Un produs Blogger.

Formular de contact

15 comments

15 comentarii:

 1. Doamne Dumnezeule scapa tara de camarila lui basescu, si cei care l-au votat pe iohanis sa vina ACASA SA STEA AICI... VENITI LASILOR AICI SI INSCRIETI-VA IN ACL

  RăspundețiȘtergere
 2. In ziua de 11.01.2016 a avut loc masa rotunda cu tema: : „ Contributia structurilor asociative ale militarilor la elaborarea Ordinului comun pentru aprobarea procedurilor de recalculare si de actualizare a pensiilor militare de stat”
  Inca de la inceput sunt necesare cateva precizari lamuritoare pentru cei care au cautat si mai cauta inca sa dezinformeze opinia publica referitor la organizatorul acivitatii si scopul urmarit.
  Activitatea a fost initiata si organizata de Federatia Militarilor din Romania si desfasurata in parteneriat cu toti membrii Forumului structurilor asociative din sistemul de securitate nationala, nu de Ministerul Apararii Nationale cum rau intentionat au prezentat situatia unii specialisti in dezinformare.
  Trebuie precizat de asemenea ca in toate actiunile sale , inclusiv in sesizarea Avocatului Poporului, Federatia Militarilor din Romania a ramas si ramane consecventa apararii principiilor statului de drept,respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, transparentei decizionale, a unui dialog civic si social real, a dreptei aprecieri a specificului, interdictiei si limitarilor de drepturi categoriei socio-profesionale a militarilor.
  Motivarea actiunii din 11 ianuarie 2016, ca de altfel si a celei din 10 decembrie 2015, inscrisa si in textul invitatiei se refera la ,,Motivarea actiunii noastre este inserata si textul invitatiei Avand in vedere ca pana in prezent prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala itan administratia publica, nu au fost respectate in elaborarea OUG nr.57/2015 sSAi a actelor subsecvente Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat”
  In urma dezbaterilor ce au avut loc au reiesit cateva concluzii printre care cele mai importante au fost:
  - Se consta existenta unei continue presiuni a politicului, indiferent de culoare, asupra militarilor in activitate,in rezerva sau retragere, boala contagioasa ce a atins acum inclusiv guvernul tehnocrat ;
  - Nici un demnitar pana acum nu a raspuns pentru actiunile sale aducatoare de gravele prejudicii si traume pentru slujitorii tarii in haina militara;
  - Ceea ce nu intelege niciun responsabil al statului roman, al Guvernului sau al Cotroceniului - unde totusi se afla Comandantul Armatei - este ca umilinta prin care sunt obligati sa treaca acesti oameni, nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. Ea este gratuita si nociva si este mai mult decat o bataie de joc. Sa nu cadem nici in capcana patetica a celor care exagereaza si distorsioneaza sau speculeaza suferinta pensionarilor militari;
  - Insa imaginile si mai ales mesajele acestor oameni care au fost gata in fiecare clipa a vietii lor sa isi dea viata pentru tara, care si-au trait viata zi de zi dupa un cod al onoarei si dupa reguli clare, care au renuntat la majoritatea libertatilor de care toti ceilalti se bucura - acesti oameni nu pot fi tratati astfel fara ca cineva sa plateasca.
  - In lumea lor, unde onoarea, cuvantul dat si regulile reprezinta singurul bun si unica mandrie, ceea ce primesc acum din partea guvernantilor si a insusi Comandantului lor este umilinta cea mai crunta pe care o puteau indura. Probabil ca pentru majoritatea celor care isi dau cu parerea despre acest caz faptul nu reprezinta o prea mare branza. Pentru ca ei nu au nici onoare, nici cuvant si nici demnitate.
  - Cand un stat a ajuns sa se umileasca pe sine insusi, calcandu-si in picioare cei mai de seama slujitori si aparatori, atunci acel stat este in coma. Iar cei care se lauda ca abia asa il pun pe picioare sunt ori inconstienti ori sunt in slujba altora care le impune un astfel de comportament.
  - Cine da dreptul guvernantilor indiferent culoare politica sau tehnocrati sa nu respecte Constitutia si legile tarii?
  * Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  * Nimeni nu este mai presus de lege.
  * Legea transparentei decizionale este valabila sau facultativa?
  - Gl.bg.(rtr) Nicolae. Gropan
  Presedintele Federatiei Militarilor din Romania

  RăspundețiȘtergere
 3. La fel de criminal este si articolul 6 din norme, care prevede ca pentru pensionarii militari carora le-au fost taiate pensiile militare si revenite ulterior pe stramba lege 241, sa nu se mai restitutie nici un sfant inapoi. Stiu ca la acest aliniat un aport la avut Marele sortar, Jurist Comandor C.Alexandru, omul plin de ura si venin la adresa pensionarilor militari, cel mai odios fost politruc militar, echivalent sau mai odios si decat Visinescu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conclavul LICHELELOR GULERATE , a fost condus de Maciu Florin , un oportunist de carieră care a făcut din slujirea interesului personal , o ARTĂ pe care se shinuie şi azi să o atingă LICHELELE GULERATE MFA. Părintele LICHELISMULUI MFA a fost MF.

   Ștergere
 4. pare interesant...

  https://cenade.blogspot.com/2018/12/top-100-firme-din-romania-minte-dragnea.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Bună ziua, vă rog, dacă se poate, mă puteți ajuta cu un contact al domnului Petcu Gheorghe, cel cu contestația referitoare la OMM? Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 6. Domnule administrator,
  Sper că sunteți pe deplin conștient de influența pe care o are blogul dumneavoastră în opinia publică, acesta nu este un compliment.
  Patriotismul dumneavoastră este absolut evident impulsul care v-a convins să faceți acest demers mediatic. Mii de oameni vă urmăresc pe dumneavoastră și pe cei cărora le permiteți să contribuie, fiecare cum consideră oportun. Dumneavoastră girați toate afirmațiile apărute.
  Succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Viss, acest blog nu este un rebus sau o integramă, spuneți exact ce vă doare sau nemulțumește ca să înțelegem și noi. Dacă e de bine vă apreciem, dacă e de rău vă criticăm cu argumente, dacă nu ne vedem de ale noastre.
   Am uitat să vă întreb, cum trebuie să fie influența în opinia publică, pozitivă, negativă sau echidistantă ca să fie apreciată ca fiind un compliment.

   Ștergere
 7. Buna ziua, astept si eu ,,invitatia,,...multumesc.

  Cu stima, IONT2004

  RăspundețiȘtergere
 8. Bună ziua,

  Am primit următorul răspuns de la casa de pensii sectoriala

  Ca urmare a solicitărilor dumneavoastră transmise pe adresa pensii@sri.ro, vă facem cunoscut următoarele;
  - Echipa de audit din cadrul Curții de Conturi a României a stabilit că includerea cuantumului indexării din anul 2016 în cuantumul pensiei militare actualizate trebuie să se facă cu încadrarea în procentul de 85% prevăzut la art. 30 din Legea nr. 223/2015, astfel echivalentul valoric al indexării din anul 2016, poate fi acordat doar în cazul pensionarilor care nu atinseseră plafonul de 85% la data de 30.06.2017 din baza de calcul prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015.
  - În cazul dumneavoastră nu se poate aplica constatarea Curții de Conturi a României întrucât la data de 30.06.2017 procentul de calcul al pensiei era de 85%.

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna ziua. O întrebare va rog. Știți dacă majorarea salarială 75% acordată părinților conform legii 19 / 2020, se pune la calculul venitului brut pt. stabilirea pensiilor militare? Având in vedere ca suma este supusa plății contribuțiilor către stat. Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere