Un produs Blogger.

luni, aprilie 11, 2022

Contenciosul CPS MApN - Curtea de Conturi, privind actualizarea pensiilor militare din anul 2017, Dosar nr. 4241/2/2020, la Curtea de Apel București, a fost amânat.

34 comments


Procesul a fost amânat pentru 10 05 2022

10.05.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:   
 


Portal  > Curtea de Apel BUCUREŞTI  > Lista de şedinţă din 12 04 2022, 

8-Completul 22 fond
Lista de şedinţă

NumarObiectMaterie JuridicaStadiu ProcesualOra estimata
6385/2/2019contestaţie act administrativ fiscal dec>nr.-173/07.05.2019Contencios administrativ şi fiscalFond13:00
1555/2/2020anulare rezoluţie IJ REZOLUŢIE NR. C20-220/02.03.2020 stare de urgenţăContencios administrativ şi fiscalFond13:00
4241/2/2020litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020Contencios administrativ şi fiscalFond13:00
4255/2/2020anulare act administrativ decizia nr. 198/31.03.2020Contencios administrativ şi fiscalFond13:00

34 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Ca sa aibă o mică satisfacție si doamna Miaela, soluția ar trebui să sune:
Admite în parte cererea de anulare a Incheierii nr. 19/2020 emisă de Curtea de Conturi, numai în ce privește motivarea respingerii cererii de anulare a pct.1/iii din Decizia nr. 4/2020.
Admite cererea de anulare a dispoziției de la pct.1/iii din Decizia nr.4/2020 a Curții de Conturi.

Petrut spunea...

Asta va insemna explicit adio actualizari ale pensiilor militare .....?

anonim spunea...

Nea Ciuca & Co au gasit inca o solutie salvatoare pt criza actuala
-fertilizarea in vitro....E acolo in program:)

Leo spunea...

- Nu este nevoie.
Se zice că "Mama proștilor este întotdeauna gravidă"
- UE şi BM au fost informate documentat despre DEBANDADA şi HOŢIA existente în sistemul de pensii militare la care a pus umărul bine de tot dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ..
Sistemul mafiot al guleraților din MFA este în alertă.

Huhu Rezea spunea...

Leo
Vrei să spui că Banca Mondială, consultantul cu care Budăi a încheiat contractul de consultanță pentru reforma sistemului de pensii din Romania, conform PNRR, a fost informat de debandada din sistemul de salarizare si pensii din sistemul național de apărare?

Leo spunea...

DA MAESTRE.
Am informații "GOGOL"

Leo spunea...

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Subscriu la ce sustine @Leo, si eu stiu ce stiu, mai ales ca n-am lipsit de la nici o implicare! Ehei, cand altii cantau copchilării eu actionam cu englezorii!

Viorel spunea...

