Cum dracu vine unu' și ne înjură și noi tăcem ca niște ghiocei!

Calinmihaib12 spunea...

Călin GEORGESCU:
E un ciudat, un.. PAPAGAL, "paranoic"= anacronic, care NU PRICEPE că..AZI..o ȚARĂ MICĂ, precum ROMÂNIA..JEFUITĂ..32-41 de ani de "politi cieni" nebuni și.. dușmani ai poporului român, NU POATE..fi..
"SUVERANĂ",INDEPENDENTĂ..etc...!
..UNDE DRACU' a fost în toată această pe rioadă..de restriște ..?

M spunea...

@Avianyc

1. Poate la tine la mecanici "secret" înseamnă altceva.
Eu am mai spus că ești un semidoct. Ai proprietatea cuvintelor?
Militarii adevărați știu ce e aia "secret".

Așa că ciocu' mic!

2. Lasă-mă dracului cu fixația ta! Privații fură!
Habar nu ai de nimic!
Și știi cât fură?
Îți spun eu: de patru ori mai mult decât bugetarii pentru că sunt de patru ori mai mulți.
Ai fixație cu copacii ăștia!

Dacă îmi arăți scris pe o declarație de avere scris "secret" atunci îmi cer scuze!
Dacă nu, îți vei scuze dumneata că ai mințit!!!

Gata, ești plictisitor!
Te-am băgat prea mult în seamă! Au dreptate cei de aici că habar nu ai de nimic!

Până nu îți ceri scuze nu îți mai răspund! (sau îmi arăți, cum am spus, o declarație de avere pe care scrie "secret").

Gata! A început transmisia de la Olimpiadă! Știi ce e aia? 😁

Mihai spunea...

@Akord
Ai mers prea departe .Prea esti curios sa bagi nasul pe la " Serviciile secrete" Usurel cu "secretii" SRI,SIE,...Altfel nu mai sunt secreti
.Era vorba doar de " secretizarea" salariilor politistilor ,nu de secretizarea declaratiilor de avere.
Poti sa incerci o declaratie de avere si sa-mi spui ce salariu are seful igp BV.
Hai sa te vad.
Militarii au revenit si isi trec salariile in declaratii dar au avut catiba ani in care nu le-au trecut. Si dupa lege nici nu sunt obligati sa le treaca ,asemenea politistilor.

Mihai spunea...

@ M
Daca vreo patru de pe aci ti-au spus ca esti sub influenta nervilor mai bine du-te de te plimbă sau te culcă. Nu jigni cand nu ai argumente sa-ti sustii teoriile.

Eu nu am spus ca declaratia de avere este secreta ,daca intelegi proprietatea frazei ,am spus ca " salariul" polițiștilor este "secretizat" ( nepublicat) in declaratia de avere ,care este cu totul altceva.
Iar daca imi spui din declaratia de avere care este salariul sefilor de IPJ nominalizati ,sau a cunoscutilor tai angajati in politie inseamna ca esti clarvazator in declaratii de avere.
Militarii au fost cativa ani dupa 2016 in aceeași situatie insa de vreo doi ani incoace au revenit si isi trec salariul in declaratie.

Iulian Mareș spunea...

@Calinmihaib,
Cauta singur si vei gasi ca a fost numai in posturi nenumite politic....

Iulian Mareș spunea...

@Corneliunsson
Ba pe Revolute, caci faci totul de acasa si primesti totul acasa prin curier!
Ca vorba ceea, ”nu toti stapanesc internetul ca cei cunoscuti de noi”...nu toti au faculate de internet! :))

https://wise.com/ro/blog/card-revolut-romania

Iulian Mareș spunea...

Trandafirul negru,
a fost ziua de nastere a omului!
Orice ar fi nu il poti pune pe aceasi treapta cu Cîțu sau Orban!

Iulian Mareș spunea...

Eu zic ca au mai multi Ași in maneca.....

