Un produs Blogger.

joi, iulie 07, 2022

Așa se stabilea baza de calcul potrivit Legii nr. 164/2001

74 comments

Pentru pensionarii militari mai tineri, cu dreptul de pensie deschis după anul 2010, de reținut că în baza de calcul intrau puține elemente salariale, respectiv solda de funcție, solda de grad, solda de merit, indemnizația de comandă, gradațiile, indemnizația de dispozitiv și un singur spor profesional.
Până la decizia de mai jos, datată în anul 2004, nu am mai citit că un spor se calculează din valoarea de referință  Eu nu am găsit temeiul legal al acestui calcul în L 138/1999 privind salarizarea cadrelor militare.







 

74 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

Huhu, fii mai explicit...ca să-nțeleagă și ceilalți ! Ești pe al meu "teren" ! Hai să vedem cum e !!!

M spunea...

Pentru rigoare e legea 138/1999 privind salarizarea cadrelor militare și nu legea 38 așa cum apare în text.

Cezar spunea...

Tot o MAARE HOTIE
1..UUULTIMA LUNA
2..JMECHERII CU 5 CHIAR 6 ELEMENTE DE CALCUL..TALPA ARMATEI ..3 ELEMENTE
DE AICI AU INCEPUT HOTIILE MADE MFA...

Paul Puiu spunea...

Da, dar formula calcul respectiva numai e valabila pentru ca pensiile militate actuale numai sunt calculate la 100%, fiind plafonate la la 85% din media salariilor brute si nete!!!

Brenda spunea...

La ce mai folosește, se lucrează la alta bazaconie așa că vedeți ce aflați

Lenovi spunea...

Deci până la urmă trecem sau nu pe contributivitate? Că văd pe aici că e doar o părere , o opinie, o erata, o recomandare a CE.

luchy19 spunea...

Există vreun proiect de modificare a legii pensiilor militare sau un proiect al unei noi legi a pensiilor. S a pus în dezbatere, s a încărcat pe site ul camerei senatului ori a camerei deputatilor? AĂștia, parlamentarii, au plecat în vacanță până în septembrie. Sau lucrează de acasă, nenorociți. Ori au rămas cei din comisii să coacă ceva.Vă rog să încărcați pe blog dacă găsiți ceva drafturi. Zi bună vă doresc.

M spunea...

@rambo2021

Ideea e simplă! Pe unii îi interesează mai mult pensia altora decât pensia lor!

😂 Dacă mâine s-ar da un "spor de 100% la pensie pentru toți rezerviștii care au nickname @rambo2021" vă jur pe viața mea că nu m-ar deranja absolut deloc!

Știe cineva o pensie militară dintr-o oricare altă țară de pe planeta asta care se actualizează cu solda de funcție a activilor?

Știe cineva o altă țară de pe planeta asta care la modificarea modului de calcul al pensiilor se recalculează și pensiile in plată?


Până și Grecia când a intrat în incapacitate de plată a lăsat cuantumurile pensiilor așa cum erau dar au redus din beneficiile adiacente gen pensia a 15-a și a 14-a, respectiv reducerea pensiei a 13-a.

Huhu Rezea spunea...

Denumirea de pensii speciale este una generică, nu juridică.
Juridic, nici pensiile magistraților sau grefierilor nu sunt speciale, ci pensii de serviciu.
Legea care reglementează pensiile militare de stat este din punct de vedere al teoriei dreptului o lege specială, lege care derogă de la legea cadru a pensiilor din sistenmul public, respectiv actualaLlegea 263/2010 sau viitoarea Lege 127/2019

Viorel spunea...

Nikk. Există cum să nu. Ea se numește România iar pompierii militari o merită pe deplin. Comparativ cu militarii, ei își riscă viața zi de zi. Nu este zi în care într-un oraș, comună, sat să nu existe cel puțin un incendiu. Focul este mai periculos decât inamicul afgan. Pe ăla îl poți descoperi atât pe timp de zi cât și de noapte apoi cu armamentul din dotare îl poți nimici. Focul odată porni, de cele mai multe ori distruge tot. Când îți va lua foc (,) casa, intră și scoate butelia. Ai curaj ?

Paul Puiu spunea...

https://www.national.ro/social/soc-si-groaza-doar-1-900-de-lei-pensie-pentru-politisti-se-pregatesc-iesiri-din-sistem-768291.html
Au copt bine politrucii in laboratoare pensiile militare ca sa dea dauna totala la rezervisti si in retragere!!!! Politrucii vor ca pensiile militare in urma recalcularii lor pe contributivitate sa scadă si sa ajunga la nivelul îndemnizațiilor sociale pentru ca rezervistii si in retragere au fost antrenați sa fie plini de stoicism si sa suporte toate privatiunile si umilințele politrucilor din toate guvernele!!! Va mai îmbraca cariera militara sau de politie boschetarii, ciobanii si analfabetii!!!😔🤬😡

reddog spunea...

Nikk
In Brazilia de exemplu.
Dar puteți găsi și alte exemple.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Military_Firefighters_Corps

Leo spunea...

Mircea a fost azi la MFA
Se aude de acolo că "treburli nu merge bine...."

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
"LUPUL spunea...

Aasta-i Fisa de Pensie a lui @Călinmihaib
Dar unde ai lucrat domnule în munți de ți-au făcut în anul 2004 fisa de pensie scrisă OLOGRAF
toate datele trebuiau introduse în formatul din calculator la personal iar apoi la financiar .
Si ce nu este clar acolo ??? totul este consemnat conform legii ."

"8 iulie 2022, 12:53"
ÎNCHEIAT CITATUL,

LUPULE:
.."pune mâna pe carte"..adică legile: 138/1999 și 164/2001, ca să VEZI și să ÎNȚELEGI..că NU E TOTUL "conform legii"..!!

1..Am lucrat la o BRIGADĂ MECANIZATĂ..
2. FIȘA DE PENSIE.= așa cum o vezi,e un formular tipizat,completat..manual!
(asta e problema ta..?, te pierzi în lucruri neesențiale și nerelevante.. "în chestiune"..!).
3.ESENȚIALUL din FIȘĂ..este ÎNCĂLCAREA ..LEGII 138/1999 (..!),așa cum rezultă din sublinierile colorate, scurtele comentarii..și CALCULELE LEGALE de pe marginea dreaptă a FIȘEI DE PENSIE..!
Pe scurt:
SPORUL de la litera "c"=CARE INTRĂ ÎN STRUCTURA LEGALĂ a SOLDEI DE FUNCȚIE A MEDICILOR MILITARI e CALCULAT GREȘIT.!
COEFICIENTUL: "0,10" = MULTIPLICĂ, adică ÎNMULȚEȘTE COEFICIENTUL DE IERAR HIZARE A SOLDEI DE FUNCȚIE a unui LT.COLONEL = 2,90 (=în cazul meu), devenind COEFICIENTUL DE IERARHIZARE A SOLDEI DE FUNCȚIE a UNUI LT.COLONEL= MEDIC..MILITAR = 3,19..!, adică:
2,90 X 0,10= 0,29 + = 3,19 =LEGAL..!
2,90 + 0,10=..........3,00 =ILEGAL.!
CPS/MApN..A ÎNCĂLCAT LEGEA 138/1999 înmulțind DELIBERAT ERONAT coeficientu l: "0,10" cu..VRS= Valoarea de Referin ță Sectorială (!), în loc să calculeze CORECT, LEGAL=ÎNMULȚIND SUMA SOLDEI DE FUNCȚIE =de la lit. "b" cu "10 %".., așa cum se vede în poză/pe marginea dreaptă..!;
ÎN PLUS: la calculul DELIBERAT greșit, .."a mai plusat"..FURÂND și cei 60 de lei ROL ( dacă nu greșesc: vreo 0,6 BANI ACTUALI..!),deși LEGEA..ROTUNJEA ..suma un favoarea militarului..!
(..ai sesizat diferența..??); dacă..da, e..OK..!, dacă nu, îmi pare rău..pt.tine..!

