Gânduri despre trecut, prezent și viitor

Un produs Blogger.

Formular de contact

4 comments

4 comentarii:

 1. Doamne Dumnezeule scapa tara de camarila lui basescu, si cei care l-au votat pe iohanis sa vina ACASA SA STEA AICI... VENITI LASILOR AICI SI INSCRIETI-VA IN ACL

  RăspundețiȘtergere
 2. In ziua de 11.01.2016 a avut loc masa rotunda cu tema: : „ Contributia structurilor asociative ale militarilor la elaborarea Ordinului comun pentru aprobarea procedurilor de recalculare si de actualizare a pensiilor militare de stat”
  Inca de la inceput sunt necesare cateva precizari lamuritoare pentru cei care au cautat si mai cauta inca sa dezinformeze opinia publica referitor la organizatorul acivitatii si scopul urmarit.
  Activitatea a fost initiata si organizata de Federatia Militarilor din Romania si desfasurata in parteneriat cu toti membrii Forumului structurilor asociative din sistemul de securitate nationala, nu de Ministerul Apararii Nationale cum rau intentionat au prezentat situatia unii specialisti in dezinformare.
  Trebuie precizat de asemenea ca in toate actiunile sale , inclusiv in sesizarea Avocatului Poporului, Federatia Militarilor din Romania a ramas si ramane consecventa apararii principiilor statului de drept,respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, transparentei decizionale, a unui dialog civic si social real, a dreptei aprecieri a specificului, interdictiei si limitarilor de drepturi categoriei socio-profesionale a militarilor.
  Motivarea actiunii din 11 ianuarie 2016, ca de altfel si a celei din 10 decembrie 2015, inscrisa si in textul invitatiei se refera la ,,Motivarea actiunii noastre este inserata si textul invitatiei Avand in vedere ca pana in prezent prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala itan administratia publica, nu au fost respectate in elaborarea OUG nr.57/2015 sSAi a actelor subsecvente Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat”
  In urma dezbaterilor ce au avut loc au reiesit cateva concluzii printre care cele mai importante au fost:
  - Se consta existenta unei continue presiuni a politicului, indiferent de culoare, asupra militarilor in activitate,in rezerva sau retragere, boala contagioasa ce a atins acum inclusiv guvernul tehnocrat ;
  - Nici un demnitar pana acum nu a raspuns pentru actiunile sale aducatoare de gravele prejudicii si traume pentru slujitorii tarii in haina militara;
  - Ceea ce nu intelege niciun responsabil al statului roman, al Guvernului sau al Cotroceniului - unde totusi se afla Comandantul Armatei - este ca umilinta prin care sunt obligati sa treaca acesti oameni, nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. Ea este gratuita si nociva si este mai mult decat o bataie de joc. Sa nu cadem nici in capcana patetica a celor care exagereaza si distorsioneaza sau speculeaza suferinta pensionarilor militari;
  - Insa imaginile si mai ales mesajele acestor oameni care au fost gata in fiecare clipa a vietii lor sa isi dea viata pentru tara, care si-au trait viata zi de zi dupa un cod al onoarei si dupa reguli clare, care au renuntat la majoritatea libertatilor de care toti ceilalti se bucura - acesti oameni nu pot fi tratati astfel fara ca cineva sa plateasca.
  - In lumea lor, unde onoarea, cuvantul dat si regulile reprezinta singurul bun si unica mandrie, ceea ce primesc acum din partea guvernantilor si a insusi Comandantului lor este umilinta cea mai crunta pe care o puteau indura. Probabil ca pentru majoritatea celor care isi dau cu parerea despre acest caz faptul nu reprezinta o prea mare branza. Pentru ca ei nu au nici onoare, nici cuvant si nici demnitate.
  - Cand un stat a ajuns sa se umileasca pe sine insusi, calcandu-si in picioare cei mai de seama slujitori si aparatori, atunci acel stat este in coma. Iar cei care se lauda ca abia asa il pun pe picioare sunt ori inconstienti ori sunt in slujba altora care le impune un astfel de comportament.
  - Cine da dreptul guvernantilor indiferent culoare politica sau tehnocrati sa nu respecte Constitutia si legile tarii?
  * Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  * Nimeni nu este mai presus de lege.
  * Legea transparentei decizionale este valabila sau facultativa?
  - Gl.bg.(rtr) Nicolae. Gropan
  Presedintele Federatiei Militarilor din Romania

  RăspundețiȘtergere
 3. La fel de criminal este si articolul 6 din norme, care prevede ca pentru pensionarii militari carora le-au fost taiate pensiile militare si revenite ulterior pe stramba lege 241, sa nu se mai restitutie nici un sfant inapoi. Stiu ca la acest aliniat un aport la avut Marele sortar, Jurist Comandor C.Alexandru, omul plin de ura si venin la adresa pensionarilor militari, cel mai odios fost politruc militar, echivalent sau mai odios si decat Visinescu.

  RăspundețiȘtergere
 4. pare interesant...

  https://cenade.blogspot.com/2018/12/top-100-firme-din-romania-minte-dragnea.html

  RăspundețiȘtergere