Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 06, 2023

Din nou despre calculul dual, contributiv și procentual, al pensiilor militare

128 comments

 A apărut un proiect de lege numit pompos... proiect  de optimizare a cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale, text care reia o propunere pe care ziaristul Neacșu Marin i-ar fi făcut-o anul trecut amicului său Ciucă Nicolae.

Din capul locului trebuie menționat ca propunerea este inutilă pentru pensiile speciale care sunt deja calculate dual. Doar pensiile militare sunt calculate numai procentual... dintr-o baza de calcul.

Așa cum am mai menționat deseori pe blog, demersul s-ar putea materializa și pentru pensionarii militari  printr-o simplă modificare a art. 122 din Legea 223/2015 cu dispoziții care deja se regăsesc în legile de reglemetare a celorlalte pensii speciale.


Art. 122

(1) Odată cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se stabileşte şi pensia pentru limită de vârstă din sistemul public, potrivit legislaţiei în vigoare privind sistemul de pensii publice. 

(2) În cazul în care cuantumul pensiei de serviciu calculat conform prezentei legi este mai mic decât cel al pensiei din sistemul de pensii publice se acordă cuantumul cel mai avantajos.

(3) Se suportă din bugetul de stat partea din pensia de serviciu care depăşeşte nivelul pensiei din sistemul de pensii publice, precum şi pensia de serviciu în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile de acordare a pensiei pentru limită de vârstă din sistemul de pensii publice;

(4) Pensiilor militare în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi li se calculează în termen de 6 luni cuantumul contributiv potrivit legii în vigoare din sistemul public de pensii, în plată rămânând cuantumul mai avantajos comparativ cu cuantumul calculat procentual. Pentru pensiile militare stabilite până la 31 12 2020 se menține suma punctajelor anuale contributive deja calculată în dosarele de pensie de la Casele de Pensii Sectoriale.

De asemenea se va modifica art.31 în sensul că CIBS devine CAS în înțelesul L 263/2010.


UPDATE

Calculul dual trebuie însoțit de o modificarea a Legii 223/2015 prin care să se recalculeze cuantumul procentual al pensiilor militare, astfel încât acesta să fie adus la Momentul T0... pentru toți pensionarii militari. Altfel, ar fi dezavantajați pensionarii care au rămas în plată în anul 2016 cu cuantumul recalculat, potrivit art. 109 și 110 din L 223/2015,  și cei care nu au beneficiat de majorările de după anul 2018 ale soldelor de funcție și grad, potrivit art. 38 din Legea nr. 153/2017.







128 de comentarii:

Cezar spunea...

Plx..199...ESTE SOLUTIA..NU DE OPTIMIZARE CI DE REZOLVARE PENTRU 100 DE ANI..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca e reala si se va aproba ca legală, ar fi normala, daca recalcularea si actualizarea i-ar intregi perfectarea, vazand acolo si sa se creeze metodologii de aplicare, dar nu sa le lase pe mana Tâlharului sau mafiilor clocare cu foarfeca si fofârlica intrucat nu se va face nimica.

mosmartin16 spunea...

Pentru pensiile care în urma stabilirii cuantumului contributiv rezultă mai mult decât în prezent, acestea vor trece "cu arme și bagaje" în bugetul asigurărilor sociale de stat ! Dacă se reduc - implicit - cheltuielile cu pensiile din bugetul de stat...de ce nu se adoptă o astfel de măsură ?!

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

Bun. Tocmai am sesizat la o postare anterioară că nu este un proiect de lege guvernamental.

Iar acum sesizez că prin modul de redactare, propunerea de mai sus vrea o calculare a pensiilor militarilor deja in plata, fix dupa legea in vigoare din sistemul public. Iar legea in vigoare este 263/2010 cu stagiu de cotizare de ... 35 ani (L. 127/2019 este prorogata pana la abrogarea definitiva). Adică tuturor adeptilor contributivitatii cu stagiu de 20 ani - adica la toti cei nascuti după 1948, le vor scadea pensiile față de cele stabilite de Oprea, cam cu 40%. Hi, hi, hi!

GG spunea...

Am spus în alta parte ca nu apăruse art.aici,dar "ziariatul"respectiv de care amintiți,col Neacșu M,nu a binevoit sa publice.Sa fie sănătos,e blogul lui!
Spuneam că,prin preajma alegerilor ai noștri politicien8 în syrânsa colaborare cu guști gulerati de pri ministerele de forță ale patriei arunca pe piata tot felul de proiecte de legi având ca rezultat un mare fîs! Vezi plx 221,119 etc.Noi stam în acest timp și cașcaval gura,belit ochii,poate și altceva,iar după trecerea timpului constatam ca este un mare,mare pierdere de timp,urmat de mari dezamăgiri,și uite asa mai trecură încă 4 ani din viață și amar prins 4 ani vechime pe bloguri.Apropo de vechime,d.le H,ar trebui sa ne acordați o diplomă,ceva,o medalie pt.vechimea neîntreruptă pe Blog 🤣😝!!!???
Dar...stați fără griji,Forumurile lucrează pt.dumneavoastă!!!

daniel sandu spunea...

Frumoasă festivitatea de încoronare: istorie tradiție organizare putere respect. Apropo de respect….PRIMUL lucru făcut de rege după încoronare și înainte de a-și salutat supușii de la balcon a fost să meargă SA-ȘI SALUTE ARMATA!

Leo spunea...

Ar fi prea frumos ca să fie adevărat .
E MIMĂ.
Dar i-au dat o notă de credibilitate punându-i la sfârșit , chipurile ca autori pe Aluna Burghiu și Mardel Colacu.

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

Relaxati-va putin! AUR protest Live in Bucuresti. Sunt multi. Din ce in ce mai multi. Și în țară s-au declansat proteste.Tembeliziunile noastre cu o exceptie, prezinta încoronarea lui Șarl!

https://vm.tiktok.com/ZGJuWB6vu/

mosmartin16 spunea...

ĢO, nu prea ai priceput ce-i în acel proiect ! Ești în eroare ! Mai analizează !

mosmartin16 spunea...

GO, asta nu înseamnă neapărat că sunt de acord cu acel proiect !

mosmartin16 spunea...

Sensei, le-ai ...amestecat !🤣 Mai studiază că nu-i așa !

Huhu Rezea spunea...

@Sensei
Nici autorul textului de mai sus și nici d-ta nu înțelegeți reglementările privitoare la compararea cuantumului contributiv cu cel procentual, deși operațiunea se aplică de mulți ani pentru toate celelalte pensii speciale.
Când cuantumul contributiv este mai mare, acesta se plătește în întregime din BASS. Nu se mai plătește nimic de la Bugetul de Stat. Se cheamă ca pensia militară este inclusă în pensia contributivă.In această situație, numai dacă pensionarul militar nu îndeplinește și condițiile pentru pensionare din L 263/2010, întreaga pensie militară se plătește de la Bugetul de Stat, până când militarul ajunge la limita de vârsta cerută de Legea 263/2010.
In situația inversă, când pensia contributivă este mai mică decât pensia militară, se cheamă că pensia contributivă este inclusă în pensia militară, de la BASS se plătește pensia calculată contributiv iar suplimentul de la bugetul de stat completează diferența până la cuantumul calculat procentual. Si în acest caz, întreaga pensie militară se plătește de la la bugetul de stat până când militarul împlinește și condițiile de pensionare potrivit L 263/2010 sau 127/2019.
Se observă ca nimeni nu pierde din cuantumul pensiei în plată, dar bugetul de stat este serios despovărat de susținerea pensiilor speciale.

Calinmihaib12 spunea...

● HUHU:

.."nu știu"(?).."cum se face..și drege", dar..cenzurezi ADEVĂRURI necenzurate altora, care, "culmea" (=sau nu..❗) îți mai..arată și obrazu' cu degetul..!, adevăr = ca de ex.,acesta:

CITAT:

"HUHU: CITAT din "TOPIC":

"cuantumul calculat procentual. Pentru pensiile militare stabilite până la 31 12 2020 ⁉️se menține suma punctajelor anuale contributive deja calculată în dosarele de pensie de la Casele de Pensii Sectoriale." ❓❓

Încheiat CITATUL,

" ● COMENTARIU: (1️⃣=din citat..!)

