Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 09, 2022

Marcel Ciolacu face din nou aluzie la pensia lui Ciucă al nost'!

131 comments
S-a "schimbat" modificarea în privința pensiilor speciale. NU va mai fi o ordonanță dată peste noapte ci un proiect de lege asumat de guvern și pus în dezbaterea Parlamentului.

"Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, adică de 10 ori. Stabilim anvelopa și avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD. Am obligația să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, de sub 4.000 de lei”.

131 de comentarii:

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

M
Stii ce rău îți stă să-i compari cu comuniștii pe cei care sunt împotriva pensiilor nesimțite?

Leo spunea...

Dacă nu va mai fi OUG , mai au timp ca să finalizeze Legea bugetului pe 2023 cum au zis în nov. și să se încadreze în termenul pt. JALONUL 215 ?

Huhu Rezea spunea...

Ordonanță de urgență ori lege....trebuie aprobată până la 31 12 2022, astfel încât să poată fi depusă la CE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo lui ca a zis asa, si cu asta mai vine de acasa PSD! In principiu, eu vreau legea de care zice, sa prevada acolo actualizarile celor 68%, si cu asta, basta! Sa aiba si 50.000, putin imi pasa de ei, ca porcia nu va muri, niciodata, dar nu lasa pensiile mici si medii sa se tarasca prin noroaie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

libertatea.ro/opinii/zeci-de-parlamentari-incaseaza-salarii-paralele-in-timpul-mandatului-cum-a-facut-senatorul-strainu-cercel-peste-1-milion-de-lei-in-plus-4338242

Viorel spunea...

Nu domnule M. Mă bucur că sunt Sof. Când Ciolacu devine prim ministru, de la colonel în sus o să vă târâți la picioarele tovarășei LOV, nu așa a afirmat la TV ? Parcă vă și văd încolonați unul în spatele celuilalt păstrând distanța de un brat.
Cât despre legi și OU sigur se vor da, dar cu intrare în vigoare peste un an și 12 luni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Catalin, nu devia si divaga: Lg223 e un varzoi! Repet: ACTUALIZAREA SALVEAZA TOATE PENSIILEMILITARE! Nu legi depasite si rahaturi! Chiar un oug simplu sa se dea asa: ,,De la data de se efectueze actualizarea pensiilor militare conf. X, Y, Z, etc șamd''...

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Individa a spus
"Colonele , colonele , o să vi în genunchi la mine ca să te trec pe contributivitate."
(Și nu cred că se referea numai la un anumit "colonele" de la R67VB)........

Cezar spunea...

Militianule..Catalin faza lunga
L.223..nu.i lege de respectat ci de sters cu ea la - ur si la gunoi aruncat!
Actualizarea....DAAAAAAAAAAAAAA

Brenda spunea...

Ce lege, nu au timp

Negritoiu spunea...

Despre ce este vorba? Nu pot intra pe aceasta adresa. Primesc in permanenta raspunsul ca adresa nu poate fi gasita.Multumesc

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

M
Esti nițel cam bădăran dacă tu îi consideri ratații societății pe camarazii care nu au avut norocul să se pensioneze în era guleraților lui Ciucă.
Ești penibil!

Nico.tnt spunea...

Asa gandesc cei din PSD. PSD-ul a blocat cresterea pensiilor militare. Din cand in cand ne arata ce gandesc, ca acum Ciolacu. Trebuie cantarit foarte bine votul fiecaruia, la alegeri.

Leon spunea...

https://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-9-noiembrie-2022/

csej spunea...

Cezar rar are dreptate dar de data asta a nimerit-o.Legea 223/2015 e buna de sters la -ur sau de aruncat la gunoi.
O lege cu dedicatie care a împărțit pensionarii militari in cei după 2010 si cei înainte de 2010.
Unde s-a mai văzut ca pensionarii să aibă pensia mai mare decât venitul lunar

Viorel spunea...

csej. Dute pe topicul „Discursul premierului Nicolae-Ionel Ciucă la reuniunea Comitetul Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alături de oficiali europeni” și caută comentariul meu din 9 noiembrie 2022, 17:19 . Este ultimul. Acolo găsești ceea ce te interesează.

csej spunea...

al activului similar.Iar vor sari unii de cur in sus..Asta înseamnă că venitul lunar tradus in pensie sa fie corelat cu venitul lunar al similarului activ.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ce să zic, Ordonanța 59/2017 este denumită LOV, dar tipa nu pricepea o iotă să redacteze draftul pentru L 223/2015 dacă nu-l primea, prin Tutuianu sau Fifor, de la gulerații care îl dezinformau și pe Tudose că nu mai au bani din cauza pensionarilor militari. S-au îngrozit cînd au citit în L 153/2017 că trebuie să actualizeze pensiile rezerviștilor. Inițial au propus suspendarea actualizării chiar în cuprinsul legii, dar le-a dat Dragnea peste dește în Comisia de muncă prin însăși madam LOV. Gulerații s-au încordat din nou și au clocit ordonanța care a ras, nu că l-a suspendat, art. 60. Stiau că Tudose nu se prea sinchisea de Dragnea. S-au grăbit atât de mult că au periclitat indexarea pensiilor stabilite după 15 09 2017. Au fost nevoiti să se corecteze prin Ordonanța 114/2018

Huhu Rezea spunea...

@M
Dacă d-ta crezi că îți mai tolerez tupeul de a-ți promova propria agendă pe acest blog... te înșeli.
Mulțumește-te cu spațiul pe care-l moderezi pe rețelele sociale.

Mihai spunea...

Cand a aparut legea 223 spuneam ca nu ma vad in buzunar cu suma rezultata din art 28.
Spre confirmare , a venit imediat OG 57.
Mai spuneam atunci ca am avut sansa sa obtin un cuantum care depasea brutul activului similar plus juma din norma de hrana.
Si ca sa nu mai existe asemenea fenomene , a venit OG 59.
Mai spuneam pe aici ca exista o directiva europeana care prevedea ca pensia neta sa nu depaseasca netul activului similar. Confirmarea vine din conditiile impuse la nivel european & BM prin acest PNRR.
Si ca cireasa pe tort , mai spuneam dupa aparitia L 153 ca actualizarile cf art 60 avand ca baza de calcul procedura dupa M25 rup bugetul MApN . Lucru care s-e confirma.
Stimati camarazi ,fiti realisti si adaptati la realitatile sistemului.
In MApn s-a lucrat pe salarii mici fara sporuri la foarte multe arme . De aici si multe pensii mici si cei mai ”nemultumiti ” comentatori.
In MApN s-a lucrat si pe venituri mari cu si foarte mari la unele arme cu sporuri pe meritate , arme la care au rezultat pensii decente , peste medie sau mari, in special pe formula contributiva pentru maistri militari si Sof.
Legea 164 a fost buna pentru cei care au detinut toate elementele bazei de calcul ,in special ofiteri din comenzile unitatilor si o pacoste pentru of care nu au detinut SM , ID si MM si sof.
Legea contributiva 119 a ridicat pensiile celor care au activat in arme bine platite si in special of loviti de L164 si in mare masura maistri militari si parte din sof.
Legea 223 a fost o lege buna insa ,cam greu de suportat de la buget pe formula originala.
Sigur ca spunand asta o sa devin nesimpatizat de cei nemultumiti ,insa eu le spun parerea mea ; ACTUALIZAREA in conditiile aplicarii L 223 este un proces greu de suportat de catre buget ,iar sperante ca se va realiza nu le intrevad in conditiile finantelor actuale ale tarii si a nevoilor strigente ale tuturor domeniilor sociale economice din RO.
Daca Dragnea si Olguta nu aduceau in piata L153 sansele ca L223 sa se aplice cu totul sub alta forma eram mult mai mari. Si daca se aplica doar art 59 din L223 (indexare plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie ) la SMBE creat de L153 situatia multor pensii era cu totul alta.
N-a fost sa fie si nici nu va fi in curand in conditiile necesitatii corelarii /actualizarii la prevederile L153. Poate asa o indexare/majorare in functie de cat permite bugetul si sa nu sara calul surplusul creat la pensiile foarte mari (create multe pe baza de sporuri legale dar inventate ,fara sustinere logica pentru multe domenii).
Fiti realisti . Speranta moare ultima , insa cand este vorba de bani de la buget .....putem pleca lasand speranta celor care vin din urma.

Huhu Rezea spunea...

Avy
Dacă vrei să fim realiști.... cel mai bine ar fi ca finanțiștilor din sistemul de apărare să li se ia grija administrării pensiilor pentru rezerviști, ca să aflăm și noi ce se întâmplă cu fondurile cumulate din plata CIBS și din diferența dintre pensia brută fiscalizată prin Codul Fiscal și pensia netă acordată potrivit art. 60, pentru cei pensionați după 15 09 2017, și ...posibil, pentru toți pensionarii militari... după reforma PNRR.

anonim spunea...

....si care-i ala? ca mi-e cam lene sa rascolesc, dar de distrat. m-as distra un pic
E vre-un blog cu "pomperi"ceva?.....d'aia de birou, nu de aia adevarati.Pe aia adevarati ii stiu sunt super ok!...nu sunt de pe filiera indecenta

anonim spunea...

avianyc
la cele de mai jos si cu toata nemultumirea mea nu pot zice decat:Va dau dreptate!
"ACTUALIZAREA in conditiile aplicarii L 223 este un proces greu de suportat de catre buget ,iar sperante ca se va realiza nu le intrevad in conditiile finantelor actuale ale tarii si a nevoilor strigente ale tuturor domeniilor sociale economice din RO."....si-ar mai fi si altele.
Si indiferent ce vor zice unii si altii de bugete separate de procente MApN etc,etc sa nu uitam ca la finante avem pe cineva numit Câciu...hmmmm
....plus presiunea pusa pe necesitatea inarmarii...ca deh pentru ca si trebuie dar si gura "la unii tb sa manance o paine,musai alba.."
sper ca macar sa nu mai luam fiare vechi la pret dublu si caracteristici de lupta la jumatate(deci de fapt de 4ori mai dezavantajos)....exemplu? rachetele hawk(si stiu ce vorbesc)

anonim spunea...

Huhu ce ai spus tu pt avianyc nu reprezinta "realism" ci cel mult o dorinta,aproape de neindeplinit din multiple motive si asta doar pentru ca poate "o sa aflam",alea alea...si chiar daca aflam.Si ce daca!

Alexandru spunea...

Sunteți defazați și în urmă cu știrile privind viitorul pensiilor militare. E bun blogul, dar doar pentru socializare, pierdut vremea și bătut câmpii cu grație. În acest timp, unii ne hotărăsc viitorul așa cum cred ei, în lipsa unui front comun, solid, coerent și inteligent. Păcat...

Viorel spunea...

Domnule akord 75. Nu mai spuneți domnule că nu sunt bani. Ministerul Sănătății este la zi, cei din Învățământ aproape de final, celorlalte care or mai fi le-a tot dat în timpul anilor. SNAOPSN este la coadă și la pensii și la implementarea în totalitate a Legii 153/2017. Dacă nu sunt bani, vă întreb,. De ce nu sunt bani domnule akord 75. Din cauza asta domnule (este a doua oară când îl postez). Pentru ei sunt bani. Zeci de parlamentari încasează salarii paralele în timpul mandatului. Cum a făcut senatorul Streinu Cercel peste un milion de lei în plus.
Avem minimum 57 de parlamentari care încasează bani de la cel puțin încă un alt loc de muncă – în proporție majoritară, tot la stat. Stat care cheltuiește un minim de 680.000 de lei pe an pentru fiecare ales, adică undeva la peste 11.500 de euro pe lună.
O bună parte dintre cei 57 sunt și șefii/colegii rudelor lor de gradul unu. Un milion în plus pentru senatorul PSD Streinu Cercel Senatorul PSD Adrian Streinu Cercel: 141.636 de lei ca senator; 159.542 de lei ca director de departament la Universitate; 104.311 lei ca medic primar; 1.131 de lei – conducere teză de doctorat în București; doctorat Oradea – 464 de lei; iar ca Persoană Fizică Independentă (medic primar) a încasat 1.000.000 de lei (un milion!); din activități medicale și din proprietate intelectuală – 6.180 de lei. Este șeful ambelor fiice.
https://www.libertatea.ro/opinii/zeci-de-parlamentari-incaseaza-salarii-paralele-in-timpul-mandatului-cum-a-facut-senatorul-strainu-cercel-peste-1-milion-de-lei-in-plus-4338242

Huhu Rezea spunea...

Lisandrule,
Poate ai alte treburi și noi te reținem!
Dacă ești mai documentat și tot ai intrat pe blog, nu vrei să ne informezi și pe noi cu ce zici că știi d-ta?
Unii spuneți că hai să ne unim ca să fie bine, să nu fie rău, alții spun că să stăm la locurile noastre și să ne mulțumim cu ce pică de la gulerați și politicieni, alții zic să ieșim în stradă.
Vezi... și rezerviștii sunt și ei oameni!

Paul Puiu spunea...

Discursul lui Marcelino Panevino Ciolan evidentiaza clar cine sunt principalii politruci care vor sa reformeze pensiile militare in stil haiducesc comunist!!!Incepand din 2009 a initiat aceasta actiune Basescu cu gasca lui si a fost preluată ideea de PSD!!!!!Cat timp vom avea la putere astfel de exemplare cu mentalitate haiducească,care sa dea bine la popor, adica la electorat, in sensul ca sa luam de la altii sa dam la altii mai amarati, reforma pensiilor militare va fi doar un instrument de propaganda din urma căruia doar rezervistii si in retragere si viitorii rezervisti vor avea de suferit!!!!!Este evident ca din discursul lui Marcelino Panevino Ciolan ca PSD nu ar dori nici aplicarea indexarii pentru unele pensii militare, adica mai pe scurt sa faca iar o derogare mascata ca sa nu respecte legea!!!! S-a ajuns printr-o simpla si banala fraza ca toti politrucii din guvern cand au ei chef sa nu respecte legile sa foloseasca sintagma: derogare, ca sa mai atraga niste bani de la buget si sa-i direcționeze catre clientela lor politica si si a celor care sunt atrași de partea lor in electorat!!! Acest instrument politic, denumit stilul haiducesc comunist, a ajuns sa fie folosit frecvent pentru ca e benefic clasei politice si obedientilor acestora!!! Marcelino Panevino Ciolan stie ca din Ianuarie 2023 se impun a fi platite si pensiile alesilor locali si parlamentarilor si sr impune un efort bugetar suplimentar!! Anvelopa bugetara este limitată si pentru a o onora obligatiile pentru plata pensiilor pensiilor alesilor locali si parlamentari trebuiesc sa identifice sursa de finantare!!! Pentru realizarea acestui plan diabolic s-a inventat reforma pensiilor militare doar, insa pensiile magistratilor vor ramana in continuate intangibile!!! Nu stiu cat timp se va mai putea manipula poporul cu astfel de masuri populiste si cat vor mai putea rezista rezervistii si in retragere!!!Oare nu V-ati Saturat de atatia ani de reforme prin care se adopta doar abrogarii si derogări de la lege numai pentru a fi ciuntite sau amânate la plata drepturile prevazute in cazul pensiilor militare si nu credeti ca politrucii ar trebui sa mai schimbe macazul spre alte direcții??!!! Sunt convins ca vor gasi o noua solutie cei de la PSD, care de fapt guverneaza aceasta tara de 32 de ani, chiar si cand nu sunt la putere, care va produce noi nemulțumiri in randul rezervistilor si in retragere!!!!Amintiti-va ca in decembrie 2021 PSD a sustin ideea neacordării indexarii pentru pensiilor militare prin vocea ministrului Finanțelor Adrian Caciu si doar faptul ca era prim ministru Gheneralul Ghiocel Ciucanu a facut ca sa se aprobe aplicarea indexarii diferențiate, pentru unii 10% si altii 2,6%!!! In proiectul de lege a bugetului de stat din 2021 pentru anul 2022 inițial pensiile militare fuseseră omise sau excluse de la acordarea indexarii si din urma discursului lui Marcelino Panevino Ciolan se concluzioneaza ca se doreste doar o impozitarea a pensiilor militare mari, nu si a altor pensii cum ar fi si cele ale magistratilor, pe langa indexarea simbolica pe care vor sa o acorde de 5%, care li se pare prea exagerata in cazul pensiilor militare!!! Nu stiu cum vor reuși cei de la PSD sa legifereze ciuntirea pensiilor militare mari, dar cu siguranta se va realiza o noua discriminare a pensiilor militare in comparatie cu celelalte pensii!!!!!!!!

M spunea...

@Huhu Rezea

Asta au vrut! Mi-ai pus vorbe pe care nu le-am spus pentru a mă înjură înjura unul că akord69!

Tupeu? Nu ai absolut nici un motiv să spui asta!

Leo spunea...

Păi nu știm ce se întâmplă cu fondurile manipulate de gulerați?
Se plătesc sporuri de doctorate plagiate care mai apoi se reflectă și la pensii , se măresc pensii ale nevestelor lor cu 14% în loc de 4,6% , se inventează sporuri care să le crească veniturile și pensiile , etc....
M-am lămurit și de doctorul ăsta nou pus recent la MFA , căruia presa zice că i-a făcut teza de doctorat niște tipi în timpul programului pe la nu știu care muzeu.
Iar Comisia EU habar nu are sau se face că nu înțelege.
On vera.

mihaighiba@gmail.com spunea...

La multi ani artileriștilor teresti,oriunde vă aflați! Să bată tunurile memoriei pentru dezrobirea de ciuma roșie și fascismul galben !

M spunea...

@avianyc

Nu știu dacă sunteți informat dar la "ceilalți speciali" mai precis la magistrați, actualizarea pensiilor va fi eliminată.

Va rămâne doar indexarea cu rata inflației.

M spunea...

@Huhu Rezea

Am șters comentariul ca să nu vă mai deranjeze!

Ce am spus eu acolo pare fi rezumat astfel:
E normal sa crească pensiile mici dacă însă se analizează și de ce sunt mici!

Atunci când două pensii sunt mici e o diferență între cel care a muncit 30 de ani și cel care a muncit 5 ani și restul a stat în cârciumă și pe ajutoare sociale!

Să spui la grămadă că cine are pensia mică OBLIGATORIU trebuie crescută înseamnă să "premiezi" la grămadă și pe "ratații societății"!!!!


Părerea mea e că m-ați acuzat degeaba!

M spunea...

Corect!

La mulți ani artileriștilor și rachetiștilor români!

Chiar îi spun la mulți ani și lui akord75! 😁 Prin legea din 1874 Pompierii Militari erau organizați ca trupe de artilerie!
La mulți ani foștilor colegi! 😁

anonim spunea...

Nu tupeu. Supertupeu!!! cat timp sustii sus si tare si ii aperi pe gulerati si drepturile tale necuveniteDaca nu esti de aceeasi parere da-ma in judecata! dar sa vi si cu oskarul si cu sporul de neon si cu ala "de utilizare a PC-ului" plus duzina de altele pe care le mai ai cu vesnica scuza"Pai eu ce vina am daca asa e legea"(ma rog aici ai dreptate desi ai manipulat legea ca un...)
Indecentule!!
Din acest punct de vedere P Puiu e de admirat. Spune clar cum vrea si ce gandeste nu serpuieste ca furtunul sub presiune aparandu-i pe gulerati manipuland pe toata lumea ...ca un gulerat gusat
PS Pana si mares era mai frecventabil....Ala se lauda si atat.Nu facea trafic de influenta.Oricum CFI-ul te crede dar asta e ,trebuie sa fie si cfi-isti.Sa fi multumit cu CFI altul la fel nu mai gasesti

monteoru spunea...

