Un produs Blogger.

miercuri, iulie 27, 2022

Contrar declarațiilor din ultima vreme despre pensiile militare, rămâne valabil ce a convenit Clientul cu Banca Mondială

64 comments


Potrivit documentului publicat de economedia.ro,  Clientul, adică Ministerul Muncii, a incheiat un Act adițional  la Contractul de consultanță cu Banca Mondială, act  dedicat pensiilor speciale care includ și pensiile militare.
După cum se poate citi în Actul adițional, Banca Mondială primește informații de la Ministerul Muncii  și numai acestui minister ea va sugera soluțiile pentru reforma tuturor pensiilor plătite de la bugetul de stat, astfel încât să se reducă efortul bugetar al statului. Nici MApN, nici MAI, nici Ministerul de Justiție și nici altă entitate statală nu este partener contractual al Băncii. 
Desigur că, sugestiile Băncii sunt obligatorii, dacă de ele va depine acordarea celor cca. 30 de miliarde de Euro pentru PNNR. Sugestiile vor fi formalizate în acte legislative adoptate de autoritățile statului român.

Extras din Actul adițional.

 4.3 Furnizarea de propuneri de opțiuni de reformă a cadrului legislativ în vederea reducerii cheltuielilor cu pensiile speciale (pensiile speciale includ, dar nu se limitează la atât, pensii pentru angajații de stat din toate domeniile, militari, servicii de informații și poliție, pentru unele locuri de muncă grele și periculoase, pentru alte indemnizații speciale) prin:

i)coordonarea cu Casa Națională de Pensii și Alte Asigurări Sociale a dreptului de a identifica datele necesare privind actuala și potențiala percepție viitoare a pensiilor speciale, cu condiția ca datele relevante pentru sectorul de securitate (militar și poliție) să fie puse la dispoziție de către client.

ii) revizuirea și evaluarea metodologiei și a datelor utilizate în pregătirea raportului CE 2021 privind îmbătrânirea.

iii) organizarea de discuții cu părțile interesate relevante pentru a revizui datele disponibile pentru o evaluare specială a impactului pensiilor bazată pe o abordare de modelare care ia în considerare intervalul de timp aplicabil pentru activitățile din cadrul acestui RAS și complexitatea datelor disponibile

iii)elaborarea propunerilor de opțiuni de reformă și o evaluare a impactului a până la două opțiuni de reformă cuprinzătoare selectate de Client pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale și pentru a informa clientul in vedere pregătirii modificărilor cadrului legal pe baza datelor convenite și a tehnicilor de modelare și

iv) furnizarea de microsimulari de instruire a personalului clientului și a altor funcționari publici care pot fi invitați de către client pentru utilizarea microsimulării Băncii astfel încât să poată controla în mod independent revizuirea cheltuielilor și alte activități relevante de reformă a pensiilor în viitor.

64 de comentarii:

Liviu PO spunea...

Daca ne orientam dupa cifrele din ultima coloana,sa intelegem ca au platit un milion si jumatate de dolari,euro pentru acest contract?Nu era mai bine daca ,un Consiliu Judetean ,sa spunem Vaslui, infiinta o societate comerciala cu 150 de locuri de munca (statistic,infiintarea unui loc de munca costa 10,000 de dolari,euro) de acesti bani,iar cei platiti pentru asta,respectiv functionarii din ministerul muncii sa "faureasca" abureala?Daca suntem nevoiti sa apelam la BM pentru consultanta,inseamna ca ratingul de tara e in realitate foarte ,foarte jos,iar organismele internationale care ne finanteaza vor sa se asigure ca vor primi banii inapoi.Poate sa-mi explice cineva procedura prin care o tara fara datorii in 30 de ani a fost adusa la sapa de lemn la propriu?Raspuns:TRADARE
Multumiim Securitatii cu radacini,fireste, NkVD-iste.Iaca-ta se implinesc o suta de ani curand, de cand nu mai scapam de ei...

Alkan spunea...

Se apropie data când vom afla adevărul... de bine ... ori..

rambo2021 spunea...

In spatele acestor discutii incalcite se ascund ''jumatati de masura'' iar ambiguitatea lorlasa loc la interpretari menite sa continue starea de fapt din domeniul pensiilor ascunzand neputinta guvernantilor de a gestiona situatia.Nu ne ajunge ca slugarim peste tot ,praduim tara si donam altora ,pentru un zambet,ceea ce se cuvine poporului nostru? De ce acceptam toate magariile organelor internationale si ne angajam in tot felul de actiuni care nu sunt aplicate niciunei tari din UE?
Daca guvernantii si Parlamentul tace caci la mister ''sepcuta'' nu ma astept la nimic bun ,atunci singura solutie este revolta poporului, sa nu mai accepte medicritatea, hotia si nerespectarea legilor iar cei vinovati sa fie adusi in fata unei justitii neutrea ca cea actuala ,din tara noastra lucreaza in cardasie cu acesti nemernici.
Noi dam totul si nu cerem nimic in schimb iar acesti bicisnici de guvernanhoti ,parlamen...magistra...duc tara spre prapastie!

Iurcut spunea...

Cum rămâne cu pensii militare?

micutzul spunea...

In nici un caz nu vor lovi in veniturile magistratilor fiindcă acolo sunt toate dovezile și dosarele. Pentru a reuși să-i salveze pe ăștia se pare că ceea ce circulă in ultimul timp pe net , adică o sumă pentru ''recunoștință '' plus cateva ingrediente, se pregătește!
Problema este la cei cu grade mari sau cu cuantumul avantajos , care au adoptat in ultimii ani pozitia strutului.
Și atentie: cuantumul avantajos la ceva necontributiv nu există!

Mirelaperianu spunea...

Vor fi norme de APLICARE PENTRU pensiile militare indiferent pe ce lege

M spunea...

@Liviu_PO

1️⃣ Banca Mondială oferă consultanță, sfaturi, luând ca bază și experiența din alte țări.

Acum câteva zile am făcut o listă cu "sfaturile" BM în privința pensiilor din SNAOPSN. Mereu ultimul cuvânt îl are "clientul".

