Un produs Blogger.

marți, martie 01, 2022

Dronele turcești Bayraktar TB-2 contra Sistemului antiaerian BUK

10 comments
Drona Bayraktar TB2 a lovit un sistem rusești de rachete anti-aeriene într-o pădure din Ivankivs, la nord vest de Kiev.
 


10 comentarii:

Anonim spunea...

https://flux24.ro/colonelul-ucrainean-oleksandr-oksancenko-unul-dintre-cei-mai-buni-piloti-de-lupta-din-lume-a-fost-ucis/

M spunea...

Stații de încărcare ale vehiculelor electrice din Rusia au fost inactivate de hackeri și arată mesajul
"Putin e un cap de p#lă"
😂😂😂

https://youtu.be/_7t9rBI2Pss

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-a bulanit pe rusnaci cu dronele de nu mai folosesc spatiul aerian in Ucraina. Se analizeaza starea psihica a lui Putin, deja se declara in multe locuri ca e nebun. La tv a spus un francez ca i-a vazut fisa medicala un fost kaghebist, fost coleg de serviciu, si scria acolo ca are probleme mari, intrucat nu realizeaza realitatile, nu le poate da dimensiunile si nu poate realiza consecintele, de asta si esecurile pe linie de serviciu, ceea ce denota o dereglare psihica, organică, grava!

anonim spunea...

Pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la „relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări. Au urmat apoi cei doi președinți, care au semnat tratatul la Neptun la 2 iunie 1997, iar la 14 iulie 1997 a apărut Legea 129, de ratificare a acestui tratat, scrie ActiveNews.ro

La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman, ministrul de Externe – Adrian Severin, președinte al României – Emil Constantinescu. Prin acest tratat, România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică. Semnarea tratatului a fost una dintre condițiile puse României pentru a fi acceptată în NATO.

M spunea...

Și totuși....

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice (URSS) în 1991, noua națiune independentă avea să moștenească aproximativ 3.000 de arme nucleare lăsate de Moscova pe teritoriul său. Trei decenii mai târziu, Ucraina este denuclearizată.

Iar chestiunea revine în prim-plan acum că țara se află într-o poziție delicată după invazia Rusiei care a început pe 24 februarie, Vladimir Putin amenințând că va reacționa la orice amestec al puterilor NATO în confruntare.

Dar ce s-a întâmplat în ultimele decenii pentru ca Ucraina să treacă de la a fi una dintre cele mai mari puteri nucleare ale lumii la a fi o țară invadată de vecinul ei?

Acordul la Budapesta

În 1990, Ucraina a decis să renunțe la armele nucleare rămase pe teritoriul său în schimbul securității și recunoașterii ca țară independentă. Totul a fost convenit prin Memorandumul de la Budapesta, un acord semnat între guvernul Ucrainei, Rusiei, Regatului Unit și Statelor Unite după sfârșitul URSS.


În documentul, semnat în 1994 în capitala Ungariei, Ucraina s-a angajat să adere la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare (TNP) și să returneze la Moscova focoasele rămase pe teritoriul său.

„Odată cu sfârșitul URSS, o parte din stocul de arme nucleare sovietice a fost lăsat în diferite țări din Europa de Est, iar în Occident a existat îngrijorarea că acestea ar putea fi pierdute sau utilizate abuziv, punând Europa în pericol”, spune Ferraro Jr., politolog și cercetător, pentru BBC.


În schimbul denuclearizării Kievului, guvernele Rusiei, Statelor Unite și Regatului Unit s-au angajat să „respecte independența, suveranitatea și granițele existente ale Ucrainei” și să „se abțină de la amenințarea sau utilizarea forței” împotriva țării.

Preluat din DcNews (am văzut că dacă am scris eu nu a fost interesant pentru pro-ruși)

Deci Rusia s-a angajat la ceva. Fără să pună alte condiții. Acum Rusia își încalcă cuvântul dat! De ce? Pentru că e un stat în disoluție, un stat putred și lipsit de o minimă onoare!

anonim spunea...

„În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947).

Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina, de Tiberiu Tudor, carte scrisă în perioada iulie 1997 – iulie 1999, imediat după semnarea tratatului cu Ucraina. Autorul îl acuză pe Silviu Brucan că a stat în spatele deciziei de a încheia tratatul, fiind cel care i-a convins pe Adrian Severin și Petre Roman să semneze.

anonim spunea...

Eu n-as vrea sa primim una in cap de la statul asta "in disolutie"....Oare cum poate fi numit cum era pe vremea lui B Eltsin?

M spunea...

Tupeu jegos!!!!!

Turiști ruși au rămas blocați în stațiuni de lux din Europa fără posibilitatea de a se întoarce cu avioane charter direct acasă.
Se plâng că la întoarcere vor trebui să facă escală, că zborul o să fie mai lung și inconfortabil și că vor plăti mai mult!!!

Am eu o soluție!!!!!!!!!

Să o ia pe jos... așa... ca refugiații ucraineni!!!!

Tupeul rușilor este uluitor! Javrele astea nu au nici un fel de decență, de bun simț, de minimă moralitate!!! Ăsta e poporul rus!

camy spunea...

Corect!