Un produs Blogger.

duminică, mai 08, 2022

Vom avea o confruntare polonezo-rusă pe teritoriul Ucrainei?

61 comments

 Trupele poloneze au început după 01 05 2022 ample manevre la granița cu Ucraina, fapt ce a determinat reacții amenințătoare din partea Rusiei și Belarus, acțiunea polonezilor fiind catalogată ca intenție de dezmembrare a Ucrainei, de parcă ele nu ar fi început deja dezmembrarea Ucrainei.

Polonia dorește să pătrundă cu trupe în vestul Ucrainei pentru apărarea ucrainienilor de etnie poloneză din fostele teritorii poloneze ocupate de Uniune Sovietică în anul 1939, teritorii rămase în RSSS Ucraina, după Tratatul de la Paris din 1947.

Este vorba de teritoriul ucrainian marcat cu galben pe harta de mai jos.


Un plan de trimiterea de trupe de menținerea păcii în regiune a r fi fost respins de NATO, dar Polonia insistă să se implice în protejarea fostelor sale teritorii istorice în nume propriu, fără implicarea NATO. Asta înseamnă că în cazul în care trupele poloneze se vor confrunta cu cele ruse sau belaruse pe teritoriul ucrainian, Varșovia nu va putea invoca art. V al Alianței NATO.

Conducerea politică a Poloniei are sprijinul cetățenilor săi pentru trimiterea de trupe în sprijinul conaționalilor din Ucraina potrivit unuin recent sondaj: 57% dintre polonezi susțin trimiterea de trupe în Ucraina, în timp ce 33% sunt împotrivă.

Specialiștii militari apreciază că o confruntare ruso-poloneză  în vestul Ucrainei se poate declanșa în orice moment, ea reprezentând o nouă etapă a internaționalizării conflictului.

In România nici nu cred că îndrăznește cineva fie numai să sondeze susținerea românilor pentru protejarea cu trupe a conaționalilor din Ucraina.

61 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Nu trebuie zdrobit rusul!
Trebuie obligat doar să se replieze între granițele Federatiei Ruse, așa cum au rezultat ele după desființarea URSS.
Cu Ucraina se poate discuta diplomatic după încheierea războiului.

Huhu Rezea spunea...

Nu procedezi așa când dușmanul are focoase nucleare. Il înfrângi, dar nu-l umilești.

Leon spunea...

Nu este de dorit !
Polonia, nu cu Rusia ar duce un razboi ci cu Armata Ucraineană care-si va apara teritoriul.
Este o mare diferenta intre Polonia si Romania:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.defenseromania.ro/polonia-creeaza-un-corp-al-rezervistilor-si-mareste-bugetul-armatei-f-35-si-abrams-printre-cele-mai-importante-programe_613480.html&ved=2ahUKEwiAwYLSzM_3AhXUg_0HHUm8AuwQFnoECA4QAQ&usg=AOvVaw3-SjUAkZYUBWC0TfbTo5KM

spiritul lui Haret spunea...

Uite ca Kis stie din cele ale "armetii".Dusmanul se nimiceste odata pentru totdeauna.Asa scrie in biblia militara.Sa intre polonezii,sa intre si romanii,sa intre intregul NATO.Rusii trebuie sa se invete odata minte.Daca nemtii nu se intindeau mai mult decat le era plapuma si daca sovietii nu beneficiau de aportul unei coalitii acum numai sarbatoreau 9 mai.Nu au invatat nimic din lectia trecutului.Aplica pana la punct si virgula strategia lui Hitler.Inteleg ca are lovituri nucleare dar nici nu trebuie de frica sa accepti santajul.Maine,poimaine te trezesti ca face ce vrea sub amenintarea intrebuintarii ANM.Asa nu se poate.

BatistaPeTambal spunea...

Ce sa sondeze? Ar fi sub 10%, si pe buna dreptate. Mai ales daca cei "sondati" ar trebui sa plece sa presteze personal. Protejarea conationalilor fata de rusi sau fata de ucraineni? Nu ne-ajung foamea si hotia de la noi...

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Ce-ți veni?
De câte ori a solicitat Ucraina ajutorul militar al țărilor NATO? Intrarea trupelor poloneze va avea loc cu acordul Ucrainei.

magda spunea...

De acord Huhule,dar cand vorbim de Rusia lui Putin, infrangerea e aproape egala cu umilirea,prea putin mai conteaza daca liderii militari sau ai serviciilor au calculat prost actiunile.Iar unii lideri cand sunt umiliti,reactioneaza in fel si chip...iau cate o capsula cu ceva-singuri sau cu toata familia,isi zboara creierii,se arunca de undeva in neant sau intr-un put...altii ca badea Kim sau Ivan tremurici de la rasarit se joaca cu botonul din valiza ca deh...nu pot digera umilirea personala.

magda spunea...

,,,dar si cu binecuvantarea varului SAM.

Leon spunea...

Huhule, pai asta este si dorinta lui Putin, ca Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Rusia sa-si recupereze teritoriile pierdute.
Si inca ceva, mai sunt trupe rusesti in vestul Ucraniei??

Brenda spunea...

Doamne ferește ,ce va apucat, asta ne trebuie ACUM nu ne ajunge războiul cu ai nostrii,.

marin spunea...