2️⃣ România s-a dezvoltat extraordinar iar creșterea PIB-ului pe cap de locuitor (parametrul cel mai obiectiv și relevant) a început de la momentul accesării fondurilor de preaderare.

Sunt un critic al UE dar nu pot să nu văd beneficiile apartenenței la această instituție.
Da, banii respectivi erau mai utili în altă parte dar BM asigură o anumită garanție.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fim realisti cu aceasta actiune, caci se urmareste clar eliminarea inechitatilor, desfraului financiar si risipirea banului public pe anumite pensii cu dedicatie clocară. Cei cu pensiile mai mari de cateva ori decat salariile in plata au inceput deja sa chițăie si sa caute solutii de salvgardare ale acelor pensii cretine, chiar declarand ca pensiile astronomice sunt de fapt niste harburi prapadite si ca nu afecteaza cu nimic bugetul, IAR ministrii apararii, internelor si Prim sinistrul intrecandu-se in jaluiri si boceli la adresa acestor pensii ale buhailor cu epoleti copy paste! Mi-am facut datoria in trei randuri cu informari si petitii la forurile internationale si BM, insotite de decizii xeroxate, exemplificand CU PROBATORIU MATERIAL, in engleza si romana, mecanismul mafiot de majorari la generalii de paie si scaderea celorlalte pensii, medii si mici, prin procedurile mafiote de actualizari si recalculari, cat si cu alte procedee, unele secretizate, ducandu-se la actuala stare de decalaje uriase dintre pensii si generatii, etc, aceeasi informare fiind trimisa de mai multe ori la compartimentele Bancii Mondiale, Uniunii Europene si NATO. Nu stiu ce influenta au avut trimiterile mele petitionare, in actiune implicand si anumiti camarazi jupuiti si ei de vii la pensiile militare, insa cand se primesc mai multe astfel de plangeri la aceste foruri serioase, atunci ele sunt studiate, iar raspunsurile acestora fiind ca petitiile vor fi studiate temeinic! Deci, limba nu se coase la dosar, dar probatoriile materiale, fiind decizii si de la MAI si de la MApN, pot sa fie consderate, implicit sa influenteze deciziile pe cazul PNRR!

Mihai Anghel spunea...

Să ne treacă pe ajutor social.Atunci se termina această poveste.Bani dați degeaba la Banca Mondială. Rușine.

Gigi spunea...

Vedeti,domnilor rezervisti,cum se adevereste ce spuneam noi prin 2017,dupa ce a fost data legea salarizarii unice 153,dar si legea 127 a pensiilor civile,că aceste legi nu vor avea finalitate,ca un nou guvern care va veni ulterior la palatul din str.aceea unde #-gistii isi etalau nemultumirile fata de guv.lui"Dragnia"? Ironia sorții este că acuma la putere se afla in alianta chiar partidul care a mosit cele 2 legi,dar cu alte persoana in conducerea partidului,mai bine zis,fără oamenii lui Dragnea.

După ce în 2015,au siluit legea 223,prin emiterea OUG 57,in 2017 le-au inghetat prin OUG 59,indexari anuale cu rata inflatiei doar,fara 50% din cresterea anuala a S.Med.Brut/tara,acum ne baga PNRR ul asta pe gât.Trebuie reamintit ca pensiile noastre au crescut din anul 2016 cu doar 14,5%,in timp ce cele civile cu aprox.65%.
De ce toate astea? Foerte simplu! Avem conduceri de forumuri de tot râsul,in frunte cu ACMRR,care si-au vazut numai de interesul de grup,au pus botul la ce le-au servit guvernantii,mime si iar mime etc.

Brenda spunea...

Cei de la,SRI ,nu au nimic de spus???

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:

"Liviu PO spunea..
Poate sa-mi explice cineva procedura prin care o tara fara datorii in 30 de ani a fost adusa la sapa de lemn la propriu?Raspuns:TRADARE
Multumiim Securitatii cu radacini,fireste, NkVD-iste.Iaca-ta se implinesc o suta de ani curand, de cand nu mai scapam de ei...

27 iulie 2022, 05:44",

Încheiat CITATUL,

Liviu PO:
..În anii '90, muncitorii/lumea erau/a incitați(tă)..ORGANIZAT,să strige pe străzi:.."nu ne vindem țara..!"
Fac o paranteză și reamintesc că atunci, imediat după 22 dec.'89, au fost reinfiintate PARTIDELE ISTORICE:
PSD= condus de Sergiu CUNESCU,,PNL= condus de Corneliu COPOSU și PNL= condus de Radu CÂMPEANU..,alături de
FSN,PRIMUL PARTID.."NAȚIONAL"= inițial
"înființat" LA VEDERE,(înaintea parti delor istorice),în realitate= fiind înființat.."cu vreo 6 luni înainte de dec.1989"..:dacă ar fi adevărate spuse le gen.MILITARU..,din documentarele TV din aceea perioadă..tulbure..!; de ase menea:partidele istorice au fost masiv
infiltrate cu AGENȚI de:INFLUENȚĂ ȘI CONTROL,iar concomitent,AU MAI FOST.. create încă vreo peste O SUTĂ ȘI CEVA de "partidulețe"=satelite ale FSN'ului , cu rolul de a-i asigura o MAJORITATE ABSOLUTĂ= în orice situație ulterioară ..!
Revenind la.."cestiune", strigătul acela: cum.."că nu ne vindem țara..!", strigat pe străzi de o mulțime de OAMENI ONEȘTI, ÎNCREZĂTORI..într-un viitor..mai bun al lor și al țării(?!)
,..dar..NEȘTIUTORI/NECUNOSCĂTORI..,nu
"realizau" semnificația REALĂ/ABSCONSĂ a acelui slogan: nu-i lăsăm pe cei din partidele istorice SĂ VÂNDĂ ȚARA.,căci avem de gând ȘI PLAN..SĂ O VINDEM.. "NOI" =cei care: nu-i așa (?)=SUNTEM EMANAȚII ROȘII ai.."REVOLUȚIEI"..ȘI CONDUCĂTORII = DECIDENȚII.."țării"..!��..!
..Așa că..concluzia ta e aproape de
ADEVĂRUL ISTORIC..cam: 100 % (+99,99 % ..!= pt. ADEVĂRURILE..aflate ulterior
..!).

