Un produs Blogger.

miercuri, martie 02, 2022

Rușii aruncă cu rachete la 15 km de granița NATO

91 comments

Rusii au lovit cu rachete o unitate militară ucrainiană situată la 15 km de granița cu România, la nord de Tulcea, în satul Loshchinovka. Denumirea românească a satului era Cairaclia. Unitatea adăpostea un radar.   


91 de comentarii:

anonim spunea...

iar se batzaie grindeanu la tv...ca o muiere ne*

anonim spunea...

Pai si ce daca erau 15 km. Nu-i deloc aproape
Hai ca va las sa va faceti pronosticurile de tzatza leana.Putzin pricepeti
Vedeti sa nu va scapati in budigai cu ocazia asta 😃
Chemati-l pe pompier ca ala "stie".El stie tot!
Postarea e pentru cititori nu pentru autor articol.Huhu trebuie sa produca,e normal. Prostii care nu se pricep trebuie sa-si dea cu parerea...iar e normal
Hai Pa! Va las.
Americanii cica s-au hotarat sa-i faca "profilul psihologic" lui Putin acum in ultimele zile.Zice jiji24!
Pana acum probabil ca n-au avut timp😃 in ultimii 20 de ani
Hai pa ca m-am plictisit de lacomia nesfarsita a unora....toti "gusatii din birouri"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Militarii pizdificati ai Rusiei se lupta cu cu orice cladire, ucigand si distrugand civili, crese, gradinite, scoli, numai cu Armata Ucrainei sa se bata direct, nu! Radarul ala era si el stingher acolo, pazit de cativa racani, nefunctional in principiu, caci fortele armate sunt intr-o degringolada totala... Astia-s rusii ,,civilizati,'' dar puneti-i la furat, cum o fac acum in magazine de foame, disperare si lacomie, sau la violat babe si fetițe minore, de fapt orice e bun de tras pe (d)rangă, ca nu-i mai intrece nimeni la asta! Opriti nebunul, care acum sta cocoșat in buncar cu tot famelionul! Asa stau numai lasii, cum era si Hitler cel diliu si drogat!

monteoru spunea...

La cat de prost sunt instruiti se poate sa cada si cate o racheta la noi.Se stie ca ei nu sunt prea precisi iar puterea lor sta in numar.Cred ca ceainizii ii au la degetul mic.
Baietii nostri care au fost la trageri in poligoanele rusilor mi-au spus ca le-au fost furat pana si otetul.Astia beau tata nu se incurca.Betivii nostrii sunt mici copii.Cand Gorbaciov i-a trecut pe bere a fost o adevarata revolutie.Cheler povestea ca la intalnirile cu rusii in Romania le administra ardei iute in tuica in urma caruia le lua foc curul.

Viorel spunea...

PRIVIȚI LA ACEȘTI 2 COPILAȘI NEVINOVAȚI CARE NU ÎNȚELEG VIAȚA REALĂ DIN UCRAINA ȘI SIGUR VĂ APUCĂ MILA ȘI JALEA.
ŞTIRIASTĂZI, 12:14
O asociație din Botoșani lansează campania Help Ucraina.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/o-asociatie-din-botosani-lanseaza-campania-help-ucraina/

csej spunea...

A inceput sa presteze si Neacsu cu Cuiul catarii in stilul lui propriu..Dupa ce l-a lins pe Ciuca pela bijuterii vine cu alte tampenii.O fi el din cei ce iau idemnizatie de scribalau?

micutzul spunea...

Dacă vor lovesc masa nr. 4 din popota cadrelor. Fără să-i laud.
Huhule ia legatura cu ofițeri sau generali care au condus minim o unitate mecanizata și o să-mi dai dreptate când spun că de fapt Putin este vândut, facut de cacao. Este păcat pentru pretul plătit de Ukraina și Rusia dar probabil că altfel nu aveau cum să scape de el. In cateva zile individul dispare Nu o să mai aibă unde să meargă.

M spunea...

@monteoru

Nu numai că sunt bețivi și neinstruiți dar sunt și zgârciți. Adică 80% din rachete sunt fără ghidare de precizie iar alea câteva performante nu le folosesc pentru că sunt scumpe!

Armată mare, dar de calici!

Mă uitam cum se cacă pe ei să facă un avion "invizibil" când tehnologia asta e la americani de prin anii 80!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pardon, Buzemoi, nu Grindeanu! Cand termina el o dizertatie, inceputa in Decembrie, se poate constata ca s-au copt ciresii, e primul prășit la cucuruz si se incepe prima coasă! Daca negociaza pacea, se va constata ca nu mai are ce sa negocieze in plină Apocalipsă! Asta n-ar fi nimic, dar spartul ala in figuri, datul ochilor peste cap, ca intr-o moarte cataleptică si ridicatul sprancenelor alternativ constituie bomboana de pe coliva la parastasul de adio! As fi fost curios cum percuta el in armata auzind comenzile, probabil ca fiind ca atunci cand arunci o piatra intr-un put adanc si astepti minute bune sa asculti zgomotul de impact, venit o data cu ecoul intarziat! Buzele sale, doua petale, ar mai trebui sa ia permisie de repauzare, sau concedii medicale de atata framântare... Melc, melc codobelc...

raul spunea...

Toata lumea sta calare pe Kiev si Harkov,in timp ce rusul inainteaza incet,incet dar sigur pe sud!Azov ul l -a cam asigurat,acum merge spre Odessa ,Transnistria si o sa ne trezim vecini cu ei!Cand se va termina totul ,daca nu va fi o cotraofensiva ucraineana,tot teritoriul ocupat va fi al Rusiei caci stiti ca unde ajunge rusul nu mai pleaca!Cred ca asta i scopul principal ,cel putin de etapa,cu care se poate multumi ,Marea Neagra,daca nu poate schimba regimul prin cucerirea Kievului!Parerea mea!

Andrei spunea...

@Akord

Da, lasă-ne și du-te la Putin. Probabil că până nu cade bomba la tine în bucătărie sub masă, niciuna nu e prea „aproape”.

Stai, cum ziceai? A! „Prostii care nu se pricep își dau cu părerea”. Nici eu nu ți=o puteam spune mai bine.

Hai, pa!

Andrei spunea...

Mă sună acum două zile o prietenă bună care are un salon de înfrumusețare. Are timp doar să muncească ziua de dimineața până deara, iar când ajunge acasă, trebuie să aibă grijă de familie și casă. Așadar nu era prea mult timp de informare.

Era îngrijorată pentru că a auzit de la clienții ei bărbați, veniți la mani-pedi, epilat și pensat că România a sunat mobilizarea și că, dacă îi cheamă, ei au deja bocceluța pregătită la ușă ca să fugă în Spania, Austria sau Elveția, după cum ar fi dorit fiecare. Bărbați adevărați, cum să zic, pe care îi întâlniți pe site-uri sau pe facebook țipând „jos pensiile nesimțite”!

M-a întrebat ce se intâmplă, mai ales că în ziua aia Putin amenința și cu bomba nucleară. Greu am liniștit-o, spunându-i că sunt minciuni (a-propos de ce vă zic eu să că e important să nu mai luăm „lumină” de la coprofagele TV gen RTV, Antena sau Realitatea, ori de la site-urile șopârlelor pesediste Buble, Chireac sau Savaliu).

Ce vroiam să zic e că dacă va cădea vreo bombă mai aproape de cei 15 km de graniță, să vedeți cum fug „fetițele” din țară. Să nu ziceți că nu știați ce se întâmplă.

:D

Simdum spunea...

KIEUL E VRAJEALA... lovitura strategica e in sud

Simdum spunea...

Si STRATEGIC AM BELIT O cu insula si cu gazele...
sper sa ma insel...

Leo spunea...

Întrebare .
De ce sunt atât de importante gurile Dunării , unde deja f. aproape au ajuns rachetele rusești ?

monteoru spunea...

La naiba.Rusii nu am mai evoluat de loc din 90 .Observati ca pe hartile capturate sunt aceleasi semne conventionale pe care le foloseam si noi inainte de 1990?;
Huhu Rezea@ s-a rarit numarul celor care comentau pe blog?Ai o explicatie?Eu nu.

Liviu PO spunea...

Controleaza o cale navigabila de la Rotterdam la Constanta.Nu va aduceti aminte de Rostok?Credeti ca de flori de mar l-au "esuat"?Ever Given va spune ceva?Tactica stapanirii gurilor de varsare a marilor fluvii e derivata din intelepciunea militara britanica,care stapaneau la inceputul sec.19 circa 1/5 din suprafata globului (cel mai mare imperiu din istorie)...Or fi stiut ei ceva,nu-i asa?

E. Cristescu spunea...

@Profesor de logica: Am sunat la Comisariat timp de un an de zile de la data de cand m-am pensionat, sa-i intreb daca pot trece pe-acolo ca sa ma ia in evidenta. Mi-au raspuns ca n-au ajuns hartiile de la fosta mea unitate, ca asa se-ntampla de obicei. Acum nu ma mai grabesc - sa ma caute ei. Intai sa fie trimisi activii la frontiera, apoi rezervistii. Aia care primesc mai multi bani, mai in fata. Si cei care se bateau cu pumnul in piept pe timp de pace s-o demonstreze si la razboi. Noroc ca nu va fi cazul.

Simdum spunea...

SUDUL E VIZAT... CUM SE MISCA>>> INCET... si sigur spre JONCTIUNE

raul spunea...

Simule am ...paternitatea ideii cu sudul...🤣🤣

Simdum spunea...

KIEV e ob sec

raul spunea...

Inconjurata ,fara iesire la mare ,fara porturi,fara platou continental cu bogatii ,Ucraina va fi ft slaba,chiar de va fi independenta!Cred ca visul lui Putin ,e posibil sa fie o granita pe Nipru,cred ca va hotari o impartire intre Ucraina ortodoxa si cea catolica ,pw care o va lasa motiv de raca intre occidentali ,(Polonia,Ungaria,Slovacia)....
Sa dea Domnul sa ma insel...Dar la sud miram-as!

Simdum spunea...

in 1990 cred ca erai pe vechi cu semne conventionale, dupe ceva ani sau schimbat chiar dupa 1994 un an in plus sau in minus ca era la moda ROSU 8 si s a schimbat cu albastru 6 era si cu tenta....

Simdum spunea...

