Un produs Blogger.

luni, iunie 01, 2020

De Ziua Rezervistului, ministrul Apărării Naționale mai face o promisiune pentru rezolvarea inechităților din legea pensiilor militare

180 comments
A devenit un teren cam bătătorit afirmația că multitudinea asociațiilor de rezerviști ar sta în calea rezolvării problemelor discriminatorii din legea pensiilor militare.
Una este eliminarea expresă a actualizării pensiilor militare, operată prin OUG 59/2017, fără consultarea asociațiilor de rezerviști și, dacă s-ar dori rezolvată, nu mai este nevoie ca asociațiile de rezerviști să se pună de acord. De altfel, toate asociațiile sunt unanim de acord să se reintroducă imediat actualizarea, pentru ca pensiile mici si mijlocii, cu soldele de funcție stopate la nivelul anului 2009, să crească mai accentuat în perioada următoare cu valorile din L 153/2017.
Alta este ciuntirea drepturilor de pensie prin interpretarea greșită, chiar abuzivă, a legii existente, interpretare care a scos indexarea de 5%, stabilită prin OUG 57/2015, din cuantumul actualizat în 2017 și a eliminat sporul OMM?SOSP din drepturile calculate după aplicarea OUG 57/2017, cu toate că ordonanța nu reglementează acest spor.
Cu ce încurcă asociațiile de rezervisți eliminarea acestor nedreptăți domnule ministru? Motivarea pare a fi doar o încercare de tragere de timp.


180 de comentarii:

constantin spunea...

Parca era vorba,conform planului de masuri despre care face vorbire, ca in cursul lunii iunie rezolva problema inechitatilor in ceea ce priveste pensiile militare.Acum ce face o ia de la inceput cu planul de masuri.

vasile iosif spunea...

Controlul Curtii de Conturi s-a finalizat la MAI. Care sunt concluziile? Au aplicat corect OUG 57?

Se vehiculează faptul ca si la MAI s-ar fi gasit deficiențe.
Oricum, Curtea de Conturi refuza încă sa furnizeze solutia corecta, legală,
susținând că va furniza date dupa valorificarea controlului si fara a depasi limitele L182/2002 privind informatiile clasificate.
Cu stima,

Geo spunea...

D le H, bine spus, promisiuni si.....tragere de timp! 👍

Nea Nicu spunea...

Culmea fariseismului! " Vom face, vom avea în atenție!" Cum scriam și pe "cui", cu 18.000 pensie netă, îl doare fix in pix pe nenea de rezerviști și pensionari. QED !

Viorel spunea...

Rușine domnule ministru Ciucă. Veniți în fața rezerviștilor cu gargară de Buzău. Un adevărat ministru trebuie să cunoască problemele din sistemul pe care îl conduce (ca fost șef al S.M.Ap. le știați, dar trageți de timp, pe ce motiv nu știu), cel activ și pensionari, nu mai vorbesc de CPS. Aveți 7 luni de când sunteți la conducerea ministerului și nu am citit decât o pagină cu 22 propuneri de măsuri, toate începând cu vom face, vom încerca. Când ne veți spune concret, am emis O.U.G. nr. X prin care am abrogat următoaele art. din O.U.G. nr. X, Y, Z, privind inechitățile aduse Legii nr. 223/2015, în plus în avantajul pensionarilor militari am mai introdus următoarele art. 1, 2, 3, etc. Dacă ați definitivat Planul de măsuri la nivelul M.Ap.N. unde este postat, afișat, pe hol la minister sau unde. Cât despre îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale etc., etc., mai lăsaține în pace că ne-am săturat de ele și de cei care le conduc (concluzia am tras-o ca urmare a faptului că nu s-au pus de acord / cu ce ?, ei știu și s-a amânat dezbaterile de săptămâna trecută). Nu au făcut, nu fac și nu vor face nimic. Aveți D.G.F.C., D.G.J. și C.P.S. în subordine, nu sunt proști, cunosc legea așa că dacă vreți să faceți ceva concret și urgent pentru noi, chemații LA ORDIN ȘI LA ORDINE, PUNEȚII SĂ APLICE LEGEA AȘA CUM PREVEDE EA ȘI SĂ NE SUSȚINĂ TOATE DOLEANȚELE PE CARE LE ȘTIU ȘI DE DREPT LE MERITĂM.

Huhu Rezea spunea...

A trecut Ziua Copilului, il așteptăm pe @Mărin Neacșu cu dezvăluirile promise!

BONIFATIE spunea...


Continuându-l pe NEA NICU...
Politrucii au fost, sunt și, mai ales, vor fi oameni de viitor. Observați ce bine stau cu conjugarea verbelor la timpul viitor (incert): vom face, vom drege...
pe dracu`n patru.
Măi licențiaților în filologie, conjugați și la prezent: AZI VĂ DĂM (scurt și la obiect)!(PUNCT, fără să vă mirați și fără virgulă), adică fără mâine... vă vom da sau iar vă vom lua. O lălăiți cu Legea nr.223/2015 î.e.n. până la „calendele grecești”.

Geo spunea...

D le Viorel like pt comentariu! 👍

cjipa spunea...

La CPS a MAI, după numai o săptămână (04-08.05.2020), s-a finalizat controlul Curții de Conturi, a fost elaborat și documentul final și nu au fost constatate încălcări ale legii.
La CPS a MApN, deși durata controlului a fost prelungită cu o săptămână, se pare că nu a fost încă elaborat documentul final, întrucât conducerea casei refuză să creadă că a încălcat legea!!!

Viorel spunea...

Domnule Bonificație, cunoașteți dumneavoastră o altă Lege a pensiilor militare în afară de Legea nr. 223/2015 ? Noi nu o lălăim ci văd că dumneavoastră o cam behăiți cu cei de la guvernare. Ce să le cerem, să facă o altă lege ce va fi gata în 2030 ? Și cine să o facă dacă ei nu sunt în stare să ia o gumă și să radieze ce au scris prost în O.U.G.

Lenovi spunea...

Ceva despre ordinea de zi a comisiei de munca pt maine? Ca nu gasesc nimic legat de plx 221 sau 199

Iulian Mareș spunea...

👍😂😜
Ce sa ne dezvăluie? Că Ciucă vrea și nu poate?
Că nu poate și nici nu știe?

Alex spunea...

De multumiri ne e' plin podul si de expresii care incep cu ati fost super,sunteti tari..e.t.c.Vorbe goale pana in momentul de fata care pe mine nu ma incalzesc cu nimic,dar nici nu-mi dau sperante.Daca acest domn Ciuca ar fi vrut sa faca ceva,nu cred ca mai trebuia sa astepte nici un termen.Permanent vina cea mare o poarta tot asociatiile militarilor in rezerva,care dupa spusele lui nu au ajuns la nici un conses.Eu cred ca dumbealui ii convine aceasta situatie ptr. Ca are pe cine da vina.
Dupa.atata vreme de cand conduce ministerul stie sigur care sunt problemele noastre.Nu este obligat sa astepte inca 10 ani pana asociatiile vor cadea de acord.Acest lucru nu se va intampla nici in 20 de ani.Fiecare asociatie,are presefinte ale carui prioritati sunt altele.Multora le place sa-si vada fotografia in presa militara,sa-si auda numele rostit de la tribuna,sa mearga in schimb de experienta pe te miri unde..e.t.c.Altora le place cum suna:"Presedintele Asociatiei Militarilor...." urmat de grad,daca se poate neaparat general,desi daca ne uitam la M.A.I.-vedem ca treaba mai buna de 1000 de ori face un fost agent sef pr.(rez.) Coarna ,care este pregatit net superior fata de cei din asociatiile noastre.
Dl.Ciuca sa pregateasca o O.U.G.si sa-i dea drumul.Nu.trebuie asteptat dupa nimeni.Cum niciodata nu vom fi uniti intr-o singura asociatie,niciodata nu va fi unitate in gandire si prioritatile vor fi altele,dumnealui ar trebui sa decida.

Huhu Rezea spunea...

Din Legea 94/2002
Art. 43. -
În baza constatărilor sale, Curtea de Conturi stabilește:

a) suspendarea aplicării măsurilor care contravin reglementărilor legale din domeniul financiar, contabil și fiscal;

b) blocarea fondurilor bugetare sau speciale, atunci când se constată utilizarea nelegală sau ineficientă a acestora;

c) înlăturarea neregulilor constatate în activitatea financiar-contabilă sau fiscală controlată.

Art 45
Curtea de Conturi cere celor în drept suspendarea din funcție, în condițiile legii, a persoanelor acuzate de săvârșirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, constatate în urma controalelor sau a auditurilor efectuate, până la soluționarea definitivă a cauzelor în care sunt implicate.

raul spunea...

Mai dom' profesor ,daca ai bune maniere cum te lauzi ,fii atunci dragut si lasa-ne sa ne vedem de-ale noastre,ca avem destule!N-avem nevoie de chibiti!Sa fii sanatos si vezi-ti de drumul tau!

mincu spunea...

stie cineva exact cum se actualizeaza ACUM/AZI veniturile brute realizate in cele 6 luni alese si care vor sta la baza de calcul pentru stabilirea pensiei ?!?!?!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

Întrebare pt. Cunoscâtori:..dacă aveai o funcție (șef serviciu..)cu acces ..la D.S.
+..cerificat ORNIS : aveai dreptul de SPOR de CONFIDENTIALITATE..? și eventual baza legală= căci in lg.284/ 2010 = nu apare ceva - în acest sens!..(mulțumesc anticipat pt.răspuns ..!)

Leon spunea...

Pai in aceste conditii, Conducerea CPS chiar va fi laudata, deoarece n-a adus niciun prejudiciu bugetului ministerului, ba din contra, a facut economii de 50-60 milioane de lei in fiecare an...!

Huhu Rezea spunea...

