Un produs Blogger.

luni, mai 09, 2022

Fără sprijinul militar american nu sărbătoream Ziua Victoriei pe 9 mai

49 comments

 Reperele principale ale războiului împotriva nazismului și fascismului sunt ajutorul acordat Uniunii Sovietice  pe căile maritime și aeriene, puse în evidență de harta de mai jos, și debarcarea din Normandia. Chiar și lovitura de stat dată de regele Mihai I la București, la 23 august 1944,  a contribuit la scurtarea războiului.

Trei rute - convoaiele Pacific, Transiranian și Arctic - au asigurat un total de 93,5% din totalul aprovizionării Uniunii Sovietice. Niciuna dintre aceste rute nu era complet sigură.

Ruta cea mai rapidă (și cea mai periculoasă) a fost convoaiele arctice. În iulie-decembrie 1941, 40% din toate livrările au mers pe această rută, iar aproximativ 15% din mărfurile expediate au ajuns pe fundul oceanului. Partea de mare a călătoriei de la coasta de est a Statelor Unite la Murmansk a durat aproximativ 2 săptămâni.
Mai multe date puteți citi aici:

Ziua Victoriei se sărbătorește astăzi în toate țările care au contribuit la înfrângerea Germaniei naziste.

Putin dedică sărbătoarea de astăzi operațiunii militare din Ucraina, în realitate agresiunea asupra Ucrainei care are scopul dezucrainizării acestei  țări și întreruperea parcursului ei pro-european . Ruscismul său este tot atât de periculos ca nazismul și fascismul... dacă nu este descurajat de comunitatea democrată internațională, mult mai puternică astăzi decât cea existentă în 1939-1945.

Aveți mai jos parada militară si discursul lui Putin de astăzi... de la Moscova. 

Ceremonialul este fabulos!

Câteva idei rusciste expuse de Putin în discursul său:

"- Ziua Victoriei este sacră pentru fiecare dintre noi. Ne vom aminti întotdeauna de aceste lucruri. Luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru.

- Lupți pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre. Ziua victoriei este aproape de fiecare dintre inimile noastre. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic.

- Suntem mândri de noile generații. Suntem vigilenți și facem tot ce putem pentru a evita pierderile.

- SUA, în special după căderea URSS, a început să vorbească despre supremația sa. Rusia are un caracter diferit, noi nu vom renunța niciodată la patria mamă. În Occident, ei au început să renunțe la aceste tradiții și valori.

- Nimeni nu va uita lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial, astfel încât să nu fie loc în lume pentru naziști. 

- La Kiev, ei spuneau că ar putea obține arme nucleare, iar NATO a început să exploreze ținuturile din apropierea noastră. Asta a devenit o amenințare evidentă pentru țara și granițele noastre. Totul ne spunea că este nevoie să luptăm."

49 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Citatele baragladinei rusciste, pline de reale fascisme, Putin -nebunul cretin de la Kremlin, au improscat cu otrava si cu venin nu numai Ukraina, ci si Europa dar si planeta, iar dupa alocutiunea plina de fascisme a defilat cu prostimea, dobitocimea si pulimea pe strazile moscovite in ziua sarbatoririi infrangerii Germaniei naziste! Plin de greață, rosu si aprins la față, ca un porc castrat, injunghiat si pe strazile Moscovei intr-un mars fortat plimbat cu o panoplie dilie a unui marinar ce a primit un glonte in scafarlie , alaturi de sute de mii de alti sandocani si morocani dilii, arata precum ambasadorul rus din Polonia, care a avut surpriza sa fie stropit cu vopsea, la fel de rosie ca si sangele crimelor savarsite de natina sa!

Liviu PO spunea...

Cheia razboiului II a fost Japonia.Daca nu ar fi atacat America,ci Rusia ,era vai de noi...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a intamplat in Capitala din pusta Hongoria cand, ,,nationala'' noastră de hochei pe gheață, intr-un meci cu vecina honvedă si hoață, cu care avem noi mereu garagață pentru graniță, componentii echipei noastre inghețate si dege(ne)rate, formata din honvezi verzi in majoritate, a cantat la modul strigoiesc si grotesc asa zisul ,,imn secucăcărăscrăcesc secuiresc!'' Vedeti cum ruscismul putinist a patruns si sportul romanesc, recte unde se bate cu crosa pucul asa cum se bate in cap ,,mutul'' zgaltaind cu cotul caloriferul? Jurnalistii dorind o lamuriri de la Sinistrul Sporului, caci a sportului e paralel si a nimanui, fiind si el tot un fiu si fan de-al honvedului, care sublim-șogorim-pulerim posteaza pe fb bilingv si in altgorim ghiongorim-honghiorim, a refuzat sa dea o explicatie desprea aceasta dezonoranta situatie, care a desconsiderat Romania si natiunea romana cu expresiile șovine cele mai de pe ultima urma... Cand statul mafiot si tafinat ratat a incaput pe mana unor politicieni de mare rachat, se poate considera ca nu mai e de facut nimic altceva sa iei toporisca sau securea si sa retezi toata putrezaciunea care a imbolnavit si putrezit padurea, adicatelea țara si natiunea! Măi, măi, Cornelius Flavius Ifrim, in ce tara batjocorita si terfelita de venetici am ajuns la batranete sa traim, foarte tristi, dezamagiti si neîmpăcați la final sa murim!...