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
tu nu ai completat nici macar odata o declaratie de avere si de interese, asa ca las-o mai moale....
In ea nu treci salariul tau ci venituri anuale (solde, norma de hrana, de ekipare, bani din dividende, alocatii copii..., kirii, alte surse...etc)
Te-ai lamurit?

Dan B. spunea...

@Leo:

Ord MS-101/2018, cel care completează Ord MS-60/2016, nu se referă la sporuri, ci la echivalări ale funcțiilor civile cu funcțiile militare existente în ștatele de organizare-mobilizare ale MAp. Ord MS 60/2016 prevede echivalarea unei funcții militare inexistente la acea dată tot cu una militară înscrisă în ștatul de organizare. De exemplu, cdt cp porumbei-curieri cu cdt cp trs. Incă din 2017, gl Lungulescu mi-a propus echivalarea funcției civile cu una militară, în baza unei cereri scrise, dar m-a avertizat că, prin echivalare, sporurile mele lucrative nu sunt compatibile funcției echivalate și nici cele ale acesteia nu-mi pot fi incluse în baza de calcul, eu neactivând în respectivele condiții.
Așadar, Ord MS 101/2018 a fost pregătit anterior pentru cei cărora le-a fost imposibil să se conformeze art 20 (2) din Ord M 25/2016, entitatea economică în care au activat fiind „decedată” cu mult timp în urmă. Asupra acestui vid normativ am avertizat ministrul, CPS, DGFC, DGJ și DGMRU. La 08.06.2018, sefii acestor structuri au solicitat ministrului Fifor o nouă prelungire a termenului de finalizare a recalculării pensiilor militare de stat, însă, în urma refuzului, au „scos pe țeavă” proiectul respectiv, cunoscut încă din 2017, pe care Fifor l-a semnat „ca primarul”, Ord MS 101/11.06.2018.
Eu am propus ca DGMRU să consulte, pentru actualizarea elementelor salariale avute în 1998, art 25 din CCM Romavia din arhiva piteșteană, articol care prevede stabilirea salariului de încadrare prin produsul dintre CIF (parte invariabilă) și salariul minim brut pe economie (parte variabilă) din acel an calendaristic (CIF=1 în sectorul bugetar), dar cum „lenea este cucoană mare”, .....

Huhu Rezea spunea...

Termenul de 15 09 2017, pentru aplicarea noului art 60, era prevăzut în OUG 59/2017, așa că el nu putea fi modificat prin Ordin de ministru.

Iulian Mareș spunea...

Esti in eroare si de oroare! :))
In primul rand nu toti militarii completeaza declaratia de venituri si interese, ci doar cei cu IC!
Nu mai sunt sigur, caci nu reprezinta un lucru asa de important, insa cred ca prin 2000-2001 am completat-o pe prima!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Termenul final al recalculării pensiilor militare de stat a fost inițial 31.12.2017, el fiind ulterior prelungit cu 6 luni de zile, până la 30.06.2018.

Art 109
(1) Pensiile militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, cu modificările ulterioare, revizuite în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aprobată prin Legea nr. 165/2011 ,cu modificările și completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, cu modificările ulterioare, precum și pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările și completările ulterioare, devin pensii militare de stat și se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie și baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(3) Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se realizează în termen de maximum 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Ceea ce precizezi ref la art 60 din Legea 223/2015 și care ar modifica termenul de finalizare, potrivit OUG 59/2017, este total eronat căci:

3. Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 60
La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.

Deci, ce are sula cu prefectura?
În OUG 59/2017:

Articolul X
Prevederile art. VII pct. 3 și ale art. IX alin. (1) intră în vigoare la data de 15 septembrie 2017.

Acest art X nu are legătură cu prevederi ale Legii 223/2015.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Buzescule
Faci o mare confuzie intre recalcularea pensiilor militare si stabilirea pensiilor militare.
Noul Art. 60, care reglementează calculul cuantumului net al pensiilor militare, se aplică numai și numai drepturilor de pensie militară deschise după 15 09 2017.
Toate pensiile militare care au fost stabilite înainte de 15 09 s-au recalculat în cuantum brut potrivit art. 109-110, ori li s-a stabilit cuantumul potrivit art. 28-30, 108 din L 223.

