Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 23, 2022

SCMD contestă dreptul Ministerului Muncii de a decide reforma pensiilor militare

91 comments

După ce 5 ani de zile sindicatul condus de domnul istoric Mircea Dogaru a pierdut timpul cerând abrogarea  OUG nr. 59/2017, în loc să ceară reintroducerea actualizării pensiilor militare în cuprinsul legii, pentru a elimina, printr-un singur act normativ, efectele ordonanțelor nr. 59/2017 și 114/2018 asupra articolului 60 din Legea nr. 223/2015, acum se implică la spartul târgului în procesul de aplicare a Jalonului 215 din PNRR, deși, de aproape un an de zile,  ministrul Budăi și Guvernul au parcurs mai multe etape care ar fi trebuit să alerteze și sindicatele(aprobarea de Memorandumuri în ședințele de Guvern, lansarea contractului de consultanță cu Banca Mondială și a  Actului adițional special pentru pensiile militare-vezi AICI-, comitet interministerial la M.Muncii pentru redactarea actului normativ pentru reforma pensiilor de serviciu etc)

Adevărul este că, așa cum sublinia și domnul general Bălăceanu, președinte AORR, de la plecarea fostului ministru Dincu de la MApN, nimeni nu a mai discutat nimic cu structurile asociative ale rezerviștilor despre ce se clocește la ministerul Muncii în domeniul pensiilor militare, totul rezumându-se la comunicarea în spațiul public că pensiile militare nu sunt speciale și ....vezi Doamne, asta le-ar apăra de furia reformei cerute de Comisia Europeană în domeniul pensiilor plătite în România din sau... și de la  Bugetul de Stat. 

Aflăm, totuși, din avertismentul SCMD, că un domn polițist, gl.mr. (r) Cristian LUNCASU – jurist, este  autorul argumentației juridice care ar fi fost pusă la dispoziția ministrului Muncii pentru renegocierea PNRR.

Acum, ne întrebăm, se poate negocia juridic cu cineva care afirmă că CASS-ul plătit de pensionarii militari ar fi ilegal, deși această contribuție este reglementată în Codul Fiscal?



CATRE

PRESEDINTELE CONFEDERATIEI SINDICALE NATIONALE MERIDIAN

Domnul ION POPESCU

Subiect: Solicitare de dialog pentru eliminarea noii discriminari a rezervistilor

Domnule Presedinte,

Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) va solicitam prin prezenta sa interveniti, in baza Legii Dialogului Social, pentru a obtine o noua runda de negocieri cu dl. prim-ministru gl. (r) Nicolae-Ionel CIUCA, la care sa participe nu numai ministrul Muncii – dl. Marius BUDAI ci si noul ministru al Apararii, dl. Angel TALVAR, in calitatea d-sale de coordonator al SAOPSN, responsabil prin urmare si de pensiile rezervistilor.

Solicitam acest lucru deoarece pensiile rezervistilor nu se platesc din fondul de asigurari sociale prin Casa Nationala de Pensii, nu sunt sub autoritatea ministrului Muncii, nici a comisiilor de munca parlamentare, noi avand nu contracte de munca normata la 8 ore ci contracte de prestare a activitatii de cadru militar ori politist, 24h/24, contracte intarite prin juraminte de sange. In plus, pentru pensiile militare, instituite cu patru decenii inainte de aparitia primelor pensii civile (private), la 20 octombrie 1864, platim in activitate aceleasi CONTRIBUTII CA SI CIVILII, unele nelegal (ex. CASS) direct la bugetul de stat, pensiile fiindu-ne platite din fondul destinat Apararii, prin propriile Case Sectoriale de pensii. Nu avem nici o legatura, prin urmare, cu fondurile de pensii civile.

Facem aceste precizari deoarece de ani de zile, in SAOPSN nu se aplica nici legile organice ale salarizarii (ex. 284/2010 ori 153/2017) nici legea pensiilor militare de stat (223/2015) in forma promulgata. Nu stim ce bani ciordeste Mafia din Sistem de la inzestrare, dotare, instruire, dar, ca urmare a neaplicarii corecte a legilor mentionate, asa cum au fost promulgate de Presedinte, in plin razboi care ne ameninta, efectivele de militari si politisti au scazut cu aproape 40%, pentru ca nimeni nu este nebun sa-si riste viata in interes strain pentru salariul minim pe economie, iar rezervistii, din cauza batjocurii sistematice la care sunt supusi in plan politico-mediatic, inregistreaza c. 600 de decese pe luna. Banii cuveniti soldelor si pensiilor sunt folositi in scopul mentinerii unor indivizi in functii politice, prin achizitionarea de epave nezburatoare si neplutitoare si a unor rachete din preistorie, platite integral in lipsa.

In actuala criza provocata in domeniul strategic al industriei energetice, intram cu c. 40.000 de pensii militare sub 3.000 de lei, pe intreg sistemul (doar la M.Ap.N. inregistram 19.504 pensii sub 2.500 in brut), beneficiarii lor urmand sa nu primeasca partiala indexare cu inflatia din ianuarie 2023 si nici ajutoarele promise romanilor cu venituri sub 3.000 lei. Totul pe fondul aberatiilor debitate pe seama noastra de diversi idioti de presa si caiafe naimite de Mafia international a armamentelor.

Negocierile pe care le solicitam vor fi purtate strict in domeniul juridic, drept care delegatia noastra va fi formata din: col. (r) dr. Mircea DOGARU – presedintele SCMD, col. (r) CALOIAN Monica – vicepresedinte si sef al Departamentului Juridic al SCMD si gl.mr. (r) Cristian LUNCASU – jurist, autorul argumentatiei juridice pusa la dispozitia ministrului Muncii pentru renegocierea PNRR.

In caz de refuz ori amanare, va informam ca ne vom alatura in strada sindicatelor politistilor si politistilor din penitenciare care au obtinut déjà dreptul de manifestare in Piata Victoriei si in fata ministerelor implicate in mascarada maririi pensiilor, in toate zilele lucratoare, de la 12 decembrie la 31 decembrie, inclusiv. Si o vom face chemand alaturi de SCMD toti rezervistii valizi si toti aliatii civili din CNSC, in egala masura discriminati sub aspectul salarizarii, pensiilor si indemnizatiilor, de circoteca guvernamentala. In plus, ne luam angajamentul, noi ”bunicii si parintii” mangafalelor politice in cauza, sa nu plecam din strada pana la caderea Guvernului. Sa mearga domnii in cauza sa-si mimeze certurile in Parcul Cismigiu, acolo unde e locul chibitilor, nu in Palatul Victoria si la televiziuni!

Cu multumiri,

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

91 de comentarii:

Militar de la 14 ani spunea...

Conform unui draft de OuG, modificări pensii militare:
-vârsta 65 ani, reducere 13, minim 52 ani
-pensia se calculează din 12 luni consecutive din ultimii 5 ani
-cuantumurile în plată se mențin
-rămâne indexarea anuală fără actualizare

adi t spunea...

Domnule militar de la 14 ani, de unde aveti aceste informatii sau drafturi?De unde rezulta ca cuantumurile aflate in plata se mentin?e doar opinia dvs sau va bazati pe ceva documente oficiale?Multumesc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa cum imi miroase mie, va disparea belfareala clocarimii, ștăbărimii, pulimii care ne sabotau in instante cu padurenii lui Stelica si rosienii mei, cat si generalilor de paie cu doctorate copy paste! Daca aceasta guvernare le dau o lovitura sa-i nauceasca pemafioti, o sa-mi revin la sentimente mai bune fata de ei si-l readucem pe @G.O. langa noi, ca el si-a luat doică ruseasca tot din nemultumirile de la pensiile militare! GO, hai ca nu mai votam cu Simion si Haur, daca astia ne fac dreptate si ii jugănesc pe mafioti! Batranul Daogaru e siktirit ca o sa i se scoata indemnizatia aia de istoric, cum o s-o scoata p-aia de la cantaciosi,dar si plata doctoratelor copy paste! Na, ca am zis-o si m-am racorit, clocarilor si madam, Andropauza, iesita general de paie la pensie cu jmechereli mafiote!

Huhu Rezea spunea...

Nu mai difuzati proiectul. de ordonanta cu pensiile speciale, pentru ca este tot cel vechi publicat pe blog aici
https://www.huhurez.com/2022/10/proiectul-de-ordonanta-de-modificare.html

Militar de la 14 ani spunea...

Cineva cu relații în zona personalului.

Huhu Rezea spunea...

minorule,
D-tra nu vezi că acel proiect de ordonanța este cel mai citit topic in ultima luna pe blog?

GO spunea...

Subiect inutil, sindicat inutil - cat timp include doar militari pensionati. Din cauza ca traim intr-o tara de ...acat. Unde toti sunt egali in fata legii, cu exceptia militarilor activi carora le este interzisa afilierea sindicala (pe langa alte interdictii). Desi Constitutia garanteaza afilierea sindicala ca drept sindical, tuturor cetatenilor - inclusiv militarilor. Si tot Constitutia zice ca niciun drept garantat de Constitutie, nu poate fi restrans pana la desfiintarea lui completa. Cum este cazul militarilor. Si tot Constitutia zice ca niciun drept garantat de Constitutie, nu poate fi restrans in mod discriminatoriu - asa cum se intampla militarilor, in raport cu alti cetateni.

Asa ca pentru rezolvarea a ceva favorabil si pentru militari, Romania trebuia sa treaca intai la democratie. Ce vedem acum este doar o simulare a democratiei, cu multe, foarte multe tente de fascism. Si culmea, exact la adresa armatei.

Militar de la 14 ani spunea...

#Se pare că numai suferă modificări. E agreat cam de toți decidenții din câte se aude. Vom vedea.

anonim spunea...

Fara suparare dar asta-i reforma de bodega
se umbla un pic la varsta(neinteresant pt actualii pensionari) si un pic la baza de calcul 1 an in loc de 6 luni
Si asta numesc ei REFORMA? atat ii duce capul? da ii duce pt ca toti sunt acum in CS(birocratul de la "zona personalului) deci la 52 de ani e asigurat baiatu si i se mai micsoreaza un pic oskarul restul sporurilor ramanand cam neatins
Si cu asta basta! Au rezolvat-o de au "umplut-o de singe":)))
Va spun io! Va fi raiul echitatii cu asemenea "reforma"....nici mimata nu pot sa-i zic

GO spunea...

Iar al 2-lea motiv de inutilitate a SCMD este miserupismul militrailor pensionati. Bocesc cu zecile de mii de internet. Dar SCMD nu a reusit sa stranga la proteste decat maxim 3000 de nemultumiti si asta in epoca Basescu. Atunci cand au fost desfiintate pensiile militare pentru prima data.

Iar de atunci, nu a reusit sa mai stranga vreodata la proteste, mai multi de 200 de militari pensionati. 200 din 160 000 de militari pensionati. Ceea ce spune totul despre halul in care suntem ca mare grup al pensionarilor militari. 200 la greu si la bataie din 160 000? De asta ne-au luat toti de ...rosti si ne terorizeaza in continuu!

anonim spunea...

Dupa ce am scris ce era de scris puteti vedea ceva mult mai concludent
https://www.youtube.com/watch?v=aEdokkXoIHU

PS are dreptate huhu in link-ul pe care l-a reamintit

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Proiectul asta de lege s-a facut pentru aia cu pensii de 5 cifre ca fiind pastile de Viagra, date acestora sa intre in estru, si cand sa se apuce de forat dupa petrol, le-au șmanglit păpusile forezelor! Sa vedeti apoi cu noua lege, in finalizare la Ministerul Muncii, cum o sa le atarne trompele indoite in jos de șucăreala vazand dansul drujbelor si-al coaselor la cuantumurile lor!
Ei, acum e acum: Este un fost sinistru al Hapararii, acum pe Romania tv, ca i-am uitat numele, un fost liberal, acum aciuiat nu stiu pe unde, si mai stiu ca si-a tras femelă cruduță la bârdac, si vroiam sa zic ca, de cand s-a nascut el in politica, macar un singur cuvant n-a spus despre pensiile militare, nici de bine si nici de rau, cum fac imbuibatii de regula, durandu-l in ce ii este fomelei mai dor si n-are el! Stati sa vedeti ca, dupa ce o sa-i faca drujba dansul sarpelui in pensia aia super erecta, pe baza reformelor cu jalonul 215, ce o sa mai urle pe toate posturile despre nedreptatile la pensiile militare, ca se moare de foame cu ele si alte jălanii cu lacrimi de croco!
Intrebare de 10 bile de pixeli violeti: O sa-i mai stea cruduța alaturi, daca i-o taie cu drujba reformei? Da, sau nu? Dar, in realitate, el mai poate? Da, sau nu? Si daca nu mai poate, de ce mai sta cruduța sa-i faca umbra de pomana, nu cumva pentru căcălăul de porcoaie din banci? Da, sau nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar ce vrea Col Dogaru? Cumva MApN si clocarii sa faca o noua lege la pensiile militare? Oare nu stie ce le pot capatanile si ce-au facut pana acum? Nu, neneacă, lasa s-ofaca altii mai bine, asa cum or face-o, dar nu mafiotii si clocarii nostrii! Stu ca acolo la Ministerul Muncii e si un grup mafiot, dar li se da peste labuțe si trompe,daca vor sa si le bage mafiot in treburi, si ii tin doar sa saliveze de la distanta, mucles cu fermuarul tras la mestecatori si sa turbeze ca nu pot interveni acolo in favoarealor si ale mafiotilor in asteptare! Banca Mondiala, cu pulanul in cumpanire, vegheaza la ungerea si reglarea fierastraielor drujbelor...Va dati seama ca, la sfarsitul elaborarii legii, toti clocarii asistenti vor fi bolnavi de streche si hepatite?! E greu, tare greu sa ai hamul, capastrul si zabala puse si cu pulanul amenintator sa-iatingalamir,daca ar incerca sa glumujdeascaceva! E grozav si apetisant sa poti sa faci misto de clocarii mafioti in aceste clipe de grele suferinte pentru ei! E cum ai manca friptura de pe un ciolan gustos in fata unui caine a lui Pavlov, cu eprubetele atarnandu-i de garleje unde sa-i picure saliva, legat in lant si cumplit de flamand! Ehei, ce-o sa le fuga lor puiul cu ața! Vafi chiar foarte mișto, leprelor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dl General, Gabriel Oprea, declara urmatoarele:
stiripesurse.ro/umpmv-cere-guvernului-sa-nu-cedeze-in-ceea-ce-priveste-pensiile-militare-de-stat_2669565.html

GO spunea...

Poate retii esentialul. Ca daca tu, eu, toti militarii pensionati, nu iesim in strada incepand cu 12 decembrie, degeaba ne lingem pe sculă, bocind pe bloguri si pe pagini de Facebook! S-a terminat reveria, băiete! Lupți fizic sau crapi. Nu cu gura!

M spunea...

Cristian Luncasu e un tip destept. E bine ca s-a bagat si un politist ca macar stie drept spre deosebire de altii de pe la alte ministere din SCMD!

Huhu Rezea spunea...

Hodoronc-tronc! Mă așteptam ca Oprea să gândească mai mult, dar se vede că a îmbătrânit.
Cum domnule să rămână pensiile militare așa cum sunt, cu toate inechitățile prezente?
Jalonul 215 nu cere desființarea pensiilor de serviciu ci doar redimensionarea lor?
Generalul care a impus Guvernului Boc varianta finală a L 119/2010 se sperie acum că s-ar putea ca pensiile militare să fie calculate și contributiv, nu exclusiv contributiv, cum a făcut dânsul când era la guvernare ca țuțer al lui Băse?

mosmartin16 spunea...

Huhu, în topicul antipenultim( cel cu Tudor Barbu ) îi dădusem lui Avianyc câteva precizări concrete despre indexare, dar ele nu apar postate ! Cât despre Dogaru...e bun la "recitat pe un ton care se dorește ferm" ...și cam atât ! Numai bine !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cică sindicatele, sa ce, bre? Dar, pana acum ce au facut? Cu ce s-au ocupat? Ai? Gustoase cotizatiile alea, ale fraierestenilor, nu?! Cu căcălăul de bănăret flituit pe acolo trebuia pana acum finalizate si mama mamii legilor la pensiile militare si convinsi politicienii sa faca ceva! Dar ei nu voiau ACTUALIZARI, ei voiau sporuri, oscaruri, prime si alte indemnizatii de cantaciosi, de doctorate, de alea si de alte alea moțate la pensii, ca sa aiba un moț in plus la moțul avut! Mereu a fost interesul pentru fesurile alea țuguiate, nu si pentru fomisti! In capatanile si gusile alea atarnate in falduri, ca draperiile, nu au la cunostinta de pensiile medii si mici, baiguind generalitati in mass media si stiind in sinea lor pasiva si ignorantă, pana acum, ca pensia cea mai mica in armata e in jurul la vreo 2000 si ceva, nu de la 18 lei insus, si pe care, pana azi cand sunt amenintati cu reformele, nici mucii nu au dat sa se faca si lor ceva, telul suprem fiindu-le moțul de curcan peste moțul de cocoș! Daca o mai tineau cu veselia majorarilor nesimtite tot asa ajungeau unele pensii si la 100.000 lei, si noroc cu razboiul si inflatia, cat si dezastrul general al saraciei si pensiilor mici ca nu se opreau ei din ascensiunea pensiilor, incat s-a intrat acum in faliment! Mafiotii si clocarii de peste tot, cu lacomia lor neostoita, ne-au adus in starea asta, ei purtand intreaga vina si raspundere la tot ce s-a intamplat! Ptiu, drace, si inca mai vor ca MApN sa faca ,,dreptate'' la pensiile militare, dupa tot ce s-a intamplat si ne-au barbierit pe toti! Halal de pulpa lor!

Huhu Rezea spunea...

Apare... dar nu știi d-ta să cauți când pe un topic sunt mai mult de 200 de comentarii. Când ajungi la sfârșitul paginii 1 cu comentarii ai butonul...Incărcați mai multe. Da clik acolo si intri în pagina 2 unde sunt și comentariile de care vorbești.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vedeti ca eu nu am comentat nimic? Nu pot sa-mi contrazic seful in public!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

cotidianul.ro/5-bani-la-prostani-1-miliard-de-lei-la-bastani/

mosmartin16 spunea...

Scuze, nu am fost atent ! Mulțumesc !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, n-avem de ce ne teme, ca daca se face ceva nu vom avea noi de pierdut, ci baloanele alea cu aer cald a lui Jules Verne! Vorba lui Leo: ,,Sa mai statem putin in asteptare!'' Budai zicea ieri ca e posibil ca peste doua zile, deci cam pe maine sau poimaine trebuie sa apara o surpriza! Pana sambata, mort-copt, va iesi puiul din ou... Numai sa nu fie ouă din alea bolnave de hernie!

Huhu Rezea spunea...

Astăzi au băgat la înaintare ca semnal vechiul draft pitrocit de subordonații băietului Budăi....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa ne mai asteptam la drafturi derutante, ca sa ne bage, ori in estru, ori in spaime! Cand o iesi plagiatorul rotofei si ingalat cu cateva hartiii de draft in maini, cu o lacrimă in geana, de obidă, la tv sa-si balbaie discursul, abia atunci e racheta nucleara! Magistratii deja au biletele de iesire din sistem in buzunare si stau pe peron sa apuce ultimul tren spre tutoaia, sau in bu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, in noua lege a pensiilor speciale zice ca se da 12% doar partii contributive, fiind o alta panarama jmechera: Cat o sa primesc eu la 1241 lei, si care e partea contributiva la mine?

Huhu Rezea spunea...

Cum poți să mai pui asemenea întrebări când de câteva zile numai despre asta discutăm? Chiar atât de superficial citești d-ta blogul?
Uite că m-ai enervat și nu-ți răspund....

Huhu Rezea spunea...

Astia au discutat numai de majorarea valorii punctului de pensie.
D-ta nu ai pensia măsurată în puncte de pensie. Asteaptă când se va publica actul normativ în MO

mosmartin16 spunea...

Apropo' de acel procent de majorare cu 12,5 % a punctului de pensie...pentru că la noi încă nu știm dacă se va proceda - printr-o reglementare derogatorie - pentru o majorare mai mare decât cu inflația de 5,1 %, aferentă anului 2021 ! Nici pentru la anul - în pofida majorării cu 12,,5 % a punctului de pensie - guvernanții nu dau maxim din ceea ce prevede legislația în vigoare ! Calcule simple : 1586 lei ( punctul de pensie în prezent ) + 12,5 % = 1784 lei ( punctul de pensie la anul ) ! După reglementarea în vigoare ( nu art.102 din Legea nr.263 /2010, ci art.III din OUG nr.8 / 2021 ( asta pentru Avi !🤣 ) ...punctul de pensie se indexează 100% cu rata inflației ( 5,1% în anul 2021 ) ! Rezultă 1586 + 81 = 1667 lei ! Adăugăm 50 % din creșterea salariului mediu brut ( n.n. - salariile medii brute se regăsesc pe site-ul INS ) ! Această creștere trebuie raportată la anul 2021 ( pentru că smb pe 2022 nu e cunoscut ) față de anul 2020 ! În 2021, smb = 5535 lei, iar în 2020 = 5213 lei ! Rezultă 50 % creștere = 161 lei ! Prin urmare, 1667 lei + 161 lei = 1828 lei ! Atât ar trebui să fie punctul de pensie pentru anul viitor și nu cel stabilit de guvernanți, respectiv de 1784 lei ! Dar de, chiar și așa ...cei care ne guvernează au avut grijă mare să nu încalce legea !🤣 Și știți de ce ? Pentru că prin acea OUG nr.8 / 2021 au introdus o sintagmă minune, respectiv ...nu 50 % din ....ci..."până la 50% din.." ! Și unde e până la 50% putea fi și 1% ! Mai că aproape ar trebui ca pensionarii civili să "le mulțumească" guvernanților că le-a dat un punct de pensie de1784 lei ! Trist, dar legal și adevărat ! Om vedea ce or face cu noi !

monteoru spunea...

Ca de obicei.Ii pacaleste pe civili.
Metoda haiduceasca.Din pacaleala acorda ceva ajutoare in "marinimia "lor.

Marcel Orzan spunea...

@M:

Da, da, mare desteptaciune si mult drept cunoste baiatu’ asta! Tu bagi in doc. oficial tampenii ca: „Nu stim ce bani ciordeste Mafia din Sistem de la inzestrare, dotare, ....” si ai pretentia sa te ia cineva in serios! Iti spun eu, desene animate, mai ales ca face echipa cu Caloian, alta „somitate”, de au intrat in fibrilatii si CEDO si CJUE si CCR samd, cand au auzit de echipa asta de soc. Vai de capu’ nostru!

Huhu Rezea spunea...

Doamna Monica Caloianu, grefiera de sedință din dosarele CPEx, judecate de Tribunalul Militar în anii 1990-1993.
Vezi:
https://www.huhurez.com/2021/04/caloian-monica-sefa-departamentului.html
Numai că, domnul Dogaru nu ascultă de juriști.

Marcel Orzan spunea...

Pt. HUHU:

Crede-ma, am fost in SCMD, verifica pe net, nu stie nici iota drept, e praf!

Leon spunea...

Mosule, asadar si prin urmare, procentul corect este de 5,1% si atat, deoarece in anul 2021 smbe a fost mai mic in comparatie cu 2020, 5380/5429 lei( INS)..! !

Mihai spunea...

Aveți mare dreptate!

Leon spunea...

Pentru MosMartin, OuG 8 este anterioara OuG 125/2021:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://lege5.ro/gratuit/geydimrzgq2dk/ordonanta-de-urgenta-nr-125-2021-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-127-2019-privind-sistemul-public-de-pensii-precum-si-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr&ved=2ahUKEwj__Z2wlsb7AhWHhv0HHb3jAKIQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw33mGAtFFkTkusMp0rDM_Ql

Huhu Rezea spunea...

Orzan
Inainte de pensionare, MC putea fi întâlnită în Tribunale ca jurist al CPS din SRI în procesele cu pensionarii respectivei Case.

Marcel Orzan spunea...

@HUHU:

Corect, dar tot praf! Oricum, e tipic pt. sistem: cei mai agresivi juristi impotriva pensionarilor militari sunt chiar cei din sistem, mai ales la dosarele de la CCR, nimic empatie sau gandul ca si ei vor ajunge pensionari! Oricum, situatie fara iesire, ca si cu avocatii pur civili nu ai nicio speranta, habar nu au, doar Cod de procedura si atat!

Dodo spunea...

Asa e domnul meu. Unde suntem oare...??? Sa iesim pe ei si sa aprindem luminitele...ca si # rezist......altfel nici o sansa. Ei uita un lucru important....guvernantii si anume ca roata se mai intoarce....Doamne fereste de un razboi....atunci sa ii vad....VAI MAMA LOR. Sa vezi atunci cum ne vor peria. EROII EROILOR VOM FI.

nr. 1 spunea...

Sa facem o sinteza a situatiei actuale. A . La ora actuala exista numeroase inechitati, nedreptati si discriminari la pensiile militare .Una dintre ele: la aceeasi situatie juridica unii au pensii de 3 ori mai mari decat altii, pensionati cu mai multi ani in urma. Deci, REFORMA la pensiile militare este strict necesara .B. Jalonul 215 prevede reformarea tuturor pensiilor civile si militare, cu alte cuvinte acest Jalon vine in intampinarea cerintei de la nr. A . C.Nu Ministerul Muncii decide reforma pensiilor militare . La nivelul Ministerului Muncii activeaza o comisie interministeriala (despre care a precizat si Premierul Romaniei) care preia propunerile de la ministerele de resort si participa activ la elaborarea unei noi legi a pensiilor militare care sa corespunda Jaloanelor PNRR- o noua lege cu o noua formula de calcul prin care sa fie recalibrate pensiile numite obraznice sau nesimtite(peste 10000-13.000 lei). Participarea Ministerului Muncii este justificata deoarece :
- este vorba de munca nu de talk-showuri , militarii au activat sub Drapel, au contribuit zeci de ani ca urmare munca lor trebuie rasplatita nu batjocorita;
- zeci de mii de pensionari militari au contribuit zeci de ani la fondul pentru pensia suplimentara din solda lor lunara( fara ca solda lor sa fie marita cu un leu macar spre deosebire de OSCAR spre exemplu cand solda a crescut cu cuantumul OSCAR din care s-au platit taxele de rigoare). Pensia suplimentara ca atare se constituie intr-un PILON SEPARAT DE PENSIE si nimeni si nimic nu o pot confisca -daca e vorba de DREPTATE! ;Incepand cu 1 ianuarie 2016 cei cu vechime militara mare au confiscate pe NEDREPT contributiile la fondul pentru pensia suplimentara (pensia suplimentara nu este inclusa in Baza de calcul cum tot bate toba sindicatul ci la art 29 astfel incat este blocat cuantumul pensiei la 85% din BC),

- f multi pensionari militari au muncit dupa iesirea din sistem ani buni si au contribuit la fondul de pensii civile cu sume consistente. Si aceste contributii sunt confiscate pe NEDREPT de algoritmul de calcul total defectuos si partinitor elaborat in baza M25/2016! Contributiile la fondul de pensii civile sunt introduse si ele tot la art 29 din L223/2015 astfel incat cei cu vechime militara mare pierd in totalitate si contributia pentru PENSIA SUPLIMENTARA si contributia la fondul pentru pensiile civile.
D. De mai bine de 6 ani si jumatate zeci de asociatii si ligi si sindicatul s-au zbatut chipurile (si da-i si lupta ) sa rezolve problema inechitatilor si nedreptatilor fara nici un rezultat concret !
E. Iata de ce este necesara implicarea eficienta a Ministerului Muncii in eliminarea inechitatilor si nedreptatilor . Este vorba de fapt si de drept de UN LITIGIU DE MUNCA mai bine zis de mai multe litigii de munca. Ce se spune raspicat pe la televiziuni zi de zi si ceas de ceas? Ai muncit, ai contribuit, meriti o compensare sub forma de PENSIE ! Concret: ai contribuit la fondul pentru pensia suplimentara zeci de ani- meriti o compensare. Ai contribuit ani buni cu sume consistente la fondul pensu pensiile civile -trebuie sa fii compensat! F. Imi par rau ca sindicatul nu a inteles aceste aspecte !
D. Iata de ce apreciez ca este necesara o impălicare

M spunea...

@Marcel Orzan

Vedeți că "Nu stim ce bani ciordeste Mafia din Sistem de la inzestrare, dotare, ...." este "realizarea" președintelui SCMD! Chiar credeți că face parte din "argumentatiei juridice pusa la dispozitia ministrului Muncii pentru renegocierea PNRR"? 😁 Eu zic să citiți mai cu atenție înainte de a arunca cu jigniri!

Evident că nu l-ați cunoscut pe dl. Cristian Luncasu așa că nu dau prea multă greutate vorbelor aruncate de dumneata la mânie! Iar despre "cu cine face echipă" cred că glumiți! Chiar credeți că a fost lăsat să își facă echipa cum a vrut?

Leo spunea...

Dar T2 de ce nu ne mai spune nimic din măruntaiele sistemului ?
E supărat ?

M spunea...

Păi nu au behăit toți că trebuie mărite în special pensiile mici?

Ia concentrați-vă un pic!

Au mărit anvelopa cu 15%. Dacă dădeau deci cei 15% la toți, egal atunci punctul de pensie era:
1586 + 15% = 1824 lei
adică foarte aproape de cei 1828 lei care ar fi rezultat din adăugarea a 50% din SMB.

Dar, pentru că PSD e partid de stânga au luat o parte de la chiaburii cu pensii de peste 3.000 de lei și au dat la cei cu pensii sub această sumă (adică exact ce cer și camarazii noștri cu pensii mici: să nu crească pensiile militare cu procent unic ci să crească mai mult pensiile lor. Până acum erați un fan al acestei soluții.... de stânga... cum vă place dumneavoastră! Acum de ce v-ați sucit?

Și eu susțin ca la pensiile militare, pentru cei cu pensii peste medie să crească NUMAI cu rata inflației iar restul să se dea (procentual sau în sumă fixă) celor cu pensii mici! La dracu! Am ajuns eu să fiu mai de stânga decât dumneavoastră? 😁

M spunea...

@GO

Lăsați că m-am dus eu la toate acțiunile lor din ultimii 5 ani până când am realizat că nici nu e prea clar ce cerem! Eram, cum ziceați și dumneavoastră vreo 200 de rezerviști! Unul striga: "tăiați pensiile militare nesimțite!" altul "creșteți pensiile militare mici", altul "tăiați sporurile!", altul "nu! invers! Dublați sporurile!", altul "eu nu am butelie!", altul "eu nu am luat ajutoare! Să se dea la toată lumea”, altul "fără polițiști în pensiile militare!", altul "să trecem pe contributivitate", altul "am făcut eu calculele! Trebuie să înmulțim solda de funcție cu pi la pătrat și o împărțim la solda de grad!"....

De la tribună Dogaru vorbea de Basarabia și Bucovina, Cuza și Gheorghe Gheorghiu Dej....

Am spus la un moment dat: mă mai duc când o să avem o listă de 3 revendicări, clară și care să fie rezonabilă pentru toată lumea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

V-am tot zis să nu vă mai gâlceviți pe amărâtele de indexări care vor fi halite de viitoarele actualizări.
Actualizările nu se pot efectua diferențiat. Fiecare va primi atât cât prevede L 153/2017 pentru gradul și funcția pe care le-a avut.

mosmartin16 spunea...

Leon, eu am găsit pe site-ul INS câștigurile salariale medii brute din 1938 încoace, iar pentru anul 2021 este 5535 lei și pentru 2020 e 5213 ! Cât despre OUG 125, ai dreptate și-ți multumesc !

mosmartin16 spunea...

Așadar, politicul care face legile...le poate și "desface" oricând ! "Unde-i lege nu-i tocmeală" ?! Un lucru e sigur pe lumea asta : că murim ! Restu'...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, aia e, ca sa nu se mai rupa spinarea mânzului de la calareală! Ha, ha, ha, ha ca n-ati vrut sa-mi publicati bancul! Asa sa fie si vor disparea si gâlcile! Cat merit, atata sa primesc, dar si toata suflarea, cap-coadă! Clocari, gata cu belfareala! Mai apropiati-va si voi de cartelele noastre de alimente!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo(pard), Tigrii si leii au fost dusi in Africa de Sud, in libertatea rezervatiilor din natura, ca leii lui Sile Camataru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca Ciuca, Iohannis si Ciolacu nu le va arata opinca ungurilor, nu se vor potoli!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bă, eji nebun? Sunt mai multe de-alde astea, Ciuca fiind copil mic cu pensia lui de 18.000 lei!
stiripesurse.ro/cei-12-magnifici-din-din-parlament-oamenii-care-incaseaza-pensii-cu-adevarat-uriase_2670760.html

Marcel Orzan spunea...

@M

Ramane cum am zis! Nulitati! Parerea mea!

magda spunea...

Interesante puncte de vedere...1.vad ca fiecare topic ,de luni bune este completat pe parcurs cu vesnica problema.. actualizarea. Pai dragilor...pana la actualizarea mult visata( si care nu stiu daca va veni vreodata ori daca va veni,oare cati o vor prinde efectiv),enflatia asta nenorocita ne macina la buzunare din plin pana si putinul pe care il avem..iar la anul,surpriza,inflatia nu va incetini decat poate poate, in trimestrul IV. 2.Mai prieteni,cum adica casele sectoriale sa inainteze la ministerul muncii propuneri cu privire la bla,bla,bla? pai atunci zic asa...reorganizare cu ceva banuti castig la buget?# DISPAR FUNCTIILE DE CONDUCERE DE LA NIVELUL CASELOR SECTORIALE si lasam doar un SEF BIROU.Sa ramana asadar doar un sef peste pensii... si uite mai se mai scurteaza cateva capete de generali gonflati politizati desigur. 3.Cu toata stima pt dl.Dogaru insa nu vi se pare ca vremurile actuale cer un sange mai proaspat ,mai rezistent la virusii de tot felul care sunt acum? Schimbati liniile domnilor de la toate sindicatele,asociatiile...apropo de la ANCMRR au plecat multi rezervisti de calitate.Angajati juristi de calitate si cu rezultate notabile ...da ,stiu ,costa,orice victorie in orice domeniu costa. Cu privire la dl,Dogaru,dl.Gropan,etc pot fi in continuare presedinti de onoare ai partidelor..pardon,sindicatelor.Nu stiu de ce, dar ,,tovarasul'' inca ne bantuie..uita sa mai plece... chiar daca nu mai face sau nu mai poa ' sa faca. Gresesc?

Viorel spunea...

ALȚII O DUC MAI GREU DECÂT NOI, DEȘI NATO LE-A INSTAURAT DEMOCRAȚIA.
ASTA ESTE DEMOCRAȚIA INSTAURATĂ DE MARII LUPTĂTORI ÎN AFGANISTAN. POATE SĂ-MI DEA CINEVA VREUN RĂSPUNS, DE CE S-A AJUNS LA AȘA CEVA ? UNDE ESTE MAREA VICTORIE ?
Afganii își vând organele și fiicele pentru a face rost de bani. Mulți își sedează copiii pentru că nu au ce să le dea de mâncare.
Afganii își sedează copiii înfometați pentru că nu au bani de mâncare. Alții și-au vândut fiicele sau chiar organele pentru a supraviețui, scrie BBC. În a doua iarnă de când talibanii au preluat puterea, milioane de oameni sunt la un pas de foamete. Criza umanitară din țară a ajuns la un nivel critic.
https://observatornews.ro/extern/afganii-isi-vand-organele-si-fiicele-pentru-a-face-rost-de-bani-multi-isi-sedeaza-copiii-pentru-ca-nu-au-ce-sa-le-dea-de-mancare-499110.html

Leo spunea...