Textul dintre semnele roșii: dacă se referă la TOATE PENSIILE STABILITE înainte de data menționată de 31.12.2020 reprezintă un "demers" IRAȚIONAL
, PERVERS, cu gândul ascuns de a menține DISCRIMINĂRILE FLAGRANTE între pensiile (militare) contributive RĂMASE ÎN PLATĂ după 2016..și pensiile militare RECALCULATE în baza L.223/2015 modificată, dar care, în DOSARELE DE PENSIE de la CPS-uri au și SUMA PUNCTAJELOR ANUALE CONTRIBUTIVE "DEJA" .. CALCULATĂ (!?) = dar, mare atenție =NEACTUALIZATĂ =cel puțin cu punctajele anuale realizate în plus = prin GRUPELE de MUNCĂ ACTUALIZATE în 2016 !, si care SUMĂ (deci) ar trebui ACTUALIZATĂ cu punctele noi realizate prin actualizarea din 2016 = în baza Ord. M.123/2015..!
GRUPELE DE MUNCĂ ACTUALIZATE ale PENSIILOR RECALCULATE în 2016 au fost calculate numai ca "%" =procentele de VECHIME realizată cumulativ, dar nu și ca: COEFICIENȚI DE PUNCTAJE..LUNARE, ANUALE, etc., PUNCTAJE care au menirea să întregească și SUMA PUNCTAJELOR TOTALE ANUALE..ACTUALIZATE după data de 01.01.2016..!; numai procedând așa.., nu se creează NOI
DISCRIMINĂRI între generațiile de pensionari militari..! "

Încheiat CITATUL,

● COMENTARIU 2:

Ocultezi adevăruri "incomode" de TEAMA..IRAȚIONALĂ a celor: "~ 68 %" PENSIONARI CONTRIBUTIVI rămași în plată după 2016 pt. "soarta" lor = care va rămâne..nemodificată, orice s-ar întâmpla în viitor (!),dar, totodată,
UNII..= NU VREȚI = din cauza unui EGOISM FEROCE..al unei MINORITĂȚI (de) = probabil.."influenceri" și chiar.."DECIDENȚI"..ai.."RĂULUI"(!..!)..să se mai ȘTEARGĂ..DISCRIMINĂRILE ABUZIVE ȘI ILEGALE EXISTENTE, cât de cât posibil..LEGAL și MORAL (!) = ca..EGALI ÎN FAȚA LEGII a TUTUROR PENSIONARILOR MILITARI..din toate generațiile aflate ÎNCĂ..ÎN VIAȚĂ..!

Burebista spunea...

Huhurez, acest asa zis proiect lovește doar în magistrați, aviatori și cam atât...
În acest proiect este specificat ca se calculează cuantumul contributiv după legea în vigoare la data deschiderii dreptului de pensie speciala sau militară... Se stabilește cuantumul net civil. Pensia speciala în cuantum net nu poate depăși dublul cuantumului net stabilit contributiv... De ex la magistrați dacă cuantumul contributiv este de 4000 din pensia speciala de 19000 li se plafonează pensiile nete în plată la maxim 8000 net... La toți speciali se celcukeaza cuantumul contributiv exact ca pentru orice muncitor, profesor, medic etc.. Prin raportare la 35 ani contribuții...
La mine nu o sa fie nicio problemă pentru ca cuantumul contributiv este doar cu vre o câteva sute mai mic decât pensia netă în plată actuală... Deci na încadrez la maxim dublu net contributiv..chiar și cu 35 ani contribuții..

Arfy spunea...

Fără rost, Huhu! Mulți văd, puțini pricep!

GO spunea...

Legat de așa zisul proiect, este o emanație moartă.

Știrea care o dau eu și este certă, este că M.Ap.N. are conceput de mai mult timp un pachet legislativ privind apărarea. Care cuprinde prevederi și despre pensiile militarilor, care nu seamănă cu nimic din ce vehiculează unii și alții pe piață.

Dintr-o corespondență personală, deși nu mi s-a explicat în clar, am realizat niște chestii. Pachetul legislativ stă în gât partidelor mari. De aceea nu apare pe piață. In acelasi timp, M.Ap.N. refuză să inițieze ceea ce vor partidele și le lasă să scoată castanele singure.

Din punctul meu de vedere, trebuie un moment de criză majoră ca M.Ap.N. să lanseze pachetul pe piață. O criză socială pentru marile partide, un război, altele asemenea.

Vă confirm a nu știu câta oară că nu guleratii sunt vinovați de situatia pensiilor militare, cu marile partide. Cu PSD în frunte. Secretarii de stat politici din ministere dictează ce vor PSD, PNL, UDMR. Generalii doar execută. Încă.

A spunea...

Stau si ma uit cum unii calculeaza de zor nimic!
"bugetul de stat este serios despovărat de susținerea pensiilor speciale"..aha..mmmm
Poate sa spuna cineva de unde vin banii din BASS?Vad ca "invartiti ruleta" si pica BASS-buget de stat,...ca e nu stiu cum mai bine..bla bla.:)
Sa scrie cineva aici de unde vin banii de la BASS,ca sa ne lamurim cu comentariile inutile,cand se aproba si in baza a ce se aproba!!!

Huhu Rezea spunea...

@Tigrosule
Asta te opreste pe tine să-ți exprimi o opinie despre varianta pe care Mărin a propus-o lui Ciucă?
Recunoaște că nu ești capabil a fi în stare să-ți exprimi o opinie.

Huhu Rezea spunea...

@Calin
Ai dreptateca sunt mici si nesemnificative corecții la sporul pentru condiții de munca.
In rest, este greu să înțelegi d-ta despre ce discutam aici.
@Burebista
Cum sa loveasca acest calcul dual în pensiile magistraților, daca el se aplică încă de când există pensii pentru magistrați?
Calculul contributiv se va face potrivit legii din sistemul public în vigoare la data în care se va accepta și pentru militari calculul dual.
@Go
Gulerații sunt încă supușii lui Ciucă.
@A
Fondurile pentru plata pensiilor contributive vin din CAS-ul plătit de angajați. Calculul dual va dirija și CIBS-ul spre BASS.
Ce nu ajunge din BASS pentru plata pensiilor contributive este acoperit sub forma de împrumut rambursabil de la Bugetul de Stat.

Pacala spunea...

Ha... Ha!
Scad pensiile magistraților. Brevetat un model "romanesc" 100%, moare NATO de necaz, la comisariate sunt cozi cum erau pe vremea lui nea Nicu, pt incorporare
Suna goarna sa ne antrenam pe tanculetele care o sa vina cu rezerva de motokm " fără număr", sa împingem F 16 ca nu mai sunt bănuți de kerosen, mcg-urile îs din 60, completele sunt crapate, veste antiglont la 5 indivizi, muniție de la Sadu care face..... fas
Hai cu economia la buget ca ii PIB-ul mic
! Sa se revizuiască.... primesc.... măcar inflația sa ne-o deie ca ii din 2 cifre
Hai liberare!

A spunea...

@Huhu
Foarte corect,INSA,atat timp cat BASS este deficitar si tot timpul este suplimentat de la Bugetul de stat pentru a sustine cheltuielile ce rost are sa imbarligam lucrurile ,ca mutam banii din stanga in dreapta ca tota aia e!?
Atat timp cat BASS este deficitar(nici macar nu au fosnd de rezerva) puteti sa calculati cat timp vreti,NIMIC nu va despovara bugetul de stat!
Acest lucru se poate face DOAR prin reducerea cheltuielilor,pensii(de toate felurile),asistati sociali si multe altele!
Problema nu e aici,BASS poate avea orice valoare,problema e suma ce vine de la BS(suplimentand suma necesara cheltuielilor) care in fiecare an e din ce in ce mai mare.Nici asta nu ar fi o problema,DACA,unii nu si-ar mari salariile,indemnizatiile si multe altele!Cheltuielile statului sunt mult prea mari in alte sectoare si nu mai ramane nimic pentru pensionari!Nu isi mai permit sa le sustina dar apoi sa le mai si mareasca.Vorbim de un deficit de 20 mild.la BS ,crede vreunul ca e din cauza asigurarilor sociale???hahahahah.....
Noi facem calcule pe o ipoteza in care angajatii ar putea sustine plata pensiilor..ha. ha. ha,in care tara se intampla asta?De ce credeti ca am copiat pilonul I ,II..X...aa?
Ceea ce se discuta de catre colegi e ....DOAR ipotetic si va asigur ca asa va ramane!

Burebista spunea...

Huhurez, citeste cu atenție art 5 art, 6 și mai ales art 7 unde la litera b) se spune clar ca acel cuantum net special mai mate decât netul pe puncte poate fi de maxim dublu cuantumului net contributiv...
În prezent in legile speciale de pensie se stabilește cât este cuantumul contributiv din pensia speciala dar nu esxisa condiția ca pensia netă speciala sa nu poată fi mai mare decât dublul pensiei bețe contributive.. 🤣
Și la cine pensia contributiva este muuult mai mica decât cea speciala??? Doar la magistrați, aviatori și c atât.. Restul au pensii contributive cam la 60-70% din pensia speciala...

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Hai să vedem calculul dual la pensiile militare așa cum este prevăzut pentru pensiile speciale care fac obiectul L4/2023, nu cum se propune în acest document neoficial!

Burebista spunea...

Huhurez, aici comentam despre acest asa zis proiect postat de tine, care este și pe la în cuiul catariisau Moș Alecu...
În legea 4 nu scrie nimic de calcul dual la pensiile militare...
Ar trebui să te bucure acest asa zis proiect pentru ca tot acolo pe la articole scrie ca, dacă pensia netă stabilită Cfm sistemului public de pensii este mai mare decât cea netă specială, se pune în plată pensia netă contributiva...
Adică exact ce va doriți voi (Huhu, Moș Martin, Vasile Iosif, rambo etc).. Pentru cei pensionați după 15.09.2017, acest proiect nu aduce nicio scădere... Dar nici vreo creștere...

Alexandru spunea...

Huhu ce calcul dual vorbești pe legea 4🤔🤔🤔, nu există așa ceva acolo știi ff bine dar...
Documentul este într-adevăr neoficial dar propunerea vizează altceva, neterminații și cei care au fost grăbiți să iasă la pensie vor avea pentru viitor pensia înghețată în rest cei care au 35 ani trebuie să se bucure bănui
Totul este doar exercițiu să vă dea de lucru nimic altceva, poate vă treziți odată
În rest ridicați osanale și lingeți clanțe la PSD și PNL pentru că nu vor ieși cu 50% nici în visele cele mai frumoase
Somn ușor și nu vă mirați că vor ieși victorioși în alegeri cei de la AUR

Huhu Rezea spunea...

@Burebista și Alexandru
Voi sunteți bolânzi? Citiți degeaba acest blog dacă nici atât nu ați reținut că pensiile magistraților se calculează dual, și contributiv... si procentual dintr-o baza de calcul,încă din aprilie 2001, când a intrat în vigoare L 19/2000. Dar, de câte ori nu am subliniat pe blog că toate pensiile de serviciu, în afară de cele militare, sunt calculate și contributiv?
Chiar atât de( mă abțin sa spun) sunteți că nu înțelegeți că L4 schimbă doar câteva articole din legile speciale care reglementează pensiile de serviciu?
Ca să nu mai scrieți prostii citiți fiecare lege speciala pentru a detecta în care articol este reglementat calculul contributiv.
Uite și în L4, în care spuneți că nu se scrie nimic de calculul contributiv, citiți art III alin (5), ca să vedeți că recalcularea pensiilor magistraților nu poate micșora cuantumul contributiv calculat anterior, încă din 2001.

Huhu Rezea spunea...

Si ca să vedeti că nu numai politicienii și ziariștii sunt aerieni când discută despre contributivitate, uitați ce scria în art. 85 al Legii 303/2004 privind statutul magistraților:

Art. 85
(1) Partea din pensia de serviciu care depăşeşte nivelul pensiei din sistemul public
al asigurărilor sociale se suportă din bugetul de stat.

https://www.ccr.ro/wp-content/uploads/2020/07/Legea-303-din-2004.pdf

Burebista spunea...

Băi Huhu,... Ca sa nu te jignesc...
Ce treabă are legea 4 cu subiectul pus de tine aici..??
Eu am comentat numai referitor la asa zisul proiect de mai sus..
Nici nu ma interesează legea de pensie a magistraților... Nici chiar legea 4...
Comentam strict pe TOPIC... și ce scrie acolo.
TU ȘI ALȚII ATI INTERPRETAT GREȘIT ACEST AŞA ZISA PROIECT...
La fel ca și alte prevederi legale sau proiecte legislative...
HIP, HIP, Uraaa.. Trăiască Regele... Chiar dacă nu este al nostru, dar sigur are afinități pentru ROMÂNIA.. Și nu gen Putin.. 🤣

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Eu am scris încă din topic că această propunere este inutilă pentru pensiile de serviciu care sunt deja calculate și contributiv.
Ar fi aplicabilă doar în forma propusă de mine în topic pentru modificarea art. 122 din L 153/2015.
Eu nu am interpretat propunerea lui Marin. Nici n-aș fi publicat-o dacă e-mailul nu-mi era inundat cu semnalarea teribilului document.

Burebista spunea...

Depinde cum interpretezi. Dacă acest proiect ar deveni realitate atunci așa cum ai spus și tu într-un comentariu de mai sus, punctajele pentru toți pensionarii militari ar fi recalculate Cfm legii 263, valabilă în prezent cu raportare la 35.....
Și nu asa cum visează unii alții la punctele de pensie avute în 2015...

Huhu Rezea spunea...

Topicul mi-a dat ocazia să subliniez pentru toți ciucanii și superficialii că numai pensiile militare nu au cuantumul calculat si în varianta pensiilor din sistemul public.
Calculul dual scade presiunea pensiilor militare pe bugetul de stat și plafonul de 9,4% din PNRR. De asemenea, elimină gestionarea de către stat a contribuțiilor platite de militarii activi.

Burebista spunea...

Huhurez, proiectul de lege din topic... Nu face matiz economii nici la bugetul de stat, nici la bugetul de asigurări sociale și pensii..
Ăsta a fost on fel de praf în ochi pentru a creste unele pensii stabilite până la data de 15.09.2017...

Pai care este ECONOMIA..???
Subțire.. Diar de la magistrați și aviotori..
DAAAR..
ȘI IAR DAAR
BENEFICA PENTRU CEI CU PUNCTAJE BABANE STABITE PE LEGEA OPREA, UMFLATE...
Prin asta se înțelege ca inițiatorul este un beneficiar de asa zisă pensie militară, calculată pe sistemul legii Oprea...

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Cum sa nu se facă economie la bugetul de stat dacă pentru 200 000 de pensii militare se plătește de la buget doar componenta necontributivă si dacă militarul nu îndeplinește si condițiile de pensionare pe legea civilă?
Cine ți-a suflat în gura că pensiile calculate în perioada 2011-2015 au fost umflate? Esti atât de naiv dacă crezi că pot fi umflate veniturile din 30 de ani și nu pot fi umflate veniturile din 6 luni.
Omul a vrut să vă facă un bine prin propunerea calculului dual și voi, ca niște ageamii, vă temeți că vă vrea răul. Nu vreți voi să aveți o componenta a pensiei militare garantată ca drept câștigat!

Burebista spunea...

Nici nu ma așteptăm la un altfel de răspuns...
Cred ca TU nu înțelegi absolut nimic...
Dacă prin legea nouă din topicul tău nu se fac economii la bugetul consolidat al statului... Atunci proiectul este o varză acră... ATUNCI CARE AR MAI FI MOTIVUL APROBĂRII ACESTEI LEGI
Pana la urmă chiar cred ȘI EU CA HUHUREZ. NU ESTE UN SINGUR OM CARE POSTEAZĂ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vor fi indici de corectie pentru pensiile mici si medii, ca sa nu mai fie sub minimul civililor, o sa vedeti, zicand si eu cu hotarare, ca Vulpița lui Viorel. Nu credeti? Pai, sa va mai amintesc ca au in plan majorarea la 2000 lei a tuturor pensiilor celor care nu au macar 1 zi de munca? Eu am 1.400 si ei au 1.135 lei... Asta-i dreptate? Varianta mai sus postata, e o varianta cu avantajele si dezavantajele ca atare, dar la imbunatatiri nu v-ati gandit? Nu stim ce e cu ea, nu-i cunoastem autenticitatea, dar nici asa din senin si de aiurea nu-i venita, caci prietenia autorului cu Ciuca e foarte cunoscuta si, la o adica, nu se stie daca iepurele nu cumva e sarit chiar din palaria acestuia, asa, ca o fudulie preelectorala, dar si o testare a noastra. E pacat ca autorul nu da un minim de explicatii, un pai de agatat ca sa ne formulam o idee...
@Burebista, e o mare naivitate sa se creada ca in perioada 2011-2015 a crescut vreo pensie, numai pielea mea stie, si pot dovedi cu toate deciziile, ca din 2011 am pensia inghetata, si mereu o tot repet pe aici, primind rar indexari rablagite, in ultimii doi ani primind niste brume! In 2011 aveam cam 970lei, acum patru ani aveam 1050lei, acum doi ani aveam 1.140 lei, acum am 1400 si te las sa descoperi marile majorari de dupa 2011! In 13 ani cu nici 500lei intregi nu mi-a crescut pensia, si cu cat s-au majorat preturile de nesuportat? Unii imbuibati ma mai ia si la misto, in batjocoră, dar nu doresc nimanui sa aiba soarta mea! Pe unul ca asta, te poti bizui, intr-un razboi, ca iti va salva viata intr-o actiune fara iesire? Astia sunt si cei care se predau primii inamicului, cu mainile ridicate, parasindu-te la ananghie ca sa-si scape ei pielea... Asta e.

Leo spunea...

Să stătem liniștiți că vine TERENTE la MFA și pune ordine.
E dispus chiar să renunțe la pensia specială de la parlamentul EU , numai ca să facă ordine și să râmână în istora MFA ca cel mai viteaz , curajos , frumos , înalt . deștept , vizionar etc...strateg ...ministru din MFA care a rezolvat DEFINITIV și problema pensiilor militare.
TRĂIASCĂ TERENTE CEL MARE, ministru pe conductă la MFA !

Leon spunea...

Leo, " Ministerul Economiei – este vehiculat europarlamentarul Mihai Tudose, deși actualul titular Florin Spătaru a devenit mai vizibil în ultima perioadă

Ministerul Apărării - Angel Tilvăr va continua"(Stiripesurse).

Liviutatarush spunea...

"Ministerul Apărării - Angel Tilvăr va continua", numai ca el nu vrea! Intamplator m-am intalnit cu el ieri (eram la o terasa la o cafea cu un bun prieten de-al meu, coleg de clasa cu Gelu Tilvar) si au discutat de intalnirea de 40 de ani de la terminarea liceului. Tangential a spus, cu gura lui, ca nu mai vrea sa continue in urmatorul guvern. Ramane parlamentar si atat.

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Dacă aveți relații atât de înalte, de ce nu-l întrebați pe Tîlvar de ce nu se stăruie pentru eliminarea inechităților din sistemul militar de pensii?

Arfy spunea...

Huhu, Liviu nu are, e prieten cu fostul coleg de clasă!

Liviutatarush spunea...

Huhule, nu avem relatii deloc, a fost o intamplare ca am fost cu preitenul meu in acea locatie concomitent cu ministrul. Toata discutia a fost cu Tilvar stand in picioare langa masa noastra (noi asezati pe scaune) si cu gealati (probabil de la SPP) care se uitau cam chioras la toata faza. A stat cam 3-4 minute discutand cu prietenul meu de acea intalnire de la absolvirea liceului. Repet, el in piciaore si noi asezati. Daca se aseza la masa, incropeam o discutie. Vine des in locatia aia, cand se afla in Focsani, poate va mai fi o ocazie, desi eu cred ca nu va mai face parte din viitorul guvern (de fapt a spus-o chiar el).

ifrim spunea...

Bă' io zâc să nu-l ungă cu mir pe Terente la apărare că dacă-l prindem mangă când mergem cu petiționări ne rupe cu bătaia brăileanul,iar de are și-o macetă nu ne lasa nici sa plângem!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Tatarus, stiu locatia unde-si bea Tâlharul cafeaua cu coniac 1/2, Miorita, si cand vrea si coniacul face cu ochiul ala cu tic nervos, si daca nu vrea coniac nu mai are tic, si de fapt locatiile sunt doua: Zimbrul, ar fi baza lui de dezvoltare a personalitatii transcedentare, din centrul Fleoșcaniului, drag mocanului-ciobanului, adicatelea intre big-urile de țoale festive, Unirea si Putna si, sau locația Intim din Parcul Balcescu, unde intamplator, sau nu, se mai intampla cate un viol fandosit si sclifosit asupra cojancelor, boghițărițelor, rogojenicelor sau mocancelor ratacite dupa hăndrălăi, chiar si in plina zi, cu tacam complet sa nu primeasca amenda de la militieni pentru neîndeplinirea unui viol dupa toate normativele, produs in special de rogojinarii de prin zona folclorica Suraia-Vulturu-VaduRosca, sau vreun boghitar nauc de bautura de prin Panciu sau Odobelesti... Dar, pentru ca in parc o poate lua peste cap de la vreun handicapat haladit, isi bea cafeua la Zimbrul, nu inainte sa-i dea un telefon amicului Geacă Portofel Oprisan sa vina cu ansamblul folcloric si vinul ala verzui de Pietroasele, Buzau, la putinei, ca ii stiu toata activitatea la zi, la trei mese festive fiindu-i alaturi la masa in vremuri de mare domnie locala, cumnata-mea punandu-le mezamplasul cu platourile, tacamurile, paharele si cestile de cafea in fata, pana mai deunazi... Poate am ocazia vreodata sa-l calc pe bătătura, din greseala si, in loc de scuze, sa scuip pe un cupon de pensie si sa i-l lipesc de frunte, ca muzicantilor la nunta! N-ar fi corect, la cat sunt eu de dat dracului?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, stai cuminte ca nu fac nimic cu delegatiile si alegațile lor: Ce cer ei e doar pentru spumele sindicatelor, nu si pentru toata pulimea proletara! Pe tv zic toti ca pentru toti plăiesii, dar in particoler clampanesc avantaje doar pentru spumele rezerviste, toti cu certificate de deces anticipat in buzunar! Si politicul nu le mai inghite cianura asta egoista si lacoma..

Burebista spunea...

Cornelius, unde am scris eu că între 2011 și 2015 au crescut pensiile???
Eu am scris ca la trecerea pensiilor militare pe contributivitate pentru unii mai smecheri calculul punctajelor a fost umflat, asa cum scrie și Rambo...
Ia spune tu cât aveai pensia în 2009 și cât ți a crescut în 2011??,pe legea Oprea aia cu 20 ani contribuții...
Între 2011 și 2015 nu au crescut foarte mult pensiile pentru ca nu prea a fost inflație și nici salariile nu au crescut prea mult...
În 2010 punctul de pensie era 732 lei iar la 1 ianuarie 2015 a crescut la 830 lei...
Dacă în 2011 aveai 970 lei adică 1,312 puncte de pensie în 2015 ar fi trebuit să ai 1089 lei..
Tu gândești doar prin prisma sumei pe care o primești și care într-adevăr este foarte mica pentru a putea trăi... Dar procentual pensia ta fata da a altor militari a crescut mai mult... În ultimii 2 ani prin indexarea diferențiată aproape 45%, plus ajutoarele alea ( cardul de mâncare, energie, sumele primite la început de an). Restul militarilor cu pensiile peste 2000 lei, care nici alea nu sunt fiarte mari sau îndestulătoare au primit UE... Ajutoare zero... Noroc cu ultima indexare care a mai crescut puțin și pensiile de 2-3000... Dacă ai fi rămas pe legea civilă la 1,312 puncte de pensie ai fi avut în prezent 2342 lei brut...
Dar chiar ai avut 1,312 puncte de pensie???

Liviutatarush spunea...

Domnule Ifrim, va inselati profund in ceea ce priveste locatia!

GG spunea...

Măi tov.domn @Burebista,nepotul lui Deceneu,unde drakului, doooamne iartă,ai văzut tu ca în perioada 2011-2015 s-au umflat calculul?
Măi,voi sunteți nebuni? E logic,cum spune și Admin H,dar nu spui cum ați mărit voi B.C.in ultimele 6 luni!Asta nu o spui!Da sa se plece de la momentul "O"pentru toți,recalculare fără rămânerea cuantumului aflat in plată,mai avantajos,păi chiar sunteți N.P.Hai ca îmi stric ziua cu nehalitii ăștia!

Burebista spunea...

GGule, nu între 2011 și 2015... Doar la recalcularea pensiilor militare în sistemul civil din 2010,2011 și pana când s a finalizat...
Solde umflate atunci când nu s au mai găsit statele de plata și nu numai etc, etc.. De aceea le nișe unii, alții punctele totale au fost astronomice..
Au când am intrat în sistem am știut de la început că voi avea o pensie militară... Dacă tot plângi după pensia civila, de ce nu te-ai făcut miner, sudor, profesor, medic sau orice alta meserie..

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Pune mâna pe carte în loc să scrii prostii despre calculul pensiilor pentru militari din perioada anilor 2011-2015.
Citește OUG nr.1/2011 în loc să colportezi frustrările unor neterminați ai acelor vremuri.
OUG nr.1/2011
Articolul 1
(1) Pensiile prevăzute la art. 1 lit. a) şi b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat salariul mediu brut pe economie, potrivit art. 5 alin. (4) din aceeaşi lege, se revizuiesc, din oficiu, cel mai târziu până la data de 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate lunar de beneficiari.
(2) Obligaţia identificării şi transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de către fiecare beneficiar, în vederea efectuării revizuirii prevăzute la alin. (1), revine instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în cadrul cărora beneficiarul şi-a desfăşurat activitatea.
(3) Instituţiile prevăzute la alin. (2) transmit datele necesare revizuirii la casele de pensii sectoriale, cel mai târziu până la data de 31 octombrie 2011.
(4) În cazul pensiilor prevăzute la alin. (1), pentru care, până cel mai târziu la data de 31 octombrie 2011, nu pot fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizează cuantumul soldei de grad şi al soldei de funcţie minime corespunzătoare gradului militar deţinut, conform anexei nr. 1, dar nu mai puţin de salariul mediu brut/net pe economie, iar pentru perioada anterioară anului 1952 se utilizează salariul mediu brut pe economie.

mosmartin16 spunea...

Mai cinstit e luarea în calcul a întregii perioade de activitate și nu a 6 luni și acelea alese "pe sprânceană" ! S-a putut între 2011 - 2015...se poate și acum ! Deci...pensia pe puncte și un supliment procentual - pe tranșe, în raport numai de vechimea în serviciu - pentru restricțiile și interdicțiile specifice carierei militare ! În PNRR - de unde vin banii - se mentionează de revizuirea pensiilor speciale și alinierea lor la principiul contributivității ( jalon număr secvențial 215 ) ! Așa că...se va ajunge la asta cât de curând, în pofida "argumentelor" contrare ale unora !