1)indexare a tuturor pensiilor cu acelasi procent creste discrepanta intre cei cu pensii f.f si cei cu pensii foarte mici.Eu inteleg ca pensia reflecta importanta sociala a muncii si durata ei dar nu inteleg logica cum dracul unii au pensii a caror marime e matusaledica sau cum de are dreptul la trei pensii lunare.
2)Am inteles anuntul cum ca la 01.01.23 cei cu pensii sub 4000 lei primesc diferenta de pana la aceasta suma.Nu inteles insa daca aceasta anuleaza indexarea cu procentul inflatiei de 5,1.?

anonim spunea...

Viorel
Nu spun eu asta!
"Domnule akord 75. Nu mai spuneți domnule că nu sunt bani."
Stiti foarte bine cine o spune ,cand si de ce. Contraziceti-i pe ei nu pe mine.Puteti?
PS In rest,presa o citesc si eu nu e necesar sa dati exemplele de mai sus

nr. 1 spunea...

Reforma pensiilor militare este prevazuta clar in documentele PNRR si nu este in nici un caz o actiune in stil haiducesc, comunist cum degeaba spun fel de fel de indivizi probabil cu pensii smecherite, de 5 cifre, nemeritate! ! Jalonul 214 prevede: Intratrea in vigoare a noii legi privind sistemul de pensii. Jalonul 215 prevede: Intrarea in vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensii speciale( indemnizatii si pensii stabilite si platite in baza unor legi cu caracter special). Dl ministru al Muncii a spus ref la pensiile militare: nu sunt pensii speciale dar sunt pensii stabilite si platite in baza unor legi sp-eciale. Dl ministru Bolos a spus: Cat despre cuantumul pensiilor speciale acesta este un un alt sibiect de discutie .Sunt uneori exagerate si aici este posibil sa avem de lucrat. ......Este vorba de IGIENA MORALA IN SOCIETATE . Deci, nicidecum de haiducie cum clameaza smecherii cu 5 cifre la activ. Nu este normal ca la aceeasi situatie juridica unii ( cei care au profitat de anumite amendamente care i-au favorizat) unii sa aiba pensii de 3 ori mai mari decat similarii lor iesiti la pensie cu mai multi ani in urma. Asadar , pensiile asa numite obraznice de un domn ministru , trebuie reformate din temelii in cadrul PNRR , nu mai e loc de intors! Inechitatile , nedreptatile si discriminarile-fff multe introduse de maultele amendamente la L223/2015 trebuie inlaturate intr-un final. A elimina inechitatile chiar prin recalibrarea PENSIILOR OBRAZNICE - nu este in nici un fel HAIDUCIE ci o igiena morala in societate - o modificare majora astfel incat latraii -smecherii cu 5 cifre la activ( ma refer la cei la care nu se justifica acele 5 cifre prin gradul, functia, vechimea efectiva , esalonul , nivelul functiilor avute la pensionare ) sa fie adusi la valori normale ale cuantumurilor pensiilor!

Mihai spunea...

La multi ani bravilor artileristi !
@ M
Acum imi explic cum se face ca multi sefi de inspectorate ISU ( pompieri) provin din arma artilerie.

Leon spunea...

@M, chiar daca vad, tot nu cred..!!

nr. 1 spunea...

Cu privire la indexarile diferentiate sau egale cu zero: cei de la butoane permanent s-au folosit de pensiile militare nesimtite , obraznice (au fost definite astfel de ministri nu de mine personal) . Penstru cei ce ar sari de popou , sa studieze (studiul individual este mama intelepciunii de multe ori) RP 678/02.05.2022 si va vedea clar si la obiect ca numai la MApN printre altele , un nr de 1455 pensionari au pensii intre 9001 si 10.000, un nr de 983 au pensii intre 10.001 si 11.000 lei, un nr de 994 au intre 11.001 si 12.000 lei , 544 au pensii intre 12.001 si 13.000 , 428 au pensii intre 13.001 si 14.000, 383 au intre 14.001 si 15.000 samd .In evidenta MApN sunt insa doar 137 magistrati cu pensii cuprinse intre 3991 brut si 39.158 brut, deci nu putem da vina pe magistrati ca ei ar avea acele pensii categorisite nesimtite. Peste 4000 cu pensii peste 10.000 lei oare ce FONKTII avut-au de au asa pensii mari? Justificate sunt ele au ba? Aceeasi analiza se poate face la MI ! Nu mai vorbesc de celelalte structuri unde media pensiilor este ametitoare! Asadar, PENTRU UNII MAI VOCALI (nu toti deoarece exista si mulkti cu 5 cifre la care cuantumurile se justifica) lasati vrajelile si dati dovada de ONOARE, DEMNITATE SI CORECTITUDINE!

Vali spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Avem sanse sa primim si noi ceva la pensie din ianuarie 2023 sau ne uitam lung ca in anii trecuti la civilii, care primesc an de an mariri de pensie si ne injura copios, pe unde ne prind ??? Este o abureala, o ceata totala, vizavi de pensiile militare, de cresterea sau de inghetarea acestora din ianuarie 2023 ! Zici ca noi , militarii am lucrat in armata nepaleza, nu pentru cea romana !
Vae victis ! (Vai de cei invinsi)

Leon spunea...

Comisare, vezi ca PSD conduce Romania de 2000 de ani..!!
Adrian Caciu a copiat Ordonanta PNL din decembrie 2020 care a eliminat indexarea pensiilor de serviciu, si daca nu batea cu pumnul in masa lui Ciuca, Ciolacu si cu Dancu, pensiile militare ar fi ramas si in acest an neindexate cu 2,6/10%..!
Si nu ne mai aminti de Petrov, care a inghetat 3 ani la rand TOATE pensiile !

anonim spunea...

@P...Puiu
Observ ca v-ati schimbat radical discursul.Ati renuntat la "sa statem multumiti" cu pensiile noastre "ca ie bune si ie mari"
Asta inseamna una din doua
Ori puterea de cumparare v-a scazut semnificativ fata de acum mai putin de doi ani cand ati devenit "pensionar biban" ceea ce noi stiam deja ca se va intampla, atunci cand dvs exultati de bucurie(asa se va intampla si cu urmatorii ce vor iesi la pensie."Orgasmul" va fi scurt, din ce in ce mai scurt
Ori ordinele primite de la sefii care va coordoneaza pe blog au fost schimbate
Ori este o postare de test. (ca sa va scutesc de "munca" pe mine ma puteti trece deja pe "lista neagra"(sunt deja acolo,doar o sa repetati operatiunea)
Si a 4-a : Sunt valabile toate cele trei anterioare pt ca nu se exclud reciproc
Pese: totusi prea abrupta schimbarea de atitudine de super multumit....V-ati grabit si asta v-a stricat acoperirea
Va recomand niste "consultari" de la M....nu BM ci doar M

anonim spunea...

@ M
Inteleg ca v-ati calcat pe inima cu urarea asta dar nu este ziua armei din care am facut/fac parte.Este alta zi
Oricum va multumesc in numele camarazilor mei.

valica spunea...

Ești vopsit la creier rău. Da, înainte de 2001, un ofițer superior cu alte condiții, avea 134% . Și nu cartea nimeni, deoarece Matolitul national nu antrenase mahalagii cu sintagma , pensii nesimțite. Ura matolitului se datora bătăii crunte din 1973 și a scoaterii dosarului de securist de la Constanța.

Spulber spunea...

Salve în memoria D-lui General Cornel PARAINIAC. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Leon spunea...

Si Predoiu merge pe varianta fara OuG, dar cu Proiect de lege pentru Magistrati:
https://www.stiripesurse.ro/predoiu-da-cu-sabia-in-revolta-privind-reforma-pensiilor-magistratilor-pastreaza-statutul-independent_2649140.html

M spunea...

Propunerile scurse pe surse dela MMPS privind pensiile speciale l-au făcut pe Predoiu să iasă iar să îi liniștească pe magistrați
- scăderea procentului la 65%, treptat câte 2%/an
- creșterea vârstei de pensionare, treptat cu câte 6luni/an până la 65 de ani
- media veniturilor a 5 ani consecutivi din ultimii 10 ani
- creșterea vechimii minime în serviciu necesare pentru pensia specială la 30 de ani (asta lovește mai ales în funcționarii parlamentari care puteau lua pensie după 14 ani sau chiar doar 4 în anumite condiții)
- eliminarea actualizării pensiei cu salariul celor activi. Pensiile se vor indexa cu același procent ca pensiile contributive.

Am uitat ceva? Am încurcat ceva?

M spunea...

@akord75

Eu înțelesesem că ați lucrat la apărarea antiaeriană. Îmi cer scuze dacă am greșit!

Cât privește "călcatul pe inimă" ... Eu pot să am ceva cu unii indivizi dar respectul față de marea majoritate a camarazilor mei de la alte arme nu poate fi pus la îndoială!

M spunea...

@Leon

Am găsit ceva....ceva!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cum-se-face-reforma-pensiilor-speciale-varsta-de-pensionare-pentru-speciali-va-creste-cu-6-luni-pe-an-2146859

Domnița de la Digi a zis și ea că indexarea va urma să fie făcută la fel ca în sistemul național de pensii fără să înțeleagă prea bine despre ce vorbește! Propunerea este de eliminare a art. 85, alin (2) din Legea 303/2004

Ar rămâne indexarea dar să se facă la cuantumul pensiei nu la partea contributivă.

M spunea...

Doar întreb, nu dau cu parul: ați verificat pensiile pe card? Și la domniile voastre au intrat sume mărite?