Prima senzatie de nesiguranta in tara mea am avut-o in momentul in care yankeii au amplasat ”Scutul ” de la Deveselu sub minciuna că este destinat pentru prevenirea atacurilor din Iran. Banuiam ca de aici se împut lucrurile .
Desi rusii pe model ” Criza rachetelor din Cuba ” i-au rugat sa nu le amplaseze ,deoarece sunt amplasate la granitele lor si impotriva lor si vor duce le razboi si spulberarea lor , Nato condusi de yankei au ignorat avertismentul si le-au amplasat cu efect 0 in fata rachetelor hipersonice rusesti.
Unii vor spune că asta nu-i o agresiune Nato ..................
Ba ne-au mai pus si pe noi sa platim niste ”patrioturi ” in avans din bugetul care ar fi trebuit sa mearga in alta directie.
Doar buzbucii infiebantati pot fi de acord cu decizia extremistilor polonezi avizata doar de americani nu si de restul tarilor NATO.
Din pacate atat UE cat si Polonia este conduse de extremesti care nu au urmarit si nu urmaresc de la ”Revolutiile portocalii ” de ei instrumentate , decat conflict deschis cu Rusia prin cei instalati la putere in Georgia , Ucraina si Basescu
Și dacă vor bal ,bal o să fie ,rușii nu se vor lasa ușor. Ce le pasă lor de suferinta popoarelor.

Pe modelul celor cu nevoi de consultatii , gen @ monteoru , rambo ........

https://www.romaniatv.net/joe-biden-o-noua-gafa-monumentala-in-ultimul-discurs-a-laudat-rezistenta-ungariei-in-fata-invaziei-ruse_6454693.html

Avem si racheti ;
https://www.realitatea.net/stiri/actual/refugiati-din-ucraina-prinsi-la-furat-in-bucuresti-au-fost-saltati-cand-incercau-sa-sparga-o-locuinta_6272b34de9227726932064f2

reddog spunea...

Cui ii este frica de lup nu trebuie sa intre în pădure.
Cam asta inteleg eu că vrea să spună Rambo.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Trupele ruse nu mai sunt pe teren in Vestul Ucrainei, dar bombardează teritoriile locuite de populația de origini poloneze.
N-ai înțeles că aia cu dezmenmbrarea era amenințare la adresa Ucrainei pentru a o determina să intre in sfera Federatiei, pentru a se proteja de pericolul polonez slovac sau român?
Pentru a descuraja cucerirea gurilor Dunării de către ruși, ar trebui și noi să ne manifestăm intenția de a proteja Bugeacul locuit de români.

Leon spunea...

Eu personal nu-mi doresc escaladarea acestui confict, imi vreau viata inapoi:

https://youtu.be/tRxRgcMt6KI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In caz de mare necaz de rezbel cu măcel cu monstrii de oțel, nu e bine sa profiti de morti si ruine sa iei catre tine ce consideri ca ti se cuvine, politic si ideologic, dupa un crez istoric, caci taierea feliei de pâine teritoriala si pentru tine, profitand de situatiune, se face doar cu tratative bilaterale si bilingve bânde, nu cu armele pe masa fumegande, si a profita de aceasta situatiune cu morții sub ruine te declaseaza ca natiune! Da, sa se dea un ajutor armat, de la tehnica si pana la ultimul soldat, dar cu grija cea mai mare sa nu declanseze rachetele nucleare peste ale Europei hotare, si asa destul de precare, caci rusul incult, analfabet si ciufut nu stie prea mult ce are de facut, si o data ne trezim cu surpriza cea mare ca si-a bagat gheara sa apese acele butoane apocaliptic nucleare, care numai cu gandul la ele ne ceeaza frici si frisoane, asa cum un bombardier ar avea spaime, palpitatii si ,,frezoane'' cand i s-ar pune la dispozitie acea grețoasă șuncă si silnică brâncă cu nume de loc de muncă!

M spunea...

@Marin

Ca ce chestie are dreptul Rusia să ne spună nouă ce să facem? Cine plm e Rusia?

Întâi să ne dea Tezaurul înapoi!!!!! Sau și pe ăla l-au furat din cauza americanilor?

Propagandiștii ruși sunt din ce în ce mai penibili! Eu mă simt mai în siguranță cu Scutul mai ales că văd ce politică agresivă are Rusia!!!!
Faptul că am redus numărul de militari la nici jumate după intrarea în NATO nu e un semn că noi nu vrem confruntare cu nimeni?

De ce nicio țară vecină cu Rusia nu se simte în siguranță? De ce Canada sau Mexic nu se tem de SUA?

Întreabă la Moscova de asta și să nu uiți de Tezaur!!!!!!

DAȚI TEZAURUL ÎNAPOI, HOȚILOR!!!!!

Slava Ukraini!!!!! 🇷🇴🇺🇦

Mihai spunea...