Despre ce ACTUALIZĂRI vorbești Amabilule ?
Ei vor elimina actualizările pensiilor prin noua lege de REFORMA care e pe ţeavă.
REFORMA conf. JALON 215 NU SE VREA A ELIMINA INECHITĂŢILE , ci se vrea a REDUCE BUGETELE.
ACTUALZAREA PENSIILO MILITARE = O ILUZIE
REFORMA = O RUȘINE ȘI UN EȘEC AL CE ȘI BM

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Treaba se impute. Imi ajung trei vaccinuri. Poate mai fac unul de pojar, inaintea actualizarii pensiei! De bucurie, sa nu fac bube dulci! Il recomand la clocari, sa nu faca buba neagra! Bai, clocailor, vaccinati-va de toate alea-alea, ca dupa actualizari o sa va iasa pe gusi, pe carduri, portofele si pe ochi toate alea nasoale, jiganilor, rosienilor, padurenilor si maciu-piciuiștilor, cu tot cu Andropauza, iesita la mezat acum!

stiripesurse.ro/pentru-prima-data-de-la-inceputul-pandemiei-de-covid-19-au-murit-mai-multi-vaccinati-decat-nevaccinati_2671220.html

kostas spunea...

Pensiile militare nu trebuie sa fie date pe contributivitate, dar trebuie neaparat calculat si cuantumul cuvenit pe contributivitate. Asta, deoarece in pezent, poate mai mult de 50% din pensiile pe care le iau militarii si politistii au un cuantum in plata mai mic decat li s-ar fi cuvenit pe contributivitate. Astfel, pensiile militare nu ar putea fi mai mici decat partea contributiva, care ar fi indexata anual ca la civili. Diferenta dintre pensia actualizata militara pe legea militara si pensia contributiva pe contributivitate s-o impoziteze cu 45% iar ce ramane sa fie adaugata la partea contributiva. Astfel calculata, ar fi mai convenabil decat sa fie calculata numai pe lege militara, dar limitata la net. Si ar fi si cel mai corect mod de calcul pentru a elimina inechitatile. Chiar voi nu intelegeti ? Nu vrea nimeni dintre pensionari sa avem pensie contributiva, sa trecem pe contributivitate, dar sa avem partea contributiva calculata este necesara, sa nu poatafi pensia mai mica decat aceasta, cum este in prezent la peste 50% dintre noi. Dar ei stiu ca ar trebui sa dea foarte multi bani sa calculeze pe contributivitate si sa actualizeze si de aceea mint ca pensiile nu trebuie schimbate in contextul razboiului, vor sa le tina inghetate pentru a le ramane mai multi bani pentru inarmare, parca apararea patriei si inzestrare armatei trebuie facuta numai pe spinarea si cu sacrificiul pensionarilor militari, nu a intregii populatii. Credeti ca decizia de inghetare a pensiilor in 2017 a fost luata de Olguta? Nu, au pus-o pe asta din cauza ca ea era mai ordinara, mai mahalagioaica si si-a asumat. Decizia a fost luata din alta parte, de la cei care au impus Romaniei sa se inarmeze, ca era varza si ca sa poata sa faca asta au sacrificat pensionarii militari. In strada nu iesiti ca va e rusine, preferati sa aveti pensii militare, dar inghetate, nu vreti sa va fie calculat SI PE CONTRIBUTIVITATE, cand stiti ca v-ar iesi mai mult, dar nu va lasa orgoliul de militar, atunci ne meritam soarta.

Huhu Rezea spunea...

Dacă reforma înseamnâ recalculare tuturor pensiilor militare la nivelul soldelor de grad și funcție corespunzătoare anului 2023, din L 153/2017, pot să elimine actualizarea și să aplice pentru toată lumea numai indexarea.

M spunea...

@Viorel

Cred că dumneavoastră confundați planurile! Războiul din Afganistan a început după atacarea SUA de către teroriștii din Al Qaeda în 9/11. Cum autoritățile din Afganistan nu au vrut să coopereze în eliminarea acestui pericol mondial acestea au fost forțate să o facă.

Din punct de vedere militar a fost o victorie. Din punct de vedere politic e altceva! Poporului afgan i s-au oferit toate posibilitățile pentru a se îndrepta spre o viață prosperă așa cum o vedem noi, în vest. Afganii au ales însă altceva! Să fie sănătoși!

M spunea...

@Kostas

Deși mi se pare o idee bună calcularea și pe contributivitate aveți grijă la un lucru: acum putem spera într-o indexare de 5,1%. În cazul în care pensia ar fi calculată și pe contributivitate, la fel ca la ceilalți "speciali" indexările ar crește numai componenta contributivă iar cuantumul total ar rămâne înghețat.

Ar fi OK? Întreb și eu....

Mihai spunea...


@ Leon & mos martin ( nu in ultimul rand)

Ca sa stiti exact ce s-a intamplat in sistemul de pensii din sistemul civil si ce s-ar fi intaplat pe L223 daca d-na Olguta (ca sa nu fie cu suparare la dnul Leon ) nu razmuta cresterea cu 50% din SMBE , va ofer pe masa baza de calcul cf datelor de la INS si CNPP in privinta ;
an -VPP - Inflatie - SMBE - 50% din cresterea SMBE
2014 - 790,7 - - 2328 -
2015 - 830,2 - (-0,6) - 2555 - 113,5
2016 - 871,7 - (-1,5) - 2809 - 127
2017 - 917,5 - 1,3 - 3223 - 207
2018 - 1100 - 4,6 - 4353 - 565
2019 - 1100/ 1256 - 3,8 - 4853 - 250
2020 - 1256/ 1442 - 2,6 - 5213 - 180
2021 - 1442 - 5,1 - 5535 - 161
2022 - 1586 - 6095 -

Sa calculeze domniile voastre daca la aceste rate ala inflatiei plus 50% din cresterea SMBE din anul precedent valoarea punctului de pensie (VPP)in 2022 ar trebui sa fie 1784 lei sau ceva peste 2100 lei.
@ Leon , una este sa raspandeste minciunile politicienilor si cu totul alta este ce rezulta cu datele pe masa.

M spunea...

@Marcel Orzan

😁 Deci eu l-am cunoscut pe dl. Cristian Luncasu și e chiar un tip care le cunoaște. Acum.... depinde cum vor fi folosite aceste cunoștințe... nu?

Eu plec mereu de la ideea că o persoană, oricare ar fi ea, are inițial toată încrederea mea. Pleacă de la nota 10 să zic așa! Apoi urmăresc ce face. Poate deci să rămână acolo, sau să scadă. În nici un caz nu am să îl înjur "preventiv"!
Sunt sigur că și dumneavoastră ați făcut parte din diferite comitete sau comiții. Cum ar fi să vă înjure cineva ÎNAINTE ca măcar să vă fi apucat de treaba? "Aaaaa.... Marcel Orzan? Nu îl cunosc dar sigur e o nulitate, un tip de desene animate...."😂

Zic doar că nu e frumos și nici respectuos față de colegii noștri!

kostas spunea...

M, Da, ar fi corect, deoarece,acum, cand pensiile sunt inghetate si daca mai raman asa inca vreo cativa ani o sa se ajunga ca, pensiile militarilor actuale sa fie mai mici decat daca ar fi pe contritivitate in procent si mai mare, de 60, 70%. Crescand punctul de pensie ca la civili acestia ar avea pensii mai mari. In momentul cand s-ar face actualizarea, ar fi alta treaba. Dar se vede clar ca nu au nici un gand sa o faca. Astia sunt in stare sa ne tina vesnic neactualzati.

M spunea...

Să vă explic!

În SUA (de unde sunt datele) a fost politica de a vaccina cu precădere persoanele în vârstă. Ce să vezi? Persoanele în vârstă mor mai des decât tinerii! 😂

Ca să vă dau un exemplu de cât de parșivă este statistica!

"Cele mai multe victime din accidente de circulație purtau centura de siguranță!!!"

😂 Asta nu înseamnă că centura de siguranță este un pericol ci înseamnă că majoritatea pasagerilor din mașină poartă centura!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oho-hooo, sa nu rupem spinarea mânzului! De unde stiti ce o sa fie, daca acum excavatoarele sapă după Pocalul de argint al Cinei de Taină? Cand va fi gasit, se va disigila, si ce vor gasi in el aia va fi, pentru ca Hristos e drept cu slabanogii si zgarciog cu burtoșii!
Ia ascultati, ciuliti in vant, cum schiauna si urlă clocarimea paraditoare, precum cățălile in calduri, prin cotloanele CSP! Ehei, de cand asteptam noi dreptatea asta, care sa le spulbere toate actiunile lor mafiote, care acum se vor dovedi ca au fost facute de pomana, dupa implinirea planului PNRR si jaloanele 114 si 115! Asta, da, dreptate, daca se va face cu severitate ce s-a propus, fara cuantum avantajos, tălică!
Pentru mine, n-ar mai conta ce si cat voi lua, dar mai mare ar fi bucuria si incantarea sa-i vad distrusi pe mafiotii cocari, care ne-au distrus ani in sir ca sa aiba doar si numai ei, cat si lichelele cu doctoratele copy paste! Dusmanilor, vi se apropie funia de par, cu tot cu golanelile voastre mafiote!

Leon spunea...

@Avia, de ce nu intelegi ca lucram cu datele DEFINITIVE comunicate de INS ?
Un exemplu:
Pentru a stabili VPP pentru anul 2023, ASTAZI 24.11.2022, cunoastem ca:
-Inflatia anului 2021 a fost de 5,1%.
-Castigul sal.mediu brut pe economie din 2021 il impartim la cel din 2020, adica : 5535/5213 lei x 50%= 3,1%.
VPP pentru 2023 trebuia sa fie: 5,1% + 3,1% = 8,2%!
Dar aceasta coalitie, prin Derogare il va majora la 12,5% prin OuG..!
Facand aceste calcule am aflat ca totusi procentul de majorare a Pensiilor civile a fost de 94%(1784/917,5) mai mare decat prevederile legale, de 85%..!!

anonim spunea...

@Leo
Si a Ro....nu? a parca de aici trebuie inceput pana la CE/BM si alte acronime
Si ca sa ajungem la cauze nu sa ne ocupam de efecte....parca tot in Ro se afla si astea prin "reprezentantii" nostri
PS Cat timp se merge pe copy paste pana si la propaganda 9/11 nu mai e nimic de zis cat timp capul nu foloseste la nimic decat la a turna in el cu palnia....ma rog exista si interesul cuantumului de 5 cifre....nimic nu-i gratuit pe lumea asta!
Si totusi: Why we fight(?) (documentary 2005)

anonim spunea...

Pana si digi s-a prins ca e mult prea intinsa coarda cu "Noua Roma"
tematic astazi digi: "Eroii de pe ecran"-la digi life
PS Datorita 9/11 mai intai si mai intai a fost atacat si cucerit Irakul(prima victima) bineinteles "datorita" pericolului armelor chimice si bacteriologice cu care Saddam voia "sa distruga" intreaga planeta.Ca ele nu au existat niciodata asta nu mai e important. Important este ca "democratia a invins"
SI un alt democrat
Francesco Starace, CEO al Enel
„Am decis să ieşim din România pentru că am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obţinem o creştere suplimentară în viitor.........
şi am ajuns - mai mult sau mai puţin - într-o poziţie pe segmentul de clienţi şi de producţie care nu mai oferă multe posibilităţi de creştere.
Pe scurt va traduc: "Am supt cat am putut de mult profit pe spinarea voastra...de acum nu mai are rost"

anonim spunea...

CFI
vezi ca-ti creste tensiunea si glicemia,nu mai visa cu ochii deschisi 😁

anonim spunea...

kostas
Pai cu asta isi bate gura huhu de aproape un an,dar unii,,,batman,batman!!
@ imbuibati
Nu cred ca pe CFI l-ar face fericit o indexare de 5.1% pe praful "asta"
Eeee pentru altii cu peste 11.000 inseamna cu totul altceva si sunt destui....ohooo peste 4000 doar la armasa ca la politieni sunt mai multi....si toti granguri "cu painea si cutitul".E plin si de "conditii speciale" prin birouri si numai cu actori de prima mana cu cel mai prestigios premiu de film

Marcel Orzan spunea...

@M:

OK, scuze, dar prea multe ni s-au intamplat si intampla noua pensionarilor militari si din pacate chiar cu contributia masiva (directa si interesata!!!) a unor dintre noi si ma refer aici si la SCMD sau in primul rand! In orice caz, din argumentatia din comunicat nu prea transpare o competenta deosebita a dl. Luncasu, aceeasi vaicareala agasanta si care nu zice nimic! Sa vedem ce face acest domn Luncasu si promit sa fac si matanii! Vedem

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ipocrizia userista nu are margini, uitand ca ei au ruinat Romania, impreuna cu PNL intr-o guvernare a mafiilor si hotiilor, uitand ce si cat au furat in pandemie, ca la electorale, de cei 9,4% prag la pensii in PNRR pana in 2070, uitand de Mucusor Dan si apa calda si frigul mucurestenilor, de Clotilde cu gunoaiele si sobolanii, dar si abuzurile mafiote, uitand de primarii mafihoți de la Brasov si Timisoara, sabotori in slujba #rezistilor, apoi uitand de vacinurile de peste 1 mld de euro, cat sa vaccineze toata planeta, masti vandute in afaceri mafiote de famiglie si amenzile de-împulea date romanilor bulversati in pandemia impusa ca la parnaie, etc! Iata licheaua cum latra la stele:
stiripesurse.ro/liderul-usr-prezinta-cartea-neagra-a-guvernarii-psd-pnl-scumpiri-record-plagiate-si-proiecte-ratate_2671130.html

csej spunea...

Cat timp stam cu burta la soare si protapul in pozitie de atac toti ne iau de prosti.Asta inseamna ca este nesigura inclusiv indexarea de 5,1% pentru noi.Multi dintre noi nici nu stim ce vrem.O diversitate de cereri care mai de care nerealizabile.
Acced la zicerea lui GO precum ca statul cuminti si in banca noastra ne aduce linsul pe sula.Cum multi dintre noi numai avem sula nici de linsul sulii numai avem parte.
Norocul daca se poate spune asa cu politistii care demonstreaza ca au sange in instalatie34

Mihai spunea...

