Un produs Blogger.

duminică, aprilie 12, 2020

15 răspunsuri oficiale privind completarea declarației pe propria răspundere și motivele ieșirii din domiciliu

39 comments







Având în vedere că la nivelul Grupului de Comunicare Strategică au fost primite alte întrebări referitoare la situații punctuale privind respectarea măsurilor de distanțare socială, dar și pentru a veni în întâmpinarea situațiilor legate de sărbătorile pascale în contextul din acest an, vă punem la dispoziție un update la materialul prezentat inițial.
Share on   
Întrebare: Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație ?
Răspuns: Da, dar trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, vă recomandăm să mergeți singur, nu cu mai mulți membri ai familiei și să vă asigurați că agentul economic este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Nu uitați să cereți documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță sau factură.   

Întrebare: Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-o aducă acasă?
Răspuns: Da, poate veni, dar trebuie să dețină asupra sa documentele necesare conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență ale produselor și să poată emite bon fiscal, chitanță sau factură.

Întrebare: Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?
Răspuns: Nu. Acest lucru nu este posibil.

Întrebare: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?
Răspuns: Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența  persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

Restul răspunsurilor, destul de concrete, il puteți citi pe pagina oficială a Grupului de Comunicare Strategică AICI

39 de comentarii:

M spunea...

Săracu' Huhurez, se tot chinuie să ne lămurească.
Nu ai șanse camarade!!!

Vara la țară de Topârceanu surprinde perfect:

Cand se ia cate-o masura,
Lumea-njura
Pe agentul sanitar
Si-l intreaba fara noima:
- Ce-ai cu noi, ma?
Pentru ce sa dam cu var?...

Iulian Mareș spunea...

Întrebare pt dl. Velea:
Pot fi antemergatorul unei coloane de 45 autocare pe traseul Suceava/ Lombardia di Romania-Cluj, între orele 02.00-08.00?
In acest caz care este parola și răspunsul pt libera trecere la filtrele poliției?
Sunt diferite pt fiecare județ, sau este unică pe țară?

*Cineva mi-a spus că este unică și anume:
P- sparanghel nemțesc
R- numai noaptea, că hoții!

**Este adevărat că mai există încă două parole, răspunsul fiind același: bușteni și grâu?

brenda spunea...

daca am diabet este necesara multa miscare deci o sa murim de aceasta boala care va fi accentuata de stres si de lipsa miscarii =DACA AM VOE INTRE 11SI 13 LA CUMPARATURI DECE NU MA POT PLIMBA IN PAC fara a sta pe banca si fara a ne aduna in geupuri adica sa oxigenam organimul si sa profitam de soare,apropo de d3 si sa ne marim imunitatea EU cred ca au alte motive ii incurcam la operatiuni nespuse ASTA ESTE TEROARE RAZBOI BIOLOGIC ECONOMIC PE BAZA UNUI VIRUS ARUNCAT SPECIAL PENTRU A REFORMULA NATIUNILE DE CATRE O INTELEGERE INTRE CAPII LUMII SE VA FACE ASA O ALTA ORDINE MONDIALA? NICI CAPITALISM NICI SOCIALISM NICI COMNISM ,TOATE AU EȘUAT SI ATUCI ? VOM VEDEA SAU CINEVA VA VEDEA O ALTA ........

M spunea...

Ce neam e și neamul ăsta românesc!!!
Unul nu se gândește: băi, cum să facem să mai rezistăm 3 săptămâni?!

Toți au niște ideii de te doare capul:
- dar eu am mătreață și vântul bate între 15.00 și 17.00 când eu nu am voie să ies afară ce mă fac?
- polițistul dă amenzi incorect. Aaaaaa, nu mie personal, dar am auzit de la unul care știe de pe net că a văzut cineva un filmuleț.
- eu vreau să iau pâine din partea ailaltă a orașului că e cu 10 bani mari ieftină,
- dar dacă ies să mă duc la muncă și pe drum mă sună soția că fiica mea era să nască înainte de termen un copil ce trebuie înscris la școală treu ceec în declarație?
- am bilete la hotel în Bali și nu am avion, poate să mă ducă armata?

