Un produs Blogger.

vineri, octombrie 20, 2023

Legea nr. 282/2023 pentru modificarea unor legi din domeniul pensiilor de serviciu si Codului fiscal a fost publicata in MO

10 comments

 De intrat in vigoare, intra tocmai pe 01 01 2024, timp suficient in care poate fi modificata prin vreo ordonanta de urgenta de genul celei cu nr. 57/2015.




10 comentarii:

Claudiu Marin spunea...

scepticul!
Mesaje primite

none none
14:11 (acum 27 de minute)
către eu

Buna ziua domnule moderator.
Acuma ca avem "de toate"....legi promulgate...bla...bla...bla...oare CCR va mai amina solutiile in ceea ce priveste OUG59 respe OUG114? Eu cred ca da, deoarece "ei" nu au fost nici odata dependenti de realitate, ci au ascultata intotdeauna de "butonarul" sef.

Pe linga aceste retorici, cu respect, revin si intreb din nou "Si cu legea salarizarii unitare cum ramine"? Ma refer strict la un exemplu al unui "stan patitu" care in ian 2022 era in serviciu (cind acea lege minuntata trebuia inchisa), dar cum "ea" nu a fost pusa in practica, timpul a trecut (care stim cu totii ca nu ne iarta pe nimeni....asta sa o stie si cei de la butoane), si iacata ca omul care era in activitate in ian 2022 a trebuit sa iasa in pensie in anul 2022 dar prin august, iar amaritul nu sa bucurat de acea lege 153!!!!
Si acum intrebarea juridica, (deoarece eu nu ma pricep): as dori sa transmita cineva, care este extrem de analitic si meticulos intr-ale juridicii, ce e de facut ??? Poate are cineva un punct de vedere pertinent.
Multumesc

Raspuns
OUG 59/2017 si 114/2018 va afecteaza si pe dvs, cu toate ca v-ati pensionat pin anul 2022. De aceea si dvs aveti dreptul sa cereti despagubiri in contenncios administrativ dupa ce cele 2 ordonante vor fi declarate neconstitutionale, pentru perioada 2022-2023, cand pensia nu v-a mai. fost actualizată. Pentru perioada de dupa intrarea in vigoare a L 282/2023 nimeni nu va mai putea soliocita despagubiri.
Si dvs. aveti interes procedural sa formulati exceptii de neconstitutionalitate privind cele 2 ordonante.

Claudiu Marin spunea...


B V
15:34 (acum 22 de minute)
către eu

Rușine domnule CIUCĂ. O bătaie de joc la adresa pensionarilor militari. V-ați luat drepturi cu ranița ca activi și pensionari. Cum ați eliminat inechitățile dintre pensile militare ? Marii luptători v-ați văzut cu sacii în căruță și vă doare în sfârlă de ceilalți. Unde este Actualizarea / Recalcularea cum ați promis prin PLx-199/2020 ? Publicați domnule Claudiu.
Raspuns
De regula nu public lozinci politicianiste neargumentate.
Nimeni nu se sinchiseste de asemenea generalizari.

Claudiu Marin spunea...


B V
17:54 (acum 28 de minute)
către eu

Dacă afirmațiile mele sunt politicianiste și generalități neargumentate, atunci o să-i trimit domnului prim-ministru Ciolacu o petiție prin care o să-l rog să-și spună punctul de vedere legat de art. 12 lit. (b) și (c) din Legea nr. 168/2020 (acolo cum de sunt bani de premii lunare neimpozabile de 575 lei până la ieșirea la pensie, apoi 1.000 lei neimpozabili după ?). O să-l întreb, cum de este posibil (pentru prima dată de la înființarea Armata României) ca prin HG nr. 28/2023 domnul Ciucă să facă solda de grad a soldatului 500 lei iar. Gl., Of., MM., Sof. în rezervă sau retragere să fie de la 425 lei în jos ? De ce Guvernul României nu și-a spus punctul de vedere (la solicitarea CCR) privind OUG nr. 59/2017 și 114/2018 ? Etc., etc.