Mario spunea...

https://www.facebook.com/watch?v=3118677011783137

magda spunea...

Deja a aparut prima miscare din partea maestrului Caciu. Se pare ca o varianta ar fi ca primul prag de impozitare sa fie de la 3000 de lei si apoi din 2000 in 2000. Ramane de vazut daca vor include si pensiile militare ,ca din gura au zis altceva...cica nu ar fi speciale. Ia sa vedem a zis orbul...

Petrut spunea...

Vor fi norme de aplicare si cred ca cei iesiti la pensie in jurul anilor 2000 -2002 poate si anterior acestor ani vor pierde la pensie datorita gasenitei UE cu contributivitatea . Cred ca nu se ia in calcul ca MAp.N ca angajator, el ca Institutie nu a platit contributiile aferente soldei in cauza si nu cadru militar in activitate in perioada considerata . MAp.N prin Casa Sectoriala ar trebui sa lamureasca "opinia publica " ca militarii in acea perioada nu au fost PFA...si nu au vrut sa achite imozitele datorate Statului Roman...dar cred ca nimeni nu ca nu stie treaba asta dar se bazeaza pe faptul ca pensionarii din acea perioada sant in varsta deja si nu mai au energie sa conteste unele aspecte legate de pensia lor dar se inseala semnificativ...Eu personal pe moment am rabdare sa vad ce se va intampla ..

Lenovi spunea...

Despre reaşezarea pensiilor militare, ministrul Finanţelor a spus că ”partea de impozitare va privi celelalte sisteme de pensii fără a afecta partea de contributivitate” şi că analiza va fi prezentată în coaliţie.
Ce ar trebui sa înțelegem, că până la urmă va exista și un calcul pe contributivitate,parte care nu va fi afectata și se va impozita ce depășește partea contributivă?

Sorin spunea...

Ce a zis Caciu, cu primul prag de impozitare la 3000, apoi din 2000 în 2000, este probabil o noua viziune, personala sau politica, de impozitare a veniturilor. Partea necontributiva din pensie este venit. Ca și cei 50% dați ziariștilor și artiștilor. Venit este și salariul. Cu alte cuvinte o scara de impozitare dacă se va aplica, se va aplica tuturor veniturilor, inclusiv celor obținute de persoane juridice.

Brenda spunea...

DLE H cum este?se pare că mergem pe contributivitate,eu vreau așa, deoarece pensia mea civilă ,la care am renunțat în favoarea celor 50 din pensia întreținătorului era mai mare, mi se face o dreptatea ,eu am contribuit cu pensia mea pentru asta pe care ăștia au făcut-o de rahat,dar este bine și pentru cei care au lucrat înainte de a fi în activitate militară, Aștept ce spuneți dvs

Alexandru spunea...

i)coordonarea..... cu condiția ca datele relevante pentru sectorul de securitate (militar și poliție) să fie puse la dispoziție de către client.
Și dacă "clientul" nu pune la dispoziție "datele relevante"? Există o posibilitate reală.

monteoru spunea...

Las-o moarta cu praduiala de catre straini.Uiti cu buna stiinta cum ne rugam de ei sa investeasca in Romania sau cum in rugam sa cumpere contra unui dolar?Nu strainii sunt de vina ci noi care ne-am furat caciula singuri.
Nu fapta de indatorare de bani e nociva ci faptul ca in loc sa investim profitabil i-am papat.
Vorba lui CFI.Chitaie cei cu pensii de cateva ori mai mari decat salariile.Reforma sistemului de pensii inclusiv cel militar e o necesitate absoluta.Inteleg ca ai avut o serie de privatiuni dar sa nu uitam ca acestea ti-au fost bonificate de niste venituri mai mari.In plus inainte de a te integra in sistemul militar stiai in ce te bagi.Prima data privatiunile au fost statuate prin lege in 1995 cand multi nu erati aderati la sistemul militar deci ati acceptat de buna voie si nesiliti de nimeni.
In ce armata din lume pensia subordonatului depaseste pensia comandantului?In nici o armata.
Unii sustin ca aceasta este datorita diferentelor de salarizare in diferite etape.Fals.Nivelul veniturilor unui maior in 1989 era de 5400 lei.A unui locotenent-colonel era de 6600 lei.A unui general-locotenent era de 14000 lei.Cati maiori pensionati in jurul anului 2000 au pensia egala cu 85% din 5400 lei.Nici unul.
Ma repet.Actualul sistem militar de pensii este o talharie .Nu agreiez partidul USR dar felicit pe cel ce a cerut in PNRR reforma.
Sper ca Banca Mondiala sa fie lipsita de interes propriu si sa indrume cum se cuvine statul roman.
Sunt constient ca unii ma vor injura copios dar spre norocul meu injuratura nu doare.
Intelegera mea presupune va prevala numarul total de puncte pe toata cariera militara.Nu ma obosesc sa detaliez cum se calculeaza fiindca nu vreau sa iau painea lui Huhu Rezea.

akord 75 spunea...

Da cunoastem BM si FMI au lucrat si s-au supus dorintelor clentului.Adica acesta a "decis" cele doua institutii doar l-au "asistat/consiliat" zice-se
Eu stiu altceva din istoria recenta a RO.Intotdeauna aceste doua institutii(cel putin FMI a devenit superbirocratizat in ultimul timp),deci aceste doua institutii te "consiliaza" dar decizia ramane tot la ele prin parghii financiare si/sau politice.Mai pe romaneste:
Ti-am facut planul si-l aplici cum vrei....daaar daca nu-l aplici CUM ZICEM NOI atunci dobanda va fi mai mare de 2-3 ori termenul se va scurta,sau pur si simplu nu-ti dam banii/imprumutul cerut.Auzi s-a trezit romanika sa-i faca BM planul....si mai si platim din gros pentru asta si DAAAA!! vom executa fara cracnire planul facut de BM...asa am facut tot timpul.Cica NOI decidem EI doar ne asista. E de tot rasul ce e in capul unora
Deci BM este de fapt "fiica" FMI infiintat in 1944 la Bretton Woods unde s-a stabilit suprematia $ american si convertibilitatea lui universala impreuna cu aurul>Nimic altceva nu a mai fost permis de atunci
Cel putin asa zice doamna avocat din America.A scris 13 carti pe tema asta
"Guvernele străine, care au nevoie de dolari, nu numai că îi acceptă în comerț, ci și cumpără cu ei titluri de valoare americane, finanțând efectiv guvernul SUA și războaiele sale externe, scrie autoarea, avocata Ellen Brown, pe blogul ei.
Brown este președinte al Institutului Public Banking și autoarea a treisprezece cărți, urmăriți site-ul ei aici:
https://ellenbrown.com"......

Pana la urma conteaza "ce a rezolvat" BM in RO in ultimii 20-30 de ani,in afara de imprumuturi date cu dobanzi usturatoare.Reamintiti-va!!

akord 75 spunea...

PS Sutele alea de angajati din Min Muncii...miile daca ii luam si pe cei din teritoriu nu puteau sa faca ei un studiu din asta? Ei stiu sa faca doar "recalculari" ? fac munca de chinez? baga date si calculatorul le da rezultatul pe baza unui soft Si toate astea pe salarii grase....dar sa-si puna creierasul la contributie nu vor,sau nu stiu,sau nu pot....Asa ca dam banii pe consultanta 1,5mil $ la BM....cu banii astia tot ei ne imprumuta si apoi ii dam inapoi cu dobanda...mishto nu??? Asa se fac afacerile cand il prinzi pe unul mai prost
De ALSTOM si locomotivele cu hidrogen ati auzit? E la fel ca la SMR-uri(microcentralele alea nucleare care inca nu au primit autorizatie de la nimeni) dar ne da NU-SCALE bani cu imprumut sa le construim ...adica tot ei dupa care vom da banii imprumutati inapoi,cu dobanda bineinteles
Apropo nici locomotivele cu hidrogen nu s-a aratat nimeni din Europa sau de aiurea interesat sa le cumpere dupa ce au vazut(in special) modul de functionare si pretul de aproximativ 15 mil euro/bucata...peste 14 mil euro ??? baaa ej nebun???.Mai adaugati si 19% TVA adica inca aproape 3 milioane ....tot de euro bineinteles
Ce mishto!! aia de la ALSTOM care au dublat timpul de asteptare si deci si nr de calatori la metrou ca nu s-a platit mentenanta.Eheeee "inteligentul" Grindeanu:))
Voi cei din bucale cred ca va "bucurati"foarte mult,i-ati umplut frigiderul?

Cezar spunea...

@/magduta
Iti place sau nu..SÎNT SPECIALE
CELE MAI SPECIALE...
NB
CE M.U.ai comandat caci vad ca limbarnita ai...sic!

rambo2021 spunea...

Se aude prin tîrg ca si pensiile militare vor fi băgate in acelasi malaxor al impozitarii dar numai a partii necontributive făara alte explicatii.
Eu imi pun urmatoarele intrebari ,referitor la pensiile militare de statȘ

-se va stabili pensia contributiva adusa la zi dar cum, cu ce elemente si cu ce numitor?
-se va face diferenta ca sa separe partea necontributiva , cum,ca ar trebui intai actualizata si o parte si alta
- apoi cum vor deduce fondurile alocate din cei 2,5 din PIB sectiunea pensii militare si apoi vor fi trecuti la civilie sau se vor aloca alti bani pentru noi ca sa nu stirbeasca cei 2,5% din PIB,etc...
Imi raspund tot eu, este o mare cacialma , amageala ca sa stea oamneii linistiti si sa nu faca vreo răazmeriță.

Pentru noi, pensionarii militari se coace cu totul alta ''azima'' din care vor iesi putin...sodomizati.
Dea Domnul sa nu fie asa dar vad ca norii s-aduna iar a furtuna.

luchy19 spunea...

Se pregătesc polițiștii activi pentru miting, grevă, proteste. Nu am citit revendicările dumnealor, posibil să fie și pentru pensionari militari ceva stipulat..?!
Am putea face front comun cu dumnealor.

Outlander spunea...

@magda
Probabil, domnul Câciu, împreună cu colegii din coaliție, consideră că dacă impozitează pensiile speciale ar bifa cu brio reforma pensiilor! Și cu asta, Basta!

Câciu:„Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng. Lucrăm împreună cu toate instituţiile implicate pentru că trebuie să ai date. Pe de altă parte, analiza are în vedere şi deciziile Curţii Constituţionale. Sunt două aspecte. Discuţia legată de pensii în general, fie că sunt ele pensii pe contributivitate, pe pilonul 1 - pensii militare de stat sau indemnizaţii de altă natură, care intră oarecum în ceea ce înseamnă jalonul din PNRR cu reforma sistemului de pensii, indiferent de sistemul de cotizare şi a doua sau care vine în conexiune cu acest această reformă, partea de impozitare a acestor venituri.😢😒😒😒🤔
Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng. Lucrăm împreună cu toate instituţiile implicate pentru că trebuie să ai date. Pe de altă parte, analiza are în vedere şi deciziile Curţii Constituţionale. Ştiţi că acest subiect a făcut obiectul a numeroase contestaţii la Curtea Constituţională”

Sursa de informare:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25691189-caciu-pensiile-speciale-vor-impozitate-cand-gata-analiza-ministerului-finante.htm

Gigi spunea...

Vrem,nu vrem,Patria noastra se afla in fundul prăpastiei pe dale sa se afunde in mocirlă acolo.
Odata ce imprumuturile au juns la peste 50% din Ce producem,la ce ne putem astepta?
Deja pasarile si animalele de prada ne dau târcoale.Cine e de vină? Îi stim destul de bine! Când bratul inarmat este tinut in saracie,este un prim semnal că ceva e putred si pute al dracului de tare!!!!!

rambo2021 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
monteoru spunea...