Iulian Mareș spunea...

Erata: REVOLUT

M spunea...

@Avianyc

"Secretizat" înseamnă secretizat, "nedestinat publicității" înseamnă nedestinat publicității, "confidențial" înseamnă confidențial! Mă aștept de la o bucătăreasă să nu înțeleagă diferența, dar de la un militar, chiar și de rang inferior ca dumneata, mă aștept totuși să știe!

Să îți spun ceva? Eu nu am curiozități d-astea!

Eu mi-am completat anual declarațiile de avere și de interese și gata!
Ce mă interesează pe mine cât câștigă X sau Y? Aaaaa..... dacă X sau Y se iau de mine că am pensia mare/medie/mică sau alte chestii de genul ăsta, da, devin și eu interesat. Dar altfel? Să fie sănătoși!

Cum am mai spus: aveți așa... o ură în dumneavoastră, o amăreală de nestăvilit! Nimic nu vă convine, vă trăiți viața în frustrare, în invidie și în ură!
Nu e bine!

Iulian Mareș spunea...

@M,
vrea si el sa completeze o declaratie de avere, a dorit asta si in activitate, insa...ce sa vezi, nu i se inmana formularul! Era pe alt tabel...:))
A ajuns Nodul Gordian o amarata de declaratie pe care o completai in 15 minute, dupa ce te sunau cei de la resurse de 14 ori, pe zi ca ai ramas printre ultimii...

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 Cam așa era. Căutam token-ul pentru semnătura electronică de înnebuneam.

Ce să spun? Mare anticorupție! Îți afișai rufele pe sârmă. Se uitau vecini ce credit ai mai luat, cât ai mai plătit!

Înafară de satisfacerea unor obsesii voyeur-iste nu prea văd nici acum rolul lor.

wolf spunea...

Nu stiu de ce,dar mi se pare mie ca se cam fuge dupa fenta.Inteleg ca acest sit este mai mult pentru pensionarii militari.Si in cauza se discuta mai mult despre coeficienti sau indicatori care,,intra''la calculul pensiei indiferent de perioada iesirii la pensie.E adevarat ca aceste ,,secrete''sant imorale ,atata vreme cat numai un grup ,,restrans'' le cunosteau .Important este ca viitorul calcul sa se faca tinand cont de coeficienti cunoscuti si la vedere in functie de specialitatea avuta in armata.Pensionarii trebuie sa tina cont de;gradele avute in ani care reflecta si vechimea ,functiile indeplinite,conditiile de munca si eventual unele ,,bonnusuri''pentru fapte de arma deosebite.Acum daca s-au introdus mai multe ,,sporuri''pentru curatat teava de la pistol,pentru pensionar e neinteresant.Interesant ar fi daca acest,,spor''ar intra la calculul pensiei.

wolf spunea...

Cu o grisina ,un pahar de apa minerala si la sfarsit o poza de grup totul va fi rezolvat.Dar parca era vorba de un Forum,al tuturor structurilor asociative care sa lupte sub acelasi steag cu acelasi scop,,Sa nu-mi luati pensia''.

Mihai spunea...

@ M si Iulian Oskar-Moka Mares

Ca sa nu mai schelalaiti pe aici tot felul de ineptii si jigniri cu care va acoperiti necunoasterea in materie legislativa va redau textele din lege prin care orice functionar public inclusiv cei cu statul special au obligatia de a isi declara salarizarea in declaratia de avere.

