Un produs Blogger.

marți, august 02, 2022

Spor SOPS/OMM, pensie suplimenntară și 10 solde lunare bonificație de fidelitate la trecerea în rezervă

167 comments

 Noul proiect de Statut al cadrelor militare a fost publicat  pe pagina SGG pentru a fi aprobat în ședința de Guvern din 03 august ac.

Statutul cadrelor militare este inițiativă legislativă a Guvernului și va fi supus adoptării Parlamentului în procedura constituțională a legilor organice.

UPDATE

Intervenție Ciucă... în ședința de Guvern:

„Nicolae Ciucă: Vă mulțumesc. Domnule ministru Dîncu, vă rog să fiți de acord ca proiectul de lege privind statutul cadrelor militare să intre la pachet cu celelalte legi din domeniul apărării și siguranței naționale. Ca atare, cer amânarea până în momentul în care va intra întregul pachet și, pentru că tot vorbim de întregul parchet, pentru toate ministerele responsabile până la sfârșitul lunii august vreau să intrăm în guvern și cu pachetul de legi pe apărare și siguranță națională.

Vasile Dîncu: Ok.”

Proiectul este diferit față de forma care a fost trimisă spre avizare la CES.

A dispărut sporul OMM/SOSP pentru cadrele militare în activitate. Crește procentul de la 20% la 25% pentru OMM clasa I, vechime 25 ani. 

Surprinde introducerea în Statut a pensiei suplimentare pentru cei care au plătit contribuție pentru pensie suplimentară. Reglementarea în Statut ar presupune abrogarea art. 108 din Legea nr. 223/2015 și scoaterea pensiei suplimentare de sub incidența plafonului de 85% din baza de calcul.

Se reacordă indemnizații la trecerea în rezervă sub forma unei bonificații de fidelitate în valoare de 10 solde lunare, dar numai dacă trecerea în rezervă sau retragere este cu drept de pensie militară de stat și numai dacă rezervistul are 30 ani vechime efectivă în serviciu. 


Puteți să-l citiți AICI


Paginile cele mai importante din statut pentru pensionari :




Legea Nr 29/2000 privind sistemul național de decorații:

ART. 9    Decoratiile militare de razboi sunt urmatoarele:    A. Ordine:    I. Ordinul Mihai Viteazul;    II. Ordinul Steaua României;    III. Ordinul Serviciul Credincios;    IV. Ordinul Pentru Merit;    V. - Ordinul Virtutea Militara;       - Ordinul Virtutea Aeronautica;       - Ordinul Virtutea Maritima;    VI. Ordinul Meritul Sanitar;

167 de comentarii: