Un produs Blogger.

luni, iunie 27, 2022

Coloneasa Miaela a fost pensionată ca general după ce a convins zeci de instanțe să păgubească zeci de mii de pensionari militari

32 comments
  • Decrete semnate de Președintele României, Klaus Iohannis

  • 27 06 2022
  • Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, doamnei colonel Andrițoiu Mihaela din Ministerul Apărării Naționale, la data de 30 iunie 2022.
    Coloneasa Andrițoiu Mihaela în calitate de director al Casei de Pensii Sectoriale rămâne în folclorul cazon ca șefa care  a actualizat după ureche pensiile militare, fără să aibă o metodologie de actualizare pentru aplicarea Legii nr. 152/2017. Astfel, a reușit contraperformanța să majoreze doar pensiile a circa 1000 de pensionari din cei 70 000 în plată la data de 30 06 2017, deși legea a prevăzut că soldele de funcție creșteau pentru toți pensionarii cu 15%. Scamatoria contabilă a fost justificată "legal" cu argumentul că indexarea de 5% din anul anterior ar fi fost valabilă doar în anul 2016, deși chiar Casa Sectorială a plătit acea indexare și în anul 2017, până la data de 30 06 2017.

Argumentul Miaelei  și al echipei sale de juriști a fost însușit și de majoritatea Tribunalelor și Curților de Apel sesizate cu acțiuni de militarii păgubiți. Pe fir a intrat și Curtea de Conturi care a dat o decizie de indreptarea erorii de interpretare a legii. 

Influenta Miaela a răsturnat Decizia de Conturi în contenciosul administrativ de la Curtea de Apel București, conflictul urmând a fi tranșat la ICCJ.

Nu mai insist cu alte amănunte, subiectul fiind dezbătut în zeci de articole pe blog.  Deciziile în speță sunt o pată murdară pe obrazul multor instanțe judecătorești.

Să fie doar o întâmplare că a fost pensionată concomitent cu Generalul Hăpău, seful Serviciului Secret al Armatei?

Mandatul doamnei Andrițoiu la conducerea instiuției care gestionează pensiile militare în MApN se suprapune și cu perioada în care pensiile militare au fost înghețate la valoarea soldei de funcție de la 30 06 2017.

32 de comentarii:

Viorel spunea...

Dumnezeu să o ierte. Să-i fie țărâna ușoară ei și tuturor celora care și-au bătut joc de pensiile militare.

Mihai Anghel spunea...

Dumnezeu sa-o ierte.

Alkan spunea...

Odihna...

John spunea...

https://www.aktual24.ro/seful-spionajului-din-armata-a-fost-trecut-brusc-in-rezerva-iohannis-a-semnat-decretul-privindu-l-pe-generalul-cu-patru-stele-hapau/

Leo spunea...

Cu penisa de 3060 EURO / lună NET , NET , NET , NET ,

MIHAI spunea...

O să primească ceea ce merită.

Leon spunea...

NU fiti rautaciosi !
Eu, dimpotriva, îi doresc o pensie lunga si linistita( daca e posibil!) si sa aiba raspunsurile pregatite cand va da ochii cu vechii colegi din U.M., pensionati acum 15-20 ani..!
La un calcul rapid si sumar , D-na General va avea o Pensie Neta numai de 12.500 lei !
Probabil si-a calculat Pensia si pe L.263 si a constatat ca este mult mai mica, 8.200 lei(5px1586+20%=9500lei Brut)

micutzul spunea...

Probabil pe ea și pe mulți alții ii vor ajunge blestemele militarilor care au murit blestemand!
Păcat de copiii și copiii copiilor lor!

M spunea...

Cum adică a fost trecut "brusc" în rezervă?

Putea fi trecut în rezervă "treptat"? 😁

Gigi spunea...

Cezarul,si-a facut datoria,cezarul poate sa plece,la pensie!

Nea Nicu spunea...