Cum dracu ați jurat domniile voastre să suporte cu tărie toate greutățile și privațiunile serviciului militar dacă acum vă tăvăliți pe jos că trebuie să STAȚI. Să stați!!!!!!

Neam de plângăcioși. Mă așteptam de la rezistenții ăștia cu pantaloni stretch și fără ciorapi dar de la domniile voastre nu mă așteptam!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Mă uimești!
Tu nu ai mai făcut multă mișcare dintr-a VII-a!

Iulian Mareș spunea...

Neam smeker sau tentat spre haos? ... lasa, ca si altii au inventiile lor: plimba gaini, blana de caine, pestele...etc! :))
Da, da "pantaloni stretch și fără ciorapi", dar musai suflecati mai sus de glezna, altfel nu este cool!
*Intrebat cand se spala blugii, un american a raspuns: Cand ploua! reporterul a insistat: Si cand ii dati jos? Raspunsul a venit cu sec: Cand imi cumpar altii!

ifrim spunea...

@M.Asta-i menirea noastră a pensionarilor să fim cårcotași.Jurământul rămâne valabil pe viață dar privațiunile odată cu terminarea contractului semnat cu armata s-au cam terminat și dånsele.Acum refulăm că doar n-o să am parte de privațiuni și când ajung în Iad că am fost odată militar pe pământ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari pentru postare, Onorabile! M-am dat peste cap de am postat-o si la mine pe fb! Este chiar indispensabila si foarte utila, intelegand acum perfect toate chichitele, sa nu cad in pacatul si paguba amenzilor!

brenda spunea...

DLE MAREȘ,DE LA DVS MA ASTETAM LA ALTCEVA , SA ITI SUN CA FOLOSESSC PATUL SA MA ..MISC? CE
ZICI? PAI;?

brenda spunea...

E O PROSTIE NU ESTE NORMAL SA TE INCHIDA IN CASA IN CELE 1 SAU DOUA ORE TOT IEI VIRUSUL, E O AIUREALA ERAU SUFICIENTE MASURI PE CARE NI LE ADMIBISTRAM FIECARE SI CONSRANGEREA NU ESTE O METODA SANT ALTE SCOPURI, SANT MINCIUNI VOM VEDEA A

Iulian Mareș spunea...

Categoric da! Și polițistul este plin de bani, cam cat par găsești pe broască! Nu gândi parșiv, broască de baltă....! 🤣😂👍🙃

Iulian Mareș spunea...

Este perfect....👍😂🤣

M spunea...

@Ifrim

😂 Aveți dreptate!!!!

Îmi amintesc de unu' care se plângea că a luat amendă de la poliție dar că el, aici citez: "a citit pe forumul polițiști.ro și acolo cineva spunea că are voie!"

Apelul meu e la un pic de responsabilitate. Să nu facem mari grea viața camarazilor încă activi!

M spunea...

@Iulian Mareș

😁😁😁 Am văzut și eu!

Trecem noi și peste asta!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/un-politist-scrisoare-catre-ludovic-orban-trebuie-sa-dispara-competitia-de-sanctiuni_1452498.html

Alex spunea...

Pe delaratiile facute de mana ,mi-am facut un obicei de a trece si intervalul orar,DESI NU SCRIE NICAIERI IN ORDONANTE CA TREBUIE MENTIONAT ACEST LUCRU.AM OBSERVAT Ca in doua cazuri (AB.) Si un alt judet politistii au dat amenzi ptr.ca in declaratie nu era trecuta ora.
Este un abuz clar.Agentii sunt niste idioti.IN DECLARATIILE TIP ,DUPA CE SE COMPLETEAZA NUMELE SI PRENUMELE,DATA NASTERII SI ADRESA ,SE BIFEAZA CASUTA CORESPUNZATOARE CU UN "X" ,SE TRECE DATA SI SE SEMNEAZA.
Mi se pare firesc ca intr-un viitor apropiat pe formulare sa fie trecut si intervalul orar Daca nu se solicita acest lucru,cu o declaratie completata se umbla noua ,zece ore prin oras.Baietii te opresc,iti cer actele ,le verifica si nu au ce-ti face .CAND ESTE TRECUT INTERVALUL ORAR,SE SCHIMBA SITUATIA.Acest lucru trebuie facut oa viitoarea ordonanta .