Leo spunea...

BURE are dreptate.
altfel cum ar fi ajuns niște agenți șefi principali de poliție cu pensii de 12 000 lei sau 850 0 lei cum au circulat niște decizii de pensie pe internet.
Păi nici cririnucă-sa la cine era ea , nu visa la astfel de pensie.

mosmartin16 spunea...

Aici nu e vorba în primul rând de minciună...pentru că asta-i în fundamentul vieții multor politicieni de pe la noi ! E vorba de...analfabetism funcțional in stare pură ! Întâi citez, apoi explic succint ! Paranteză, nu am nicio afinitate politică ! Așadar, Marcel Ciolacu : "Dacă ea ( n.n. - legea care vizează pensiile speciale și care a trecut de Senat ) va trece cât timp sunt președinte al Camerei nu e nicio problemă și avem deja feedback de la Comisie pe lege, că îndeplinește jalonul prins în PNRR" ! Iar în final : "Cred că am fost destul de clar" ! Păi bine bre Marcel...dacă spui că e feedback pe lege de la Comisie că îndeplinește jalonul...de ce o tot ții la sertar - de atâta timp - la camera unde te-ai văzut prezidente și nu o pui pe ordinea de zi în forma "fătată" de Senat ?! Îți spun "io" Marcel...pen' că acea "formă fără fond...fătată de Senat" e o batjocură în raport cu ceea ce spui și înțelegi tu prin..."feedback pe lege de la Comisie" ! Dar în căpuțu' tău e ditamai analfabetism funcțional și îți și dorești să ajungi pe jilțu' de prim diriguitor al țării ! Păzește-ne Doamne de "subțirei la minte", că ne aduc numai necazuri !

mosmartin16 spunea...

Bre Damblă, Damblagiule, pardon Rambă ! Uf, iar greșii...Rambo !🤣 Fă-te "preten" cu logica pen' ca-i pierdut-o bre !🤣 De unde scoate biluța ta mititică lăcomie la mine, când pensia pe contributivitate mi-ar scădea din ceea ce am ?! Poate pricepe biluța ta mititică asta sau nici dacă citești în DEX nu ești capabil să faci diferența dintre principiu și propriul interes ?! Aberațiile tale cu celelalte au un leac : i-ați pastilele și culcă-te !🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Cârcotașii au prostul obicei de a generaliza excepțiile.
Or fi fost și greșeli, dar nu se putea greși pentru 360 solde brute lunare, câte intrau într-o carieră de 30 de ani vechime.
Păi, adjutantul sau maistrul militar care avea și 35 de stagii anuale a ajuns la un punctaj mai mare decât al colonelului cu numai 20 de stagii anuale.
Memoria blogului păstreaza tabelele cu cuantumul pensiilor MApN ,atât inainte cât și după recalcularea din 2011.
Urmariți eticheta Tabele de pe prima pagină.

mosmartin16 spunea...

Tot pentru Damblă : nu am nicio legătură cu toate prostiile din închipuirile țestuței "tele" militele ...gen, GO, 164, 26500 și ce mai "fată" închipuirea ta ! Capisci bre ?! P.s. Luași pastiluțele ?!🤣🤣🤣 Hai, duminică "lișniștită" ! Nani pui !🤣🤣🤣

Alexandru spunea...

,,pe salarizare și pe pensii au fost câteva întâlniri la care au participat toate structurile din sectorul de apărare la Ministerul muncii. La acest moment nu exista decât o discuție la nivel de principii,..."
Acesta este mesajul primit de la o cunoștință care a participat la MM la discuții
Așa că mai ușor cu pianul pe scări cei care visați modificări ale pensiei militare după cum vreți, dar numai în sus
Huhu nu știe nimic nimeni despre acest proiect de lege prin parlament, așa că... agitațiile sunt de pomană
Duminică plăcută și mai ușor cu contributivitatea cei care nu aveți minimum 35 ani de muncă efectivă sau cât era necesar la data când ați ieșit la pensie. Din 2016 bărbații puteau ieși la pensie doar după 35 ani așa că verificați fiecare înainte de a cere unele drepturi ca și civilii

Ein Stein spunea...

Militianul Burebista, alaturi de alti militieni, stia, cand a intrat in sistem, ca va avea pensie militara, chiar daca el a iesit la pensie functionar civil, mai mult de atat, stia cu siguranta ca pensia lui va fi calculata ca procent din sase luni, alese cu grija. Ce ti-e cu militienii astia, adevarati vizionari, militianul Baba Vanga.

Huhu Rezea spunea...

@Ein
Mai toți contestatarii calculului contributiv sau, mai bine zis, și contributiv se laudă că ar fi semnat un contract, chiar înainte de admiterea în Școala militară, în care se stipula că vor ieși la pensie conform legii in vigoare atunci. Ce ghinion! Au ieșit la pensie conform legii în vigoare la data trecerii în rezervă....

Burebista spunea...

Pentru savantul.... Cred ca ți-am mai scris și pe aici și pe alt blog, chiar dacă acolo ești un anonim, Eu nu am fost niciodată milițian... În schimb Tu ai fost un APVist de frunte.. 😎.
Huhurez, eu nu am semnat niciodată vreun contract cu instituția.... Poate alții or fi semnat.

Leo spunea...

Să-l POMENIM toți cei cu pensia în plată de pe vremea lui GĂBIȚĂ.
https://www.huhurez.com/search/label/Tabel%20cu%20pensii%20revizuite%20MApN

GO spunea...

Cosmin Dorobantu (Penitenciare) a dezmintit (la TV) existenta proiectului de mai sus. Iar dezmintirea este mediatizata pe multiple pagini de socializare. Asa ca va agitati pentru o emanatie inutila.

Huhu Rezea spunea...

@Go-lescule
A spus cineva ca este un proiect oficial?
NU!!!
Cineva s-a străduit să propună o variantă de reformă a pensiilor militare care să evite posibilul calcul exclusiv contributiv al acestor pensii.
Discuțiile despre document sunt edificatoare că rezerviștii nu-și pot evalua nici măcar propriul interes.

anonim spunea...

@Ein
👍
@Bure
Deci:" Eu nu am fost niciodată milițian"
Asta inseamna ca nu ai fost nici militar pt ca ii zici @Ein ca a fost APV-ist
In concluzie de unde pretentia sa ai acum pensie militara?.....asaaaa de'am**lea?
Daca ai "lucrat" si vre-o 15-20 de ani intr-o M.U. inseamana ca ramai de-a dreptul strungar-matriter urmand ca in ultimele 6 luni sa te "invartesti" si sa devii "pensionar militar" Sunt mii de cazuri ca al dumitale.
Pssss!! M.U. nu e ce s-ar crede ci e mult mai simplu..."masini unelte" sau mai popular carator de shpan cu roaba 🤣 Eu sunt APV-ist incepand de la 14 ani cu LMDC...dar nu vreau sa-ti ingreunez "creierasul" cu notiuni pe care nu le pricepi
Mda.....am vaz't nici militian nu-ti mai putem zice !! Probabil ca nici nu mai stii ce-ai facut la viata d-tale,agentule!
In rest dai din clanta si-ti tremura pantalonii.Dar rau ,nu gluma!
Bine ca nu contezi!🤞🐑

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Alexandru, las-o moale cu cei 35 de ani de stagiu de cotizare ! E adevărat că așa e în Legea 263/2010, dar tu omiți faptul că, atât în Legea 127/2019 ( chiar dacă a tot fost prorogată aplicarea ei ), cât și în comunicarea din spațiul public faptul că se are în vedere utilizarea în viitorul foarte apropiat a acelui VPR ! Știi ce e ?! În el este inclus un stagiu mediu care va fi curând și stabilit ! E mai cinstit 6 luni baza de calcul sau toată perioada de activitate ?! Deci contributiv + un supliment bugetar ! Ia spune cum e mai cinstit și corect ?! Concret !

Huhu Rezea spunea...

@mosmarton
Sunt pensionari militari care au atâta vechime încât, pe calculul dual, nu au nevoie de niciun supliment la cuantumul calculat contributiv.
Lasă-l pe @Alexandru că este speriat de calculul contributiv.

anonim spunea...

Pt Bure e "mai cinstit" sa aiba ultimele 6 luni cu mormanul de sporuri.
Ce sa faca el cu cei 15 ani lucrati ca sculer-matriter pe minim pe economie si in rest cu "ce pica"???
In rest s-a ocupat vreo ruda sau vecin binevoitor de "parcursul in viata"
Din acest motiv "agentul" nu accepta nimic altceva decat ultimele 6/12 luni.....si voi va mirati ??🥕

GG spunea...

