Un produs Blogger.

miercuri, mai 25, 2022

Când o zbura porcul!

25 comments

 Semne sunt, cu toate rugile spre divinități, că pensiile militare se vor raționaliza. Deh... suntem în situația de răzbel clasic la granițe și altul hibrid în interior, cu un ONG susținător al iredentismului... dar, ajuns la guvernare.

Ce o să ne mai distrăm când neonorata instanță va comunica motivarea Sentinței nr. 974/2021 în dosarul 4241/2/2020.

 Evident că... judecătoarea Mădălina Elena Vladu-Crevon, gorjancă, cu studii juridice la Universitatea Nicolae Titulescu din Craiova, nu-și  poate motiva ilegala sentință decât cu argumentele  nonjuridice ale Miaelei de Craiova, cea care va deveni o simplă observatoare a recursului, dar în calitate de pensionar militar. Cum să nu te rogi să i se raționalizeze pensia unei asemenea dușmance a pensionarilor militari?


25 de comentarii:

ifrim spunea...

Minuneee,zici că-i tehnocrat pe cer!

tutueanumarinel spunea...

Atâta vreme cât la guvernare exista grupuri (ca vremea ,, pe persoana fizica ,, a trecut )care sunt ocupate doar cu ,,ciordeala,, nu se va face nimic in directia pensiilor militare doar cel mult niste fumigene (programate) din cand in cand ca sa mai starneasca interese , pasiuni etc a acestui ,,segment ,, de populatie din care fac parte si eu.....

Leon spunea...

Avem totusi o Certitudine, in cateva ore, siteul Huhurez.com va depsi 28 milioane de accesari:
"TOTALUL AFIȘĂRILOR DE PAGINĂ
27.995.895."
FELICITARI !!

Leo spunea...

Lasă felicitările , că nu ele sunt importante și ard.
Mai bine zi-ne ce se aude cu pensionarea croitoresei pe care o ține în brațe ĂĂĂ..ÎÎÎ... ca să-i reclaculeze pensia pe noua lege a lui și a cristinu-că-si lui.

CEZAR spunea...

@/ IFRIM...
Chiar el este......!!!

Leo spunea...

Speranța este explicată și aici , poate cu mai multe argumente lămuritoare.
AMR 6 luni jumate.
https://www.huhurez.com/2022/02/in-anul-2022-nu-se-poate-spera-mai-mult.html

valica spunea...

Cine are incredere in smenarii care au distrus ireversibil ierarhia militara , ca tocmai ei le vor remedia si repara se inseala amarnic sau este naiv din nastere . URA SI DISPRETUL GUVERNANTILOR SI A POPORULUI ROMAN ASUPRA CASTEI MILITARE este colosala .

Leon spunea...

Ce va spuneam eu mao sus:
"TOTALUL AFIȘĂRILOR DE PAGINĂ
28.000.024...!!

Leon spunea...

La vremuri noi, oameni noi:
"Eduard Bachide, fost membru al PES Activists, reţea europeană ce reuneşte membrii şi simpatizanţii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene, a fost numit în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Eduard Bachide a fost, înainte, director de cabinet al ministrului Apărării. El i-a luat locul lui Marius Bălu, fost deputat, demis de Ciucă din funcţia de şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din cadrul MApN."(stiripesurse) !

Gigi spunea...

@Valica Asta cu civilesco și ura lor în ceea ce ne priveste se stia,mai rau este cu ura dintre noi.Exemple avem și pe aici.Dar si prin alte părți.
Cum sa te iubeasca ciorditorii?Asta niciodata nu se va întîmpla!

PS/@H La 30 mil.de accesări,trebuie să- i dati un premiu persoanei care va fi al 30 mil.

Leon spunea...

"Monitorul Oficial nr. 0516 din 2022
Actul nr. 335 din 25 Mai 2022
Emitent: Primul-Ministru
Decizie privind numirea domnului Eduard Bachide în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale


Monitorul Oficial nr. 0516 din 2022
Actul nr. 334 din 25 Mai 2022
Emitent: Primul-Ministru
Decizie privind eliberarea domnului Marius Bălu din funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale"

Gigi spunea...