LEGEA nr.176 din 1 septembrie 2010 privind obligatia depunerii declaratiilor de avere si modul de completare.
pct. 31 -persoanele cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituţiilor publice;
Transparenţa veniturilor salariale
ART. 33 (1) Toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3) vor publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, şi vor menţine publicată o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, cuprinzând următoarele:
a) salariul de bază, solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază, indemnizaţia de încadrare sau indemnizaţia lunară, după caz;
b) tipul, baza de calcul, cota procentuală, valoarea brută a sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor şi premiilor eligibile pentru fiecare funcţie, precum şi baza legală a acordării acestora;
c) valoarea anuală a voucherelor de vacanţă care urmează să fie acordate pentru o perioadă lucrată de un an, precum şi baza legală a acordării acestora;
d) valoarea anuală a indemnizaţiei de hrană care urmează să fie acordată pentru o perioadă lucrată de un an, precum şi baza legală a acordării acesteia;
e) orice alte drepturi în bani şi/sau în natură, dacă este cazul, precum şi baza legală a acordării acestora;
f) orice informaţii cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, precum şi baza legală a acestora. (2) Nerespectarea prevederilor alin.
(1) atrage răspunderea contravenţională a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în cauză şi se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 10.000 lei.

Transparența, îngropată de legea salarizării

În legea salarizării 153 din 2017, s-a introdus un articol, mai bine zis un alineat pitit printre multe altele, prin care polițiștii contrar Legii 176 din 2010 au primit dreptul de a avea salariile ”confidențiale”. Nu doar ei, ci și militarii și funcționarii publici din penitenciare.
În articolul 86 din legea-cadru privind ”salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, scrie la alineatul 4 că;
”Soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare sunt confidențiale, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională având obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidențialității”.

Of ,of daca mai sunt multi habarnisti ca voi nu-i de mirare de ce nu ducem pe topogan.
Mai ”desteptilor” de dati in gropi ....... imi spuneti si mie care lege ar trebui sa se aplice dintre L 176 din 2010 art 33(1) si L153 /2017 art 86 (4).
Poate va mai KK-ți pe voi inca odata cu ineptii si imi spuneti si mie de ce un salariu de politist sau militar platit din fonduri publice trebuie sa fie ascuns contrar L176/2010 sub asa zisa ”Confidentialitate ” care de fapt nu este in fapt decat o ”secretizare mascată” a veniturilor pe L153. Unii militari au revenit si s-au conformat L176 /2010 , politistii merg inca pe L153 art 86(4)

Leo spunea...

@anonim
NETERMINAT trebuie , nu neânceput.......
Miresele ar trebui să fie cum zici tu.............

M spunea...

@Avyanic

Deci "confidențialitate" nu "secretizare".

😂😂😂 Penibilule!!!!!!

Dacă ai un minim de decență îți ceri scuze!

Dar cum nu ai nici un fel de onoare, rămâi cu rușinea asta!

Normal că nu înțelegi principii de tehnică legislativă. Nu se învață în școala profesională.

Rămâi la ce înțelegi: cum e cu vaselina, cu descărcarea bagajelor... Lucruri la care te pricepi oarecum!

Fă spume în continuare! Ești complet pe dinafară!
Îmi pierd timpul cu tine!

Mihai spunea...

@ M
Semidoctule in vervă si fara argumente dezincriminatorii a incapacitayii tale intelectuale vezi aici;

CONFIDENȚIÁL, -Ă, confidențiali, -e, adj. Care se comunică în taină; secret. [Pr.: -ți-al] – Din fr. confidentiel.

Sper ca ai priceput ca in baza legii 176/2010 salariile oricarui functionar public ,inclusiv special trebuie publicat in declaratia de avere.
Un salariu bugetar nu poate fi conform dex " ,Confidential"= "secret".

Ura si la gara !
Mai dati pe la școală ca sa faceti fata unor bine pregatiti si cu experienta adecvata.

anonim spunea...

avianiyc
Daca nici macar nu te-ai prins ca glumeam pe seama ta ref la desecretizare sri /sie inseamna ca nu mai ai nici o speranta de indreptare.
Sa-ti traduc pe scurt: Am facut misto de tine!!
sustineai desecretizarea functiilor ...bani publici,bla,bla,bla si alte *kt-uri...si ti-am replicat....da de ce nu si sri si sie?
Si ai inceput sa bati campii si campiile:)))

anonim spunea...

@M
"😁 Stați liniștit. Când aveți dreptate, eu vă dau dreptate!"

Mersi!! Nu sunt interesat/nu e necesar "arbitrajul"
Mai e unul pe aici care se da arbitru infailibil.Fata de el sunteti "grupa pitici" 😁
Deci ramaneti ca si pana acum: Un om care-si expune parerile logic si cu argumente + destul de des cu umor de buna calitate
In rest e plin blogul de dilii rupti de realitate...melereisti,anarhisti,antisistem samd....
Sa nu-i uitam pe cei care fiind buricul sau/si dodoasca/miezul...au ajuns la concluzia.Baaaa daca nu votam NOI cei 180 000 IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE
prafu se alege de tara asta.... "ca la fiecare om i-e frica" (clasic in viata-actualmente "Consultant pentru Economia Verde la BNR"- cu un salariu mai mult decat super ultra decent).Si functia si institutia suna bine nu?:))))

M spunea...

@Avianyc

Ți-am zis că nu ai făcut școală militară și că vorbești la nivel de bucătăreasă!

SERIOS? CHIAR AI FĂCUT O ȘCOALĂ MILITARĂ?

Lasă dracului DEX-ul că pe documentele militare nu scrie "TAINĂ" scrie "SECRET"

Ti-am zis să citești tehnica legislativă (e curs la facultatea de drept nu la școală profesională).

Acolo ai sa vezi ce lege se respectă dacă sunt două care reglementează același domeniu! E o întreagă teorie în speță!!!

Dar tu, un amarât, de unde dracu să știi asta?

Marș la privații tăi infractori la fel de inculți ca tine!

Să știi că dacă îți cereai scuze te iertam! Însemna că măcar îți dai seama câte nu cunoști!
Ai tupeul specific rataților profesional!

Auzi tu! Pe documentele militare scrie "TAINĂ", "TAINĂ STRICTĂ". Păi nu e sinonim în DEX?
Fraiereeeeeeeeeeee!!!

😂😂😂😂😂

GATA. PUNCT!

Mihai spunea...

@ M
Doar un lăcătuș ca tine pe la Uzinele 23 August bagat la tulumbari cu pile din sursa externa nu poate face diferenta intre intre un document clasificat si un salariu confidential -secret- "secretizat" care se trece intr-o rubrica dintr-o declaratie de avere nesecreta - publică in baza L 176/ 2010 si supusa la cerere sau reclamatie controlului Agentiei Nationale de Integritate in baza L144 /2007 si L 176 / 2010.
Ar fi bine sa lasi ironiile specifice semidoctilor gen " nu ai scoala militara ( numai 5 ani de ATM plus un an de postuniversitare AM plus 3 ani ca lt lector sef la Sc Militara of de aviatie).
Doar un pomper atomic cu 10 clase ca tine foloseste un limbaj de mahalagiu care tradeaza frustrare si incapacitate de replica argumentata care probabil si-a dorit sa primeasca si el ca parte din comanda unei unitati militare in corespondenta adusa de posta secreta a SRI plicuri sigilate inregistrate la secret cu inscrisuri pe plic de genul " Confidential .A se deschide personal".
Ce poti sa ceri unui tulumbar ca tine incadrat din sursa externa care in viata lui nu a avut in mana sau acces la documente operative sau de mobilizare cu 000 in fata sau in mapa codurile cifrate strict secrete de recunoastere amic-amic in aviatia militara.
Tulumbare la scoala cu tine ,completare studii .Daca nu gasesti locuri libere te primesc eu la cursurile scolii private pe care o patronez si la care predau materiile la care esti afon.
Altfel daca nu te ajutam noi si Google erai un simplu bufon cu ifose de " profesoras fara licenta in gasca de cartier .
Si ca tehnica legislativa parcusa in anul II sa stii ca Agentia Nationala de Integritate care lucreaza in baza L 176/ 2010 nu tine cont in evaluarea declaratiilor de avere in cazul MAI si MApN de " confidentialitatea" trasa pentru agentul sef de post combinat cu hotii de lemne prin art 86 (4) din L153 .