Se actualizează exact cum spune art. 28 din lege, adică la valorile pe care un activ le are la data la carre dvs. depuneți cererea de pensionare.Citiți si M25/2016.

Huhu Rezea spunea...

In afara de propunerea de reintroducere a fostului art. 60, restul este neaplicabil... să mai modifici baza de calcul.

Iulian Mareș spunea...

1-Baza legală nu o mai rețin!
2- sporul pt acces la documente clasificate naționale și NATO/UE nu sunt legate neapărat de funcția încadrată, însă nu cred că ar exista un sef serviciu fără acces la documente clasificate, minimum naționale! Oricum funcția de șef serviciu o regăsim la nivel CFA, direcții centrale, SMAp, direcții din subordinea ministrului!

Iulian Mareș spunea...

Tu kiar ești masokist?
Nu-ți ajunge un camion de carne? 😂🤕🌡️
Ai pierdut gustul fiind bolnav de covid19?

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Ți s-ar potrivi mai bine Bourău Ion!

Bicoz spunea...

E adevarat ca la calculul pensiei se socotesc toate veniturile impozabile?

Huhu Rezea spunea...

@Bicoz
Nu este adevârat!
Sunt exceptate veniturile enumerate în art. 28 de la literele a) la p)

Alex spunea...

Dl.Dogaru cred ca are ambitia de a prelungi aceasta boala a pensiilor militare.Sigur este multumit de situatia dumnealui si prea putin i-l intereseaza soarta celorlalti.Este constient de faptul ca va declansa noi discutii dar,ii da inainte.Din pacate oentru noi dumnealui nu le face rau doar la cei din S.C.M.D.care si platesc ptr.asta;prelungeste agonia tuturor.Poate intr-adevar ministrul conform d-lui Cezar va iesi ,cam tarziu de alfel cu acea O.U.G.celebra.Timpul trece si el in defavoarea noastra ,iar cei care ne reprezinta se complac in aceasta situatie.

BONIFATIE spunea...


D-lui VIOREL!
Păi asta spuneam și eu, să nu o mai lălăie și să o ”amendeze”, fără Covid, pe asta, nu să facă alta.
Nu ați reținut corect filologic mesajul meu anterior. Nu am treabă nici cu guvernanții și nici cu „opoziția”, d-asta unii mă cam spurcă, mai rar este drept, dar nu mă supăr pentru că suntem aproape toți în aceeași căruță în care unii dau cu biciul, alții trag la jug etc.
D-le CFI, ce facem cu „Pescăria”?!

Niky spunea...

Nimic concret în declarația dl.general Ciucă! Se pare ca nici nu are de gând sa inițieze ceva, ci doar sa ne mai aburească un pic. Deja ne-au depășit la cuantumurile pensiilor unii dintre civili, care cu siguranța nu au avut rigorile si riscurile militarilor. Am impresia ca toată clasa politica ne ignora!

Viorel spunea...

1. Domnule Col. (r) Dr. Mircea DOGARU, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și Comisia pentru muncă și protecție socială, mîine 02.06.2020 nu vor dezbate nimic (nu mai induceți lumea în eroare), și-au luat liber după serviciu. Vom vedea joi (calule) dacă nu apare altceva.
2. Dacă datul cu părerea a devenit sport national, atunci să-mi dau și eu cu părerea dar printr-o întrebare. În amendamentele alea concepute (cred că le concepeți de prin 2016, 17 de la primele apariții ale O.U.) de SCMD, prezentate și votate la 17 august 2019 de CNR de ce nu apare nimic despre sporul pentru pensia suplimentară conform art. 108 ? Redau:
Art. 108. Pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au plătit contribuţie la Fondul pentru pensia suplimentară şi/sau contribuţia individuală la buget la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de:
a) 3% pentru o vechime a contribuţiei între 5-15 ani;
b) 6% pentru o vechime a contribuţiei între 15-25 ani;
c) 9% pentru o vechime a contribuţiei peste 25 de ani.
(la data 01-ian-2016 Art. 108 din capitolul VIII modificat de Art. 40, punctul 20. din capitolul II din Ordonanta urgenta 57/2015).
3. Îmi cer scuze domnule Col. (r) Dr. Mircea DOGARU, am confundat art. 108 din Legea nr. 223/2015 cu art. 10 pct. (1) din Legea nr. 8/2006 = (privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică*).
Art. 10 (1) Dispoziţiile prezentei legi se aplică în mod corespunzător şi pensionarilor sistemului pensiilor militare de stat şi alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege.
4. Domnule Teo, nu aveți nimic de adăugat la comentariul de astăzi al domnului col. ? Cam simplist la fel ca și amendamentele care ați spus că (,) cuprinde tot palierul de problem. Despre art. 41 din OUG nr. 114 ce ne poate spune domnul col. sau trebuie să plătim cotizația la zi ca să aflăm ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O abureala nerusinata si ipocrita din partea unui incoMpentent, iresponsabil, indiferent si sadic cu problemele rezervistilor! Este o nerusinare crasa si o indiferenta strigatoare la cer sa vii si sa propui, ca sa pierzi alt timp si alti ani din viata rezervistilor, un alt Forum, o alta forma de organizare, o alta idiotenie, numai ca sa aperi interesele cretine ale PNL, sa nu se rezolve marile si dureroasele probleme la pensiile militare, in care sunt implicatI, pe langa altele, si peste 50.000 de petenti in procese interminabile pentru drepturi terfelite si batjocorite la pensiile militare! Repet sa fiu auzit, si am s-o mai fac: Cine crede ca fara stanga politica se va rezolva ceva inseamna ca sta alaturi de calaii nostrii, pentru ca PNL in vecii vecilor nu ne va ajuta cu absolut nimic, iar daca Dl Ministru considera ca este camarad cu noi se inseala amarnic! Nu este decat o sluga politica, un papusar manevrat de PNL sa fie impotriva militarilor, cu osebire impotriva rezolvarii marilor discriminari si nedreptati la pensiile militare! Eu, cel putin, nu-i recunosc nici macar calitatea de General, pentru ca un General al Armatei romane are obligatia morala sa fie solidar cu toti camarazii aflati in mari si dramatice suferinte, cu pensiile de muritori de foame de cateva sute de lei, saraci, fara medicamente si ingrijiri medicale, abandonati, discriminati si tarati prin tribunale in carje! SUNT ZECI DE MII DE REZERVISTI BLOCATI CU PENSIILE DE LA ACTUALIZARI, INCA DIN 2010, ASA CUM SUNT EU, SI DOMNIA SA PROMITE ALTE PORCARII SI INEPTII CRIMINALE PENTRU A MENTINE ALTI ANI SUFERINELE CELOR SARACI DIN ARMATA? Rusine, Dle Ministru al intereselor de partid ale PNL!

Gigi spunea...

Ei,așa da!(comunicat SCMD)Dacă va rămâne așa cu amendamentele respective e bine.
Nu văd dece nu ar fi bine.Reintroducerea art 60 și 59 așa cum a fost în legea initiala,că tot zicea un specialist,nu dau nume,că ce rost ar mai avea art 59,d'aia că atunci când nu se vor actualiza pensiile,să zicem 5 ani operează ca și la civili indexarea nu numai cu inflația,ci și cu 50% din SMBE.
Bine ar fi să se aprobe!Să avem actualizare cât mai curând nu prin 2024,toamna.

Alex spunea...

Technocrac,
Daca aveti ceva de spus pentru a ne lamuri pe cei care nu avem vastele dvs.cunostinte ,care sunt direct proportionale cu vocabularul pe care-l folositi,de joasa speta,birjar in principiu ,explicati frumos.
Pe aici mai arunca cate o "ocheata" cum zic italienii si alte persoane in afara de militari.Trebuie sa invatati sa va controlati.Mai este o vorba ,destul de veche de altfel:" cu prostul nu-ti pune mintea" Adica mai modern nu discuta in contradictoriu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, Multumim respectuos pentru informare! Cam greu se poate citi, din cauza tipariturii neclare, dar am citit-o, pana la urma. Ce va fi, numai Dumezeu stie!

Viorel spunea...

1. Domnule Iulian Mareș, în viața particulară ca să rezist până la această vârstă (stresat de sistem și de problemele zilnice) mi-am stabilit anumite obiective: să-mi dau copiii la liceu, la facultate, să-i văd la casele lor, să am nepoți, etc., aceste dorințe mi s-au îndeplinit și mi-au dat puterea de a merge înainte indiferent de greutăți. Ce nu mi-a creat viața de familie mi-a creat sistemul ca activ și acum ca și pensionar (folosind politicul sau invers). Uneori e bine să fim și visători.
2. Domnule M, ca să fiu sincer cu dumneavoastră o să vă spun părerea mea. Cât timp domnul KWI va fi președinte, domnul ministru Ciucă va fi ministru la Ap. Dacă (,) cade guvernul, domnul politician Ciucă va avea o funcție asigurată și asta pentru că “SE AU LA MÂNĂ UNUL PE ALTUL, CU CE NU ȘTIU, PRESUPUN DOAR”. Presupunerea mea pleacă de la faptul că, deși “Guvernul Meu” / PNL scade în sondaje iar singura posibilitate reală de a le aduce voturi suntem noi prin rezolvarea problemelor pensiilor militare, lucrurile se tergiversează iar cel ce nu vrea este domnul ministru Ciucă (,) care spune că nu are bani. Banii au plecat anticipat pe rachete (chipurile au rămas necheltuiți pentru corvete și bateriile de coastă). Domnul KWI, nu zice nimic, nu-l critică, nu-l schimbă. Dacă poți aduce voturi și nu vrei ori ești împotriva Guvernului / PNL, ori faci jocul altuia. Așa o fi ?

Huhu Rezea spunea...

Ar fi suficiet, așa cum am mai spus, reintroducerea numai a art. 60.
Bine că SCMD nu a mai cerut și păstrarea art.109!

Teo spunea...