Iulian Mareș spunea...

Cam nu-i așa!
Trebuie trecut itinerarul pe care te deplasezi, în ordinea firească! Daca te agăți de la itinerar riști amendă!

Alex spunea...

Intr-adevar treci itinerariul pe care il parcurgi si trebuie sa ai grija sa-l respecti intocmai.

Ein Stein spunea...

@Alex
Trecerea unui interval orar, cel putin pentru declaratiile angajator, nu se poate face. Daca esti patron, director, manager, etc. la o companie cu 100 sau 1000 de oameni, care lucreaza in diferite puncte de lucru cu orare diferite, ce faci? Declaratiile angajator se dau de regula pe 30 de zile per angajat, iti dai seama ca fiecare declaratie ar trebui insotita de un registru cu ore de lucru, pauze, deplasari si alte nebunii pentru fiecare dintre zile. Respectivii manageri numai cu asta ar trebui sa se ocupe 24 de ore din 24, sa scrie orare, si nu asta ar fi problema, un militian ingenios ar gasi, evident, o abatere grava pe undeva. Asta cu trecerea orei e o prostie de militian pus pe rele. Nici in declaratia pe proprie raspundere nu-si are rostul, treci intervalul orar de la ora 24 la 24 alalalt, ca in ordonanta nu scrie cate ore ai voie sa umbli slobod, si atunci care e relevanta. Chestiunile astea trebuiesc facute cu capul, analizate, gandite nu te pui ca prostul cu sula-n mal la suparare si trantesti o ordonanta.
Oamenii trebuiesc mobilizati si convinsi ca nu e de gluma iar cei care fac pe idiotii trebuies scosi din circulatie. In primul rand politia ar trebui sa se ocupe cu preventia nu starpirea raului din radacini, cum au ei impresia ca procedeaza, trebuie sa respecte legea ei in primul rand. Am mai scris ca inclusiv politistii si jandarmii ar trebui sa aibe asupra lor declaratie pe proprie raspundere, ca ordonanta nu ii exclude de la regula, sa le treaca lor angajatorul orele in declaratie si nu ar fi rau sa se controleze intre ei si sa-si dea amenzi.

Ein Stein spunea...

Bravo lui, se vede ca mai avem si politisti nu doar militieni. Scrisoarea lui ar trebui sa intre in atentia parchetului, abuzurile trebuie sa inceteze.

Iulian Mareș spunea...

Nu le trebuie decât de la angajator! Fac parte din forțele de punere în aplicare a OM!
Dar masca M3/FPP3 le trebuie?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie foarte mare ca, in Piatra Neamt, se amendeaza pe rupte cei care nu au trecut pe Declaratie intervalul orar, desi nu este stipulat, de Florii dandu-se amenzi de milioane de lei, iar purtatorul de cuvant al Politiei Neamț a declarat ca nu conteza ca nu scrie, trebuie sa se scrie sub data respectiva! Daca nu credeti, intrati pe pagina mea de fb ca acolo gasiti articolul in care mi-am exprimat revolta, mai ales ca incepe sa se generalizeze acest abuz in serviciu! As dori un punct de vedere al Dv, Onorabile pe acest subiect deosebit de aprins, si sa ne explicati cum vedeti Dv aceasta situatie incredibila, dar foate adevarata!

Iulian Mareș spunea...

AURICA GEAMANTAN,

sociologul Alfred Bulai a povestit cum au reuşit nişte cercetători să convingă, în câteva secunde, oamenii cu privire la rapiditatea cu care se răspândeşte un virus.

„Era un simpozion medical şi au vrut să vorbească unii despre cum se răspândesc microbii. Iar toată prezentarea a durat 15 secunde. Pentru că ce au făcut: s-au dus dimineaţa, înainte de a începe, şi au dat cu o substanţă fosforescentă specială pe clanţele de la intrarea în sală. Şi, după 2-3 ore au făcut prezentarea studiului şi au spus, ‚o să-l simplificăm pentru a vă arăta ce înseamnă asta’. Au stins lumina, au aprins nişte lămpi cu ultraviolete: toţi erau murdari pe faţă, pe gură, pe mâini... Iar ei au spus: ‚am încheiat’. Asta te convinge să te speli pe mâini. Un filmuleţ simplu în care vezi cu ochii tăi cum ar putea acţiona. O idee extraordinară. Mi s-a părut genială”, a povestit Alfred Bulai.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,

Cezar Preda a comentat situația miilor de români care au plecat să muncească în Germania în ultimele zile.