Copii din ziua de azi nu stiu ce imporant era R8 din trusa de culori

Simdum spunea...

dupa trei zile atac Kiev noaptea lumina ca in pace????

anonim spunea...

@Andrei melitianu'
precis l-au dat rusii jos.(in capuletele tau)
Hai pa!
Tu stii sigur,dar nu uita de pampersi cu ocazia asta

monteoru spunea...

Ceva scartaie la rusi.Fie se feresc sa aiba victime umane sau e ceva ce e greu de descifrat.
Ca un eventual cel de al 3-lea razboi mondial presupune lovituri nucleare e de inteles.Chiar si folosirea loviturilor nucleare de capacitate mica aduce prejudicii atat atacatorului cat si celul din aparare .Cine mai calca acolo are parte de iradiere.

Viorel spunea...

Domnule E. Cristescu. Conform regulamentelor în vigoare, Compartimentul Personal trebuia să vă trimită la CMJ în termen de 5 (cinci) zile M.O. (Memoriul Original) actualizat la zi.

anonim spunea...

E Cristescu
In 20 de ani nu am sunat(recunosc) si nici nu m-au sunat.Niciodata
Acum e cam tarziu pentru ei.Au dormit in papuci 20 de ani,nu ca as fi fost eu dornic de actiune.Pe de alta parte fac parte dintre ghinionistii ale caror unitati au fost desfiintate printre primele si toate cu exceptia celor de la Buc....care au mai supravietuit cativa ani pana la inlocuire
Asa ca nu prea aveau la ce sa ma mai foloseaca inafara de "manuitor" de kalasnikov

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Panica la MApN: La Constanta a disparut un Mig de pe radar intr-o misiune de rutina si nu se stie ce e cu el. S-a dus un elicopter Puma sa-l caute si a disparut si el de pe radar. Nu se stie nimic despre piloti, desi radarele lucreaza la capacitatile de alerta de razboi. La ora asta e o taina cele doua disparitii!

anonim spunea...

Da-l dracu de razboi!
Pe ei ii f*te grija de pensii.Am zis-o eu si acum mi-o iau de la toti civilii militarizati la batranete odata cu pensia....ca parcaaa si matale tot asa.Ce zici!

anonim spunea...

Andrei ar zice ca MiG-ul a fost doborat de rusi,iar Puma 330 de ucrainieni
Asta-i logica de cap furtun,ca atat poate el
Hai,pa!

E. Cristescu spunea...

A cazut un MIG-21 romanesc la Cogealac, apoi elicopterul Puma trimis dupa supravietuitori. 5 morti in elicopter. Odihneasca-se in pace!
P.S. Sa speram ca dronele pe care le va cumpara armata (mult mai scumpe decat alea turcesti) vor ucide mai putin aviatori romani decat aparatele cu pilot...

raul spunea...

Huhule ,unde esti???Oricum pacat de morti,dar ma intorc la cauza!Mama ma sii ,are masina gps si la avion sula???Pana si pe vremea sovieticilor aveam NRZ ul si NPA-ul sa recunoastem inamicul...???Ce dracu armata mai e asta??Pacat!Pierdem dracu pe mana noastra????

M spunea...

Am citit și eu știrea!!! O tragedie!!!!

A naibii meserie periculoasă!

Sper din suflet să nu apară printre noi vreun idiot care să facă miștouri când camarazii noștri au murit!

Să le fie țărâna ușoară și zborul lin celor mai curajoși dintre noi, aviatorii!

RIP! 😥

M spunea...

Îl rog cu respect pe Huhu dacă vreunul îndrăznește să facă mișto de moartea unor militari să nu publice așa ceva.

Ne facem complet de râs!

E inacceptabil iar eu bănuiesc că unii nu se vor putea abține!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare a a fost un atac cibernetic, altfel nu se inteleg aceste doua prabusiri. A fost gasit doar elicopterul cu cinci morti

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Capitala Kiev e pe intuneric, a fost lovita Centrala electrica!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Suntem in NATO si folosim alte semne: Degetul mijlociu in sus e pentru Putin!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mai au pe cine injura si bălăcări, de aia nu se mai scrie, caci din cauza batjocoririlor multi s-au retras!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Honvedul, Victor Orban, sluga pupincurista a lui Putin, refuza refugiati ucrainiei, motivand vizele, fiind o premiera mondiala, chipurile, si tranzitarea tarii cu armamente letale, deci tradare pe față! Daca va incepe razboiul in Europa, gandul lor este sa invadeze Ardealul, ajutati de rusi, nu sa lupte impotriva lor, acum avand cel mai ieftin gaz rusesc, dupa ce cu cateva zile inainte de conflict s-a dus la Putin pentru un sarut reciproc in bot cu limbuța in gura... Din cocoș nu faci gaină, nici din gurvă gospodină!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

7 militatri morti cu elicopterul, nu 5, din pacate! Dumnezeu sa-i ierte! Iese Dancu sifonat din asta? Mai e si pilotul de Mig, care nu se stie nimic de el

Calinmihaib12 spunea...

..Ciudat.."ACCIDENT",aviatic,a 2 aparate: avion și elicopter,..în condiții meteo ..de.."burniță"..!, soldat cu cel puțin 5 MILITARI ROMÂNI MORȚI..la DATORIE..!= DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ..ÎN PACE..!
..din ce se vede la TV A.3,resturile
elicopterului sunt..relativ împrăș tiate, și cam.."mărunțite",ca și cum ar fi EXPLODAT la MICĂ ÎNĂLȚIME, ..și, coroborat..cu ce se comentează în studiou(= unde se încearcă.. convingerea tv-riștilor..că nu ar putea fi un ATAC INAMIC..!),mai ales că o explozie la sol ar produce o..oarecare..GROAPĂ..la locul EXPLOZIEI..LA SOL (!?)..= ar putea pleda..pt.ideea că acolo a fost un ATAC..INAMIC; pe de altă parte,se spune că la locul prăbușirii avionului MIG..,LIPSEȘTE..PILOTUL., care ar fi putut să se fi catapultat ..aterizând la o oarecare distanță (la câțiva..km..distanță..de locul prăbușirii MIG-ului..!).
În concluzia provizorie,..cum ar putea AUTORITĂȚILE..SĂ RECUNOASCĂ un ATAC INAMIC( în condițiile în care, azi,la știri..s-a anunțat.."o.. intervenție".."cam amenințătoare" la adresa noastră..a AMBASADORULUI RUS din BUCUREȘTI..?!!) asupra unei țări
NATO..=ACUM, în condiții de război= în proximitatea.. MĂRII NEGRE și DELTEI DUNĂRII..?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia stati asa ca m-am gandit la ceva: Sputnik si alte oficine rusesti au adunat mii de prozeliti prin articolele lor, acum interzisi, nu degeaba pe toate retelele te sufoca pro putinistii, avand acelasi comportament si expresii injurioase ca băsiștii in vremurile lor de glorii, cu injuraturi si amenintari impotriva celor care le ataca idolul si actiunile criminale din Ukraina, fiind de acord cu ele. Nu este exclus ca angajati din armata sa fie si dintre cei care sunt in stare sa faca orice pentru Rusia, si daca cele doua aparate de zbor prabusite ar fi fost sabotate de la sol de cineva care, ori sa fie un fanatic pro rus, ori platit s-o faca? E doar o supozitie ce nu trebuie exclusa, caci si foamea de bani la soldele mici din armata poate sa corupa un nenorocit sa fie capabil de orice, sa se imbogateasca rapid si dintr-o astfel de actiune ostila de sabotaj! Ce credeti? E posibil sa fie o varianta si asta, pe langa cea cu o un presupus atac cibernetic?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, periculoasa meserie, cea de pilot de elicoptere, asa cum a zburat Viorel Kis foarte multi ani cu moartea la bord clipă de clipă, si azi este injurat cu nemernicie si dusmanie de parca ar fi luat cuiva painea de la gura, nefiind inteles ca emotiile acelor zboruri infricosatoare si cu inima la gat e posibil sa-l fi traumatizat emotional, poate ca si unele comportamente netolerandu-le pe fondul unor rautati gratuite si din dorinta de mistocareala si duritati ale unora, doar de dragul de a lovi setos cu vorbe grele, mai ales ca rusii ne-au livrat echipamente, utilaje si aparate in toate domeniile care nu corespundeau inaltelor standarde de calitate, acesti pilotizburand de fiecare data ca pentru ultima oara, amintiti-va cate Mig-uri s-au prabusit de cand le avem, ca daca adunam pilotii putem face un cimitir cu ei, cu tot cu pilotii de elicoptere prabusiti si ei cu droaia, Dumnezeu sa-i ierte! Se aude chiar acum ca pilotul de pe Mig ar fi reusit sa se catapulteze, si ar fi un caz feritit daca s-a intamplat asta, deocamdata sunt doar presupuneri. Respect pentru toti pilotii de pe aparatele de zbor, activi si rezervisti, aeronave si elicoptere! Doamne, ajuta!

ifrim spunea...

De ce să iasă Dancu șifonat?El prin buget sigur a asigurat piese,câlți,unsoare.Ce vrei ,să urce sociologul civil în carlingă să dea indicații piloților?Coincidență de două accidente nefericite ce la ITM se consideră accidente de muncă.Dumnezeu să-i odihnească pe militari,condoleanțe familiilor.

ifrim spunea...

Corneluș deja te-ai pierdut în teoria conspirației.Sunt fiare iar fiarele cedează.Cum la tine se strica mașina pe drum așa la piloți se strică aparatul în aer.D'aia este o meserie periculoasă ce trebuie renumerata ca atare că nu oricine are curajul să jongleze în văzduh!

monteoru spunea...

Popa carpa in cur@ faci teoria chibritului nescaparat.Produci la lumina unui bec stins.Ai diareie vocala.
Meserie pacatoasa cea de pilot.Nu gresesti decat odata.Asa este si la parasutisti.Se intampla accidente si la case mai mari.Pacat.
Va intrebati dece nu ati fost chemati la CMJ?Nu sunteti introdusi in lucrarile de mobilizare.Se merge pe ideia sa fiti lasati sa folositi pensia linistiti.Stati fara grija.,sunteti in evidenta.Cand veti fi chemati inseamna ca e groasa rau.

Leon spunea...

https://www.cotidianul.ro/cine-sunt-militari-romani-morti-in-catastrofa-aviatica/
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCĂ IN PACE !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, cand si rezervistii vor fi chemati, atunci nu mai este nimic de facut. Rusii sunt niste mamaligi nenorocite si salbatice: Tineti minte evenimentele din 1968? Rusii, stiind ca sunt niste plavani, care ataca doar multi si in haita mare sa invinga, deci nu cu o tehnica performanta sau ca-i duc bostanii aia inutili de pe umeri, voia sa ne ocupe, dar stiind si ca relieful Romaniei le va veni de hac, precum si partizanii si capcanele intr-un ,,razboi al intregului popor,'' asa ca, in cruzimea si lasitatea lor turco-tatara si mongoloida, au apelat la bulgari si unguri sa-i ajute la invazie, noi fiind inconjurati din toate partile atuni, si daca intrau chiar ca dedeau toti de dracul la cat de inversunati si patrioti erau ATUNCI romanii, dar nu si azi, la modul foarte sigur! Ce sa mai aperi, taica? Mosiile lui Iohannis? Averile fanariotilor actuali? Bogatiile politicienilor cu bani furati de la toti romanii? Pe Aluna Burghiu si Raluca Turkana Behaitoarea si alte panarame basiste si hastagiste,? 'tule rasa de la Malaxa! M-as adaposti pe undeva, la un subsol, sa-mi apar mama si pe Anilu cu vreun puscoci, ceva, ca de mine nu-i problema, poate sa faca si un poligon de trageri din starvul meu, ca nu mai dau 2 bani pe mine cat sunt de rabladit! Adica la ce pensii militare inghetate si nenorocite le avem, facute praf de catre ei, acum sa mergem sa ne dam viata pentru talhariile lor? La naiba cu ei si cu tot neamul lor! Eu cred ca rezervistii astia amputati la pensiile militare n-ar trage un foc in inamic, si lasa sa traga armata de generali cu pensiile cat Everestul, furate din conturile noastre!
Apropo, l-au gasit si pe pilotul de Mig mort, asa ca sunt 8 morti, toti tineri, saracii... Dumnezeu sa-i ierte si sa-i binecuvanteze. Iar vaduve, orfani si inimi de parinti frante...

M spunea...

@Leon

O nenorocire. Băieții atât de tineri.... 😥

Dumnezeu i-a luat la el în armata lui! Să le fie cerul senin și zborul lin! Au murit făcând ce au iubit mai mult pe lume!!!!

M spunea...

@monteoru

👍

@Cornelius Flavius Ifrim

Ziceți la supărare!!! La o adică parcă văd că ne întâlnim pe undeva cu câte un pușcoci antic în spate păzind vreo dărâmătură!!! 😁

Cezar spunea...

Niciun roman Nu trebuie sa mai zboare pe tehnica ruseasca
La casat
Credeti ca degeaba urlam eu...??
Pacat!

monteoru spunea...

Carpa ai imaginatie bolnava.Dece nu treci pe extraterestri.A citit prea mult SF sau esti pe spitalul Socola.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, Haorde, qe noi cheutăm feru' vechiu , noi furăm nu qumperăm sa faceam ceaoane si ligheane dăn tancori târâte cu trectoarele agrare si dăn caricioptere si aveoane, luate dă rumânii nasoli dă la rusnaci pe meleoane dă paraie hamerecane!

Alexandru spunea...

E . Cristescu 👍👍👍 eu m-am îmbolnăvit rău de tot!!

Alexandru spunea...

😅😅😅👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Don Cezare. Cum dracu să nu mai zburați cu tehnică rusească și pun accentual pe tehnică. Păi ce tancul, tunul, lansatoarele de rachete ZBOARĂ domnule Cdt. BIMc, că doar cele menționate reprezintă TEHNICĂ. Cât de spre urlat nu prea v-am auzit dar de behăit vă aud toată ziua.

Fost parasutist spunea...

Elicopterul cu pricina nu are nimic rusesc. E facut in Romania, la Brasov, dupa Puma fabricat in Franta. Daca era dintre cele modernizate cu israelienii se mai numea si Puma-Socat. Mig-ul este fabricat in fosta URSS, dar a fost modernizar cu israelienii si de aceea se mai numea si Mig-21 Lancer. As mai vrea sa mai adug ca nici o aeronava nu va pleca in misiune daca ar avea vreo componenta iesita din resursa sau daca, la verificari, ar aparea cea mai mica problema. Si, va asigur ca niciun inginer sau maistru militar nu-si va pune pielea la saramura semnand documente mincinoase. La fel si pilotul. Deci, n-as sari sa dau vina pe materialul volant.

csej spunea...

Ai mei cand reuseau la o aplicatie sa sparleasca o harta cu hotararea comandantului dela partea adversa primeau cel putin 5 zile permisie.E de rasul curcilor.Incolonarea in detaliu pana la esalonul pluton directii de atac , trecerea la aparare etc.Sincer aveam alta impresie despre rusi.Credeam ca satelitii sunt la putere.La o aplicatie cu ei nu tu nici o manevra.Superficiali.Am pus pe seama fortei.La tehnica ca la noi. O capota ridicata si un cur kaki egal masina militara.

Luc 3 spunea...

@Flavius,nu se referă la tine!!!!!!

