Un produs Blogger.

luni, decembrie 05, 2022

Flavius reclamă, în engleză, Guvernul la CE... pentru încercarea de driblare a Jalonului 215. Stelică trimite și discrepanțele valorice între pensiile militare

217 comments

 


Lui Cornel îi trebuie o oră  să se semneze! 
Traducere Google


către: 
doamna Ursula von der LEYEN - președintele Comisiei Europene adresa de e-mail: ec-president-vdl@ec.europa.eu
către: domnul Nicolas SCHMIT - Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale al Comisiei UE
adresa de e-mail: nicolas.schmit@ec.europa.eu: CAB-SCHMIT-ARCHIVES@ec.europa.eu
 către: doamna Anna AKHALKATSI adresa de e-mail: aakhalkatsi@worldbank.org
Stimate Doamne și Stimate Domn
  
 Sunt Ifrim Corneliu de la ROM NIA. Locuiesc in tara ROM NIA, oras: Onesti, Strada: Aleea Viorelelor, nr.1, scara blocului: B, apartament nr. 125 , jud. Bacău .
Adresa mea de e.mail este : ifrim.corneliu@yahoo.ro .
 Va trimit acest mesaj pentru ca stiu ca in curand, Guvernul RO va transmite Comisiei Europene PROIECTUL DE REFORMA A PENSIEI SPECIALE DIN RO , in ceea ce priveste reperul numarul 215 din PLANUL NATIONAL DE RECUPERARE SI RESILIENTA ROMÂNIEI (abreviat in limba RO PNRR). ). În acest PROIECTUL DE REFORMĂ A PENSIEI SPECIALE DIN RO , este foarte necesar să se reformeze pensiile militare, deoarece astfel de pensii militare sunt pensii speciale deoarece Legea nr. 223/2015 a pensiilor militare este o Lege SPECIALĂ.
ATENTIE !
În interiorul sistemului de pensii militare există inechităţi mari şi grave, care au generat de-a lungul timpului aristocraţia militară.
 Acum, această aristocrație militară doar se opune și este împotriva reformării pensiilor militare. Va rog sa pastrati in atentia voastra ADEVARUL evident care exista din aristocratia militara O ADEVARATA RETIENTA SI REZISTENTA IMPOTRIVA REFORMELOR PENSIUNILOR MILITARE ROMANE.
 Aristocrația militară nu dorește nicio reformă în sistemul actual al pensiilor militare, pentru că cei care se pensionează în prezent au pensii de trei-patru ori mai mari decât cei pensionați înainte de anul 2016.
 Aceasta este mizeria prezentei Legi SPECIALE nr. 223/2015 , pe care îl preferă actualul sistem din armată ( aristocrația militară ) și de care nu vor să se despartă, adică acest sistem corupt va face totul pentru a nu schimba nimic.
 Au trecut peste șase ani de la LEGEA SPECIALĂ nr. 223/2015 privind pensiile militare, produce inechități crescânde cu gravitate între generațiile de pensionari cu fiecare an care trece din 2016. Pentru vechile generații de pensionari (generații anterioare de la 01.01.2016) se raportează BAZELE DE CALCUL a pensiei pentru pensiile acestora ( raportat) la nivelul salariului din 31.12.2009, în timp ce pentru noile generații de pensionari după 01.01.2016, BAZELE DE CALCUL a pensiei pentru pensiile acestora sunt raportate (raportate) la nivelul salariului după anul 2016 - ( 2017 , 201 8, 2019, 2020. și așa mai departe… …) - în funcție de fiecare an după anul 2016 s-au pensionat, și nu raportați la 2009 ani ca pensiile vechi înainte de 01.01.2016.
 În primele plângeri pe care vi le-am trimis v-am spus că diferența dintre aceste două tipuri de pensii (înainte de 01.01.2016 și după 2016) este de patru ori mai mare pentru pensiile din 2022 față de pensiile dinainte de 01.01.2016 pentru aceeași carieră. situatie .
 Prin urmare, singura noastră speranță este în PLANUL NAȚIONAL DE RECUPERARE ȘI REZILIENTĂ A ROMÂNIEI (PNRR)
Vă rugăm să fiți atenți la ceea ce se întâmplă în ROMANIA, deoarece este o situație foarte gravă pentru pensiile militare începând cu acum 13 ani (din 2009 - până în prezent).
Va rugam sa fiti cu mare atentie PROIECTUL DE REFORMA PENSIEI SPECIALE DIN RO privind pensiile militare, care va fi trimis in curand Comisiei Europene pentru validare.
Mulțumesc foarte mult pentru atenție
Salutări calde ,
IFRIM Corneliu


UPDATE
Stelică zice că a trimis și el același memoriu, dar însoțit de Lista cu pensiile plătite de CPS a MApN. Priviți ce semnătură are comparativ cu Flavius!

