Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 02, 2018

PMP nu a îndrăznit să propună desfiintarea pensiilor de serviciu pentru militari și magistrați

59 comments
Proiectul de lege  B447/2018, depus la Senat de PMP în luna septembrie a.c, a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social și defavorabil de la Consiliul Legislativ,
Principala hibă a proiectului propus este că nu prevede dispoziții tranzitorii de la pensiile speciale la pensiile plătite numai în baza Legii 263/2010.

In ce mă privește, decât pensie militară înghețată la nivelul anului 2017 prin OUG nr. 59/2017, prefer includerea și a Legii 223/2015 în categoria legilor abrogate prin acest proiect de lege și restabilirea modului de calcul al pensiei militarilor potrivit Legii unitare a pensiilor în forma care a fost în vigoare la data de 01 01 2016, când a intrat în vigoare Legea 223/2015.
Doar așa ar mai putea și militarii să beneficieze de creșterile valorii punctului de pensie  prevăzute pentru pensiile contributive din sistemul public.59 de comentarii:

 1. Dacă bețivul național s-a legat și de pensiile magistraților atunci și-a asigurat 7 ani, cu executare!
  Mircea, învață să facă palete deja! 😂😎

  RăspundețiȘtergere
 2. 1)Patroane nu te grăbi ca mireasa la pat.Măsoară de 100 ori și taie odată. Toate bune și frumoase pana când ai noștri ca brazii și mucii pe piept își baga pixul în ea .
  2)Gata m-am hotărât. La parlamentare îl votez INTERESUL NATIONAL ca mă minte frumos.Pentru Cotroceni îl votez pe Tariceanu ca ăsta e tare în stremeleac.Mascul feroce.6 neveste nu e un mizilic.Avem cu ce sa ne mândrim în UE.
  3)Uite ca nu m-am hotărât pt. europarlamentare.Ar fi buna Irinuca ca nu degeaba au vrut 4 indivizi sa-l asasineze pe Dragnea?Gorgheasca nu ca în sfârșit s-a măritat.Hai sa merg cu Țurcana ca tot e feblețea lui T3.


  RăspundețiȘtergere
 3. Teapa si la pensiile civile. Nu vor acoperii niciodata inflatia reala (nu minciunile INS ).Doar minciuni si manipulari pentru voturile vulgului naiv . Toti politicienii vin doar la furat.

  RăspundețiȘtergere
 4. Actualitatea vine din trecutul recent!
  Să înceapă dreptatea până la capăt!

  https://www.stiripesurse.ro/amp.php?article_id=1301038

  RăspundețiȘtergere
 5. Ieri am permit decizia de recalculare CU major area soldelor din vara trcuta .LA solda de functie este folosita sums de 420 lei .in final rezulta un cuantum mai MIC dar we mentine del aflat in plata .

  RăspundețiȘtergere
 6. Ieri am permit decizia de actualizare a pensiei .LA solda de functie este folosita sums de 420 lei .cuantumul pensiei in scadere dar se mentine cel in plata

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca la revenirea la punctul de pensie din legea civila, impartirea se va face la 30 si nu la 20, cum va fi? Orice este posibil...

  RăspundețiȘtergere
 8. @Tatarush
  Cum, potrivit art. 122 din L 223, celor care optează pentru modul de calcul din Legea 263 li se cere să îndeplinească atât condițiile din legea pensiilor militare cât și pe cele din legea pensiilor civile, asa cum era în vigoare la 01 01 2016, la revenirea în sistemul public s-ar păstra stagiile complete pentru militari, așa cum erau ele reglementate în Anexa 6 la lege, valabile la 01 01 2016.

  RăspundețiȘtergere
 9. @Tatarush
  Pe preconizata lege a sistemului public de pensii intra in "joc" valoarea punctului de referinta,iar stagiul de cotizare,daca esti deja pensionar nu are nici un rol pentru ca determinarea punctajului anual se face prin formula :solda bruta anuala/salariu mediu brut pe economie anual=punctaj anual.Aceste punctaje anuale se aduna pentru toti anii de activitate,iar suma se inmulteste cu valoarea punctului de referinta,rezultand valoarea bruta a pensiei...

  RăspundețiȘtergere
 10. @Liviu & Liviu, majoritatea pensionarilor militari ( pana la data de 31.12.2015 ) au Decizii de pensie calculate/revizuite, unde este o rubrica cu Total puncte realizate, care cuprinde SI puctele acordate pentru Pensia Suplimentara, pentru Grupele de Munca, pentru anii din Scoala Militara..! Daca s-ar reveni la recalcularea pensiilor militare pe baza de contributivitate, acest punctaj Total va creste datorita grupelor de munca acordate de Ordinul M 123/2015 si in plus procentele pentru OMM/SOSP ar majora cuantumul pensiei brute cu 10-15-20%..!

  RăspundețiȘtergere
 11. @LEON
  Ca sa vezi !
  Deci ar fi BUNA CONTRIBUTIVA...desi nu ar mai fi ..militara (sic)

  RăspundețiȘtergere
 12. Eu am 6,4 puncte de pensie, pe contributiva as avea pensia mult mai mare. Recalculata pe L223/2015 mi-a scazut cu 950 lei si toate ajustarile,recalcularile se fac pe cea rec asa ca ne vor da 'ciuciu" cativa ani de aici inainte! Asta se si doreste.

  RăspundețiȘtergere
 13. Marite CEZAR, Flamandul..Codrii de Cozonac..Viseaza..!
  MApN nu va accepta recalcularea pensiilor militare pe principiul Contributivitatii, care presupune multi bani in plus !
  N-au dat ei 1-2% in plus la Actualizarea din acest an, au blocat pentru cativa ani urmatoarele Actualizari, si-i vezi capabili sa accepte "Contributiva"..?

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 15. Draghici
  Nu te mira!Helicopteriştii au primit toate sporurile de zbor în baza de calcul pe l 119 şi L 263/2010.
  6,4 puncte de pensie ar însemna pensie de peste 10 000 lei în anul 2020.

  RăspundețiȘtergere
 16. Huhu,
  Nu mai explica, căci o să facă Nero un AVC! 😂

  RăspundețiȘtergere
 17. Hi..hi..hi...
  Doamne cat ma bucur...
  Tehnocrat - conform Dex on line = T-2MaKiSS...mie asa mi-a iesit ...!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate! TARE!!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 19. Ca urmare..sa strigăm cu toții in tara
  Trăiască pensia militara!
  Cu OG.. urile aferente
  Il vom intrece chiar si pe..Terente!

  RăspundețiȘtergere
 20. Mares am o nedumerire.În venitul anual incasat ,rubrica in declarația de avere intra și indemnizația pt. alimente? Dacă da rezulta ca și în prezent activii sunt cel mai prost plătiți din sistemul de aparare ordine publica și siguranta.

  RăspundețiȘtergere
 21. Viorele nu o lua ca berbecul lui Cezarica.Vezi care e formula de calcul a pensiei la civili corespunzător noii legi și și mai apoi da din coada.Țu crezi ca pe astia de la guvernarea ia prins dragostea de pulime.
  Am devenit sceptic în ceeace privește intențiile bune.

  RăspundețiȘtergere
 22. @Ice
  Scepticismul exagerat este vecin cu lipsa capacității de a intelege lumea care te inconjoară.

  RăspundețiȘtergere
 23. Știe cineva,sau dacă este cineva care urmărește acest blog,rog să intre și să ne spună dacă a ieșit odată cu intrarea în vigoare a legii 223 și și-a ales să i se calculeze pensia în baza legii 263(contributivă).
  Eu,din auzite,nu prea s au înghesuit să opteze pe varianta L.263.De ce? Simplu! Cuantumul pens.era mult mai mic.
  @tehno
  Pe legea 119/2010,d-ta ai obținut punctajul arătat în postare,deoarece punctele obținute în întreaga activ.sau împărțit la /20.
  Acum,pe noua lege-care eu încă mai cred că nu va intra în vigoare niciodată-punctajul acela obținut în întreaga activ.se va împărți nu la 20,ci la 25.

  RăspundețiȘtergere
 24. Ice,
  La data întocmirii documentului la care faci referire, Nu!
  Ulterior se luau în calcul și se treceau și alocația copiilor și norma de ekipare.

  RăspundețiȘtergere
 25. "Draghici" intr-una dintre cele sase luni...16,8 puncte , iti trimit un facsimil cu originalul punctajelor si ai sa te convingi.nu pot scrie aici ca vede dusmanul de clasa.

  RăspundețiȘtergere
 26. Solda mea pe 24 decembrie , banii s-au dat pe 21 sau 22 a fost de 6700 lei si tine cont ca luna aia nu s-a zburat decat ff putin.daca mai adaugi un 40% pe zbor , lunile de iarna cu zbor de noapte in conditii meteo grele ...as fi trecut linistit de 10000 , cam atata ar trebui sa am pensia.