Liderul liberal(cand il exmatriculeaza?) a tras un semnal de alarmă și s-a întrebat cine le va plăti acestora carantina dacă se întorc în țară. Cezar Preda a anunțat că a purtat o discuție cu Raed Arafat.

„L-am sunat de dimineață pe Arafat, i-am dat un mesaj. I-am spus că am văzut că pleacă muncitorii în Germania, am văzut în ce rușine au plecat. Dar mă întreb cine le plătește lor carantinarea dacă se întorc în țară? Statul român? Mi-a zis că am dreptate. I-am spus să dea Ordonanța Militară 9 ca cine pleacă acum la muncă în Austria, Germania, pe contracte cu care sincer vă spun... nu sunt de acord, să își plătească ei. Angajatorul sau angajatul să plătească”, a precizat Cezar Preda, la România TV.

Acesta a adăugat că statul nu poate să trimită muncitori „la cules de sparanghel iar când se întorc în România să îi țină la hotel de patru stele” în carantină.

M spunea...

@Ein Stein

Va mai repet o data!!!

Declaratia se face pentru a justifica DEPLASAREA la si de la locul de munca si NU PRESTAREA MUNCII RESPECTIVE!
"circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi,"

Si mai departe:

verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.

Deci, ca sa incheiem cu asta: legitimatia este suficienta pe perioada deplasarii la si de la locul de munca! De aceea legiuitorul a spus "SAU"!!!! Faceti va rog diferenta intre "SI" / "SAU".

Va repet: trebuie dovedita BUNA CREDINTA! Declaratia angajatorului poate fi completata cu orele de deplasare chiar de catre angajat, itinerariul de deplasare sau se poate anexa un orar de functionare si ORICE ALT DOCUMENT DE SUSTINERE!

Exact abuzul de genul "treci intervalul orar de la ora 24 la 24 alalalt, ca in ordonanta nu scrie cate ore ai voie sa umbli slobod" trebuie evitat.
Personal cred ca si verificarea pe REVISAL de catre politist ar fi utila.

Daca am consuma atata energie in a respecta legea cum consumam in a gasi mijloace de a o incalca ar fi si Romania la nivelul Germaniei sau Japoniei!

M spunea...

@AURICA GEAMANTAN

Jumatate din ele (cel putin) sunt minciuni sau exagerari ca sa "iasa" lista!

In rest e misto! Dar asa, ca pamflet. 😂

M spunea...

In SUA politistii au "plan de amenzi".

In rest, pentru "scrisori" de genul asta eu sunt un sustinator al scoaterii politistilor din L223! Nu poti sa te plangi ca ai drepturi suspendate dar in acelasi timp sa uzezi sau sa abuzezi de ele!

Mie imi e scarba de asa politisti corupti si care nu isi gasesc locul in aceasta institutie. Oameni care pactizeaza cu infractorii si cu delicventii, scursura unei forte de politie eficiente si in slujba cetateanului!
Pentru aplauzele drojdiei societatii sunt in stare de orice. Ce urmeaza? Dezincriminarea pedofiliei la cererea politistului manjit de banii clanurilor mafiote?

Un mizerabil de cea mai joasa speta!

Afara cu politistii din Legea 223! Sa poata sa fie liberi!

M spunea...

Ce sa fac? Am mult timp liber deci sa luam afirmatiile pe rand!!