Acest așa zis "Proiect de Lege" aruncat pe piață să mai liniștească suflarea rezervista și în retragere,este un fîsss lung și zgomotos🤣 Din surse de încredere am aflat că e o minciună cât Casa Poporului de mare.Asa căăă,vedeți-vă de treaba! Plx 119,ar fi bun acuma,dar e tras pe linie moartă,iar bălăriile au cuprins tot.Poate un proiect ca acest 119,dar făcut intr-o șingura faza și sa cuprindă pe cele trei.Adică,trei intr-una.Daca va mai spun una,încep unii sa ma înjure,mai bine tac.Tăcerea este de aur!

anonim spunea...

Dincolo de moaca si de "studii de doi lei",ce putea sa fie Horodniceanu asta??
Un alt moldoveaaaan!!🦴

anonim spunea...

Bine-ai revenit gigolo.Te-am asteptat ca sa:
🥕🌽

anonim spunea...

Am vazut si eu filmuletul
Baaaa Horodniceanu asta are "dubla calitate" ...si moldovean si cam porc(la figurat) ca la propriuuu 🐷
https://www.botosaneanul.ro/stiri/filmare-halucinata-cu-fostul-sef-diicot-oprit-de-politie-tu-stii-cine-sunt-eu-video/
PS era in misiune pe dracu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, da, teteo, ca daca Gabiță era cu cârma, dreptate mare se facea la pensia mea, a ta si ale altora! Chiar asa, pupa-i-as mana si servieta doldora, că pomană ca domnia sa n-a mai dat nimenea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai importanta e chestiunea pentru pensiile nesuferite pentru națiune e ca s-a consfintit contributeala sa fie stopată jmangleala, si pentru ceanga si pentru manga si asa o sa se regleze treaba, in rest e bine ca se vor regla pe lege si de la sine, bre, din si prin jeleurile PNRR! A nu se uita cat de cât evenimentul urat si trecut ca o eleva a murit inecata cu un jeleu in gat, asa ca jeleurile mari si îmborțoșate vor fi drastic taiate pentru pensiile împopoțonate si gomflate, căci se poate!

A spunea...

@huhu
Cine a spus ca a semnat ceva inainte de scoala militara minte!A semnat dupa absolvire si nu scrie nimic de pensie acolo!La cei angajati la "apelul bocancilor " sau la functionari cu statut de serif,nu ma bag ca nu stiu!Chair daca ar scrie ceva legat de pensie mai mult ca sigur ar fi ceva de genul" conform legilor aflate in vigoare la data trecerii in rezerva"
@Mos martin
Esti prima persoana pe care o vad ca se straduie sa isi scada pensia facand zeci de calcule!Asta daca ceea ce spuneti e adevarat("imi va scadea pe contributivitate")
@Akord
Nu numarul de ani lucrati ne sperie pe noi(ciucanii) in privinta contributivitatii,stiti foarte bine asta,ne sperie calculul in privinta celor 35 de ani(obigatorii) si a numarului de puncte pe care l-am putea acumula dat fiind faptul ca in "era ciucanilor" a scazut salariu raportat la cel mediu pe economie!Asta e problema!Daca in timpurile cand dvs. activati salariul era mai mult decat rezonabil,la noi era un mare rahat!!!!Acesta este adevarul,consider ca multi in stiu (luau pensia cat salariul activilor sau chiar mai mare),dar le place sa moara capra unora,ca e mai laptoasa azi!

PS: Vorbesc din punctul de vedere al unui MApn-ist cu salariu de rahat si 30 ani vechime.Situatia celorlati nu ma intereseaza,chiar daca uneori am frustrari ca unii cu 15 ani de functionar public cu statut de serif au pensie mai mare decat un adevarat militar!

Burebista spunea...

Akord eoane, tu pricepi greu și uiți repede.. 🤣
Miliție a fost înainte de 1990.... În 89/90 eram militar în termen...
Vechimea mea din decizia de pensie este NUMAI ÎN SERVICIU 27 ani și 8 luni ... Am 2 ani lucrați ca civil pe care nu i am valorificat la pensia militară pentru ca am pierdut cartea de muncă și oricum știam ca nu ma ajuta cu nimic la cuantumul pensiei. Numai cu vechimea în serviciu, sporul pentru grupe și pensia suplimentara am depășit cei 85% din baza de calcul . Cei 2 ani lucrați ca civil o sa i valorific la pensia civilă după 65 ani plus alți ani dacă voi mai lucra cu contract pana atunci.. Dacă tu te consideri APV ist e treaba ta.. 🤣

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Crezi ca are vreun sens peiorativ meseria de milițian/polițist? Nici ordinea publică nu are vreun înțeles peiorativ.

anonim spunea...

GG
Mda aveti dreptate dar eu ce sa mai zic cu cei 20 de ani ai mei.... cca si ceva 😁
Ca au pus aia lacatul pe poarta si din 4 R.RAA dotate si complete 100% ca la razboi(erau in SLP) a ramas o amarata de Bg ca vai de capu'ei sa apere capitala,toata valea prahovei si toata zona BV.E de ajuns sa te uiti pe harta....Adica n-ai cu ce bre n-ai cu ce!!😁
Nu mai vb de zecile de bt.art aa aruncate la fier vechi.Iar tunul automat cal. 57 mm era si o excelenta arma antitanc.
Ma rog vremuri trecute....Acum vechituri model 65-70 prezentate ca arme ultramoderne.Ca reclama e sufletul comertului si s-a schimbat "furnizorul" cu preturi duble la caracteristici mult inferioare
Pacat ca pe pielea "altora"!!....nu zic ca stim cine.Oare de ce polonezii stiu sa aleaga sa negocieze si sa aiba si offset?

mosmartin16 spunea...

A, eu nu mint în privința cuantumului mai mic care mi-ar putea rezulta pe contributivitate ! Depinde - bineînțeles - și de cum ar fi reglementat atât VPR-ul, cât și acel supliment pe care eu îl susțin ( cel bugetar procentual, pe tranșe de vechime ca militar ) ! Și când spun că mi-ar scădea, să știi că am "toate țiglele pe casă" și bineînțeles că nu pot spune că așa ceva nu poate crea disconfort, dar acesta ar fi estompat prin prisma aplicării unui principiu sănătos, corect și echitabil la pensiile militare !

Alexandru spunea...

Huhu nu mă tem de contribuție pentru că am peste 35 ani muncă efectivă, deci...
Dacă erai cu punctaj bun cred că ai fi rămas pe puncte deoarece ați avut de ales însă ce să vezi, în 2011 au scăzut pensiile militarilor pentru că marea majoritate nu aveați numărul de ani ca și civilii.
Ulterior, ați putut beneficia de revenirea la pensie militară și credeați că acestea vor crește la infinit, conform creșterii salariilor activilor. Ghinion însă, pensionarul militar beneficiază ca și civilul doar de creșterea cu indicele de inflație și atât, așa că scornim alt sistem dual.
Mai vorbim după 2024, când speri dumneata și alții să iasă tandem PSD PNL.

Moșule, legea 127 este atât de bună încât nu o aplică. Dece, pentru că pensiile civililor ar crește fff mult iar acest aspect a condus la neaplicarea legii, ei nu știu cum să țină oamenii cu mâna întinsă la guvern.
Cum este mai bine, ce să spun depinde cum privești.
Dacă ești dintre cei care își fac o perioadă de 6 luni când se aglomerează Oscar cu ore suplimentare etc, atunci normal să îți dorești acest mod de calcul. Valabil și pentru modelul propus cu 1 an
Dacă ești dintre cei care ar spune întreaga activitate atunci aplicăm acest mod de calcul, caz în care va trebui să ne gândim la contributivitate și la vechimea efectivă în muncă idem că la civili.
Pentru mine este convenabil în ambele cazuri deoarece sunt dintre cei care au avut solda la nivelul maxim, dar am și cei 35 ani muncă efectivă plus mulți ani muncă totală.
Problema este la voi, care ne credeți naivi să acceptăm că se va face cum vrea subofițerul sau ofițerul X, greșit. Se va face cum vrea guvernul pe care Huhu îi ridică în slăvi dacă vor câștiga alegerile
Corneliu are dreptate, dacă nu era Oprea nu aveați aceste pensii și beneficii, unii dintre dumneavoastră având pensia mult mai mare decât aveați în activitate solda lăsând deoparte indexarea legală.

Dar ca să răspund moșule la întrebarea dumneavoastră, cred că ar fi corect să avem o pensie stabilită pentru toată vechimea efectivă și nu doar pentru 6 luni deoarece în acest mod nu vor mai putea unii să facă excese și nu se va mai putea atrage atenția asupra noastră.
Valabil pentru toate categoriile de pensii
Sănătate și putere de înțelegere a realității și nu mai sperați că PSD PNL va conduce România după 2024.

GO spunea...

Impozitarea progresiva a devenit bătută în cuie. Așa că nu se va schimba nimic, cu excepția faptului că salariile și pensiile foarte mari vor fi ciuntite.

https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/ultima-ora-toate-salariile-si-pensiile-din-romania-ar-putea-fi-impozitate-progresiv-cu-pana-la-25-in-unele-cazuri-propunerea-fmi-este-pe-masa-guvernului-345925/

anonim spunea...