Mihai spunea...

Dacă Hanibal nu se oprea la portile Romei poate ca azi nu aveam ca izvor de drept Dreptul Roman.
Cu bune cu rele ,problema-i că ,cu acel ajutor cineva trebuia sa lupte ca să intoarcă frontul.
Și au luptat dar cu NKVD-istii in spate. Fara tactica asta nu fac mare branza in Ucraina.
Regretabil , că UE va face tot posibilul sa sarbatorim ”Ziua Europei” in loc de ”Ziua Victoriei”.
Dar ,hop si noi !!!!! cârpiti in fund prin UE ....... sarbatorim si noi Z.E ,,,,,,, marea majoritate habar neavand ce semnificatie o fi avand!!!! Si daca este fara bere , micul romanesc si orchestra sa cănte ceva din folclor si o gramada de mizerie in urmă ..........nici atat
A face mistocareala din Ziua Victoriei este ca si cum ai scuipa in fata un veteran indiferent din ce natie face parte.
Si daca mai punem la socoteala ca paznicii lagarelor naziste de exterminare erau ucrainieni ...... ce ar mai fi de spus ........

După ce vedeti astea să vorbiti ,daca mai puteti ;
Evrei ,prizonieri de razboi sovietici si romi !
Singurul lagar din care prizonierii sovietici au pus la cale evadarea in masa dar au fost măcelariti in majoritate dupa evadare de garzile ucrainiene.

https://www.youtube.com/watch?v=0u22pXjnHNs
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lag%C4%83rul_de_exterminare_Sobibor

Memoria istoriei oricat ar vrea unii nu se sterge. Doar se înterpretează ...........

Cezar spunea...

@/AviaMuci
Esti prost rau daca analizezi prezentul cu pilde din trecutul indepartat
Doar asa din spirit de fronda!!

Calinmihaib12 spunea...

..discurs plin de SOFISME, MINCIUNI și
"NEBUNISME"= PROPAGANDISTICE..de 2 copeici(..!):
.."nu vom renunța la.."patria mamă"= adică la..UCRAINA (!),..dar o "radem" ..de pe pământ..!
Al 2-lea RĂZBOI MONDIAL..l-a pregătit și URSS (adică a fost = COAUTOARE..!)
ajutând, cooperând..la pregătirea forțele armate ale GERMANIEI NAZISTE
..în anii premergatori războiului..!;
iar "corolarul.." a fost TRATATUL bila teral PERVERS/PERFID..HITLER-STALIN.. de ÎMPĂRȚIRE ȘI CUCERIRE EFECTIVĂ..A EUROPEI (..și nu numai..!).
..și..ajunge.. să mai dezbatem..ce..?

Mihai spunea...

@ Cezar
Sergent Bulă , azi sarbatorim doua zile importante din istoria Ro.
- 9 mai 1877 -ziua proclamarii Independentei de stat a Romaniei (mici)
- 9 Mai 1945 -ziua Victoriei
Daca poti avea putin respect, bine , daca nu, sarbatoreste impreuna cu @ calinmihaib Ziua Europei
Păcat de cei cei cazuti la Grivita , Plevna ,in M-tii Bukk si intorsi la vatra cazati in temnitele si beciurile securitatii.
Memorie vesnica celor care au luptat pentru interesele Ro si nu ca acum pentru interesele altora.
Asa ceva nu se dă pe televiziunile inverzite . De ce ar vedea copii si nepotii nostri de emisiuni cu așa tematică ??!!!

https://youtu.be/TJ4ZXiV5o40

Huhu Rezea spunea...

@Avia
Dacă tu găsești în istoriografia oficială rusă, și ea infectată de ruscism, vreo referire la participarea Principatelor Unite, România după 1866, la războiul ruso-turc de la Plevna, Smârdan etc, din 1877, să-mi dai și mie sursa.
Ți-am mai zis, dar tu te citești doar pe tine, că oficial, de ceva vreme, ziua Independenței României se sărbătorește pe 10 mai, odată cu Ziua Incoronării principelui Carol I ca domnitor al României, în 1866.

Mihai spunea...

@ Huhurez
nu cunosc limba rusa ca să caut așa ceva. Sigur insa in arhivele militare ruse trebuie să figureze ceva despre razboiul ruso -turc. De asemenea in mod sigur in presa vremii din Rusia.
O armata rusă nu putea traversa teritoriul Ro fara a lasa urme in arhive. De asemenea desfasurarea operatiunilor pe front trebuie sa fie consemnate in documentele militare.
Trebuie doar căutat ,dar cine să o facă .
9 Mai 1877 nu este o creatie comunista . Este un eveniment consemnat in analele camerei Deputatilor ,etc
Liberaliii nu-i de mirare sa steargă din istorie greva de la Lupeni că la cea din 1907 au gasit ”vinovatii” .

Poate citesti comentariile .......

https://youtu.be/biME1GytzWU

M spunea...

@Huhurez

Dacă tu găsești în istoriografia oficială rusă, și ea infectată de ruscism, vreo referire la participarea Principatelor Unite, România după 1866, la războiul ruso-turc de la Plevna, Smârdan etc, din 1877, să-mi dai și mie sursa.

