Un produs Blogger.

vineri, iulie 01, 2022

Pensionarii militari din MApN care au un interes pot face intervenții accesorii in favoarea Curții de Conturi în recursul de la ICCJ

34 comments

Judecătoarea Mădălina Elena Sandu-Corvu de la Curtea de Apel București a dat o sentință halucinantă în dosarul nr. 4241/2/2020, anulând în întregime, situație rară în cazuistica contenciosului administrativ, o decizie a Curții de Conturi.

Alegațiile pe care judecătoarea le-a introdus în motivarea sentinței de respingere în întregime a Deciziei Curții de Conturi nu le-ar fi comis nici un student la Drept, cu atât mai mult nu sunt permise unui magistrat ajuns să judece la cea mai importantă Curte de Apel din România.

Deși momentul actualizării este data de 30 06 2017, data intrării în vigoare a L 152/2017, judecătoarea se raportează pentru a respinge constatările Curții de Conturi la conținutul art. 59 din L 223/2013 în forma în care a fost modificat după 07 08 2017, prin OUG nr. 59/2017 și se proptește neprofesional în argumentele Curții Constituționale cu care aceasta a respins excepțiile de neconstituționalitate ridicate împotriva acelei ordonanțe.

Doamnă judecătoare nu are habar că la data de 30 06 2017 articolul 59 reglementa indexarea pensiilor militare, nu actualizarea pensiilor militare, așa cum gulerații au confuzionat pensiile militare, după ce au modificat articolul 60, eliminând actualizarea  care depindea de majorarea funcțiilor de grad și funcție ale personalului militar în activitate.

Motivarea că indexările sunt valabile numai în anul în care au fost valabile OUG 57/2015 si OUG 9/2017  întrece orice măsură a prostiei în domeniul juridic. Am argumentat la topicul despre Sentința nr. 974/2022 de ce este greșită motivarea. Sunt o mulțime de   dispoziții cu aplicabilitate pe mai mulți ani  în ordonanțele anuale din perioada 2010-2020. Să amintim doar de celebrul articol 40 din OUG 57/2015 aplicabil și astăzi în privința calculării cuantumului pensiilor militare.

S-a gândit cineva să aplice majorarea valorii punctului de pensie pentru peste 5 milioane de pensionari civili cu 5% numai în anul 2016, nu si in următorii ani, cum s-a lăsat doamna judecătoare păcălită de juriștii guleraților din MApN despre indexarea pensiilor militare din anul 2016.

Puținele intervenții principale formulate în faza de fond de la CAB, au fost respinse de doamna judecătoare ca inadmisibile pe motiv că intervenienții nu ar avea un interes propriu în cauză. 

Cum să nu aibă un interes în cauză când  chiar ei sunt păgubiți de aplicarea greșită a actualizării de către CPS a MApN și ar fi beneficiarii aplicării punctelor 1/i și 1/ii din Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi?

O singură intervenție a fost admisă dar ca intervenție accesorie, deși intervenția era formulată ca intervenție principală.

In conformitate cu noile dispoziții ale CPC, impotriva Incheierii de respingere a cererilor de intervenție, petenții pot formula recurs odată cu recursul asupra fondului. In caz de admitere a uneia din cererile de intervenție, sentința 974/2022 se anulează, cauza urmând a fi retrimisă la rejudecare pe fond.

In afara celor care pot face recurs în termenul acordat  Curții de Conturi, pot formula cereri de intervenție accesorie,  direct la ICCJ  potrivit art. 63 din CPC, toți pensionarii MAPN  cărora prin decizia de actualizare din anul 2017 nu li s-a majorat cu niciun leu cuantumul în plată, ca și când majorarea soldei de funcție cu 15% prin L 152/2017 nu ar fi avut loc.

Intervenţia accesorie

Art. 63. - 

(1) Cererea de intervenţie accesorie va fi făcută în scris şi va cuprinde elementele prevăzute la art. 148 alin. (1), care se va aplica în mod corespunzător.