Leon spunea...

Cred ca si:
- pensia Neta sa nu depaseasca salariul net !
- eliminarea din baza de calcul a unor venituri
- media veniturilor ptr.12 luni.
- indexarea pensiei de serviciu cu Rata media a inflatiei cimunicara de INS
VPP este deja calculata pe partea de contributivitate, dar nu influenteaza totalul pensiei !

socrates spunea...

Domnule Huhurez, chiar dacă nu are legătură cu articolul de față, îndrăznesc, despre "studiile speciale si traseul actualului ministru - chiar ciudat din multe puncte de vedere - care in mod sigur este "sub" dl Dicu, nu apar informații"mai concrete ". O zi bună sa aveți.

mosmartin16 spunea...

CORECT !

Leon spunea...

Avem aici si Comunicatul
ministrului Predoiu:
https://www.g4media.ro/ministrul-predoiu-despre-pensiile-magistratilor-in-plin-val-de-pensionari-nu-exista-nici-un-proiect-redactat-reformele-propuse-de-ministerul-muncii-vor-fi-promovate-prin-proiect-de-lege.html

mosmartin16 spunea...

Corect !

Leo spunea...

Savantul a repetat zilele trecute , că pensiile militare sunt deja reformate și nu se va schimba nimic la ele.
deci , INECHTĂȚILE vor râmâne neschimbate.
Niște MARI LICHELE

anonim spunea...

@M
Offff of of! Tot capos chiar cand nu aveti dreptate.Da am lucrat la ApAA dar una-i una si alta-i alta
Ca sa stiti sa nu le mai faceti varza

"În calendarul ostăşesc, 19 septembrie este Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene. La aceeaşi dată, în 1916, a avut loc prima acţiune de luptă antiaeriană a armatei române, soldată cu respingerea unui atac aerian şi nimicirea unui avion inamic în zona Flămânda."
https://www.juridice.ro/802010/ziua-artileriei-si-rachetelor-antiaeriene.html

anonim spunea...

Bune rimele!
Inaltator am...teava nu am

Leo spunea...

"Doctorașul" cel nou de la MFA.
ROMÂNIA = RAIUL IMPOSTURII

https://www.libertatea.ro/stiri/o-noua-marturie-de-la-muzeul-vrancei-impotriva-ministrului-apararii-tilvar-nu-a-scris-niciun-rand-in-teza-de-doctorat-toti-stiau-4341118?utm_source=newsshowcase&utm_medium=gnews&utm_campaign=CDAqEAgAKgcICjDil4gLMOTRhgMwwqSAAQ&utm_content=rundown

Leon spunea...

Numai la Pompieri..:))

anonim spunea...

monteoru
Pai nu ca si ciolanus s-a "englezit"
Acum i-a zis la cresterea asta "uan-of" adica una si gata...hai pa!...indexarea isi vede de drum asa ciuntita din bucati cum o sa fie
Ufff iar "ma bate" CFI-ul la pensie....cam asa a fost de cand a inceput covidul si mai apoi si mai abitir
Inca 2-3 ani in ritmul asta si CFI-ul il va bate si pe M la pensie....comunism curat(da lui M nu-i dau dreptate nicl de-al dracu,desi are in unele privinte ,acolo unde simte ca poate mai suge....un avantaj)
Peseu : Pana la alegeri are timp CFI-ul mai ales ca Budai tocmai "si-a dat seama ca nu are timp"cu digitalizarea dosarelor de pensie decat prin august 2023...asta asa e de incalzire.Majorarile se vor face (cum bine se stie) prin mai-iulie 2024 ca sa atraga voturile dobitocilor ca doar se stie ce urmeaza
peseu 2...Pana acum era in stare moldoveanu budai sa se jure si pe ma-sa si pe tac-su ca totul va fi gata pana in dec 2022....a declarat-o de zeci de ori
Cu inflatia asta si cu indexarile, cand se va aplica legea pensiilor militare vor constata cei iesiti la pensie prin 2000,,,,,,ca trebuie sa le ia 20-30% din pensie......din aia actuala hi,hi!!

Leon spunea...

Proiectul de buget pentru 2023 mai intarzie puțin:
https://www.stiripesurse.ro/ciuca-da-vestea-zilei-pentru-pensionarii-nevoiasi-voucherele-bilunare-de-50-de-euro-se-dau-si-in-2023_2649505.html

reddog spunea...

Dincolo pe blogul lui Cezar zice că i-a intrat și lui Cezar de la arma GAZ.

anonim spunea...

@M
Eu am citit ca vechimea minima pt pensie speciala este de 20 de ani nu 30 cat ati spus dvs.Peste tot in toata presa se vorbeste de 20 de ani.Nu stiu de unde(cu ce scop stiu) ati scos-o pe asta,citez din M(ca "mi-a sarit in ochi" absurditatea ei)
"- creșterea vechimii minime în serviciu necesare pentru pensia specială la 30 de ani "
Pai cum sa fie "MINIM necesar 30 de ani"?Ne credeti pe toti tampiti?
Si de-ar fi singura data cand manipulati.Mai am zeci de exemple...

anonim spunea...

@Huhu si Leon
pe de-o parte se spune
- media veniturilor a 5 ani consecutivi din ultimii 10 ani
pe de alta
- media veniturilor ptr.12 luni.
Imi inchipui ca e cel mai simplu sa faci media veniturilor anuale si apoi media a 5 ani
asa sa fie sau ma insel? faceti "lumina" va rog

Viorel spunea...

Să trăiți,..Să trăiți domnule Comandant nr. 1. Deci, permite-ți să stăm în poziția drepți, sau preferați să stăm ân genunchi. Vreți să vă pupăm și mâinile sau doar să lăsăm vrăjeala. Cât despre studiul individual / mama înțelepciunii=depinde cum îți este gena. Dacă te-ai născut prost, poți să studiezi cât vrei, că tot prost mori. Despre ONOARE, DEMNITATE ȘI CORECTITUDINE, ASTA SĂ I-O TRANSMITEȚI LUI CIUCĂ.

Brenda spunea...

Căutați și vedeți că toată porcăria aia cu jaloanele alea azi la BRUXELLES sa obținut că sa fie rediscutate Se pare că De NICA a obținut rediscutare dar trebuie sa vedeți mai clar ce sa obținut

Lenovi spunea...

Posibil doar la cei cu pensii de 5 cifre. Aia cu 3000 oricum s au invatat cu saracia

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.antena3.ro/amp/dan-nica-parlamentul-european-propunere-psd-fonduri-pnrr-reper-pierde-656824.html&ved=2ahUKEwi8oaPrgKT7AhVomIsKHaQWDYoQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw3XndYC71cOuKyz8n9PMOBT

anonim spunea...

Cătălin
10 noiembrie 2022, 16:44
retrage-ti aceasta postare.E ca nuca'n perete si era alta discutie Ori cititi ca lumea urmarind cronologia discutiei, ori nu mai "mazgaliti peretii" inutil

Leon spunea...

Poate aveti timp sa-l intalniti maine pe Premierul Ciuca:
"11 Nov, Ora 11:00
Participare la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

- Premierul va susține o alocuțiune;
- Ceremonia va fi transmisă live pe conturile de Facebook și Youtube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
- Presa are acces la eveniment;
- Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații și pe teritoriul României – Parcul Tineretului"

monteoru spunea...

Valica afirmatia ta e glumeata.Mai baiatule,un general locotenent fost comandant al Armatei a 2-a in anul de gratie 2002 avea pensia mai mica decat venitul lunar al unui adjutant activ.Fa tu sapaturi si nu venii cu brasoave.

Viorel spunea...

Deci, nu toți politicienii gândesc cu capul dintre picioare. Bravo domnule Nica și Negrescu. UE pentru Renew / Cioloș / Reper.

anonim spunea...

@nr 1
aveti dreptate dar ati observat nuanta?
"recomandarile" BM au devenit brusc obligatorii in timp ce despre UE(pnrr) liniste totala.
Eu cel putin asta am sesizat in presa si declaratiile politrucilor de cand au aparut "recomandarile"
Daca vi se pare ca gresesc va rog sa ma corectati.,,,,se simte un puternic miros de FMI si FED in "ghiveciul asta"
si ca sa "ne radem" Anunta jiji 24 astazi,cu emfaza...."Biden desi inca nu a implinit 80 de ani si-a depus candidatura pt alegerile din 2024"(exact asa a citit copila de pe promter)
urmatoare stire
Babalacul Putin nu a fost la intalnirea G27 ii e frica de moarte(se referea la un eventual atentat)
Vedeti modul asta de a pune problema tot timpul, ma enerveaza pe mine nu altceva? pentru mine e valabil doar
Traiasca Romania!!
Ceilalti toti ,fara exceptie au interesele lor de asta sunt circumspect.Asa ca mai usor cu pupincurismul unora.Stiu ei care...!
PS acum doua saptamani,nici atat, am primit propunere de inscriere in A.U.R...am facut pe "dezorientatul" si le-am spus ca le voi comunica decizia mea dupa cel mult 24 de ore.A doua zi bineinteles ca le-am spus un "nu" hotarat....tupeu de tupeu pentru ca a si aparut "contraoferta".N-as vrea sa devin "simpatizant "?....ca poate ulterior ma mai gandesc bla,bla
Joia trecuta am primit un nou telefon si eram invitat sa merg cu seniorii AUR intr-o excursie.M-am enervat si le-am raspuns ca merg doar daca au si ceva proaspat de futut.Acum sunt sigur ca nu ma mai suna 😆😆😆
De cand sunt pensionar cam toti m-au sunat pt inscriere(ca deh cam tinerel atunci) Io chiar nu stiu de unde au astia nr de telefon(stiu ca bazele de date se platesc bine) dar intr-o zi tot ii prind si-l *ut pe unul asa legal cf DRGP sa-i usture la buzunare
Atentie ca sunt si pe aici unii....propozabili

"În cazurile în care datele cu caracter personal colectate sunt stocate pe calculatorul vreunui subcontractant extern care acționează ca persoană împuternicită de către operator, subcontractantul respectiv trebuie să respecte anumite clauze contractuale și obligațiile de confidențialitate care decurg din Regulamentul general privind protecția datelor din aprilie 2016."
(aici sunt incluse pana si adresa de e-mail si numele/prenumele persoane fizice )

anonim spunea...