@GG
Mi-a placut aia cu: "statut de serif"
O s-o "vand"!!
PS Probabil ca stiti ca toti serifii amerloci, au pensii militare.Si nu numai ei! Toata politia din UE,fara exceptie, la pensie devin militari.Toti!!
Sa nu-mi spuneti ca nu stiti asemenea lucruri de notorietate si universal valabile 😂
PS 2 Si in armata avem subofiteri cu scoala de ospatari/aprozaristi dar macar aia au tras 30-35 de ani in armata nu ca serifii.Doar scoala au facut-o la aprozar.Apoi au dat examene si au intrat la armasa

Paul Puiu spunea...

STATI LINISTITI CA ACEST PROIECT 🎺E FIAR UN FAKE 💩💩💩PRODUS DE UN REZERVIST SAU IN RETRAGERE VARSOVIST CARE VISEAZA CONTRIBUTIVITATE DIN NOU!!😜😜😜STATI LINISTITI CA NU SE SCHIMBA MARE LUCRU CU PENSIILE MILITARE!!! REFORMA PENSIILOR MILITARE S-A REALIZAT PRIN OUG 59/2017 SI OUG 114/2018!!!PENSIILE MILITARE NU SE VOR MAI CALCULA PE CONTRIBUTIVITATE NICIODATA🤫🤫🤫!!!!🫡🫡🫡🫡🫡

csej spunea...

Legea 164/2001 cea mai corecta.

anonim spunea...

@Bure
Iar tu nu pricepi deloc!Asa ca nici nu ai ce sa uiti...asa ca tine minte doar 4 cuvinte
𝙊𝙗𝙞𝙘𝙚𝙞𝙪𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙥𝙖𝙧 𝙜𝙧𝙚𝙪
In concluzie cum o dai cum o intorci tot civil ai fost si ai ajuns militar la batranete,in pragul pensiei.Adica un militar "vopsit"
Ti-o spune un APV-ist care n-a avut "bafta" sa bea gratis la fereala prin magaziile barurilor aflate "in jurisdictie"...si-ti mai pot spune multe altele.Asa se intampla cand esti vecin cu "serifii cu statut special"

Dorin spunea...

Nici cal, nici magar.

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa fi Borhothorodnicos, trebuie sa te nasti nepoliticos, necuviincios si porcos, cu șoriciul flocos pe botos, caci ce circ gretos, cu amenintări la modul laudaros a facut grohoteiul in strada, ca tot Romanistanul sa-l vadă si sa se sperie grămadă ca cu nepretuita-i slănină râncedă nu-i de șagă, ne-a demonstrat ca exista un stat in stat separat, autonom si de necontrolat, de la salariazare si pensionare, apoi plin cu intangibili cu imunitate si inamovibilitate, cat si cu alte ,,drepuri,'' de fapt pofte si mofturi pe care si le fac intre ei fiecare dupa cum li se pare ca ei au patru ovale goale, scrotale, si pana la ,,dreptul'' de a fi peste principiile legale si constitutionale, doar sa demonstreze prin aceasta comportare de lichele super latifundiare, cu aere superioare, impunerea ideii de infricosare, intimidare si sfidare asupra celorlati traitori, pe care-i considera rasist si apriori niste injositori si umili inferiori, la care nu trebuie ei sa se coboare sa le dea dea seamă, ca va vamă, cu vreo socoteală! Statul de drept si legile sunt doar teorii tiparite pe hartii, acolo sa fie o obligație numai pentru sclavii de pe campie ca sa le respecte si de frică sa le stie, ca de trăsnetul lui Sfantul Ilie, insă egalitatea si raspunderea in fața Legii o au doar slugile, lacheii si cățeii, nu si ei, extraterestrii, zeii-regii-leii, zmeii paraleii!... Demisia de onoare pentru extraterestrul, unicul, intangibilul si zeul-cleiul, Borhothorodnicul? Eheiii, cand o zbura porcul!

GG spunea...

Nu numai ca ne cred proști
dar ne consideră și handicapati.Ne-au mințit ca în 2023 ne vor actualiza pensiile cnf.L.153.Am prevazut atunci în 2017 ca nu se va întâmpla nimic,este o minciună.
ACUMA, ne schimba legea,cu pensiile neactualizate din 2018,etapizat.pana în 2022 inclusiv?.Păi,măi idioților,care conduceți statul asta"esuat",nu ar fi mai bine sa ne actualizați pensiile militare acum,după sa schimbați legea?
Dacă va spun ca ăștia ne duc cu vorba sa treacă anii sa mai scape de noi pe cale naturala? Ăștia îndeplinesc toate condițiile sa fie trași la răspundere penală. Dacă am fi intr-o țară adevărat democrată,ci nu într-o tara cu statut de colonie,cei care îsi bat joc de noi de ani buni,ar fi fost de mult după gratii!
Gândiți-vă câți miniștri s-au schimbat până acuma din 2017 ,aceiași tactica,întâlniri,vorbe,după,se uita și iar așa până la infinit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scopul scuza mijloacele, șoriciul sau porcul?
https://www.stiripesurse.ro/ministrul-justitiei-il-apara-pe-horodniceanu-dupa-imaginile-revoltatoare-i-a-manifestat-regretul_2905140.html

anonim spunea...

Se poate dom' politist Sensei sa nu bagati in seama tocmai acest paragraf definitoriu??
I-auziti ce vi se pregateste sau ce aveti si nici nu stiti
Citat Daogaru:"Ne-am saturat sa fim militari si 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶 𝗡𝗔𝗧𝗢 numai declarativ!"
Cred ca asa ceva ar trebui trecut pe bannere pe toate IPJ-urile,ba chiar si la politia rurala de ce nu?
In curand toate celelalte tari vor urma exemplul dat de Daogaru
Eu cred totusi ca mintiti nepermis de mult si voi politia in general(nu dvs) si Daogaru dar ala oricum e zapacit,deci nevinovat
Pe cale de consecinta va rog sa completati textul in integralitate
Ala nou si p'afarist ingeru' "talhar" ne scoate din NATO si Lucica Bode(alta lumina) va baga pe voi
Ca zau nici nu stiu care e mai "performant" Bode sau Talvar 😁

ifrim spunea...

L164/2001 cea mai corectă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cocalarii si cocalarismul mentin si continua #Rezist-ismul, sorosismul si neomarxismul:
https://www.stiripesurse.ro/marian-godina-se-implica-in-cazul-horodniceanu-este-un-cocalar-lipsit-de-inteligenta_2905255.html
Cicatelea si-a cerut scuze, dupa atatea acuze fara noime si probatorii la baze, Prădăloiu caraind ca cioroiul sa-si salveze strigoiul de oprobiu, că asa e in manglistraturi, unul sa greseasca si sa fie acoperit de 1000 de guri! Ce sa-i faci?, ca de aia nu se vede padurea de marea de copaci si islazul de turmele de porci si de vaci!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sensei, dar Comisia aia pompoasă si numeroasa, de pe langă Ministres si sinistres, cu un scop ales sa aiba mare succes, insa profund dati cutotii pana acum la fund, ce rost a avut pana acum, daca a trebuit actuala Comisie sa se ducă peste ea in misie la ei sa se iție, bre?!

Dan B. spunea...

@Moș Martin:

Rambo te-a acuzat de ZGÂRCENIE? Nu cred că are dreptate, decât dacă te-ar fi culpabilizat de PROSTIE.
Fiecare dintre noi a trecut în rezervă cu drept de pensie în baza unei legislații existente la un moment dat și, tot așa, unii au beneficiat de opțiunea asta, iar alții n-au avut încotro.
Am mai amintit aici, că eu am optat pentru pensie din trei motive:
- s-o apuc, căci 1/3 din promoție nu au „prins-o” din motive diferite (decese cauzate de boli sau de varii evenimente de zbor);
- prin trecerea la pensie a unuia cu funcție măricică (gl, col, cdor), avansau, pe verticala organigramei (ștatului de organizare), alti 3-4 ofițeri cu funcții inferioare;
- și da, pentru compensațiile financiare oferite, care, oricum, la etapa respectivă, au fost repede „înghițite” de inflație (cine ar fi știut asta?).
Iar cum legislația în domeniu ar fi trebuit să aducă beneficii acelor pensionari militari, nicidecum să le scadă cuantumurile în plată, ........ Legea 119/2010 și Legea 223/2015 mi-au recalculat pensia prin diminuare, la nivelul celei a unui caporal; să aștept alta, similară, prin care să duc bani de acasă?
Sunt de acord cu cei care, neavând încotro (după o anumită vârstă, nu te mai trage „pipota” la mutarea în alt colț de țară!), au „pășit” ca pensionari, cu pensii de plâns, dincolo de poarta unității.
Nu uita că reforma sistemului militar a vizat, îndeosebi, numărul ofițerilor, iar dacă nu te-a „tras ața” afară, înseamnă că aveai o funcție de birocrat, bine plătită.
Întrebarea de bază ar fi „ce vină au disponibilizații în reformarea sistemului, fie că au avut (sau nu!) condiții de pensionare și că nu au vechime efectivă de 35 ani?”
Acest comentariu vizează și gândirea parșivă a fanilor „contributivității”, cei care visați „cai verzi pe pereți”, idealizând varianta administratorului blogului, fără o analiză profundă, rezultată din scopul din PNRR, cel cu reducerea cheltuielilor cu pensiile.