Petruț. Dacă din Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi se admite pct. 1/i și 1/ii și se respinge pct. 1/iii, atunci fiecare vom primi ceva bani la pensie, inclusiv din urmă.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Asta trebuia să înțelegi înainte de a renunța la cererea de intervenție.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-au fost trimise inclusiv calcule si comparatii, pe langa trei decizii de pensionare care scoteau in evidenta cum s-a facut discrimnarea celor 68-70% la actualizari si recalculari, apoi exemplificari cu decizii dupa 2017, care practic au iesit cu pensiile dublate, intreite sau impatrite fata de cei de dinainte de 2017, deci cu materiale grele, subliniate in culori, la fel primind Sefa Comisiei Europene, Seful cu probleme sociale din Comisia Europeana, reprezentantii NATO, cat si alte foruri din cadrul CE, in pregatire fiind o trimitere catre Casa Alba cat si in Congresul American, pentru ca ele sunt gandite a fi trimise etapizat si gradual, exact ca la Armata, de jos in sus, fiind infierate toate manariile Caselor Sectoriale din toate ministerele din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, deja facand presiuni cu aceste informari la toate partidele si politicienii din tara, nu degeaba venind expres de la CE o adresa in care se stipuleaza ca sa se elimine din ministerele acestea discriminarile pe cadrul PNRR, nedreptatile si inechitatile, daca ati citit aceaSta recomandare proaspata din presa sau lincurile de pe la @Leon sau altii, cu termen pana in toamna acestui an, si cu definitivare pana la sfarsitul anului. Ce este exeplificat in acest material poate convinge pe oricine, si cred ca s-au convins, mai ales ca le-am dat in cap cu acele decizii de pensionare sugestive din care au putut sa traga concluzii! Am lucrat in tacere si doar eu stiu care este spilul, intrucat mi-am asumat niste raspunderi personale, in caz de agresiuni din partea statului roman, caruia nu-i convine sa fie dezvaluit pe toata planeta civilizata metodele mafiote de lucru din institutiile de forta, si fiti convinsi ca se vor lua si masuri disciplinare cat si efectuarea de anchete in cadru clocariilor, la mijloc fiind un ban public care s-a impartit discriminatoriu doar unora, majoritatea fiind lasati sa se zbata in saracie cu pensii de toata batjocora, si nu stiu daca croitoreasa va mai lua ea gradul de general, ba inca se va trezi cu a trei-a cizma-n curpeni, zvarlita ca pe o masea stricata din sistem. I-am promis de acum 2 ani ca-i fac bucata, uite ca i-am facut-o si astept rezultatele acum, dar mai am putin de lucru cu trimiterile si peste ocean. Eu tac si fac... N-am s-o iert nici moarta cu doctoratele, pana i le ridica pe toate, ca are o colectie! Sa vedem care dintre noi doi e mai al dracului, eu sau ea? Ca mi-a promis in audienta de acum 2 ani faptul ca pana o sa mor nu-mi va mai creste pensia cu nici 1 leu! AM IESIT DE ACOLO CU LACRIMI IN OCHI, DAR DECIS SA-I FAC SI EU BUCATA, PE LEGE SI CONSTITUTIE! SI, UITE CA MA TIN DE CUVANT!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Dumneavoastră ați trecut prin Covid ? Știți ce înseamnă ca din 14 zile de tratament la domiciliu (am refuzat internarea la ora 23 pentru că Rex ar fi rămas singur și murea de foame și sete) timp de 10 zile să consideri că sunt ultimele zile din viața ta, să simți că mori, să visezi toate rudele moarte și toți vecinii, să ai coșmaruri de neimaginat, să slăbești 12 Kg, să nu te poți ridica sau da jos din pat, să tremuri ca alcoliștii sau drogații, să nu mănânci decât cașcaval, salam (interzis la steatoza hepatica și pancreatită) și pâine aduse de un verișor care a luat și el virusul de la mine venind să-mi aducă de mâncare și să-mi scoată dimineața și seara cățelul pentru nevoile lui, iar de la CApB și ICCJ să primești citații prin care mi se solicita să răspund la documente ? Eu dădeam ortul popii și dânșii îmi solicitau documente (nu au nici o vină, așa prevedea legea). Atunci mi-am băgat piciorul în ele de procese, inclusiv Recursul pe care cu onoare ne-ați sfătuit să-l facem la foc automat și care în cazul lui Stelică a fost considerat PREMATUR INTRODUS, cum dealtfel ar fi fost considerat și al meu dacă nu mă retrăgeam. În concluzie. Am pus viața înaintea unui proces în care ceilalți 12 intervenienți cu Cerere de intervenție principală sau accesorie, cât și alte mii de pensionari AU STAT ÎN SOMNOLENȚĂ. VĂ ROG SĂ-MI RĂSPUNDEȚI. De ce 12 intervenienți au făcut Cerere de intervenție accesorie fiind în totalitate de partea Curții de Conturi ? De ce nu criticați Gl. și Col. președinți de sindicate, asociații și ligi (de bloc sau fotbal) pentru că nu au intervenit în process și vă luați de MAJURUL VIOREL DE LA CI CARE VEZI DOAMNE SALVA ONOAREA ȘI BUZUNARELE PENSIONARILOR ADORMIȚI DE VECI SAU DE BĂUTURĂ (UNII).

Huhu Rezea spunea...

