Un produs Blogger.

vineri, iunie 05, 2020

In așteptarea soluției CA Alba Iulia, în privința cuantumului compus al salariului de funcție, olteanul hunedorean, Claudiu Ionescu, se dă la fostul său coleg, Traian Berbeceanu, conseleru' lui Many-Vela.

44 comments
Cu polițistul hunedorean cu origini drăgășenene am avut pe blog unele dispute pe tema triumfalismului cu care a prezentat victoria obținută la Tribunalul Hunedoara din Deva în privința recalciulării salariuluio de funcție, fără alte sporuri,  la nivelul de 1450 lei, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1/2017. Bazat pe legislația salarizării de după anul 2009 și pe decizia definitivă a Curții de Apel Cluj Napoca, potrivit cărora salariul de funcție al politistilor și soldele de funcție ale militarilor au o alcătuire compozită, i-am recomandat să aștepte judecarea apelului cauzei și să nu cheltuiască banii primiți conform Sentinței executorii... dar nedefinitive. Cu toate acestea, nu pot să nu-l felicit pentru dezvăluirile publicate pe contul său FB despre fostul său coleg, Traian Berbeceanu, ajuns consilier al ministrului Vela, chiar dacă este încă judecat într-un dosar penal de corupție. Consilierul s-a remarcat în media prin răspunsuri impertinente și violente. 
Pe vremea când Ionescu era prieten cu Berbeceanu 


Traian Berbeceanu, mărirea si decăderea unui zeu.
Dragul meu, fost prieten,
De 6 luni ești șeful de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, cel care s-a făcut remarcat prin multe gafe si care trebuia demis de mult.Mii de polițiști si pensionari militari si-au pus speranțele în tine, crezând ca odată ajuns acolo vei reforma ministerul și vei face dreptate pentru toți.S-au înșelat amarnic, acel Cattani de Romania e doar o poveste, scrijelită de un fost polițist într o carte care s-a vândut bine. Naivii nu știu dedesubturi.Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela, care te-a luat în ograda doar pt PR.Tu știi asta, dar ego-ul ti-a spus ca asa revii în atenția publica si vei putea poate pune presiune pe judecătorii ICCJ sa scapi de inculpare.*Vreau doar sa mai lucrez 2 ani la locul meu de munca, timp în care sa redevenim cei mai buni din țară și sa pornim ceea ce numesc eu, reformarea politiei*Asta mi-ai scris ultima data si te-am crezut. Tu te-ai pensionat rapid sa prinzi pensia babană de șef si te-a durut în cot de fosta ta echipa, care s-a destrămat in 4 zări. Iar despre reformarea poliției am văzut ce ai făcut in 6 luni, de când ești sef de cabinet: NIMIC.Oare știe lumea ca faptele pentru care ești inculpat se prescriu în 2 ani și vei lua 100.000 de euro drepturi salariale neacordate? Tu cu Mureșan, Cean si Munteanu, cei care te-au băgat la zdup?Si că toată bătălia ta cu ei este doar o reglare de conturi între găști, pentru putere. Ce păcat că mi-am dat seama de asta mult mai târziu.Tocmai de aceea, dezamăgirea mea este cu atât mai mare, fiindcă am avut o percepție foarte buna in ce te privește, am crezut in profesionalismul tău, motiv pentru care m-am expus in fata șefilor, a colegilor, susținându-te, pierzând credibilitate, funcția, onoarea, etc, pentru ca acum, sa-ti citesc „glumitele” postate si știind că în spatele acestora te amuzi copios, de la înălțimea funcție onorabile de șef de cabinet al ministrului, când vezi câți pupincuriști se reped sa-ti aprecieze poantele tale seci si limbajul suburban.Târziu am aflat si ca ai terminat o facultate obscura in Petroșani, ca ai scris pentru un un ziar si apoi, hop-țop, ai fost angajat in politie, tatăl tău fiind adjunct la circulație. Ai ajuns la judiciar unde te-a luat sub aripa Lavu, viitorul socru.Prietenii știu de ce...E plina Romania de nevinovați.



44 de comentarii:

tutueanumarinel spunea...

Fara cuvinte, ha,ha,ha,ha,.....

raul spunea...

Ce mai e de spus?Cand zeu suprem e BANUL si zeita suprema ,PUTEREA!Si preotii lor ,mafiotii transpartinici!Nu ne mai facem bine!

Xpert 86 spunea...

