Un produs Blogger.

miercuri, martie 30, 2022

Pensiile militare medii ale ofițerilor și subofițerilor din MApN și MAI

129 comments

Sindicatul Diamantul publică două documente emise, la cerere, de Casele Sectoriale ale MApN și MAI din care rezultă numărul pensionarilor militari cu pensii de serviciu, ofițeri și subofițeri, pensiile medii de serviciu și câți pensionari militari au decedat din anul 2017 până în prezent. Potrivit legii, în definiția pensiilor militare de serviciu nu intră pensiile de invaliditate și pensiile de urmaș. 
Pensionarii MApN trăiesc în medie cu 2 ani mai mult decât cei din MAI.

Update
Din nefericire, Casele sectoriale nu au precizat la care pensii militare de serviciu brute se referă, pentru că aberanta ordonanță 59/2017 a mai creat o noțiune de pensie militară brută în plată, echivalentă cu 58,5% din baza brută de calcul, pe lângă pensia militară brută, calculată potrivit articolelor 28-30 și 108 din L 223/2015.
Este posibil ca CSP a MApN să fi introdus în documentul comunicat sindicatului "Diamantul" pensiile militare calculate potrivit art. 60 din L 223/2015, pentru cei pensionați după 15 09 2017, astfel explicându-se  diferențele destul de mari dintre pensiile de la MAI și cele de la MApN.
Circulă pe rețelele sociale și știrea că:
"bugetul pensiilor speciale plătite de casele teritoriale, considerate  şi ele tot pensii de serviciu, care privesc aproximativ 9.500 de persoane, magistraţi , foşti grefieri şi personal auxiliar parchetelor, foşti funcţionari parlamentari, foşti piloţi ai Aviaţiei Civile, foşti diplomaţi şi foşti angajaţi ai Curţii de Conturi acoperă 85% din bugetul de pensii a celor 97.000 de pensionari MAI? Unde e nesimțirea?"


 


129 de comentarii:

Calinmihaib12 spunea...

..deci,cf.tabelului..M.Ap.N...
,față de pensia medie de 5.351 lei = OFIȚERI..,pensia mea de:
COLONEL MEDIC.(GRADUL FUNCȚIEI= LT.COLONEL) este cu câteva sute de lei SUB aceasta medie..!
..Mă (și vă..) întreb:..dacă la gradul și funcția..mea(cam a 11- 12-ea din statul de organizare
am o pensie SUB MEDIE,..de unde rezultă MEDIA aceea MAI MARE, având în vedere că EFECTIVUL UM.(Bg.I.Mc.)era..mult mai mare decât..cele 11-12.. funcții din fruntea ierarhică..?) cu pensii care ar fi "coborât"..aceea medie..!)
Cu alte cuvinte,din tot efectivu l de pensionari militari ai MApN ,teoretic,cam toți LT.COL.MEDICI
(cu atât mai mult dacă au și gradul de colonel=luat în calcul la pensionare,dar "TĂIAT"=ILEGAL
la RECALCULAREA din 2016..pe lg. 223.!) ar fi fost normal să aibă o pensie peste pensia medie din armată, având în vedere numărul lor,raportat la toți OFIȚERII.. pensionari..!

Unknown spunea...

Sa inteleg ca eu, fost pilot militar pe av. supersonice vanatoare, instructor zbor, incercari, verificari, receptii av. am o pensie mai mica decat a unui pensionar subofiter MAI...?

jordachis spunea...

Ce vreti sa demonstrati cu aceste cifre? Daca vreti sa aratati ceva separati aceste cifre pentru pensiile stabilite pana in anul 2005 si dupa acest an.

Margarit Fernand spunea...

Dacă media la ofițeri este de 5351 îmi dau seama ce pensii au unii, din moment ce jumătate din cei care îi cunosc eu au sub 3500!

Young and foolish spunea...

Deci, ori este o greseala facuta de acest site ori o greseala facuta de institutiile mentionate mai sus (cel mai probabil ambele)...ca nu vad un mos XD pensionar aici sa spuna ca are macar pensie la media ce aceste hartii postate de dvs sustin. E un domn aici ce spune ca are chiar rang de colonel si are pensie mai mica decat media, colonel fiind cam cel mai mare rang de ofiter, chiar sub general presupun ?

Imi cer scuze, nu am cunostinte despre militarie si gradele exacte ale acestora, doar mi as fi dorit si eu o cariera militara, dar imi calculez din nou optiunile pentru viitor privind la cat de usor tot poporul (civil/militar) este mintit de aceste institutii de stat corupte si atat de prost functional

micutzul spunea...

Am senzația că CPS a MApN dă pensii ....la kg.....adică cum are chef!
Cum p....măsii eu cu functie de lt.col. am pensie mai mică cu 600 lei decât pensia medie a subofiterilor?
E clar că ceva nu e in regulă!

cr.1 spunea...

Corect ar fi fost ca, sindicatul Diamantul să solicite pensiile nete și atunci lucrurile erau mai clare.

Huhu Rezea spunea...

Diferenta provine din neactualizarea pensiei d-tale si din faptul că, fiind disponibilizat, ai avut o vechime cumulată mai micutză....

Leon spunea...

Cred ca ati observat ca aceste medii BRUTE sunt numai pentru Pensiile de SERVICIU, adica Limita de varsta, Anticipate si Anticipate partiale; NU sunt cuprinse Pensiile de Invaliditate si Pensiile de Urmas !
Pe mine ma ingrijoreaza mai mult Numarul mare al colegilor nostri DECEDATI in fiecare luna, 240 militari + 225 Politisti, si cu cei de la SRI, se depaseste cifra de 500/luna..!

ifrim spunea...

Hotărât lucru ăștia ne pun ceva în pensie!

ifrim spunea...

@Micuțu.Păi dacă suntem ne-ncepuți d'aia!Și eu apx.la fel mai puțin cu 300 decât media sof.De ce urlăm după actualizare?

Huhu Rezea spunea...

Leon
Bună precizarea!

Vali spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Dacă Oscarul intră în baza de calcul a pensiei militare este corectă statistica din cele 2 documente.

Petrut spunea...

Chiar 3073 dupa ultima crestere la Col.(r) .

micutzul spunea...

Huhule ...am 27 de ani cumulată. Potrivit l.164 aveam 2% plus , nu eram penalizat. La fel și cu 223. O să salut soldații in pas de defilare....kk...maș în ea de armată!


Cei de la MAI ...pe baza datelor privind ajutoarele de deces per ani puteți să vă calculați cu aproximatie destul de mare anul ....realizării tuturor angajamentelir pe planeta asta! Cred că și CPSurile au datele aproximative....😀

Leon spunea...

Daca citim pe site-ul MApN ,,Situatia Platilor efectuate in perioada 01.01.- 31.12.2021,, putem observa ca la Titlul IX Asistenta Sociala au fost cheltuita suma de 4,1 mld.lei, iar din Raspunsul MApN catre Sindicatul Diamantul, ar rezulta o suma de aprox. 3,1 mld.lei cheltuita cu pensiile de Serviciu a aprox.30.000 de Ofiteri si 30.773 Subofiteri, diferenta de 1 mld.lei acopera celelalte cheltuieli cu Pensii de Invaliditate, de Urmas, Indemnizatii Veterani,etc.
Deci Tabelul MApN mi se pare destul de corect..!

Huhu Rezea spunea...

Din 2008,pe L 164/2001 primeai 2% pentru fiecare an de vechime în serviciu, nu cumulată, peste 25 ani.

M spunea...

@Vali

😂 "stim cu toții cum se acorda..." Păi dacă știai ce mama dracului te-a împiedicat să iei și tu?
Sunt două variante: ori nu ai vrut (și atunci de ce te smiorcăi? Ce vină are altul că tu nu ai vrut?) ori nu ai putut (și atunci de ce te smiorcăi. Ce vină are altul că tu nu ai putut?).

Uite un exemplu de care poți eventual să te iei: "indemnizația de veteran."
Când eram activ nu se acorda (deci "nu știam") iar 2 ani în teatrele de operații mi s-au părut mult și fără să îmi aducă ceva pe plan profesional sau personal.

Ca și comandant a trebuit să acord recompense. Cu câteva excepții, majoritatea celor care nu luau erau nemulțumiți.
Cei care nu ați luat începeți analiza cu voi înșivă! Ce v-a împiedicat? Ce efort trebuia să faceți? Să "dați bine la șef"? Bun!!! Voi de ce nu "ați dat"?