1. N-ai voie să ieși din casă, dar dacă ai nevoie – poți ieși.
Diferenta intre NEVOIE si CHEF! La varsta asta trebuia sa stiti diferenta intre cele doua!
2. Masca te poate ajuta, dar poate să nu te ajute – dar oricum trebuie să o porți.
Ca orice masura d eprotectie nu este infailibila. Centura de siguranta te ajuta sa scapi dintr-un accident dar nu este o garantie. La fel si masca!
3. Magazinele sunt închise, dar dacă e nevoie – se deschid.
Eronat! Sunt deschise magazinele de care ESTE NEVOIE!
4. La spital n-ai ce face cu așa boală, dar trebuie să mergi.
Eronat! La spital te duci doar in caz de necesitate. Sunt zeci de anunturi in sensul asta!
5. Acest virus provoacă moartea, dar, în principiu, nu e așa de grav.
Este un virus grav pentru ca are mortalitate ridicata! Era un idiot roman prin Franta care a facut postari pe FB ca virusul nici nu exista pana a murit rapus de virus!
6. Mănușile nu te ajută, dar trebuie să le porți.
Eronat! La fel ca si masca! Manusile ajuta!
7. Toți stau acasă, dar toți se plimbă.
Iar eronat! Multi stau in casa dar sunt si idioti care se plimba!
8. Sunt pline supermarketurile de mâncare, dar nu ajunge pentru toți.
Cum sa nu ajunga? Da, sunt cateva produse greu de gasit gen drojdie! 😂 Toate parasutele care nu au intrat in viata lor in bucatarie si-au descoperit talentul.
9. Virusul nu este grav pentru copii, dar copiii sunt în categoria de risc.
Eronat! OMS nu inscrie copiii in grupa de risc!
10. Echipament nu ajunge pentru toți, dar echipament este suficient.
Nu toti trebuie sa poarte echipament de protectie.
11. Boala are multe simptome, dar poți fi și asimptomatic.
Aaaaaaa.....da......si?
12. Ca să nu te îmbolnăvești, trebuie să faci sport, dar n-ai voie să ieși să alergi sau să mergi la săli de sport.
Eronat! Eu ies zilnic sa alerg 45 de minute. E adevarat ca nu mai alerg prin parc ci pe alei. Am o singura declaratie, facuta pentru o luna in care am trecut si orele de alergare si traseul.
13. Cel mai bine e să respiri aer curat, dar afară să ieși n-ai voie, mai ales în parcuri.
Poluarea a scazut dramatic deci poti respira aer curat. Aici e singurul loc unde sa zicem ca sunt de acord. Nu inteleg de ce s-au inchis parcurile unde poti sa faci sport!
14. Oamenii supraponderali sunt în categoria de risc, dar e mai bine să stai acasă și să înfuleci, decât să ieși afară.
Treaba ta ce faci acasa! Supraponderaliii nu au ajuns asa in ultimile doua spatamani deci cred ca ei infulecau dinainte!
15. Nu trebuie să contactezi cu oamenii în vârstă, dar poți să le duci mâncare și medicamente.
Eronat! Poti sa vorbesti la telefon cu ei iar mancarea si medicamentele se lasa la usa!
16. Cei bolnavi de coronavirus nu au voie să iasă afară, dar pot merge la farmacie și la magazin – așa au spus miniștri.
Eronat! Trebuie sa stea acasa!
17. Nu ai voie să-ți vizitezi rudele de vârsta a treia, dar le poți comanda livrare, curierii acestora contactând zilnic cu sute de oameni, cu sau fără măști și mănuși.
Probabil ca nu ai comandat nimic in zilele astea!
18. Fiecare om panicat își începe postare cu fraza: „nu vreau să vă sperii, dar...”
Asta nu este de comentat. E prea stupid!
19. Amenzile nu au niciun fundament legal, dar ele totuși se aplică
Cum sa nu aiba fundament legal? Alooooo!!!!!

Apropo!!! Azi am iesit la alergare. Am fost oprit de doi jandarmi. Declaratia era facuta pentru o luna, am trecut traseul exact cu strazile pe care alerg si cu intervalul orar (10:15 - 11:00). Am prezentat si buletinul.
Au citit, si-au cerut scuze ca mi-au intrerupt alergarea si mi-au urat sanatate!

M spunea...

Ce nebunii mai face Vela?

Vela a luat un elicopter si s-a dus sa depuna o coroana de flori. Frumos! Ma gandeam ca e un subordonat care a murit.... Nu! Presa pnlista ne lamureste cu litere de o schioapa!

"Marcel Vela, surprins la mormântul asistentei care a murit din cauza COVID-19"


Hmmmm... zic, poate era mai normal sa se fi dus ministrul sanatatii!? Nu?

Degeaba, o fiica indurerata a tras o postare pe FB care a fost preluata imediat! Mai ce om e Vela asta!

Dar sa vedem cum a murit biata femeie!
Preoteasa din comuna severineană Măureni, o femei de 48 de ani, lucra săptămâna trecută prin propria curte, pentru a face necesară curățenie generală de Paști. În timp ce curăța geamurile casei a căzut de pe scară și și-a fracturat o gleznă. A fost dusă la spitalul județean din Reșița, unde a fost băgată în cortul de triere. Femeia era si asistentă medicală, iar din acest motiv a fost considerată suspectă. A fost lăsată să aștepte, presa locală susținând că doctorilor le-a fost teamă de o infectare cu COVID-19. După 2 ore femeia a murit din cauza hemoragiei interne. Testele femeii, analizate la Institutul Cantacuzino, demonstrează că nu era infectată cu COVID-19.

Bravo, ba, Vela!!! Bravo si propagandistilor mizerabili!

Leon spunea...

"Ii cerem dlui Vela să fie mai atent la felul în care acționează organele de ordine din subordinea sa în timpul stării de criză.
Și, poate, dle ministru, le recomandați patrulelor din subordine și să o lase mai ușor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi!
Ordinele militare se respectă, dar ele nu pot fi prilej de abuzuri, dle ministru!”, scrie Norica Nicolai.(Stiripesurse)

M spunea...

"Ordinele militare se respectă" 😂
Ei nu spune!
Și când nu se respectă?
Ia zi tu măi, Norica!!!!

Iulian Mareș spunea...

In primul rand, nu sunt OM, că titulatura, ci OA, Ordine de Acțiune, că să intre și MAI in limbaj NATO, macar in 2020!
Categoric, că prostul când se vede cu putere, face abuz!
Ex: zilele trecute m-am așezat pe o banca, aproape de piata agroalimentară, pt a mă inkise la Siretul unei ghete sport! Ei, 5-6 agenți...vine cel mai tânăr și zice: domnu' nu aveți voie sa staționați! Mă fac că nu-l aud!
El, repetă, aceași prostie, cu grai de idiot! Eu întind piciorul și-i zic: leaga-mă tu! Se întoarce și pleacă! Nu știu dacă a înțeles ceva....(cu greu mă abținusem sa nu-i dau replica într-o limbă străină, curios fiind cum ar reacționa)
Prea tineri, prea necopți, prea infatuați!
Aș fi curios sa știu dialogul dintre cel care a dat amenda pt că omul nu avea trecuta ora pe declarație și șeful lui! Eu îl băteam de toți banii!
Dă-i amenda pt încălcării reale nu pt prostii ce-ți trec prin capul tău de Câmpina!
Nu orice om poate distinge, dar prostul exigent = prostul harnic!

Leon spunea...

"Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite marţi, 14 aprilie, au stabilit ca votul pentru încuviinţarea decretului prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile să aibă loc joi, 16 aprilie, de la ora 12.00 (vot online). De asemenea, şedinţele Comisiilor de apărare, juridică şi cea de sănătate ale celor două Camere (sesizate pe fond), precum şi ale Comisiilor economice, pentru afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ (care vor da avize) vor avea loc miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 10.00. Membrii acestora vor dezbate şi vota încuviinţarea decretului prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile. Ședintele comisiilor se vor desfăşura online."

Mihai spunea...

Nu stiu dece nu au prelungit-o pana la toamnă!!!!!🥨
Ce s-a pornit gresit se îndreaptă greu si in timp îndelungat.🥨
Din gură facem multe, pe teren fiecare cu legea lui.🥨
Azi am fost prin piata .S a dat drumul din nou la comerțul liber in piata cu orice, flori ,puteti de pomi ,etc.🥨
Lume ca la balamuc
La carne ,unul in altul.🍌Multi fara masca.
Întrebați un polițist despre cele 15 reguli stabilite in urma acelor intrebari ,zice-se din partea publicului.
Iok , nici nu auzit de ele .
Totusi o cale de deplasare pe rute lungi la alt domiciliu o poti realiza trecand pe declaratie in loc de domiciliul stabil ,domiciliul la care te deplaseze si pentru care deții acte de proprietate.
Apoi urmezi strict traseul.
Altfel, doar strict pentru necesități de prima urgenta in jurul casei.
Ziseară baietii de la ordine ca si cu actul in regula riști să dai pe traseu de o uscatura care iti face figura sub te miri ce motiv.
Asa ca multa precauție cu deplasările.
Si cand ma gandesc ca ma asteapta de la 22 april echipa de constructori cu care am contract de continuare lucrari ramase din toamna 2019, tocmai la 300 km distanta!!!!!

M spunea...

@Iulian Mareș

1. Conform legislației românești se numește Ordonanță Militară.

2. 😂 Dacă erați primul, al doilea, al treilea cred că mă pufnea râsul. Dacă însă erați al zecilea care credea că e deștept să mă ignore cred că vă dădeam o amendă. Așa.... Să învățați să răspundeți! 😂😂😂

3. Rudolph Giuliani a venit când era primar al New York ului cu teoria "geamului spart". Pe scurt, dacă forțele de ordine trec cu vederea încălcarea legii în forme ușoare acest lucru are că efect amplificarea criminalității. Pe scurt: "dar pe ăla nu îl vezi?"
Deci, camarade, vă vedeau 5 rromi că stați pe bancă și se tolăneau și ei pe una. Iar dacă polițistul se lua de ei evident că ar fi zis (pe bună dreptate): "dar mancati-aș nu eram singuri, mwi era unul care stătea și ne-a văzut doar pe noi că suntem țigani".
Cu drag vă spun, e greu în stradă. Ați fost sub ordin și dumneavoastră. Mai înțelegător....

4. Eu văd doua situații
Prima in care omul a greșit dar colaborează, vorbește civilizat, explică etc. Ăsta nu trebuie amendat!

A doua când deși este in ofsaid ori mă ignoră, ori mă înjură, ori face pe deșteptul. Ăstuia îi dai amendă.

Ce se poate întâmpla? Dacă polițistul nu are dreptate atunci se duce omul și contestă.

Eu mă revolt când un idiot ca ăla din Timiș minte că a primit amendă că nu avea ora trecută iar "bolovanul" se rostogolește și nimeni nu verifică.

Ein Stein spunea...

@M
Nu mai repeta ca repeti numai prostii.
Pentru deplasarea in interes de serviciu/profesional, ordonanta spune clar ce trebuie sa prezinti, si urmeaza o insiruire de documente separate prin virgula, care tine loc de si, legitimatia de serviciu si adeverinta eliberata de angajator. Daca nu ai adeverinta eliberata de angajator prezinti lgitimatia si declaratia pe proprie raspundere cu bifa data la punctul respectiv. Deci nu mai prezinti CI si declaratia pe proprie raspundere ci legitimatia si declaratia. Ca sa intelegi sunt suficiente cunostinte rudimentare de gramatica, restul ce spui pe acolo e doar rodul imaginatiei tale.

Dar ca sa ne lamurim cum vede militia situatia imi permit sa citez din clasici in viata. Ni ce zice purtatotul de cuvant al militiei din Neamt, agentul Georgiana Moșu:

"Chiar dacă pe formular nu există o rubrică pentru intervalul orar, menționarea acestuia este obligatorie, de preferat în spațiul de sub rubrica unde trebuie scrisă data deplasării"
Militia spune clar ca ordonanta nu prevede prostia cu orarul si hotarasc ei e obligatoriu, sa fie si ei multumiti ca au si ei inima ca orice caruta, cer sa cauti un coltisor undeva, ba chiar au si preferinta unde sa treci orarul. Asta e abuz de putere in cel mai pur sens, probabil procuratura doarme iar cetateanul e in continuare abuzat de niste militieni cu pretentii.

https://zch.ro/atentie-ora-deplasarii-trebuie-completata-pe-declaratie-pe-proprie-raspundere-pentru-a-evita-amenzile/

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/agricultor-aberatie-pentru-oamenii-de-peste-65-ani-modificare-urgenta-trimisa-lui-vela_742667.html

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.