Asta e adevarul, ÎCCJ s-a pronunțat si cu privire la salariul de funcție ce se impune a fi marit la nivel maxim, aspect omis în mod intenționat în OUG 75/2020, pentru că era un efort bugetar consistent!!! au prevazut cresterea sporurilor doar nu și salariului de functie!!Păi dacă crestea salariul de funcție, automat creșteau și toate sporurile de fidelitate, condiții grele și lucrări complexe, dar așa e un efort minim. Oricum se va constata acest fapt după ce vor apărea normele de aplicare a ordonanței, știu băieții deștepti de financiar cum să păcălescă politiștii, numai ei sunt deștepți!!!Vor fi însă hotărâri judecătorești definitive care îi vor obliga să procedeze potrivit celor dispuse de ICCJ prin dec. 51/2019!! Marii specialisti de la Direcția Financiară și Juridică nu o sa pună în practică niciodată prevederile dec. 51/2019 pentru că ar fi nouă cauză pierdută pentru ei, pe care nu vor să o recunoască că au înterpretat cu rea credință prevederile legale pentru ca să facă economie la buget!!!

Gigi spunea...

Onoare,Demnitate,Patriotism...frumos spus!
Pentru unii,din pãcate o spun,aceste lozinci au devenit nişte utopii.
Pãcat!
Felicitãri,pt.cel care a scris aceste rânduri,nu d'aia,dar mai vedem şi noi unde duce mârlãnia şi caracterul de Neam prost!Nu cã n-am şti cã astfel de specimene exista,dar când cineva o spune public,parca îti întareste convingerea cã trãim într-o societate putredã unde fariseismul şi lacomia si-au fãcut loc mai abitir ca un cancer aflat in faza de metastazã.
Şi când te gândesti ca ne luptãm pe aici şi pe oriunde pt.dreptate, pt.drepturi neacordate de ani buni,mai cã îti vine sã iei câmpii şi sã pleci unde oi vedea cu ochii.Cine a spus cà banul e ochiul dracului,ãla nu a fost prost şi meritã cel mai râvnit premiu care se acorda pe aceastã planetã!

Leon spunea...

Huhule, nu cred ca este din Dragasani, altfel l-as fi cunoscut si eu; cred ca este din Hunedoara :
"In urmă cu 21 de ani, Claudiu Ionescu a intrat în Poliţia Română visând că va face dreptate şi va schimba lumea. Acum, a plecat din sistem şi recunoaşte că acesta l-a învins.
Pe Claudiu Ionescu l-am ”citit” prima dată în 2013, la fel cum l-au citit foarte mulţi români. Scrisese pe Facebook o postare emoţionantă şi curajoasă prin care îşi afirma susţinerea pentru comisarul Traian Berbeceanu, abia ridicat cu mascaţii şi apoi arestat preventiv. Aproape 3 ani mai târziu, în iunie 2016, Berbeceanu este achitat în primă instanţă şi doi foşti procurori şi un ofiţer sunt condamnaţi la închisoare cu executare pentru că i-ar fi fabricat dosarul. Decizia nu este definitivă.
Claudiu Ionescu iese în stradă la manifestaţiile de susţinere ale lui Berbeceanu, şi continuă să scrie pe Facebook."( preluat dintr-un articol de ziar local din anul 2016...!)

Alex spunea...

Cam tarziu! Daca totusi sistemul a fost atat de corupt de ce a stat 21 de ani? Putea pleca mai demult.A sperat sa faca ceva de unul singur?Dragoste cu sila ,nu se face.In rest doar povesti.Vorbele se duc,nu se pot coase la dosar,doar inscrisurile raman.
Nu tin nici cu Berbeceanu ,Vela nu-mi place deloc dar mi-am adus aminte o vorba: "Fereste-ma doamne de prieteni ,ca de dusmani ma feresc eu".Halal prietenie."Mizeria"este.mai mare in viata civila de sute de ori.

Huhu Rezea spunea...

înseamnă că nu i-ai citit rubrica de prezentare de pe FB.
Din Dragășani era si un celebru antrenor dinamovist, Traian Ionescu.

Călugărul spunea...

Mafii în toate instituțiile coloniei!

Leo spunea...

Pot să pun pariu , că indiferent de soluția definitivă a Curții de Apel AB , CPS a MAI nu va reveni la recalcularea pusă în plată ca urmare a SC 355/2019 a Trib HD.
De ce ? Pt. că nu se mai complica să execute o Hot. care nu era definitivă dacă voia să nu se conformoze. Apoi , CPS a MAI dovedește că nu este atât de MAFIOTIZATĂ , LICHELIZATĂ și TICĂLOȘITĂ cum este 2505-ul .
CPS a MAI are multe clase în fața lichelei de 2505. În primul rând pregătirea juridică și competența conducerii ei. Nu ca la MFA , cu doctoriță de dezastre și cu alții absolvenți de te miri ce universităși "de Caracal".
RUŞINE CPS a MFA , plină de LICHELE sinecuriste şi incompetente!