Eu tot spre Occident fixez azimutul,cu toate ca nu mai este ce era prin anii 80-90.
Pacat ca se intampla ce se intampla si că nu se intrevad sanse de revenire in normalitate.
Desi intr-o alianta ,acest razboi nu-l vad ca fiind al romanilor.
Pentru cine iubeste tara ,familia ,oamenii ,animalele ,natura care ne-a harazit cu de toate ,acest razboi nu trebuie sa ne implice. Eu vreau sa ma pot bucura in liniste de primavara ,vara ,toamna ,iarna ,familie ,oameni ,natura ,credinta in Dumnezeu si nicidecum nu-i iubesc pe cei care vor sa-mi implice copii ,nepotii ,tinerii tarii de pe urma muncii cărora ne vom lua pensiile in razboaiele altora.
Sunt convins ca dacă nu o cautam cu lumanarea nimeni nu ne ataca.
Avem nevoi interne care trebuie sa stea in prim plan.

Si ca să mă explic mai bine ,aș vrea si eu așa ceva de la randuitorii nostri.

Si uite asa in timp ce Reddog-ii si Huhurezii nostri latra la rusi ,numita " Oaie neagra a Europei" isi vede in neutralitate de drum in interesul poporului ;
Asta dupa ce au impanzit HU cu autostrazi ,drumuri expres

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hotnews.ro/stiri-international-25541245-ungaria-anunta-construi-317-autostrazi-noi-adauga-benzi-alti-265-autostrada.htm/amp&ved=2ahUKEwjMv_K55c_3AhXCDuwKHQ81DlYQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw2xIl8rr7CGn20eH-ooiTIa

Calinmihaib12 spunea...

Nu cred că va fi o implicare.. milita ră..NEPROVOCATĂ a POLONIEI în UCRAINA
..!
SITUAȚIA DE FAPT..e mult mai COMPLEXĂ
(..!).
Existența.. și în prezent a alianței și trupelor NATO în EUROPA este urmare a AMENINȚĂRII PERMANENTE reprezentate de voința URSS, după WW.II și..după 1990,..EXPLICIT a RUSSIEI..!(=nu a federației RUSO-multi-etnice..!?) de EXPANSIUNE..ORIUNDE POATE,în toată lumea:AFRICA,AMERICILE,ORIENTUL APRO PIAT și: nu in ultimul rând:în..EUROPA ..!(=și..I se permite,sub o formă sau alta..!);
Polonia este între 2 "focuri"= cam ca întotdeauna în ultimele câteva secole; are TERITORIUL "partajat" în.."3".,așa că GERMANIA și RUSSIA, public și/ sau în secret negociază..de pe poziții de interese și.."revanșarde"(=cât aș vrea să mă înșel..!) SOARTA EUROPEI:de astă dată..de pe poziții politice afirmativ "social democrate (adică a unei polito crații..a unor socialiști super-bogați ..și super-nesimțiți)..!
Iar situația țărilor europene estice care..pare..că s-au "eliberat" = de ce ..anume..?)..după 1990..e sub semnul amenințării permanente..de care aminteam mai sus,așa că prezența NATO în EUROPA și în respectivele țări est-europene, măcar le dă..cel puțin o liniște,o iluzie,că nu va fi nici o co fruntare militară..NIMICITOARE și..
ASASINĂ..!

ifrim spunea...

Păi atunci dacă acționează în nume propriu fără art.5 ce fac polonezii când rușii vor bombarda în interiorul poloniei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Belerim pulerim de la polonezi pentru rusnaci si Putin, caci in 1939 in padurea Katilin rușii au impușcat si mitraliat cu mare pacat, de care te infiori, peste 10.000 de ofieri, majoritatea foarte tineri, apoi var peste cadavre au turnat si ingropat, abia in 1942 nemtii i-au descoperit si international genocidul au dezvaluit, chiar daca impreuna cu rusii Polonia au ocupat prin razboi nedeclarat si dictat si ei insisi, ca niste ipocriti, erau gealați ocupanți si foarte preocupati cu lagărele din dotare in actiuni de exterminare ale cuceritelor entitati nationale si popoare, asa ca polonezii n-au uitat si poate ca le-a sosit si lor clipa de razbunat pe ce au facut rușii in neîndepartatul trecut, ceea ce n-ar fi urât si ne gandim ca ar fi indreptiți, fiind atat de amarnic pățiți!

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Reformulează-ți comentariul!

spiritul lui Haret spunea...

Marin @Ce are in comun Scutul dela Deveselu cu invadarea Ucrainei?Aplici pentru pozitia ghiocelului sau esti fan Putin ?Mai curand fiu de scolit pe la Moscova.Mexicanii si altii forteaza granita Americii iar tu ii intampini cu bratele deschise pe rusi.
Ciocanare@ prapaditule trimitete-ti nevasta in patul vecinului mai puternic sa ai liniste.Prost esti ma.

Huhu Rezea spunea...

Politologii au identificat o nouă formă de fascism: RUSCISMUL promovat de regimul autoritar al lui Putin.

ifrim spunea...

@Șacalul.Unde-ai publicat-o Stelică s-o citesc și eu?

radud spunea...

Autobiografia pe care a publicat-o în urmă cu mai bine de 20 de ani, Putin a descris cum a încolțit un șobolan în clădirea sa de apartamente dărăpănată din Sankt Petersburg, pe când era copil.
"Așa că s-a întors și a sărit pe mine", a scris Putin. "M-a surprins și mi-a fost foarte frică. M-a urmărit, sărind pe scări", înainte ca băiatul care avea să devină președinte să reușească să trântească o ușă peste șobolan.
"Pe acea scară am înțeles o dată pentru totdeauna ce înseamnă să fii încolțit", a scris Putin.
Dacă, așa cum pare a fi, povestea șobolanului este un indiciu al convingerilor omului care controlează acum arsenalul nuclear al Rusiei, atunci atacul direct, chiar nesăbuit, este răspunsul lui Putin atunci când se simte încolțit.

marin spunea...