Mihai spunea...

@ Akord
Buna " gluma" nu prea reusit textul.
Pe la SIE si SRI conducerea cf legea ANI are obligatia depunerii declaratiei de avere la vedere .
Te atentionez ca drept rasplata pentru unele afirmatii cu iz tiganesc ( mișto) intentionez sa asmut javra Rambo sa-si infiga dintii drept la tine-n _oaie

ifrim spunea...

Îi crește negativ minus 3cm.!

Iulian Mareș spunea...

avianyk,
eu kiar am 3 motive de oskar, dar nu le pot expune din multe pdv, inclusiv din TAINĂ!
Esti penibil rau ca despici firul in 7 pt lucruri de kkat, cred ca ai acumulat mult prea multe frustrari in tine, generate de nereușite profesionale si incapacitatea de autoanaliza si inadaptabilitate sociala! mereu esti cu okii aia de strigoi in gradina altuia... DC?
Toate astea tradeaza un caracter josnic, submediocru si un comportament slugarnic, tipic iobagului aproape milenar!
*Ține minte: in acel rahat de declaratie calculezi si treci venituri anuale, nu solde lunare....însasi declarația de venit este pe un an, nu pe o luna...
Declaratia mea de avere a gasit-o un user, a si spus omul...era la public, oficiala, doar datele mele personale erau blurate!

anonim spunea...

avianyc
8 februarie 2022, 21:23

N-am !!...indica-i alta zona:)

ZodboZ spunea...

Conform art. 86(4) din Anexa VI la Legea 153/2017, "Soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare sunt confidențiale, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională având obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidențialității."
Avand in vedere aceste prevederi, cand se publica pe INTERNET declaratiile de avere, veniturile politistilor/militarilor se anonimizeaza, atat de institutie, cat si de Agentia Nationala de Integritate.

Leo spunea...

https://www.libertatea.ro/opinii/cum-ajunge-un-inginer-metalurg-secretar-general-la-ministerul-apararii-cariera-doamnei-gavrila-in-date-si-cifre-3969927

IMPOSURA pnl-istă de la MFA

Leo spunea...

Neserioși ai ?
https://adevarul.ro/news/eveniment/teza-doctorat-premierului-nicolae-ciuca-subiectul-unui-dosar-penal-1_6204b3fc5163ec4271ca8b11/index.html

Calinmihaib12 spunea...

Avianyc:
Te înșeli: desecreti zarea TUTUROR ORDINE LOR DE MINIȘTRI.. im plicate în stabilire a,(recalcularea/actua lizarea .) unor DREP TURI LEGALE(CUVENITE) ar ajuta PENSIONARII și.."justiția"(care abuziv,adeseori pre textează.."secretul" ..pt. a nu..judeca anumite cauze din procesele civile..pe această temă..!)..!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
(05:55'/08.feb.a.c.)
..Întrebarea a fost,
oarecum,retorică..!
..Dacă a lucrat în "diplomația..românească "..,(ca si:aproape în toate funcțiile publice..!)nu există posturi "nenumite..
POLITIC".!;"adeseori" ,"filtrele" de ACCES în posturile "sensibi le"..sunt ABSOLUT PO LITICE (după trecerea de filtrele strict.. profesionale)..!
PROBA(?):= "situația"
,..STAREA..ROMÂNIEI..
ACTUALE..!