2 iunie 2020,în jurul orelor 13,00 se va desfasura la Parlament, la Comisiile de Munca si Aparare ale Camerei Deputatilor, semifinala confruntarii dintre SCMD si directiile Generala-Juridica si Financiara ale MApN, care se opun inlaturarii gravelor consecinte produse de Ordonantele de Urgenta care au distrus Legea Pensiilor Militare de Stat.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
ai facut bine, insa nu asta era esenta comentariului meu! Punctual am scris asa: "Nu face și NU va face nimic!-Ciuca, adica.
Nu te iluziona!"

PS-Nu despre copii era vorba. Si altii si-au realizat copii!

ifrim spunea...

Știe cineva care a fost optica sindicatului de-a sustine Plx 221 care este mai greu de pus în practică față de Plx 119 la care majoritatea ne așteptam să fie promovat fiind mai simplu și mai repede de intrat in vigoare?

Iulian Mareș spunea...

Alex,
Omul nu este rau intentionat, ci l-au inrait putin amanarile si sperantele nematerializate, an de an....!

CEZAR spunea...

Alex
luni, iunie 01, 2020
Dl.Dogaru cred ca are ambitia de a prelungi aceasta boala a pensiilor militare.Sigur este multumit de situatia dumnealui si prea putin i-l intereseaza soarta celorlalti.Este constient de faptul ca va declansa noi discutii dar,ii da inainte.Din pacate oentru noi dumnealui nu le face rau doar la cei din S.C.M.D.care si platesc ptr.asta;prelungeste agonia tuturor.Poate intr-adevar ministrul conform d-lui Cezar va iesi ,cam tarziu de alfel cu acea O.U.G.celebra.Timpul trece si el in defavoarea noastra ,iar cei care ne reprezinta se complac in aceasta situatie.

NB
Alex...a pus punctul pe Y....dar prostovanii nici acum nu inteleg !
Daogaru e hiper multumit !
Misiunea lui este de a promova cereri cat mai alambicate si irationale ..sa se umezeasca unii idioti ca Tehnocracii..si sa nu se poata aplica...!!!
CIUCA-I ULTIMA SPERANTA...
Pensia minima pe functie , precum si pensie militara pentru activitatea MILITARA..sunt jaloanele !!
Traiasca CIUCA CEL MAREEE !

brenda spunea...

aiurea........pana nu se rezolva cu pensiile civililor , nu se fffacce decat mimari .....ciuca sa dea ordonanta aia promisa din decembrie si atât

Leon spunea...

Haideti sa nu ne imbatam cu apa rece !
Probabil ca astazi, daca vor fi pe ordinea de zi cele doua proiecte la una din comisii sau la ambele, se va decide amanarea intocmirii raportului comun pentru o data ulterioara!
Cu atatea propuneri nu stiu daca este cineva in stare sa scoata un singur proiect cu 4-5 amendamente clare si care pot fi aplicate la inceputul anului viitor..!
PS. Stiati ca maine CCR va decide cine stabileste Data urmatoarelor alegeri parlamentare, Parlamentul sau Guvernul ..??

Huhu Rezea spunea...

@Teo
Voi nu sunteti sanatosi! Dogaru nu le are cu dreptul, dar voi nu vedeti ca textul initial al art. 60 nu mai este de actualitate in anul 2020? Ce cautati sa mai bagati cereri de actualizare, nu v-ati saturat de birocratie.
Nu mai este nevoie sa faceți diferentieri de actualizare, dupa momentul pensionarii.Toate pensiile sunt recalculate.
Vreti neapărat să dati motive de întârziere a actualizării... pentru că nu există acord intre structurile asociative?
Este foarte bine redactat textul acestui articol in Pl x 199/2020, mai putin termenul de aplicare

CEZAR spunea...

Daaa..saracul la 1000 euro cat are pe luna...s-a inrait ca un caine turbat !
Vrea musai 3000 euro sa fie si el in rand cu m-Alul cu litlle "M"...alti merituosi ai natiei...!!! Ptiu

Huhu Rezea spunea...

Deocamdata, cele doua comisii nu au planificate astăzi sedințe co o ordine de zi stabilită.

Neacsu spunea...

Astept un raspuns. Dupa ce va veni voi arata cum lucreaza CPS si cum face economii la bugetul MApN pe spinarea pensionarilor.

brenda spunea...

.....ramane cum au ramas toate .....pe altadata....poate se intlnesc in secret.....mincinosii...stie TEO unde?

Huhu Rezea spunea...

Deturnarea fondurilor va fi evidențiată și în Raportul auditorilor care au efectual controlul Curții de Conturi.
50% din sporul OMM s-a dus ilegal la cei care au indemnizație de creatori/ziariști, prin operatiunea de a include sporul SOSP în cuantumul pensiei militare la care se aplică procentul de 50%.

brenda spunea...

sau propus da cine accepta?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@T2, stai bland, toti dorim acelasi lucru, actualizarea pensiilor militare odata cu majorarea soldei de grad sau de functie ale activilor !
"Povestile" SCMD seamana tare mult cu povestea Ciobanului care striga: "Sariti oameni buni, lupul imi fura oile"..!

Leon spunea...

Daca aveti timp, puteti urmari LIVE sedinta Comisiei de munca din CD, a inceput la ora 10.00 cu audierea a doi ministri..!

Alex spunea...

Se pare ca a fost numai optica d-lui Dogaru.Placerea de a o lungi la nesfarsit.
De ce ?

Leon spunea...

"Ministrul Muncii, Violeta Alexandru şi Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării, sunt audiaţi, marţi, de către parlamentarii din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor. Cei doi demnitari nu se află, însă, în Parlament ci vor fi audiaţi în sistem videoconferinţă. Potrivit Antena 3, şedinţa a fost convocată în urma scandalului de la Ministerul Dezvoltării Regionale, acolo unde 255 de angajaţi au fost disponibilizaţi sau au fost trimişi în şomaj tehnic.

Cei din comisia de muncă vor să afle de la cei doi miniştri dacă motivele au fost justificate sau dacă a fost vorba despre o epurare politică la minister. Au fost şi proteste, săptămâna trecută, în faţa Ministerului Dezvoltării Regionale ale angajaţilor care au fost disponibilizaţi."(dcnews)

Iulian Mareș spunea...

Erată: 3500€! Aproape la fel că magistrații...

Iulian Mareș spunea...

Mah, ai luat-o ... și razna?
Scrii despre tine la persoana a III-a? Te citezi?...și încă ești în viață? Se vede treabă că erau bune controalele medicale anuale....

Iulian Mareș spunea...

Cine a făcut transhumanță cu TAB-ul?...
Asta DA, o premieră!

Iulian Mareș spunea...

Sper sa nu mă înșel....însă personalul CSP este cam singurul cu prime acordate din "economii"!

Mitica spunea...

SINCER ??? Inca de pe vremea ,,impuscatului" ,ziceam ca in fruntea MApN, ar trebui sa fie un om care a fost in sistem,nu unul politic, care nici nu a facut armata. Iata.....ca acum este d-l Ciuca....asa cum zic ca ar fi corect. DAARRRR.....deziluzie....scuzati dom ministru....tot un KKT !!!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

De cotizație?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brenda spunea...

deci cum e cu raportul comun?

CEZAR spunea...

Daogaru ...Militar????!!!!
Fara Liceu militar
Fara scoala superioara de ofiteri!
Fara cursuri de comanda si de stat major..!
Filiera Indirecta sa traiasca !
Care-i UUUUUULTIMA unitate subunitate comandata de DAOGARU !
Traiasca sotia......

Nea Nicu spunea...

Brenda: " Da' halatu' , cât e halatu'?"

Viorel spunea...

Despre Proiectul Leș (L.38/2020) PLx 199/2020 și Proiectul LPADM (L.120/2020) PLx 221/2020 vom auzi probabil săptămâna viitoare. Săptămâna aceasta cele 2 comisii respectiv, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și Comisia pentru muncă și protecție social nu mai au timp pentru noi.
Mâine 03.06.2020 are loc Ședința în Plen a Camerei Deputaților cu 24 de puncte pe Ordinea de zi, după care de joi 04.06 - sâmbătă 06.06 domnii deputați desfășoară activități în circumscripțiile electorale de care aparțin (adică acasă la familie).
Poate află și liderii SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR sau cei de la M.Ap.N. și M.A.I. și ne dau o explicație în acest sens să nu stăm în stres până marțea viitoare (care oare ?).

Călugărul spunea...

Pe preșul deșertului îl doare exact unde nu se bronzează niciodată de rezerviștii cu pensii mici , îi pasă doar de șmecherii politruci militari plini de oscaruri ca câinii de purici cu pensii de peste 10.000 RON*!

Nea Nicu spunea...

M : Nu că aș avea ceva cu domnul coleg ( de pensie ) Badalan, mai ales că ( vorba " tehnocratului") am bătut toți candva pas de defilare la poalele Raraului... Chiar a uitat toată lumea de "Afacerea Tofan "- un cauciuc pe o mașină militară? Și că distinsul domn a mai târât după dumnealui vreo 3-4 subordonați? Condamnați că au semnat la comandă...care vor plăti ei și urmașii lor... Cum Dumnezeu a fost "faultat" domnul respectiv, că a fost un favorizat dinainte de 1989? Iar după trecerea în rezervă, a ajuns brusc șef de PDL la Brăila...și un pic parlamentar... Faultat rău de tot, nu ?!! Despre ce vorbim ?!!

tolbac spunea...

Dupa comportament, dupa modul - Cum a esit din cort,- dupa modul de-a-si asuma responsabilitatile, dupa tinuta si aliura eu nu-mi dau seama cum ACEST MA-ciuca - a ajuns in fruntea acestei INSTITUTII MILITARE.Nu are stofa de comandant.Dar, NU ESTE DE MIRARE - FARISEII- acesti slugarnici isi doresc.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Tu esti dovada că niște creduli pot fi și ușor de demobilizati.