Nu e nicio potriveală cu Hapau, a scos- o calculatorul, e născută în august 1964, uitați - vă în anexă la Legea 223.
Pe acest blog am menționat că iese in iunie de vreo două luni.
Repet; metodologia de actualizare a pensiilor a gândit - o și a materializat- o Luca, până să plece la Audit.
Miaela a preluat- o ca pelicanul. Se emiseseră decizii de actualizare până să ia în primire funcția de la Luca, adică în octombrie 2017.
Că a fost blanc și nu a schimbat această formulă, denotă totalul ei habarnism in ale pensiilor.
Iar că a dezinformat instanțele, e de altă natură.
Așa cum i- am menționat și în scrisoarea deschisă, perioada ei a fost cea mai de jos a Casei de Pensii.
Asta nu o va împiedica să încaseze o pensie de vreo 12.000. Net.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-am luuptat cu ea, personal, in instanta s-o desfiintez cu doctoratul copy paste, am ajuns inclusiv la Universitatea Craiova cu plangeri, si la forurile superioare istorice de la Bucuresti care au niste atributiuni, la Dl Cioroianu, dar n-am reusit sa inving mafia... A fost protejata rau de tot de Ciucale, seniorul famigliei, adica Nașul. Ma enervez si am tensiunea mare, asa ca ii dau naibii! Am mutat in casa noua sifonierul, servante, comode, mai am masina de spalat, patul dublu, frigiderul, masa, scaune si lucruri, miercuri termin caratul si joi fixarea in domiciliu. M-au ajutatcumnatii si primarul la actiune, eu eram ca gaina beata cu tensiune de 20, cu tot cu Captopril, iar somnul de asta noapte a fost de la 07 dimineata pana la 08, insomnie, griji si suparari, degeaba am luat pastile de somn. ,,E'' grele, dar nu ma las, merg inainte, din merg atac si mușc, azi atacand la Europa cu copy paste Nasul mafiot, Ciucale!

Jane spunea...

In cel mult o luna e angajata Cancelariei Premierului.

CEZAR spunea...

rambo2021 a comentat la "(Fără titlu)"
Acum 3 ore
Poti anunta la HUHUREAZA-boy ca Gropan vrea maine sau poimaine o ''strigatura'' pe la Sparlament impotriva intentiei celor de la CD sa -si inceteze activitatea adica sa intre in concediul de doua luni cu cateva zile mai devreme...

Brenda spunea...

Eu cu eva bun de dus la Sapoca, ăștia nu știu ce fac.

Huhu Rezea spunea...

Nea Nicu
Calculatorul o scotea cu 31 iulie dacă e născută în august.
Prindea și majorarea soldei de funcție de la 01 07.

Leo spunea...

Jane ,
DA. La asta m-am gândit și eu , în plus îl ia și pe HĂLPĂU că doar au format echipă la 2630 (urmașa lu 632 , 362 , 634) , împreună cu cristinucă-sa lui dottore pe sinecură acum cu pensie mai mare ca a lui gen. DEGERATU Ctin.
SUS PATRIA JOS MAFIA !
VCT

Leon spunea...

ANEXA L.223: "NASCUTA in August 1964

PENSIONARE Iunie 2022.."

Nea Nicu spunea...

Iar contrezi aiurea!
Pune - ți ochelarii , poate vezi bine de data asta.

Sorin spunea...

@ Leon de unde știi ca Andrițoiu are 5p, parca asa am înțeles pe calculul pe 263? 5p ai dacă lucrezi peste 30 de ani în CS sau chiar AC ca ofițer. Ea a stat cu fundul pe scaun, nu cred ca a fost ambarcata, nici pilot, nici, nici...

Huhu Rezea spunea...

Cine știe...știe!

Neacsu A Marin

·
În armata…
În armata-n care noi
Ne stingem lună de lună.
Un ceist și o ceistă,
Două jucării cu stele
Ies le pensie pereche
Tot ținându-se de mâna !

Leon spunea...

@Sorin, in majoritatea celor 33 de ani de activitate a fost pe functie de conducere, Sef Birou, Contabil Sef, Director CPS, functii care cf.M 123/2015 sunt CS !
Plus punctaj pentru PS, si daca mai punem si Ind.de Corectie de 1,41 ajungem la un PMA de 7 puncte..!!

M spunea...

Un fragment din interviul lui Turcan


”În PNRR, în condiţiile în care nu aveam majorare de inflaţie, pentru a ţine cheltuielile într-un anumit nivel (..) s-a agreat cu chiu cu vai procentul de 9,4%. Acest procent a fost în mai mare măsură asumat de ministrul Fondurilor Europene, decât de mine, ca ministru al Muncii. Eu atunci am pus la dispoziţie mai multe varinate, în mod categoric am spus că pensiile din sistemul de apărare şi ordine publică nu trebuie să intre în această discuţie pentru că ele nu sunt pensii speciale”,
a arătat Raluca Turcan.