Stelica
Nu te mai lauda că te lauzi greșit!
Toti intervenienții, mai putin Viorel, care a renunțat la interventie, pot face recurs impotriva respingerii cererii de intervenție, după comunicarea sentinței pe fondul cauzei, dacă este cazul

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Zice @Leo: ,,Mama pristilor e mereu gravida!'' Da, dragii mei, si cand ea are locatia de vesnica pomenire dosită sub un capac de sicriu in CSP a MApN, la un loc cu coliva si colacii, au de suferit rezervistii militari! Ei, eu acel capac la sicriu vreau sa-l bat in piroane si sa-l ingrop la 2 m sub pamant, cu Legea si Constitutia, si astfel sa exorcizez CSP de Satana! Mama prostilor-prostanilor trebuie sa dispara definitiv, cu tot cu doctoratele ei falsificate, fara grad de Jeneral si cu a trei-a cizma, bine inhipta-n gur, ducă-se pe pustii noua si cu a pârlii zece!

magda spunea...

Curatenia in sistemul de pensii militare si nu numai poate incepe azi sau cel tarziu maine.Titlul de dottore out.Ar fi un prim pas.Dar ce sa vezi, pana si legea de desfiintare a pensiilor parlamentarilor(sic) este neconstitutionala.Traim in continuare intr-un teatru al absurdului greu de incheiat.

Petrut spunea...

Sant sigur ca toti rezervistii ,chiar nemultumiti profund de pensia lor in caz de nevoie vor fi primii care vor lupta pentru tara lor...! eu cel putin voi fi acolo cand tara va avea nevoie de mine,de noi ..chiar daca avem peste 65-66 de ani vom fi cei mai eficienti in apararea tarii noastre ..

Huhu Rezea spunea...

Avem și rusofili care i-ar primi cu flori si aplauze pe invadatorii ruși și care ne-ar denunța autoritaților nou instaurate ca pe niște dușmani ai noului regim.

reddog spunea...

Cezar ar primi cu flori o ucrainianca dar nu are fonduri.
Plus ca l-ar denunta pe dl Mares ca are pensia mare.

Leon spunea...

Suntem in rezerva( in evidenta CMJ) pana la 63 de ani !
Ca voluntari putem merge, numai daca suntem acceptati..!

Viorel spunea...

Petruț. Eu voi pleca în țările calde călare pe o barză când țara va avea nevoie de mine. Cum țara are grijă de mine, așa voi avea și eu grijă de ea. Eu mi-am făcut datoria față de țară timp de 36 de ani, țara însă prin politicienii săi își bate joc de mine din 2016 când am ieșit la pensie și până în prezent și probabil și în viitor. Să lupte cine vrea, în special trupele de comando beneficiare a Legii nr. 168/2020, trompetiștii și toboșarii, beneficiarii Legii nr. 8/2006 (indemnizație 50% din pensie), toți politicienii din 1989 și până în prezent, elita țării cu odraslele lor, nu un amărât de pensionar ca mine și mulți alții.

Leon spunea...

10.05.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

12.04.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:

Unknown spunea...

12.04.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-as primi pe putiniști ca pe brâncă cu ,,nituri'' in burtă, cu țâghir de cucută dintre sălcii, si coroane de flori de ghizda gâgăncii dintre coarnele furcii, pe unde ies pruncii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-am luat pensia si mi-am achitat datoriile. Civilii se plangeau de unele banci ca le-au trimis SMS-uri sa-si ridice banii, dar nu erau varsati acesti bani in bancomate!

M spunea...

Se confirmă anunțul făcut aici pe forum de cineva cum că au început să sosească ordinele de concentrare pentru rezerviști.

E adevărat că la fel ca la Radio Erevan, nu e vorba de rezerviștii românii ci de cei ruși. Conform unui ordin publicat în presa rusă sunt chemați militarii trecuți în rezervă în ultimii 10 ani și care nu au împlinit vârsta de 55 de ani.

Huhu Rezea spunea...

Cred că Notele scrise prin care CPS a MApN a solicitat o soluție în spiritul Motivării din Decizia nr.40/2021 a ICCJ au fost cele care a pus pe gânduri instanța.
Vezi
https://www.huhurez.com/2022/04/pentru-termenul-din-12-04-2022-de-la-c.html

Viorel spunea...

Nu domnule Huhu Rezea. Ca de obicei, din varii motive (pe care doar instanța le cunoaște), instanța de judecată și-a dat seama astăzi că Cererea de îndreptare eroare materială (din intervenient accesoriu cum greșit m-au încadrat, trebuia să revină la Cerere de intervenție principală cum am solicitat inițial) și Cererea de renunțare la proces (ale mele) nu au fost soluționate.

Huhu Rezea spunea...

Eroarea materială a indreptat-o prin emiterea separată încheierii de admitere a intervenției ca accesorii, iar de renunțarea la judecată instanța doar consemnează că a luat cunoștință.
Totul se putea rezolva astăzi și se putea rămâne în pronunțare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce zice @Viorel cu boala trebuie crezut, pentru ca este crunt, criminal de crunt sa ai guvid blestemat si te uiti la cel bolnav de langa tine cum se sufoca si i se citeste moartea pe chip! Lui Ani i-am suflat aer in gura si o ajutam ritmic sa respire prin apasari usoare si ritmice pe piept, ca daca ne prindeau criminalii in spital, acolo ne ramaneau oasele, caci vazusem la intentia de internare sacii negrii ascunsi dupa o usa pe hol si asta ne-a determinat sa luptam pentru viata acasa, si noroc cu mine ca am fost mai tare si m-am simtit mai bine ca sa lupt pentru viata lui Ani! Si azi, cand am luat pensia, pe langa aia 1500 lei cheltuiti luna trecuta pe medicamente, i-am luat lui Ani sirop de tusa din licheni pt diabetici de 23 lei din farmacie dar si cel mai bun medicament capsule de tuse din toate radacinile, semintele si plantele, greu gasindu-se, Astha 15, costand peste 130-140 lei 120 pastile cu extracte de curcuma, acacia, piper nigrum si longum, cardamon, tumeric, ghimbir, etc, caci dupa o luna de la boala si acum tuseste si se sufoca, ea a avut si pneumonie, si mare minune ca la bolile ei grave a supravietuit in ce hal s-a aflat zile in sir! Dracul belit nu moare, in ce ma priveste pe mine, ca am tras de mine fluierand si cantand sa-i ridic moralul lui Anilu, dar numai eu stiu cum ma taraiam prin casa ca sarpele sa fac mancare, sa fac curatenie, sa spal si sa intind rufele si lenjeriile in permanenta sa ucid microbii, sa fac mereu ceaiuri, s-o hranesc cu lingurita le Anilu si sa lupt cu sila, greturile, nervii si raul in care se afla, uneori tipand s-o las sa moara cu nu mai poate lupta cu boala, sa-i injectez insulinele, sa-i iau mereu tensiunea si glicemia si sa lupt si eu eu cu boala care ma macina cu o oboseala, sfarseala si somn ca de moarte, postand pe aici ca sa uit dracului de ea, dormind uneori cu orelele in fata laptopului epuizat, disperat, speriat, chiar ingrozit sa nu moara in bratele mele si fara sa mai poata ajuta cineva cu ceva! Cumplit, fratilor a fost si am tinut totul in secret ca ne simteam ca ciumatii, nici acum nu stiu vecinii, ca nu le zic eu ce-i in casa mea sa rada si sa se bucure de necazurile noastre, cum sunt neamurile proaste, fiind destule! Pe aceasta cale ii anunt pe cei care au persoane cu handicap grav cu insotitor in familie ca se distribuie ajutoarele europene, eu azi luandu-le pentru Ani, dar sa aiba la ei un carucior de piata din vest, asa cum am eu unul german, cu care poti cara si caramizi, caci cele din aluminu, lesinate, o sa li se rupa de la greutate, desi nu par prea multe: 4 kg orez, 5 kg faina-650, 2 kg zahar, 4 litrii ulei, 4 kg malai grisat, 2 paste fainoase a cate 500 gr, 2 compot prune 850 gr fiecare, 2 gem dietetic prune la 450 gr fiecare, 5 conserve vita, 3 conserve porc, 5 pateuri mari. Insumati-le greutatea si veti vedea cat am carat pe scari pana la utimul etaj, tarandu-le pe rotile si avand hernie ombilicala, tensiune, etc... Am dormit 3 ore dupa aia...

Huhu Rezea spunea...

Se lucrează la redactarea Incheierii de ieri, documentul privind soluția de ieri de la Curtea de Apel.

Viorel spunea...

Pentru unii DA, pentru alții BA. CUM DE ȘI-A DAT SEAMA GUVERNUL CĂ SPORURILE PROFESORILOR AU FOST CALCULATE GREȘIT ? DE CE DGFC ȘI DGJ NU AU CONSTATAT CĂ CPS A MApN. A CALCULAT GREȘIT ACTUALIZAREA DIN 2017 (FIIND INFORMATE ȘI DE SUTELE DE PROCESE PE ACEASTĂ SPEȚĂ CU CARE SE LAUDĂ CPS) FIND NEVOITĂ SĂ INTERVINĂ CURTEA DE CONTURI, CURTEA DE APEL BUCUREȘTI ȘI ÎCCJ ? DE CE GUVERNU NU S-A SESIZAT ȘI ÎN CAZUL NOSTRU ȘI NE PLIMBĂ PRIN TRIBUNALE ȘI CURȚI DE APEL DE PESTE 5 ANI ? PENTRU CĂ SUNTEM PROȘTII STATULUI. AM FOST BUNI PÂNĂ AM INTRAT ÎN NATO ATÂT PENTRU CLASA POLITICĂ (,) CÂT ȘI PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ.
ŞTIRIASTĂZI, 10:14
Guvernul rectifică salariile profesorilor, după ce sporurile le-au fost calculate greșit.
Impactul bugetar al ordonanței de urgență în acest an este de 40 milioane de lei.
Guvernul va aproba o ordonanță de urgență prin care va plăti drepturile salariale ale profesorilor. Măsura vine ca o scuză față de profesori, după ce sporurile le-au fost calculate greșit.
Profesorii vor beneficia de o indemnizație de dirigenție de 10% din salariul de bază și de o gradație de merit de 25% din salariul de bază.
Aceste drepturi salariale s-au calculat din salariul de bază din 2017, dar ele trebuiau actualizate an de an la salariul de bază.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/guvernul-rectifica-salariile-profesorilor-dupa-ce-sporurile-le-au-fost-calculate-gresit/


Leon spunea...

"Diferențele de drepturi salariale vor fi acordate tuturor categoriilor de personal didactic și vor fi actualizate cu indicele de inflație. Sumele se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, și se vor plăti eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a actului normativ, astfel:
5% din valoarea diferențelor salariale în primul an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG;
a) 10% din valoarea diferențelor salariale în al doilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG;
b) 25% din valoarea diferențelor salariale în al treilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG;
c) 25% din valoarea diferențelor salariale în al patrulea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG;
d) 35% din valoarea diferențelor salariale în al cincilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG;
Plata sumelor în cauză se va face anual, într-o singură tranșă, până la data de 30 iunie.
Pentru anul 2022, plata sumelor se va face într-o singură tranșă în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului act normativ."

Leon spunea...

"..Plecăm, şi am stabilit cu Banca Mondială, că plecăm de la această lege(LEGEA nr.127/2019). Dacă pe măsură ce într-un parteneriat cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, găsim lucruri de îmbunătăţit, pe mine m-ar bucura, dar baza va fi aceasta”, a afirmat Budăi.

Întrebat când ar putea intra în vigoare această lege, Budăi a explicat că în prima parte a anului viitor, cel târziu.

"Asumarea în PNRR este că va fi adoptată până la sfârşitul anului, cel târziu în primul trimestru al anului 2023”, a declarat Marius Budăi."(stiripesurse)..!

Leon spunea...

De urmarit Sedinta Comisiei de Buget-finante a CD din data de Marti 19 aprilie, orele 16.00, cand se va intocmi un Raport preliminar ptr.Comisia de Munca la Pl x 52/2022, privind aprobarea OuG.130/2021, invitati fiind si reprezentantii MApN si MAI...!