Un produs Blogger.

luni, iulie 11, 2022

Pe vremea când România avea NAȚIONALĂ la fotbal

15 comments
Loa Angeles, 03 iulie 1994

România: Prunea - D. Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, Selymes - Lupescu, Gh. Popescu, D. Munteanu - Hagi (căp.) (85 Gâlcă), I. Dumitrescu (88 Papură).

Antrenor: Anghel Iordănescu

Duelul dintre Diego Maradona şi "Maradona din Carpaţi", aşa cum era supra-numit Gică Hagi, nu a mai avut loc. Sud-americanul fusese suspendat cu doar trei zile înainte de meci, după ce fusese depistat pozitiv la cocaină.


"Întreabă 1.000 de fani ai fotbalului care este cel mai tare meci pe care l-au văzut în viaţa lor şi vei primi 1.000 de răspunsuri diferite. Niciunul nu va fi, însă, cel corect. Există un singur răspuns raţional pentru această întrebare: este vorba despre meciul din optimile Cupei Mondiale din 1994 dintre România şi Argentina", scria în 2018 The Guardian.





 

Cine este singurul jucător de culoare din nationala Franței, Capioana Europei în anul 1984? 


15 comentarii:

Viorel spunea...

Urmărind acest meci cât și cel cu Columbia, trăiești o stare de nedescris. Oare ce ar trebui să facă politicienii pentru pansionarii militari ca aceștia să simtă aceleași emoții de fericire zi de zi iar pe blogul domnului Huhu Rezea să nu discutăm decât despre prietenii, întâlniri unde să ne petrecem o mica „vacanță” vara la mare iar iarna la munte fără dispute inutile, interminbile și fără efect. Cu adevărat NAȚIONALA DE AUR A ROMÂNIEI.

Huhu Rezea spunea...

Talente sunt și în prezent, dar nu mai sunt specialiști care să le șlefuiașcă talentul.
Jucătorii de atunci se dovedesc a nu fi toți la înălțimea tehnicienilor care i-au pregătit pe ei.
In plus, campionatul nostru a fost invadat cu jucători străini, în loc să avem mai multe academii de fotbal pentru juniori.
De aceea salut gestul ministrului maghiar al sportului din guvernul României de a obliga echipele românești să aibă în componeța lor, în timpul jocului, cel puțin 40% jucători români, deși și acest procent este discriminator pentru români.

reddog spunea...

Pe faimoșii luptători din Poliția Penitenciară ii recomandă calitățile fizice și psihice.
Dar și vocea și talentul. 💪

anonim spunea...

Nu este un "procent discriminator" ci o limita minima obligatorie.Nu opreste nimeni sa fie 100% romani....doar sa si aiba cu cine :)))!!
Uite aici multime de francezi,in 2018..deci de curand
https://www.digisport.ro/fotbal/ligue-1/football-leaks-psg-ar-fi-clasificat-jucatorii-in-francezi-magrebieni-antilezi-africani-554096

Ai vazut Huhule Nationala Frantei din 1950-52?...ha,ha,ha!!!
Se vede cand unii fac matu'gros din colonii..."liberte,egalite,fraternite!!-gulgute ieftine

Huhu Rezea spunea...

Akordule
Ți-am pus în topic poza naționalei Franței din 1984, campioană a Europei. Poți să ghicești cine este singurul jucător de culoare?

Calinmihaib12 spunea...

Meciul ROMÂNIEI cu.."ARHENTINA" a fost
memorabil,de finală de campionat mondial..!
.. Cu mai multă atenție și..șansă.., atunci = în 1994, chiar am fi putut ajunge ÎN FINALĂ și..CAMPIONI MONDIALI
..!
..O ECHIPĂ ca ACEEA, generația noastră
..și următoarele..,în următoarea SUTĂ
de ani,nu vom mai vedea..!

Burebista spunea...

Jucătorul de culoare se numea Jean Tigana... Și pe vremea aceea juca la Girondins Bordeaux

Leo spunea...

Lăsaţi fotbalul că acum Rugg-biul este la modă.
Păi de aceea , de curând GĂBIȚĂ s-a băgat Președinte Onorofic la Federația Națională de Ruggby.
BRAVĂ GĂBIȚĂ !
Urmează să fie și manager la AFI Cotroceni :)

anonim spunea...

@Huhu

"Ți-am pus în topic poza naționalei Franței din 1984, campioană a Europei. Poți să ghicești cine este singurul jucător de culoare?

11 iulie 2022, 22:52"

Poza aia poti s-o treci linistit la EXCEPTII :)))

anonim spunea...

Cand era Simona "pe val" cu ani in urma, toata pulimea isi trimitea plozii la gimnastica.
Acum ii trimit la inot???.... ca asa e la puleti!:))

spiritul lui Haret spunea...

In Canada locuitorii Canadei nu concep sa nu duca copiii de mici la un sport.Asta nu inseamna ca in viitor vor practica sport de performanta.
In alta ordine de idei.Astazi am discutat cu un subofiter dela pompieri.Imi spunea ca sefii lor,in principal coloneii se ajuta intre ei pentru a avea pensie de cel putin 10000 lei.Intelegeti acum dece acest " M " se da cu curul de pamant cand aude de pensie pe principiul contributivitatii?

monteoru spunea...

Bine inteles ca la o pensie de 10000 lei principiul contributivitatii te loveste in moalele capului.Il doare in cur pe M si pe altii ca el ca egalul lui care a avut nenorocul sa se nasca mai devreme are pensie de 3 ori mai mica.Nu va asteptati la empatie din partea grasului.Statul nu are bani sa-l aduca pe amarat la nivelul grasului si atunci apeleaza la principiul contributivitatii.Intr-un cuvant ia dela gras si da la egalul lui sarac.Asta se cheama dreptate pentru toti.Astept cu nerabdare punerea in practica a PNRR.

SorinDaniel spunea...

https://www.portalinvatamant.ro/articole/stiri-profesori-106/modificari-majore-se-schimba-legea-educatiei-salariile-cresc-cu-43-la-suta-pentru-profesorii-debutanti-salariul-mediu-ajunge-la-9500-de-lei-11317.html.Probabil ca la instituțiile militare vor mai veni .....cei de pe plaja de la vama veche.Trebuie sa investim masiv in economia de apărare a partenerului strategic sa ii scoatem din criza....ne vor apata de martieni care tocmai se pregătesc sa atace Romania .Am.ajuns ca pe vremuri cu ,,birul"la Inalta Poarta ....

SorinDaniel spunea...

Ar trebui sa-i trimitem pe Facebook lui Dancu, poate mărește salariile astfel incat un sublocotenent sa ia si el cat un profesor debutant.

M spunea...

@Sorin

Aveți dreptate! În realitate și profesorii au pensii speciale! Să explic:

Tot românul își face vechime de pensie muncind un an din care se scad sâmbete-duminici-sărbatori legale și cam 21 de zile lucrătoare de concediu.

Dascălii își face un an de vechime având 4 luni de concediu. În mod normal un an de "muncă" pentru dascăli le-ar aduce 0,80 ani de vechime.

Apoi mai mergem pe norma didactică de 12 ore pe săptămână în timp ce un poporean care nu este privilegiatul Statului muncește 40 de ore pe săptămână!

Bătaie de joc!!!