Care-i baiul daca impozitul ar incepe dela 3000 lei?Da,nu sunt pensii speciale ci pensii stabilite prin legi speciale.
Pensiile nu trebuie atribuite pe alte criteri ci pe baza vechimii si importanta sociala a muncii.Cine are cap intelege ce vreau sa spun.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Isus Gornistul Guran, posesor de certificat de diliu sandocan, la TV Romanistan: ,,Pensiile militare nu sunt pensii speciale!'' Acum, Eu, ajuta-m-ar Dumnezeu mereu: Dar avem si pensii porcovane, acordate de catre mafiile clocare gheneralilor copy paste si de paie! Bagati drujbele, coasele si picamerele sa rasune muntii, trecatorile si vaile, citizen, de la Bumbesti la Livezeni!
**A vorghit vorbe Hlocea Câcliu ca in visterie mai avem un ciu-ciu, si se codeste, ca o fătăciune mare sub puale, sa ne explice realitatile care exista in discutiile cu UE cu si despre negocierile coeficientului care cadreaza penziile, ca daca ramanem pe 9,3, atunci vom falimenta cu totii mai repede! Dă ce astia cu responsabilitati financiare sunt cu totii câțoși, câlțoși si cu atitudini zgarciogare, pârliți, slinosi, piticoți si urâți?!
***Fostul sinistru șiret, dar dăștept, Dușambet, l-a batut soarele peste crestet la o activitate militara in cetatea clujana, si deodata s-a rasturnica hopa, hopa Penelopa cu rotilele catre ceriu de l-au luatără SMURDUL cu brigaderu' sa-i racoreasca creieru'! Dar nu putea hi Malaimare Ciucalaie, laie bucalaie ca țâța dă olaie, ca din cazatura sa-si dea drumul fluent la gură si dantură, sa se vindece mai repede de gângaveala si balbaiala care ne-au produs permanent furia si sila?!
***Sanepidul ne sperie iar cu măstile si guvidul si, in ciuda voolii, mass media anuntand Sfarsitul Lumii si alte apocalisme, sa ne produca iesiri diareice, constipatii si alte
complicate clisme, Duamne, ferestre! Cuțât, băi, cuțăt, cuțât suntem buni iar de vootut: ,,Stai acasă! Băi, stai acasă! S-t-a-i a-c-a-s-ă! Stai a-ca-să sa nu calci in coasă!''... Dară noua nu ne pasă la nodine, măi, măi si offf, offf, Codineeee, dragă, Codineeee!...

Huhu Rezea spunea...

Declarația lui Câciu că va fi supraimpozitată numai partea necontributivă a pensiilor... ar trebui să-i pună pe gânduri pe mulți îndăratnici care se opun determinării părții contributive a pensiilor militare.
Pensiile militare, fiind în totalitate calculate necontributiv, ar fi singurele care ar fi supraimpozitate pe intreagă sumă/
Hăuliți indaratnicilor in siajul pensionarilor de modă nouă că pe ei nu-i afectează nicio impozitare.

Michel spunea...

@Monteoru 16.00
"Nivelul veniturilor unui maior la nivelul anului 1989 era 5400 lei. A unui locotenent colonel 6600 lei...".De unde a-ți luat aceste date? Eu,in cauză, funcție 2150 lei, grad 1050 lei, og 50 150 lei, total 3350 lei. Lt. col., în pragul pensionării, 4500 lei. Aceste solde erau la nivel de cdm.
D.Mc. Așa că mai multă seriozitate. Nu e prima dată când aruncați date nereale.

M spunea...

@Burebista

👍 Cam așa e! PNRR a fost folosit atât ca o pușculiță (contracte de consultanță pe valori amețitoare date cu dedicație) dar și ca o armă politică.

USR și PNL (reprezentat de Cuțu) au gândit simplu: care este bazinul electoral al PSD?

Pensionarii și mediul rural.

Au limitat posibilitatea ca PSD să mărească pensiile (așa-numita pomană electorală) și nu au prins un singur euro pentru agricultori (lovind exact în mediul rural care are nevoie de dezvoltare reală nu turbine eoliene și panouri solare).

PSD este atât de disperat sa fie acceptat ca un partid "european" încât acceptă această oribilitate de PNRR.

În ceea ce ne privește să nu uităm că avem și în PSD destui dușmani.... colonele.... colonele.... ai să vii în genunchi să te primesc în legea pensiilor civile!!!!
Și uite că așa e! Unii deja sunt în genunchi!

Liviu PO spunea...

@@M,Calinmihaib
Multumesc.

3xN ( necunoscut necunoscator neterminat) spunea...

... contează ce spune Câcku cam cât contează părerea huhucontributivului ... adică 0

Pentru fanii reducerii pensiilor prin recalculare, luați cu lămâie decizia CCR 202/26.07.2022 punctul 15

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

CITATE:

1. "PETRUȚ spunea...
Vor fi norme de aplicare si cred ca cei iesiti la pensie in jurul anilor 2000 -2002 poate si anterior acestor ani vor pierde la pensie datorita gasenitei UE cu contributivitatea . Cred ca nu se ia in calcul ca MAp.N ca angajator, el ca Institutie nu a platit contributiile aferente soldei in cauza si nu cadru militar in activitate in perioada considerata . MAp.N prin Casa Sectoriala ar trebui sa lamureasca "opinia publica " ca militarii in acea perioada nu au fost PFA...si nu au vrut sa achite imozitele datorate Statului Roman...dar cred ca nimeni nu ca nu stie treaba asta dar se bazeaza pe faptul ca pensionarii din acea perioada sant in varsta deja si nu mai au energie sa conteste unele aspecte legate de pensia lor dar se inseala semnificativ...Eu personal pe moment am rabdare sa vad ce se va intampla ..

27 iulie 2022, 15:28"


--------------------------------------

2. "Brenda spunea...