Huhu Rezea spunea...

Puiu
La acel natâng articol din Național am scris următorul comentariu:

”Un articol complet habarnist din punct de vedere juridic si destabilizator pentru cei care dau crezare unor asemenea zvonuri.
CCR si CEDO au stabilit ca este garantat dreptul de pensie nu si cuantumul ei
Așa că.... nu mai incitati politistii să păraseasca sistemul ca, daca se va aplica contributivitatea, vor avea garantat doar pensia calculată contributiv. Li se va taia pentru viitor partea care depășește cuantumul contributiv.
CCR a precizat ca doar cuantumul contributiv al pensiilor de serviciu, inclusi ale magistraâilor, este un drept câștigat, nu si partea care depăseste acest cuantum. Partea necontributivă se acorda de stat doar in limita posibilitaților.
Soluția este să rămână în activitate pentru a-și mări pensia contributivă ce va să fie introdusă potrivit PNRR.”


reddog spunea...

Rambo a băut alcool furat din butoaie, a luat ajutoare și acum e tare in plisc.
Plus că a fost și secretar demiurg la pecerea și era și sifon la Secu.
Cezar nu era sifon dar nu-și plătea ratele la CAR.
A luat și ajutoare la fel ca Rambo.
Ambii vor să aibă pensie din 5 cifre ca Anaconda.

Brenda spunea...

Și cei în plată după legea 263 ce fac?

Leo spunea...

În acest moment NU este luată decizia politică despre ce fel de lege (pe principiul contributivității întegrat în sistemul / sau pe lege o specială ) vor avea militarii/polițiștii.
NU SE ȘTIE ACUM.
Vom afla prin toamnă !
Până atunci TERAPIE DE GRUP.

Nico.tnt spunea...

Au bagat pensia la BRD!

Viorel spunea...

Nikk. Nici 75% dintre politicieni sau guvernanți nu au nimic în comun cu politica sau guvernarea (despre cele 18 milioane de vaccinuri se mai știe ceva, cine le plătește ?) și cu toate acestea cum ne prind cum ne-o trag din toate pozițiile prin diferite legi, OU, HG, etc., marea majoritate idioate (am hotărât să scădem prețul la carburanți cu 1 felie pâine=50 de bani). Serioasă hotărâre, nu ? Indexăm pensile cu 2,6% dar plătiți 10% CASS ce trece peste 4.000 lei. Iese pe „plus” pensionarul, nu ? Eliminăm inechitățile dar vă trecem pe contributivitate prin scăderea pensiei. Corect, nu ? Dar de ce tu stat român când am terminat Școala Militară în 1983 nu ai avut o lege care să-mi rețină contribuția la stat iar acum să-mi fie indiferent ce lege a pensiilor militare mai inventezi ?

reddog spunea...

Nikk
Asta e altceva.
Dvs ați pus o intrebare și ați primit un răspuns.
Puteați spune așa de la început.

reddog spunea...

Rambo
Unii dintre noi poate mai avem treabă cu Brazilia.
Poate vrem sa vedem niste camarade militare arma pompieri pe plaja Copacabana.

Huhu Rezea spunea...

Pensiile militare de sta nu sunt pensii speciale dar sunt reglementate de o lege specială derogatorie de la legea cadru a pensiilor din sistemul public.
Orice altă abordare este o încercare de manipulare pentru păstrarea situației actuale inadmisibile din sistemul pensiilor militare.
Cine dorește să nu se schimbe nimic?
Cei care cred că l-au prins pe Cel de Sus pentru că au fost contemporani la pensionare cu generalul care și-a construit mediatic titlul de erou în teatrele de operațiuni.

Leo spunea...

Sile , face oleacă de MIMĂ și creșește vizibilitate cu ea.
În rest NIMIC.
AMR 5 luni

2022 spunea...

Am aflaaat!!Este incurcata rau!!O noua lege se va aplica doar la cei care se vor pensiona pe viitor,lor li se va aplica principiul contributivitatii la care se va adauga insa si o indemnizatie pentru activitatea militara!!!Militarii deja pensionati raman cu pensiile pe cale le au,dupa legile actuale!!La acestia nu se mai face nimic retroactiv cu recalculari pe noi legi si alte ghidusii!!!La cei deja pensionati se face o corectie si se introduce un plafon minim al pensiei,dar si unul maxim.Plafonul minim se stabileste dupa un proiect de lege deja aruncat prin parlament!!Plafonul maxim este comparat cu plafonul maxim al pensiilor celor care se vor pensiona in viitor!!Cine depaseste,i se taie din pensie!!Au aparut in presa si estimari care va fi pensia contributiva medie la militari si politisti:1900-2000 lei!!!La acesta urmand sa se adauge indemnizatia pentru serviciul militar!!
https://www.national.ro/social/soc-si-groaza-doar-1-900-de-lei-pensie-pentru-politisti-se-pregatesc-iesiri-din-sistem-768291.html

Viorel spunea...

rambo2021. MUCLES sau MUKLES pentru că doarme Rex. Noi suntem saltimbaci rătăciți, tu însă behăi pe blog ca o oaie rătăcită. Am vrut să spun berbec cu țâțe. Păstrează-ți remarcile pentru tine că te mănâncă REDDOG. Nu mai vorbesc de LUP.

Brenda spunea...

Orice lege se aplica pe viitor nu reactivează, pentru actuali deja sânt plătiți încă din 2011 pe lege contributivă aci este problema dar ceva trebui e sa se termine odată...,,MAI SĂPAȚI.

Huhu Rezea spunea...

@20 22
Informațiile sunt credibile până la gogoriâa vehiculată de ziarul Național prin credula Marcu, cum că pensia medie contributivă la militari ar fi de 1900 lei, ceea ce ar corespunde unui PMA de 1,20.
Cât de bătut în cap ai putea să fii ca să crezi că media punctajului pentru militari ar putea fi 1,20?

anonim spunea...

@2022
Si daca postai Vechiul Testament si tot era mai nou decat tampenia din ziar.
Deci: Buna dimineata!! acum seara

anonim spunea...

@ram_bo*
Ce-ai toar'su BOB al PCR ! Te-ai trezit din betivaneala?
Schelalaie "la alta masa"...poate primesti ceva resturi...
Incearca si cu sefia la scara de bloc daca la partidul ala de "pacienti Sapoca" nu ti-a mers.Poate pui botu la ceva maruntis...cauta ceva tip Postelnicu ca tot erati prieteni pe linie de partid

Huhu Rezea spunea...

National a cenzurat replica pe care am dat-o neprofesionistului articol semnat de Claudia Marcu.

Viorel spunea...

Păi el a fost secretar BOB ? Eu credeam (după spusele lui) că a fost parașut(ist)ă, elicopterist, avionic, pianist, nicidecul papaciochist.

Calinmihaib12 spunea...

Lupule:
1.gândești cu.."defect": la mintea ta, dacă semnezi o FIȘĂ DE PENSIE..cu calcule DELIBERAT eronate, cei care au greșit=adică CONTABILII: UM..și ai CASEI DE PENSII a MApN..NU AU NICI O VINĂ..?,sau altfel spus,semnătura mea ii absolvă de TICĂLOȘIE, FURT și ÎNCĂLCAREA FLAGRANTĂ a LEGII..?; sau ,ORICE ANGAJAT al STATULUI..AR TREBUI= după mintea ta: = SĂ SUSPECTEZE STATUL
..că îl fură..din SALARII și PENSII..?
Ai văzut poza a 2-a: cu Partea a.....
completată de Secția pensii a Dir.Fin. -Contabile = care a "PRELUAT"= IDENTIC SOLDA LUNARĂ BRUTĂ-BAZĂ DE CALCUL =ERO NAT = a PENSIEI..și A VALIDAT: FURTUL, ILEGALITATEA, TICĂLOȘIA..?; ți-ai pus, vreo clipă măcar,întrebarea:..CE ROST ARE ACEASTĂ PARTE A FIȘEI DE PENSIE (..din pagina a 6-a)..?
2.FIȘA DE PENSIE a fost întocmită: PARTEA.."PAȘAPORTALĂ"= adică partea completată de biroul personal= înainte de trecerea mea în rezervă și desfiin țarea unității mele,iar PARTEA CONTABI LĂ a fost completată = după trecerea mea în rezervă,adică după vreo 2 săptă mâni:de către unitatea militară care a fost însărcinată să finalizeze dosarul de pensionare..!,apoi am fost chemat la acea UM să semnez FIȘA DE PENSIE..
cu SOLDA LUNARĂ BRUTĂ BAZĂ DE CALCUL. stabilită..DELIBERAT ERONAT.., FIȘĂ DE PENSIE..cuprinsă într-un DOSAR..!, astfel că eu ,pur și simplu nu am văzut partea dinspre "Cotor" a FIȘEI respective..! Oricum: TOATE SOLDELE LUNARE STABILITE în baza legii 138 din
1999..au fost DELIBERAT CALCULATE.. EROMAT = ÎN ACEST MOD TICĂLOS=începând din dec. 1999..și PÂNĂ în PREZENT..!

Leo spunea...

INFO de la Coarnă și Păscuț ....
https://www.national.ro/social/vesti-naucitoare-pentru-politisti-pensiile-militare-scad-cu-40-756625.html

Leo spunea...

Ce o fi pățit Flavius că nu mai scrie nimic, iar fără comentariile lui , blogul e pustiu ca să-l parafrazez pe Bahus.
Flavius, unde ești ca să ne mai spui ceva de pe la BM și UE.................

Huhu Rezea spunea...

Flavius nu are Wi-FI la noul apartament.

CEZAR spunea...

CFI...fara tine viata e pusiu !!!
Un telefon...cu date mobile la purtator pui FB..si s-a rezolvat
Stai in park si postezi....

Huhu Rezea spunea...

kișule
MApN-ului îi va conveni să se treacă pe contributivitate.
Din alocația bugetară pentru apărare de 2,5% va păîti pentru pensii militare doar partea necontributivă.

Viorel spunea...

Lasă gargara și dormi liniștit. Știe domnul Coarnă cât știe și femeia de serviciu de la primăria din Sadova. Ieri pe toate TV. era publicat precum că anul acesta pensiile nu se mai majorează (au stabelit politrucuii), astăzi aceleași TV. pe burtieră scrie că se fac simulări privind majorarea pensiilor din toamnă.

Paul Puiu spunea...

Huhule, care a fost efortul statului ,,in functie de posibilitățile financiare’’ din ultimii 10 ani???? Daca pentru tine recalcularea pe contributivitate a pensiilor militare, dupa ce au mai fost si plafonate la 65% din media salariilor brute si nete si abrogata actualizarea, o consideri benefică pentru rezervisti si in retragere, cu toate ca scopul sau tendința politrucilor este numai de scadere sau diminuare a cuantumului pensiilor militare, inseamna ca atunci cand o sa ajungem toti sa luam indemnizatii sau ajutoare sociale in loc de pensii, atunci probabil o sa intelegi si tu cu adevarat realitatea!!! Nu le trebuie activilor sa apeleze la un traducator autorizat ca sa-i faca sa inteleaga ca o cariera militara sau de politie numai reprezinta in viitor o varianta buna pentru tineret!!!! Oare cei care sunt in prezent activi nu vad marele beneficii pe care le ofera sistemul, oare ce crezi Huhule in conditiile si contextul actual e nevoie sa le sugereze Tache printr-un simplu articol ca sa părăsească sistemul, oare ei nu vad si percep realitatea ca viitorul lor ca fi sumbru la fel ca cel al rezervistilor si in retragere!!! Huhule tu crezi ca contributivitatea va identică cu cea din 2011, te înșeli pentru ca acuma politrucii sunt si mai flamanzi ca atunci pentru ca deficitul bugetar de acum este de 10 ori mai mare ca atunci!!!!! Huhule tu nu vezi ca de fiecare data cand tara este in criza financiara se leagă de pensiile militare si nu de cele ale magistratilor, etc?????

2022 spunea...

Ce sa mai!!!Legat de PNRR si pensii,snt doua mari inadvertente!!!Nu bate alocarea de 9,4% din PIB asumata de Romania prin PNRR,cu afirmatiile ministrului Budai care spune negru pe alb ca legea 127/2019 a fost construita pe o alocare bugetara de 11,7% din PIB!!Ce inseamna asta?!Ca asumarea de 9,4% din PIB nu a fost facuta de fostul guvern pe baza cerintelor legii 127/2019,ci fie pe baza algoritmului din legea 263/2010,fie pe baza unui proiect de lege noua asemanatoare cu legea 263/2010!!!Este foarte clar ca daca ramane procentul de 9,4%,nu se poate aplica legea 127/2019,nici la civilii de acum,daramite sa mai fe trecuti si militarii pe contributivitate!!!Daca ar fi trecute si pensiile speciale pe contributivitate,alocarea bugetara s-ar ridica undeva la 13,2% din PIB!!!Iar CE a stabilit cu Romania doar 9,4% din PIB!!!Incadrate toate pensiile in 9,4% inseamna nu numai lovirea pensiilor speciale,ci si scaderea actualelor pensii contributive (prin inghetare,prororagei de legi etc.) stabilite in baza legii 127/2019!!

O a doua inadvertenta rezulta tot din afirmatiile ministrului Budai!!!9,4% este o propunere venita clar din interiorul Romaniei si doar aprobata de CE!!!Pentru ca celelalte state UE au plafon mediu de pensii de 12,5%-13%!!!Iar CE nu poate impune statelor un plafon diferentiat pentru plata pensiilor!!!Ci eventual doar un plafon fix pentru totalul cheltuielilor bugetare!!!Cum face fiecare stat sa se incadreze in plafonul general,ca taie de la pensii,inarmare,invatamant,biserici,gravide,investitii sau de la ong-urile stil lgbtqi sau din fondurile alocate de la buget pentru sustinerea partidelor,este treaba fiecarui stat in parte!!!Prin urmare,legat de pensii CE a bagat in PNRR ce i-a propus fostul guvern,respectiv 9,4% si nu a impus CE 9,4%!!!!Fiind clar ca fostul guvern a redus plafonul bugetului de pensii,in favoarea altor cheltuieli bugetare dedicate!!!

O ultima observatie!!!Conform ultimei declaratii a lui Budai,cica nu va semna PNRR pe pensii,dar cu inflexiuni!!Cica nu va semna aplicarea in niciun caz aplicarea pe 70 ani!!!Ce inseamna asta?!!Ca pozeaza in baiat bun ca nu semneaza pe 70 ani,dar semneaza acolo macar pentru 5-10-20 ani!!!Suficient cat sa zguduie pensiile speciale actuale si sa tina pe linia de plutire cateva generatii pensionate pe legea 127/2019!!!Adica,individul tradeaza si el,dar cu inflexiuni!!

A se vedea negru pe alb mai jos https://www.bursa.ro/marius-budai-voi-propune-eliminarea-procentului-din-pnrr-pentru-pensii-06595645

2022 spunea...

@Huhu Rezea!!Da,asa este!!Daca pensiile militarilor sunt trecute pe contributivitate,din alocarea de 2,5% MApN va plati doar partea necontributiva!!Iar ce ramane in plus se paseaza in vistieria americana pentru achizitia de F35!!!Aceasta este miscarea clar!!!Iar miscarea perfecta este ca MApN sa achite partile necontributive din pensii doar la cei care se vor pensiona in viitor!!!Scapand de noi cei deja pensionati!!!Este extrem de posibil tinand cont ca va da la pace cum ca activii din MApN vor plati contributii direct la sistemul public,in schimb sistemul public sa achite pensiile la cei deja pensionati!!Si atunci,nici ministerul,nici fondul public nu pierd nimic,ba din contra iese pe plus sistemul public!!

Leo spunea...

T2
Atît pe l 127 ,cât și pe noua lege care va fi pe contributivitate , nu mai contează numitorul ci doar NUMĂRUL TOTAL DE PUNCTE care va fi înmulțit cu o valoare de referință care va fi dată de o formulă.
De aceea , dacă pensiile militare vor fi pe contributivitate , lor li se mai adaugă o indemnizație , așa cum ai spus și tu mai înainte și cum am auzit și eu din alte surse.
Problema este că , dacă se vor calcula pe contributivitate , multe pensii militare îndeosebi ale celor pensionați înainte de 2000 vor crește și vor fi necesare fonduri.

Viorel spunea...

2022. Unde scrie că PNRR este stabilit pe 70 de ani. Poate 50 ai vrut să spui. Ai confundat 2070 cu 70.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Va fi totuși un numitor pentru calculul valorii punctului de referință.
Raportul va avea la numărător valoarea unui punct de pensie iar la numitor nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute în legislatia anterioară.
Dacă nivelul minim a fost 20 ani și nivelul maxim a fost 35 ani, se deduce că nivelul mediu ar fi 27,5 ani.
Anul acesta ar avea valoarea de 1586:27,5=57,65 lei
La această valoare a punctului de referință mie mi-ar crește pensia brută contributivă cu 1300 lei, la care s-ar mai adăuga și partea necontributivă.
Creșterile pe contributivitate vor fi suportate de la Fondul de pensii nu de la bugetul instituțiilor militare.

Huhu Rezea spunea...

@kișule,kișule
Te-a cam molipsit Oiescu și pe tine!

Calinmihaib12 spunea...

Rambo "2021":
(15:01'/09.06.a.c.)
1..povești..,povești..pt..."proști"..!
..ar fi amuzantă/sau nu povestea cu "raiul" și.."experimentele pe maimuțe"
,dar,eu plusez și te întreb:..dar dacă extratereștrii..s-au "inserat" ELE DIRECT..în "maimuțele" noastre(..!..?)
și, de câteva mii de ani..au făcut.. ISTORIA știută și neștiută a TERREI..?
2...și textul, te citez:

"..Acuma au adus trupe straine cica pentru lupta cu rusul ,rus cu care noi colaboram, facusem pace si castigam economic, dar ce sa facem daca ''pohta ce-o pohtesc miliardarii americani'' este cu totul alta rezulta ca dusmanii lor , obligatoriu vor fi si dusmanii nostri...colonie, slugi, vasali, ''alesi'' pe spranceana cei mai docili, umili si...prosti/incapabili.

9 iulie 2022, 15:01"

Încheiat CITATUL,

..îmi pare rău pt.tine, dar sunt..pur și simplu:.."fantaziile" tale, fără nici un suport FAPTIC REAL,ISTORIC.. etc.; despre ce "PACE" și (bunăstare a unor privilegiați..!) CÂȘTIG ECONOMIC vorbesti..?, când vedem ACUM (=și ATUNCI..!)..cam pe ce "poziție"..STĂM ÎN TOATE STATISTICILE europene = cam ULTIMUL sau PENULTIMUL LOC..!

luchy19 spunea...

Nu vă luați de Viorel. Este autosuficient, le știe pe toate, nu greșește, este și servil....multe calități!

Viorel spunea...

luchy19. Îi fi și tu vreun fel de șmecheraș cârcotaș fără dantură dar cu caș la gură. Citește toate comentariile mele și arată-mi din care rezultă că eu aș fi servil (servil=slugarnic, lingușitor, supus / să ți-o trag eu puțin sus, luchy19 intrus). Nu știu cine pixul meu ești pentru că nu prea ți-am văzut / citit comentarii pentru a-mi face o părere despre tine. Totuși, pentru că ai intrat ca musca sub coada vacii consider că ești (autosuficient, vorba ta) un fel de Aurică Geamantan. Notă: Aurică Geamantan=autosuficient=citește conținutul linkului: https://www.mesagerulsfantulanton.com/content/autosuficienta-un-alt-fel-de-mandrie-sau-imaturitate-infatuata

Sorin spunea...

@huhu, 9.07 14...
Tipul acesta de calcul a fost generat în perioada lui Vasilescu Olguta. Numitorul era 25, stabilit arbitrar și nu ca o medie. Tot atunci, la numărător urma sa fie 1875 dacă nu greșesc, ca promisiune electorala, astfel ca rezultatul era 75.
75 urma sa fie înmulțit cu numărul de puncte total rezultând brutul pensiei.
Numitorul 25 a fost gândit pentru a elimina inechitati între generații de pensionari din aceeași structura dar și pentru a nu dezavantaja pe cei cu limita de vârstă de pensionare de 45 ani (balerini, sportivi...) sau de 55 la militari, mineri, etc. Cel puțin astea au fost câteva din explicațiile lui Vasilescu.
Unde atzi găsit numitorul ca medie?