Am avut la un moment de o misiune de antrenament, un fel de aplicație pe hartă.
"Inamicul" nostru a căzut la sorți a fi Turcia. Ne apucăm noi de treabă și îi batem pe turci. După aplicație, la un pahar de akevitt (treaba era în Norvegia), îi zic unui turc:
- Băi Hassan! Nu v-ați săturat bă de cât v-am bătut? De 500 de ani vă tot batem!
- Ăăăăă.... zice turcul. Ne-am bătut noi cu voi vreodată în istorie?
- Da, Hassane. La Vaslui, la Podul Înalt, la Rovine.... grăim doamnă către tine.. .
- Băi omule! Așa o fi! Noi avem în istorie vreo 1200 de bătălii din care vreo 150 importante. Pentru voi or fi fost importante dar pentru noi sunt simple încăierări locale.


Eu zic că așa e și cu rușii! Noi suntem prea micuți pentru ei.

Ce mi se pare groaznic este că sunt militari care gândesc că e NORMAL ca o altă țară să decidă ce alianțe să facem, cum să ne dispunem forțele de apărare etc.
Rusia înțelege propria securitate ca bazându-se pe un "cordon sanitar" de țări aservite.
O demență!!!!

Germania o altă țară care acum 80 de ani credea același lucru, a evoluat și acum securitatea Germaniei se bazează pe un sistem de alianțe și pe bună vecinătate!

Diferență majoră!

Calinmihaib12 spunea...

..măi , Avian"y"c:
1..scoate "y" din prenume,căci..nu e.. "românesc"(!?)..,în acel..loc..!
2.te credeam un tip deștept, prezumând că piloții (parcă erai pilot.?) sunt persoane deștepte..!,dar că au și bun simț..!??, dar,tu,"AGRESIV".. AIUREA, fără vreun motiv serios și temeinic= ..dovedești CONTRARIUL: că NU PREA ÎNȚELEGI CE CITEȘTI, RĂSTĂLMĂCEȘTI.. ceea ce nu ai înțeles,pui în cârca altora.."neînțelesurile"..tale, scoți din context, nu te îndoiești de nimic,
..s.a.m.d..!
De unde dracul..ai scos tu că eu nu respect..ceva..?; eu scriam despre discursul nebunatic,CONTRADICTORIU, MINCINOS,"acoperitor"(crede nebunul.!) al MÂRȘĂVIILOR CRIMINALE ale.. "vulturului bicefal":.."PUTIN-RUSSIA" asupra.."patriei-mamă"= UCRAINA (adică RUSSIA KIEVEANĂ = la care se referea criminalul bolșevico-comunisto-nazist =puțin..(la minte..!); ai înțeles..??

anonim spunea...

...si o tine una si buna ca este/a fost pompier

"Am avut la un moment de o misiune de antrenament, un fel de aplicație pe hartă.
"Inamicul" nostru a căzut la sorți a fi Turcia. Ne apucăm noi de treabă și îi batem pe turci. După aplicație, la un pahar de akevitt (treaba era în Norvegia), îi zic unui turc:
- Băi Hassan! Nu v-ați săturat bă de cât v-am bătut? De 500 de ani vă tot batem!"
si bla,bla,bla......
*PS exprimare de civil neispravit incepand chiar cu prima propozitie
Asta-i Mares cel ce va va conduce in lupta...un simplu vandut celui ce da mai mult si pe care alt dobitoc il soarbe precum ratza,mucii

Un biet mincinos paranoic plin de mania grandorii si ingamfare.....
"Ii bate el pe turci".....pe harta:))) si nu la Incirlik nici la M kogalniceanu si undevaaaa hat departe in "Noruei" unde l-au proptit rudele pe filiera indecenta
A uitat prostu' ca pana acum "se dadea pompier"
Pfuiii ce scarba ma cuprinde🤮
Norvegia mai lipsea ca in rest s-a laudat cu tot mapamondul
Urmeaza calatoriile interstelare si lupta galactica impotriva klingonienilor
Nu radeti!! ....doar asteptati ca boala evolueaza ....

anonim spunea...

La data de 9/21 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a răspuns interpelării deputatului Nicolae Fleva, care cerea guvernului să explice Camerei ce măsuri concrete a luat pentru a pune în practică cererile moțiunii din 29 aprilie sv, și, printr-un discurs memorabil, a proclamat independența României în uralele Adunării. Moțiunea a fost votată cu majoritatea de 79 de voturi (au existat doar 2 abțineri)[12][13][14]. În numele Camerei, C.A. Rosetti, președintele Camerei, rostește următoarele cuvinte: „Camera mulțumită de esplicările guvernuluĭ asupra urmărilor ce a dat votul eĭ de la 29 Aprilie anul curent, ia act că resbelul între România și Turcia, că ruperea legăturilor nóstre cu Pórta și independența absolută a Românieĭ aŭ primit consacrarea lor oficiale”[15][16][17]. În aceeași după-amiază, Senatul a votat moțiunea[18], iar după aceea s-a format o procesiune cu calești și torțe prin tot Bucureștiul[19][20].
............................
................................
Primul act oficial al României independente a fost crearea Ordinului Steaua României[28], lege adoptată de Senat în ședința acestuia din seara zilei de 9/21 mai, apoi de Cameră în ședința de la orele 15:00 de a doua zi. Un alt act adoptat în întregime la data de 9/21 mai 1877 a fost transferarea celor 914000 lei, reprezentând „Darea către Înalta Pórtă” (așa era trecut tributul în buget), în bugetul cheltuielilor curente ale armatei[29]