Viorel
deci "oskarul" face diferenta ca va vad foarte dezinvolt 😃😃😃
ps.. se scrie corect "permiteti"(ca mi-a zgariat retina) si in nici un caz asa..... "ân genunchi."Asta chiar a fost nashpa.😃

anonim spunea...

ne uitam lung!

Outlander spunea...

@nr.1
După cum observați, unii sunt extrem de vigilenți în a cauționa pe cei care, din motive evidente, susținem corectarea inechităților și reluarea actualizării!
Și, deranjați de adevăr, o fac mereu doar la modul vehement și impertinent!
Blogul lui Huhu are darul de a oferi șansa ca oamenii să se „întâlnească”, să schimbe impresii, să se informeze, să promoveze o luptă pentru idei care să urmărească binele tuturor rezerviștilor, nicidecum să scoate la iveală, invariabil, ironiile din colțul gurii și mai ales atacul la persoană.
Conflictul de caractere nu a stat niciodată la bază progesului ci doar lupta de idei.
Într-o mai veche piesă de teatru era o replică: „...atâta timp cât încă nu ești cineva e bine să nu ai orgolii!”
I se poate întâmpla oricui, din grabă, din neatenție, dar când mai alături și expresii de genul:
”Cât despre studiul individual / mama înțelepciunii=depinde cum îți este gena. Dacă te-ai născut prost, poți să studiezi cât vrei, că tot prost mori.” , nu mai este nimic de spus.
Cuvintele care se spun influențează întotdeauna mai puțin decât modul în care se spun!
Referitor la studiu...
Când se scrie permiteți fără cratimă și când se scrie permite-ți cu cratimă ?
În cazul cuvântului permite, este corectă atât varianta cu cratimă (permite-ți) cât și cea fără cratimă (permiteți), deși sensurile și modurile de utilizare sunt diferite.
Se scrie permiteți fără cratimă doar atunci când conjugăm verbul permite și se folosește atunci când ne referim situații asemănătoare cu :

Ex.1 Voi trebuie să permiteți.
Ex.2 Vă rog să îl / să o permiteți.

Acest „permiteți” se referă la „voi” sau la „Dumneavoastră”.
Se scrie permite-ți atunci când facem alipirea dintre verbul permite și pronumele personal „-ți” și se folosește în situații ca :

Ex.1 Tu permite-ți (tu permite ție)
Ex.2 Tu permite-ți … (tu permite a ta …)

Acest „permite-ți” se referă la „tine” și la acțiunea pe care „tu” o faci asupra „ta”.
În cazul de față, permiteți este conjugarea unui verb iar permite-ți este alipirea unui verb de un pronume personal.

Pentru a putea comunica eficient în limba română, este esențial să fii competent din punct de vedere gramatical.
Există doar un mod de a îi înțelege pe ceilalți fără a vorbi efectiv, iar acesta implică scrisul.
Atunci când scriem trebuie să ne propunem să transmitem nu numai faptele, ci și emoțiile din spatele cuvintelor scrise.

anonim spunea...

Am confirmare ca au intrat banii in cont(ma enervez cand scrieti ca au intrat "pe card").....doar la cei cu 5 cifre cuantum, restul sa mai astepte ca s-au terminat fondurile pe anul asta.Lui CFI ajutorul de urgenta ala de 4000(diferenta) + pachetele de 25 kg + a 4-a transa de "vaucere"
De unde dreak atatia bani? azi isi vindeau aia de la ING mobilierul in strada....ca nu venisera banii de la "damen" Au trimis doar un sfert de corveta si aia ruginita.
Uitasem: ....si un set complet de capacele de ventil de la piranha

Viorel spunea...

Să trăiți,..Să trăiți domnule domnule akord 75. Aveți perfectă dreptate cu permiteți în loc de permite-ți. Nu caut să mă justific. La fel și faptul că am scris ân în loc de în. Îmi recunosc greșelile și îmi asum criticele. Cred că acul de la picup s-a tocit, ăsta fiind motivul pentru care v-a zgâriat retina. Vedeți că este cu formația Ideal din Brașov. Comentariul meu v-a deranjanjat cumva în amorul de Cdt. ? cât despre Oskar, îl primește în mare parte doar cei care îl merită. Dumneavoastră l-ați primit, sau nu l-ați meritat ?

Huhu Rezea spunea...

Casa Sectorială virează pensia în contul curent și banca încarcă în carduri diferența după ce reține comisionul sau angajamentele contractuale ale beneficiarului(plata facturi etc)

Mihai spunea...

Si uite asa ,pensiile intrate pe card numai bune de Black Friday 2022 romanesc. Intai scumpim, apoi reducem.
Daca politicienii astia de doi bani se mai screm mult cu caietul de sarcini pentru licitatia privind indexarea , hartia igienica si prosoapele de bucatarie din hartie o sa fie un produs de lux pe care nu si-l vor mai permite multi pensionari la ce preturi sunt afisate prin magazine.
Ciolacu ,zice si el din casa probabil . L-am prins pe taica-su juma de an la Boboc dupa care s-a pensionat . La salariile care se castigau la Boboc prin acea perioada (pilot instructor lt-cdor - cdor = intre 8.000 -11.000 lei/luna , fiti sigur ca baiatul nu si-a facut vreodata griji pentru nivelul de venituri ale parintilor nici chiar a urmasei la pensie a comandorului raposat.
De ce si-ar face griji acum pentru niste pensii vaduvite de ”binefacatoarele sporuri inventate ” ??????
Sa nu credeti ca Ciolacu nu stie cam care ar fi fost valoarea actualizata a veniturilor din baza de calcul a pensiei comandorului familiei prin prisma veniturilor de la Boboc. In mod sigur daca ar sustine pe fata actualizarea ei ar cadea in dizgratia votantilor. Asta este marea problema a politicienilor.
Votul se obtine cu transpiratie si riscuri. Intai trebuie aghesmuiti primarii. Mai ieri ,asa in doua zile a dat Ciuca din partea PNL. Dupa care va da prim ministru Ciolacu din partea psd.
Primar fara Codruta la ușă sa fii !!!!!!!!! Trai pe vatrai prin grija autonomiei salariale bagate pe gât de Olguta si Dragnea .

Huhu Rezea spunea...

Ciolacu a ajuns la guvernare și fără votul militarilor!🤑

Viorel spunea...

Domnule Outlander. V-ați pus vreodată întrebarea cum ar ieși scrisul domnului Ciucă [om citit, citit de tot, nu un prostănac (,) ca și mine sau domnul Geoană], dacă s-ar reproduce textul exact cum îl rostește dânsul la TV sau în fața presei ? Iese cu î din a sau î din i, apare lagat sau despărțit ? Dacă tot susțineți corectarea inechităților, dați-mi un exemplu în acest sens, nu doar vorbe ce nu se pot verifica sau păreri expuse pe blog. Ași ocupat o pagină A4 cu lecții de gramatică. Mulțumesc pentru indicații. Răspunsul îl aveți în comenariul adresat domnului akord 75. Aștept exemple de corectare a inechităților. Eu pot să vă dau. Petiții trimise miniștrilor Ap., Finanțe, Muncă (cu răspuns primit sau redirecționat), deputați sau senatori, inclusiv domnului Iohanis, Ponta, etc. Le-am scris în funcție de necesitatea stringentă, la propunerea domnului Huhu Rezea adresată pe blog (recitind topicuri o să găsiți îndemnuri date comentatorilor).

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Nu te ofusca! Mulțumește că și-a făcut timp să te corecteze. Ba să și explice de ce se poate scrie cu cratimă sau fără cratimă.
S-ar putea ca defecțiunile de pronunție din vorbirea lui Ciucă să nu se reflecte și în textele scrise.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. V-am mai spus. Fiți un un Of. cu ONOARE, DEMNITATE ȘI CORECTITUDINE, cum impune nr.1. Dacă vrea să comunice ceva unui comentator, convinge-l și nu „da ordin”. Referitor la domnul Outlander ce și pentru ce să-i mulțumesc. Pentru că a deschis Dex-ul și a copiat din el, apoi a băgat ceva umplutură (Ex. 1, Ex. 2) ? Mie mi-ar fi rușine la pregătirea pe care o are, dacă o are. Cât despre exemplul dat cu domnul Ciucă, posibil ca scrisul să iasă corect, dar cu vorbitul cum rămâne ? Vă place pentru un fost Gl. al Armatei României ? Eu când am intrat în Școala Militară am dat probă la dicție. Cei cepelegi, bâlbâiți, cu problem de vorbire erau respinși pentru că nu puteau da o comandă corectă. Să înțeleg că a intrat în horă pe sub mână ? Nu mă simt jignit domnule Huhu Rezea. Ce pot învăța dintr-un comentariu al dânșilor îl rețin, unde mi se par aiureli, grandomanii, nu le bag în seamă. Să spună mulțumesc (,) că le dau atenție celor postate.

Leon spunea...

"Intai scumpim, apoi reducem."
Eu stiam ca numai Oltenii fac asa ceva, dar nu credeam ca si Ardelenii joaca la fel..:)).

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Verzi de ce n-o să înveți? Pentru că ai o atitudine de încrezut și dai semne aroganță.
In vorbire, greșelile gramaticale se observă în dezacorduri. In scris ele sunt mai evidente și mai deranjante.
Ciucă nu face dezacorduri în vorbire... care să arate lipsa de instruire și de cultură generală. Probabil are o suferință a sistemului nervos care coordonează vorbirea.