Nea Bălu,ăsta,nu a facut nimica pt. noi.Sau a facut si nu stim noi?Numai mime!

Leo spunea...

Vezi că ai reprodus incomplet proverbul, care este
LA VREMURI NOI , OAMENI NOI.
TOT NOI!
Păi nu sunt aceleaşi LICHELE ?

Alkan spunea...

Raționalizarea prin micșorare.
De invidiat acest V. Orban. Pentru inzestrarea armatei Ungariei folosește fondurile acumulate prin majorarea taxelor impuse băncilor, societăților din domeniul energiei și altor societăți care înregistrează profituri semnificative în această perioadă de criză.

ifrim spunea...

Fiți bravi,pasărea-nghețată cade de pe sârmă fără a-și plânge de milă!

dora spunea...

Domnule Huhu, prefer contributivitatea. In anul 2015, am ieșit pe L263/2015, in luna iunie, cu 5,50 punctaj mediu anual, valoare punctului de pensie 820 lei, indice de corecție 1,05. Contributivitatea împărțită la 30 ani.
Prefer așa, numai să nu mai aud jigniri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dora, te sustin festina tempora, har divin, dar si jurnalistii azi spuneau cu un fals suspin, altii cu cătrănit venin, ca pensiile speciale, deci si militare, vor fi si ele toate pe contributivitate, ca doar nu au patru... roate... Si, aveau mare dreptate, din cauza ca PNRR nu mai are sustinere de la UE sa se majoreze cota cutră fixata la 9,3%, dracul sa-i ducă, ca sa nu dzic cuvantul hușchit ca @Onorabilul sa-l pună la adapostit, cum pe doua deja le-a pitit!

Leon spunea...

Pentru corectitudine:
-Legea 263/2010
-VPP in 2015 = 830,2 lei
-I.C in 2015 =1,07
-impartirea la un stagiu de cotizare de 30 de ani, pentru cei nascuti dupa anul 1969 !!
PS. Eu prefer o Pensie Militara de Stat ACTUALIZATA permanent cu Majorarile soldelor de Grad si Functie ale Activilor !

Huhu Rezea spunea...

@Dora
Cam asa s-ar calcula pensia dvs. contributivă/
-PMA este:
5.50 fără indicele de corecție de 1,05 este 5,23.
-Suma punctajelor anuale este:
5,23 x 22,3 (stagiul complet de cotizare pentru iunie 2015) = 116,629
Suma punctajelor anuale se înmulțeste cu un punct de referință care va fi stabilit prin L 127/2019 modificată conform PNRR.
Mărimea punctului de referință depinde de mărimea valorii punctului de pensie 1i de nivelul mediu al stagiilor de cotizare.
-Dacă nivelul mediu al stagiilor va fi stabilit la 25 ani, punctul de referință va fi
in anul 2022
1586 ( valoare punct de pensie) : 25=63,24
Pensia dvs comtributivă ar fi 116, 629 x 63,24=7376 lei

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabie, wooow, rezultatul matematic e ca un cadou! Daca eram pe contributivitate, alelei, azi aveam peste 2000 lei!

Leon spunea...

Huhu, ai uitat cei 10-15-20% ptr.OMM/SOSP..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Special nu am adăugat, pentru ca am calculat pensia contributivă. Or sporul OMM nu face parte din pensia militarului, ci se adăuga la ea.
Sporul OMM se adaugă la pensia calculată potrivit legii pensiilor, indiferent ca este pensie contributiva sau pensie militară.
Da, total drepturi de pensie ar fi
7376 +20% x 7376= 8 851 lei

anonim spunea...

Ca sa inteleg bine.Inseamna ca fata de pensia unui civil(in aceleasi conditii salariu vechime, indice corectie) ne diferentiaza doar cei 10-15-20%?...Dupa toate cate am trecut?.Ca le stiti!!

anonim spunea...

Ah da! Indicele de corectie va disparea in mod sigur si definitiv, nu stiu daca sau cu ce va fi inlocuit.Cred ca va dispare pur si simplu

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.