M spunea...

Că a venit vorba de Cartea de Identitate

Să mulțumiți tot USR că nu mai scrie "sex" cu cele două variante: masculin sau feminin cu de acum scrie "gen" ca să încapă și "neutru".

Doamna chestor Alexe a făcut criză că dacă nu ne aliniem la cerințele neo-marxiste privind transgenderii și non-binarii atunci USR iese de la guvernare.

Cam așa au jucat și cu PNRR-ul.

Nemo spunea...

Ca valoare suntem peste armata SUA ,avem peste 10000 de generali,colonei fără număr,soldați mai deloc.

Nemo spunea...

Un general în caz de mobilare,mănâncă 100 de soldați pe pâine,de asta au și burdihanurile mari.

reddog spunea...

Doamna gl* Anaconda nu are burta dar îl înghite cu pene cu tot pe Rambo la o adică.
Și pe Cezar.

Huhu Rezea spunea...

@Sorin
Legea prevedea nivelul mediu al stagiului complet reglementat in legislatia anterioara.
Dacă în Anexa 5 a L 263/2010 stagiul minim era de 20 ani iar stagiul maxim era 35 ani, nivelul mediu este 27,5 ani.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT
"LUPULspunea..."
..........
"REPET = eu ți-o luam pe toată .
Dacă "EU ÎȚI COMUNIC UNDE UIGRȘIT" asta nu îți dă dreptul să mă ei la sulă pe mine de indiferența ta.
Tratează adevărul ca pe o învățătură de minte .
Fă raport la CPS a MApN și dacă nu iți spune ,tot ce ți-am spus eu țți dau dreptul să te caci în gura mea ,până atunci nu mai da public cât de slab ai fost că te DESCALIFICI ,dacă ai mai fost și medic
hahahhahahhahh
hahahhahhhhaa

"9 iulie 2022, 10:29"

ÎNCHEIAT CITATUL,

1.Lăsând..la o parte lipsa de bun simț
și vulgaritatea..care irumpe..NEJUSTI FICAT= din tine, mai ales că eu nu te-am "AGRESAT"+ "JIGNIT" cu nimic..! (a-i spune cuiva..chiar și unui DOCTOR DO CENT..că "face/are un defect de gândi re", nu e o jignire, ci e o REALITATE care rezultă din ceea ce exprimă perso ana respectivă..ÎN DISCORDANȚĂ..cu REALITATEA OBIECTIVĂ..!), CONFIRMA CĂ NU AM GRESIT ÎN..EVALUAREA MODULUI TĂU de..GÂNDIRE..!
2. În citat am subliniat..cu MAJUSCULE .."eroarea" ta: DE GÂNDIRE: TU =TROLUL ,NU MI-AI COMUNICAT..NIMIC, ci doar AI repetat ceea ce e scris și..am scris.. în FIȘA DE PENSIE (a mea..!),publicată pe blog..!
În plus, greșești(într-un comentariu anterior= 20:53'/08.iulie)și când spui că SOLDA DE GRAD..nu se rotunjeste!?; ți-am spus(în 08 iulie,16:53') SĂ PUI MÂNA PE CARTE= adică pe LEGILE de SALA RIZARE și PENSII, mai aproape: în art. 120/lg.223//2015 în care scrie limpede că,la stabilire, pensia se rotunjeste din leu în leu..!
3...și, în final,..nu era vorba de "indiferența" mea în oct.2004,când am semnat FIȘA DE PENSIE, ci,mai degrabă, era vorba de "neștiința" mea într-ale ..INTERPRETĂRII MODULUI de APLICARE în CALCUL..a acelui nenorocit de coeficie nt = "0,10",și atât și nimic mai mult!
..Cât privește SOLDELELE COMPENSATORII
, eu nu știam în oct.2004, la semnarea FIȘEI DE PENSIE= suma care ar fi urmat să o primesc..prin luna februarie sau martie a anului următor,adică în 2005,
iar.."petrecerile"..de care vorbesti= nici pomeneală (..!), ele sunt numai în..imaginația ta, fără supărare..!

Viorel spunea...

ATENȚUNE, ATENTIUNE 08 IULIE 2022, 18:36
rambo2021. MUCLES sau MUKLES cu informațiile tale false pentru a te da (ești) rotund pentru că doarme Rex.
Dispar aceste pensii din România?! Anunțul făcut în direct la TV: „NU au contribuit niciodată cu nimic”.
Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a făcut anunțul momentului pentru pensionarii militari. Conform judecătorului, militarii „nu au contribuit cu nimic la pensie”, în sensul că nu se poate discuta despre desființarea pensiilor de serviciu, din simplu motiv că nu există contributivitate. De asemenea, nici desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu se poate face, pentru că nu au fost respectate mai multe termene.
1. Informația momentului pentru acești pensionari! „Nu au contribuit niciodată cu nimic”
Mai precis, cunoscutul judecător a vorbit în ziua de joi, 7 iulie, despre pensiile speciale ale militarilor, dar și supraimpozitarea acestora.
2. „Partea necontributivă… Militarii nu au contribuit niciodată la pensii. Cu ăștia ce faci? Unde îi duci cu pensia? Și unde-i baza lor contributivă? În general în lume militarii nu contribuie la pensii. Deci ei nu au contribuit cu nimic la pensie”, a declarat Augustin Zegrean pentru B1 TV.
3. Legat de pensiile speciale ale parlamentarilor, respectiv eliminarea acestora, Augustin Zegrean susține că judecătorii CCR nici măcar nu au discutat legea pe fond, pentru că nu a existat un aviz din partea Consiliului Legislativ și nu au fost respectate mai multe termene.
4. Autoritățile lucrează la o nouă lege a pensiilor.
5. De asemenea, jurnalistul Radu Tudor a scris anterior într-o postare realizată pe blogul său, citând surse Economedia, că autoritățile lucrează în momentul de față la o nouă lege a pensiilor, împreună cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, ca parte a reformelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Noua lege va merge strict pe criteriul contributivității. În cadrul reformei, statul a introdus toate pensiile bazate pe contributivitate, dar și toate pensiile speciale în afară de cele ale militarilor.
https://www.capital.ro/dispar-aceste-pensii-din-romania-anuntul-facut-in-direct-la-tv-nu-au-contribuit-niciodata-cu-nimic.html

M spunea...

@Viorel

O singură observație:

Economedia = Tăpălagă = USR = introducerea pensiilor militare în PNRR.

Deci, pentru mine cel puțin, ce spune Tăpălagă este ori egal cu zero ori punctul de vedere al USR deci tot egal cu zero.

Dacă observați toată vâjâiala asta cu "CE a subliniat introducerea pensiilor militare în noua lege a pensiilor conform PNRR" este doar o ciorbă reîncălzită. Totul pleacă de la reprezentanța CE la București care a dat de capul ei o erată la PNRR când și-au dat seama USR-iștii de ce gogomănie a făcut Ghinea Slinosul trecând în PNRR "desființarea celor 6 pensii speciale" (pensiile militare fiind ale 7-lea).

anonim spunea...

Cf postarii de la ora 20:19 "cineva" va fi tare suparat
Ce zici Huhu? 😉

Huhu Rezea spunea...

Precizarea CE privind pensiile militare introduse în PNRR a fost întărită și de ministrul Budăi. Acesta a precizat că a invitat și reprezentanții MApN , MAI și SRI în Comitetul interministerial de redactare a proiectului privind pensiile.

M spunea...

@Huhu Rezea

Pentru că și PSD vrea asta. "Precizarea" este ZERO din punct de vedere legal pentru că ea vine de la o singură parte (CE). Mâine CE poate să vină cu o "precizare" care să spună că pensiile sa nu depășească 5%.

Vă repet, "soluția" vă fi scoaterea pensiilor militare din PNRR, ceea ce va crea spațiul bugetar pentru creșterea pensiilor civile și, în același timp, posibilitatea de a echilibra pensiile militare.

PSD daca asta = PSD eroul pensionarilor

M spunea...

@Huhu

Am uitat!

Unde a zis Budăi că i-a chemat pe cei de la MApN, MAI și SRI?

Eu cred că numai Tăpălagă a zis asta!

Viorel spunea...

Suparat, suparat sunt
Doamne numai suparat
Mult necaz este in jur multa minciuna
Iar seaduna norii a furtuna
Suparat, suparat sunt
Doamne numai suparat
Că akord75 s-a îmbătat
Iar seaduna norii a furtuna
Poate-i pune Ciucă un cep la gură

Calinmihaib12 spunea...

"CC al PCR":
1...știu unde am fost furat,fără să fie nevoie să-mi spună cineva (fără supărare..!; ..nu ați observat asta din FIȘA DE PENSIE,în care..adnotările colorate și calculele de pe margine.. sunt scrise de mine..?).
2.Nu confund..NIMIC..!; LEGEA CONTABI LITĂȚII se referă la ALTE TIPURI de CALCULE..,nu la calcule prevăzute de LEGI SPECIALE: cum sunt LEGILE de SALARIZARE și PENSIE,care așa cum arăt mai jos, prevăd expres cum se fac "ROTUNJIRILE" (!),..etc.
3.SUNTEȚI "ÎN CONFLICT" cu: REALITATEA
..și LEGILE (fără supărare..!?):
=LEGEA 164/2001 care spune clar: în art.86 că la stabilire, PENSIA SE.. "ROTUNJEȘTE"(!) din 1.000 de lei în 1.000 în favoarea beneficiarului..!(=adică fiecare element salarial al soldei lunare bază de calcul din FIȘA de PENSIE, ..la calcul,se "rotunjește"(!)..la 1.000 de lei în favoarea beneficiarului..!).
=LEGEA 223/2015,art.120 care spune că la stabilire, pensiile se "ROTUNJESC"! din leu în leu în favoarea beneficiaru lui..!( identic..că mai sus..!).
= QED=...!
Vedeți DECIZIILE DE RECALCULARE și ACTUALIZARE emise după 01.01.2016 și veți avea "surpriza"..să constatați că regula de rotunjire de care pomeniți.. NU E "VALABILĂ", adică SOLDELE DE GRAD sunt rotunjite în favoarea pensionaru lui astfel:
•COLONEL:1,80x197,3387=355,20=356LEI❗
•LT.COL.:1,70X197,3387=335,47=336LEI❗
•...etc...= QED =...!
3.Ei bine, știu și.."rolul" acelor
"ștampile"..,(doar scrie..pe ele..!).

Leo spunea...

Budăi a înțeles cam greu sau s-a prefăcut că nu înțelege că MMSS și el sunt coordonatorii și responsabilii din partea guvernului pt. îndeplinirea REFORMEI 6 cu cele 6 JALOANE din PNRR. Eu cred că și jalbele lui Flavius la UE / BM și timening-ul de implementare al jaloanelor au venit pe feed back către sistem , ca să ia în serios reforma pensiilor.
Dottore este marea piedicâ și marele pericol.

CEZAR spunea...

HAI..HAI....DREPTATE PINA LA CAPAT !!
VIUREL SI M-ares..2 OSKARURI DE CACIULA !
"Huhu Rezea spunea...
Precizarea CE privind pensiile militare introduse în PNRR a fost întărită și de ministrul Budăi. Acesta a precizat că a invitat și reprezentanții MApN , MAI și SRI în Comitetul interministerial de redactare a proiectului privind pensiile."

magda spunea...

Terapie de grup cat cuprinde...ia luati de aici ,cu sau fara paine.
1.Cica PNRR nu se poate renegocia la capitolul pensii...aia scrie,aia se face.Buuuun/ Unde scrie de pensiile militare? Nicaieri,asadar... Imi pare rau....PNRR nu se poate renegocia pe pensii parca asta era placa. Deci,verba volant SCRIPTA MANENT/tata 1,tata 2 ...ecler?
2.De ce nu se mareste punctul de pensie pt ca nu-i asa spatiu fiscal ar mai fi chiar bine pana la 9,4% din PIB? Specialistii spun ca punctul de pensie ar putea sari sari lejer de 2 si ceva....daca s-ar dori.Dar ce sa vezi...nu e momentul acum.Cam cati tre sa mai moara?
3.Chestia cu procentul din PIB alocat pensiilor stiti de ce ii supara mult mai ales pe cei din pesede? Pentru ca nu mai au spatiu lejer de furat( pai vine acusica campania de alea,de alea)Dar stiti ce au facut si ce fac in continuare PSD,PNL,de fapt oricine vine la guvernare? Umfla pib-ul fratilor si astfel 9,4% dintr-un pib marit inseamna evident bani mai multi.Desigur,ulterior cu ocazia rectificarilor de buget,se mai ia de colo,de colea....dar daca vrei sa faci ceva tot faci.Doar asta fac de ani si ani...
4.Chestia cu contributivitatea individuala e buna dar fix de la cei ce intra acum intr-un fel sau altul in sistemul de aparare si ordine publica.( stiti bine la ce si la cine ma refer).Daca pensiile militare ...care sunt necontributive in mod individual...sunt nedrepte,nesimtite,etc atunci cum mama naibii le facem contributive,tot printr-o scamatorie,tot printr-o nedreptate? Hai guvernule tembel ,uita-te in ograda oricarui stat NATO CU EXPERIENTA IN DOMENIU,aplica ad literam legislatia respectivului stat si o sa vedeti ca nu faceti.... nici un plagiat. Parol bre?

Viorel spunea...

Ave Cezar NETERMINATUL. Tu vorbești. Ți-am mai spus. Mă doare în trișcă. Am ieșit la pensie la 55 ani de viață, 36 de ani Vechime în serviciu și 51 de ani Vechime cumulată GAZ-ist cu ea culcată, de la multă băutură și cu biberonu-n gură.

Huhu Rezea spunea...

Stelică
Pe vremurile acelea nu era blogul Huhurez!🤣
Călin s-a documentat citind blogul.

