Un produs Blogger.

vineri, iulie 08, 2022

Amintiți- va când mergeți la benzinărie!

21 comments

 


21 de comentarii:

Viorel spunea...

Pe timpul Imperiului Austro-Ungar românii din Ardeal oare plăteau tribut căci nu erau în Evul Mediu sau erau exploatați și subjugați chiar mai rău ca în Evul Mediu ? Să-l întreb pe Rex poate știe el de la Sylvester Stallone.

M spunea...

Vă rog frumos... Un link către sursa de informații a lui SRS că mă tot contrazic cu cineva dar nu găsesc dovezi.

Singurul link găsit arată invers: că statul român are datorii la OMV!

Eu nu pot să pun la îndoială credibilitatea lui SRS, cel condamnat în dosarul Rompetrol și fost turnător la securitate. Probabil că știe mai multe....

Negritoiu spunea...

Rambo 2021,
Chiar crezi ca stie Dincu ce este rusinea fata de cei pe care i-a amagit,fata de cei carora le-a dat speranta ca,iata,a aparut un ministru care moare de grija subordonatilor. Mai era putin si se facea cheta pentru a i se ridica statuie in fata ministerului . Nu este decat un politician,uns cu toate alifiile,pe care il doare in cot de restul oamenilor. Daca avea onoare,mandrie si respect isi dadea demisia in semn de protest si solidaritate cu cei pacaliti.

monteoru spunea...

Sunt pensionar militar ca si voi.Legea impuscatului m-a facut cu o pensie de cersetor.60% pentru 30 ani vechime de militar din media a 5 ani chipurile cei mai buni din ultimii 10 ani plus 2% pentru fiecare an peste 30 ani.Legea 164/2001 m-a facut din cersetor boier.Contributivitatea lui Basescu m-a adus iar in situatia de cersetor.Legea 223/2p15 m-a mentinut tot in pozitia de cersetor.Noroc cu cuantumul cel mai avantajos.
Intr-un ziar a aparut precum ca se preconizeaza o lege pentru pensiile militarilor si politistilor vor gravita in jurul sumei se 190o lei.Opinia civililor nu ne este favorabila.Acestia vor cu orice pret sa fim la nivelul lor.Eu unul nu sunt dispus sa mor pentru ei.Imi voi proteja pe cat imi e in putinta familia si copii mei.Restul sa le fie de bine.Nu va angrenati in discutii cu civilii fiindca riscati sa va distrugeti sistemul nervos.

Pol spunea...

Potrivit lui Cosmin Andreica, vom asista la plecări masive din Poliția Română, acolo unde deja există un deficit de personal major. Mai mult, el a afirmat că și în Armata Română vor exista plecări în masă. Andreica a punctat că nu crede că măsura se va aplica retroactiv. “Nu cred că se va aplica retroactiv. Cei care au intrat în plată cu o pensie, înseamnă un drept câștigat. Sunt mai multe decizii ale Curții Constituționale care spun că, dacă salariile pot suporta reduceri, pe anumite intervale de timp, justificat de situația economico-financiară a țării, la pensii nu se poate interveni. Dacă se va trece pe contributivitate, polițiștii, dar și militarii, vor ieși la pensie pe capete. Orice discuție care a vizat modificarea condițiilor de pensionare a determinat plecări masive din sistem. În urmă cu trei ani, pensia medie în sistemul de apărare era de 3.320 lei. Dacă se va trece pe contributivitate, se va ajunge undeva la o pensie de 1.900-2.000 de lei. Și-așa sistemul nu mai prezintă atractivitate, uitați-vă la școlile de poliție, unde au ajuns să fie 1,5 candidați pe loc, de la 6 pe loc sau chiar 9 pe loc, la Academia de Poliție”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol

Pleacă profesioniștii, vin amatorii

Potrivit lui Andreica, la primul semn de apariție iminentă a pensiilor pe bază de contributivitate, 5.000 de polițiști vor pleca imediat din sistem.”Un nou intrat în sistem este la o treime din expertiza pe care o poate avea unul care are 45-50 de ani. Iar acest lucru s-a și văzut de-a lungul timpului, prin modul în care au fost instrumentate anumite dosare, numărul de constatări, calitatea actelor procedurale, numărul de condamnări etc. Dacă ne uităm pe zona aceasta de poliție judiciară, de exemplu, sunt diferențe foarte mari între cifrele din ultimii doi ani, față de acum 10 ani. Nivelul a fost foarte mult coborât din cauză că nu mai există oameni cu experiență”, a precizat Cosmin Andreica pentru Național. Confruntându-se cu un deficit tot mai mare de personal, MAI a tot făcut încadrări directe din sursă externă în ultimi ani. Cel care a obținut un astfel de post va urma un curs de trei luni de zile inițiere în carieră, în care va avea în medie 30 de ore de drept penal și drept procesual penal. ”Acesta, ulterior, va soluționa dosare penale, iar libertatea unui om va fi în mâinile unui astfel de polițist. Este fără precedent în Europa ca această modalitate de instruire, de pregătire să ajungă la un nivel atât de scăzut. Procurorii, judecătorii, avocații trebuie să absolve facultatea de drept pentru a activa. În schimb în organele de urmărire penală avem un polițist de 20 de ani, cu niște cursuri de inițiere de 30 de ore. După această inițiere, un polițist angajat din sursă externă poate cerceta penal pe oricine”, a mai afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.
Vrn.ro

Huhu Rezea spunea...