pt cine vrea sa citeasca tot,inclusiv referirile din istoriografia rusa
https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_de_Independen%C8%9B%C4%83_al_Rom%C3%A2niei

si un film facut in anul 1912 ref la razboiul de independenta

Dacă Declarația de Independență este, precum îi spune numele, o declarație iar moțiunea un act intern al Parlamentului, neavând niciuna dintre ele nevoie nici de semnătura Domnului și nici de transformarea lor în legi sau decrete, recunoașterea independenței României la nivel internațional necesita însă acorduri și tratate internaționale
deci ramane 9 Mai precum ramane 4 Iulie la "partenerii strategici"
Sa Dea Al-DE-SUS sa nu fie nevoie sa vedem cat vor fi de "parteneri" ca strategici stim ca sunt....sau cum ne invata istoria universala"inca sunt" ....asa cum au mai fost incepand de la Sumer(recunoscut ca fiind primul) si alte zeci de imperii dupa.....
Eu sper doar sa nu fie ultimul ca atunci inseamna ca si noi vom fi ultimii...cu blogul huhurezei cu tot

Calinmihaib12 spunea...

M:
CITAT:
"Germania o altă țară care acum 80 de ani credea același lucru, a evoluat și acum securitatea Germaniei se bazează pe un sistem de alianțe și pe bună vecinătate!

Diferență majoră!

9 mai 2022, 20:54" ,
ÎNCHEIAT CITATUL
M: atenție la o nuanță:..în citat,
Spre deosebire de Germania care își asigură "siguranța"..așa cum scrii,(să sperăm că așa va fi si în viitor..!), RUSSIA.."VREA"..cu totul ALTCEVA.. decât.."siguranță"(..!). =VREA..LIBERTATE DE ACȚIUNE..oricând
"pohtește" să: ATACE,AGRESEZE,VIOLEZE, JEFUIASCĂ,DISTRUGĂ.., ȘI SĂ..UCIDĂ OAMENI SI POPULAȚII..de oriunde..!= NEPROVOCATĂ REAL..!
Numai nebunii ar risca să atace= NEPROVOCAT= ca REACȚIE DE APĂRARE,la o agresarea rusească..!=o țară ca RUSSIA
..!

M spunea...

@Calinmihaib

Hmmmmmm!!!!
1. Scuze pentru exprimare. 😁 Dacă Huhurez se uită la IP vede că sunt în "deplasare". Nu e chiar scuzabil dar totuși....

2. Spuneam (cred) că Rusia are in total 9 zone geografice prin care un eventual inamic poate să o atace (zone care nu sunt blocate de lanțuri muntoase, deșert, cursuri mari de apă etc.)
De interes pentru noi sunt:
Țările baltice
Polonia
România-Moldova
Crimeea

Politica lor de apărare se sprijină deci pe următoarele bariere naturale:
Munții Carpați,
Munții Caucaz,
Marea Caspică,
Deșertul Karakorum,
Tian Shan,
Altay Shan.

Trebuie deci înțeleasă politica rusească ținând cont de particularitățile acestea!!!!
Ce grav e că pentru a își asigura munții Carpați ar trebui să ocupe Moldova (de dincolo și de dincoace de Prut).

😁 Comentariile unuia gen Akord 75 trebuiesc privite cu scârbă el nefiind capabil să înțeleagă că unii sunt încă sub un angajament de confidențialitate și nu pot să amănunte despre exercițiile la care au participat!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣
Cum se baga si ...mares in seama!
Akord...felicitari!
Superb cum l.ai deconspirat pe martafoi...!!

Leon spunea...

Un mesaj care cu sigurata îi face placere lui Iulica:
https://www.capital.ro/nicolae-ciuca-mesaj-emotionant-de-ziua-independentei-de-stat-servind-romania-cu-onoare-si-demnitate.html

Mihai spunea...

@ calinmihaib
Pe Huhurez il inteleg (desi mai are si momente de luciditate )in convingerile lui batute in cuie prin banuiala ca si el este un valcean pârât cu origini basarabene.
De la dumneata ,la inteligenta rafinata pe care o scoti in evidență desi scrii folosind toate simbolurile windows posibile texte greu descalcibile ma asteptam la o abordare mult mai larga si globala a fenomenului Rusia - NATO -UE - Ucraina .
Pe fond acolo sunt probleme mult mai complexe care trebuiesc abordate de pe totul alte pozitii fata de cele cu care insisti dta, de felul unidirectional ;