Raspuns
Buna initiativa!

Claudiu Marin spunea...

Pentru lamurirea celor care nu inteleg impozitarea pensiilor militare, dupa intrarea in vigoare a L nr. 282/2023, respectiv de la 01 01 2024.
O repet aici, desi am prezentat-o cu exemple concrete intr-un topic anterior.

Potrivit art XVIII din L 282/2023, cuantumul necontributiv integral al pensiei militare, venit in care este inclusa si paretea neimpozabila de 2000 lei, poate fi impartit in trei transe de impozitare, functie de marimea cuantumului. Pot sa fie pensii atat de mici incat intreg cuantumul sa se incadreze in transa I de impozitare.
Transa I- cuantumul pana la nivelul castigului salarial mediu net din care se scade suma de 2000 lei, neimpozabila, se impoziteaza, ca si pana acum, cu 10%. Cum se determina partea mai mica a cuantumului impozabil mai mic decat castigul mediu net? Scadem din salariul mediu net partea neimpozabila de 2000 lei
Transa II- Cuantumul cuprins intre nivelul castigullui salarial mediu net si castigul salarial mediu brut se impoziteaza cu 15%.
Transa III- cuantumul care depaseste castigul salarial mediu brut se impoziteaza cu 20%.
Valorile impozitului din cele 3 transe se aduna.

Claudiu Marin spunea...


none none
19:45 (acum 29 de minute)
către eu

Da am actionat in instanta pentru acel OUG 59 resp OUG 114 inca din ianuarie anul acesta

Dar revin cu problema oare cum se vor alinia astresele privind acea minunata lege 153 din 2017 a salarizarii unitare (cica unitare!!!...imi vine sa vomit) care nici in prezent nu a fost pusa in aplicare!!
Minunata lege LOV!!! De ce nu sunt chemati in fata natiunii acesti "protagonisti" ai legilor stupide, sa le putem spune citeva versuri de Bacovia????
Nu le este oare rusine acestor analfabeti?

Raspuns
Poti sa-i bestelesti pe cei care au prorogat aplicarea articolului 38 din L 153/2017.
Ma tem ca multe din victimele prorogarii vor vota cu aceeiasi politicieni care au prorogat.

Claudiu Marin spunea...

B V
20:55 (acum 30 de minute)
către eu

Pentru ce mai trebuia și tranșa a 2-a (15% / salariul mediu net) ? Sunt cumva prea mari pensile până la acel nivel ? Altă bătaie de joc.
Raspuns
Sunt zeci de mii de pensii militare al caror cuantum se incadreaza si in transa III, cu 20%.
Daca o pensie militara s-ar calcula si in in cuantum contributiv si acesta ar fi mai mare decat cuantumul calculat procentual, intreaga pensie indiferent de marime ar fi impozitata numai cu 10% ce trece peste 2000 lei.

Claudiu Marin spunea...

sp
catre Claudiu Marin

a spus


CCR a respins constant modificările la legile pensiilor speciale.

Ce primește, de la stat, președintele CCR Marian Enache:

Pensie specială de magistrat – 438.965 de lei în anul fiscal 2022
Pensie specială de deputat – 55.536 de lei în anul fiscal 2022
Un salariu (indemnizație) brut de 47.074 de lei pe lună, potrivit datelor din septembrie 2023.
Spor de solicitare neuropsihică – 5.884 de lei/ lună
Spor pentru păstrarea confidențialității – 1.176/ lună
Spor de condiții vătămătoare – 7.061 lei/ lună
Indemnizație de doctorat – 950 de lei pe lună

Claudiu Marin spunea...

none none
18:07 (acum 47 de minute)
către eu

Buna ziua
Deci sa inteleg ca trebuie sa ne bucuram de faptul ca nu este aplicata L153, deoarece termenul de implementare a fost tot timpul prorogat?

Sau, oare nu ar trebui schimbata paradigma? Cum isi permit acesti nesimtiti sa proroge aplicarea unei Legi prin ordonante de urgenta? Atunci este normal sa se intimple si situatii in oglinda de genul aminarea prezentei la serviciu, prin ordonante de urgenta, dar plata salariilor sa fie efectuata la timp si daca se poate dubla.
Oare nu cumva asa ar trebu sa se procedeze?

Raspuns
Isi permit pentru ca si pensionarii militari sunt atat de indaratnici in a reactiona in justitie, sperand s-o faca altii.
Eu nu am cunostinta ca cineva a atacat in contencios administrativ, potrivit art.9 din L 554/2004, art. VIII alin (7) al OUG nr. 226/2020 a Guvernului Cîțu prin care s-a prorogat indexarea pensiilor militare. Prin aceeasi ordonanta de urgenta s-a infrant vointa Parlamentului in privinta aplicarii etapizate a majorarii soldelor militarilor pentru anul 2021.

Claudiu Marin spunea...

B V
21 oct. 2023, 20:21 (acum 4 ore)
către eu

Domnule Claudiu Marin. Nimeni nu a atacat acel articol din OUG pentru că nu a știut sau dacă a știut sau auzit ceva, nu a cunoscut cu ce se mănâncă. Îmi pun întrebarea! Din 2020 și până în prezent nu a ieșit la pensie nici un finanțist sau jurist indiferent de eșalon ca să sesizeze acest aspect și să-l conteste în instanță ? În luna decembrie 2016 (eu am ieșit în noiembrie) au trecut în rezervă Șeful auditului intern din Iași și un Locțiitor al comandantului de M.U. dintr-o altă garnizoană. Am verificat dacă au contestat Actualizarea din 2017 unde 95% din pensionari au ieșit pe minus. Am verificat dacă au depus Cereri de chemare în judecată la Tribunalele din municipiile respective. Nimic. Și atunci m-am întrebat! La ei s-a folosit altă formula de calcul, pentru că nu cred că un Șef de audit nu și-a dat seama de eroarea CPS a MAp.N ? Ulterior, nu și-au dat seama de efectele art. VII pct. (3) din OUG nr. 59/2017 sau art. 84 pct. (2) din OUG nr. 114/2018 pentru a solicita sesizarea CCR privind neconstituționalitatea acestora ? Cred că da, că doar au fost mari mahări în Armata României și pe domeniu (ambii intendanți / finanțiști). Dacă ei nu au dat (având cunoștințe și cunoștințe din postura funcțiilor avute), ce să mai spun de mine, tilică pensionarul, afon în materie. Cine aude sau sesizează vreo măgărie făcută de Parlament prin Legi sau Guvern prin OUG sau HG, îl așteptăm cu mare drag pentru a ne informa pe blog iar dacă se și pricepe poate veni cu sugestii, modele, tabele, etc.

Raspuns
Adevarul este ca si pe acest blog s-a insistat foarte tarziu pe atacarea incalcarii unor drepturi prin ordonante de urgenta pe calea contenciosului administrativ, in procedura speciala.
Cu toate ca de 2 ani HR a semnalat aceasta procedura, pot fi numarate pe degete asemenea actiuni care sa fi ajuns la CCR.
Un rol important l-a jucat publicarea materialului privind limitele legiferarii prin ordonante de urgenta scris de magistratul asistent al CCR Benke Karoly.
Imbucurator este in ultima vreme guvernele nu-si mai permit sa afecteze drepturi prin ordonante de urgenta cu incalcarea art. 116 alin(6) din Constituție.

Claudiu Marin spunea...

none none
21 oct. 2023, 21:25 (acum 3 ore)
către eu

Pai hai sa nu isi mai permita acesti butonari vremelnici astfel de practici nesimtite!
Ce metode vedeti dumneavoastra pentru a rezolva aceasta problema?
Sau poate are cineva o solutie deja gindita.

Raspuns
Solutia este data pe blog de cca 2 ani de zile, dar foarte putini s-au lasat convinsi s-o aplice.
Dintre structurile asociative doar Sindicatul Diamantul s-a arata interesat de atacare ordonantelor de urgenta pe calea contenciosului administrativ, art. 9 din L 554/2004