@ spiritul lui Haret
Mai prostănacule , sunt genist ,una din cele mai grele si periculoase meserii in armata, cu doua misiuni in teatre si nu cioflângar spiru haretist.
Mai era pe aici un mos Teaca zis @ monteoru care ma agata in cuier in piata publica ,fiindca nu reusea să descebaleasca lumea in care traieste.
Măi haretistule habarnist, eu sunt calit in teatre ,stiu ce-i alarma si suferinta si nu am chef să intercepteze cineva in zona mea niste lovituri care mi-ar putea cadea in farfurie sau să te faca pe tine si @ M să fugiți in cea mai mare graba la farmacie dupa iod si sa nu gasesti , sau la medicul de familie si să fie in concediu sau să sufar urmari ani de zile precum cei din Serbia.
Mai desteptule ,esti prost rau daca si tu ai crezut ca instalatiile zise ” scut”din Polonia si Ro au fost puse impotriva Iranului si nu ai inteles ca aceste scuturi la granita rusă pentru rusi sunt echivalentul pentru americani a instalatiilor pentru rachete din Cuba pe care rusii au inteles sa le retraga pana nu au instalat si rachete in Cuba ,evitand pasnic un conflict.
Mai desteptule , tu nici acum nu ai inteles ca in Ucraina se bat rusii cu Nato condus de yankei pâna la ultimul ucrainean enervati de aroganta Nato si a occidentului , pentru ai scoate pe yankei si afaceristul Joe de la zestrea lasata de URSS ucrainienilor si pentru ai face sa inteleagă că nu sunt stapânii lumii.
Nu as vrea sa fiu necioplit ca tine si să-ti spun sa-ti trimiti nevasta la ”actorașul” care-și pune tara la pamant pentru interesele lui SAM să ti-o facă actriță, dar o meriti.

Si uite asa drona ucrainiana inarmată trecea peste Ro in timp ce ”Scutul” dormea si taman la croați cădea. A mai scos cineva o vorbulita sau ordinul a fost ”Mucles ” ?
Daca era a rusilor era catastrofă mondiala .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Radud, ruscistul Putină, azi un psihopat in ruină si dement grav, este el insisi un nenorocit de sobolan incoltit si bolnav, care va muri cu gâtosul atarnandu-i in streang!

Huhu Rezea spunea...

@marine
Șezi blând, nu fi agresiv! Cam confunzi rachetele cu pontoanele și excavatoarele!
Când A fost instalat scutul de la Deveselu... era real pericolul rachetelor unor țări netradițional deținătoare de arme nucleare. Pe atunci Putin era în mare iubire cu țările din Occident.

spiritul lui Haret spunea...

Marine@nu te mai da mare scula pe bascula.Mai genistul lui peste am avut in subordonare directa ofiteri superiori din arma geniu nu soldati sau subofiteri neinstruiti.Te-ai dus in teatre pentru niste bani nu din dragoste pentru Romania.Ai calcat si tu prin curtea R.3Ge si acum nu-ti incapi in piele de mandrie.Prostule,in teatre te trimeteau comandantii ca doar nu erau sa mearga ei.Tu ai frecat tiparul prin asa zis teatre.

marin spunea...

@ Huhurez
Ne poti spune si noua din experienta ”cu buldozerele si excavatoarele ”care tara ”netraditional detinatoare de arme nucleare” ( Iranul nu detine arme nucleare) detin rachete cu raza lunga de actiune care sa bată acum până in Ro ,nu atunci. Vă spun eu doar Rusia ,care la acel moment nu avea nici in clin nici in maneca sa prezinte amenintari. Din contra initiasera un parteneriat Nato _Rusia functional până când Nato i-a neglijat si s-au extins la granitele lor incercand marea cu degetul prin Georgia, invazia Marii Negre cu nave de război,antrenamente comune ale americanilor cu moldovenii prin R.Moldova , montat scuturile în Pl si Ro ,etc
Cam ce se întampla daca rusii faceau la fel la granitele USA ? Era alarma mondiala globalista in mod sigur.
Poate erati in concediu când rusii au cerut imperativ renuntarea la instalarea scuturilor in PL si Ro , ba chiar s-au si retras din parteneriatul Nato - Rusia pe acest motiv .

monteoru spunea...

Marine esti un rebut dpv educational al fostilor tai comandanti.Nu te da un geniu fiindca am vazut genist care a plantat un camp de mine antipersonal dupa care a calcat pe ele.
Vezi ca "mos Teaca" si-a cam tocit pingelele prin R.3Ge cand tu erai un rahat cu mot.

ifrim spunea...

Să trăiești Stelica!

Viorel spunea...

Sylvester Stallone visează și el la Ardeal tocmai de aceea bagă strâmbe precum că e bine ce face Polonia, ar fi bine să se implice și România, etc. Joacă parșiv ca de obicei la două capete, însă o va lua peste bot cu amândouă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Marin, noi bine stim ca sula cu Prefectura au ceva in comun numai cand intervine ofesiv gura ca sa inghita, cu tot cu pene si cu toata dantura, scula, asa si cu chichițele cu granițele, ca daca nato e la granitele Rusiei, focul bat-o si iadul de ar înghite-o, nu inseamna ca a si incalecat-o! Rusii fiind expansivi si agresivi nu vrea NATO la periferii, doar ca sa faca in voie fel de fel de prostii cu cotropiri si alipiri, fara teama de aspre replici militare de acolo sa-i care, caci o data intrati ca ocupanti, acesti draci inraiti si salbatici bulumaci perdanti, se ocupa de omoruri, distrugeri si violuri, asa cum au facut in Razboiul Doi Mondial de au ramas in Istorie cu mare scandal de ocupant violator si vandal, astfel ca se impune o regula anume in lume ca, rusul salbatic, oriunde s-ar afla sa i se puna capastrul, fraul, saua cu zabala sa nu sara capra aiurea in gradinile statelor vecine, ca o data intrati se lasa cu mortaciuni, violuri, furturi si ruine, sprea a lor inimaginabila oroare si rusine de hoarde păgâne! Dumnezeu ma asculta si iarta cand afirm ca Rusia este cea mai salbatica natiune lipsita de empatie, mila si ratiune, fiind cea mai spurcata si dezagreabilă infectie si cloacă, duca-se pe pustii de înnapoiați si dilii!

Leon spunea...

Prima Doamna a Americii ne-a demonstrat tuturor ca este o Femeie curajoasa:
https://www.stiripesurse.ro/in-mare-secret-jill-biden-a-calatorit-in-ucraina-si-s-a-intalnit-cu-sotia-lui-volodimir-zelenski-f_2373420.html

M spunea...

Marine.... Marine.... Cum dracu ai trecut mata clasa?

"Scutul" e ceva defensiv. De fapt rachetele de la Deveselu sunt interceptoare cu rază OK de acțiune (până la vreo 5.000 km).

În ultimii 3 ani Rusia a început amplasarea de baze militare în:
Republica Centrafricană,
Egipt,
Eritreea,
Madagascar,
Mozambic,
Sudan.
Rusia e în plin atac mondial.

Orice țară are dreptul să intre în orice alianță are chef!!!!
E ca și cum vecinul de la 4 ar spune că fi-tu nu se poate însura cu Maricica pentru că nu o vrea el vecină!!!
Băi ce e cu demența asta? Cum poate un om normal să spună că Rusia are dreptate să ceară unor țări să stea capră?? Tu te auzi ce scrii?

Dacă Rusia ar fi fost un vecin cu care se poate coopera nici dracu nu avea chef să renunțe la o parte din suveranitate pentru a intra în NATO!!!
Dar e clar!!!!! Dacă mata crezi că e normal ca Rusia să atace o țară pentru că vrea un alt drum politic atunci ÎNȚELEG DE CE ÎȚI PLACE PUTIN!!!


Lasă asta!!! De ce ați furat mă Tezaurul?

Calinmihaib12 spunea...

Marine:
(8 mai 2022, 18:49)
.."te faci că nu înțelegi".lucruri simple (căci nu cred,totuși,că în ARMATA ROMÂNIEI..sunt "conserve"sau
..măcar.."simpatizanți"(a ce oare..?)
ai unei RUSSII cu aceleași "APUCĂTURI"
(cu și fără ghilimele..!) de..SECOLE.. și până..ÎN PREZENT: de "prădătoare"și "criminal"..!; nu poți spune același lucru despre SUA, despre care,mulți spun că nu e o "sfântă"(..!),dar sigur nu e o "prădătoare" în masă..de TERITO RII..și OAMENI..!; ba chiar mai mult= a intervenit: cu toate resursele ei umane și materiale: în eliberarea apărarea, precum și în refacerea..nu numai economică,a EUROPEI..(și chiar a RUSSIEI=în WW.II)..,în secolul XX..!
Noi,LUMEA ACTUALĂ trăim în vremurile astea,cu economie de piață..cu"apucătu rile" ei, dar cât de cât..DEMOCRATICĂ, și nu DICTATORIALĂ,ASASINĂ..,cum se arată acum..ROSSIA..!
UTOPIILE sociale și economice =nu au produs dovada utilității și eficienței ..de nici un fel..până acum..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au facut o figura buna impreuna, Prima Doamna americana si Prima Doamna romana, cea americana facand o vizita surpriza la Prima Doamna ucrainiana in aceste clipe dureroase de mare cumpana, si toata planeta este impreuna impotriva rusonazismului de turmă, grotesc si salbatic porcesc!

Huhu Rezea spunea...

Ruscismul pretinde că luptă pentru denazificsre pe când ei practică dezucrainizrea Ucrainei.

M spunea...

Dacă Putin tot face apel la istorie de ce să nu mergem puțin mai în urmă decât vrea el și să amintim de Kievan Rus? Nu de altceva dar istoric, Ucraina a stăpânit parte din actuala Rusie sub conducerea marelui Vladimir (Volodimir în ucraineană) pe la anul 980.

😁 Deci Ucraina e mai îndreptățită să ceară o parte din teritoriul rus și nu invers!