@pol
Pe acest blog se face de râs cel care mai susține că pensiile de serviciu au un cuantum garantat in totalitate.
CCR a dispus că numai partea contributivă a pensiilor de serviciu este un drept garantat.

monteoru spunea...

Cei 50 bani sa sii bage in cur toti cei ce au hotarat in frunte cu Iohan.
Putin a zis ca e hotarat sa se bata cu NATO pana la ultimul ucrainian.El sau altul dupa el probabil ca in viitor se va bate cu NATO pana la ultimul roman.Dupa cum se manifesta ai nostri ca bravii si cu mucii pe piept muscalii vor lovi in gol .Politie si armata va fi dar va lipsi cu desavarsire.Eu inteleg contributivitate pentru viitorii pensionari din aparare,ordine publica si siguranta nationala dar cu lipsa restrictii.Adica tu stat roman vrei sa ma futi dar fara sa platesti.

Trofin spunea...

Mă miră stupizenia unor comentarii cu privire la pro sau contra contibutivității . Sunt total de acord că pentru pensionarii care au ieșit din sistem după anul 2007 este mult mai avantajos sistemul pensiilor militare de serviciu așa cum este reglementat de actuala LEGE 223/2015 cu modificările care au venit pe parcursul aplicării. Nu înțeleg de ce trebuie să plece din sistem militarii și polițiștii în situația în care o nouă lege a pensiilor militare se va axa pe principiile contributivității. Acești oameni vor spera că plecând din sistem vor beneficia de venituri mult mai mare în viața civilă și astfel vor beneficia de pensii mult mai mari ? Eu cred că sunt vise infantile. Poate o fi adevărat pentru cei de la început de drum dar cei cu mai multă experiență ... vise , vise. Pentru pensionarii în plată , soarta este dictată de sus și mai de sus. Zbaterile sunt frecții la picior de lemn. Pentru cei care mai pot lupta , fizic și intelectual , efortul trebuie dus pentru legiferarea uni sistem de pensii mixt , echivalent sistemului de pensii al magistraților.

Huhu Rezea spunea...

Trofin
👍

Cezar spunea...

In sfîrsit a aparut unul mai bun la blesteme decît CFI..SI MaKiss
Baga mare!

marvas66@yahoo.com spunea...

Oameni buni, sa nu va mai luati de pampalaul nostru pentru ca trimite politia dupa voi...acusi 30 de minute m-au cautat sa ma incorporeze...cica asa pot sa ajung si eu la pensia unui m.a.c. soldat... Ghinionul meu ca sunt in vacanta in Grecia...o sa se imbogateasca altii care au ramas in tara... Zici ca nu monitorizeaza pampalaul ce se zice despre el?... are la mana un alt LM Craiova la informatii militare... Pampalaul se razbuna ca am spus ca e prost, curva si tradator al sistemului militar.

Gicu spunea...

,,să nu dea Dumnezeu cel Sfânt,
Să vrem noi sânge nu pământ"

Gigi spunea...

Nu sunt persoana care sa abandoneze lupta în mijlocul bataliei,astfel nu m-aș mai numi militar ci un fel de fatalau ca toti care nu au trecut prin privatiunile care le-au suportat orice militar!
An de an,cei care au fost la butoane cu ajutorul asa zisilor militari care au acces prin legislativ sau prin executiv,sunt primii care ne-au tradat,asta e destul de clar,dupa ei pusderia de asa zisele forumuri,sindicate sau cum dracul le-o mai spune.Intentionat s-au impartit in zeci de forumuri,in scop de a ne tine sub control,pt.a ne dezbina.Ne-au tinut ani de zile cu aruncarea pe piata a tot felul de Plx-uri,care se vedeau chiar si din Cosmos ca sunt doar niste MIME de adormit prostimea.Lovitura de gratie data noua,
rezervistilor,va fi curând.S-a aplicat, politica pasilor marunti,a inceput BB sau BP,in 2010,a continuat numita LoV cu celebra amenintare,"Văd ei coloneii mai la toamnă",si o va desavârsi "Marile"partide care au fost desprinse din FSN-ul din '90 si ne va conduce pe noi culmi de civilizatie,pana la victoria finală! Dormiti în pace dragi camarazi,ei lucreaza pt.noi!

spiritul lui Haret spunea...