Viss spunea...

Bă tobac, tu ești ofițer? Dacă nu, ce dreaq cauți aici? Daca da, cum ai ajuns tu ofițer dacă nu-l cunoști pe Ciucă?

Leon spunea...

Domnul general Gropan scrie pe Fb(Federatia asociatiilor...) la ora 13.15 a fost anuntat ca la solicitarea reprezentantului MAI, proiectele de pe Ordinea de zi la Comisia de Aparare, au fost amanate pentru o sedinta viitoare..!

Leon spunea...

https://m.facebook.com/Federatia-Militarilor-din-Romania-1754846718125616/?__tn__=C-R

Leon spunea...

Deci astazi Comisia pentru Aparare din CD a tinut Sedinta( fara sa fie postata Ordinea de zi pe siteul CD)
Deja a postat doua rapoarte unul de respingere si celalalt de admitere cu amendameente la sectiunea "documente in 2020"..!

Alex spunea...

Motivele?! Au un stil ciudat de a tergiversa lucrurile.Amana in nestire.Cand este plictisit cel de la M.I.,solicita amanare cel de la M.Ap.N.,apoi pentru a ne "indulci"asteptarea fac rocada.Majoritatea dintre noi nu s-au asteptat la nimic nici astazi,deja ne-am obisnuit.Stim ca desi sunt in discutie doar doua proiecte,care se cunosc cat de cat de toata lumea,in ziua.destinata sedintei in comisii,apare un habauc sau mai multi cu alte proiecte despre care se stie ca nu se pot aplica si le sustin frate,numai.de-al naibii asa ptr.a fi amanate din nou.Tot asa o sa fie pana o sa puna cineva piciorul in prag.
Ne apropiem de termenul dat.de d-l Ciuca ,termen de.care.nu a.pomenit in felicitarile pe care ni le-a.adresat.Am impresia ca cei din comisii asta asteapta ,sa faca dansul pasul principal.Dar,cum lui ii place somnul...

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Dar cu ce s-a ocupat Gropan ăsta, că văd că stă cu lumina in mână, mai ceva că maimuțoiul ăla de la Constanța ce așteaptă vamaiotii sa sa f și Crăciunul?
Eu nu am auzit de el până la voi...și vorba gl. Orzeata, "dacă nu am auzit de tine, nu exiști!"
Dar problema este alta:
-de la guvernul care bea până la ora 24.00 în P. Victoria, canta la mandolina, dansează din buric și fumează lasciv așteptăm noi dreptatea?
Mă îndoiesc!
-de la parlamentul în care un demnitar cu dubla cetățenie controlează, in cadrul comisiei parlamentare, activitatea SRI?
Noi ori suntem nebuni ori decadenți? Cred că nu!
Daca cineva îmi explică cum a fost posibil asta, eu ii fac cadou TAB-ul lui Cezar!
Ia uitati-va și faceti-va cruci largi și dese!

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/06/02/iti-vine-sa-crezi-ca-e-posibil-un-deputat-udmr-cu-cetatenie-ungara-controleaza-activitatea-sri-si-are-acces-la-documente-clasificate-privind-securitatea-romaniei/

Gigi spunea...

Iată încă o dovadă că dacă se vrea se și poate:
https://casapensii.mai.gov.ro/comunicat-oug-75-2020-privind-revizuirea-pensiilor/

ifrim spunea...

Data aviatoare se vor amâna la propunerea reprezentantului MApN,apoi a SRI ,apoi vor face ce-a făcut Puiu!

Cezar spunea...

Melitianul litlle M"..a inceput sa o dea pe filosofeala
Asa dupa cum il duce pe el capul..slabut mobilat
Da.i inainte melitianule..sa avrm si noi de cine "sa ne rîdem"🤣🤣🤣😎😎

GO spunea...

Au trecut anii si nu am castigat nimic!

Intre timp, tineti-va tare! Agent de politie (in traducere, subofiter)
care avea pensie cat un lt. col. din MApN pensionat inainte de 2010 - adica de 4436 lei, a sarit prin decizie judecatoreasca la ... 9274 lei!

Daca nu aveti acces la link, atasez extras!

"Cea mai frumoasă victorie.

Astazi, Casa de Pensii a MAI a pus in executare o decizie a Tribunalului Hunedoara, privind actualizarea pensiei conform HG1/2017.

Este vorba de un agent de politie cu cof al functiei de 2.80=533 lei.
Iar marirea e colosala, de la 4436 lei la 9274 lei.
Fara sa aiba salariu de merit sau salariu de excelență.

Si circa 140.000 lei drepturi restante, pe 40 de luni.

Este vorba de un prieten care doar a semnat ce am facut eu.
Deci...se poate. Iar eu cu Emil Pascut vom revolutiona sistemul de pensii militare din România.
Atentie...doar pana la 14.09.2020 mai puteti face actiuni.

Dați share ca plecam in Las Vegas😋😋😋"

Link: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3326819393997973&id=100000098340431

Iulian Mareș spunea...

Nea Nicu,
Ia să te combat puțin!
Babiuc, Cioflina și Gigi au făcut pușcărie pt skimbul unui teren, în baza unei HG, în urma votului unanim din CSAT! Ok?
De ce nu au făcut pârnaie toți membrii CSAT, în frunte cu Președintele CSAT?

*Ia amibteste-ti ce funcție avea Badalan1 in 88 și când și-a prezentat demisia?
Pt mine a fost o onoare să-i fiu subordonat direct și la SMFT și la SMG! Nu am ce să-i reproșez! Ce făceai cu Au alea, bune sidși propuse pt casat? Și nu a fost 1 anvelopa vs 1 Au!
Și ce voiai să facă după demisie? Taximetrie?

Iulian Mareș spunea...

Care politruci?

raul spunea...

Am mai spus-o ,am inceput sa-i invidiez pe mai-isti ca au conducatori care tin la oamenii lor!Ai nostri au o ciuda si-o ura pe noi ,pe care sincer nu o inteleg,oricat de pupincuristi ar fi!RUSINE OAMENI RAI ,caci nu va pot spune camarazi!RUSINE!

Alex spunea...

Bravo lor.Am citit si eu comunicatul.Raman totusi doua lumi diferite: M.A.I. reprezentata de oameni dedicati si M.Ap.N .de un adormit.Desi marea majoritate dintre ei sunt functionari publici cu statut special,ne-au luat fata.militarilor.
Seriozitate maxima si la cei de la C.P.S.a M.A.I.Cinste lor! La noi cei de la C.P
S.a M.Ap.N. ar.fi rastalmacit in mii de moduri hotararea Curtii si ar fi venit cu un comunicat prin 2024,2025.
Trebuie facuta curatenie si la M.Ap.N si la C.P.S.al M.Ap.N.Puscarie ,puscarie cu executare nu cu suspendare.

Iulian Mareș spunea...

M,
Și Atanasiu a greșit și Badalan la fel!
Ministru dorea sa dea ordine direct trupelor....aiuristic!
Scandalul a început de la alegerea firmei care să pună AC în minister!
Și Atanasiu și-a luat-o in scurt timp! ..adusese o purtătoare de cuvânt unguroaică, ce nu prea vorbea bine românește! Eu nu prea înțelegeam ce spune, la telefon! Când nu înțelegeam ii spuneam: Kiar așa? 😂😜😀

Iulian Mareș spunea...

La bonusurile vehiculate acolo, este posibil orice!

Iulian Mareș spunea...

Armata a avut și are nevoie și de aceștia!
Tu ai auzit macar de ISPAIM?
Dpv al istoriei, Dogaru kiar a scris cărți, nu planificarea cu rândul randul la plantoane!

Leon spunea...

Iulica, nu cunosc activitatea din cariera militara a domnului General de brigada(Rtr.) Nicolae GROPAN, dar ca lider de Asociatie(LADPM) eu il apreciez deoarece este cam singurul care se lupta pentru drepturile pensionarilor militari, fiind mult peste alti generali, Bahnareanu, Balaceanu, s.a.; daca ai timp deschide linkul de mai sus postat de mine si te convingi singur !
Este mare pacat, ca nu are pe langa dansul un ,,meserias,, in domeniul pensiilor militare, lipsa care se observa si din proiectele initiate de Liga, de SCMD dar si de alte asociatii .
Suntem AMATORI, Iulica nu suntem deloc MESERIASI..!

raul spunea...

Asta cu regret o spun ,pt ca noi ,era sa zic prostimea ,ne lasam reprezentati de gloriosii nostri generali -regret ca ofiter sa spun asta -care cred ca in afara de orgolii personale de reprezentativitate,ii cam doare cu adevarat in ...cascheta de noi ,atat timp cat ei au totusi pensiile care le au!Nici nu stiu ce sa mai zic!Daca nici de generali nu se mai asculta in tara asta ,apoi sa desfiinteze naibii armata ,dar sa nu-si bata joc de ea!

Teo spunea...

Astăzi 02.06.2020. în jurul orelor 13.00, cu ocazia dezbaterilor de la Camera Deputaților, în Comisiile de Munca și de Aparare, Deputatul Victor Paul Dobre de la PNL, după ce s-a consultat cu Adrian Solomon de la PSD, a cerut amânarea dezbaterilor peste două săptămâni deoarece reprezentanții M.Ap.N. au venit cu amendamente prin care solicitau modificări în detrimentul pensionarilor militari din familia ocupațională a Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, opunându-se revenirii la litera Legii 223/2015, așa cum a fost promulgată de președinte și niciodată aplicată, cu care reprezentanții MAI nu au fost de acord.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

@Iulian Mareș:

„Gropan ăsta” a fost singurul lider de structură asociativă care a inițiat un proiect de lege amplu, menit a eradica, în mare parte, inechitățile dintre drepturile pensionarilor, proiect acceptat și promovat în Parlament. Și, ca să-i răspund incl. lui Ursuleanu, este vorba despre pensii egale la funcții, grade și vechime identice, dar și pentru condiții de muncă identice.
Pe de altă parte, cu ocazia unei aplicații organizate de A 2, în 1991 sau 1992, în curtea DMc de la Brăila, Bădălan (cdt D la Anexa D), a dat dovada incompetenței sale, inspectorul de la minister (fost locțiitor al gl Polivanov, gl Iuga?).
Și, crede-mă, știu ce zic, eu fiind titularul SMFA la aplicatiile organizate la SMTU, ocazii cu care am avut posibilitatea să apreciez, fiind în echipa de conducere a mai tuturor evenimentelor de gen, competențele celor care s-au aflat, temporar sau nu, la conducerea MU.
La respectiva aplicație, din păcate, nici aviatorii mei de la Ianca nu au excelat, dar ei au fost în roluri inexistente la timp de pace, deci amatori pe funcții, inclusiv loct. pt zbor al cdt R 49 AvVB numit ca sef al grupei de aviatori participanți la aplicație.

Dan B. spunea...

Din punctul meu de vedere, se impune separarea polițiștilor de militari, astfel încât, pentru cei care au accesat sistemul după „civilizarea” lor din 2002, să existe o lege a pensionării total diferită decât cea pentru militari.
Vă pare normal ca CCR să emită decizii favorabile strict pentru polițiști, nu „erga omnes” pentru cei din SNAOP?
Opinia mea este că imaginea alterată a Politiei afectează intens și nemotivat pe cea a Armatei.
Deci, deși sunt în topurile lipsei de profesionalism, cu un puternic iz de corupție, guvernanții îi favorizează pe acești „dalmațieni”, nu pe jandarmi.

valica spunea...

Eram la Vladeni la marginea Galatiului spre soseaua de centura spre Braila , unde este un peco OMV, si apare Paul Dobre cu un BMW de culoare alba cum nu am vazut niciodata (facut la comanda poate) isi coboara hoitul din limuzina si se urca intr-o Dacie logan de culoare albastru inchis, cu nr. de la camera deputatilor , ca un modest sparlamentar romanesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sustin separarea politistilor de militari, cum zice Dan Barna. E o ineptie sa fim legati de o institutie demilitarizata, cu alte reguli, un alt sistem diferit total

raul spunea...

Domnule ,daca e adevarat mai ca-ti vine sa iei niste bolovani in mana si sa te duci in Drumul Taberei si sa le spargi capul,cum fac aia in SUA!Bai dar chiar nu aveti rusine de loc?????

Huhu Rezea spunea...

Este o prostie revenirea brută și neadaptată în anul 2020 la textul inițial din L 223/2015, așa cum băgați și voi bățul prin gard.

Din cele două proiecte se poate adopta o lege cu un singur articol:

Incepând cu data de 01 01 2021, articolul 60 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare se modifică astfel:
Art. 60
(1)Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional soldele de fiuncție ale militarilor/salariile de funcție ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special în activitate, în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie.
Actualizarea din anul 2021 va include si cresterile soldelor/salariilor de funcție dia anii 2018-2020 prevăzute în articolul 38 al Legii nr. 153/2017.
(2)In anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât și cele ale alin.(1) din prezentul articol se zplică dispozițiile cele mai favorabile beneficiarilor, comparând valorile numerice ale indexării și actualizării dintr-un an


Renunțați la alte mărunțișuri neesențiale, asupra cărora rezerviștii au interese divergente, diveergențe exploatate de gulerele albe.
Nu a fost consultat nimeni când s-a dat OUG 59/2017




Viorel spunea...

Domnule Barna, am afirmat de N ori pe acest blog. Între cadrele militare active, viitori pensionari și polițiștii, viitori pensionari există o mare diferență începând de la cel mai mic grad de subofițer din M.Ap.N. și M.A.I. și terminând cu ultimul grad militar din ambele structuri. Diferența dintre noi este INFORMAȚIA DESPRE VIAȚA ȘI ACTIVITATEA (LEGALĂ și ILEGALĂ) A PRIMARULUI DE COMUNĂ, SENATOR, DEPUTAT, OAMENI DE AFACERI, LUMEA INTERLOPĂ, JUDECĂTORI, PROCURORI (2 FRAȚI, 1 PROCUROR CELĂLALT POLIȚIST SAU JUDECĂTOR = SCHIMB DE INFORMAȚII) ȘI UITE AȘA SE AJUTĂ RECIPROC IAR LA NEVOIE ÎȘI SUSȚIN CAUZELE ÎN CEI PRIVESC. Ex.: Procurorul Portocală = MIRCEA NEGULESCU. “ARUNCĂ (,) CLASA POLITICĂ ÎN AER”. Deci are informații despre politicieni grei, motiv pentru care nu se teme de nimic. Așa presupun că se întâmplă și în poliție.
Noi militarii, stăm ca proștii închiși între 4 pereți și gardurile unităților militare fără a avea relații cu viața civilă peste 8 ore pe zi. Ce să știm și despre cine. În plus nu suntem formați pentru: vezi că știu, că te-am văzut, că ai dat sau că mi-ai dat, iai carnetul, dăi carnetul căi băiatul lui tăticu, etc.
Și atunci, când ajungi în fața instanței, ale lor trec, ale noastre rămân. În procesele privind ajutoarele, ale lor au trecut pe bandă rulantă (cu sutele din MAI și SRI definitive la C.Ap. / au știut că urmează sesizarea ICCJ și nu se vor mai da, nu văd alt motiv). Ale noastre 4. Ei au primit banii toți odată, ai noștri în 5 ani pe procente.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, fără modestie chiar sunteți de admirat. Se va găsi vreun pilos (lăudăros, dar care să ne și demonstreze) cu relații în sfera politică, un altul agreat de domnul ministru Ciucă și un al treilea, mâna dreaptă a domnului ministru Vela care să trimită această propunere atât de simplă dar complexă ca și rezultate benefice pentru noi pensionarii. Confirmațile că nu v-au luat 4 ani de gândire ca să scrieți acest comentariu (mic proiect de lege), pentru că ei nici până acum nu s-au dezmeticit și încă nu știu ce vor.

Negritoiu spunea...

Ar fi interesant sa se prezinte amendamentele propuse de catre reprezentantii MApN. Atat de multe au fost incat e nevoie de doua saptamani pentru a fi analizate? Precis ca la urmatorul termen vor prezenta alte amendamente care sa duca din nou la amanarea raportului.
Propunerea facuta de Huhu Rezea ar rezolva rapid aceasta situatie care dureaza nepermis de mult. Conditiile:1-sa se doreasca cu adevarat rezolvarea in favoarea rezervistilor si 2-sa inceteze divergentele dintre reprezentantii diverselor asociatii

Iulian Mareș spunea...

M,
pilotul la care se refera Cezar a zburat FF mult, inclusiv pentru Economia nationala, in situatii de urgenta civila (inundatii) si a fost pilot cls.I, in toate conditiile, Z/N, putand cu mandrie vulturul prins pe buzunarul uniformei!

*pt 3500E nu pot spune ca nu ma dau jos din pat din prima, ci ma las si eu la a 3-a strigare!

Iulian Mareș spunea...

M,
adica unii iti iau din cascaval si ceilalti iti fura! :))

Iulian Mareș spunea...

M,
ce sa fac daca trebuie sa te completez?..."a dovedit o slugărnicie jenantă în relația cu Johannis" si nu numai!
Asa este cel mai corect!

Iulian Mareș spunea...

Teo,
reprezentanții M.Ap.N. au venit cu amendamente. Ok! aceste amendamente, ca pozitie a MApN reprezinta un mandat, aprobat de Ciuca! M-ati inteles? In exterior, cu atat mai mult in parlament, nimeni nu exprima pdv personale, decat in limita mandatului aprobat!
Am fost clar?
Trageti singuri concluziile!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
imi pare rau, dar Gropan sustine de multe ori lucruri inaplicabile, in fara exemplului dat de dumneata!
Despre acea aplicatie nu am stiinta, dar stati linistit caci tuturor ni se intampla sa avem uneori si idei proaste!
In fine nu sunt avocatul lui si imi mentin pdv al meu!

Iulian Mareș spunea...

*Cdor.(rtg) Dan BUZESCU, nu Barna!

CEZAR spunea...

De cand URLU eu pe aceasta TEMA ?? Cel putin de 3 ani !

CEZAR spunea...

Sa recapitulam :
Varianta REVOLUTIONARA cu care don ministru CIUCA a iesit pe piata :
1.Pensie militara DOAR PENTRU ACTIVITATE MILITARA !
rezulta :1. adio activitate de tractorist platit din bugetul MApN..cu pensie de ..colonel &
2.Minim 25 ani vechime militara
Rezulta:..ai mai mult brimesti bonus 1% pentru fiecare an/ai mai putin esti penalizat cu 2%..pentru fiecare an lipsa !
3.Pensie MILITARA MINIMA PENTRU FUNCTIA INDEPLINITA in perioada de 5 ani aleasa
Rezulta ...adio jonglerii....etc !
4. Aplicabilitate..IMEDIAT !
5Din 20-22 (Vivat Veo..nu ne mai incurcam !!) Actualizare..si acordarea unor sporuri in functie de locul ..importanta etc a fiecaruia in limita 15%
Mai sunt si altele si va rog sa COMPLETATI
Doar pentru atata eu zic
TRAIASCA CIUUUUUCAAAA CEL MARE...singurul ministru care a venit cu ceva REVOLUTIONAR asemanator armatei SUA !

CEZAR spunea...