"Spre deosebire de Germania care își asigură "siguranța"..așa cum scrii,(să sperăm că așa va fi si în viitor..!), RUSSIA.."VREA"..cu totul ALTCEVA.. decât.."siguranță"(..!). =VREA..LIBERTATE DE ACȚIUNE..oricând
"pohtește" să: ATACE,AGRESEZE,VIOLEZE, JEFUIASCĂ,DISTRUGĂ.., ȘI SĂ..UCIDĂ OAMENI SI POPULAȚII..de oriunde..!= NEPROVOCATĂ REAL..!
Numai nebunii ar risca să atace= NEPROVOCAT= ca REACȚIE DE APĂRARE,la o agresarea rusească..!=o țară ca RUSSIA
..!
10 mai 2022, 00:28"

Dta stii cate procese de viol au fost intentate soldatilor americani stationati prin bazele din Japonia ,Coreea ,Europa, Asia Centrala ,etc
Stii cum ii tratau americanii pe cei intemnitati in inchisorile din Irak .Urinau pe ei legati in lesa si cu cagulele pe cap.
Stii cum trimit americanii recrutii la razboi ? Ii urca in avion le dau droguri si bautura ca sa nu aiba habar unde pleaca .
Stii dta ce este Germania azi ? Un conglomerat de nationalitati dintre care unii muncesc altii stau pe ajutor social ,generand mari probleme sociale si revolta mocnita a populatiei.
Momentan Germania este intr-un declin greu de stavilit din cauza sanctiunilor.
Germanii simpli spun ca marile probleme europene si ale lor sunt cauzate de gaura facuta de americani si aliati in Libia prin care s-au scurs toti saracii Africii in Europa cu preponderata in Germania. Asisderea cu refugiatii pe care i-a expediat Erdogan din taberele din Turcia si pe care i-au primit doar germanii.
Lucrurile sunt mult mai complicate si spre adevar trebuie abordate pe toate fetele.
Ei nu am fost si nu sunt fan rusi ,ucrainieni ,moldoveni de peste Prut.
Toti o apa si-un pamant ,greu de digerat in Europa civilizată

M spunea...

@Avianyc

Mă bag și eu (că și dumneata te-ai băgat în discuția dintre mine și onorabilul Calinmihaib).

1. Diferența față de hoardele ruse este exact ce spui și dumneata: "câte procese s-au intentat militarilor americani". EXACT!!!!!!
La americani dacă cineva greșește, răspunde!

Comandantul rus de la Bucha în loc să fie anchetat a fost decorat. Asta arată că la ruși crima este încurajată!

2. Vrăjeală cu militarii americani drogați ca să fie urcați în avioane vine direct de la Moscova. Lăsați propaganda jegoasă!
Nu vă face cinste!

3. Am postat despre metodele de interogare ale rușilor! Păcat că nu citiți!

4. Intervenția rusă în Libia să înțeleg că văd place?!
Văd că vorbiți doar de unii!!!

5. Germanii simpli sunt de partea democrației și a libertății. Au și ei idioți care îl plac pe Putin. Cam ca la noi..... Pe la 10% din nemți.
În orice țară sunt pe la 10% extremiști. Sunt mai gălăgioși dar, la fel că și homosexualii, o minoritate!

gerus spunea...

Nu pot comenta decat foarte greu.Sunt bolnav.Nultumesc pt.lntelegere.

Dan B. spunea...

Ar fi fost posibil ca, în absența ajutorului american în WW2, la Casa Albă să se fi vorbit germana sau japoneza.

Huhu Rezea spunea...

Fără sprijinul american era certă ocuparea Moscovei de către trupele coaliției naziste in WW2. Acum, propaganda infectă a Moscovei susține că americanii și europenii sunt naziști.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Sa-ti cadă tie penele de cate ori l-ai îmbrăcat pe Iohan in uniforma nazi prin unele topice ?
Nu mai vorbesc ce revolta te cuprindea impotriva UE si ambasadorilor C.Albe pe vremea cand erai acaparat/dominat de Vio- Dragnisme. Ce sa mai zic de sustinerea lui Tudorel T cand UE ii dadea cu flit si o sustinea pe Codruta.
Stati sa vedeti ce se intampla daca se renunta la petrolul rusesc si posibil si la gaze.
Saptamana trecuta am cumparat unt cu 9.20 ,ieri cu 11.20.
Benzina e8lei ,motorina peste 9.
Ce sa mai zicem de noile abrakadabreli ale Ursulei si a lui Macron cu suspendarea dreptului de veto



Huhu Rezea spunea...

avia
Pe acest blog găsești articole anti Iohannis pentru corupție, inclusiv sub acoperirea unei organizații ce se revendică a fi mostenitoare a Grupului Etnic German, și pentru repetatele încălcări ale Constituției pentru a elimina PSD de la guvernare și din viața politică.
Cât de căscălăi ați fost voi în acele vremuri, vedeți acum când același Iohannis a adus PSD la guvernare.

reddog spunea...

avianyc
Dar de fapt ce vreți?
Păreți cam confuz.
Sunteți pro UE dar fan Ungaria lui Orban care e oaia neagră a Europei.
Vorbiți clar.
Discursul dvs seamănă uneori cu al curvelor ungurești ale lui Victor Orban.

M spunea...

@reddog

Uneori aveți cele mai bune comentarii din întreg blogul! 😁👍
"Dar de fapt ce vreți?
Păreți cam confuz."

Mihai spunea...