Calinmihaib12 spunea...

CC al PCR:
(alias:"Stelică)
În 2006 a fost o INDEXARE de 5 % a VRS :de la 180,6437=la 189,6759 lei și nu o "actualizare" adevărată!;dar aici e vina politicienilor care au scris în lg.164/2001 despre ACTUALIZAREA PENSII LOR, în art.48,al.1:
="actualizare" cu lit."a"=adevărată "ACTUALIZARE" a Sld. de grad și/ sau funcție,și "actualizare" cu lit. "b"="INDEXARE" a VRS.
În 12/2006 a fost o "actualizare" cu lit."a"=adică a SLD. DE FUNCȚIE= retro activă=din luna 03/2007= cel puțin în cazul meu, când am primit și diferențe le pe lunile 12/2006+01-02/2007.
Revenind la "criticile" formulate,văd
că,deși am scris de "n" ori pe blog despre SITUAȚIEA concretă a FURTULUI DELIBERAT DIN PENSIA MEA de către SIS TEMUL MILITAR,câțiva comentatori "NU ÎNȚELEG"/sau SE FAC CĂ NU "ÎNȚELEG SITUAȚIA"=care e chiar FOARTE SIMPLĂ, dar eu pot să înțeleg că ei au "ALTE INTERESE" decât AFLAREA și ACCEPTAREA ADEVĂRULUI FAPTIC:=SE FURĂ DIN SOLDELE ȘI PENSIILE MEDICILOR MILITARI ÎNCEPÂ ND din 12/1999 și PÂNĂ ÎN PREZENT !
Am scris chiar și în comentariile din ACEST TOPIC=asumându-mi de mulți ani neștiința="CHICHIȚEI CONTABILE"cum că coef.=0,10=10 % din SLD. DE FUNCȚIE de LT.COLONEL, adică este egal cu 0,29 + 2,90=3,19=coef. SLD. DE FUNCȚIE a unui LT.COLONEL MEDIC MILITAR,și NU: 2,90+ 0,10=3,00=DELIBERAT=ERONAT CALCULAT ȘI PLĂTIT=AȘA !,la ORDIN MILITAR și nu NUMAI,PROBAT chiar în Lg. 138/1999= PERFID formulată de POLITICIENII=TICĂ LOȘI în NOTA 4 din subsolul ANEXEI 1= cu 2 UNITĂȚI DE MĂSURĂ DIFERITE, pt. a PREMEDITA CALCULUL DIFERENȚIAT și DIS CRIMINATORIU (EXCEDÂND spiritul și textul legii)=al SOLDELOR MEDICILOR MI LITARI de diferite specialități medicale !
Dar chiar în situația că eu și alții= asemenea am fost"neinițiat"în chichițe contabile=HOȚEȘTI,e "EXTREM DE CIUDAT" că se găsesc comentatori care SĂ APERE HOȚUL, ATACÂND..PĂGUBITUL=VICTIMA FUR TULUI!
Eu am aflat de FURTUL=din pensie abia în 2006,când CPS/MApN a consttat că mi -a actualizat ERONAT PENSIA="ÎN PLUS"= față de:"CUVENIT", după care a urmat O REVIZUIRE corectoare și acesta ERONATĂ =ÎN MINUS=față de LEGAL CUVENIT!
FIȘA de PENSIE (am obținut o copie ini țială chiar de la Biroul PERSONAL, com pletată cu datele pașaportale,fără cal culul contabil,calcul efectuat după trecerea mea în rezervă) a fost SCRISĂ MANUAL,după cum se vede în TOPIC!; iar programul EXCEL de calcul al SOLDEI MEDICILOR MILITARI,dacă a existat=A FOST SETAT PERVERS,așa cum rezultă FAPTIC,în "concordanță" cu..NOTA 4 din lg.138/1999.
DECIZIA DE STABILIRE PENSIE ORIGINALĂ =exemplarul CPS/MApN=este diferit față de exemplarul meu,adică are menționat:
% de CALCUL=79,70 % din BAZA DE CALCUL , % care nu sunt menționate în exempla rul meu;mai mult chiar: la REVIZUIREA pensiei mele:în 05/2006 procentele de calcul 79,70 % au fost tăiate la:73,70 % prin tăierea celor 6 % de Ps.SUPL.in cluse inițial în cele 79,70 %=de"VECHI ME"=la STABILIREA PENSIEI,în 11/2004, FURT ÎN PLUS..după ce mi s-a furat COMPLET:SPORUL PT.RESP. ACT.MED., FURT "mascat" prin folosirea SLD. DE FUNCȚI E de LT. COLONEL la MAXIM=3,30, proce dură LEGAL folosită NUMAI în situația că era o actualizare adevărată cu art. 48,lit."a"= adică a SOLDEI de FUNCȚIE!
În realitate,în perioada:01/2005-11/ 2006=au fost numai "INDEXĂRI" cu art. 48,al.1,lit."b" din lg.164/2001 a VRS= Val.de Ref.Sect...!
Cu ocazia revizuirii ERONATE, RETROAC TIVE, a pensiei mele,în 2006,mi s-a stabilit o DATORIE ERONATĂ, MAI MARE DECÂT cea REALĂ,reținându-mi-se 1/3 din pensie,lunar!
2.CC al PCR: cele 2 DECIZII pe care le-ai primit ar fi trebuit să difere numai prin suma care reprezenta indexa rea de 5 % din 09/2006..!?; PROCENTUL de CALCUL din BAZA DE CALCUL= inclusiv cu "%" de PENSIE SUPLIMENTARĂ, trebuia să fie identic în cele 2 DECIZII DE STABILIRE PENSIE..!

Calinmihaib12 spunea...

CC al PCR:
1..Statele de plată" se arhivează 50 de ani la unitățile și instituțiile emitente,după care se predau la ARHIVELE CENTRALE,..cel puțin,așa era situația prin anii 2000-2012..
2.Conform legii 164/2001, actualizarea la.."funcția maximă" se aplica numai la "actualizarea" cu lit."a" din art. 48,al.1, adică atunci când statul decidea majorarea soldelor de grad și sau de funcție a militarilor..,ceea ce nu a fost (după informațiile publice din "epocă"..) cazul în perioada 01/2005-11/2006= în care= real= au fost 3 "actualizari"=INDEXĂRI= cu lit. lit."b" = dar care,nu mi-e clar din ce motive,CPS/MApN le-a botezat ,cred eu,ERONAT ="actualizări" cu lit."a"..!
Abia în ianuarie și martie 2007 au fost primele actualizări autentice= prin majorarea soldei de funcție și cea de comandă = prin OG.56/2006..!

Calinmihaib12 spunea...