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.:
..care.."echivalare" a funcțiilor militare ..cu cele "civile"..?
Prin anii '94..și mai ..încoace..,funcția de medic șef de REGIMENT..și mai apoi ..de BATALION / Bg.
avea coeficienții de funcție..și respectiv :SOLDA de FUNCȚIE de: LT.COLONEL MEDIC, gra dul profesional: "MEDIC SPECIALIST" în STATUL DE ORGANIZARE al U.M.=MAI MIC decât al unui MEDIC CIVIL SPECIALIST=echivalent ..!(concret: SOLDA DE FUNCȚIE a medicului militar respectiv era maxim: 2.800.000 de lei ROL,față de SALA RIUL DE ÎNCADRARE a "MEDICULUI SPECIALIST " CIVIL=care era vreo 3.200.000 de lei ROL. .!?; TEORETIC:NU POȚI PLĂTI 2 medici cu ACELAȘI grad profesio nal(=medic, medic specialist si medic primar) cu SOLDE
DE FUNCȚIE=MILITARĂ = SALARIU DE FUNCȚIE = "de ÎNCADRARE"=CIVILĂ ..=DIFERITE..!;
..dar PRACTIC: AȘA.. S-A PLĂTIT..ani de zile..!!(cu alte cuvinte: ca medic militar,puteai avea
.."în subordine..": un medic civil..având un SALARIU de FUNCȚIE de MEDIC..ECHIVALENT PROFESIONAL = de ÎNCADRARE..MAI MARE decât a șefului său ..medic militar..!).

Dan B. spunea...

@Calinmihaib:

Îmi pare rău că ti-am indus confuzia, că referirea mea nu a avut nicio legătură cu funcțiile civile de medic din organigrama MApN.

@Vasile Iosif:

La 3 (trei) ani de la promulgarea Legii 223/2015, „gulerații” nu au reușit să identifice vidul normativ din Ord M 25/2016, privind imposibilitatea ca pensionarul, arondat art 28 (5) din lege, să se conformeze la art 20 (2) din ordin, din moment ce instituția în cauză era ”decedată” cu mulți ani în urmă. Întrucât se apropia finalizarea termenului deja prelungit cu o jumătate de an, „gulerații” au cerut o nouă amânare, însă Fifor a refuzat categoric, cerând, în același timp, soluționarea vidului normativ.
Astfel, „gulerații” i-au propus spre aprobare un proiect de ordin secret, prin care salariile de încadrare, raportate de regulă la Smbe (ar fi crescut substanțial, în consonanță cu de salariul minim, pe când valoarea vRS a stagnat). Prin echivalarea în cauză, se menține o soldă de funcție scăzută, iar sporurile lucrative, fiind incompatibile cu funcția militară echivalată, nu ar fi ajuns în baza de calcul.
Așadar, pensia comandorului a ajuns a fi similară celei a unui caporal, cu 15 ani de serviciu la MApN. Iar cum în situația mea s-au aflat cca 2500 supraviețuitori, poate realizati economia de ordin financiar adusă MApN. Desigur, Jianu, Lungulescu, Cipu și multi alții au beneficiat de o nouă stea de general, prin trecerea tuturor „direcțiilor centrale” în „direcții generale”.

Calinmihaib12 spunea...

Șefii de compartiment e din UUM..nu erau prevăzuți în lege să completeze declarații de avere,ci numai co mandanții/"directorii"de unități militare; numai..ORDINUL de MINISTRU (la MApN)= norma de aplicare a legii respective,i-a obligat să facă acea "declarație de avere"
și pe șefii de compar timente..!

Calinmihaib12 spunea...

Șefii de compartiment e din UUM..nu erau prevăzuți în lege să completeze declarații de avere,ci numai co mandanții/"directorii"de unități militare; numai..ORDINUL de MINISTRU (la MApN)= norma de aplicare a legii respective,i-a obligat să facă acea "declarație de avere"
și pe șefii de compar timente..!

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.:
(13:40'/12.02.a.c.):
Nu e vorba de confu zie între funcțiile militare și civile.. din..M.Ap.N...!
Am evocat situația.. din comentariu numai pt.a arăta..că MAN își bătea joc de anumite categorii de
specialiști din arma tă= plătindu-i,pur și simplu mai puțin,atât prin EFECTUL legiilor de salarizare,cât și.
..direct:..prin FURT
din SOLDELE LUNARE BRUTE= adică FURT din elementele salariale componente ale soldei
lunare brute..!,așa cum a fost cazul medicilor militari, după dec.1999, după intrare în vigoare a legii PERVERSE..nr. 138/1999..!!(a salari zarii militarilor).