Voi aveti ideie dece se bat partidele sa ajunga la putere si in parlament?Sunt ministri care sunt si parlamentari.Deci pe langa salariul de ministru mai primeste si indemnizatia de parlamentar.Asta nu e tot.Omul este universal valabil si e si membru in multe consilii de administratie ca statul mai e proprietar.Alti bani se adauga la buzunar.Poate nu stiati dece directorii unor intreprinderi ale statului au salarii de nababi?Simplu.Membri consiliilor de administratie primesc procent din valoarea salariului directorului si ca procentul sa fie cat mai mare directorul trebuie sa aiba salariu foarte mare.La fel este si in cazul presedintilor consiliilor judetene si primarii.Asta nu e tot.Oamenii de partid din esalonul doi fac parte din asociatia generala a actionarilor. Alta plata.De unde sa mai fie bani pentru voi?Nu sunt bani.Nu se ajung si pentru plebe.Ministri,parlamentarii,presedintii consiliilor judetene si primarii au odrasle,nepoti,stranepoti,amante si astia trebuie sa manance.La patron e pe nasoale si atunci trebuie un loc caldut,bine platit eventual sa stea degeaba.Unde se poate decat la stat?Copii nostri,ai vostri nu au loc si pe cale de consecinta iau drumul pribegiei in state care apreciaza performanta.Mi s-a spus"daca ma leaga ceva de Romania sunteti voi.."
Sunt adeptul pensiei pe principiul contributivitatii.Fiecaruia dupa munca si importanta sociala a muncii dar ce te faci cu cel ce a fost obligat sa renunte la locul de munca?I-ai dat salarii compensatorii dar l-ai ars la portofel prin schimbarea legilor existente la momentul pensionarii.La asta se adauga si faptul ca alte preturi la produse si utilitati erau la momentul pensionarii si prezentul actual.Spre exemplificare.In anul de gratie 2001 salariul unui subofiter era infinit mai mare decat pensia unui general,comandant de armata.Situatia din anul de gratie 2022 nu difera prea mult.Pentru si din cauza asta sustin pensia contributiva chiar daca nu ma avantajaza..Sunt injurat consistent .Suport.

Petrut spunea...

Buna ziua , as putea sa zic cu tarie despre soldele cadrelor militare ca mereu au fost "pe contributivitate ". Intr-unul din anii din perioda 1970 - 1973 tin minte discutie in jurul meu ca pe statul de plata nu se vor mai trece sumele drept impozit pe solda caci "tot statul le da si tot la stat ajung" -asta a fost motivatia de atunci . Ar trebui cautat Ordinul referitor la sistarea evidentierii pe "fluturasul" de solda caci retin ca a existat asa ceva la cadrele militare prin la acea perioada ..Au trecut multi ani ,cei ce erau activi atunci ..nu mai pot confirma dar la Arhivele MAp.N sant sigur ca exista aceasta modificare

Huhu Rezea spunea...

kisule
Ai reținut inexact ce ți-a spus financiaristul.Doar ai trecut și d-ta prin acele vremuri.
CMZ-ul nu făcea niciun calcul al pensiilor militare. Intocmea doar Adeverința de venituri cu soldele lunare brute sau nete, după caz, din întreaga carieră și consemna în Fișa de pensie celelalte date extrase din dosarul militarului, necesare calculului cuantumului.
Cuantumul era calculat conform softului de Casa Sectorială.

Huhu Rezea spunea...

@kisule
Lasă poveștile după amintiri ale unora!
Ti-e lene să te uiți pe decizia ta din 2011 ca să vezi cine a întocmit nota de calcul a cuantumului?

valy spunea...

Militarii,până în '90 plăteau la fondul de pensii, impozitul pe soldă și pe prime, reținându-se centralizat pe unitate din fondul de salarii.

Huhu Rezea spunea...

Am repetat de sute de ori pe blog că până în anul 2001 niciun militar și niciun civil nu a plătit Cointribuție individuală pentru pensie, adică CAS.Angajatorii au plătit impozit pe fondul de salarii la bugetul de stat si de acolo veneau și banii pentru pensii și sănătate.
Cu toate asta mai apar habarniști, nu numai militari, dar și politicieni și ziariști, care spun că numai militari nu au plătit CAS.

reddog spunea...

Rambo se uită mai mult la poze de când era secretar demiurg la pecerea și când bea cocârț luat din butoaiele din hangar.

Viorel spunea...

reddog. Lui rambo2021 îi place SALEAM CU SO-IA CICĂ. UNDE ???