CC al PCR:
..La ce FUNCȚIE..la MAXIM (?):
1.= la cea din legea 138/1999 "origi
nară",adică la funcțiile cu coefi
cienții de funcție nemodificați ?
2.= la funcțiile majorate cu OG.56/
2006 (?)(de ex.:

1. 2.
LT.COL.:2,90-3,30 ↗️ 4,20-4,60
COL.:3,50-4,30 ↗️ 4,70-5,50

FUNCȚIILE(coeficienți de ierarhizare) MAJORATE au întrat în vigoare începând
cu 01.01.2007= cf. Art. II din OG.56 din 30 08.2006/M.O. nr.746/31.08.2006,
dar,PRACTIC,mie mi s-a majorat= ACTUA LIZAT PENSIA cu art.48,al.1.,lit."a"
din lg.164/2001= în 01/2007,retroactiv și pe luna 12/2006..!; de ce..habar n-am..!
CC..: nu e clar: în = 01.09.2006 = ai scris că "te-ai pensionat",adică ai luat PRIMA PENSIE în SEPTEMBRIE 2006, cu SOLDA DE FUNCȚIE ACTUALIZATĂ..și la MAXIM..!; dar funcția care ai avut-o în ultima lună de activitate..nu era la maxim..,nu-i așa..?
Nu mi-e clar: din cele scrise, de ce CPS/ MApN..a procedat așa..?!; are cumva..,vrea legătură..,cu accidentul de care ai pomenit..?

Calinmihaib12 spunea...

CC al PCR:
În legea 138/1999 = "originară"(adică fără modificările =majorările =COEF.de
IERARHIZ. ai SOLDELOR DE FUNCȚIE prin O.G. 56/30.08.2006),coeficientul de funcție se încadra între: 1,50-1,90,la TOATE GRADELE FUNCȚIILOR..MM. și S.OF.
=OG.56/2006 a introdus în legea 138/ 1999, diferențiat pe GRADE MILITARE și STUDII: COEFICIENȚII DE IERARHIZARE ai SOLDELOR DE FUNCȚIE= MAJORAȚI, tot așa = adică diferențiat=pe GRADE MILITARE, între limite de minim și maxim:în ordine descrescătoare,astfel:
--------------------------------------
Cf.FUNCȚIE: GRADUL: STUDII:
--------------------------------------
=3,10-3,20= MM.P./PLT.ADJ.P.// =S=
=2,70-2,90= "" / "" // =M=
.....................................
=2,80-2,90= MM.cls.I/PLT.ADJ.// =S=
=2,50-2,60= "" / " // =M=
.....................................
=2,60-2,70= MM.cls.II/PLT.Mj.// =S=
=2,30-2,40= "" / "" // =M=
--------------------------------------
=2,10-2,20= MM.cls.III/PLT.// =M=
.....................................
❗ =1,90-2,00= MM.cls.IV / SG.Maj =M=
.....................................
= - 1,80= MM.cls. V / SG. =M=
--------------------------------------
=1,70-1,60-1,50=MAC:Cap.,Fr.,Sld.=M=
--------------------------------------

ACEȘTIA sunt coef.de funcție majorați
prin OG. 56/2006, așa că eu cred că utilizarea acelui coeficient nemajorat de: "1,90" invocat de CPS ca fiind la "MAXIM"= în legea 138 = nemodificată, plecând de la COEF.de FUNCȚIE PLĂTIT de..."1,35"(?=E GREȘIT), probabil real era "1,50"= la MINIM (!), deci: reveni nd: eu cred că acel coef. = 1,90 folo sit în DECIZIA de STABILIRE PENSIE: în cepând cu data de 01.09.2006= în realitate era la MINIM..în NOUA GRILĂ din OG.56/2006 (adică acolo unde am subliniat cu Semnul de exclamare ROȘU ..!), pentru simplu fapt că la pensio nare nu se folosește coeficientul de funcție la MAXIM,ci..CEL PLĂTIT..în ULTIMA LUNĂ DE ACTIVITATE(sau ultimele 6 luni de activitate,după caz,dacă sau modificat coeficienții de funcție în cele 6 luni..!=ceea ce din ce scrii,nu
cred că era cazul..!).
Cu alte cuvinte,dacă COEFICIENTUL DE FUNCȚIE = PLĂTIT =în ACTIVITATE nu era la MAXIM,,ci la minim= probabil= 1,50, înseamnă că CPS a STABILIT pensia folosind ANTICIPAT(!) cu 3-4 luni (?) coef.= 1,90="MAXIM"= în legea 138=fără OG.56/2006,dar fiind COEF.de FUNCȚIE MINIM în Lg.138 MODIFICATĂ prin OG.56/ 2006..! =adică o "mică-mare jmecherie"
..prin care "s-a ocolit"..ACTUALIZAREA REALĂ cu art.48,al.1,lit."a" a COEF.de FUNCȚIE PLĂTIT în ACTIVITATE [ACTUA LIZARE CARE URMA SĂ SE FACĂ DUPĂ DATA DE 01.01.2007=DATA INTRARII ÎN VIGOARE A NOII GRILE]= și care trebuia actuali zat LA MAXIMMUL funcției = adică la COEF.de FUNCȚIE:de CEL PUȚIN = "2,00", raportat și la gradul militar avut..!
Dar situația reală nu poate fi clari ficată fără a se cunoaște TOATE ELEMEN TELE DE CALCUL necesare, care reies numai din DECIZIA DE STABILIRE PENSIE și FIȘA DE PENSIE (a fost o scurtă perioadă de timp când CPS-urile erau obligate să înmâneze pensionarului 1 exemplar din DECIZIA DE STABILIRE a PENSIEI..!).

Calinmihaib12 spunea...

"XXX"="CC al PCR"
..Limitele soldei de funcție = până în 01.01 2007,așa cum am scris,erau în lg.138:=1,50-1,90..!,iar în STATELE DE ORGANIZARE,sigur că da,funcțiile erau diferențiate în plaja amintită..!
În luna septembrie 2006 VRS a fost indexat cu 5 %: de la 180,6437 la 189,6759 lei, iar această valoare indexata = 189,6759 de lei s-a utilizat la calculul SOLDEI LUMARE BRUTE-BAZĂ DE CALCUL A PENSIEI,din FIȘA DE PENSIE..!= model=cum e în TOPIC ( model tipizat MApN...!
..Restul..,mi-am spus opinia..,nu mai revin..!

CITAT: "XXX spunea:"...
"Faza aia că SUB și MM au de la 1,35 la 1,90❌ era scoasă (❓) și fiecare avea solda funcției proporțională în intervalul menționat .
LA ACTUALIZARI SE MAJOREAZA FUNCTIA LA MAXIM ,dar mi-a luat ensia Suplimentară cu mențiunea că nu se acoră cu ocazia actualizării .

"13 iulie 2022, 12:02"
Încheiat CITATUL,
Tot paragraful ăsta citat e..cam neclar si de neînțeles,și CPS..MINȚEA ..pur și simplu..!
PENSIA SUPLIMENTARĂ = la STABILIREA PENSIEI în baza lg.164..TREBUIA:sub o formă sau alta, INCLUSĂ ÎN CUANTUMUL PENSIEI, în procentele cuvenite, cf. VECHIMII contribuției în acest scop.!, iar apoi= plătită și în pensie..PÂNĂ LA..ÎNCETAREA PLĂȚII PENSIEI..! (cu alte cuvinte: dacă îndeplineați condi țiile de a primi PS.SUPLIM...și nu ați primit-o..V-AU FURAT-O..!).