M spunea...

La MApN SGP-ii nu ajung la pensie?

La MAI, înțeleg că nu au dar parcă MApN are....

Andrei spunea...

Uite așa am ajuns subofițer, dacă mă iau după tabele. Dar dacă, luându-ne după comentariile de până acum, datele sunt false?

A-propos, in septembrie se schimbă Statutul cadrelor militare. Detalii aici: https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2022/03/ANEXE-1.pdf, la pagina 24, pozitia 212

Nu că am fi singurii, că și magistrații sunt pe schimbare.

Să vedem lor ce le dau și ce ne iau nouă în spiritul INTERESULUI NAȚIONAL care a adus PSD la guvernare.

Șoimul spunea...

Micuțule, mulți au făcut și fac această greșală, compară pensia lui de col.cu a subofițerului, când corect este a fi comparată cu grad și funcție cu a celor de la MAI,STS,SRI etc..mai gândește de ce.!

Șoimul spunea...

M, cred că te exprimi cu subânțeles,deci nu ai fost un comandant corect,ai dat doar acelora care ți-au dat,nu?
Înțeleg că la rândul tău ai dat bine (cărat)la șef.

anonim spunea...

Sau n-ai stiut "pe cine trebuia" unde /la care, "trebuia sa...",varianta cea mai folosita

monteoru spunea...

Unk@gresesti.Ai pensie mai mica chiar si decat un subofiter MApN.
La fel si eu colonel,cu vechime de militar de 32 ani si vechime cumulata de peste 45 ani.
Noroc cu cuantumul mai favorabil.Traiasca legea 164/2001.
M@ce aia a masii sa fac daca pe vremea mea nu se acorda Oskar si sporuri peste sporuri?Numai pot da timpul inapoi.Normal ar fi sa am o pensie egala cu a omologului meu dar ce mai e normal in Romania azi?Adevarul e ca suntem prosti ca rabdam nedreptati.

anonim spunea...

Petrut
Wooow!!! v-am "batut" cu 7 lei...sunt in "culmea fericirii"
Dar cel mai multumit sunt cu aceia care la vechimi functie si grad similare sunt "eu x 3" sau "trei in unu" ca tot e la moda.Suntem expirati...eu,dvs si micutzul de abia facem cat un "valoros, de neinlocuit natoist" Astia stiu "meserie pe paine" nu ca noi niste amatori:-).I-am vazut la mine in oras pe viitorii absolventi.Sunt foarte mandri ca vor deveni "manageri" nu vor mai deveni ofiteri.Cuvantul "ofiter" le cam pute asa ca prefera sa se autointituleze "manageri militari".Asa li s-a spus asa au retinut .Daca nu ma credeti intrebati-i!
Asa ca sa-i lasam sa "menegerieze" in continuare,de lupta nu mai e cazul in conceptia lor :-(

anonim spunea...

mie-mi place cum suna "Young and foolish"
Sincerely!:-)

Anonim spunea...

https://www.romaniatv.net/bilete-de-tratament-2022-vesti-bune-pentru-acesti-pensionari-guvernul-a-decis_6373038.html

M spunea...

@Șoimul

Este o acuzație gravă! Puteți să o dovediți?
Ați fost comandant? A trebuit să dați recompense?

Haideți să facem un experiment!
Aveți la dispoziție 1 oră să nominalizați 2 (doi) dintre cei care postează aici și au cele mai interesante postări!
Start!


Hai să văd cum vă descurcați!!!!
Aveți curaj? Sunteți sigur că cei care nu vor fi nominalizați de dumneavoastră o să fie încântați?
Dar dacă "nominalizarea" le-ar aduce și niște bani?

anonim spunea...

Andrei
Bine zis:"Să vedem lor ce le dau și ce ne iau nouă în spiritul INTERESULUI NAȚIONAL care a adus PSD la guvernare."
Le DAU LOR cat vor, apoi iau de la NOI cat le trebuie
Asa e in spiritul "penerereului vietii":-)

M spunea...

@monteoru

Normal ar fi să aveți o pensie egală cu a omologului dumneavoastră.
🔴 Subt convins că înjurându-ne pe noi o să vă crească pensia!

Hai să facem un scenariu!!!
Cum preferați?

Să zicem o soldă de 5.000 de lei!
2.000 solda de funcție și restul până la 5.000 diferite sporuri pe unele nu le iei când ești în concediu, pe altele când ești la cursuri, altele sunt la semnătura șefului, altele sunt numai dacă îndeplinești sarcini în plus....

Sau

Aceeași soldă de 5.000 de lei din care 4.900 sunt siguri și doar 100 sunt sporuri?

Cum dracu că atunci când eram fără sporuri aveam un punctaj de 3 iar la sfârșitul carierei (funcție mai mare, sporuri) aveam un punctaj de 2?

Chiar credeți că dacă ne înjurați pe noi o să vă crească pensia!?

Credeți că am cerut noi să scadă SF și să se bage sporuri?

Ia vedeți postările mele în care o înjuram pe Olguța pentru că ne-au redus coeficienții de ierarhizare și au completat cu sporuri!!!!!!!

Nici eu nu pot da timpul înapoi! Dar ce vreți? Sporul pentru lucrări aduce cam 17% la pensie. Am muncit pentru el de am înnebunit. Luați-l domnule!!!
Apoi luați și sporul de CFI (de la cine îl are) sau cel de confidențialitate sau care vă mai enervează!? OMM? Luați-l și pe ăla!!!
Sau ăla e bun că îl aveți și dumneavoastră?

Sunteți convins că asta vă va crește pensia?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Coarna l-au exclus din PSD, pentru atitudini ostile, Câțu urmand aceeasi cale in PNL.

Leon spunea...

A incurcat-o nea Mitica:
https://www.stiripesurse.ro/dumitru-coarna-va-fi-exclus-din-psd_2319555.html

Șoimul spunea...

M.Am luat act de provocare
1-Huhu
2-M
Și ceilalți colegi sunt de apreciat,părerile contează,informațiile reale sunt importante pentru noi.
Cei care au avut Oscarul să fie sănătoși sa se bucure de pensie ani mulți
Doresc tuturor pensii mai mari și o lege nouă care să stingă divergențele dintre noi

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ministrul-muncii-la-finalul-intalnirii-cu-comisarul-european_2319690.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Basescu? Ca pisica: Tot in picioare! I-am dat nota 10 pentu optimism si tonus, un bun exemplu pentru Ani, care mereu se boceste de boli, intretinandu-le cu negativisme! I-am zis: Vezi cum Basescu a avut si el pneumonie si nu se plange de nimic, ba inca rade cu gura plina facand haz de nezaz? De ce nu faci si tu ca el, sa-ti iesi din starea deplorabila in care te aflii? Fa si tu ca el si sa vezi ce bine o sa te simti, chiar daca nu te-ai tratat la Bruxeless, ca tratamentul tot cu antibiotic l-a facut si el si nu cu praf lunar! Acum, ce sa zic, Ani a mea parca se simte mai binisor influentata de hăhăiala si optimismul basescian, chiar a mancat mai binisor si de aia i-am dat 10, cu un bonus de 100 mml de wisky, nu mai mult ca sa nu-i stric tratamentul! Tare om, bre, dupa ce astia l-au dat aproape mort, mut, surd si in coma! Ehei, nu tyraiti domniile voastre cat o sa traiasca imbalsamatul asta in tării, asa ca sa le dam naibii de ceaiuri, sucuri si lapte si s-o luam si noi pe ceva de butuc, trunchi si cereale fermentate, daca vrem sa traim matusalemic, ca el! Basescu se descurca el cu viata, dar il vreau pe Cațos bușit, mai ales dupa ce l-am revazut pe pensatul-cocotă rujata, Rares Bogat, cum isi rupea colanții si bikinii in dinți nla Congresul PNL sa demonstreze cat e de bun si de necesar extraterestrul drogat, Cațos, si calare si pe dos! Mai astept numirea lui Malaimare Ciucale ca sa-l aud pe rujat cum o sa-l perieze matasos, mai tare decat Organ cand a fost nominalizat si apoi ales spanzuratul din copac! Ah, ce as mai face un bordel din aceste cocote perietoare, mai ceva decat aspiratoarele ,,Ileana!''

Leon spunea...

@Huhu Rezea, referitor la procentul de 85% Pensii de serviciu/pensii MAI, este o MANIPULARE !
Din Statistica prezentata de CNPP, in luna Martie 2022, pentru cei 9777 de beneficiari de Pensii de Serviciu s-au platit aprox.130 mil.lei X 12 luni, ar rezulta un necesar de 1,56 mld. lei, ceea ce reprezinta cam 30% din Bugetul MAI de aprox.5 mld lei, si NU 85%..!!

anonim spunea...

Daca e asa inseamna ca pe nea Mitica il cam doare la "bascheti". Inca vreo doi ani juma ramane "independent" si va trece pe la serviciu sa-si ia "salarul"...pardon intra in cont.In timpul liber dar platit, are timp doi ani sa-si tot aranjeze afaceri peste afaceri presupunand ca acum e ca apa sfintita(asta nici eu n-o cred)
La sfarsit haleste pensioara (consistenta banuiesc) plus tot felul de bonusuri din "misculatii"
PS Incepand cu Miron Mitrea si chiar dinaintea lui nu am suportat "sindicalistii" deveniti peste noapte politicieni niste gunoaie,chiar daca unul ca Miron Mitrea "ii da clasa" tzatzei Coarna la orice capitol si la orice ora
Oricum e o axioma faptul ca toata mizeria asta cu sindicalisti deveniti politicieni este marca inregistrata a PSD .Stie toata lumea si stim toti si de ce
Na ca mi-am adus aminte si de Radoi "marele sindicalist" al Metrorex ....si mai sunt si altii mai mici.... cu sutele:-)

Calinmihaib12 spunea...

CFIFRIM:
..depinde cum privești lucrurile
:BĂSESCU pare optimist și..tonic (?) pt. că are EXISTENȚA LUXOASĂ ..asigurată..pe VECIE..(este.. latifundiar cu SUTE de HECTARE de PĂMÂNT AGRICOL, care îi asigură viața și prosperitatea
..FĂRĂ SĂ FACĂ..NIMIC..!(..numai "să-și numere banii"..!) +..câte ALTELE,..etc...!

Viorel spunea...

Legea nr. 384/2006 cu nodificările și completările ulterioare.
Articolul 18
(1) Soldații și gradații profesioniști au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.
(2) Soldații și gradații profesioniști, pensionari militari, cărora li s-a conferit Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale beneficiază de un spor de 10%, 15% sau, respectiv, 20% din cuantumul pensiei, similar cadrelor militare, potrivit legislației în vigoare.
(3) Soldații și gradații profesioniști beneficiază de încadrarea în condiții deosebite, speciale și alte condiții a activității pe care o desfășoară sau a locului de muncă unde lucrează, conform legislației aplicabile cadrelor militare în activitate.

Brenda spunea...

A mir că nu își ia catrafusele și să plece ,....știe el unde. ... Dar ce a avut Ciolacu cu COARNA????

marvas66@yahoo.com spunea...

A avut-o pe Udrea la inaintare, probabil si parte din familie care au ajutat la castiguri ilicite...Oricum un bisnitar si un "limbist pcr" ca el nu o sa moara de foame...inca are mii de curve politice de dat in gat...acum ii da in gat pe ai lui...ca pe noi ne-a vandut din 2010...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin, din partea mea, lui Băsău i-as amenaja un cavou luxos, doar sa nu-i mai vad cadavrul!

anonim spunea...

O declaratie

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/marius-budai-procentul-de-94-din-pib-pentru-pensii-va-fi-flexibilizat-1890463

M spunea...

@Leon

Cred ca era vorba si de salarii si de celelalte prestatii sociale.

M spunea...

@Leon

Cand ziceam eu ca palaria trebuie sa fie pe masura capului? Palaria de parlamentar e prea mare pentru caputul lui Coarna!

M spunea...

@Viorel

Da, stimate coleg, eu doar sesizam ca nu apar in tabel!

M spunea...

@Șoimul

Acum stai sa citeasca akord-75 si Cezar sa iti iei maciuci! 😂

"Ce ti-a dat domnule ala ca sa il treci pe lista? Ai luat spaga cu siguranta!" (aici urmeaza comentarii la adresa familiei si am sa las puncte... puncte....). Intelegeti ce vreau sa zic?

Va respect pentru ca ati ridicat manusa aruncata! RESPECT!!!!!

Sa stiti ca nu e usor! Nu am luat NICIODATA NIMIC de la nimeni! De aceea dorm linistit!

Ce faci cand iti vin de exemplu 1.000 de lei de dat prime? Oricum i-ai impartii unii vor fi nemultumiti!
- ii imparti egal la toti? "Dar de ce sa iau eu cat ala care a fost mai mult bolnav si eu i-am facut munca"?
- le dai celor pe care i-ai remarcat personal? "Sefu e subiectiv! Ii place de ala/aia si d-aia ia dat!"
- nu ii dai la nimeni? Se intorc la buget! 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar, dar cand? Crezi ca se grabeste sa finalizeze mai repede aceasta oportunitate europeana, in contextul in care e de batut la niste porti inalte? Pai, e munca asta si cum munca e ,,grele,'' m-as mira ca Budai sa alerge atata pentru pensionari sa ciocane la atatea usi. Mai trebuie ca si PNL sa se zbata pentru modificarea PNRR la procentul de pensii, si nu-i vad sa-si scoata limba afara s-o faca!

BatistaPeTambal spunea...

"Coarna exclus din PSD pentru atitudine ostila"? Pe bune?
Si azi a fost impreuna cu Sosoaca in audienta la Ambasada Rusa https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/diana-sosoaca-doi-deputati-aur-si-deputatul-psd-dumitru-coarna-au-fost-in-audienta-la-ambasadorul-lui-putin-la-bucuresti-1890223
Poate cere azil politic acolo.

BatistaPeTambal spunea...

@M: Ca sa iau mai mult de un Oscar la 3 ani ar fi trebuit sa semnez ca primarul achizitii de sute de mii euro (pe naspa, de la firme de care-ati auzit prin presa). Daca raportam in scris despre asta, ma mutau la Sulina. Am dat doar din gura si-am ratat premiul. Trebuia sa fiu baiat destept si sa semnez contractele, nu-i asa, dle fost comandant?

Șoimul spunea...

M, problema primelor a fost rezolvată,primeau procent din soldă toți, dacă nu erau pedepsiți.
Oscarul a fost introdus in timpul lui Boc și Băse, dar trebuia acordat pentru lucrări de excepție.
Câți in armată făceau astfel de lucrări și câți beneficiau de Oscar?
Cât despre acord și ceilalți colegi numai cuvinte frumoase.
Știu despre complexitatea muncii și stresul la care era supus.

Viorel spunea...

Cornel. Țin să te contrazic. Domnul ministru Budăi vrea să lase ceva benefic în urma dânsului nu ca doamna cu Legea nr. 153/2017 acordată preferențiat sau Legea nr. 223/2015 ciuntită prin OUG. Dacă pleacă domnul Cîțu la plimbare, domnul Budăi are mână liberă. PNL nu a acceptat renegocierea PNRR pentru că (,) Comisia Europeană le-ar fi dat cu el peste bot, criticându-i că au întocmit un PNRR fără a analiza situați reală din România în mai multe domenii, nu numai în pensii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adineairi, fostul ministru al Apararii, Generalul, Nicolae Spiroiu, a decedat! Dumnezeu sa-l ierte!

Viorel spunea...

Nu te subestima. Lasă-i pe dușmani să o facă. Dacă ești tânăr nu înseamnă că ești și prost. Ai tot timpul să înveți. Din cărți, din greșeli. din sfaturile părinților și tot așa până ajungi om pregătit și echilibrat necesar societății pentru care ai datoria să o schimbi în mai bine.

Viorel spunea...

Bravo lor. Frumoasă și de admirat inițiativa dânșilor. De ce nu ar fi România un mediator mai bun decât celelalte țări ? Iar dacă vor reuși, vom fi o națiune de admirat. Pandemie am avut, secetă avem, sărăcie și foamete din belșug (și deabea este începutul), război este. Ce mai așteptăm ? Sfârșitul lumii ?

Viorel spunea...

Cred că motivele excluderii domnului Coarnă din PSD sunt altele și nu cele relatate de liderul partidului. Vom afla cât mai curând. Acum are mână liberă la intervenții în presă și TV. și poate prezenta și toca actuala putere cu problemle reale ale militarilor activi și pensionari.

mosmartin16 spunea...

Doamne iartă-mă...cați amatori pe aici ! Off ! Nu detaliez ...dar gandiți cei care vorbiți ! Ce naiba...e atat de greu de priceput ?? Și un elev de clasa a doua poate a o pricepe !! Asadar...dacă păstrăm actualul algoritm de calcul al pensiilor militare...singura variantă de eliminare în totalitate a inechităților majore din cadrul sistemului pensiilor militare de stat o reprezintă raportarea la o bază de calcul constituită - exclusiv - din elemente salariale actualizate și comune tuturor militarilor, indiferent de anul trecerii în rezervă...respectiv solda de grad, de funcție, gradația și, după caz, solda de comandă ! Vedeți și răspunsul MApN dat în februarie în ăst sens ! Vedeți și raportarea la Legea 164 / 2001 ...vedeți și topicul lui Huhu...la documentația trimisă de mine...luna trecută ! Gand bun, oameni buni !

M spunea...

@BatistaPeTambal

Nu stiu domnule! Nu am lucrat cu dumneata!
Iar ceea ce spui e destul de grav daca ai stiut de infractiuni si nu ai sesizat organele de cercetare penala.

Omisiunea sesizării
Art. 267
(1) Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.


Sa inteleg ca ce ati scris mai sus e un autodenunt?

Am dat doar din gura si-am ratat premiul. Poate nu trebuia sa "dati din gura", obicei pe care vad ca il continuati si pe acest forum!!!!!!!!

Nu va cunosc, nu iau spaga de la nimeni dar va spun cu sinceritate:
daca ar trebui sa dau o prima pentru participarea pe acest forum nu ati fi niciodata luat in seama din cauza postarilor dumneavoastra pline de ura, pline de resentimente fata de oameni care nu v-au facut ABSOLUT NIMIC!

M spunea...

Ah, cand spuneam eu ca despre pensii in PNRR se discuta la UE si ca sunt mai intelegatori (informatie data de functionarii romani de la Bruxelles) ati spus ca bat campii, ca stiti dumneavoastra mai bine, ca nu e asa, ca e batut in cuie!

😂😂😂

M spunea...

@Viorel

NU avea ce sa caute la Ambasada Rusiei!!!!! Un partid este o organizatie. Nu faci chestii de genul asta subminand imaginea partidului!

Huhu Rezea spunea...

Nu e nimic de capul lui Coarnă dacă s-a alăturat Dianei Șoșoacă. Se intrevedea asta încă din perioada în care era un antivaccinist.

M spunea...

@Șoimul

Suntem de acord că un comandant trebuie să aibă la dispoziție un sistem de recompense și pedepse? Eu zic că da!

Despre akord pot avea doar cuvinte frumoase dar nici dumneavoastră nu l-ați nominalizat pentru "postări de excepție"! 😁 Iar dacă începe să vă înjure și să spună că v-am dat șpagă... nu cred că ați înghiți asta cu ușurință pentru că vă văd un om mândru și onest!

🔴 Poate denumirea e aiurea a sporului dar esența lui era recompensarea iar aceasta ESTE MEREU SUBIECTIVĂ!!!!!!

Eu de exemplu nu aș fi dat "recompensa virtuală" pe care v-am propus-o nici mie nici lui Huhurez!!!!!!!!!!!!!!!
Eu îi văd de exemplu pe:
🟡 Leon - mereu cu postări corecte și bine informat!!!
🟡 Viorel - cu postări de foarte mult bun-simț
🟡 Cornelius Flavius Ifrim - aproape toate postările mă fac să râd, scrise bine, cu imaginație!!!!
🟡 Calinmihaib - cu postări scrise poate mai exotic dar mereu la subiect și cu o notă personală
Și probabil că am uitat pe unii .... care sper să nu se supere!

Vedeți domnule? Suntem doar o mână pe aici și deja unii se pot supăra. Dar când e vorba de o unitate întreagă? Când e vorba de bani! Când e vorba de ani?

Cezar spunea...

Si PENTRU MARELE COIMANDANT "m"TOT ASA?
PAI ÎI IESE LA JUMA DIN CÎT ARE ACUM
NU.I BINE...OMUL A DAT DIN GREU..A INVESTIT...M

M spunea...

Uraaaaaa.... a revenit!!!! Sa tăiem tot ce nu am luat eu! Ființa mea este etalonul, este Alfa și Omega, este Începutul și Sfârșitul!!!!!

Mă doare în kur că soldele de funcție scad constant!!!! Dă-i dracu pe 80% din militari!!! Mie să îmi fie bine prin tăierea tuturor la nivelul meu!!!!

Vă reamintesc cum a evoluat salarizarea în SNAOPSN în ultimii ani?

Boc 284/2010 - coeficienți de ierarhizare
🔴 Colonel - 7,58
🔴 Profesor universitar (30 de ani vechime) - 7,21
🔴 Medic primar clinician - 5,77
🔴 Plutonier adjutant principal/șef - 2,49

Olguța 153/2017 - coeficienți de ierarhizare
🔴 Colonel - 2,74
🔴 Profesor universitar (25 de ani vechime) - 4,35
🔴 Medic primar clinician - 5
🔴 Plutonier adjutant principal/șef - 1,65

Ce observăm?
Că un colonel în 2010 era asimilat unui profesor universitar și ceva mai sus decât un medic primar iar în 2017 un colonel mai avea doar 63% din salariul unui profesor și 55% din cel al unui medic primar!!!!!!


Solda de grad suntem de acord că e infimă!
Atunci TOATE elementele propuse de MoșIdeeFixă (adică gradația si solda de comandă) se raportează la Solda de Funcție care e DIN CE ÎN CE MAI MICĂ dacă o comparăm la celelalte salarii din sistemul bugetar!!!


Trăiască Partidul Comunist, unica forță conducătoare!!!! Să ne tăiem câte un picior ca să facă Partidul economie de pantofi!!!!!

M spunea...

Generalul Niculae Spiroiu, fost ministru al Apărării Naționale în perioada 1992-1994, a murit joi, 31 martie, la 85 de ani.

Sa ii fie tarana usoara!

Huhu Rezea spunea...

M
Crezi că ești mai interesant dacă îi etichetezi comuniști pe cei care vorbesc aici despre eliminarea inegalităților din actuala legislație a pensiilor militare?
Nu am auzit să fi fost diminuată vreo soldă de funcție în ultimii 5 ani.
Faci confuzii intre soldele/salariile de funcție si soldele/salariile brute.
Crezi că profesorii ajung la o pensie medie precum cea din adresele din topic pentru ofițerii din MApN și MAI?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gasca de infractori militari la Iasi, care contra spagilor grase faceau incadrari de personal in Armata. Erau 4 golani. Consecintele: Instanta militara de la Iasi le-a luat gradele, deci adios pensii militare la batranete, unul a primit 3,5 ani si altul 2 ani cu executare, alti doi au primit cate doi ani cu suspendare. Idiotenia, combinata cu lacomia, i-au smardoit pe dobitoci de si-au distrus carierele. Hai sa zic ca unul, cel cu initiativa infractiunilor, era calcat de tanc pe creier si nu mai judeca, dar cand mai exista inca trei dobitoci atunci avem de-a face cu un fenomen dezvoltat si ar trebui capii armatei sa-si puna intrebari de ce si cum s-a intamplat asta, si ar fi descoperit ca soldele mici sunt cauza, pe langa lacomia unora. Si credeti ca astia sunt unici in armata cu asemenea fapte? Ia sa se faca o ancheta serioasa sa vedeti cum i-ar mai gasi si pe altii, ehei, neneacă! Sa mai zic ca unii comandanti si-au facut averi uriase din spagi, cand se trimiteau militari in tetrele de razboi ale lumii?! Chiar si pe aici pe blog s-a scris de asa ceva, dar si pe alte retele de socializare, sau acele spagi le luau comandantii si fara sa imparta prada escroci din esaloanele superioare? Stiu ele si serviciile secrete, si procurorii militari dar, mucles hacanaua! Oricum, si cu probe, daca te duci la parchetele militare sa torni speta de coruptie, in cateva zile dau NUP, din lene, ignoranta si incompetenta, asa ca exista toate sansele reale sa se extinda coruptia de toate genurile la toate nivelurile di armata, numai noi stiind ce metastaza este in clocarime, bine protejate aceste cuiburi de infectie de catre magistratii militari, locuri de unde isi sug sevele financiare, din solde si pensii militare, gomflate cu ajurorul acestor gusteroi! Cat e coruptia in floare nu cresc pensiile militare!

micutzul spunea...