(2) Intervenţia accesorie poate fi făcută până la închiderea dezbaterilor, în tot cursul judecăţii, chiar şi în căile extraordinare de atac.

Intervenția accesorie în favoarea pârâtei recurente, Curtea de Conturi,  privește susținerea apărarii acesteia pentru admiterea recursului cu privire la păstrarea punctului 1/i și punctului 1/ii din Decizia nr. 4 /2020, astfel încât  în calitate de pensionar militar la data de 30 06 2015 să beneficieze de creșterea cuantumului pensiei în plată  la 31 12 2015  cu suma corespunzătoare  majorării cu 15% a soldei de funcție din compunerea bazei de actualizare, creștere regularizată cu indexarea de 5,25% din 2017.Aplicarea corectă a art. 60 alin.(3) în vigoare la data de 30 06 2017, regularizarea creșterii prin indexarea cu 5,25% în anul 2017 cu cresterea prin actualizarea de 15% tot în anul 2017, corespunde soluțiilor date de Curtea de Conturi în pct. 1/i și pct. 1/ii din Decizia nr.4/2020,  anulate ilegal de Curtea de Apel București.Nu au interes să formuleze intervenții accesorii cei care s-au pensionat în perioada 01 01 2017-29 06 2017 și nici cei care au rămas în plată după recalcularea din 2016 cu cuantumul contributiv mai avantajos.
Postulatul blogului privind ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE din anul 2017:



34 de comentarii:

raul spunea...

Ce sa mai vorbim de habarnista asta ,absolventa de Drept la Craiova?Se pare ca in natura de drept ,caruta aia de la Caracal s-a,rasturnat la ,,N.Titulescu" de la Craiova!Acolo a mai studiat si eminentul jurist ,general mare ,Rosu Valeriu ,al carui habarnism i l-am dovedit eu,un putin stiitor de legi dar posesor totusi de logica,in 2014!Ar mai fi ceva de spus?????CSM ul ala cu ce s-o ocupa ,Predoiul ala care le mareste salariile tot timpul mai verifica si el calitatea ju...era sa scriu javrelor din justitie????Intru un sistem si devin si mor Dumnezeu fara sa dau socoteala nimanui????Fuck you asa societate!

Huhu Rezea spunea...

Stelica
Breșa s-a făcut prin admiterea intervenției lui Viorel.
Iți dai seama că judecătorii de la ICCJ ar judeca mai cu aplecare pe lege... și nu după indicații, dacă s-ar trezi cu câteva sute de intervenții accesorii în Dosarul 4241/2/2020?
/

Leo spunea...

Ar fi FB de definit , ce/care sunt "Pensionarii militari din MApN care au un interes .."
AMR 5 luni.

Leo spunea...

Pe șefa lui HUOnorius pădureanul , a făcut-o generală.
Armata plesnește de generali și generalese , iar starea de securitate națională ne-o fac alții.
Să tot fi gulerat la MFA.

Leo spunea...

Cip Ciripu era de mai mult timp Gr.bg.
Avea pile mari pe la dottore și pe la rachetă balistică de rază lungă.
Pe ea , pe scârbu a generalisit-o acum recent , odată cu croitoreasa.

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
La ICCJ Curtea de Conturi va avea calitatea de recurent pârât dacă va ataca cu recurs Sentința nr. 974/2022 a CAB.
Motivul intervenției tele în proces este dat de faptul că CSP ți-a micșorat cuantumul pensiei prin aplicarea greșită a legii, respectiv art. 60 alin (3) din L 223/2015,așa cum a constatat independent de procesele tele și Curtea de Conturi prin Decizia nr. 4/2020 pct. 1/i și pct1/ii.
Interesul tău în această cauză este ca CSP a MAPN să fie obligată să aplice corect art. 60 alin(3), așa cum era el în vigoare la 30 06 2017, obligație pe care Curtea de Conturi o stipulase în Decizia r.4/2020.
Anularea deciziei Curtii de Conturi afectează drepturile a zeci de mii de pensionari militari.
Or, tu, ca de obicei, ai făcut o varză de Bruxelles pe care niciun judecător nu se va omorî s-o înțeleagă.