Brenda spunea...

Hoop hoop ,bugetul pe 10 decembrie, deci tot târziu ,se lăudau că va fi pentru prima dată când va fi gata și trecut și prin parlament ,așa că ăștia SÂNT guvernanții noștri, niste mincinoși

Viorel spunea...

Am ajuns la concluzia că domnul nr. 1 și Outlander nu pot să-mi țină piept, motiv pentru care nu-mi răspund. Am să le fac în ciudă și la fel ca dânșii, o să îmi iau și eu avocat.

anonim spunea...

Viorel
Vad ca perseverati deci incep sa cred ca nu mai sunt greseli intamplatoare
-corect "criticile" nu.... criticele
-renuntati sa mai puneti virgula intre paranteze este si incorect si fara rost(chiar daca ar fi cazul unei cacofonii).Virgula si atat!(verbal se mai foloseste expresia pt ca verbal nu se "simte "virgula intotdeauna).Am observat ca faceti acest lucru fara exceptie,altfel imi vedeam de treaba
PS renuntati si la "vesnicul" "asi (legat)"Chiar daca se aude cu i in coada acesta nu se scrie niciodata e simplu :aş( cu exceptia alaturarii de verb)
Vad ca permanent scrieti asa.
Nu stiu dar poate incurcati momentele de dictie.Nu la scoala de subofiteri au fost ci probabil atunci cand ati facut studiile de "alimentatie publica"...stiti dvs,cand va pregateati sa deveniti ospatar sau aprozarist, inainte de scoala militara
Si inca o rugaminte,utima:
Incetati cu ironiile astea ieftine de bodega de pe colt, sunt trecut suficient prin viata ca sa-mi dau seama de dispretul cuprins in ele.Oare sa le numesc glumite de soferache/autobaza? ca sa nu le zic ...glume slabe de subofiter
"Să trăiți,..Să trăiți domnule domnule akord 75"
PS Deocamdata in armatele lumii(in toate) subofiterii sunt condusi de ofiteri si asa va fi cat timp vor exista armate.Daca schimbati ierarhia nu veti schimba eventual decat niste denumiri.Asta nu inseamna nimic si nu armata a inventat asa ceva.Ierarhia in societatea umana exista dintotdeauna indiferent de domeniul de activitate.De la invatatori la rectori si prof universitari de la infirmieri la medici de la necalificati la ingineri s a m d
Sunt doar niste conventii de ierarhizare asa cum ora,data,ziua, anul,meridianele si paralelele sunt tot conventii
Va strofocati degeaba incercand sa ajungeti unde deja nu mai puteti ajunge.E cam tarziu,foarte tarziu....Nu veti schimba ierarhiile armatelor lumii
PS 2 aveti mare grija si la cuvantul "proprietate" L-am gasit de multe ori fara un "r"....ghiciti care? 😆

anonim spunea...

@socrates
Incercati aici,e de azi.L-am citit spre dupa amiaza
https://www.libertatea.ro/stiri/o-noua-marturie-de-la-muzeul-vrancei-impotriva-ministrului-apararii-tilvar-nu-a-scris-niciun-rand-in-teza-de-doctorat-toti-stiau-4341118?
sau fiti mai specific.....
despre CV despre Oprisan(nume de cod Renato si apoi Alin in dosarul lui secu....ce anume?
Tatal lui Talvar raposatul col sec Petru a avut acces la dosarul lui Oprisan pe care probabil l-a lasat "mostenire" lui fiu-sau.Dar inca din timpul vietii "al batran"(decedat in 2017) i-o fi zis lu Oprisan(mare scula) Ba !! Ori faci om din fiu-meu ori....ca jar mananci daca se afla
Si gata!! mission accomplished:)))
Talvar a fost senator 2004-2008 si apoi deputat pana in 2020 si in prezent.Adica o viata intreaga aproape.Pare ca se leaga in cronologie nu?
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=122&cam=1&leg=2020

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fie sanse pentru cei in situatia sociala precara, ca mine? Iată acilea un linc (Doamne, iarta-ma ca era sa scriu altceva in loc de linc (!) ) sugestiv:
bugetul.ro/silviu-manastire-pensiile-speciale-nu-pot-fi-impozitate-nu-pot-fi-taiate-si-nu-se-va-face-acest-lucru-urmeaza-o-iarna-complicata/

anonim spunea...


Leon
deocamdata am inteles ca doar parte de pnrr ref la energie.E foarte bine
...mai departe vorba lui Leo...sa asteptem
PS Stiti ca importam carbune? Da da nu glumesc! Nu va spun si de la cine ca vreau sa dormiti ok in noaptea asta.....si e si din UE....se pare ca la "ei" se aplica numai ce vor si numai cand vor

anonim spunea...

Ne aliniem si noi la blec fraidei Macar la amerloci e pe bune...pe vanzare stocuri peste stocuri cat sa-si elibereze depozite de chinezarii(ca nu mai gasesti altceva in america. Toate brandurile meid in ceaina +armament
la noi e tipic romanesc de import deci si in Ardeal....ca si halouinul lu'a l-ar dreaku
Las ca vine si valetin's dei ca de dragobete au uitat muciosii...
Nici cu colindul nu mai tine...apare aia americaneasca
Hai ca vomit
NB la toata lumea am o comedie de vazut....

anonim spunea...

Cam cand intra Parlamentul in vacanta(ca au "muncit" mult saracutii) asa ca ramane in 2023...candva martie aprilie.Tipic romanesc! Ce jaloane,ce tinte,ce reforme???? ...rahat cu apa rece!!
Pai nu v-am zis ca pana in preajma alegerilor e un singur scop? Tragerea de timp prin toate mijloacele(a nu se uita de Budai ca lu asta ii trebuie timp pana cel putin, in august 2023 si a zis ca s-ar putea intarzia si atunci)...deh inca nu e 2024:)))

anonim spunea...

nu ma pot abtine. M si Viorel nu-i asa ca va e cunoscut sistemul?
https://ziare.com/academia-de-politie/proces-iulian-beutoru-academia-de-politie-sporuri-angajari-cumetrii-politice-1771020

Magda spunea...

S a pensionat de la Regimentul de transmisiuni,in prezent Batalionul 47 informatica si comunicatii...........

Mihai spunea...

Mai precis prin votul negativ dat de " ajutorul social" împotriva tembelilor condusi de Câța valceana

Paul Puiu spunea...

Incepand din data de 08.11.2022 toate deciziile CCR nu vor mai fi obligatorii in cauzele civile si penale in curs de silutionare sau de judecata!!! Aceast fapt concluzioneaza de toate deciziile emise de CCR in cazul pensiilor militare raportate la OUG 57 /2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 prin care s-a stabilit de CCR ca sunt constitutionale nu mai sunt obligatorii pentru magistrati, fiecare magistrat putând aplica legea dupa propria constiinta si pregatire profesionala!!!

M spunea...

@avianyc

Domnu' Avianyc, clar nu suntem prieteni dar tot vreau să vă pun o întrebare (prieten sau nu eu nu pot să nu vă recunosc competența profesională domeniul dumneavoastră).

Dacă ar fi să comparați veniturile celor de la Boboc din perioada tinereții domniei voastre cu cele de acum... Care ar fi concluzia?

Mă refer evident la două criterii: valoarea veniturilor totale raportate la venitul mediu și cât reprezenta partea "variabilă" (adică sporuri de conjunctură sau de performanță) din totalul veniturilor?

M spunea...

Nu am avut cifra exactă. Ce am aflat eu (pentru că nu am aflat din presă) suna exact așa: "creșterea cu 5 ani a vechimii minime în specialitate pentru a obține pensia specială.".
Cum de exemplu în Legea 303/2004 scrie "cu o vechime de cel puțin 25 de ani în funcția de judecător ori procuror...." am adăugat 5 ani la cei 25. Dar, da, e posibil ca cei 5 ani să se adauge în altă parte și 30 de ani să fie vechimea totală.

Pentru că nu am informația confirmată la sfârșitul postării am exprimat acest lucru întrebând dacă am încurcat ceva!

M spunea...

@akord75

Doar ca să pot savura postarea dumneavoastră (când nu vă faceți un scop din a înjura să știți că aveți postări chiar decente!) luminați-mă și pe mine ce naiba e aia "DRGP"!!!!

M spunea...

@Leon

😁 Probabil! Mi-a venit mesajul că au intrat banii pe card și am văzut că sunt mai mulți. Am crezut că, Doamne ferește, e o greșeală!!!

Viorel spunea...

Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”.

Leon spunea...

"Rata MEDIE a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2021 – octombrie 2022) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2020 – octombrie 2021) determinată pe baza IAPC este 10,8%”, arată un comunicat al INS."(Stiripesurse) !