Adică o să fie atât de flexibil că ne vor biciuii cu el...Dar merităm!

micutzul spunea...

Indemnizatia de comandă constituie deja un precedent.
80% din functie grad, gradatii plus coef. pentru aparare. Si pensia suplimentara cu OMM ! ATÂT! P

Arfy spunea...

După ce studiezi statistica, cu ce informație rămâi, la ce te ajută? Media poate crește sau poate să scadă, fiind influențată de anumite elemente! Este doar un grafic la care te uiți ca un vițel la poarta nouă! Exemplu simplu de medie: maximul brut de 10.000 și minimul asigurat de 1000! Rezultat media 5.500! Waw ! Ce bine se simte cel cu minim că media este așa mare! Sau ce rău se simt cei care au sub media de 5.500 ori fericiți care au peste medie! Așadar cui folosește statistica? Eventual INS-ului!

M spunea...

@Huhu Rezea

1. Egalitatea cu orice preț și egalitarismul sunt concepte comuniste.

Credeți că sunteți mai interesant daca le negați?

Culmea e că structurile militare sunt profund ierarhice ceea ce le face exact opusul egalitarismului!!!

2. Fratele meu, profesor, a avut ocazia să aleagă aceeași carieră cu mine dar a zis că el nu poate să fie toată viața sub ordine!!!!
A fost și este alegerea lui!
Vin apoi unii că dumneata (nu critic, doar constat) care zic: bă, indiferent de ce a făcut unul, ce a riscat, ce a îndurat, noi îl recompensăm EGAL.

Alegerea carierei este o opțiune individuală. Se bazează atât pe caracteristici proprii cât și pe motivație și recompensă!
De ce am fi egali cu profesorii?

Din ce e compusă diferența dintre SF și solda brută la cei plătiți pe L153?

Există un spor pe care ai plătit impozit și care nu e luat în calcul la pensia contributivă?
Vai!!!!!!! Dar de ce?????
La contributivă nu mai trebuie să din egali??????

Cât de idioți să din ca să cerem că pensiile speciale să fie mai mici decât cele "generale", contributive?

Pe formula lui Moș Martin pensiile scad la 80% dintre militarii activi sau în rezervă!!!!!

Dar dacă îți crește dumitale.... E ok!
😁

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Păi ori dacă ne trec pe contributivitate ori dacă facem "reforma" lui Moș Martin tot hoții ăia vor fi câștigați!!!!!

Nu vedeți că parcă toate legile noi sunt făcute să avantajeze hoții, hahalerele și leneșii?

Huhu Rezea spunea...

In mintea d-tale setată pe păstrarea pensiei pe care ai primit-o prin brambureala salarială din ultimii 10 ani... nici nu mai poți înțelege că înlăturarea inechităților și cresterea pensiilor mici, două dintre jaloanele PNRR stabilite în ședința de guvern de ieri, potrivit ministrului Fondurilor Europene, nu sunt principii comuniste.

viorel spunea...

Din păcate, ai dreptate, iar ultimele fraze conţin modul de acţiune clasic. Nu mai ştiu cum se procedează acum, dar cam cu 15-20 de ani în urmă, toată lumea din comandament ştia mercurialul şi cui trebuie să te adresezi. Era necesară şi propteaua de la prefectură sau consiliul judeţean. Dacă raportai cuiva erai curăţat!

M spunea...

În mintea dumitale nu poți să înțelegi că înlăturarea inechităților nu trebuie OBLIGATORIU făcută după principii comuniste!

Creșterea pensiilor mici este un obiectiv de stânga!!!!

Obiectivul de dreapta ar fi: creșterea tuturor pensiilor în funcție de activitatea și de impozitele plătite!

Uitați cum au rezolvat cei de la PSD "inechitatea" dintre soldele ofițerilor și cele ale subofițerilor!!!!!

De la 7,58 și 2,49 adică un raport de 1 la 3 au dus la 2,74 și 1,65 deci un raport de 1 la 1,66.
(am luat coeficienții de ierarhizare de la colonel și plutonier adjutant șef).

Ai zice: bravoooo!!!!! Bun!!!!!!! Au redus diferențele!!!!!!!

Dar cum? Reducând coeficientul colonelului care era egal cu profesorul universitar!!!!!!!!

Asta e gândirea de stânga!!!

Gândirea de dreapta ar fi crescut la toți, mai mult la unii, mai puțin la alții, ar fi creat culoare ca subofițerii să poată ajunge ofițeri pe bază de performanță etc.

Gândirea de stânga nu e rea pentru unii dar e rea pentru militari și pentru cei care și-au asumat unele riscuri, unele alegeri în carieră!

E bună pentru cei care au ales o carieră "safe" fără riscuri, cu 4 luni de vacanțe, cu Crăciun și Paște în familie, cu trei luni de vacanță de vară!!!!

Accept că aveți afinități de stânga dar
1. Nu le mai negați
2. Nu înseamnă că toți trebuie să fim de stânga (😁 și ăsta e tot un concept comunist: cine nu e cu noi, e împotriva noastră!!!!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Primarul Constantei, Viceamiralul Vergil Chițac, il sustine pe premierul Nicolae Ciuca ca fiind cel mai nimerit la sefia PNL, avand in sondaje peste 30%, mai ales ca suntem intr-o conjunctura de razboi la granite cat si alte situatii europene si nationale, economice si sociale, nefavorabile, deci inlocuirea Lui Câțu fiind necesara intrucat are in sondaje sub 10%, si aici completez eu ca are fix 5%, cu indulgenta, si asta o spune intreaga mass media. Ma cunoasteti foarte bine ca nu sunt sustinator Ciuca, si bine fac, in general ca merita, dar apreciez ca este cu mult mai bun decat inclestatul, incapatanatul, egoistul si caposul de Câțu, cu un istoric de alcoolic, mincinos, rau platnic si banuit de consum de prafuri pe-o nara, facandu-se si facand Romania de bacanie in SUA, un golanoi politic cu reale inclinatii de zgarciogar pentru oferte sociale, pensii si salarii, mereu dispus sa nu ofere absolut nimic sa se imbunatateasca nivelul de trai, gandul sau fiind numai la ,,dezvoltare,'' adica mijlocul in care firmele mafiote de casa, cu sedii in apartamente, sa primesca bani cacalau pentru imbogatire sub umbreala dezvoltarii, in realitate economia ramanand pe loc, permanent hartuind guvernarea, care de bine de rau functioneaza destul de armonios dar mereu interventiile lui ostile daramand fragila coalitie in momentele cele mai dificile, el fiind doar sub auspiciile impotrivirilor la tot ce se vrea construit bine pentru romani si Romania. Cred ca si Iohannis s-a acrit de ifosele si ipocriziile lui daunatoare, cat despre Ciuca, asa moale si taraganat cum e el, dar cel putin creaza premizele unei armonii gubvernamentale, nu-i un om potrivnic si inversunat in relatiile cu ministrii, guvernul si parlamentul si colaboreaza constructiv la masurile de aplicare a PNRR cat si refacerea economiei nationale, atat ca se poate cu banii avuti la dispozitie, e dispus la masuri pozitive sociale si singura racila fiind neaplicarea actualizarilor la pensiile militare, taina fiind ca acea clocarime din MApN deja i-a pus lui Dancu patura pe cap, i-a tras cativa bumbaci intre gratarele coastelor si i-au aplicat traditionalele vrajeli mafiote in trompele lui Eustache sa-i asculte si sa le accepte in actiunile lor mafiote. In consecinta, ma dezic de ,,seriozitatea'' si ,,competentele'' lui Dancu, si-l incadrez la categoria mafiotilor de lux, corupti de catre mafia kaki a armatei, o sluga lașă, alaturi de cohorta de fosti ministrii ai apararii, mincinosi, dezinteresati, corupti si ignoranti cu rezervistii militari, un individ mincinos si perfid, care si-a abandonat principiile seriozitatii si competentelor ca sa accepte coruptia si vanzarea sufletului catre diavol! Adio, dle Dancu, de azi inainte o sa-mi fiti subiect foarte bun de critica in pamfletele mele, asa cum patesc toti cei care aleg calea mafiei si coruptiei, din inhaitarea cu clocarii armatei! De azi inainte ati devenit dusmanul meu si al tuturor rezervistilor militari, crunt discriminati si batjocoriti, saraci si cu pensiile inghetate din 2011. Rusine si dispret, mai ales ca faceti PSD de toata bacania, ca un marunt tradator!