🤣🤣🤣🤣
Scumpa benzina motorina si d-ale gurii la raft in Ro.
Dar ne descurcam !!!!🤣🤣.
Alde T2 alias Kis , zis Rambo la mansa cu un reddog pricajit ciordit de la stana lui Cezar ( serg.rez. Bulă)pe post de GPS dupa ce au facut aprovizionarea din HU cu "produse" de veselie in grup ieftine.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=664720701570118&id=100040965825385&sfnsn=mo

reddog spunea...

avianyc
Lăsați asta.
Mai bine ne ziceți cum le vine ungurilor să-și dea cu tesla in coaie. Doamne Iartă-Mă!😁
Mai nou sunt supărați și pe croați, spun că din cauza lor nu au ieșire la mare. 🙃🙄

Huhu Rezea spunea...

In locul ungurilor, românii construiau un canal Lacul Balaton - Marea Adiatică🤣

Calinmihaib12 spunea...

Avian"y"c:
Problemele lumii,câte or fi ele,nu pot fi dezbătute,toate,aici,pe blog..!,și, mai ales "amestecate"..!
De aceea nu trage concluzii..,pt. că greșești..crezând că dacă nu comentez, de ex.:situația din GERMANIA,nu aș putea ști și intelege.."câte ceva" din..ceea ce se întâmplă acolo..! (În paranteză:scriai acum câteva zile..despre câteva "prețuri"din Germania: la ulei..că ar fi vreo 4,xx euro..cu ideea că ar fi "scump"..!
dar fără sa realizezi și să compari prețurile cu..puterea reală de cumpărare a unui SALARIU,să zicem MEDIU NET al germanilor..calificați în muncă,comparativ cu același salariu mediu net din ROMÂNIA..!; ideea e că acel preț de 4,xx euro/litru de ulei poate SĂ PARĂ mai mare decât cel de
la noi..care era în medie cam 10 lei, atunci când scriai, și totuși= la ei să nu fie..de nesuportat de acel salariu mediu..!; cu alte cuvinte, creșterea de prețuri = în Germania, să nu fie relevantă = ca putere de cumpă rare= față de ROMÂNIA..!;În țările din zona EURO, 1 EURO e "aproape" egal cu 1 LEU..ca PUTERE DE CUMPĂRARE = la cam toate/sau foarte multe prețuri LIBERA LIZATE, dar la SALARII și PENSII..cele din ROMANIA= NU AU FOST "LIBERALIZATE" ..sau,cum spun șugubeții noștri="NU AU FOST SCUMPITE"..?!) = am încheiat paranteză,cam lungă,e adevărat,dar se referă..în fond..la comunicarea..de tip ..omisiv,..manipulator= deliberat sau nu..!
Revenind, ai scris că problemele..
(în lume: mai ales în Eurasia..) sunt "complicate"(..!) ceea ce e evident și nimeni nu se îndoiește de asta!;dar ce se întâmplă în UCRAINA..,cu "situația" din zonă..,ai lăsat-o.."neclară"..!, TE CITEZ:

"Pe fond acolo sunt probleme mult mai complexe care trebuiesc abordate de pe totul alte pozitii fata de cele cu care insisti dta, de felul unidirectional ;",
ÎNCHEIAT CITATUL,rugându-te să lămurești în câteva cuvinte,cam cât de.."complexe" sunt, pe fond, "proble mele".., care totuși: ORICARE AR FI FOST..NU SE "REZOLVAU"= în secolul XXI
..BARBAR..[ca la început de MILENIU I (unu)]..prin: INVAZIE, CRIME și DISTRUGERE a unei ȚĂRI..!

Cezar spunea...

La cît sînt de bolovanosi (a se vedea..Motanelul KKcios..care.i 1/2 bozgoroi)..faceau canalul inclinat de se scurgea toata apa din Balaton in Adriatica..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..Ungurii nu au construit un canal între.."lac.." și MAREA ADRIATICĂ..
pt.că..rămâne "lacul" fără apă și pește..!=lacul..are fundul..la alti tudine..peste nivelul mării (dacă nu mă înșel..?)..��

Calinmihaib12 spunea...

M:
Rossia("URSS")..e prea mare..și "întinsă"..ca să poată fi atacată..cu trupe și tehnică motorizată..!(și nici măcar nu se pune problema..asta..!; LUMEA..are experiența istorică a cel puțin 2 "tentative"..: NAPOLEON și HITLER (nebunul și incapabilul..!),așa că nu cred că cineva rațional și-ar propune să mai atace armat ROSSIA vreodată..!; restul e propagandă, "vrăjeală"..pt.proști,iar individul PUTIN e nebun de legat,(susținut de oligarhi..!),ceea ce e evident de când a ajuns la putere,după "faptele" lui.!
În schimb..ea..,"nebunatica"..vrea să recupereze..TERENUL PIERDUT..și chiar MAI MULT..,supra-evaluându-și FORȚA și CAPACITATEA..socio-economico-militară.
.!(sub pretexte..de genul: creării.. "zonei de siguranță".."westică",nordi că și sudică..prin care ea= ROSSIA "se bagă"..peste..zona NATO, și nu..INVERS ..!; cu alte cuvinte: ea ROSSIA..agre sează,literalmente, țările zonei NATO, iar "tăurașul" PUȚIN & Clica..văzând.. numai "roșu"..cu ochișorii lui"hunici" = ATACĂ..!).