Huhu Rezea spunea...

Stelică
Păi... la intervenție trebuie să demonstrezi pentru admitere că ai legătura cu cauza, că ai un interes de a apăra dreptul dedus judecății, respectiv dreptul de a beneficia de actualizarea din 2017 în forma în care Curtea de Conturi a obligat CSP a MApN prin Decizia nr. 4/2020 pe care o contestă în instanță.

M spunea...

@Lupul

Vă urez succes in demersurile dumnevoastră și vă rog să ne țineți la curent.

Deși sunt absolvent de drept prefer să mă abțin să dau sfaturi juridice nesolicitate atât din respect dar mai ales pentru că sunt convins că cineva din afară nu poate să aibă cunoașterea subtilităților unui caz la același nivel cu una din părți!

Personal am constatat că în țara asta sunt multi care se pricep la toate! 😁 Încerc să evit să intru în această categorie detestabilă.

Huhu Rezea spunea...

Stelică
Greșit! Procedura prealabilă este procedura prin care se încearcă extrajudiciar rezolvarea unui litigiu cu privire la realizarea unui drept.
Deci, nu trebuie să ai alt proces cu părțile din contenciosul administrativ ... ci doar o cerere de contestare sau de revizuire a unei decizii de pensie militară.
Am repetat acest lucru încă din primele momente când CPS a contestat Decizia CC.
M
Deocamdată te doare undeva ... pentru că nu erai pensionar la 30 o6 2017. Te vei izbi de această tâmpenie guleristă la viitoarele actualizări de pensii militare.

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor:
Nu vă mirați de.."profesionalismul" și
..ATITUDINEA..judecătorilor din instan țele care..NU JUDECĂ FONDUL CAUZEI, ci resping acțiunile pensionarilor milita ri..special/premeditat: pt. a nu se ajunge la dezbaterea în contradictoriu
,față în față, a fondului procesului, dezbatere publică (=sau nu..?)= din care judecătorii ar fi puși..împreună cu părțile..în FAȚA ADEVĂRULUI FAPTIC ȘI JURIDIC..,situație de care fug.."ca dracu'..de tămâie"..!
Exemplific cele scrise mai sus cu.. "EXTRASUL"..din DECIZIA C.A.TIMIȘ din Oct.2020 în procesul meu..privind CORECTAREA DECIZIEI DE ACTUALIZARE.. ERONATĂ din cauza utilizării unei BAZE DE CALCUL = FURATĂ=STABILITĂ ERONAT.!, prezentat în TOPICUL de pe acest blog:
"CUM A EVOLUAT PENSIA UNUI MILITAR ÎN PERIOADA 2016-2022 ȘI CUM AR FI PUTUT CREȘTE DACĂ SE PĂSTRA CALCULUL CONTRI BUTIV".
(veți vedea cum se folosește "o instan ță" română,în sec.XXI,de..FALSIFICAREA realității = adică a interpretării "pe dos" a art.60, al.1, lit."a" din legea 223/2015: confundând DELIBERAT..ACTUA LIZAREA..CU INDEXAREA = ca argument în
luarea HOTĂRÂRII ILEGALE..!; în acest mod "justiția română"..ÎNCALCĂ delibe rat CONSTITUȚIA ROMÂNĂ, art.21, cu cele 4 aliniate ale sale: privind:..
"înfăptuire" justiției prin SOLUTIONAR
EA CAUZEI(!)= în urma DEZBATERILOR ÎN CONTRADICTORIU și aflarea ADEVĂRULUI FAPTIC și JURIDIC..!

Huhu Rezea spunea...