Cezar spunea...

Pai nu de la ei avem tot?
Tehnica..doctrina..principiu fa din rahat bici si sa si pocneasca? Ce te miri??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@,Luc, pai sa scrie naibii la cine se refera ca asa ma simt atacat si in atari situatii musc rau, ca daca se vede eu nu atac pe nimeni, scriu si eu pareri ca toti de pe aici, ca de aia e blog de opinii! Am sa sterg sa nu se simta altii lezati!

Ein Stein spunea...

@Liviu
Cum poate controla calea navigabila Rott - Constanta? Navigatia pe Dunare catre Constanta se face pe CDMN si PAMN, de la Cernavoda in aval nu circula aproape nicio nava, iar bruma de nave care circula spre Sulina ori transporta marfa spre Ucraina ori sunt nave ce deservesc localitatile de-a lungul Dunarii. Cum ar fi sa mergi pe mare cu barjele de la Sulina la Constanta. Tot aud prostia cu Gurile Dunarii, nu au nicio importanta, nici economica nici strategica, de niciun fel. Singurul lucru semnificativ pe care il pot face rusii la Gurile Dunarii e sa aduca acolo cateva distrugatoare si sa-i impiedice pe lipoveni sa iasa cu lotcile la pescuit de scrumbie.
Uite aici cam cum stau lucrurile:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:28.7/centery:44.3/zoom:10

Huhu Rezea spunea...

Contează punga de gaze din jurul Insulei Serpilor.

Ein Stein spunea...

Oricum o controlau ucrainienii, deci nu are absolut nici relevanta. Asta dupa marea victorie epocala si colosala prin procesul de la Haga unde Romania a castigat prin pierderea 2 500 km2, exact punga de care vorbesti.

ifrim spunea...

Baciule da' vodka rusească din bar avem voie la dânsa?Ori o dăm la chiuvetă!

Leo spunea...

Ce bună ar fi fost acum o sondă EXON înțepată în punga aceea de gaze a României.....

Ein Stein spunea...

Huhurezule, asta, cu Gurile Dunarii, e o prostie colportata de tot felul de priceputi, care vor sa para culti in cap, ii vezi zilnic la teveuri. Ieri, parca, unul dintre astia connoisseuri, la intrebarea de ce nu ataca ucrainienii, cu drone, coloana aia de 60 de km de tehnica. Raspunsul a venit ferm, nu ataca noaptea ca sa nu loveasca din greseala fortele proprii. Intelegi? Astia sunt si cu Gurile Dunarii.

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 07:08
ALERTĂ în Ucraina, incendiu la cea mai mare centrală nucleară europeană după atacul rușilor: ”Este prima dată în istoria omenirii”
Vineri dimineață, un incendiu a izbucnit la centrală nucleară Zaporijie, cea mai mare de acest fel din Europa, după un bombardament al trupelor ruse, stârnind îngrijorare în întreaga lume.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/alerta-in-ucraina-incendiu-la-cea-mai-mare-centrala-nucleara-europeana-dupa-atacul-rusilor-este-prima-data-in-istoria-omenirii/

Dan B. spunea...

Înainte să comentați critic sau laudativ eficiența sistemelor militare implicate în beligeranța dintre Rusia și Ucraina, este recomandabil a vă decupla de la fluxul de știri oferit de Antena 3 (sucursală CNN) și a altor posturi înregimentate politic.
Vă asigur că o informare din surse independente, nestipendiate de o parte sau cealaltă dintre beligeranți, vă va aduce adevărul, cel total diferit de propaganda UE, NATO și a Rusiei.
Nu vreau să vă plictisesc cu date din istoria Ucrainei, dar prea seamănă promovarea lui Zelenski cu cea a lui Iohannis, adică niște neica-nimeni, cu anturaje dubioase, ajung a fi președinți de state, care pun națiile lor, sub protecția serviciilor secrete, la cheremul„licuricilor”.
Este cineva în măsură să amintească un singur „beneficiu” adus românilor prin apartenența lor la UE și NATO? Grigore Vieru: „Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui.”
Știți că Trump a cerut ca militarii NATO să fie plătiți de statul gazdă, care cere protecție americană? Iată că militarii aduși în România beneficiază de o diurnă zilnică de 1000 euro, iar militarul român este retribuit lunar cu 500 euro, ambele categorii de personal fiind remunerate de la bugetul statului?
V-ați întrebat de ce Ungaria permite accesul „refugiaților” ucraineni doar în baza pașaportului digital? Fiindcă mai toți „refugiații” se eschivau, rackeți de notorietate, de la mobilizarea generală, decretată de Zelenski.
Dacă mai urmăriți și link-ul recomandat (https://mucenicul.wordpress.com/2022/02/27/acesta-este-motivul-invadarii-ucrainei-ambasada-americana-a-tainuit-existenta-unor-laboratoare-de-arme-biologice-americane-in-ucraina-in-timp-ce-putin-a-ordonat-armatei-sa-le-caute-si-sa-le-distruga/), poate mai aflați și alte „adevăruri”.

Huhu Rezea spunea...

Mare javra esti!
Ne recomanzi noua surse independente si tu citezi din surse ale propagandei ruse.
Faceai pe d-ta ratutitule, daca nu eram acum în NATO si UE.

raul spunea...