Pentru cei cu chef de citit:

https://www.britannica.com/topic/Kyivan-Rus

De remarcat coincidența:
- cel mai mare conductor al Kievan Rus VLADIMIR sau VOLODIMIR
- Rusia condusă de VLADIMIR Putin
- Ucraina condusă de VOLODIMIR Zelensky.

Unknown spunea...

Ce rezerviști viteji pe aici. Aveți grijă că iar se supără
Arahat pe voi și vă pune iar botniță '"curajoșilor!''

spiritul lui Haret spunea...

Marin@Ma repet.Esti dpv educational un rebut al fostilor tai comandanti.Cu parere de rau iti spune unul care timp de 10 ani fiind obligat de pozitia de membru al tratatului dela Varsovia a studiat organizarea,dotarea si principiile de lupta a armatelor tarilor NATO ,esalonul R,D,CA,A.Ai ideie ce sarcina avea una din AAI ale ROmaniei?Sa dezvolte ofensiva pe teritoriul Greciei avand ca vecina o armata sovietica ce dezvolta ofensiva pe directia operativ strategica Turcia.Nici atunci din pozitia de aliati,nici scriptic Romania nu accepta ca trupele sovietice sa tranziteze pe teritoriul Romaniei stiut fiind ca sovieticii au prostul obicei ca acolo unde intra sa si ramana.E dovedit ca Rusia a mostenit obiceiul.
Daca si alti colegi ai tai gandesc ca tine suntem prada usoara a oricarui agresor ,fie el oricine.
Mananca-ti linistit pensia,indemnizatia de asa zis veteran si sumele obtinute prin iesirea de doua ori in pseudo teatre.NATO vegeaza pentru tine.

micutzul spunea...

În cazul in care Ucraina ar aproba ocuparea teritoriului respectiv de către polonezi trebuie să fie convinși că aceștia nu vor mai pleca . Acest lucru poate insemna două lucruri: sau ruperea Ucrainei și revenirea teritoriilor la țările mamă, inclusiv la Rusia sau regionalizarea războiului ceea ce poate degenera in mod tragic cel puțin pentru Europa! In concluzie polonezii trebuie să fie nebuni să facă așa ceva....dar la ei nu mă miră nimic.
Singurul mod de a opri conflictul e așezarea la negocieri și cedarea tuturor teritoriilor . Așa se spală obrazul tuturor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Statul roman si tot spatiul european gresesc amar si taman ca nu ingradesc hoardele proruse agitatoare de propagandă imundă care retelele de socializare abundă, si ma mir ca admit comentariile fasciste ale clicii neobolsevice si neostaliniste, care pot influenta negativ audienta si ar putea cultiva idei de determinare si aderare la aceste doctrine șovine si otravitoare. Asadar, este deosebit de necesar ca toti cei care sar in barca rusonazista sa se faca cu ei o minutioasa lista de excluziune de oriunde fac propaganda desantata putinismelor si rusonazismelor, exclusi total de pe retelele de socializare si din oricare loc public in care nociv sa se desfasoare cu propagandele lor daunatoare! Cand o sa se ia si marea hotarare de deportare si excluziune de oriunde si de trimitere in Rusia a extremistilor paria, caci ieri in Germania au avut cutezanta sa ia cu asalt strada strigand lozincarii si tot felul de porcarii cu rusofonii, infuriind germanii si ucrainienii!? Nu m-ar mira si m-as bucura, daca actiunea cu excluderea si interzicerea acestora ar incepea chiar de pe blogul Huhu Rezea! Uite asa le-ar muri definitiv propaganda, ca sa nu-si mai verse in public otrava si fierea, si duca-se cu tot cu Satana in Rusia la Putina Socola!...

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Dacă i-am interzice pe rusciști prin ce ne-am mai deosebi de totalitarismul lor?
Dacă nu ar fi lăsate asemenea comentarii, de unde ai afla că printre rezerviști avem și asemenea indoctrinați de ruscism sau asemenea nehotărâți care, pentru a le fi lor bine, pe moment, nu văd care sunt interesele naționale pe termen lung?
Cum să nu ajuți o țară în situația căreia și țara ta s-ar putea afla în viitor? Atacată de același dușman.
Iți dai seama că acești inși au fost așa și pe perioada cât au fost în activitate?

reddog spunea...

9 MAI – prilej de sărbătoare, dar și de reflecție

Astăzi avem mai multe motive de sărbătoare: proclamarea Independenţei de Stat a României - 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial - 9 mai 1945 şi Ziua Europei. Avem și cel puțin un motiv de îngrijorare, dat de cursul războiului de la graniță…

Dincolo de ceea ce simţim sau de cât putem face fiecare dintre noi, istoria națională și sacrificiile înaintaşilor ne obligă să avem conștiința unui popor victorios și independent, să menținem Țara în granițele sale și să o dezvoltăm în spirit democratic, așezând valorile europene în armonie cu specificul și interesul națiunii române.

Dacă înaintașii noștri au avut de luptat cu arma în mână la Smârdan, Mărășești sau Cotul Donului, noi avem a ne lupta, în primul rând, cu propriile metehne consacrate istoric: lăcomia, corupția, birocrația, nepotismul, administrarea țării după ureche sau după interese.