Stelica
Doar pentru intervenția principală este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile ori să ai un dosar pendinte pe rol.
In faza de recurs nu mai poți face intervenție principală, decât cu acordul părților, dar poți face intervenție accesorie în sprijinul uneia din părți.

raul spunea...

Cine credeti ca i-a pus steaua pe umar Miaelei????Un alt general cum nu s-a mai vazut de la Napoleon incoace ,mare jurist, Rosu Valeriu!!Uraaa ,traiasca generalimea romana!Ar fi de ras ,daca nu ar fi de plans!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://stirileprotv.ro/amp/stiri/actualitate/cresc-salariile-de-la-1-iulie-ce-categorii-de-persoane-beneficiaza-de-aceasta-marire.html&ved=2ahUKEwiGh_-x0Nn4AhXpN-wKHefKATcQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw3buauClMHinDyiOetgjslP
AU UITAT SA MENTIONEZE CA PROIECTELE SUNT LA PROMULGARE IAR PRESEDINTELE ASTEAPTA DECIZIA CCR IN SEDINTA DIN 6 IULIE..!!

M spunea...

@Huhurez

Eram pensionar la 30.06.2017. Mulțumesc că mă credeți mai tânăr decât sunt! 😁 Calcul simplu: am spus de multe ori că am mai mulți ani lucrați înainte de 89. Adăugați 30 de ani de carieră....
Prea vă luați după mitomanul de akord75! Chiar nu ați înțeles că minte cum respiră? 😂

Huhu Rezea spunea...

M
Dacă nu ai fost păgubit de actualizarea din 2017, este de presupus că te-ai pensionat în perioada 01 01 -29 06 2017.

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@rambo2021

Nici nu m-am gândit la domnia ta!!!! Vorbeam așa.... în general! Poporul ăsta e mereu specialist în ceva: când în anticorupție, când în pandemii, când în războaie, când în istoria și geopolitica Europei de Est.😁

Când eram mai tânăr și mai lucram la mașină în fața blocului trei sferturi din timp mi-l pierdeam răspunzând la sfaturi. Schimbarea unui filtru de aer dura cam 2 ore pentru că nu era trecător care să nu se oprească și să îmi spună ce să fac!

Noi să fim sănătoși! Ați observat că universul are tendința de a se echilibra în mod natural? 😁 Singura problema e diferența de scală a timpului între viața noastră limitată și timpul infinit al universului!

M spunea...

@Huhurez

Știți... Pompierii nu mai sunt de ceva vreme la MApN!

Leon spunea...

Huhule, @M, baiat destept, a urmarit/comentat acest Blog din Decembrie 2013, si a stiut cand sa solicite pensionarea militara...:)).

monteoru spunea...

Stiti ce a zis Basescu magistratilor in anii cand pentru prima data pensiile la o parte din militari au scazut?Daca le dati castig de cauza sa dati dela voi.Se pare ca s-a impamantenit la judecatori.
Eu unul mi-am pierdut speranta ca dreptatea privind pensia o gasesc in justitia romana.
Guvernantii ne vor lua in seama cand le va intra morcovul adanc in cur ceva gen Ucraina.Din presa aflu acum ca exista o criza de vulnerabitate de securitate pentru ca activii inainteaza in masa demisie.Meseria armelor pare o afacere paguboasa.Cei mari dela munca si finante sunt dilii.

monteoru spunea...

A aparut in presa cum ca ar fi alerta in MApN pe fondul existentei vulnerabilitatii.Se afirma ca se pleaca din MApN in masa.Colac peste pupaza Ministerul muncii si cel de finante se opune modificarea in bine a salarizarii in MApN.

Alkan spunea...

👍

Soldat spunea...

Astăzi din nou despre Camine de garnizoana și cazarea pensionarilor militari.Site-ul Infocazare.ro este un site bun în proporție de 60%.Lipsesc căminele de garnizoana din București și Sibiu.Ele sunt în altă galaxie și nu au acces decât activii din București ai Ministerului Apărării.Adresa lor este la secret de serviciu așa că dacă aveți o urgență la București sau Sibiu luați în calcul 2 milioane lei vechi cazarea pe noapte. Cel mai ieftin și greu de găsit.Apoi.Sefii de camine de garnizoana în majoritate civili,pardon P.C.C.au devenit niște samsari odată cu apariția site-ului Infocazare.ro.Cele mai jegoase camere,de regulă la parter le scot pe Infocazare.ro cu pereți murdari și tencuială căzute,instalații sanitare nefuncționale,lenjerie neschimbată. Am poze cu Camera 10 de la Oradea unde a fost instalat aer condiționat FARA acces la priză.Pe căldurile acestea sunt cazat într-un cămin de garnizoana unde CE CREDEȚI? Șeful de cămin a hotărât ca cei cazați de la etajul 4 în sus NU primesc telecomanda de aer conditionat.Eu stau la 5.Sper că veți înțelege de ce nu scriu care camin de garnizoana. Un prieten bun,fost ofițer până în 2001 îmi spunea azi.Citez."La pensie din armată ești un nimic!"Așa este.

anonim spunea...

Colac peste pupaza
Dancu cica ar fi pe faras pentru remaniere...Cine l-o fi propus?? 😄

M spunea...

@Leon

😁 Eu am zis tuturor când să iasă! Ei: "nuuuuuu.... Batman, batman!!"

Am urmărit să îndeplinesc toate condițiile și pe legea 263 (ca și cum aș fi fost un civil neinstruit) dar și pe legea 223. De aceea, recunosc, nu prea îmi fac griji. Chiar dacă crapă fierea în unii de oftică.

Da, am urmărit ce se vorbea pe aici dar de postat am postat atunci când domniile voastre nu știau de o întâlnire între șefii caselor de pensii pentru a discuta modificările la L223.
Și atunci unii au zis că bat câmpii dar parcă chiar domnia ta a confirmat iar apoi au apărut și modificările.
Da!!! și atunci am avut dreptate dar la ce mi-a folosit?

spiritul lui Haret spunea...

Tu ce credeai ca te vor tine pe brate?Au luat exemplul nostru.Un bou care acum apare pela televizor,fost sef MStM condamnat cu suspendare, prin 2008 ii spunea unui pensionar militar,colonel fara de care hotul nu ar fi ramas comandant regiment "domnule colonel acum e vremea noastra".Dece cei prezenti ar fi altfel?Avem ce am educat.Or fi fost cei anterior anului 1990 exagerat de exigenti,uneori te decapitau dupa care te reabilitau dar cand era vorba de pensionarii militari acestia nu erau tratati ca neica nimeni.Existau casele armatei,existau restaurante militare,erai primit la nevoie in camine militare.Acum se uita la tine ca la un ciumat.Asemenea atitudine pleaca dela varful militar al armatei.Platim fiindca nu i-am futut cand trebuia ca sa ne tina minte.Armata in sectorul administrativ e plina de civili.Cereti sa va lamureasca cu probleme pe care le aveti la CPS si va raspunde niste ....care nici nu se prezinta.Comportament de iti vine sa-i zici sa se faca mica si sa se duca acasa,spus politicos'sa se duca in aia a masii.Eu merg pe principiul:nu ai nevoie de mine,nu am nevoie de tine.
Straduiti-va care mai puteti sa va situati in pozitia sa le trageti o flegma intre felinare.
Povestesc una buna.Cu cativa ani in urma asteptam la intrarea intr-un CMJ sa vina cineva sa ma insoteasca la comandant.In timp ce asteptam apare fostul meu furier,plutonier adjutant,pensionar dar cum necum preot.Punctul de control deservit de o politista locala.Colonelul asteapta,domnul popa"sarut mana parinte,da poftiti va rog".remarca:se schimba lumea.Invatatura de minte.Daca ai bun simt te ia de prost.

spiritul lui Haret spunea...

Tu ce credeai ca te vor tine pe brate?Au luat exemplul nostru.Un bou care acum apare pela televizor,fost sef MStM condamnat cu suspendare, prin 2008 ii spunea unui pensionar militar,colonel fara de care hotul nu ar fi ramas comandant regiment "domnule colonel acum e vremea noastra".Dece cei prezenti ar fi altfel?Avem ce am educat.Or fi fost cei anterior anului 1990 exagerat de exigenti,uneori te decapitau dupa care te reabilitau dar cand era vorba de pensionarii militari acestia nu erau tratati ca neica nimeni.Existau casele armatei,existau restaurante militare,erai primit la nevoie in camine militare.Acum se uita la tine ca la un ciumat.Asemenea atitudine pleaca dela varful militar al armatei.Platim fiindca nu i-am futut cand trebuia ca sa ne tina minte.Armata in sectorul administrativ e plina de civili.Cereti sa va lamureasca cu probleme pe care le aveti la CPS si va raspunde niste ....care nici nu se prezinta.Comportament de iti vine sa-i zici sa se faca mica si sa se duca acasa,spus politicos'sa se duca in aia a masii.Eu merg pe principiul:nu ai nevoie de mine,nu am nevoie de tine.
Straduiti-va care mai puteti sa va situati in pozitia sa le trageti o flegma intre felinare.
Povestesc una buna.Cu cativa ani in urma asteptam la intrarea intr-un CMJ sa vina cineva sa ma insoteasca la comandant.In timp ce asteptam apare fostul meu furier,plutonier adjutant,pensionar dar cum necum preot.Punctul de control deservit de o politista locala.Colonelul asteapta,domnul popa"sarut mana parinte,da poftiti va rog".remarca:se schimba lumea.Invatatura de minte.Daca ai bun simt te ia de prost.

reddog spunea...

M
Eu am mai citit și pe aici dar am mers pe mana Anacondei.
Rambo a fost pe mana cu Cezar.

Mihai spunea...

De cand lumea au coexistat palinca ,zaibarul si violul de Vaslui.
La fel si " Dreptul roman ,izvor de drept pentru " Dreaptul ardelenesc" mult mai putin pentru " Dreptul muntenesc- prahohean" si deloc pentru "Dreptul oltenesc".
Pi ei moldovenii mei ! Sa stie că tara asta nu-i a lor ,ci a urmasilor lui Stefan din fiecare sat moldovinesc.

Viorel spunea...


avianyc. Ai început-o prost cu violul de Vaslui (toată țara e violată de netrebnici cu-a lor ceată) iar la sfârșit ai dres ceaiul cu busuioc invocându-l pe Ștefan cel Mare.

Alexcta spunea...

Voi face recurs împotriva Încheierii în calitate de Intervenient Principal. Am dosar pe rol care este suspendat până la o Sentință Definitivă în acest dosar.

Arfy spunea...

Mulți dintre cei care postează pe acest blog nu va ridicați la începuturile chat-urilor de acum 20 de ani! Sunteți atât de omenirii în exprimare și atât de acri(probabil de ka transpirația cazonă) încât nu se poate purta cu voi un dialog constructiv. Fiecare își face pensia lui! Fiecare înjură ca tanchiștii anilor '80! Doamne ferește să fiți băgați în seama cu cu idei scoateți pentru legea pensiilor. Ferească sfântul să vă lase legiuitorul să faceți voi o lege a pensiilor! Sunt o sumedenie de nedreptăți în legile trecute. O lege a pensiilor poate fi facuta doar pentru cei care vor urma să iasă la pensie în următorii ani. Pentru cei ieșiți deja, sunt necesare doar corecții! Dar cine să facă o asemenea lege dacă sunteți praf sub tejghea!?!

Alexcta spunea...

Din păcate, Stelica, NU te pricepi în domeniul Juridic! Spun asta cu Durere în Suflet!