Huhu Rezea spunea...

Sentința, fiind executorie, putea fi pusă în aplicare pe calea executării silite... cu cheltuieli suplimentare.
Speri degeaba că CSP nu va revizui decizia de pensie, dacă câștigă în apel.
Uiti că tocmai CSP a MAI a declarat Apelul?
Nu sunt la curent cu stadiul proceselor cu Înspectoratul de Politie Hunedoara... că doar el trebuia să întocmească Fisa de pensie.

Dibaciu spunea...

Verificati totusi, cine este Claudiu Ionescu , C.V., declaratii de avere, etc.

Ioan spunea...

Eu am zis de prima data ca acolo era reglari de conturi unde dracu ai mai vazut in MAI un sef sa fie corect sa nu fie majit de inerlopi,oameni de afaceri,cunosc acest sistem ca pe buzunarele mele in acest minister si femeia de serviciu este corupta ca vine cu tot fel de interventi la sefi si la agenti. RUSINE MINISTERULUI DE INERNE ca dupa 30 de ani nu sa facut o epurarte cum scrie la carte.

Leo spunea...

Toate sunt în acest moment suspendate. E o chestiune de timp.
Dacă CPS a MAI a pus în executare decizii nedefinitive , în schimb , LICHELELE de la CPS MFA ,fac contestații la executare și la Hotărârile definitive.
Să aveți parte de Cercel și de Pătrașcu LICHELELOR gulerate de la MFA.

Viorel spunea...

Domnule Alex, domnul Claudiu Ionescu este un om tânăr, poate că a suportat să stea 21 de ani în poliție și nu a plecat mai din timp datorită faptului că avea o familie și poate a vrut să-și vadă copii cu liceul / facultățile terminate, puși pe drumul lor după care a preferat să se pensioneze și să trăiască (,) ca și noi cu pensia dăruită drept răsplată de aceste „sisteme legitime în tot ceea ce fac”.
Vă recomand (ca și domnului Dibaciu) intrați pe internet și vedeți câte sesizări a făcut șefilor ierarhici fără final, dimpotrivă a fost sancționat. Foarte simplu și ușor de spus „de ce nu a plecat ? ”. Vă întreb și eu, dumneavoastră de ce nu stați liniștit să trăiți din pensie fără să vă stresați și comentați pe acest blog la adresa politicienilor, guvernului, C.P.S., tot fără nici un rezultat ?
Dacă ieșea la 20 de ani îl capta Alexandre Dumas în romanu său După douăzeci de ani și astfel strica frumusețea de roman, mușchetar / polițist, sabie / pistol, dreptate / corupție, minciună.

Viorel spunea...

Domnule Dibaciu, dacă sunteți atât de dibaci după cum v-ați prezentat de ce nu intrați pe internet și să căutați dumneavoastră C.V. și Declarația de avere a domnului Claudiu Ionescu. Omul, polițistul Claudiu Ionescu există, dar nu C.V. și Declarația de avere ne interesează ci realitatea comentariului prezentat, care pentru mine cred că exprimă adevărul. La vremea respectivă și eu l-am admirat și susținut sufletește pe domnul Traian Berbeceanu (vom vedea dacă are replică la primul episod și la cele ce urmează din promisiunea domnului Claudiu Ionescu), acest Corrado Cattani de România / „Caracatița”, Caracatiță mafiotă ce a cuprins toate sferele de activitate din țară (Instituții de stat, Societăți private din țară și externe). Cred că 10% din activitățile din România au suport legal, în rest, corupție totală (de la procurori, judecători, miniștri, deputați, senatori, polițiști, militari, oameni de afaceri, medici, profesori, etc. / din fiecare categorie pot da câte 1 ex. din presa națională și TV.)

Dan B. spunea...

Să nu vă fie cu supărare, dar eu cred că Berbeceanu este unul dintre polițiștii mult șpăguiți de către infractori, cei de la DIICOT dovedind legăturile lui cu interlopii .
Sursele mele menționează că doar amiciția lui cu Koveși l-a scăpat de o condamnare binevenită și cuvenită. Dacă „săpați” în trecutul lui, veți realiza existența unui grup infracțional organizat, în care Berbeceanu cu ai săi infractori se aflau la bază, în vârf fiind procurorii Lascu, Koveși și Augustin Lazăr.

Alex spunea...

Vom trai si vom vedea.Sunt salarii mai bune in viata civila deacat in politie.Daca a facut atatea sesizari si a vazut ca nu s-a intamplat nimic.La revedere! fiind tanar.si bine pregatit gasea oricand un post in care sa nu fie la cheremul unui sef corupt.
Raman la parerea mea d-le Viorel.Nu tot M.A.I.-ul este cum spune dumnealui.Indiferent ce s-ar spune nu o fi el ultimul mohican.Domnule! chiar era singur pe lume?!Dl.Berbeceanu o sa-i raspunda cumva,este problema lui.Poate nu o sa-i raspunda niciodata,cum as proceda si eu .La mijloc sunt si alte probleme pe care noi nu le cunoastem.
Dl.Berbeceanu poate ar fi facut ceva in legatura si cu pensiile ,dar fiind un simplu pion(dupa cum a spus.dl.Ionescu ca Vela l-a luat doar ptr.imagine),nu poate face nimic.Noi avem cevs asemanator la M.Ap.N .,un ministru pensionar militar pe care i-l doare la siret pana acum de pensiile militare si....chiar nu a facut nimic.Ori doarme in continuare.,ori ...doarme.Din doua una.

BONIFATIE spunea...

„Este ceva (poate chiar mai mult) putred în Danemarca” dar să aplicăm, cu răbdare, și principiul „audiatur et altera pars”.
L-am văzut pe odată pe d-l T.B. (Traian Berbeceanu nu t. băse) de la vreo 10 metri distanță, ținând un „laudatum” pentru un coleg de breaslă, fost subofițer, care a scris și și-a prezentat o carte, mai mult o broșură, cu amintiri din activitatea de agent de poliție. Fostul agent de poliție îi ocăra, cu mânie proletară, pe mulți colegi pe drept dar și subiectiv în multe privințe, în legătură cu onestitatea și profesionalismul acestora.
Am cumpărat broșura pentru a-l susține material pe rezervist, am citit-o și, nu m-am putut abține, am corectat-o sub aspect gramatical, privind modul de redactare a frazelor, al exprimării etc. și, după ce am „înroșit-o” bine, am pus-o în biblioteca personală, undeva mai la margine. Cartea era sau trebuia să fie corectată, pentru că la „corector” figura un profesor. I-am dat nota 2, cu îngăduință, pentru redactare iar la partea cu onestitatea m-am abținut. Subofițerul rezervist, mi-a spus un fost coleg, pentru că eu nu „intru” pe F.B. decât prin „ricoșeu”, că agentul se prezintă pe F.B. doar ca scriitor (?). Ehei, nene Iancule!
Și uite așa se duce de râpă a noastră societate. De cele mai multe ori oamenii de calitate sunt puși „între paranteze” de către parveniți.
Un om de o deosebită probitate morală mi-a spus odată că în lumea noastră nu mai poți să accezi la funcții sau ranguri în mod normal, după calitățile pe care le dovedești, pentru că riști să intri în tagma impostorilor. Eu i-am răspuns că am devenit țara paradoxurilor, în care sunt mai mulți generali decât colonei și mai mulți doctori (în drept etc.) decât medici.
Acum, m-am gândit, lecturând acest subiect de pe Huhurez.com, fără a avea vreo intenție personală, că nici scriitor nu mai poți să îndrăznești să ajungi cu atâtea nulități care se înghesuie și în tagma scriitorilor.

Alex spunea...

.Daca ai bani,ti se publica orice porcarie deoarece platesti ptr.asta.Cunosc caz in care un "mare scriitor" a platit si i-au fost tiparite 50 de exemplare,pe care le-a daruit rudelor si proetenilor.Fara autograf.De atunci pozeaza permanent in mare intelectual.Nu-i lipseste pipa si bastonul.

Leon spunea...

"Peste cinci milioane de pensionari români ar putea să primească, de la 1 septembrie, o creştere a pensiilor de doar 10%, potrivit agenţiei de rating Standard & Poor’s. Deşi legislaţia le promitea oamenilor pensii mai mari cu 40%, coronavirusul şi agenţiile de rating dau peste cap promisiunile politicienilor, chiar în an electoral"(stiripesurse)

Leo spunea...

AMR 23 de zile până la :
https://www.huhurez.com/2020/01/avem-anexa-2-preconizatei-ordonante-de.html?m=1

Iulian Mareș spunea...

leonard,
ai glume in programul de wek?

GO spunea...

Pt. cine nu cunoaște, in spetele pentru pensii și asigurări sociale, decizia primei instanțe este executorie. CPS îți dă toți banii până la pronunțarea deciziei CA. Daca cumva pierzi la CA, atunci ești obligat de CPS sa returnezi întreaga sumă,de buna voie - toți banii o dată sau pe calea executării silite (popriri de 1/3 din pensie).

Așa că Ionescu Claudiu are deja pensia majorată și a primit și diferențele! Ce va urma la CA, nu poate anticipa nimeni. Oricum,și daca pierde, cel mai logic este sa nu înapoieze sumele achitate,ci sa lase "poprit" pe pensie.

Într-o astfel de situație am fost și eu, dar pe o alta speță. Am câștigat pe fond ca parte într-un grup de cca. 150 persoane. CPS ne-a dat imediat și majorarea și diferențele. Apoi am pierdut la apel. Și CPS ne-a trimis somație sa returnam toate sumele. Cei mai sperioși s-au conformat și le-au returnat pe loc. Unii s-au împrumutat la bănci, că deja cheltuiseră banii. Alții în schimb, ne-am lăsat executați silit, prin popriri de 1/3 din pensii! 2 luni au durat popririle, întrucât a apărut o lege valabilă pt. toți pensionarii L. 125/2014 care scutea de la plata orice debite către casele de pensii. Ba mai mult, L. 125/2014 a oigat și casele de pensii sa restituie orice sume impuse vreodată a fi reținute, pensionarilor. Dar în tranșe, adică să fie restituiti 5% restituiți in primul an și 35% după 5 ani.

La faza asta au luat țeapă speriații care s-au grăbit să returneze sumele încasate pe fond, toate odată! Pt. că CPS le-a returnat abia in 5 ani, celor care au mai apucat sa trăiască atât. Cei care ne-am lăsat executați silit prin popriri pe pensie, am fost mai inspirat. Și nouă ne-au returnat sumele poprite in cele 2 luni tot în 5 ani, dar macar nu am dat toți banii înapoi, așa că nu ne-a afectat decât simbolic.

L. 125/2014 nu mai area aplicabilitate la acest moment! Dar tot e mai rentabil că daca pierde la CA, sa nu returneze toate sumele odată, ci sa se lase "poprit" pe pensie.

BONIFATIE spunea...


Da, d-le TEHNO și, excluzându-i pe aceia civilizați și oropsiți de o soartă potrivnică, o bună parte dintre asimtomaticii la muncă, după ce au dat năvală pe la granițe, au distrus hotelurile în care au stat gratis și au făcut nazuri la mâncarea primită, tot gratis.
„Democrația” pe care o trăim azi prin lume este, de fapt, o anarhie care se datorează unor indivizi ce au condus și conduc planeta și care vor să ne „lungească” pe toți după patul lui neica Procust, emițând legi, în penal și civil, care-i afectează mai mult pe oamenii cinstiți. Iar ne lovim de concluzia: „Este ceva putred în Danemarca!”

Huhu Rezea spunea...


Decizia 51 a ICCJ, pentru care s-a suspendat procesul lui Ionescu în apel, precizează că înalta instanță nu este competentă să analizeze componența soldei/salariului de funcție, altfel spus, nu pune în discuție cuantumul compus al soldei/salariului de fucție. Ca atare acest salariu compus al politiștilor nu poate fi mai mic de 1450 lei, după intrarea în vigoare a HG nr. 1/2017. Or, cuantumul compus al salariului de funcție pentru Comisarul II, Ionescu Claudiu, era mult mai mare în anul 2017.

Ce mă mai boscorodeai tu, ca un "elitist", când te avertizam că vei pierde la Curtea de Apel Pitești!
Chiar, de ce ai închis site-ul, că plânge @Cezar?

BONIFATIE spunea...


D-le Alex!
Pipa îi va veni de hac dacă nu o lasă și dacă stă rău cu plămânii.
Bastonul este esențial, ca al treilea picior, de la o vârstă.
Oricum, după fumătorii de pipă Mark Twain, William Faulkner, Julio Cortázar și Jean-Paul Sartre, cunoștința dvs. va fi „al cincilea element”. Parcă M.Twain spunea că dacă ajunge în Rai și nu se fumează pipă pe acolo, va pleca spre iad.

GO spunea...

De ce am inchis? Am cerut si am primit cetatenia rusa, una din bunicile mele fiind rusoaica. Apoi m-am mutat langa Soci, in Rusia si evident ca m-am angajat in armata rusa. De la acest moment nu aveam cum sa mai tin un blog. Acum ma distrez cum pierdeti voi toate razboaiele cu ... statul român. De altgel, alti dusmani nici nu au militarii români, decât o hoardă de politician români! Daca incepe razboiul cu Rusia, am sa vin sa va eliberez, ca prea de râs ați ajuns! PS: Daca ai relatii pe la Ciuca, poti sa ii transmiti ca daca incepe razboiul cu rusii, o sa ma aiba o data patura in cap, cum a avut-o in scoala militara.