M spunea...

@Calinmihaib

Dacă vă uitați pe harta demografică a Rusiei veți observa că zona locuită se întinde, ca o bandă, pe mijlocul uriașei lor țări.
Problema e că rușii înțeleg apărarea țării lor astfel:
Trebuie să fie o întindere de pământ suficient de mare astfel încât de oriunde am fi atacați dacă inamicul începe ofensiva în martie să nu ajungă la Moscova înainte de venirea iernii!

😂 Ca să zic așa e ca și cum armata noastră, în cazul unui atac extern, s-ar concentra pe pustiirea teritoriului, arderea hambarelor și otrăvirea fântânilor! Nu zic că nu sunt metode eficiente, mai ales dpdv istoric, dar acum e vremea dronelor, a supremației aeriene și a rachetelor inteligente.

Vedeți și strategia de ocupare a centrelor urbane! Rușii au rămas la strategia din al doilea război mondial (vezi Groznâi, Allep sau Mariupol). Se duc la distanța de acțiune a artileriei, distrug orașul și mai ales infrastructura prin bombardamente intensive. Civilii devin refugiați și pleacă din oraș.
Apoi trupele ruse intră și împușcă tot ce mișcă pentru că, în mintea lor, cei rămași în oraș nu pot fi decât luptători inamici (altfel de unde ar avea mâncare și apă?)

Încerc să privesc tehnic și nu emoțional! Deși imaginile cu soldatul rus care împușcă ÎN SPATE doi civili care se îndepărtau la pas după ce li se permisese asta de către patrula rusă mi-au rămas pe retină!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Nu încerca să călăresti din prima ” Buhele ” că nu știi la ce vor da naștere . Este marfa VIP suficientă la Asociatia Naufragiată psd - pnl .
Probabil ungurii puteau face si ei un canal dacă românii nu-l arestau pe Nagy Imre.
Nu era mai bine ca romanii să puna in regula porturile dunarene si să faca navigabila Dunarea pe partea romaneasca astfel ca ungurii să ajunga cu barjele inchiriate la gurile Dunarii si apoi la M. Neagra ?
Nu era mai bine ca romanii sa ajunga si ei cu autostrazile de la Constanta in granitele Ungariei cap inn cap cu cele unguresti si astfel ungurii sa foloseasca portul Constanta?
Nu era mai bine ca romanii să nu-și vândă terenurile si resursele si sa procedeze precum ungurii care nu au vandut mai mult de 2ha teren strainilor iar MOL si ”CEC-ul unguresc (OTP BANK) fac profit bun in Romania si in Europa Centrala ?
Si să stii ca au si ungurii canale suficiciente ,dar pentru irigatii , unul chiar traverseaza Ungaria de la N la Sud.
Plus ca si-au facut port la M. Adriatica si cale efrata de legatura prin Slovenia.

https://www.antena3.ro/externe/ungaria-isi-cumpara-iesire-la-mare-526568.html

Plus cumpara din bugetul de stat terenuri in Europa Centrala pentru a sprijini companiile agricole unguresti in deschiderea si cunoaserea lor in Europa.

https://newsin.ro/ungaria-cumpara-terenuri-agricole-in-europa-centrala-si-de-est/

Huhu & Reddog , incercati sa-mi dati doua companii romanesti care fac profit in Ungaria sau Europa precum fac cele doua unguresti pe care le-au enumerat eu mai sus.
Astept !!

Calinmihaib12 spunea...

M:
E adevărat în mare parte ceea ce ai scris,dar nu e totul,și,insist pe ide ea că..comportamentul rușilor=" ATAVIC (neschimbat de secole), agresiv.., hrăpăreț..,cuceritor..și asasin, ACUM= este un comportament exacerbat (dracu' știe de ce ?,"drac" războinic și asasin, susținut chiar de "patriarhul" .."chiril"..?!)=si este orientat spre RECUCERIREA TERITORIILOR PIERDUTE..,ba chiar si ÎNAINTAREA spre West,și dacă e posibil,și spre sud-west: în BALCANI ..până la Marea ADRIATICĂ și..MEDITERA NĂ..!(așa cum am mai scris, acum..ceva timp..!). Cu alte cuvinte, rușii vor să pună mâna pe TOATE TERITORIILE..pe care au pus..DE-A LUNGUL TIMPULUI = adică de vreo 1.500 de ani.."piciorul" , și..vreun cort..!

reddog spunea...

avianyc
Mie sincer mi se cam rupe de toate cearceafurile astea pe care le scrieți în ultimul timp.
Ungurii n-au avut flota dar aveau un amiral. 😁
Plus că au avut și ei un mare rege și ăla a fost român. Pare logic.
Dar au și calități.
Din când în când își cam ridica fustițele cam mult și când le-o trag unii și alții incep sa se smiorcăie: Da' ce-am făcut sefu'? Știți ce zic! 😂

Mihai spunea...

PS
avianyc 12 mai 2022 ,18.24
Am vrut sa spun ”după ce l-au arestat pe Nagy Imre ”

Huhu Rezea spunea...