"Am înaintat Lista aia la Comisia Europeană ca să vadă ce PENSII RIDICĂ MAFIA MILITARĂ .
ACEA LISTĂ CU PENIILE MILITARE EMISĂ DE  CPS  A MApN  V-A RĂSUNA LA COMISIA EUROPEANĂ  . 
VĂ GARANTEZ DE ACUM CĂ COMISIA EUROPEANĂ NU APROBĂ NIMIC DIN CE VA ÎNAINTA GUVERNUL .
ATENȚIE 100% "


217 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 217 din 217
Dodo spunea...

Asa ziceati domnule huhu...ca sa nu ne mai uitam ce zice unul...altul...politruci...psd-ist....pnl-ist. Asa ca da..sa asteptam daca vor confirma spusele lui Caciu. Cei cu putere de decizie

Burebista spunea...

În strategia națională pentru sănătate se specifică clar ca începând cu 2025 se va retine contribuție pentru sănătate la toate veniturile realizate indiferent de cuantumul lor inclusiv la pensiile mici... Căutați pe net..

Dodo spunea...

Asa e...pt asta ar trebui toti sa luptam ...pe orice cale sau cai...sa se faca actualizare...macar incepand cu anul 2023. Daca asta este din ce observ cea mai buna rezolvare a multor inechitati, atunci ar trebui sa scriem toti..ca domnul iftim sau sa facem cv...in sensul asta

Boby spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Burebista. Întâi de toate nu confunda CAS cu CASS. Apoi, să ajungem cu bine până în anul 2025 pentru că strategia ta poate fi modificată sau schimbată. Poți să precizezi la ce pagină din cele 50 ale strategiei ai găsit că din 2025 se va reține CASS „din toate veniturile realizate”. Ești sigur că din toate veniturile ? Inclusiv din chiria pe o garsonieră închiriată, prețul pe un apartament, teren, mașină, vândue, etc. ?

Boby spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Boby. Atunci ești cu sorcova. Du-te la topicul „Flavius reclamă, în engleză, Guvernul la CE... pentru încercarea de driblare a Jalonului 215” și citește postarea de la 14:57. Dacă ai liceul terminat poate înțelegi, dacă ai doar 8 sau 10 clase, atunci te cred. „tu nu ai ajuns la 102% din brut+5% indexare”. Detaliază comentariul meu pe înțelesul tău, dacă nu, „Vezi-ți de drum omule”.

Viorel spunea...

Domnule avianyc. Nu aveau cum să iasă în 2017 cu 110%. Dacă ne întoarcem în perioada 2000-2010, îi dau dreptate. Am avut în unitate Lt.col. Șeful BPL (cum se numea pe atunci) venit de la o unitate de VM din Vatra Dornei, cu o perioadă foarte mare de timp în care a fost încadrat în grupa de muncă „alte condiții; 2 ani / 1 an”. În 2002 când a ieșit la pensie, avea procentul de 136% + ajutoare la trecerea în rezervă (nu prea multe pentru că avea în jur de 48-49 de ani iar limita de vârstă în grad la Lt.col. era de 53 de ani). Dar vorbim de alte vremuri, pe alte legi.

Boby spunea...

Viurel,
când termini cu aratul vezi diferența dintre grâu și orz
Caută un coleg de la aceiași armă, cu aceleași dat, nu uita de OSKAR pentru 6 luni și vezi rezultatul
Nu face comparație cu salarii pe arme diferite că te înșeli

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am gasit declaratia lui Budai:
stiripesurse.ro/marius-budai-anunta-ca-banca-mondiala-si-comisia-europeana-supervizeaza-eliminarea-pensiilor-speciale_2690560.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/bugetul-pe-2023-cresteri-masive-la-aparare-interne-servicii-si-cercetare-scaderi-la-sanatate-si-justitie_2691425.html

Burebista spunea...