  RăspundețiȘtergere
 27. Patroane vrei sa zici ca trebuie sa ne așteptăm de la adorații tai la schimbări în ceeace ne privește în Bine? Dacă da ,nu prea se vede.Ceata densa și gheata la mal.

  RăspundețiȘtergere
 28. @all, HELP
  Am uitat ochelarii pe pian când am fost in vizita la mama, așa ca va rog sa ma ajutați prin a-mi spune dacă in proiectul de lege initiat de către PMP, partidul domnului senator Traian Basesescu, a fost propusă si eliminarea îndemnizațiilor pentru foștii șefi de stat, acordată in baza Legii nr. 406/2001????
  Întreb din motivul iterat, nu ca as avea vreo îndoiala cu privire la onestitatea domnului senator Traian Basescu!:)))
  Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri, am înțeles foarte bine, așa ca nu trebuie sa îmi răspundeți in scris��

  RăspundețiȘtergere
 29. Viorele lasă că nici acum nu mori de foame.Spune-i lui Cezarica ca ai pensia în plata egala cu 6500 Ron ca sa-și pună unghia în gat ca pițigoiul.

  RăspundețiȘtergere
 30. @Ice
  Asteaptă-i pe cei pe care ii votezi d-ta.

  RăspundețiȘtergere
 31. Mares@înainte de a vota dau cu banul.

  RăspundețiȘtergere
 32. I" Teparu
  Metilicul ii di vina!!
  Cum sa aiba atâta? Ce a fost si asta in Congo
  Ca m.Alul?

  RăspundețiȘtergere
 33. Asa este ,in timp ce ciobanasul cu obiele si itzari se plimba cu magareatza eu fac cu Volvo piatza.Uneori mai fac cate un sejur prin UK, Austria sau Milano iar el,bicisnicu' se ocupa de despaducherea caprelor, cred ca de aceea este invidios.

  RăspundețiȘtergere
 34. Ice,
  Daca votezi dand cu banul, mai bine da cu paharul! Este natural ruseste si cioburile aduc noroc!

  RăspundețiȘtergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 37. Pop, mi-a placut chestia cu ochelarii pe pian... Un sincer bravo! Mai creste nivelul pe aici. Tineti-o tot asa!

  RăspundețiȘtergere
 38. @Draghici, in general, omul este curios pentru a supravietui, dar, la unii oameni, in speta de fata, la tine, curiozitatea se imbina cu dorinta de a vedea "capra vecinului cu gripa porcina".
  Individul este curios în felul său propriu, fiecare acceptând și respingând alte lucruri, fiecare dorind altă variantă de sine sau una imprevizibilă a semenului său, pentru a se simți în siguranță sau în pericol, pentru a se satisface și împlini.

  Prin curiozitate omul intră într-un anume uman și tot prin curiozitate îl părăsește în favoarea altuia, iar procesul umanizării și reumanizării este infinit, la fel ca și frontierele curiozității.
  In fine, tu esti curios din rautate, din invidie si din dorinta ca toata lumea sa fie sub niveluol tau. Daca afli, cumva si afli destul de des , ca esti in coada clasamentului ,incepi sa te lamentezi, pui intrebari si esti gata sa faci orice pentru ca interlocutorul sa se simta vinovat ca este mai bun decat tine...dar...pot sa-ti explic pana in secolul viitor ca tot n-ai intelege, asa ca , am sa-ti "ezplic" cand ne vom intalni in ...infern!

  RăspundețiȘtergere
 39. @Draghici, nu stiu ce hram porti sau ai purtat in ierarhia militara dar urmarindu-ti comportamentul si atitudinea in relatiile cu interlocutorii de pe acest blog, mi-am data seama ca ai fi un personaj sinistru, pe care este nimerit sa-l eviti. Esti orgolios si invidios, porniti pe cleveteala si rautati asa ca doresc sa incheiem aici si acum , orice discutie!
  Deocamdata n-am sa iau in seama rautatile tale, realizez ca suntem din universuri diferite si ca ai un IQ sub nivelul "mandrului pastor" des-i spune 'cezar olteanul" asa ca 'pas-parol".Nu te doresc prin preajma!

  RăspundețiȘtergere

 40. Blogger Draghici ...
  :"Misterul..tecnocrat"..adica T-2MaKiSS in limba veche ..botezat de Mos Alecu ..Motanul KK-cios....a avut o singura functie tooooata perioada...SOFER PE TRACTORUL CU ..ELICE !
  Chiar si gradele ..babane le-a luat pe bani ..dupa trecerea in rezerva ..!!
  Deci bate campii ..ai sesizat foarte bine...!!

  RăspundețiȘtergere
 41. Drăghici,
  Conform legii la care se referă dl. Cdor (R) se luau în calcul toate drepturile salariale care se impozitau! Asta este și supărarea lui! Dacă m-ai impozitat, de ce nu îmi iei in calcul? Adică, mă furi de 2X? În plus, contează clasificarea pt ora de zbor, tipul aeronavei (aripa, reacție) condiții meteo, Z/N, prima decolare in cadrul exercițiului, zbor de verificare după lucrări de reparații...etc!
  Dacă îl întrebi îți va da relații!
  Nu trebuie confundat zborul cu transhumanta lui Cezar! 😂
  Și apoi, de pe urma pilotului mănâncă pâine albă mulți, orice argument ar aduce în contra, el și numai el își expune viața!
  Ceilalți sunt "servitorii" și mai au cel puțin o șansă în +! El, nu!
  În plus, oriunde in lumea asta, contează cel care execută misiunea de luptă față de cei care o sprijină! Iar aeronava este vectorul!

  RăspundețiȘtergere
 42. Drăghici,
  Pensiile din sectorul public nu sunt plătite de la bugetul de stat ci doar susținute, încă! Și asta se întâmplă în toată lumea!
  De reținut că în US nu exista obligativitatea legală a fondului de pensii; nu ți se rețin bani ci tu participi la pensie privată sau îți pui bani deoparte!
  Dar ei au și un alt sistem de impozitare pt venituri!

  RăspundețiȘtergere
 43. TEHNOCRAT are dreptate . sant (nu vreauvsa scriu sunt) in aceeasi situatie .multumesc

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 46. Drăghici,
  Că martor, sau externe, da!
  Dar dacă ai face primul zbor cu o aeronava după reparatii?
  Cum ar fi? Ești curios? Sper că nu! Viorel te poate documenta....în clar!
  Eu, mai puțin, întrucât am trăit doar 15 ani cu ei, aviatorii! Sublimi în aer, adevărați camarazi la sol!

  RăspundețiȘtergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

 51. Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariile poliţiştilor şi militarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2019.
  https://observator.tv/social/salariile-politisti-militari-din-ianuarie-2019-grad-si-sporuri-274306.html?utm_source=spynews.ro&utm_campaign=Cross%20Promo&utm_medium=Recomandare%20pe%20Observator&utm_content=274306

  https://observator.tv/social/politistii-si-militarii-isi-pot-transforma-chiriiile-rate-banca-locuinte-273653.html

  RăspundețiȘtergere
 52. Pe draghici asta il banuiam demult ca are inteligenta cam precara dar abia acuma mi-am dat seama ca este si prost. Unuia ca asta ,daca-i dai un deget el iti apuca unul dintre organele din poza...Imi face sila sa dialoghez cu un asemenea paduche. Punct!

  RăspundețiȘtergere
 53. Drăghici,
  Și la SMC dar și la INAMS exista kirurgi urologi excelenți! Nu mai sta pe gânduri...întrucât în timp gândurile vor sta pe tine!

  RăspundețiȘtergere
 54. M-am,
  Legea a spus-o!
  Cealaltă...este încă în faza de propunere a unui draft legislativ!

  RăspundețiȘtergere
 55. Domnule H,
  Transmiteti urari de sanatate tuturor celor care s-au dovedit adevarati rezervisti ai Armatei Romane! Fac precizarea ca numitul Viorel Kis nu merita nici macar sa fie injurat. Este prea mic si prost pentru un dialog cu persoane serioase.
  Sa-l injure pe Basescu in continuare, poate i se rezerva un loc la Spital, la sectia maniaci.

  PS. Imi pare rau ca m-am enervat, puteam sa dialoghez decent cu multi rezervisti in acest blog.
  Probabil ca misiunea lui Kis(era sa scriu boala) este sa enerveze lumea.
  Orgoliul meu sau varsta ma fac sa renunt a mai da replici.

  RăspundețiȘtergere
 56. Domnule Mares, multumesc!

  PS. Am hotarat ca nu mai comentez aici dar pentru domnul Mares am facut o exceptie.

  RăspundețiȘtergere
 57. @ Draghici ,
  Iti sugerez sa nu bagi in seama ..un bastard a lu Atilla ...
  Unde mai pui ca se autodeclara si ..patriot!

  RăspundețiȘtergere
 58. @ Moonty Man,
  Dar ce putere de cumparare vor mai avea beneficiarii acestor solde dupa anul 2022, avand in vedere ca tinta acestor mariri salariale este trecerea la moneda euro?

  RăspundețiȘtergere