Viorel spunea...

akord 75. Prea puțin mă interesează. În primul rând, doamna polițistă VD sau DV, ar trebui să știe că în fiecare minister se emit Norme de aplicare, diferite de la minister la minister datorită specificului diferit. Dacă dânsa consideră că a primit mită inclusiv ministrul MAI (ultimul decident), se înșeală amarnic. Nu contest că nu o fi fost așa sau că poate nu se practică această metodă, eu știu un singur lucru. Niciodată nu am cerșit ceva, nu am întins mâna ca să mi se dea fără merit (chiar și o strângere de mână) iar colegii care mă cunosc știu cât și cum am muncit în cariera de militar. Când veneau statele de organizare, puțini erau cei care acceptau funcții de birou (li se îngrădea porticica / libertatea de a o mai tuli din UM 2-3 ore pe zi). Am participat la peste 200 de Ședințe de lucru a Cdt. în calitate de Șef S.1-Personal fără a beneficia de vreun stimulent. De fapt nici nu trebuie să mă justific în fața dumneavoastră. În plus. Nr. 1 afirma: „ONOARE, DEMNITATE ȘI CORECTITUDINE”. Cel care a cerut mită era M.M. sau Sof. Nu domnule akord 75, era Of. ca dumneavoastră și mulți alții. Parte dintre dv. i-ați împins pe nedrept de cele mai multe ori pe MM și Sof. la fapte de corupție, care deși meritau un lucru, nu-l acordați până nu vă dădea „mâna / din buzunar”. Vreți să vă scriu într-un comentariu (pe care știu că domnul HR nu-l publică și nici nu ar fi frumos din partea mea, chiar dacă ei sunt afișați pe google) cu grad, nume și prenume cei aproape 40 de Col. și Gl. condamnați pentru fapte de corupție ? Vă mai întreb încă odată. Sunt M.M. sau Sof. ? Vreți să vă reamintesc de portbagajele burdușite când ați fost în control mixt cum afirmați dv. ? Știu pentru că era „datoria” mea de merceolog încadrat pe funcție, a șefului de depozit alimente și a Sof. de la popotă unde mâncați gratuit pe toată perioada controlului. Vorbesc din fapte reale.

Paul Puiu spunea...

https://jurnalul.ro/special-jurnalul/ccr-s-a-sinucis-orice-decizie-a-curtii-constitutionale-poate-fi-ignorata-de-instantele-de-judecata-914874.html
CCR si-au taiat singuri craca de sub picioare!! Asta demonstrează ca nu profesionalismul membrilor determina deciziile lor ci doar politicul!!!E un lucru bun pentru instante si nagistrati care vor dispune dupa propria constiinta si profesionalism!!! Prin aceasta decizie adoptata CCR practic si-a recunoscut incapacitatea si faptul ca este doar un instrument politic folosit de putere pentru interesele politrucilor si pentru garantarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor!! Exista o sumedenie de decizii CCR dispuse de interesul politic si nu al legitimității!!! Valer Dorneanu probabil rade ca a scapat de ce a ramas in urma sa, cunoscând ca cei care au ramas formatați de acesta s-au setat eronat dupa plecarea sa!!!!!

Outlander spunea...

@akord 75
Acesta este conținutul unui email (o parte din el), din 04.08 2022, pe care l-am trimis unui prieten de pe blog.

„Să trăiești camarade, (...)!
Am un fost coleg care a ieșit la pensie acum 3 luni.
Acum vreo două săptămâni, mi-a povestit ceva care m-a lăsat mască!
El este din (...)
S-a întâlnit cu un amic, pe care îl cunoaște de mult, un mm de (...) care urmează să iasă la pensie undeva prin oct. sau nov., anul ăsta.
Nu mi-a spus cum îl cheamă.
Mi-a relatat că omul a aranjat cu “Șeful cel mare“ să primească și el beneficiile Oskar-ului!
“Șeful cel mare“ i-a aprobat!
Cu o condiție:
-în fiecare lună, beneficiarul, mm, virează întreaga contravaloare a Oskar-ului, către un cont IBAN aparținând unei alte persoane!🤬👺👹👎👎
Pe “Șeful cel mare“ îl cunosc, era și încă mai prestează la (...)!
(...)
Vă vine să credeți ce fac disperații ăștia pentru OSKAR?”

Fenomenul la care faceți trimitere în link este de 7 ani de zile „sport național”!
Totul este „meritat”!
Țâfna #Antireformă își are rădăcinile adânci mai ales în teama și disperarea celor care, cu tenacitate, au „lucrat” ani de zile la „optimizarea” formulei de calcul, prin multitudinea de mizerii la care se face referire cu subiect și predicat în articol și care își văd din ce în ce mai aproape năruirea viselor!
Ăsta este de fapt motivul pentru care pensiile militarilor nu vor fi cuprinse în reformă!
Conform p. m. Ciucă pensiile militare „s-au reformat deja”!
Cum?
Așa cum este relatat în articol!
Mulțumesc, akord 75 pentru „muniție”!

anonim spunea...

Viorel
Despre ce dracu portbagaje burdusite vorbesti la C Midia sau Ashuluk? cand eu eram plecat in misiune 6-8 luni/an Vorbesti doar sa te afli in treaba si sa arunci mizerii.Sa-ti fie rusine si intoarce-te in cloaca celor ce te-au "invatat" asa ceva.Nu pot sa scriu tot ce meriti si e mare pacat
Gata am terminat cu dumneata.Cu "serpii" nu discut...si nici cu alte taratoare
Dar tot e bine. Ti se vede "caracterul" pe sub poale
PS Si lasa-i si pe altii sa te laude ca vad ca nu obosesti laudandu-te singur
Esti de toata jena!

Viorel spunea...

akord 75. Nu mai dați citate din presă pentru că o citesc și eu. Parcă așa m-ați sfătuit.

anonim spunea...

@Outlander
Nu trebuie sa multumiti pt nimic deoarece n-am facut nimic.Doar un copy/paste din presa.Si acela fara sa ma straduiesc prea mult.
Doar ca nu inteleg de ce dvs nu puteti obtine aceste informatii,doar sunt publice cum am mai spus
O zi buna!
PS Atentie doar la manipulari si dezinformare.Eu v-am trimis link-ul pt ca declaratia respectiva face parte dintr-un proces si mie mi s-a parut mai credibila, tocmai din aceasta cauza
Dupa numele de profil si din alte motive dvs va aflati in afara tarii cumva?Nu are legatura cu obtinerea de diferite informatii din/despre RO.nu,nicidecum
Era doar o curiozitate

Viorel spunea...

akord 75. Nu sunt greșeli întâmplătoare, unele litere mi le schimbă calculatorul din mers chiar dacă este setat pe limba română, unele sunt din greșeală / neatenție iar altele sunt din neștiință. Sunteți mulțumit ? Și da, uneori sunt miștocar, arogant, zeflemist, nervos, irascibil, dar și calm și maleabiil în ceeea ce spun sau fac. Sunt și răutăcios și invidious, dar și milos. Am toate calitățile și defectele posibile. Asta ca să vă simțiți bine. Ieri mi-a dat unul lecții de gramatică, astăzi altul. O fi o obsesie la unii. De fapt, asta este problema acută a momentului și a topicului de pe blog. Nu mă strofoc cu nimic. Sunt bucuros că am ajuns cu bine la gradul și funcția maximă pentru un subofițer (păcat, că dumneavoastră ați căzut din căruță la jumătatea drumului; lipsa banilor pentru șpagă sau a cunoștințelor profesionale / nu pile v-au făcut probabil să stagnați la umilul grad de Mr. sau Lt.col., dar asta este altceva). Văd că vă pricepeți și la Piramidele Egiptului privind ierarhia militară. Cât despre ospătar, aprozarist, țin să vă spun că pe timpul lui Nea Nicu (înainte de Școala Militară am muncit 1 an și 4 luni) aveam buzunarele pline cu bani. Ciubucul era dublu decât salariul. Dumneavoastră numărați nasturi pe atunci în LM.

Viorel spunea...

Domnule Paul Puiu. Vreți să spuneți că următoarea decizie devine nulă ?: „Decizia nr. 403/2019 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene”. „CCR în numele DECIDE: ”
Respinge, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate ridicată de Budeanu Viorel în Dosarul nr. 2744/40/2017 al Curții de Apel Suceava - Secția I civilă și constată că dispozițiile art. 11 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Notă: Art. 11 alin. (1) se referă la acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă.

Viorel spunea...

Pentru prietenii mei Don Cezare, akord 75, tehnocrat (dacă mai urmărește blogul), etc. și care voiau să știe cum arăt, am postat o fotografie făcută în luna mai 2021 la vârsta de 59 de ani și 4 luni când mă aflam în Sighetul Marmației, în biserica Ștefan cel Mare și Sfânt (ardelenii ne-au confiscat până și domnitorul Moldovei), la botezul nepoatei mele. Sunt cam trist pentru că peste câteva zile urma să mă reîntorc în Botoșani. Copii și nepoții (băiat și fată) în Sighet, eu în Botoșani.

Viorel spunea...

Domnule M. Corect se scrie (SE AUDE DOMNULE AKORD 75 SPECIALIST 1 ȘI ȘOFER ÎN GREȘELI GRAMATICALE SAU DE EXPRIMARE ? AȘTEPT SĂ MĂ CONTRAȚI) GDPR și nu DRGP cum a scris akord 75. Deci, nu citiți presa în totalitate.
Începând cu data de 25 mai 2018, a intrat în vigoare și se aplică direct în toate statele membre ale Uniunii Europene Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, cunoscut și ca GDPR (General Data Protection Regulation).

Mihai spunea...

Fiind toata ziua pe drumuri ,doar acum vazui ce mai zise lumea.
In primul rand ,să stiti ca mai sunt si olteni seriosi . Putini da mai sunt ! Azi am incheiat un contract cu ”Kynita SRL” Râmnicu Valcea și mi-a placut modul de abordare a problematicii in cauza.
Apoi ;
@ Magda , cine ti-a suflat gogorita cu pensionarea comandorului de la Reg de transmisiunii din capul strazii Unirii didn Buzau nu este in tema cu subiectul.
Cdor Ciolacu a fost pilot instructor in cadrul Scolii Militare de of Aviatie Boboc de unde s-a pensionat in anul 1981. Punct.

Mihai spunea...