DLE H cum este?se pare că mergem pe contributivitate,eu vreau așa, deoarece pensia mea civilă ,la care am renunțat în favoarea celor 50 din pensia întreținătorului era mai mare, mi se face o dreptatea ,eu am contribuit cu pensia mea pentru asta pe care ăștia au făcut-o de rahat,dar este bine și pentru cei care au lucrat înainte de a fi în activitate militară, Aștept ce spuneți dvs "

"27 iulie 2022, 15:40.."
......................................
INCHEIAT cele 2 CITATE (PETRUȚ și
BRENDA),

PETRUȚ: atenție la..NUANȚE, care pot face diferența între ADEVĂR și..EROARE
..!
Fără supărare..dar ești.."în eroare"!
eroare în care arunci..și cititori ca re nu au vreo vină anume..,ci "timpul"
..?!, în cazul de față, d-na BRENDA, care = e posibil să fi preluat eroarea ta..!
Care e "EROAREA"..DEZINFORMANTĂ..?
NIMENI din ROMÂNIA NU A CONTRIBUIT.. pt. PENSIA PUBLICĂ până la apariția legii 19/2000, lege aplicată începând cu data de 01.04.2001 și prin care pensiile se stabileau și recalculau CONTRIBUTIV..!; singura contribuție
individuală a angajaților înainte de legile: 19/2000 = la civili, și 164/
2001 = la militari = era: "CPS" = CONTIBUȚIA PT.PENSIA SUPLIMENTARĂ (la civili: în procente de 2-4 %, iar la militari: la fel 2-4 %).
Pt. PENSIILE CIVILE și MILITARE inain te de anii 2000..se alocau fonduri de la bugetul de stat, iar pensiile se calculau..PROCENTUAL(!) din RETRIBUȚIA TARIFARĂ, stabilită pe tranșe tarifare și grupe de muncă: I /II, ca MEDIE a "retribuțiilor" dintr-un număr de ani..!
E o greșeală să crezi că MApN sau ori ce altă instituție sau autoritate din statul roman.."voia" sau nu să plăteas că vreo contribuție pt...pensie; totul
în statul comunist/socialist român se ordona, planifica, aloca,..etc...!
Cât privește situația PENSIEI d-nei
BRENDA, [și nu numai a domniei sale.., (!)], pensie egală în prezent = 50% din pensia militară a soțului., rămâne de văzut cum vor evolua evenimentele ..socio-"medico"-politico-militare..!
Multă sănătate și..răbdare tuturor..!

mosmartin16 spunea...

Huhu, cu scuze ...tre' să detaliezi ! Îndărătnicii nu te înțeleg ! Crede-mă !

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
SorinDaniel spunea...

Si cu legea 168/2020 cum e?Imi spunea un actual activ ca ei merita, ca si americani iau aceasta indemnizatie?Pe bune? Vin banii la bugetul de stat din AFGANISTAN, IRAK,etc.Mai sa fie....Economia partenerului strategic se bazeaza in principal pe producția de armament si muniție de aceea atatea conflicte provocate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mardel Colacu gandeste ca dracul, gandindu-se sa majoreze TOATE pensiile, saracul, ca nu cumva grohoteii sa piarda si ei fofeii, dzicand apoi cu juma' de mestecatoare, asa, si cu niste ingrijorari preelectorale, ca poate se mai gandeste, ca din coada de peste, doar anumite pensii handicapate sa mai fie majorate, dar gandul lui si expresia scapata ne-a demonstrat, inca o data, ca pensiile nesimtite nu scapa de grija lor fierbinte de a mai fi, inca odata, mărite, așa, pe borâte, ca nu cumva sa nu piardă o lețcaie indopații ceva! Măliga perpelea poate hi cat roata care duce hurdubaia-cotiga, sau cat nuca, dar ca sa inviti pentru halimos la ultima, cât fărâma de trihirea, adicatelea pe ruptul in coate care de hoame nu mai poate, impreuna cu cel plin de guși in pliuri si are de toate, nepoate, e de un cretinism si cinism mai rau decat in raposatul si răpănosul comunism! Eu il cred pe ceaunarul-lingurar hadale-parpale ca are reminiscente tribale din vremea cand rangul si hramul erau dictate cu cocoselul, cortul, magariul si gradul de rubedenie, din fașă, cu bossul buhai Bulibașă, dar daca a patruns in politica, tot cu cocoseii, acum trebuie sa judece cu toti creierii si sa nu ne confunde pe noi cu puradeii, care sunt trimisi sa joace tananica pe la porti sa-si castige fofeii!

Brenda spunea...

Da ,Aveți dreptate în legătură cu contribuția înainte de 1989 , corect de fapt am vrut să spun că pensia mea civilă a rămași în bugetul casei naționale de pensii, deci din pensia întreținătorului ,mi sa dat deci numai o parte , vedeți dvd că mai sant urmase.care nu au avut o pensie proprie și are tot același procentaj din pensia întreținătoruluiEi cunosc foarte bine ce ați spus în legătură cu contributivitatea și va susțin, Ce va fi vom vedea, NU MOR CAII CAND VOR CÂINII VA SALUT
.

kostas spunea...

Vine pensia pe contributivitate! S-a terminat cu avantajul Oscarului, s-a terminat cu avantajul soldei de merit, care s-a dat la toti activii din 2017 si pe care unii pensionari nu o au nici in momentul de fata,s-a terminat cu avantajul mutarii inainte de pensie, pe o functie mai banoasa si cu sporuri mai multe, s-a terminat cu multe smecherii. Fiecare va avea pensie dupa cum a fost platit pe parcursul carierei, s-a terminat cu smecheriile facute de unii smecheri. Ce nu va convine? Nu v-ati saturat sa fiti catalogati ca pensionari nesimtiti? Nu v-ati saturat sa aveti pensii inghetate ani de zile, nu v-ati saturat sa spuna toti civilii ca suntem platiti din banii lor, ca ei sunt saraci din cauza noastra, ca avem noi pensii enorme, care cresc intr-una, ceea ce nu este adevarat? Si oricum pe contributivitate or sa creasca majoritatea pensiilor care sunt acum in plata. Uitati-va cat a crescut punctul de pensie in ultimii 5 ani, de cand ne-au inghetat noua pensiile. Vreti sa mai stati inca 5 ani cu ele inghetate?

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
N-am aprofundat, deocamdată, declarațiile lui Câciu despre supraimpozitare. Am comentat doar ce s-a scris aci.
Spre deosebire de celelalte pensii de serviciu, pensiile militare au cuantumul calculat în întregime necontributiv, ceea ce ar insemna că sunt supuse în întregime supraimpozitării, spre deosebire de pensiile magistraților, să zicem, care ar fi supraimpozitate doar pentru componenta lor necontributivă.
Supraimpozitarea componentelor necontributive din pensiile de serviciu ar fi o nenorocire pentru pensiile militare stabilite înainte de 15 09 2017.
Pentru pensiile militare de modă nouă supraimpozitarea ar avea efecte numai dacă impozitarea plus supraimpozitarea ar fi procentual mai mari de 41.5% din întreagul cuantum brut necontributiv.
Mai mult de atât nu am ce să explic îndărătnicilor... care au ei un fix: nu vor să se știe cât din pensia lor militară este componenta calculată contributiv. Ar ieși la iveală cu cât s-au majorat conjunctural soldele lor brute din ultimele 6 luni sau cele care intră în baza de calcul.

Brenda spunea...

Domnul acesta care le știe pe toate,cum era înainte de...și etc.dar poate să îmi spună care este natura juridică a acestui PNNR SAU CUM II ZICE FACUT DE UN NEICA NINENI ALA DE IL CHEAMĂ GHINEA ,poate să îmi spui daca a fost legiferat in parlament , văd că nu se vorbește despre a și așa ceva,chiarnu se poate

magda spunea...

Cezar imperator viseaza....bineinteles ca pensiile militare sunt ultraspeciale,eu am vrut doar sa scot in evidenta duplicitatea vorbelor iesite din gura unor politicieni in massmedia.
In alta ordine idei,daca as fi comandat vreo M.U. cred ca locul meu era prin Mikonos,Maldive si altele.Unii le arunca asa la sto ca doar doar poate iese ceva pe cos.Pana si marele Cezar a fost tradat si a sfarsit cum a sfarsit. Hai sa incercam sa gandim pozitiv...

mosmartin16 spunea...

Corect, Huhu ! Acum cred că numărul îndărătnicilor care nu te-au înțeles a mai scăzut ! S-auzim de bine !

M spunea...

Zice Kostas: Nu v-ati saturat sa fiti catalogati ca pensionari nesimtiti?

Ha, ha, ha! Nu ai înțeles ce e aia politică? Ce e aia campanie de presă?

Cred că 95% din actualii pensionari nu au partea necontributivă mai mare de 50% din cea contributivă (dacă mă iau după datele furnizate de Huhurez).
Ăsta înseamnă că ziariștii, fotoreporterii, redactorii, maneliștii care primesc 50% la pensie sunt mai "nesimțiți" decât noi!

Mă uitam recent că se va anula cota de curent electric gratuit pentru pensionarii energeticieni (1.200 kW/an). Ăsta nu e beneficiu "nesimțit"?

Vechimea în unele domenii se calculează an la an deși au 4 luni de concediu. Asta nu e "pensie nesimțită"?

În rest, aceeași obsesie cu "sporurile". Când ai gușa plină de soldă comunistă îți e ușor să vorbești!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Kostas, aplauze furtunoase, frate, pentru contributivitate, caci pe actualul sistem mafiot si discriminator nu se mai poate! Ce ne mai injura cei care ne-au tot furat si inca ne mai fura!

GO spunea...

@kostas. Sa nu te rezumi doar la mațul tau. Unii mai avem si copii in sistem sau alte rude.

Iar un militar activ de azi nu mai este asa inghesuit cum sunteti unii pe aici. Concret, odata trecut pe contributivitate, un militar activ vrea toate drepturile contributivilor. Adica sa detina de exemplu, si o firma din care sa contribuie mai mult. Sau sa aiba dreptul sa candideze ca europarlamentar sa poata contribui si mai mult. Pentru ca nu este just ca civilii sa poata contribui si din sursele mentionate, iar militarii nu!

Iar militarii deja pensionati, daca sunt trecuti pe contributivitate, ar trebui despagubiti pentru interdictiile de a contribui liber in cariera!

Dar asa, prin pozitia ta si a altora, nu faceti decat sa scuipati pe militari, privind egalitatea in drepturile de contributie

GO spunea...

Adeptii contributivitatii va cam faceti iluzii desarte! Temerea este ca unii precum CFI vor cadea direct in puț. Matusalemicii este posibil sa castige 1-2 centi pe acolo, dar cel mai probabil vor ramane la fel!

Verificati! Niciodata unde si-a bagat FMI sau BM coada, nu exista programe sociale sau de pensii benefice! Ci mai proaste decat cele dinainte de imprumuturi.

Sa nu uitati ca urmeaza lege noua a contributivitatii, care va fi adoptata in septembrie asa cum a spus Raluca Turcan. Si al carei continut nu il cunoaste nimeni. Va dati seama ce benefica este cu atata secretomanie?

Viorel spunea...

kostaș. Vorbești prostii. Nu ne-am săturat pentru că noi nu am fost și nu suntem CIVILI și nu trebuie să acceptăm ceva pentru că nu le plac civililor. Tu te limitezi în comentariul tău la pensionarii de rând, dar de ce nu faci o paralelă cu salariul primit și pensia primită de un medic, profesor, inginer, etc. de la cel mai mic la cel mai mare. Și ca drept dovadă, citește Legea nr. 153/2017. Fiind pe contributivitate ce salariu și ce pensie i se calculează unui Manager spital=5,99, Rector=6,49, Prorector=5,97 și Șeful SMAp.=4,35. Modul de calcul fiind identic pe contributivitate. Te iei de unul cu Oskar (pentru că nu îl ai tu), dar nu te uiți în viața civilă câți analfabeți iau 50% din pensie ca indemnizație de mare ziarist, cântăreț de manele, reporter, etc. (sunt 8 sau 9 Asociații) conform Legii nr. 8/2006. Pe contributivitate (neștiind elementele de calcul, suma cu care chipurile ai contribuit, etc.) sigur o iei în mână indiferent câți ani de vechime ai tu. Legea nr. 223/2015 trebuie doar REPARATĂ pentru eliminarea inechităților. Când ai trecut pe contributivitate ți-ai pierdut întreaga carieră de militar și PENSIONAR MILITAR. Și așa suntem considerați piele cucului. Atunci vom fi doar piele pentru că (,) cucul și-a luat zborul.

GO spunea...

Userul Gigi a spus ceva esential pe 27 iulie la orele 19.05.

1) Că din moment ce ai depasit ca tara grad de indatorare de 50% din PIB, deja acea tara nu mai exista.