Diferenta de nivel între Balaton și Adriatica este de 104 m. Cate ecluze ar trebui?

reddog spunea...

Amiralul fara flota era o javra hortista.
Romanii transilvăneni îl cunosc destul de bine.
Că și pe celelalte javre hortiste.

reddog spunea...

avianyc
Imre a fost arestat de mai multe ori.
Probabil aberați pe aici crezând că vă adresați unora care nu prea citesc.
Eu cred că sunteți supărat pe viață ori v-a calarit vreun ungur ca cățelul calul. 😂

Mihai spunea...

@ Reddog
Raspuns slabut si neinemeiat temeinic !!!!
Candva erai mult mai dibaci 1
De Wizz Air s-a auzit cumva ? Cam cât profit o fi facând in Ro ?
Asta cu ridicatul fustitelor si trasu nu ține .Au si vize Schengen , intrare USA fara vize. Multi romani au apelat la cetatenia maghiara pentru acces la viza Scengen si intrare USA fara vize .
O fi zicand UE la supărare ca sunt corupti , numai ca daca treci pe la ei vezi ca sunt gospodari, cu lucrurile puse la punct si facute la timp si nu prea seamana cu ce este la noi unde locuieste mama coruptiei si totul este vraiste , coruptie pe care UE nu o mai vede la noi cât timp Iohanu este hotarat să-i bata de unul singur pe ruși si chinezi la un loc plus pe psd daca-l supără desi nu mai are aviatie ,marina decat flotile de generali si amirali plus aștia a lui Cezar cu arbaletele si niste tab-uri care trebuie remorcate dupa defilare.

reddog spunea...

avianyc
Nu știu cât de dibaci eram cândva și cum sunt acum.
Nu trebuie să mă lăudați.
Eu știu cine sunt.
Sunt multi care fac afaceri in Romania.
Nu fiți timid, de fapt ce problema aveți?
V-au calarit ungurii?

M spunea...

@Huhu
Diferenta de nivel între Balaton și Adriatica este de 104 m. Cate ecluze ar trebui?

Cea mai înaltă ecluză este în Kazahstan și are 42 m.

@Calinmihaib

Dar eu nu vă contrazic stimate domn! Doar dau argumente tehnice și mai puțin "flamboayante"! 😂
Am constatat că cititorii e (sic!) deranjați de asta și nu vreau să supăr luminatele lor fețe!

Mihai spunea...

Cătelușii latra ,ursul trece.
Joianu zice ca de vina pentru preturi si inflatie ar fi Putin , Putin zice ca de vina pentru ce sufera europenii sunt sanctiunile !!!!
Cale de dat inapoi se pare ca nu mai exista.

reddog spunea...

Ursul trece și nu prea...
Daca nu mai e cale de dat înapoi atunci tot înainte că soldatul sovietic.
Doar că acum nu-i mai ajuta americanii și europenii dimpotriva
Să sperăm că vor avea soarta lui Imre Nagy.

M spunea...

Compania chineză DJI, leader mondial în producția de drone, se pare că a vândut drone atât către Rusia cât și către Ucraina. În mârșăvia lor chinezii au vândut Armatei Ruse și software cu care pot accesa informațiile stocate pe dronele ucrainene.

Astfel orcii puteau accesa coordonatele GPS ale punctului de decolare, traiectoria și punctul de aterizare. După ce câțiva ucraineni au fost uciși (rușii au lansat atac la punctul de aterizare) aceștia au schimbat tactica și lasă să treacă ore între plasarea dronei la punctul de decolare - efectuarea misiunii - recuperarea dronei.

Iată deci că chinezii se implică direct în război de partea orcilor!!!

Calinmihaib12 spunea...

Rambo:
(17.05.a.c./13:46')
1.Sursa citată a "știrei" (și "CEO"-ul "sursei") e porta-vocea..a 2.. "parte neri": RUSIA și HUNGARIA (spun"vocile" cunoscătoare..!, adică transmit voința ..RUSSIEI..de a manipula, cel puțin,.. proximitățile ROSSIEI,astfel ca aceste a SĂ RĂMÂNĂ VULNERABILE..ÎN FAȚA AGRE SIVITATII, VIOLENȚEI și "ATITUDINII".. CUCERITOARE (ANCESTRALE) a ROSSIEI..!; deci:"ea" ROSSIA = nu vrea"apropierea" și intrarea NATO în țările vulnerabile , dar în schimb.. VREA EA = SĂ SE APROPIE și..DACĂ POATE ..SĂ INTRE..în acele țări și teritorii.., astfel vulnerabilizate..!
PROBA:..e ISTORIA..!

M spunea...

@rambo2021

😂 Rușii sunt de comă!!!! O țară de "lumea a treia" care se crede "mare putere"!

E ca și cum eu ar trebui să îl întreb pe vecinul de palier dacă îmi dă voie să îmi vină în vizită vărul de la Bârlad!!!

Băi Putin, tu te auzi ce spui?

Sauli Niinistö, președintele Finlandei, spunea acum doua zile că ceea ce ia făcut pe finlandezi să intre în NATO sunt declarațiile obraznice ale rușilor cum că "ei nu le permit asta"!
Boul de Putin a mărit NATO și a mai adus două țări cu armate bine dotate și instruite.