@ M
Am inteles bine intrebarea insa este greu de dat un raspuns care sa fie edificator pentru cele doau situatii.
In primul rand , la Boboc se castigau bani multi nu datorita sporurilor exagerate care nu existau in acele vremuri ci datorita faptului ca pentru indeplinirea planului de zbor cu elevii -viitori piloti pentru MApN ,MI , Tarom , Av civila (baza aeronautice pentru deservit M. Agriculturii , Aviasan , LAR ,etc ) plus scolarizatii din tarile africane se muncea foarte mult ,in sensul ca se zbura zi de zi cu program 8.00 -19.00 din care 8.00-14.00 zbor cu 16 -18 avioane în start 14-15 .00 masa de pranz ; 15-19.00 (4 ore Cf reg Av 5 )pregatire preliminara pentru zborul de a doua zi.
Vineri -zbor de noapte care incepea la 22.00 dupa masa si se incheia sambata la 4.00 dimineata , 4- 6.00 parcarea avioanelor in linie si predarea lor comandantului garzii , la ora 10 plecarea spre domiciliu.
Din cauza faptului ca aerodromul Boboc era suprasolicitat in privinta realizarii programei de invatamant/ instruire in zbor , in fiecare an una sau doua escadrile de subsonice L 29 si L39 din cinci existente erau detasate ca escadrile independente cu toata logistica adecvata 6 luni pe an pe aerodromurile Ianca , Kogalniceanu , Alexeni. Numai asa se realiza indeplinirea planului de zbor/scolarizare cu elevii viitori piloti.
O munca grea cum efectiv nu s-a muncit prin multe unitati militare. Salariile mari de atunci nu proveneau din sporuri cu duiumul , fiindca atunci nu exista decat spor/primă pentru orele de zbor in conditii normale si meteo grele pentru piloti si spor pentru realizarea unor norme de aterizari pentru tehnici. Nimic mai mult in plus ca adaos la cele general valabile ,grad ,functie ,vechime.
Salariile mari proveneau din faptul ca zburand zilnic ( lucru care nu se intampla nicaieri in alte unitati de aviatie) se cumulau/luna multe ore de zbor in diverse condii pentru piloti si multe norme de aterizari pe categorii de tehnici ( MM ,personal ingineresc).
Spre exemplu pe vremea aceea (anii 79-85) o ora de zbor in conditii meteo grele = 100 lei ( si se prindeau cam patru pe luna( vineri noaptea de regula) iar tehnicii prindeau cam 3-4 chiar si 5 norme de aterizari ( cand se preda si executa cu elevii turul de pista) care erau la MM de 25 aterizari/avion = 350 lei /norma /tehnic de avion si MM specialisti pe domenii de exploatare (avion-motor , instalatii speciale si aparate de bord ,radio si radiolocatie ,armament de bord)= 450 lei/norma pentru sefii grupelor exploatare pe specialitati si=800 lei pentru personalul ingineresc (ing sef de escadrila ,,ing SLA ,ing pe specialitati biroul exploatare al scolii).
Per total ca lt incasam pe acele vremuri mult pentru Șeful de Stat major al unitatii si alte functii de colonel din unitate/invatamant care nu aveau tangenta cu zborul.
La ce valori ar putea fi actualizate acele venituri acum nu pot evalua fiindca se calculeaza dupa procedura ordinului M25 cu aplicarea OG 57 pct e-g.
Cu toate acestea cei cu vechime completa care au activat in acea perioada au obtinut pe contributiva pensii frumoase pana pe 7-8000 lei (2010) si chiar peste atat la piloti cat si la tehnici ,in special tehnicii de bord elicoptere.
Poate actualizarea lor la zi s-ar apropia sau ar depasi veniturile si pensiile celor care zboara in sistemul ISU_SMURD ,sistem in care se mai zboara cat de cat.
Eu nu am prins sporurile adaugate dupa 2005 ,dar avand functie de comanda ,am in baza de calcul toate elementele din dotare plus ”g” peste cel critic ,plus 2+8 ani in sistem aviatie civila inclusi.
Cu respect ! Numai de bine !

Viorel spunea...

akord 75. Prin simpla întrebare, Capu Midia sau Ashuluc vă dați singur de gol. Aș putea să spun una din două sau ambele. Se vede că nu ați înțeles nuanța, dar știți să faceți observații. Acum 2 ani v-ați lăudat într-un comentariu precum că, tânăr Cpt. fiind, ați plecat într-un control mixt cu Of. superiori (Lt.co.,Col.) în anumite garnizoane (am participat pe timpul controlului și la trageri cu UM din garnizoana Galați în Poligonul Smârdan / Mălina). „Îmi era rușine pur și simplu de șefii mei”. Concluzia: Era și normal să vă fie rușine când, Cdt. UM, din respect pentru atitudinea comisiei pe timpul controlului și a tragerilor, dar în special a calificativului dat, dădea ordin să vi se umple portbagajele cu daruri pentru fiecare. Masa la popotă era plătită pe toată perioada din cheta făcută la compartimentele sau SU controlate. Aceste deprinderi rușinoase le-ați dus dv. mai departe (presupun / mai mult ca sigur). Acum ați înțeles acțiunea Portbagajul ? Mai bine șarpe decât râmă. Pe o scară de la 1 la 10, caracterul meu este de 8. Am o gheară în suflet care urăște astfel de comportamente (furt, minciună, promisiuni deșarte, bătaie de joc, înșelătorii, tot ce este mai parșiv pe lumea aceasta). Pe moment dacă ar fi după mine i-aș îngropa pe toți de vii, apoi stau și mă întreb. Cu ce drept îi judec eu pe ei, când are cine ? Cât despre laude, citiți comentariile din urmă și o să constatați că nici într-un tren cu 10 vagoane nu vă încap laudele privind cunoștințele despre Actualizare, Indexare, Războiul și situațiile tactice Rusia – Ucraina. Cei mai tari dintre cei mai mari. Când de fapt ați rămas cu cunoștințele accumulate acum zeci de ani. Nimic nu mai corespunde în câmpul tactic, dar voi o dați cu TOT ÎNAINTE. Astea ce sunt ? Nu sunt laude. Uite mama cât de tare sunt. Aeste discuții nu-mi plac deloc, indifferent cu cine le am, dar nu pot fără să ripostez când am dreptate.

anonim spunea...

M
scuze: GDPR a fost din viteza nu altceva
PS sau pe romaneste:RGPD.Am lucrat ceva timp cu el si toata lumea ii numea cu initialele in ro. Ma rog am facut o mare crima si va apreciez cinismul"umoristic"Am dat dovada de o crasa incultura....
Viorel
dumneata oricum esti degeaba Ti-am mai spus....fa pasi!!
PS (ca sa fie ca la M, tot cu PS):..... fa pasi!!
acum ai timp sa te intrebi de ce am scris cu litera mica....dar eu nu am timp de glumite de ospatar

anonim spunea...

Viorel
M a zis ceva pt mine,dumneata neavand ce face te-ai bagat in vorba cu M vorbind ,culmea despre mine.Nesimtire totala din partea dumitale(nu-ti pot vorbi cu "dumneavoasta" pt ca pur si simplu nu meriti).
Deci: ....fa pasi !!

Viorel spunea...

Domnule akord 75. De ce nu vreți să avem o discuție civilizată și o preferați pe contre. I-am scris și explicat domnului M, pentru că dumneavoastră (din viteză; și eu tot din viteză uneori mai greșesc) l-ați indus în eroare. Dânsul poate și-o fi spus. GDPR știu că înseamnă General Data Protection Regulation, dar ce o fi insemnând DRGP ? Și se apucă o jumătate de oră cu căutatul. Deci timp pierdut (asta este o presupunere). Cât despre dumitale sau dumneavoastră, puteți să-mi spuneți cum vreți, oricum în text folosiți ulterior cuvinte jignitoare, ironice. Indiferent de cuvântul folosit, nu mă simt jignit pentru că dexul spune: „dumitále fam. îld. domniiĭ tale și al domniiĭ tale, formulă de politeță îld. ție, al tăŭ. V. domnie”. Deci, din neștiință, folosind cuvântul DUMITALE, v-ați adresat printr-o formulă de politețe. E grele la mine cu gramatica, dar e mai grele la dv. cu dexul. Păcat că după atâția ani de la pensionare, v-a rămas în exprimare (scrisă sau verbală) atitudinea de Cdt., iar pe cei mici (ca și grad) de pe blog îi considerați foștii dv. subordonați.

anonim spunea...

Viorel
minti cu nerusinare!!
In viata mea nu am fost in poligonul Smardan/ Malina.Nici nu aveam ce cauta acolo.....ca de obicei vorbesti tampenii
PS...fa pasi!!

anonim spunea...

@Viorel
"Masa la popotă era plătită pe toată perioada din cheta făcută la compartimentele sau SU controlate. "...pentru atitudinea comisiei pe timpul controlului și a tragerilor,
Ca deobicei tampenii!!
masa era platita de armata ro in misiune la CMidia ce dreak sa-ti umple portbagajul cu ce cu soparle.Si de la BV la C Midia nu-mi permiteam sa merg cu masina ci cu trenul si odata cel mult de 2 ori cu aprobare si permisiune de parasire a poligonului prin OZU
esti ultimul om!!
Iarasi minti!! Sunt destui care au fost si vor vedea cat minti de ordinar

Viorel spunea...

Al dracului gramatica asta folosită de mine. Doamne și ce rușine îmi este. Tocmai citeam un comentariu, iar unul scria (nu are legătură cu gramatica în nici un caz): „blec fraidei” în loc de Black Friday, apoi „valetin's dei” în loc de Valentine's Day. Se mai întâmplă. O fi bătrân săracul și obosit, poate nici nu vede bine (ca și mine, până îmi cumpăr alți ochelar), dar dacă o fi beat sau l-a bătut soția cu ceaunul în cap pentru că nu îi dă bani să-și cumpere ceva de „blec fraidei” iar anul trecut nu a scos-o în oraș de „valetin's dei”. Sărăcuțul, ce belea pe capul lui cu aceste ocazii. Ar trebui să revenim la obiceiurile noastre. Erau mai sănătoase.