Se confirmă cele două lucruri pe care le-am mai spus:
1. Limitarea la 9,4% îi aparține lui Ghinea Slinosul,
2. România a acceptat 9,4% pentru că în acest procent nu intrau și pensiile militare. Astfel, procentul e fezabil.

Interviul (văd că vă place oficiosul USR așa că tot de aici dau citatul)
https://www.g4media.ro/raluca-turcan-fost-ministru-al-muncii-pensiile-speciale-presupun-13-miliarde-de-lei-pe-an-impactul-nu-e-mare-la-inceputul-lunii-septembrie-avem-jalon-in-pnrr-sa-prezentam-o-prima-varian.html

Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile iosif spunea...

Praful si pulberea sa se aleaga de ea.

CEZAR spunea...

Hoooopa l-a ajuns si pe NEACSU..??
Cine-l stie de pe Mehedinti....cunoaste !
Ce mai lupta el pentru 164...
Acum nu-i mai place CUANTUMUL AVANTAJOS?
Sa-si calculeze cit avea pe L-119...

anonim spunea...

Daca Miaela avea si un "amarat" de oskar si o indemnizatie de TO poate avea o sansa sa-l prinda din urma pe "mares" identic "M"
Ca CS vad ca are .A avut conditii "amenintatoare de viata" pe scaunul ala.Ce ti-e si cu guleratii astia.Fac sporuri din pix oricand oriunde si pentru cine trebuie
Auzi !! esti sef birou= hap!!.. si CS
Cred ca nu degeaba "M" si-a luat numele asta.Poate din respect pentru atatea "M"-uri date cu nemiluita care il ghiftuiesc
Deci generaleasa cu ditamai functia are "penzie" mai mica decat un pompier birocrat
intrat si pe usa din dos,indecent

Leon spunea...

Fara COMENTARII:
https://www.mapn.ro/cpresa/17519_generali-trecuti-in-rezerva,-la-implinirea-varstei-de-pensionare

Viorel spunea...

Victore. Păi dacă ai cunoștințe și dovezi privind afirmațiile tale, de ce nu faci tată sesizări la instituțiile abilitate ale statului pentru un control amănunțit iar cei vinovați la bulău cu specificația că pe timpul detenției să muncească în agricultură sau poate la Canalul Dunăre – București ca să-i vadă și poporul cum dau cu sapa și cu lopata. Înclin să cred că ai dreptate. În 2016 când m-am pensionat, au ieșit din system un Șef de audit și un Locțiitor de la un eșalon superior (or fi și alții, dar pe aceștia îi cunosc personal). Când s-a făcut Actualizarea în 2017, nu i-am văzut să conteste Decizia de actualizare și nici să dea în judecată CPS a MApN pentru că, știind localitățile unde locuiesc am verificat pe Portalul Tribunalelor și Curților de Apel și nu am dat de ei. Sigur pentru ei s-a aplicat metoda specificată de tine pentru că era imposibil ca un Șef de audit să nu sesizeze greșeala CPS. Deci, după cum afirmi, sunt 2 programe. Unul pentru PROȘTI și unul pentru ȘMECHERI.

Paul Puiu spunea...

Nici dupa ce s-a modificat L 223/2017 prin OUG 59/2017 si OUG 114/2018 pensiile se stabilesc in continuare fara ca sa existe norme metodologice publicate in monitorul oficial, reprezentantii caselor de pensii a MAI, MAN, SRI calculându-le dupa propriile lor reguli stabilite de ei instantele de judecata se prefac ca nu stiu, nu vad si nu aud!!! Din pacate legea in România este oarba cu adevarat!!!

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Norme metodologice de aplicare se emit numai atunci când cere legea expres.
L 223/2015 cerea expres emiterea unor norme de aplicare în cazul recalculării și actualizării pensiilor militare.

Calinmihaib12 spunea...

..da,numai că "normele de aplicare" a unei legi nu trebuie să încalce LEGILE
..: atât legea "MAMĂ" cât și LEGILE CONEXE..implicate..(în acest caz: legile salarizării militarilor)..!