Huhu Rezea spunea...

Ha, ha, ha!
Ești glumeț!
Ce, la Soci nu este Internet?
Prin noiembrie te-am văzut pe la Posada... prin Curtea de Argeș.

Viorel spunea...

Greșiți domnule BONIFICAȚIE, „BASTONUL” ESTE ESENȚIAL, CA AL TREILEA PICIOR PÂNĂ LA O ANUMITĂ VÂRSTĂ. Ce mama măsii, ne ținem tare, doar suntem militari, „CAPUL SUS” și la atac până la ultima suflare.

Leo spunea...

NU MAESTRE ,
Apelul lui Ionescu nu s-a suspendat datorită Deciziei 51 a ÎCCJ.
Decizia pt. care sunt suspendate mai multe apeluri (inclusiv 448/98/2018 și al lui Ionescu printre altele) este Deciza nr. 15 din februarie 2020 care se pare că nu a apăruut încă în Mof. la aceast moment.
Deci nu trebuie amestecate Deciziile 51 cu 15 . Sunt Decizii cu referiri total distincte.

CEZAR spunea...

Orice ALEGATIE..prezentata de Dan B( grasul cu creier neted! ) privitor la problematica pensiilor militare , trebuie privita cu intelegere si mult umor !
Nu uitati ..omul e posesor al unui creier neted..stratificat in placi..!!
NB
Eu exemplu elocvent este si faptul..ca a luat de buna si o mesteca asiduu , o glumita lansata de un bun prieten al meu..tehnokracii..
Faptul ca m-as fi ocupat cu GAZ-ul!!
Mda..dupa mintea lui descrisa mai sus..Mig-21 iese la interceptarea bombardierului strategic TU.. insotit de cateva SUHOI - 57 !!!??
Tot asa un COMANDANT DE B.I. Mc...se ocupa cu GAZ-ul intr-o unitate Mecanizata Gata de lupta permanent !
Zambiti si intelegeti-l !
NB
Se mai prezinta ..pe unde gaseste auditoriu..ca un mare luptator pentru drepturile noastre prin LIGILE astea care fac praf..
E bine sa cunoasteti :
Singura lui lupta si preocupare a fost ca - cu a lui gura maaaare (la propiu si la figurat )sa impuna un paragraf ..in legea care se pitrocea bine garnisit pentru ce-i care au frecat ..laba ursului in activitatea civila ! Retineti civila nu militara ..unde EL..a facut gaura in BETOANE.

Huhu Rezea spunea...

Da, @Leonard, numai că sesizarea care opunea HG nr.1/2017 contra definiției date salariului de funcție prin L 284/2010 a fost respinsă, ca inadmisibilă, de ICCJ, prin Decizia nr 15 din 17 02 2020

Decizia nr.15 în dosarul nr.3029/1/2019

Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Curtea de Apel București - Secția a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 448/98/2018, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept:

„Dacă, în situația polițiștilor, aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, Hotărârii Guvernului nr. 846/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi a Hotărârii Guvernului nr. 973/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se face prin analiza comparativă a nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată cu cel al cuantumului salariului de funcție al polițiștilor, astfel cum este reglementat în cuprinsul Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare (art. 4 din anexa nr. VII la lege) şi Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare (art. 3 şi 4 din anexa nr. VI la lege), stabilit în plată potrivit legilor anuale de aplicare etapizată a acestor legi-cadru de salarizare.”

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17 februarie 2020.

Cristi spunea...

Mare adevar!!!!!

Dan B. spunea...

Comentariou tipic prostiei la ea acasă! Scuze, rectific, „la ea, la stână”!
Am afirmat eu ceva privind interceptarea despre care vorbești, Mig-21 cu cu TU/SU?
Negi, prostovane, aportul militarilor în buna desfășurare a activităților din domeniul socio-profesional civil? Să-ți amintesc rolul medicilor militari în eradicarea anarhiei din sistemul medical?
Și, nu uita, că inclusiv eu am contribuit la plata soldei cuvenite ție, din sutele de mii de dolari, profit al companiei, redirecționate către bugetul MApN.
Iar dacă au fost aduși militari pe funcții civile, nu este evidentă lipsa de competență a unui civil sau importanța postului în cauză?
Încearcă să te dezbari de „stânismele” cu care ești obișnuit când dialoghezi cu unul superior ție în IQ, în pregătire, în funcție și în grad, ca să pot conversa amiabil cu tine.