Lenovi spunea...

Ce stiti, s a aprobat in Parlament acordarea celui de al treilea sfert din legea salarizarii si pentru militari și politisti? Ca se postase pe siteul SNPPC ca s a aprobat un amendament in acest sens.

Huhu Rezea spunea...

M
Te crezi superior pentru că te consideri de dreapta? Nu esti nici de stanga si nici de dreapta.... ci doar un interesat căpos.
CE pot eu să-ți fac dacă, după 5 ani de la apariția legii salarizării, nu înțelegi că solda de funcție în parametrii de calcul potrivi Anexei VI nu mai este o sldă în cuantum compus. Restul elementelor salariale din componența soldei lunare brute sunt reglementate separat în aceeași lege și de aceea nentu' premier a putut să ajungă de la o soldă de funcție calculată cu coeeficientul de 4,37, pentru seful SMA, la ditai solda brută de peste 30 000 lei.

Huhu Rezea spunea...

Acum câteva luni, aceeiași nestatornici liberali, vopsiți așa din bășsiti, spuneau că Șocîțu este cel mai bun șef de partid.

Huhu Rezea spunea...

Urmărește topicul în care au fost prezentate acele amendamente. Incă nu s-a întocmit Raportul Comisiilor.

Leo spunea...

Decât ionel , mai bun oișicare ar fi el.
Și de "cocoașa" de plagiator nu va scăpa , ci îl va îngropa când io fi lui lumea mai dragă.

M spunea...

@Huhu Rezea

Cum să mă consider superior????? Ați înnebunit????? Dumneavoastră vă credeți superior că sunteți de stânga?????

Ați întrebat mai sus de pensiile profesorilor!!!

Ce zicea Zeița pensiilor din România?

Olguța Vasilescu a dat drept exemplu rezultatul unor simulări, afirmând că un doctor ar putea avea o pensie de 5000 de lei pe lună, iar un profesor universitar 8000 de lei pe lună pensie, raportat la salariile pe care le aveau în 2017.

Ia uite domnule! Dacă aplică PSD-eaua legea lor ajung ăștia pe medie cu pensii ca ale noastre! Ba chiar mai mari că noi ne chinuim să le tăiem pe ale noastre!

Ciucă????? Foarte bine că a ajuns la solda aia!!!! Eu nu mor de grija altuia ca alții! Să îi fi dat dublu pe SF și să nu fi avut nevoie de sporuri! Dar asta nu se poate în concepția celor de stânga!
"ditai solda brută de peste 30 000 lei" ???? Vorbiți serios???? Ați văzut veniturile din sănătate de exemplu? Sau de la Universități?? Nuuuuuuu! Pentru că vă roade numai dacă e un coleg de-al dumneavoastră!

Fata mea, o mucoasă la o adică 😁, se apropie de veniturile Șefului StM pentru că lucrează în sănătate! E normal? Se mai păstrează ierarhia în societate?

Cel care a venit în locul meu a ieșit cu pensia mai mare decât mine (intrând pe L153). Să fie sănătos!!!!!

Un doctor plătit pe grila lui Olguța va avea pensia contributivă mai mare decât unul care a ieșit la pensie în 2017. Îi vedeți că se înjură pe net cum ne înjurați voi?????
Poate pentru că au ceva carte?!? Poate că înțeleg ce e aia economie de piață și cum merge o societate?????


Sunt zeci de variante mai echitabile:
- pensiile peste un prag să fie indexate numai cu inflația iar celelalte și cu creșterea venitului mediu (în sumă fixă sau procentuală - depinde de simulări), soluție tot de stânga!
- impozit progresiv, soluție tot de stânga.
- coeficienți de corecție în funcție de anul ieșirii la pensie,
- pensie hibridă bazată parțial (mai mult sau mai puțin) pe contributivitate
etc.

Dumneavoastră și alți câțiva v-ați blocat în ideea: "sporurile e rele că noi nu le avem deci să fie tăiate ca să le scadă la burgheji veniturile". Să fiți sănătos!!! E un punct de vedere!

Era o poveste în Marin Preda care trebuie să vă placă că e cu colectivizarea!
Un țăran a pus deoparte timp de 5 ani fiecare bănuț și și-a cumpărat o vacă. A venit colectivizarea! I-au luat ăia vaca!
A doua zi au venit și l-au arestat și pe el!
Motivul?
"De ce nu a manifestat bucurie și entuziasm în timpul colectivizării??!?!?"


Cam asta vreți și dumneavoastră! Să bat din palme când unii în loc să își vadă de îngrășarea propriei vaci se frământă cum să mi-o ia pe a mea?!?

SorinDaniel spunea...

@M
P.S.D.prin reprezentanta de marca,,Volguta"se adresează celor din sănătate, învățământ,pensionarilor civili,faceti calculul sa vedeti cate voturi ies pentru....rosie sa rămână la putere,asta ii interesează unde sunt votanti multi(bugetari).

marvas66@yahoo.com spunea...

Am o intrebare...Coarna este o curva ruseasca??? De Sosoaca si ceilalti stiam.

magda spunea...

1. M......N-AM CREZUT VREODATA CA VOM AJUNGE SA IL PREASLAVIM PE BOC.DACA TOT MERGEM CATRE ANII DIN URMA, AJUNGEM LA VREMURILE DE DINAINTE DE 89.SI ATUNCI ERA BINE.
2.Mos Martin gandeste bine cu elementele salariale insa cred ca ar trebui penalizari pentru cei iesiti prematur din serviciu ex.cei cu mai putin de 25 de ani.Cunosc pe cineva care cu 20 de ani serviciu a plecat din sistem, si a deschis o macelarie,pensioara draguta intra pe card...ioc stres la el.Sfertul de veac ca ofiter sau subofiter in haina statului, lasa urme adanci,deseori iremediabile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fratilor, orice ar face si pe orice lege, dar sa faca ceva! Nu sa vina Dancu sa ne boceasca fro doua, trei luni pe umerașele din sifoniere, sa ne jăluiasca cu lacrimogene de croco, dupa care sa se bage la fund, sau in fund, cu capul mustacios sub ale valurilor spume innegurate, fiind valurile acoperatoare ale clocarilor, care au pus batista pe el ca pe tambal! E o harababura la aparare si eu am crezut ca o sa faca ceva, dar, kanci kalaki! Toti care vin in acest minister pica secerati in fata cangrenei si metastazei clocare a MApN!

Leon spunea...

Leo, te stiam un baiat bine informat!
Un militar executa ordinele primite, nu le poate refuza, mai ales daca vin pe Filiera (In)Directa..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, si acum se aud hamaielile si lozincariile lui Rares Rujatul cu colanti cum ii ridica Cațosului osanale cu limbării trase adanc la aratură, acum, mucles si pregatind alte ragete pentru inscaunarea lui Ciucale, cu mult mai slugarnice si pline de bale! Zabălos animal politic, tipul de slugă pupincurista pana la jena supremă!
@Leo, lui Ciucale o sa-i iasa pe nas, precum lui Basanau, dupa ce-si va fi pierdut ranita in care se afla bastonul de maresal de carpă! Nu vezi ca incet, incet la toti li se infunda pana la urma? Unul nu va mai scapa de malaxor! Si cat era Basanau de tartor si invincibil, acum s-a intors roata si arata ca ultima zdreanta umila a societatii, ca un milog, dar din pacate cu conturile in tone si camioane, nu in numerar, doldora! Asa va pati si Ciucale, nu sa-i puna, ca acum, procurorii ICCJ palma si sa-mi trimita mie prin posta ieri ca sesizarile mele n-au temei juridic sa se inceapa urmarirea sa penala, dar ii promit, cum ziceai si tu, @Leo, ca nu v-a scapa, caci la Procuratura in acte doamna Ciuca apare ca fiind plutonier, dar pe cuponul de pensie scrie clar si apare Lt Col, o chestie pentru care Procuratura trebuie sa mi-o lamureasca clar, nu sa bajbaie comunicate idioate! Le frec eu ridichea, sa nu creada ei ca ma las cu una cu doua! Eu mor de foame cu 1200 lei pensie si ei se scalda in căcălauri baloase. De bani, ca sa nu avem vorbe!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Lenovi, fa-ti stocuri de tutun si inarmeaza-te cu rabdare, pana ai de primit de la ei ceva! Eu deja ma gandesc la o racla si cruce mai ieftine... Pomana sa mi-o faca MApN ca are de unde!

luchy19 spunea...