2) Cand armata este lovita in plin (culmea si fix in razboi), de fapt se procedeaza la neutralizarea acesteia pt. a fi impiedicata sa intervina in evenimente ulterioare care tin de interesele tarii respective.

Coreland punctele 1 si 2, nu rezulta decat o dezmembrare calculata a Romaniei. Si un viitor negru pentru copiii nostri. Pornind de la premisa ca noi ne-am mancat deja malaiul.

Huhu Rezea spunea...

G Olescu
După ce ai reclamat blogul la Google pentru articolul cu Gourcha, ar cam trebui să pui șaua pe măgar și s-o cam zbughești pe la Putin al tău.
In rest, faci pe prostul!
Determinarea componentei contributive a pensiei militare nu înseamnă desființarea pensiei militare ci ar limita doar partea din pensia militară supusă supraimpozitării.

M spunea...

Oricând se poate plăti datoria!

Sunteți gata:
- să luați zahărul și uleiul pe cartelă?
- să luați pâinea cu buletinul?
- să aveți un sigur post de televiziune care să transmită 3 ore pe zi ode și imnuri închinate lui Iohannis?
- să vă duceți la 5 dimineața să puneți sticlele la coadă la lapte?
- să nu aibă nimeni voie să iasă din țară decât cu viză?
- să circulați o duminică da și una nu?

Mai am multe!!!!!

M spunea...

Băi "nesimțiților". V-ați umplut de bani și vă plângeți? Ia uite ce zice Năsui!!!!!

"3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obișnuiți în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naționale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeași perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult. Da, ați citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obișnuiți”

E doar un exemplu că indiferent de realitate politicul poate să inventeze ce vrea.

Să ridice mâna ăla căruia ia crescut pensia de 160 de ori în ultimile 6 luni!

https://www.g4media.ro/claudiu-nasui-usr-pensia-speciala-medie-a-crescut-de-160-de-ori-mai-mult-ca-pensiile-medii-normale-in-acest-an.html

PS - puteți să admirați în toată splendoarea lor comentariile de pe G4 media unde majoritatea sunt susținători ai USR.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:

"Monteoru spunea..
 "..ca aceasta este datorita diferentelor de salarizare in diferite etape.Fals.Nivelul veniturilor unui maior in 1989 era de 5400 lei.A unui locotenent-colonel era de 6600 lei.A unui general-locotenent era de 14000 lei.Cati maiori pensionati in jurul anului 2000 au pensia egala cu 85% din 5400 lei....
27.07.16:00'"
ÎNCHEIAT CITATUL,
MONTEORU:
Ești în mare EROARE,: privind NIVELUL SOLDELOR..PLĂTITE în dec.1989..prin "supraevaluare":vezi tabelul din OUG.1 din 2011: în care sunt date SOLDELE MINIME DE: GRAD,FUNCȚIE,GRADAȚII și INDEMNIZAȚIA DE DISPOZITIV..,mare aten ție: la MAXIMUL din anul respectiv (adică calculate in LUNA DECEMBRIE a anului corespunzător, la nivelul ulti mei indexări din fiecare an,..și te asigur că sunt calculate corect..!), astfel:
-------------------------------------
Cpt.. = 3.894 lei
Mr. = 4.405
Lt.Col.= 5.136
Col. = 6.188
-------------------------------------
Gl.☆ = 7.920 lei
Gl.☆☆ = 9.073
Gl.☆☆☆ = 10.691
Gl.☆☆☆☆ = 12.425
--------------------------------------
Eu am fost plătit în 1989 astfel:
=Grad: =Cpt.
=Funcție:=Mr. MEDIC=cf.10=maxim/ S./
=SOLDA MEDIE ANUALĂ=PLĂTITĂ=4.524,66 lei..!(sumă în care intrau și câteva gărzi..plătite, în afara celor neplăti te..!).
Deci,cum explici diferențele în minus
..?

akord 75 spunea...

He he atunci aveam "decat"(cum zic unii) 11 mld parai datorie....acum avem datorii "fara numar...".N'ajunge padurea amazoniana pt cate cartele sunt necesare in urmatoarele sute de ani:)))

akord 75 spunea...

....si patruzeci litri benzina/luna ....exclusi miticii

Calinmihaib12 spunea...

AKORD:
..atunci (în anii 1986-'87..) rația lunară de benzină: în TIMIȘOARA era variabilă= între 25-30-35 litri; nu-mi amintesc să fi fost vreodată..40 de litri..!?
..NEBUNIA de atunci e posibil să se repete și să se extindă în multe țări
europene..si oriunde în alte țări ale lumii având în vedere ce se întâmplă în prezent,..și în contextul în care NATALITATEA în LUME..este peste DUBLUL MORTALITĂȚII MONDIALE,iar RESURSELE DE ORICE FEL..sub o formă sau alta..SCAD ..și/sau se scumpesc = DEVENIND INACCE SIBILE unei mari părți a populației.. LUMII..!

Simdum spunea...

BM poate sugera Clientului ca cele 6 luni consecutive sa devina 12 sau cel mai concludent 18 luni si atunci se elimina ceva mizerii aranjate de multi si mai bine ar fi 36 de luni si atunci chiar nu mai caraie prea multi invartiti, nu NETERMINATI, ca neterminatul s a sacrificat cu intrarea in NATO ca altfel nu iesea si trebuia sa ne mancam intre noi pe un ciolanel mic. Era Ok daca din start MApN facea LISTA cu locuri disponibile, dar s a trezit tarziu.... Parca si in USArmy e ceva cu 36 luni...

Calinmihaib12 spunea...

Simdum
..în anul 2004 exista în UUM (la MU)
o LISTĂ cu POSTURILE (=funcțiile mili tare) disponibile în țară,dar nu știu când a fost editată PRIMA EDIȚIE,care, evident, trebuia actualizată periodic (pe măsură ce se completau acele pos turi); de asemenea, nu știu dacă și pentru POSTURILE CIVILE exista vreo listă asemănătoare..?

Simdum spunea...

QUI PRODEST???, acum???. Nu mai conteaza ca MApN la capitolul viziune si previziune, e ZERO barat, atunci cand trebuia sa fie pe faza...