Se pare ca informația sau articolul era puțin mai vechi...
https://www.google.com/amp/s/www.antena3.ro/amp/pensii-scutite-de-impozit-propunerea-pnl-votata-la-comisia-de-buget-din-parlament-658753.html

Viorel spunea...

VICTOR. Deși propunerea ta m-ar dezavantaja având în vedere că, conform Proiectului de OU mă încdrez la pct. (1) lit. (b / 8,5%), aș fi mulțumit cu 5,1% cu condiția ca prevederile HG privind actualizarea soldei de grad să se aplice și pensionarilor militari. Am fi toți mulțumiți și cred că asta ar fi cea mai ideală soluție. S-ar încadra și în procentul de 15%.

Burebista spunea...

Moș Martin, se poate ca informația sa nu fie adevărată... De la 3638 brut în 2016 nu putea sa ajungă la 8211 brut dacă avea aceeași funcție, grad, gradație, sporuri. Abia ajungea la vre o 6800 brut cu toate creșterile de până acum... Este posibil sa fi avansat pe alta funcție, sa fi primit ceva sporuri în plus pe care nu le avea în 2016 și poate chiar oskar...
Eu va spun sigur ca am 3 foști colegi pensionati în 2016, și unul în 2017, am avut aceeași funcție, gradație vechime pentru maximul de pensie 85%, 0% Omm, fără oskar, și care au în prezent pensia netă în plată mai mare decât mine care m-am pensionat în 2019 și am prins 2 indexari la net,. Ba chiar eu cred ca am avut sume mai mari la sporurile pe baza de pontaj decât ei și totuși am pensia mai mica în plată... În cazul în care s ar fi păstrat forma inițială a acestei oug s ar fi mărit diferența în favoarea lor pentru ca ei ar fi primit 270 net iar eu 70...
Oricum nu are rost sa ne contrazicem pentru ca sunt cazuri și cazuri... Recunosc ca și eu am în plată mai mult decât unii pensionați în 2016 dar aceia lucrau pe la birouri și nu prea aveau sporuri... Și am mai mult decât un coleg similar ca funcție dar care s-a pensionat în 2018 și nu a prins nicio majorarea Sf. Bineînțeles ca cei pensionați după mine în 2020 și 2022 au pensii mai mari decât mine și egale sau puțin mai mari sau mai mici cu ale celor din 2017...
Dar a fost alegerea mea sa ies la pensie în 2019 și mi-am asumat ca voi avea o pensie netă mai mica decât a celor care au ieșit în anii următori... Dacă nu ne sărea cu indexarea din 2021 ce nu a fost acordată eram aproape de cei pensionați după mine... Dar asta e..


Burebista spunea...

Dacă mai stăteam pana anul ăsta mai câștigăm aproximativ 600 net față de pensia din 2019 asa prin indexarea de 4,6 % și 2, 6% am câștigat decât 370 net ..practic am pierdut dar nu îmi pare rău pentru ca în acești ani am văzut ce înseamnă să ai o viata liniștită, fără stres, ordine sau dispoziții, nopți nedormite sau sărbători petrecute prin muncă...

Viorel spunea...

Băi Dalas sau Boby / Rex. Diferența dintre pensii o face sporurile și indemnizațiile adăugate la Solda de grad și funcție și nu Arma / Specialitatea militară, chiar dacă vorbim de Forțele Terestre, Aeriene sau Navale. Dacă ne referim la Forțele Terestre, din 2010 și până în 2016 când am ieșit eu (îți dau ca ex.), toți aveau: Indemnizație de dispozitiv, Spor de confidențialitate, Indemnizație de specialist de clasă, Spor condiții periculoase sau vătămătoare. În plus. Unii mai aveau: Indemnizație de comandă, Majorare lucrări de excepție, etc.(citește Calculul soldei lunare conform Legii nr. 153/2017 postate de domnul HR și trimise de către domnul Lt.col. Preda unde o să găsești toate sporurile existente. Sigur nu îl ai pentru că nu te-a interest la acel moment). După 2017 am înțeles că v-au acordat Spor de fidelitate, Spor pentru grupele de muncă (tu le-ai primit, eu nu și care însumate fac mai mult decât Oskarul meu). Deci, taci, că bine faci. Mai rău este pentru cei ieșiți până în 2010 care nu prea au prins unele sporuri.

RD spunea...

Dar cine a zis ca pensiile speciale vor fi eliminate? In afara de presa raul Romaniei (pe langa altii si altele).

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 217 din 217   Mai noi› Cele mai noi»