Leo spunea...

DA MAESTRE ,
Însă respingerea ca INADMISIBILĂ nu este de natură să atragă și respingerea apelurilor de către Curțile de Apel. Acestea , vor trebui să soluționeze apelurile conf. motivării din Decizia 15 a ÎCCJ. Într-un fel , ÎCCJ prin respingerea ca INADMISIBILĂ a sesizării , s-a lepădat de răspunderea soluționării fondului cauzei în Apel.
De aceea spun , că vom vedea cum interpretează Curțile de Apel , Apelul.
PS
Tălică ai găsit că eu nu am găsit publicată în Mof , Decizia 15 a ÎCCJ ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
ICCJ va spune ca si în Decizia 51/2019 că nu se apucă ea să redefinească cuantumul compus al soldei/salariului funcției de bază reglementat prin Legea 284/2010.
Asa că instanțele vor aplica legea, îi sensul că... cuantumul compus definit de L 284 al salariului funcției de bază nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie. Așa cu prevede și Legea 153/2017 pănă se intră pe coeficienții si valoarea de referința din anul 2022.
M ă mir că nu vine și @Iosif să combată aici cuantumul compus al soldei/salariului de funcție.

GO spunea...

HJ inclusiv la CA!

A C Ț I U N I C Â Ș T I G A T E
în instanță, conform HG nr.1/2017 (privind salariul de bază minim brut pe țară garantat - 1.450 lei)

CURTEA DE APEL BUCUREȘTI
- Hotărârea nr. 346/16.03.2020 -Definitivă, dosar nr. 620/2/2020 ( intimat reclamant- Rențea D-tru, recurent parat- MAI).

TRIBUNALUL BUCUREȘTI
- Sentința Civilă (SC) nr. 7410/06.12.2017, în dosarul nr. 24403/3/2017;
- SC 7411/06.12.2017, dosar 25930/3/2017;
- SC 1731/16.03.2017, dosar 9410/3/2016;
- SC 818/13.02.2018, dosar 24405/3/2017;
- SC 3200/14.05.2018, dosar 2780/3/2018.

TRIBUNALUL BIHOR
- dosar 3530/111/2019 - Moza Gheorghe-Dan - contencios.

TRIBUNALUL CARAȘ-SEVERIN
- SC 360/20.03.2019, dosar 3977/115/2017 - subofițer jandarm.

TRIBUNALUL CLUJ
- SC 3064/01.11.2018, dosar 2435/117/2018 - pensionar polițist;
- SC 3798/21.12.2018, dosar 2817/117/2018 - ofițer jandarm;
- SC 609/14.03.2019, dosar 3984/117/2018 - polițiști.

CURTEA DE APEL CLUJ
- Hotărârea nr. 1357/18.10.2019, dosar 318/84/2019 - jandarm Sava Dorel - IJJ Sălaj.

TRIBUNALUL COVASNA
- dosar 162/119/2020 - Contencios.

CURTEA DE APEL GIURGIU
- Hotărârea nr. 447/13.11.2019, dosar nr 19052 /3/2019(disjuns din dosarul nr 139/3/2019 )- polițist Tudoroiu Dragoș( Sindicatul DIAMANTUL).

TRIBUNALUL HUNEDOARA
- Hotărârea nr 678/24.06.2019 (Sent.civ.nr. 355/23.04.2019, dosar - 1415/97/2018 - IONESCU CLAUDIU;
- dosar 2515/97/2019, Gaspar Francisc- penitenciare;
- dosar 1912/97/2019- Vișoiu Iustin;
- dosar 1913/97/2019- Hudubet;
- dosar 5975/3/2019- Moș Dumitru-Marius - jandarm- Contencios.

TRIBUNALUL IALOMIȚA
- SC 940/2018, dosar nr. 448/98/2018 - polițiști versus IPJ Ialomița (CARE A FĂCUT OBIECTUL SESIZĂRII Î.C.C.J., iar aceasta s-a pronunțat de curând).....

TRIBUNALUL IAȘI
- SC 289/28.02.2019, dosar 6410/99/2017 - polițiști versus IPJ Iași;
- SC 451/27.03.2019, dosar 6924/99/2018 - subofițer pensionar.

TRIBUNALUL ILFOV
- Hotărârea nr. 1310/02.05.2019, dată de Președintele Tribunalului (25 polițiști prin Sindicatul DIAMANTUL).