Astăzi am primit decizia de pensionare, cu 01.02.2022 sunt pensionar în rezervă. Vă întreb când voi primi pensia ?

Șoimul spunea...

M, te-ai aprins rău,vezi că afectează și inima!
Fi mai liniștit, ai dreptate când constați că ne-au scăzut coeficienți, suntem nemulțumiți,dar viața este mai prețioasă.
Noi trebuie să luptăm pentru repunerea profesiei de militar acolo unde se află, conform sondajelor- în vârf.
Pensiile și salariile să crească ,iar P.M. Ciucă să se implice necondiționat.
Dacă PM era un prof.acum aveau și pensii și salarii super speciale.
Sănătate și numai bine!!

marvas66@yahoo.com spunea...

Peste 30 de zile

Leon spunea...

In aceasta luna asteptati Postasul acasa, vine cu Pensia pe 3 luni !

Brenda spunea...

Dar tu ești o curva americana ,hai zău că nu ești sănătos

Viorel spunea...

Domnule M. Sunt de acord cu cei 4 demnitari numai pe o singură problemă. România să fie țara care îi aduce pe ruși și ucraineni la masa tratativelor în Casa Poporului (nu cred că se va întâmpla niciodată pentru că rușii s-ar înjosi). De celelalte declarații mă dezic. Coarnă probabil s-a supărat că a fost schimbat din Comisia de apărare, o mai fi făcut și unele propuneri privind salarizarea militarilor activi și actualizarea pensiilor militare, nu a fost băgat în seamă și și-a băgat piciorul în el partid, partid care cred că s-a folosit de el în alegeri pentru a atrage electorat. Câți dintre noi nu apreciam intrarea domnului Coarnă și alți generali în parlament considerând că vom fi ajutați prin diverse proiecte de legi. Or fi vrut, or fi spus și doar atât. Eu propun ca toți președinții de Sindicate, Asociații, Ligi, care se duc cu fel de fel de proiecte de legi privind pensionarii militari și nu rezolvă nimic, sau pleacă (,) cu o temă agreată de toți membrii și prezintă alta (în favoarea lor) să-și dea demisia sau să fie excluși din structura respectivă.

csej spunea...

Acestia trebuie sa faca ceva si sa puna ordine in sistemul de pensii militare.Observ ca se tot vorbeste de punere ordine in sistemul public de pensii dar in cel militar cand?Nu poate dura la infinit ca in aceeasi situatie juridica sa existe diferente enorme ale cuantumului pensiei.E aberant ca marimea pensiei sa fie determinata de anul deschiderii dreptului de pensie.
-Coarna e bolnav.S-a tampit.Curat,murdar coane Fanica.La Sosoaca nu ma mira dar Coarna?Ceva nu se leaga.

M spunea...

@Șoimul

😁 Mulțumesc! E bun comentariul. Am să iau aminte!

Eu zic că avem destui dușmani.

M spunea...

@Sorin

Da, domnule, bine ați observat! Dar ați văzut că au votat cu ei profesorii și medicii? Nu prea!

E o vorbă: dacă îi dai unuia 100 de lei nu e sigur că te votează dar dacă îi iei 1 leu, sigur nu te va vota!

Să o vedeți pe Olguța ce mieroasă era când avea nevoie de corturi de la Situațiile de Urgență pentru a își aduna votanții.... Eheiiii....

M spunea...

@Doamna Magda

Și eu aș fi de acord cu Moș Martin dacă înainte de asta s-ar reface legea salarizării și coeficienții de ierarhizare ar fi crescuți.

Nici eu nu am crezut că îl voi lăuda pe Boc!!!!

Oare de ce în toate țările care au făcut modificări la legea pensiilor militare aceste modificări au afectat pe cei care urmau să se încadreze (sau aveau câțiva ani de carieră)?

Fiecare cred că trebuia să rămână pe legea care era în vigoare pe vremea când erau activi! În definitiv aia e legea care te-a făcut să prestezi!!!!
În plus să îți dea dreptul să optezi pentru pensia contributivă dacă nu îți mai place pensia militară!

nr. 1 spunea...

Cred ca dl Arfy are dreptate, din tabelele respective nu prea se pot trage concluzii clare si la obiect! Af fi trebuit sa fie precizate cate pensii sunt intre 7000-10.000 , cate intre 10.000-15.000 si cate sunt peste 15.000(un nivel minimal de eficienta a tabelelor). Oricum cateva lucruri rezulta si arata abrambureala actuala de la pensiile militare:pensia medie la ofiteri MApN =5351 LEI, la ofiteri MI=7251 LEI, cam mare diferenta ! ???????diferenta mare ( nu chiar ca la ofiteri) si intre subof MApN si subof MI! E total neclar cum de zecile de asociatii si ligi si sindicate rezerviste nu au ridicat la intalnirile avute cu conducerea Ministerului Ap Nationale aceasta problema in sensul alinierii mediei ofiterilor MApN cu cea de la MI(diferenta de peste 40% , oare de ce?) ! Idem la subofiteri! Si acesta e doar varful aisbergului!

reddog spunea...

Viorel

Pai mai injositi decat acum e cam greu sa fie.
Negocierile au loc la Istanbul.
Chiar era era o postare despre asta pe undeva pe retelele sociale:
Daca in 1856 le-ar fi spus cineva celor din St Petersburg ca undeva in viitor rusii ii vor ataca pe ucrainieni si negocierile de pace se vor tine in palatul sultanilor de la Constantinopol ii spuneau ca e nebun. 😂

In 1856 a fost un moment important.
Razboiul Crimeei pornit de la o disputa religioasa dupa cum se stie.

Cezar spunea...

@/all
Nu va inteleg...ce va strofacati atîta?
În aceste zile grele cu ursul la usa..indivizi dubiosi precum Mares..coimandantul "m"..beneficiaza de cuantumuri ce depasesc 15.000 lei adica peste 3000 €
Cît ati vrea sa le mai dea??
LEGEA ÎI FOARTE BUNA !SA RAMÎNA ASA...
SA MAI PRINDA SI ALTI DUBIOSI..ASEMENEA CUANTUMURI
NB.
CAUTATI SALARIILE LA PRIVATI..SI VEDETI CINE INCASEAZA 3000..EUROI/LUNA

SorinDaniel spunea...

Decat sa ne certam ,jignim mai bine sa strângem rândurile,fiecare sa faca ce poate ca sa ne facem auziti.Trimiteti d-nului Dâncu pe pagina de facebook sa rasfoiasca blogul nostru.Lasati ,, mâncătoriile", deoparte macar o perioada.

reddog spunea...

Dl Boc este om de omenie nu golan de puscarie ca Livache de ex.
Dl Basescu se simte zglobiu si isi cauta apartament.
La vita e bella cum ar spune verii nostri italieni.
E si un film care se numeste asa.
Ne invata despre ororile razboiului, sacrificiu si iubire.
Forza Base&Boc The Dream Team cum ar spune aliatii americani.

luchy19 spunea...

Pe 10 ale lunii va intra pensia militară?

Leon spunea...

In MO nr.310 din 30.03.2022 a fost publicat Ordinul nr.39 din 29.03.2022(MAI) care aproba Normele privind ocuparea fara concurs a posturilor vacante in MAI..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In maxim 3 luni, dar la efectivele de acum vei primi in luna Mai.

Brenda spunea...

Santen niste cercetări la înalta poarts

Brenda spunea...

Nu știam că laMAI pensiile de dau in euro față ești sănătos?

Brenda spunea...

Nu că e cineva ,poate pe 8,???

Leon spunea...

Sunt mari sanse ca in aceasta luna Pensiile militare sa fie virate la Banci pe 8 Aprilie!
Pensiile civile, Postasul a inceput de astazi sa le aduca la domiciliu!

Viorel spunea...

CPS a MAI iar le-a tras o păcăleală (ca de 1 aprilie) pensionarilor din structura lor, depunând astăzi 01.04.2022 Recurs la C.Ap.B la Sentința nr. 389/2021 din 16.03.2021 trimisă CPS pe data de 10.03.2022. Recursul va fi considerat TARDIV introdus deoarece nu s-a încadrat în termenul stabilit de lege, respectiv 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată cu privire la acţiunea în anulare și 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată cu privire la cererea de suspendare. 10.03-01.04.2022=23 zile.


nr. 1 spunea...