Dumnezeu ne-a lăsat meleaguri frumoase, iar eroii ne-au lăsat o României liberă. Noi trebuie să apărăm prețioasa moștenire și să ne primenim un pic viața socială, politică și economică, astfel încât românii să-și găsească un rost în țara lor și nu pe pământ străin.
Niciodată nu-i prea târziu să sperăm, dar mai ales SĂ FACEM!

Recunoştinţă eroilor români din toate timpurile!
Viață lungă și liniștită, bătrânilor veterani de război!
La mulţi ani, români!
La mulţi ani, Europa!
#AsociaţiaCamarazii #Romania #9Mai #ZiuaEuropei

Sursa:camaraziimilitari.ro

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, printre noi colcaiau viperele si cobrele inveninate, si avea Ceausescu dreptate cand ii depista si afara din functiile politice sau din Armata ii dadea, mai ales pe toti cei care terminasera academiile militare de (unde, balșoi, rusii ii formai pentru ei ca spioni- moroi sa ne tradeze pe noi) de mucava de la Universitatea Lomonosov din Moscova sau de aiurea, fie ca propagandisti, artisti, profesori in Artă sau ofiteri superiori in Armată. Este adevarat ca un nucleu de ruscisti de rahat ar trebui lasat sa-si faca de cap, ca sa ne dam seama ce poate insemna damblaua cand isi injecteaza in societate otrava, dar verosii care reprezinta prorusii nu trebuiesc scapati de sub control, vede-i-aș imbalsamati in formol, si ceva masuri trebuiesc luate sa li se puna pe botnite sapte lacate!
Tocmai ce Satan Putina si-a terminat la parada novaia nazista plin de emfaza dizertatia, anti NATO si anti Ucraina, cu o atitudine pseudoeroica de troică razboinică, cu amenintari clare cu armele nucleare, daca nu-s lasati sa-si faca damblalele letale de ocupare, de fapt niste actiuni care mereu se lasa cu distrugeri, furturi si violuri inspaimantatoare de satane si cobre scuipatoare! Bai, jug de boi baraboi balsoi, sunteti niste verze acre si murate, nu barbati care sa va bateti cu alti barbati in parte cu arme clasice considerate, ci ati folosit cu mare lasitate tot ce este mai distrugator pentru spulberat si omor, si cand ati dat de oameni care erau ascunsi, fara aparare, ati trecut la asasinate cu impuscari cu lasitate, pe la spate, sau n-au scapat toate femeile fara a fi violate, sa nu mai spun ca ati cotrobait si cautat in case orice cotlon si canat dupa lucruri si bani de praduit si furat, ca asa este rusul bandit si spurcat, dar nicidecum bun de luptat si cinstit de castigat, asa cum ati procedat in toata istoria voastra de mare rahat! Pașol na turbinca ciortâi, Satana Rossia, cu tot cu damblagitul, Putina de mare caca!

Leon spunea...

https://m.ziare.com/volodimir-zelenski-ucraina/mesaj-zelenski-victorie-germania-nazista-9-mai-1739950

Alkan spunea...

Azi ar trebui să se întâmple ceva. Nu Putin, nu Rusia, nu vorbe. Niciun tanc blocat în paradă, niciun soldat leșinat în formație. Nu! Ceva mai mare. Ar putea fi un bombardament zdravăn în Rostov sau Belgorod. O lovitură de stat în Belarus. Kazahstan partea a doua, revizuită și adăugită.

Alkan spunea...

Rusia ocupă mai mult de un sfert din teritoriul Ucrainei, iar presa occidentală își convinge telespectatorii că Rusia pierde războiul și Ucraina va fi în curând învingătoare.
Rusia face tot ce și-a dorit. Coloana către Kiev a fost o simulare. Ucraina aruncă în aer niște tancuri vechi, blochează drumul. Rusia ține forțele ucrainene la Kiev, astfel încât acestea să nu poată consolida frontul de Est.

Huhu Rezea spunea...

@Alkan
Nu te prosti!
Putin a crezut că armata ucrainiană va ceda ca în Crimeea în 2014. De ce crezi că rusnacii care atacau Kievul aveau și uniforme de gală? Urma ca armata rusa să defileze la Kiev. Rezistența ucrainiană i-a obligat pe ruși să se retragă de la Kiev. Cel mult vor rămâne în Dombas și Lugansk.
Ajutorul NATO va conduce la înfrângerea ruscismului așa cum ajutorul american acordat Uniunii Sovietice în cel de-al doilea război mondial a stopat drumul lui Hitler spre Moscova.

Mihai spunea...

9 Mai 1877 proclamarea independentei de stat a Romaniei .
Nicio vorba prin televiziuni despre iesirea din robie/ jugul de la caruta plina de biruri pentru Inalta Poarta a Tarii Romanesti si Moldovei.
Ati auzit cumva la Maia Sandu o vorbulita despre 9Mai 1877 ??? Eu nu .
Toata lumea din tv au dat-o de o saptamana numai pe gogorite gen ; "Rusii vor defila de 9 Mai la Mariupol si vor avea in dispozitivul de defilare si prizonieri ucrainieni ". Alta ; La 9 Mai rusii vor declara razboi Ucrainei ".
Atata pot oare televiziunile noastre?
Despre 9 Mai 1877 nicio vorba.
Toti doar cu mesaje de ,auzi ce " Ziua Europei"???
La fel nimic despre 9 Mai 1945 !!!!
Pai ce ne mai miram ca tanara generatie nici nu a auzit de 9 Mai 1877 sau de 9Mai 1945 !!!
Regretabil.
Dar la ce sa ne asteptam cand unii dorm inca sub umbra cozorocului de la sepcuta.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5231355436925686&id=100001538451726&sfnsn=mo

Huhu Rezea spunea...