Daca asteptati de la m-Al & Litlle M ..solutii...veti ramane cu buza umflata !
Pai ei fac parte din categoria pe care si Tehnocracii..cu toata lipsa lui de miros si alte simnturi Atrofiate...I-A DESCOPERIT ! Adica din cei pe care nenea Iancu ...ii categorisea in "revolutionarii " care doreau cu ardoare ...sa SE SCHIMBE DAR SA NU SE MODIFICE NIMI"...pai la 3500 Euro / luna..!!???
Astia ..critica..vorbesc de dreptate...dar apreciaza imbarligaturile Gusatilor din MApN..care saboteaza tot !

sergiu spunea...

Unii dintre dvs,nu va mai strofocati atat sa separati politistii de armata.De multe ori laudati CSP MAI,si apoi vreti sa va despartiti.Cu cat suntem mai multi,cred,ca este mai puternica vocea rezervistilor,chiar daca apar mai multe propuneri diferite.Politistii avand mai multa posibilitate de "miscare"ar putea pune presiune mai mare pe guvernanti.

Huhu Rezea spunea...

Propunerea de articol unic al Pl x 199/2020 poate fi citită pe prima pagină a blogului.

Șoimul spunea...

,Profesoare, ești deplasat, stând acasă câteva luni fără să muncești dar cu salariu complet, ai luat-o pe arătură.
Te rog revino-ti!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...

Deci inca nimic?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

O fi bun unicul articol a d-stră dar este valabil pentru cei cu vechimea completă.Pentru disponibilizați propunerea lu' Mircică zice ceva și de baza de plecare a calcului pensiei de la 80% nu 65% cum vreți să rămână bătut în cuie!Fiecare își apără articolul ce-l avantajează.Bine,nu că s-ar rezolva ceva dar doar așa de dragul socializării!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Huhu Rezea, foarte buna propunerea, un singur articol clar si cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2021..!
Pentru mai multa rigoare as propune ,,...Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.556 din 27 iulie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza...,,
In aceste conditii, Comisiile de Aparare si de Munca din CD, ar trebui sa:
1. Intocmeasca un Raport de RESPINGERE pentru unul din proiecte, probabil PL x nr.199/2020, deoarece in cuprinsul proiectului nu se regaseste distinct Art.60.
2. Intocmeasca un Raport de ADMITERE cu AMENDAMENTE ADMISE ( propunerea de mai sus..) si ELIMINAREA celorlalte articole, probabil PL x nr.221/2020, deoarece cuprinde modificari la Art.60 si deasemenea inca un argument in plus, Presedintele si Secretarul Comisiei de Aparare sunt initiatorii acestui proiect !

ifrim spunea...

Dacă MApN pleacă de la premisa că nu există structuri asociative ale militarilor,ce face,nu-și mai face atribuțiunile funcționale?Are nevoie de cineva sa-l tragă de mânecă să-l atenționeze?Poate înlătura inechitățile și singur căci probabil sunt unii încadrați pe statul de organizare pentru asta și primesc solde lunare.

Huhu Rezea spunea...

Propunerea de modificare a art. 60 în forma propusă elimină implicit, din start, toate modificările aduse acestui articol prin OUG nr. 59/2017 și OUG 114/2018 și ar mulțumi și gulerele albe, pentru că elimină plafonul cuantumului net.

Huhu Rezea spunea...

După ce se adoptă acest text, chiar și prin Ordonanță de Urgență, dar atunci ar trebui să intre în vigoare imediat, nu la 01 01 2021, că de aceea este ordonanță de urgență, ar rămâne ca pentru mărunțișuri(calcul pensie suplimentară, bază de calcul, procente de pensie) să fie lăsate structurile asociative să-și etaleze lupta pentru rezerviștii pe care-i păstoresc.
Actualizarea pensiilor militare vizează actualizarea bazei de calcul, nu procentele de pensie.

Dan B. spunea...

@M:

Problema cu pensia contributivă la militari este una care afectează grav drepturile noastre, întrucât, la acea masivă „reformare”, au existat peste o sută de mii de victime.
Da, am gresit eu, este vorba despre Decizia 51/2019 a ICCJ, corelată cu Decizia 794/2016 a CCR.
ICCJ zice:
Decizia ÎCCJ nr. 51/11.11.2019 a stabilit că termenul de „salariu de bază” se interpretează extensiv, în sensul că se referă și la „salariul funcției de bază” al polițiștilor.
Iar cum nmilitarii au solde, nu salarii, ăsta a și fost motivul pentru care jandarmii nu au fost subiecții acestei decizii.

Dan B. spunea...

@Huhu:

La audiența PSD pentru acceptarea proiectului, denumit azi PLx 221/2020, LOV a susținut, cu Fifor de față, că proiectul OUG 59/2017 s-a întors de la MApN fără o adăugare sau radiere a unei virgule, avizul ministerial fiind confirmat anterior de Jianu, Andrițoiu și Sârbu.

Nea Nicu spunea...

Raul; Conform Legii Statului cadrelor militare, ofițerii sunt cu grade inferioare, cu grade superioare și cu grade de general. De ce această jenă? Poate pentru ce fac/ ce nu fac unii dintre dumnealor...

Dan B. spunea...


A observat cineva că mai toate procesele intentate, de către polițiști, Casei de Pensii Sectoriale au câștig de cauză pentru că aceștia au avut SALARII, nu solde?
Iar cum salariile din baza de calcul s-au raportat la salariul minim brut pe economie, nicidecum la VRS=197,33 lei, precum solda militarilor, ….

Huhu Rezea spunea...

Nu e chiar asa.
Salariul de funcție/salariul funcției de bază al politistilor era calculat în 2009 tot după formula CIF x 197.33 lei, numai că ei aveau o multime de sporuri în salariul brut, toater calculate din salariul de funcție.
După 2010, sporurile care nu s-au mai regăsit în salariul brut, conform L 330/2009, au fost introduse sub formă de sume compensatorii în salariul de funcție/ salariul funcției de bază, pentru a nu înregitra reduceri de salarii fata de 2009.
Așa a apărut și la polițiști salariul de funcție/salariul funcției de bază în cuantum compus.
După Decizia 51 au gasit încă 4 sporuri avute în 2009 care nu au fost introduse în conținutul compus al salariului de funcție și au dat recenta Ordonanță de urgență.

Dan B. spunea...

Și cum noii pensionari de după 2002 au avut salarii, vizualizează că toate dispozitivele judiciare ale sentințelor vizează actualizarea salariului de încadrare la 1450 lei/lună, la 1900 lei/lună, nu la VRS. Cu VRS, au rămas jandarmii și ISU.
Deci, a fost actualizat salariul, nu cuantumul exprimat în VRS.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Legea echitatii pensionarilor mineri i-a adus pe toti la acelasi nivel cu pesiile,indiferent de anul iesirii la pensie.Pensiile lor sunt mai mari decat salariul luat cand erau activi cu mult.
Pentru politisti se poate face ceva in sens pozitiv .Noi militarii care in 1989 le-am deschis calea spre democratie,am ajuns sa fim tratati ca ultimile gaini.
Ai nostrii reprezentanti nu sunt in stare ca din doua proiecte sa-l aleaga oe cel mai bun.Pentru asta tata iti trebuie scoala.Cat de limpede este exprimarea d-lui Huhu Rezea in acest text ,scurt si la obiect care ar schimba multe in bine si ptr.noi ,fac pariu ca in 2021 pe timpul acesta s-ar gasi tot in faza de.discutii.Ulterior s-ar renunta la.el si tot asa.Stiam ca noi militarii avem sange in "instalatie" ,chiar am ajuns ultimile carpe?Pacat de culoarea asta kaki pe care au inceput sa o poarte multi care nu merita.

Dan B. spunea...

@M:

Și cam cum ai vrea, Cezar infanteristul să aibă pensia unui pilot pe F-16?
Ce nu ți-e clar, că pensii egale vor avea cei care au avut la data pensionării aceeași funcție, același grad, aceeași vechime și au activat în aceleași condiții de muncă?
Unde ai văzut pensie militară contributivă, în armata cărui stat? De regulă, pensia este subsecventă ultimei solde, indiferent la ce armă a activat militarul, iar asta s-a actualizat permanent, an de an, dacă a fost cazul.
Propunerea lui Huhu aminteste ceva despre contributivitate, așa cum stupid susții dta? Am făcut eu vreo aluzie la „Militarii din SMAp față de cei din unități, ăia din țară față de cei din teatre, aviatorii față de infanteristi, militarii față de polițiști, polițiștii din stradă față de cei din birouri...”, opinie complet idioată de egalitarism? Și dac-ar fi fost vorba despre contributivitate, Cezar a avut netul soldei cât impozitul plătit de mine pe timpul activității ca militar.

Viorel spunea...

Domnule Ifrim, înainte de a comenta citiți cu MARE ATENȚIE vă rog frumos prevederile art. 29 pct. (2) și art. 30 pct. (1) și (2) în special pct. (2). din lege. Vă redau mai jos linkul cu forma originală a Legii nr. 223/2015. După ce o studiați (puteți face și un conspect), reveniți cu un alt comentariu și explicați-mi ce ați înțeles sau nu. Toți ar avea de câștigat. (https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Doc223/Legea%20223%20privind%20pensiile%20militare%20de%20stat.pdf)

Leon spunea...

@M, nu vezi domnule ca guvernantii nostri fug ca dracul de tamaie cand aud de ACTUALUZAREA Pensiilor Militare..?
Se codesc cei de la MApN sa acorde cei 5 % din anul 2016, o suma mica in comparatie cu aprox.25% pentru anul 2018, si cate 12%-15% pentru anii 2019 si 2020, cu sume mult mai mari..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

@/ Dan (zis Grasul !)
Ai o explicatie pertinenta pentru faptul ca mai alaltaieri cînd rusii..s.au "apropiat amenintatori" de graniteLe Ro..recte NATO LA APROX.2000KM..!!!...BULGARIA a ridicat 2 Mig.29 iar Ro...infailibilul mig 21..2 bucati?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
constantin spunea...