Dane ,daca te iei dupa site uri gen Burebista2012,ai ajuns rau!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Dacă cei doi beligeranți nu sunt din UE și NATO, de ce ne implicăm cu ajutoare militare?
De pupincuriști e cam plin pe aici!

Dan B. spunea...

@raul:

Nu te-ai săturat de propaganda lui Biden, o să vă înecați cu prostiile lor! Antena 3 dă imagini din urmă cu 5-6 ani de zile.
De ce crezi că Burebista2012 n-ar fi mai credibil decât TVR?
Dar media de la Chișinău și Cernăuți or fi mai puțin credibile?
A dracului nația asta română, dacă nu trădează, fără o minimă argumentație, se ploconește celui care-l fură și-l sărăcește!

Huhu Rezea spunea...

Buzescule lasă-te de șoșoisme că răde lumea de voi și de prostiile pe care le debitați.
Carta ONU și Convențiile internaționale dau dreptul statelor să ajute alte state dacă fac obiectul unei agresiuni militare.
Chiar dacă Ucraina nu ne este prietenă, trbuie s=o ajutăm fără a ne implica militar pentru a respinge agresiunea.

Calinmihaib12 spunea...

Dan B:
..ai "găsit"..să dai cel mai "bun" (din cele mai rele "exem ple")..pe "nebunate cul" de..TRUMP,..conf
orm "gurilor rele"=..
OMUL..INTRUS..al rușilor..!

Leo spunea...

Dacă va mai rămâne Ukraina nerusificată și sper că așa va fi , atunci cred că va deveni prietena României și R. Moldova ar putea să încerce un schimb de teritorii redându-i Transnistria în schimbul teritoriilor istorice ale Moldovei.
Dar principalul este să scăpăm de licheaua de putina , care este pe un drum fără întoarcere pt. el , iar asta este cel mai periculos lucru pt. regiune.
TRĂIASCĂ UKRAINA LIBERĂ !

Dan B. spunea...

@Huhu:

Prefer șoșoismele, decât bidenismele, căci nu Șoșoacă a pus la pământ „perlele” Orientului, fără mandat ONU, în scopul acaparării resurselor terane și maritime.
De ce aar fi mai credibil CNN care colportează fake news cu imagini trucate? Sau media lui Rotschild din Ucraina sau cea de la IZVESTIA? A început să-ți pută denumirea „burebista”?
Cum adică ajuți fără implicare militară? Tehnica nouă de luptă cadorisită Ucrainei ce rută a avut spre Kiev?
Fă un efort și realizează câte intervenții militare, fără vreun mandat internațional, a săvârșit USA, pentru „implementarea democrației” de tip yankeu! De ce trebuie România să ajute Ucraina să respingă agresiunea, în condițiile în care un dobitoc, care se vrea lider regional, și un prostovan ajuns premier, încheie tratate de asistență militară, uitând câte necazuri au produs fasciștii ucraineni împotriva nației române, chiar până de curând? Să-ți reamintesc că, cu rușii la graniță, România s-a dezvoltat economic și militar, iar noii „stăpâni” au pulverizat sistemul educațional și medical, au decimat sistemul militar, pe care, acum, îl întreținem, din fierul vechi, achiziționat cu mulți bani de trădătorii de neam? A mai rămas din economia de cândva, ceva, în picioare? Au dărâmat agricultura, sistemul social, ....dar suntem, nu-i așa, piața de desfacere a produselor diferiților „licurici”, de slabă calitate.
Am încercat să mai și judec cu mintea mea, nu să inspir mizeriile oferite de unii sau alții dintre beligeranți, cu o informare atentă asupra istoriei celor implicați, dar, de fiecare dată, gașca dtale de gușteri, limitată intelectual, înghițitoare precum gâsca a rahatului media, a sărit de cur în sus, de parcă s-ar fi aflat pe statul de plată al lui Uncle Sam.
Cei cu ceva minte, dintre ofițeri, au părăsit grupul, cei rămași fiind dintre cei nemișcați de la coada câinelui și țâța vacii, de când au ajuns locotenenți (lipsiți de ambiție profesională și comozi din fire).
Am fost plăcut surprins că mm și sof, care au fost „legați de glie”, au depășit mentalul unor ofițeri cu multă mizerie sufletească, comentariile lor fiind, de regulă, cu mult peste ceea ce oferă tagma ofițerească lipsită de minimalul de cultură. Desigur, și aici există o excepție, CFI, cel care ridică-n slăvi, oriunde și oricând, fără o minimă argumentație, pe oricine-i „suflă-n pânze”, dar care se credecvictimă a sistemului.

CEZAR spunea...

Se vede foarte clar ca Dan Grasul nu are minte nici cit o RIMA-VIERME....grasime si iarasi grasime...!!

anonim spunea...

@Leo
WTF!!!
"6 martie 2022, 07:59
Dacă va mai rămâne Ukraina nerusificată și sper că așa va fi , atunci cred că va deveni prietena României și R. Moldova ar putea să încerce un schimb de teritorii redându-i Transnistria în schimbul teritoriilor istorice ale Moldovei."
Dvs inca n-ati aflat ca in politica externa NU exista PRIETENII ci doar INTERESE?
Dati o raita prin istoria universala! Puteti incepe chiar de de la anul 1000 e.n. pana in ziua de azi.Cand gasiti ceva ce ma contrazice sa-mi spuneti si mie, ca eu n-am gasit.V-as ramane recunoscator!

Leo spunea...

"Prietenia" în acest context este un termen generic , poate la fel de împământenit în exprimarea liberă ca şi termenul "OK"

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.:
(05.03.a.c./23:28')
..dă..un exemplu în care.., TE CITEZ:
"..A dracului nația asta română, dacă nu trădează, fără o minimă argumentație, se ploconește celui care-l fură și-l sărăcește!",
=ÎNCHEIAT CITATUL,
.."nația română" din ROMÂNIA MODERNĂ, din sec. XX-XXI,a"trădat"
..vreo altă..nație..!
..Să nu invoci..23 august 1944..= ca"act de trădare"..a..unei GERMANII HITLERISTE, pt.că AI GREȘI..!
Actul de la 23 august 1944= lovitura de stat a regelui MIHAI, a fost un ACT(dispera t.?) REPARATORIU = al ACTULUI..=ERONAT de.. alăturare a ROMÂNIEI de către generalul
ANTONESCU..la..GERMANIA FASCISTĂ..PERFIDĂ, care..prin TRATATUL ei..cu STALIN și URSS
ne-a.."VÂNDUT/TRĂDAT"
..UNORA..și..ALTORA..
(adică: URSS-ului, HUNGARIEI și BULGARIE I)..TRANȘCÂNDU-NE..în
"bucăți de carne"(=de tun..!!..),iar..SĂRACUL gen./mrș.ANTONESCU
nu a înțeles"MIȘELIA"
GERMANIEI FASCISTE.. (nici măcar în al.. 25-lea ceas= adică: LA PROCESUL SĂU din 1946,când a răspuns ÎN CLAR,la o întreba re:citez aproximativ:
"..cum să înfig eu cuțitul în..pieptul tovarășului meu(Hitle r/GERMANIA..?").. târând ROMÂNIA..în.. RĂZBOIUL GERMANIEI HITLERISTE,"alături"=
CULMEA PROSTIEI..și NEBUNIEI..= de "BENE FICIARII" tranșării ROMÂNIEI, împotriva.. URSS,alt beneficiar.,
dintre..TRANȘATORI..!

Dan B. spunea...

Doctore:

"..A dracului nația asta română, dacă nu trădează, fără o minimă argumentație, se ploconește celui care-l fură și-l sărăcește!"
A fost un comentariu legat de spusele lui Gr. Vieru, respectiv faptul că românul are doi dușmani, mila pentru străin și ura pentru ai lui.

anonim spunea...

@Huhu
Suntem deja implicati militar chiar daca nu direct.Am pus la dispozitie teritoriul national pentru transport de arme catre unul dintre beligeranti.Degeaba ne ascundem dupa corcodus

Calinmihaib12 spunea...

..Dan B.:
(08.43'/08.03./a.c.)
Spusele lui Gr. VIERU ..nu sunt "argumente" ..pt.nimic,ba chiar sunt GREȘITE..!
..!(era opinia lui..
de poet.."visător".!)
Dar..ASTFEL:ai evitat
răspunsul..la întreba rea mea concretă..!!
..pt.că..nu prea ai vreun..exemplu..în care ROMANIA MODERNĂ
a secolului XX-XXI.. să fi trădat altă nație/țară..!,(= ci dimpotrivă,am ajutat
alte popoare aflate.. la nevoie..!)

Dan B. spunea...

Dacă persiști în idioțenie, dă-ți singur un răspuns la ceea ce ai întrebat.
Constat că-i mai veridică, așa, ca niciodată, zicerea lui Vieru, dar, dacă n-ai minte, .......

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.
Mult "tupeu" și nesimțire..ai..ca să-ți permiți să însulți
..chiar fără motiv o persoană care nu ți-a
făcut nimic,ci ți-a pus o întrebare..ȚIE:
care CHIAR AI FĂCUT o AFIRMAȚIE..IDIOATĂ= FĂRĂ ARGUMENTE..!, și
la care.."TU" AR TRE BUI SĂ RĂSPUNZI..!,(nu altcineva..!)

Dan B. spunea...

Mai caută-te la bibilică, ai vreun scurt circuit neuronal, dacă nici după argumentare n-ai priceput că era borba despre adevărul lui Gr. Vieru!

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.:
(17:30'/09.03.a.c.)
1.Nu ai calificarea să faci"recomandări
"..medicale nimănui
..!
2. Dacă invoci.. "adevărul"..oricui
fie el și un poet,
ca argument în comentariile tale, înseamnă că..îți însușești..acel "adevăr" (=în reali tate= un fals.!) ca..fiind chiar.. ADEVĂRAT..și, în acest context, eu te-am "rugat"= pur și simplu, să dai măcar un singur exemplu..că ROMÂNIA MODERNĂ A TRĂDAT..
vreo ALTĂ NAȚIE sau ȚARĂ..!, ocazie cu care..chiar fără motiv="ai luat foc"
la.."gur" &..gură.!(ca să citez un sim patic și..talentat comentator..pe blog ..!).