Alinierea mediei pensiilor ofiterilor si subofiterilor MApN cu media ofiterilor si subof. MI( deci si la MapN sa avem media de la MI macar!) ar trebui sa constituie urgenta nr. 1 pentru zecile de asociatii si ligi si sindicate ca sa poata demonstra ca sprijina eliminarea nedreptatilor si inechitatilor! Ma refer in primul rand la cei cu vechime completa sau cel putin 20 de ani vechime ca militar! Desigur nu pot fi uitati ceilalti insa prioritatea trebuie sa fie la cei cu vechime in militar mare spre completa , acesta ar fi normalul!

Huhu Rezea spunea...

Repet!
Nu se justifică diferențele atât de mari dintre pensiile MAI și MApN decât prin faptul că una dintre Case, cea a MAPN a introdus în statistică cuantumul net, calculat potrivit art. 60, modificat prin OUG 59/2017, pentru cei pensionați după 15 09 2017 în timp ce Casa MAI a introdus cuantumurile brute, mai mari cu 41,5%, pentru cei pensionați după 15 09 2017.

marvas66@yahoo.com spunea...

Pentru Brenda, curva ta de coarna zice ca este crestineste ca rusia sa stapaneasca Europa de est. Cum ar putea sa-i scuipe pe cei care l-au tocmit spion rus...cei care au platit facultatea lui, inserarea in sindicat, intrarea in politica... Probabil ca 40 % din politicienii romani reprezinta interese straine...de ce ne-am mira de cimpanzeul de coarna...Sunt curios, Brenda se autofatisfatice cand rusii omoara copii si mame in Ucraina???

nr. 1 spunea...

Este posibil dle Huhu insa textul e clar in ambele tabele: -pensie maxima/minima/medie bruta in anul 2021 la MApN ; -pensie mimima bruta/maxima bruta /medie bruta in anul 2021 la MI !Acest lucru ar trebui clarificat !

Leon spunea...

Huhule, nu cred !
Ambele Case se raporteaza la Pensiile Brute !
Diferenta este data de Sporurile date in plus la MAI fata de MApN, ore suplimentare, sarbatori legale, sporul de confidentialitate, sporul de Diploma:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.ziare.com/amp/politisti/politisti-sporuri-facultate-fantoma-bani-pensii-speciale-1729845&ved=2ahUKEwivkrOEp_X2AhXR-qQKHd8zBssQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw3XcH9ylvlQZcIVwSE6209g

Huhu Rezea spunea...

Termenul de 15 zile pentru recurs curge de la data la care comunicarea a ajuns prin poștă la CPS a MAI, nu de la data la care s-a înregistrat Motivarea la dosar sau de la data expedierii poștale.
Oricum, recursul nu suspendă termenul de aplicare a Deciziei nr. 5/2020 a Curții de Conturi.Era executorie la termenul stabilit de Hotărârea nr.39/2020 a Curții de Conturi.
Problema mare pentru CSP este ca a intârziat formularea unei acțiuni în contencios administrativ de anulare a Hotărârii nr. 39 a Curții de Conturi, bazându-se că ceruse prematur suspendarea deciziei.

Viorel spunea...

Domnule Leon. La MAI au pensile mai mari deoarece serviciile la ei sunt plătite. Ex: Serviciu sâmbătă / duminică. Duminică zi liberă, luni și marți se plătesc. Vrei să ieși la pensie, soliciți să faci timp de 6 luni serviciu sâmbătă / duminică și om te-ai făcut.
La MApN, prin ordin al ministrului serviciile vineri / sâmbătă, sâmbătă / duminică, duminică / luni se compensează cu zile libere.

Viorel spunea...

Oricum domnule Huhu Rezea. Nu are cum să facă mai mult de 2, 3 hai 5 zile și tot nu se încadrează în barem.

Leon spunea...

Iar pensionarii MAI iesiti la pensie in 2021 au beneficiat si de cele 3 sporuri pe care Pl x nr.199 le dorea eliminate din baza de calcul(art. 28/oug.57/2015), sporuri de care Politistii, Pompierii si Jandarmii au beneficiat in perioada starii de Urgenta/Alerta !
Deasemenea tot in 2021, o parte din pensionarii MAI au beneficiat de revizuirea pensiilor cf.oug.75/2020:
"Articolul 39^1
(1) Plata eventualelor sume rezultate ca urmare a recalculărilor salariale prevăzute la art. 34^1, pentru perioada de 3 ani calculată până la data de 30 ianuarie 2020, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data de 30 ianuarie 2020 se plătește 5% din valoarea sumei rezultate;
b) în al doilea an de la data de 30 ianuarie 2020 se plătește 10% din valoarea sumei rezultate;
c) în al treilea an de la data de 30 ianuarie 2020 se plătește 25% din valoarea sumei rezultate;
d) în al patrulea an de la data de 30 ianuarie 2020 se plătește 25% din valoarea sumei rezultate;
e) în al cincilea an de la data de 30 ianuarie 2020 se plătește 35% din valoarea sumei rezultate.
(2) Prevederile art. 39 alin. (3)-(6) se aplică în mod corespunzător și pentru situația prevăzută la alin. (1)"..!

nr. 1 spunea...

Concluzia e clara: cu sau fara PNRR, legea 223/2015 (care de fapt nu a fost aplicata niciodata) a devenit atat de abramburita, alambicata ca nici ICCJ nu prea se descurca, favorizatoare a unor grupuri relativ mici de profitori ( insa numarul grupurilor e foarte mare) deci L223/2015 trebuie inlocuita cel tarziu pe la 1 iaunarie 2023 cu o noua LEGE a pensiilor militare gen L164/2001 cu preluarea unor prevederi din legi ale statelor NATO(ca pana una alta suntem in NATO nu intr-un fel de bantustan ), numai pentru vechimea ca militar, fara concubinajele actuale cu stagiile in civil ca nimeni nu mai stie clar ce sa aplice si cum sa aplice si profita doar cei cu vechime militara mica! Ideal ar fi sa se aplice cuantumul mai avantajos iar daca se considera ca unele pensii sunt exagerate sa fie aplicata impozitarea progresiva ori plafonarea pe grade si functii! Nu este normal sa se sacrifice mai bine de 150.000 pensionari militari(cu pensiile inghetate de peste 6 ani) pentru a se pastra niste pensii cam excesiv de avantajoase!

Huhu Rezea spunea...

Din cele 2 adrese mai putem trage concluzia că după fiecare 4-5 ani cca 15 000 de pensii neactualizate sunt înlocuite, prin plecare definitivă, de cca 15 000 de pensii actualizate.

Leo spunea...

Azi , nu este nimc stabilit dpv politic cum va fi reforma pensiilor militare.
MMSS este ministerul coordonator cu reforma pensiilor , inclusiv a pensiilor militare.
Indicii vom avea în luna Mai.
Restul ce se ventilează este MIMĂ și/sau MORFINĂ

Huhu Rezea spunea...

Războiul din Ucraina și reluarea amenințării rusești pentru Estul Europei, amenințare care, din păcate, nu este văzută ca un pericol pentru România de o bună parte dintre români,are și un efect benefic pentru sistemul militar, trecut din nou pe agenda politicului.

marvas66@yahoo.com spunea...

Acum ii dau politicienii lui Ciuca si functia de presedinte de partid...ulterior de tara...oare eu sunt singurul care isi da seama ca Ciuca e o nulitate??? Este acelasi individ pupincurist pe care il stiu din LMTV Craiova...un slugarnic si un profitor...

Viorel spunea...

Pentru politicieni, în special pentru fostul nostru șef și coleg, suntem PIELEA CUCULUI. Îl doare în pix. Deabea așteaptă anul 20-24 să candideze la Primăria României. V-a câștiga când va cânta CUCUL MEU în Bucovina.

Cezar spunea...

@/Viure-majurul de la C.I.identic cu Viurel- majurul strateg
Ambii"..la fel de prostovani caci umbla cu acelasi catel la profil..🤣🤣🤣🤣🤣
Se scrie; Va cîstiga..nu v-a cîstiga
Asa scriu anal..fabetii
Am onoarea,
😛😜🤪😝🤑