@ Leon
Civilii ,inselati prin diverse artificii exact ca varsovistii.
Sus ai datele reale publicate pe site INS si VPP publicate pe site CNPP
Poti face usor o comparatie ca sa-ti dai seama de inselatorie . Nu vrei sa vezi realitatea este cu totul altceva.
Eu te ajut asa doar ca prima mană ;
VPP 2015 = 830,2
Vpp 2022 = 1586
1586 - 830,2 = 755,8 lei crestere VPP interval 2015- 2022

50% din creserea anuala a SMBE in intervalul 2015 -2022 care ar fi trebuit sa se reflecte in VPP pe 2022
113,5+127 +207 + 565 +250 +180 + 161 = 1376.5 lei
830,2 + 1376 ,5 = 2207 lei
Rata anuala a inflatiei intre 2015 -2022 cumulata ;
1.3 + 4.6 +3.8 +2.6 +5.1 = 17.44
2207 + (2207 x17,44%) = 2591 lei
2591 = 42,51 % din SMBE ( nivel VPP 2022 care ar fi asigurat un trai decent al pensionarilor )
rezulta VPP 2022 = 2591 lei = 42,51% din SMBE nivel 2022 (6095 lei) ,ceva rezonabil fata de 45% cat au cerut pensionarii .
Așa ca Pa & Pusyy cu INS-ul ,nimic altceva decat o scula de manevra in manariile guvernantilor.
Ai cazut examenul ! Să intre mos martin .
Minciuni si inselatorii pe banda rulanta pentru populime .
Intai totul din gramada pentru ei incepand cu salarizarea ( presedinte ,magistrati ,patriah ,doctori, administratie autonoma ,etc) apoi la pensii la fel intai ei (palamentari ,magistrati ,primari urmeaza ,,etc) apoi norodul 2-3 milioane cu 30-40 ani munca si pensii de 1800-2000 lei.


anonim spunea...

preluare LADPM
Referitor la întrebările adresate MApN căruia i-am solicitat clarificarea situației referitoare la majorarea cu 12,5 % a pensiilor militare de stat, vă aduc la cunoștință faptul că, am fost informat de către șefului Direcției informare și relații publice a MApN că ne va pune la dispoziție informațiile necesare imediat ce se va afla în posesia lor.
În schimb, din partea ministrului apărării naționale, am primit următorul mesaj din partea unui robot : "Salut! Îţi mulţumim că ai luat legătura cu noi! Am primit mesajul tău şi apreciem că ne-ai scris."
Vă mulțumesc tuturor celor care ați așteptat, la fel ca și mine, răspunsul la întrebare și vă asigur că vă voi ține la curent cu evoluția situației !

https://www.facebook.com/groups/1998169120450231

Outlander spunea...

Din declarațiile lui Câciu și a altor purtători de vorbe, se intenționa ca impozitarea să se facă doar la parte necontributivă și nu pe tot cuantumul!
Sau era vorba de supraimpozitare!
Rog să mă corectați dacă sunt în eroare!

Huhu Rezea spunea...

Vekdeți de ce spun că este bine să avem si noi stabilită componenta contributivă a pensiei și cei mai mulți se comportă precum purcelușul pe care vrei să-l scoți din coteț? Nu ar intra întreaga pensie militară în supraimpozitare.

Brenda spunea...

DleH, și în ordonanța pe care spuneți sa o așteptăm , credeți că va spune ce face cu indexarea pensiilor militare??

Leo spunea...

A vorbit Boloș la B1.
1. REFORMA PENSIILOR SPECIALE = SUSTENABILITATE A BUGETELOR , CARE TREBUIESC REDUSE GRADUAL
2. Acum sunt 100% convins , că nimic bun în sensul eliminării INECHITĂŢILOR , nu se va întâmpla cu pensiile militare.
3. Personal , îmi dau seama că am greşit înţelegând REFORMA cu ELIMINAREA INECHITĂŢILOR
4. - RUŞINE SĂ-ŢI FIE PNL + PSD + UDMR
- RUȘINE SĂ-ȚI FIE CE
- RUȘINE SĂ-ȚI FIE BM

Huhu Rezea spunea...

Mai mult ca sigur că se va referi la pensiile militare. Dacă nu se referă, așa cum am mai spus, se aplică indexarea din oficiu. O știi care este?

mosmartin16 spunea...

Avianyc, creșterea aia a punctului de pensie - de care spui tu - se putea face, doar că politicul poate face și desface orice act normativ, fie lege, fie ordonanță de urgență ! Oricum, soluția corectă rămâne actualizarea elementelor salariale din baza de calcul și nu indexarea ! Iar baza de calcul să fie formată - exclusiv - din acele elemente comune tuturor militarilor, indiferent de anul trecerii în rezervă ! Dacă dorești absolut toate detaliile..scrie pe google : "huhurez discuții discuții" și citește toată documentația mea argumentată pe 18 pagini !

Viorel spunea...

Rușinea este la omul de rând, nu la boier. Boierul și când moare, tot nesimțit este pentru că nu și-a împărțit averea în mod egal la maimuțoi, motiv pentru care se iau la bătaie sau merg prin tribunale.

M spunea...

@Marcel Orzan

Aveți dreptate aici! Comunicatul am impresia că este scris de semnatarul comunicatului! Așa cred că e și normal!

Vă promit că imediat ce am să văd o tâmpenie făcută de dl. Luncașu am să îl înjur fără niciun menajament!
Cu respect am să vă invit atunci să fiți alături de mine! 😁

Parafrazând: orice camarad e un om onorabil până la proba contrarie!

Leon spunea...

Generalul Ilie Nastase are pensia egala cu a lui Cornel: "Ilie Năstase a anunţat ce pensie de militar are
„Am fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel. Și am primit o pensie de 1.345 de lei! Toată lumea sare la gâtul meu că asta este o pensie specială. Dacă asta este considerată o pensie specială și încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea."

GO spunea...

Cat pe aici sa ma las pacalit de Dogaru! Dar nu ma las. Eu am mai sesizat in cursul timpului, ca tipul directioneaza anumite proteste, cumva sa NU se desfasoare la momentele de maxim impact. Le deturneaza catre date seci, nerelevante, in perioade moarte, aiurea in tramvai. In cazul de fata, incepand cu ... 12 decembrie.

Intrebarea fiind de ce nu pe 29-30 noiembrie? Cand vin ministrii de externe ai NATO in Romania? Sau de ce nu macar pe 1 Decembrie cand este Ziua Nationala a Romaniei? Ca la aceste date ar fi impactul maxim! Asa, dupa 12 decembrie, oamenii avand deja salariile si pensiile incasate, au alte treburi, alearga dupa cumparaturi. Incep concediile. Si uite asa, scroafa este ucisa in cotet, de Dogaru insusi.

Asa ca si acum il acuz pe Dogaru, ca a iesit in mod expres la rampa sa anunte proteste in perioade moarte. Doar asa ca sa protejeze sistemul de impactul protestelor, daca acestea ar fi fost desfasurate cand vin ministrii NATO in Romania si/sau de Ziua Nationala. Repet, nu este prima data. Mereu a facut asa.

CEZAR spunea...

S-a trezit si ..BOULEANUL!! Daogaru cu 50% pomana de ziaristii lu peste ..trage sigur spre 10.000...fara o scoala de ofiteri fara sa fi comandat vre-o unitate sau subunitate la viata lui ..fara VECHIME MILITARA DE 25 de ani ...etc..etc...Tata socru ..sa traiasca ...SIC!

CEZAR spunea...

Ceva ma face sa cred ca ..MINTE !