Aveti dreptate domnule tehnocrat.in configurarea unei norme de drept trebuie sa primeze printre altele corectitudinea si solidaritatea breslei pentru care este facuta norma si nu dupa cum spuneti smecheriile si rautatile cu scopul de a nedreptati si insela pe unul sau pe altul.

Huhu Rezea spunea...

Voi sunteți turci, nu înțelegeți că, după 5 ani de aplicare, nu se mai poate reveni la textele inițiale ale legii, unele chiar concepute greșit, care au motivat emiterea OUG 57/2015?
Lăsați să treacă imediat actualizarea pensiilor militare, ca să crească și pensiile mici si mijlocii, nu vă gănditi doar la situația voastră concretă!
Nici MAI și nici MApN nu au consultat pe nimeni in anul 2017 când au eliminat actualizarea din art. 60.
Nu le mai faceți jocurile de tergiversare a actualizării!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

Chestia cu îmbolnăvirea pilotului de pe F-16 întră la categoria „riscuri asumate”. În Românica, pilotul în cauză poate opta pentru perioada favorabilă.
Eviți să-mi dai un răspuns ref. la decimarea Armatei din anii 1198-2000, ce faci cu victimile „reformării” Armatei, căci sunt peste 100.000, cum rezolvi cu contributivitatea lor, mai ales că anii prestați în civilie (dacă sunt) nu se contabilizează la venituri, în conf. cu Legea 223/2015?

Dan B. spunea...

Măi, tembelule, să-ți aduc aminte de dizolvarea simultană a blocurilor militare, convenită prin anii 1980?
Cine spre cine s-a extins cu granița militară, Rusia (a reluat controlul regiunilor încorporate Ucrainei tot din motive de securitate) sau USA?
Tembel fiind, nu poți argumenta de ce România nu are forță de reacție, similară celei bulgărești.
Fă bine și trage la oile tale, la care, în mod cert, te pricepi mai bine decât oricare coleg de grup.
Deh, cel mai tare cioban dintre militari și singurul militar din tagma ciobanilor.

Dan B. spunea...

@M:

Iar bați câmpii cu grație!
Lecturează un comentariu de pe RoArmy:
„Nu stiu daca a citit cineva ultimul numar al Observatorului Militar! Precizarea , ritoasa , de pe pagina a doua , cred , prin care ni se comunica , ca , hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie din noiembrie 2019 , se aplica numai de Casa de Pensii Sectoriala a MAI. De MApN nu se aplica! Avand in vedere ca este publicata in ziarul Armatei , mi se pare o nemernicie istorica”!
Mai ai ceva de comentat?

Deci, sunt recalculate pensiile militare ale polițiștilor, ieșiți din activitate după apariția Legii 153/2017, nicidecum ale militarilor din MAI sau MApN, in baza de calcul având salariu, nu soldă.
Ceilalți rămân nerecalculați, căci Decizia 51/2019 a ICCJ se referă strict la polițiștii, „civilizați” după 2002, ca având salariu incl. după 2017.
Poate-mi poți argumenta motivul invocat de MAI pentru amânarea verdictului la cele două proiecte de lege *a doua oară) de pe agenda celor două comisii de la Camera Deputaților.

M spunea...

1. Chestia cu imbolnavirea a fost un exemplu! Ce faci daca perioada mai convenabila e in afara celor 5 ani?

2. NU evit nimic!!! Spun ca ori ne unim si avem in vedere si pe cei de care vorbiti (si nu numai ei, sunt si cazurile tragice ale celor accidentati/raniti) ori ne "despartim" si atunci "contributivitatea" este solutia. De ce unul care a fost comandant 30 de ani sa aiba aceeasi pensie cu unul care a fost in ultimile 6 luni de cariera? Exagerez, evident, dar intelegeti principiul!!!

3. Ar fi normal sa vorbim si de salariile compensatorii pe care unii le-au luat si altii nu? Doar intreb!

Huhu Rezea spunea...

Am discutat de multe ori pe blog că nu CIF x VRS din anul 2009 se mărește la 1450 lei, conform OUG nr. 56/2017, care explicitează Legea 152/2017 , ci valoarea soldei/salariului de funcție în cuantum compus, introdus de finanțiștii militari după marea bulversare a salarizării din anul 2010.
Se pare că militarii nu au rămas pe dinafară cu sporuri avute în anul 2009 și neintroduse ca sumele compensatorii ale soldelor de funcție compuse, așa cum au rămas polițiștii. De aceea salariul de funcție/salariul funcției de bază la maxim al polițistilor înclude și sporurile pierdute în anul 2010.
De aceea se aplică numai lor OUG nr. 75/2020.

Leon spunea...

Cand va spuneam ca asociatiile noastre au in conducere numai amatori..!
Zice dul Dogaru ca nu s-a mai tinut audierea celor doi ministri la Comisia de munca din CD.
Ba s-a tinut si a fost transmisa live de la ora 10.00 pana pe la 11.30, unde doi lideri de sindicatat adevarati, Hossu si Costin i-au dat lectii dnei Secretar de stat la un minister..!
Despre aceasta audiere scriam ieri pe la ora 11.00:
"Daca aveti timp, puteti urmari LIVE sedinta Comisiei de munca din CD, a inceput la ora 10.00 cu audierea a doi ministri..!"

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/alerta-guvernul-orban-ia-in-calcul-angajarea-raspunderii-pentru-impozitarea-pensiilor-speciale_1471412.html

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Daca ți-aș cere să argumentezi fiecare enunț scris de tine, ar fi bine? 3500€ este doar pensia din partea ROU, însă ai uitat sa adaugi și pe cea de 2500$ din partea ONU!
Daca le-aș primi în monede $ sau € as spune că primesc bani cat greutatea ta, în piele de măgar!
Am înțeles că ești proletar, însă 4 clase tot le ai! Sau nu?

Iulian Mareș spunea...

Aici cam ai dreptate! Urli și atât!
Daca eu ți-aș da dreptate, se va și întâmpla?

Cezar spunea...

@/Dan- Grasul
Vai de capul tau mobilat cu creier neted
Ai raspuns..ca un grobian ce esti!
Rîd si curcile !
Astia suntei voi...asta.i aviatia Ro
0..barat
Nu ati fost in stare nici macar sa paziti cele mai bune avioane pe care le aveam..de exploatat ce sa mai vorbim!
Acum cam la fel...nici la defilare..nici la o plimbare pe cerul patriei cu jafurile de f.16..
Doar drepturi cit cuprinde si gomosenie la fel!!
Grasule pentru disparitia a 30.avioane MIG.29..NOI..AR TREBUI SA MERGETI IN VIZITA LA TÎRGOVISTE IN..ALFABETICAL ORDER ! NU SA VA INGHESUITI LA PENSII

Leon spunea...

Astazi s-a publicat Ordinea de zi a sedintei de ieri a Comisiei de Aparare, unde figurau pe primele locuri Pl x nr.199 si 221/2020.
Si Comisia de munca avea aceste proiecte pe ordinea de zi :
http://www.cdep.ro/co/docs/F-1754910271/OZ%202%20iunie.pdf

Leon spunea...

http://www.cdep.ro/co/docs/F1312191509/oz%2006.02.pdf

Iulian Mareș spunea...

Este discutabil....
Eu cred că destul a fost impus politico-militar!
Nu dau 2 lei pe Oguta!
Dl. Buzescu, la ce vârstă este oprit de la zbor un pilot, pe aeronava, aripa, cu reacție, supersonic?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Nu înțelege așa!
Explica-i despre avionica MIG_21 LanceR!
Eu stiu unde bate el...ca aerobava sta 45 minute in aer!
Explica-i ca ib SvL PolAee sunt aeronave de vaza si de rezerva si le poti ridica cand celalalte vin ka aterizarw!

Sorina spunea...

Grila obligatorie de salarizare odată azi in.parlament ...

Leo spunea...

amr 28

Alex spunea...

Amatori! Din considerente tactice celelalte nume nu ni le va spune nimeni pana la viitoarele alegeri.Care alegeri? La toamna ?!Fiecare aduce cate o "mica contributie" la ingroparea definitiva a pensiilor militare,pentru militari.Ceilalti care au devenit civili intre timp se vor bucura in continuare de avantaje.LEGEA PENSIILOR MILITARE NU MAI ESTE PENTRU MILITARI.CULMEA!Astia vor face o noua lege ptr.noi ce se va aplica din 2030 incolo de urmasii urmasilor nostrii...

Alex spunea...

In modul in care reprezentantii lui peste se misca ,nefacand nimic de fapt,singura solutie ramane 01.06.2020.Poate dl.Ciuca se va trezi din somn.

Viorel spunea...

Îmi place expresia: “raportez următoarele” (parcă îmi crește inima în piept de mândrie). Domnule Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU, SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR sau cei de la M.Ap.N. și M.A.I. sunt exact ca și partidele politice de astăzi. Fiecare pe cont propriu. Nu cedează nici unul dacă nu câștigă ceva. Când vede că nu câștigă fug la alt partid [ex.: astăzi 6 deputați ALDE în frunte cu domnul Varujan Vosganian s-au afiliat grupului parlamentar PSD, mie îmi convine și vreau să crească PSD în sondaje iar PNL după mine m-ar bucura nici să nu prindă pragul electoral, ceea ce nu se poate și știți de ce m-aș bucura ? pentru că i-a mințit pe români cu O.U.G. nr. 37/2020 privind amânarea ratelor la bănci fără să le spună că ulterior / după aprobare, băncile îi vor băga în Baza de date. Consecința: găsesc o bancă cu o dobândă mai mică, solicit să fac refinanțare la ei și nu mai pot, fiind băgat în baza de date sunt catalogat rău platnic și nu-mi aprobă, bravo PNL, succes în alegeri]. Dumneavoastră ca lider de sindicat de ce nu propuneți unirea tuturor formațiunilor într-un singur sindicat sau asociație. Ați fi 4 pe un loc, cine este mai bun să câștige. Dumneavoastră, domnii Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU, Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN, Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU. Ar fi o singură conducere, un singur proiect, o singură cale de urmat. Spre mai bine. Problema este cine renunță. Evident, nici unul. Ambiții, orgolii, privilegii, etc. și prostimea (îmi cer scuze) așteaptă ca niște GRUPURI MINORITARE să le hotărască soarta. Și mai ușor cu jignirile “napoleoni (cine știe ce jivine / zburdăm om fi considerate în mintea dv.) și iude”, suntem pensionari ca și dumneavoastră și ne exprimăm părerile.

Leo spunea...

și între timp , poate ne mai spune Iosif V , ce a pățit azi la tribunal de l-a amânat iarăși. E vorba tot despre "compozite"...
PS
Mersi Amabilule că m-aideblocat de la publicare. Totuși , nu știu cu ce am greșit că m-ai suspendat iarăși....

Teo spunea...

Acțiuni câștigate de pensionarii militari, conform HG1/2017




Atenție!
Cine n-o face pana la data de 14.09.2020(sau 7.08.2020) dreptul lor va fi prescris. Cei ieșiți la pensie după data de 14.09.2017 nu puteți acționa in instanta, pentru recalcularea pensiei, din cauza Olgutei Vasilescu si OUG 59/2017. Dar puteti cere sumele restante, de la angajator, pe ultimii 3 ani.




Hunedoara
4115/97/2018 Ionescu Claudiu
2515/97/2019 –Gaspar Francisc- penitenciare
1912/97/2019- Visoiu Iustin
1913/97/2019- Hudubet
5975/3/2019 Mos Dumitru Marius –contencios- jandarmi


Covasna


162/119/2020-contencios


Bihor


3530/111/2019 MOZA GHEORGHE DAN -contencios


PRAHOVA
414/105/2019-180 de jandarmi contencios


Suceava


485/86/2019* Trib Suceava- Gheorghe Plesescu-litigii- MApN
-sentinta civila 307/25.05.2020,dosar 383/86/2020.
- sentința civilă 835/23.09.2019, dosar 1241/86/2019.
- sentința civilă 836/23.09.2019, dosar 1338/86/2019.
- sentința civilă 969/17.10.2019, dosar 2344/86/2019.
- sentința civilă 1047/05.11.2019, dosar 1800/86/2019.
- sentința civilă 879/30.09.2019, dosar 1673/86/2019.
- sentința civilă 1093/18.11.2019, dosar 1442/86/2019.
- sentința civilă 966/17.10.2019, dosar 1306/86/2019.
- sentința civilă 1064/14.11.2019, dosar 2217/86/2019.
- sentința civilă 1169/10.12.2019, dosar 2882/86/2019.
- sentința civilă 42/14.01.2020, dosar 3065/86/2019.
- sentința civilă 68/27.01.2020, dosar 3318/86/2019.
- sentința civilă 67/27.01.2020, dosar 3312/86/2019.
- sentința civilă 145/18.02.2020, dosar 3538/86/2019.
- sentința civilă 146/18.02.2020, dosar 3604/86/2019.
- sentința civilă 143/18.02.2020, dosar 3310/86/2019.
- sentința civilă 171/24.02.2020, dosar 3496/86/2019.
- sentința civilă 172/24.02.2020, dosar 3498/86/2019.
- sentința civilă 173/24.02.2020, dosar 3500/86/2019.
- sentința civilă 180/25.02.2020, dosar 3463/86/2019.
- sentința civilă 183/25.02.2020, dosar 3466/86/2019.
- sentința civilă 257/10.03.2020, dosar 26/86/2020.
- sentința civilă 256/10.03.2020, dosar 3757/86/2019.
- sentința civilă 244/05.03.2020, dosar 3705/86/2019.
- sentința civilă 274/13.03.2020, dosar 3652/86/2019.
- sentința civilă 247/06.03.2020, dosar 3372/86/2019( acțiune colectivă 15 reclamanți).
- sentința civilă 228/02.03.2020, dosar 3468/86/2019.

Aviz pensionarilor! E o lupta care necesita inteligenta si experienta juridica, nu muschi. Adversarii sunt grei si perversi. Nu va bagati singuri ca va prindeti urechile. Cautati juriști sau avocati competenti. Lasati calicia deoparte, pentru ca miza e foarte mare (aproape dublarea pensiei) si merita sa cheltuiti niste bani ca sa va maximizati efortul. Chiar daca aveti o diploma de drept, e o hartie care nu inseamna nimic, fara educatie si experienta reala in instanta. Sunt multi cu diplome universitare si care nu stiu sa scrie corect gramatical. Fiti realisti, fiti eficienti!

Dan B. spunea...

@Cezar
Compari oaia ta cu MIG-29?
Dacă o haită de lupi sau câțiva urși ți-ar fi desființat stâna, ciobane, te-aș fi văzut oare șomer? Căci nu cred că ești în stare decât să „faci umbră pământului”!
Eu am creierul neted? La cât ești de idiot, cu instructor și cu cartea-n mână și tot n-ai reuși să efectuezi 5 minute de zbor după un an de studiu și de practică, decât poate pe mătură.
Pentru tembelul din tine, relev faptul că, după 1990, când politicienii s-au dat cu americanii, Rusia a refuzat să mai cedeze piesele de schimb pentru MIG-29, în schimbul unor bani grei, iar cum în domeniu nu-i admisibilă improvizația (tu oi fi păcălit destui, prezentând și câinii ca fiind oi), avioanele s-au indisponibilizat. La cât ești de prost, n-ai fi fost bun nici de „piese de schimb” pentru semenii tăi.

Dan B. spunea...

@M:
Chiar îți par de plâns polițiștii pentru că n-ar avea sporuri incluse în salariul brut realizat? Ia o filă A 4 și trece-le în revistă pe cele prevăzute în baza de calcul a oricărei decizii de pensie, dar, eventual, mai ia încă una, căci s-ar putea să nu-ți fie suficientă prima filă.
Căci DA, așa s-a ajuns ca un șef de post dintr-o comună să aibă o pensie mai consistentă decât cea a unui cdt de regiment.
Și da, mă roade pentru că MAI recidivează la dezbaterea aceluiași proiect de lege. Proiectul de ordonanță al lui Ciucă s-a poticnit tot acolo, la MAI, oponenții fiind sindicaliștii.

Iulian Mareș spunea...

Nu mai scrie prostii!

Huhu Rezea spunea...

Stati voi cuminți să se judece și apelurile la Curțile de Apel.
Nu as vrea să fiu în situația in care veti fi nevoiți să restituiți sumele pe calea intoarcerii executării silite.
ICCJ nu a stabilit că salariul de fucție al polițiștilor nu are un conținut compozit.

Huhu Rezea spunea...

Nu ai fost niciodata blocat special!
Unele topice sunt limitate la comentat din cauza că se depăseste numărul de 200 comentarii

Dan B. spunea...

@Iulian Mareș:
Piloții militari sunt pensionați obligatoriu la împlinirea vârstei de 50 ani pentru AvV și 52 pentru AvVB, Tp și El. Cu certitudine, pentru asigurarea securității medicale a pilotului. Dar cunos multe cazuri în care piloti de la categoria AvTp au continuat să profeseze pe aeronave private sau în cadrul operatorilor aerieni de peste mări și țări.
Ei pot fi pensionați la cerere, fără penalitate, după 20 ani de serviciu pentru AvV și 24 ani pentru AvVB, Tp, El.
MIG 21 Lancer este autonom în zbor pe o distanță de 650 km la o viteză de 2180 km/oră, ceea ce-i suficient pentru serviciul de patrulare în aer, în cadrul misiunii de politie aeriană.
Nu-i cazul să-i explic ciobanului cum e cu SPL în aer și la sol, căci pricepe doar behăitul oilor și berbecilor.

Leo spunea...

Așa este . APELURILE vor tranșa problematica. Dar dacă vor fi soluții diferite ?

Iulian Mareș spunea...

Nimic nu poate fi mai rușinos și degradant pentru orice partid aflat la guvernare decât ca foștii militari/polițiști/penitenciaristi să-și de-a în judecată ministerele pentru neakitarea drepturilor cuvenite și privind cuantumul pensiei! Mizerabil! Aceste fapte vor avea răsunet și vor influența mult timp de acum înainte personalul!
Se vede treabă că țara este întoarsă cu curul în sus!

Huhu Rezea spunea...

După decizia Curții de Apel Cluj care a creat jurispudență în recunoașterea cuantumului compus al soldei/salariului de funcție, care nu poate fi mai mic de 1450 lei in anul 2017, rezultatul judecării apelurilor este foarte, foarte previzibil.
Imi pare rău, dar văd că s-a uitat această decizie a cărei Motivare am publicat-o aici

https://www.huhurez.com/2019/03/curtea-de-apel-cluj-validat-constructia.html

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Este un indiciu ciudat , că însăși acea Curte s-a sucit și a suspendat judecarea . Deci nu a admis Recursul ca la început. numai 1 ex. 2817/117/2018 al Curții de la CJ.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !

Huhu Rezea spunea...

CA Cluj nu a schimbat nimic în decizia definitivă analizată anul trecut
D-ta vorbestă de altă cauză suspendată după sesizarea ICCJ să dezlege unele chestiuni der drept. De altfel, Decizia ICCJ nu afecteaza cu nimic decizia definitivă pronuntată de CA cluj si nici cauza suspendată.
Trebuie să înteleagă toată lumea că HG nr.1/2017 nu putea modifica legile care al legiferat salarizarea.

BONIFATIE spunea...


Să mulțumim d-lui HUHU pentru readucerile aminte.
Considerentele C.A. Cluj sunt mai importante, pentru noi, decât soluția.

Gigi spunea...

E întoarsa cam de 10 ani.
Sã le mulţumim lui Petrov şi continuatoarei Lov şi ultimilor pe listã,guleratilor.