@Avia
Tare neinformat ești!
N-ai auzit că Ziua Independenței a fost mutată de regaliști pe 10 mai. Se zice că Kogălniceanu s-a grăbit să proclame independența pe 9 mai 1877.

Mihai spunea...

Istoria ne-a invatat ca 9 Mai 1877 este o zi cu semnificatii deosebite in istoria Romaniei.

https://www.facebook.com/groups/472181854055234/permalink/575896373683781/?sfnsn=mo

Huhurez ,probabil esti suparat ca despre 9 Mai 1921 nimic ,nimic!!

M spunea...

Nu cred să fie două țări în Europa care să nu aibă probleme teritoriale una cu cealaltă!
Unii nu văd decât România drept victimă. Să știți că și bulgarii sunt convinși că Dobrogea e a lor și ceva teritorii pe la granița cu Grecia.
Ungaria are revendicări față de toate țările vecine. Și așa mai departe!!!!

Propaganda rusă speculează asta zgandarind Ungaria, Polonia, Slovacia și România cu privire la Ucraina.

Diferența, zic eu, o fac metodele! Rusia, rudimentară și violentă înțelege ca singură rezolvare războiul.

Noi, ăștia civilizați apelăm la mediere, la justiție, la negocieri.

M spunea...

"Zelenski este hotărât ca să acorde comunității române din Ucraina aceleași drepturi, în oglindă, pe care România le acordă comunității ucrainene din România".
Aurescu - ministrul de externe

M spunea...

Huhu Rezea spunea...
@Flavius
Dacă i-am interzice pe rusciști prin ce ne-am mai deosebi de totalitarismul lor?

Robespierre:
"Toleranţa faţă de trădători ne va distruge pe toţi!"

Huhu Rezea spunea...

@M
Robespierre se referea la intoleranța politică și juridică, intoleranță căreia i-a căzut și el victimă.
Aici rolul nostru este de a pune în evidență abordările greșite ale unor comentatori și de a le combate.

M spunea...

@Huhu

Continui să cred că forumul este o dictatură și nu o democrație. De aceea, dacă ați remarcat, nici măcar nu am protestat atunci când ați luat decizia să nu publicați unele comentarii de-ale mele despre principiile, cum le văd eu, pensiile militare. Iar asta implica la o adică doar păreri despre un subiect de nișă.

Când însă cineva face apologia inamicului (ne place sau nu, facem parte dintr-o alianță militară care se situează de partea Ucrainei) cred că se depășește linia roșie a părerilor personale.

Militarul e militar și în rezervă. Nu e vorba de păreri filosofice despre naționalismul rus ci e vorba de un război și de morți foarte puțin "filosofici"!

Huhu Rezea spunea...

M
Rolul unui blog de socializare este să publice opiniile decente divergente despre o problemă pusă în discuție și să combată pe cele care nu corespund realității sau fac apologii care contravin normelor legale sau de conviețuire, intereselor naționale.
Nu este rolul nostru să sancționăm rezerviștii care exprimă opinii care contravin politicii oficiale de apărare națională.
Nu știi d-ta ce comentarii am oprit la publicare, deși, ca și d-ta, câțiva se plâng periodic că nu li se publică unele comentarii.

M spunea...

@Huhu

Nu cred că m-am plâns vreodată! Ba chiar subliniez că suntem "musafiri" aici și că admin are dreptul deplin de decide ce publică! Când nu publicați ce scriu eu iau o pauză pentru că e clar că m-am încălzit. Nu mă plâng!

Eu argumentez că sunt subiecte și subiecte. Unele care țin de "cafenea" altele care țin de profesie și de statut.

Pe un forum al electricienilor nu o să găsiți pe unul care sa spună: "băgați domnilor două cuie în priză. Nu se întâmplă nimic!"

E un război la graniță. Am mai zis și eu la supărare că îmi iau bilet pentru Moscova doar dus. Dar erau vremuri normale, de pace!

Acum nu sunt vremuri normale! A răspândii propaganda inamicului este altceva decât a fi contra politici oficiale.
Și apoi, suntem militari sau nu? Avem democrație sau nu? Credem în aceste valori?
Dacă da atunci noi suntem în slujba poporului suveran care a decis o alianță!

Poate nu înțeleg eu ce e aia alianță! Văd că deseori dăm exemple despre "pensiile NATO"! Aaaaaaaa.... Atunci NATO e bun?

Dacă scopul propagandei este multiplicarea informației atunci el este atins prin lipsa autocenzurii sau lipsa cenzurii!
Repet, la granița NOASTRĂ e război. Când era la mama dracului prin Afganistan puteam să filosofăm!
Părerea mea ....


PS - da, sunt filo-american. Țară în care nu am fost niciodată după mintea unora pentru care a te duce în Norvegia e egal cu a merge pe Marte. Eheiiii.... când nu ieși din satul tău o călătorie de 3 ore cu avionul ți se pare ceva fantastic!!! 😂