TRIBUNALUL PRAHOVA
- dosar nr. 414/105/2019, -180 de jandarmi, Contencios.

CURTEA DE APEL SUCEAVA
- Sentința civilă nr. 682/07.06.2018 (dosar nr. 1450/86/2018), rămasă Definitivă prin Decizia nr. 2995/30.10.2018 - pentru 583 polițiști.

TRIBUNALUL SUCEAVA
ANUL 2020:
- Hotărârea nr. 307/25.05.2020, dosar nr. 383/86/2020 - Axentioi Necolai, pensionar MAI
- Sent.Civ. 42/14.01.2020,dosar 3065/86/2019;
- SC 68/27.01.2020, dosar 3318/86/2019;
- SC 67/27.01.2020, dosar 3312/86/2019;
- SC 145/18.02.2020, dosar 3538/86/2019;
- SC 146/18.02.2020, dosar 3604/86/2019;
- SC 143/18.02.2020, dosar 3310/86/2019;
- SC 171/24.02.2020, dosar 3496/86/2019;
- SC 172/24.02.2020, dosar 3498/86/2019;
- SC 173/24.02.2020, dosar 3500/86/2019;
- SC 180/25.02.2020, dosar 3463/86/2019;
- SC 183/25.02.2020, dosar 3466/86/2019;
- SC 257/10.03.2020, dosar 26/86/2020;
- SC 256/10.03.2020, dosar 3757/86/2019;
- SC 244/05.03.2020, dosar 3705/86/2019;
- SC 274/13.03.2020, dosar 3652/86/2019;
- SC 247/06.03.2020, dosar 3372/86/2019 ( acțiune colectivă 15 reclamanți);
- SC 228/02.03.2020, dosar 3468/86/2019.
ANUL 2019:
- SC 1169/10.12.2019, dosar 2882/86/2019;
- SC 1093/18.11.2019, dosar 1442/86/2019;
- SC 1064/14.11.2019, dosar 2217/86/2019;
- SC 1047/05.11.2019, dosar 1800/86/2019;
- SC 969/17.10.2019, dosar 2344/86/2019;
- SC 966/17.10.2019, dosar 130/86/2019;
- SC 835/23.09.2019, dosar 1241/86/2019;
- SC 836/23.09.2019, dosar 1338/86/2019;
- SC 879/30.09.2019, dosar 1673/86/2019;
- Dosar nr. 485/86/2019 - Pleșescu Gheorghe.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=264235657981788&id=100031860669274

Viorel spunea...

Cică, cele mai puternice prietenii se leagă între doi mari dușmani atunci când fiecare își recunoaște față în față calitățile, defectele, dar și greșelile făcute sau vorbele spuse unul la adresa celuilalt. Cel puțin astăzi de Sfânta Treime era bine dacă nu vă jigneați unul pe altul. Cu drag vă pun la dispoziție câte un Xanax de 1 mg. Deveniți în jumătate de oră cei mai buni prieteni, adevărați camarazi de arme. Mare minune mai fac și medicamentele astea.

Huhu Rezea spunea...

Asta arată cât de slab este corpul judecătoresc de la unele Tribunale.
Ca să dai o sentință conformă unei Hotărâri de Guvern, care stabileste o limită minimă pentru solda/salariul funcției de bază, dar să ignori care este definiția și componența soldei/salariului de funcție, date de o lege, act normativ de rang superior, trebuie să ai o experiență discutabilă în aplicarea legislației in domeniul salarizării și pensiilor pentru militari.
Curțile de Apel vor corecta erorile.

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/editorial/nu-demisia-lui-traian-berbeceanu-ci-demiterea-sa-848081.html

Leo spunea...

Inevitabilul s-a produs.
Așa cum a spus MAESTRUL , va trebui să dea banii înnapoi.
vezi link-ul
http://portal.just.ro/57/SitePages/dosar.aspx?id_inst=57&id_dosar=9700000000110963

Huhu Rezea spunea...

Nu mai introduc un nou post cu procesul lui Ionescu de la Deva. Zice omul că ne bucurăm de necazul său. Eu l-am atenționat la timp că greșește. Nu se poate ca o hotărâre de guvern să modifice legi aflate în vigoare cu privire la compunerea soldei/salariului de funcție. Ca polițist are scuza că și numeroși judecători au căzut în capcană.

Leo spunea...

Totuși MAESTRE
TRBUIE OLEACĂ DE LUPTĂ , măcar și de antrenament ca să se vadă că încă suntem VII.
FELICITĂRI LUPTĂTORULUI IONESCU CLAUDIU !

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.