Ionel spunea...

Alexandru esti in eroare cu "Dacă erai cu punctaj bun cred că ai fi rămas pe puncte deoarece ați avut de ales însă"...alegerea se face, conform legii, "la data deschiderii dreptului la pensie" ! Doar cei care au iesit dupa 2016 au avut 5 ani perioada de optiune ! Oricine poate gresi, nu este un capat de tara. Dar este bine sa stii si acest lucru.

Huhu Rezea spunea...

@uzescule
Este o mare diferență între disponibilizații OG nr.7 și autodisponibilizații creați de L 223/2015, cărora eu le zic neterminați. Aștia neterminați ies cu pensii tot atât de mari, uneori chiar mai mari decât ale celor cu vechimea întreagă.
Dacă citești pe blog, singurul loc unde s-au mai păstrat, tabelele MApN cu cuantumurile pensiilor recalculate/revizuite în anul 2011, pe L 119/2010, vei constata că 90% dintre pensii au crescut prin contributivizare. Acum țipă și tremură de frică autodisponibilizații creați special prin L 223 și cei incadrați direct, cu dedicație spre art. 19.

CEZAR spunea...

..!!ifrim spunea...
L164/2001 cea mai corectă!

8 mai 2023 la 07:23
----------------------------------------------------
Daaa....PENTRU HOTOMANII CU PILE LA IMPARATIE SI PENTRU GRASII CARE NU MAI INCAPEAU IN CARLINGA....huoooooo...ULTIMA LUNAAAA BAGA TOT>>>>!!
L-119 si 223 v-a scos lasuprafata ca uleiul in apa
DAR PE VOI VA DOARE IN PROFUNDOR ...SI IN FALCEA !! INCA MAI PRIMITI CASCAVALUL ARANJAT PE INFAMA L-164!.. CA SI CUANTUM MAI AVANTAJOS
JOS HOTIA PATENTATA DE ROMANI..JOS CUANTUMUL AVANTAJOS
LEGENOUA ..MOMENT T0..BAZAT PE PLX-

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Cum să fie L 164/2001 cea mai bună dacă 90% dintre pensiile stabilite/recalculate potrivit ei au fost majorate prin legea calculului contributiv, L 119/2010?
@Tigru;or
Dacă munca militarilor este specială înseamna ca ar trebui să aibă solde speciale, din care ar rezulta si pensii mari pe calculul din sistemul public.

Brenda spunea...

DLE H ,cei care au ieșit la pensie pe legea 223,nu li sa aplicat legea așa cum a fost promulgată, de aceaa au și pensia ff mică, mulți au perioade muncite 8n civilie și nu li s-au luat în calcul nici ca vechime în munca,știu pe cineva ,de care chiar mă intereseaza,are mult8 ani lucrați înainte să fie în muncă la armata, acum luna asta împlinește vârsta de 65 de ani și o să depună cerere pentru pensia civilă,Asta nu ar trebui să beneficieze de calcul despre care vorbiți ,ce ar trebui să facă ,multumesc

Cezar spunea...

@/Huhu
Cred ca nu ati citit..cu atentia cuvenita tot ce am publicat...!!!

mosmartin16 spunea...

Buzescule, e ceva PROSTIE în căpșoru' tău dacă crezi că cineva îți crede "mărinimia" din cel de-al doilea motiv invocat ( primul și al treilea sunt ok): cică ai trecut în rezervă pentru ca să-i lași pe alții să avanseze !🤣🤣🤣 Cât despre a alege între 6 luni și întreaga perioadă de activitate pentru calculul pensiei...ia spune tu cum e mai cinstit pentru majoritatea rezerviștilor ?! La recalcularea din 2016, 68% din pensii au rămas cu cuantumul anterior, rezultat din calcul pe puncte ! Știu o să spui că era atunci cu puncte adunate împărțit la 20, dar eu vorbesc dintr-o perspectivă în care numărul de puncte s-ar înmulți cu un VPR la care s-ar adăuga ulterior un supliment procentual consistent, pe tranșe, în funcție de vechimea în serviciu ?! Tu știi bre că la cei 68% cu un VPR de numai 59,5 lei le iese pensia puțin mai mare decât în prezent ??! Ia fă câteva "culculele" ! Capisci bre ?!

mosmartin16 spunea...

Tot pentru "mărinimosul" "Buză de iepure" ! Pentru cei 68% dintre rezerviști le iese pensia mai mare decât au acum...cu un VPR de numai 59,5 lei și...chiar fără a mai lua în calcul suplimentul procentual ! Cum e ..."mărinimosule" ?!🤣🤣🤣 Că nu-i poți multumi pe toți rezerviștii e adevărat, dar măcar pe marea lor majoritate, nu cum e acum cu "mărinimoasa" ( pentru unii ) lege 223 ! Capisci bre ?! Nu vreau să persiști în ...PROSTIE !🤣 Sănătate, că-i mai bună decât toate !

GO spunea...

Un singur lucru mai ramane cert in toata povestea asta! Cand un stat pensioneaza un cetatean dupa o lege, iar dupa pensionare ii modifica legea intr-una mai defavorabila, acela este un stat efectiv handicapat. Cu toate organismele la fel de handicapate.

Iar cand faci astfel de lucruri unui militar, acel militar este indreptatit sa isi abandoneze propriul stat, in situatii forte cum ar fi razboiul. Si asa se si va intampla.

Apropo de niste sondaje de pe retelele de socializare care concluzioneaza ca in cazul unui razboi cu rusii, minim 80% dintre romani ar intoarce armele contra statului roman. Fix ca in 1944.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hopa henț-careu de ași cu popa în coada, Guvernul tot stă ca să cadă, numai unul dorind să șadă fiind si cel mai de ispravă:
https://www.stiripesurse.ro/surse-un-singur-ministru-psd-ramane-in-guvern-rasturnare-de-situatie-in-cazul-lui-nicolae-ciuca_2905710.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

anonim spunea...

@Mos martine ,tu chiar tii cu ursu!
Poate te gandesti ca nu chiar toti au iesit la pensie cu un pic inainte de a se intalni cu popa si ca poate durata de serviciu pentru un militar e cam mare la 35 de ani....sau v-a revenit, virilitatea si energia de la 18-20 de anisori cand tropaiau hormonii.Poate durata de serviciu a unui militar e normala chiar cea de 20 de ani.Ma rog vorbesc de cei reali nu de functionari publici cu statut de serif.
Asa ca tinand cont de cele de mai sus te rog ai mila de mine singurul "neterminat" ramas in viata.
Spre deosebire de tine care esti "terminat" si care desigur stii ca acest cuvant mai are un sens....unul nasol de tot
@Huhu
Cu toata bunavointa ma vad obligat sa-i dau dreptate lu' scapetele ala(serifu' P**a Puiu) care urla din toti bojogii cu majuscule.
Nu mai "pupa" nimeni contributivitate nici acum si niciodata cel putin un urmatorii 30-40 de ani......poate mai incolo dupa ce vine "meteoritu'"
Asa ca Huhule esti....terminat!!😃
Si tu si mosu si cseju si alde aia cu pixu dupa ureche 🤞
PS E adevarat ca acum un sef birou recrutare(in buricu' targului) are aceleasi conditii de munca,precum un pilot de supersonic?
Am un prieten curios care ar vrea sa stie si el lista cu conditiile de munca speciala si "alte conditii" De "deosebite" nu este interesat
Io i-am cerut lu' nevasta-mea sa-mi acorde specialele cand fac cartofi prajiti ca e mare pericol,da' n-a vrut baba. ...zgarcioaba!😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Noi am fost niște zmei, cai sau buhai speciali si mondiali la femele si la halbele de bere, si care nu recunoaște a fost doar un răcan in Oaste ce-a frecat-o-n șapte-paișpe! Cunoastem noi povestea ursului si a codoiului de sub tăria sloiului... Dati-i Cezarului PLX 199 sa-i rupă pe toti la dinți in două, lui Reddog salariile compensatorii sa nu mai scrie memorii, tizului Ifrim cel hâtru pe Lg 164 sa-l faca tare-n geacă de cumătru, altora pe Lg 119 pentru pofte si molifte, mie pe jaloane, jeleuri si bomboane, copy paste si mafiile clocare cer si ei sugiucuri si biberoane si, uite asa, scapam de nedreptati si de foame! Nu-i asa, Coane, Leoane ca la toamna PSD ne da strachini pline cu sarmale cu carne de la olaie, pe langă bocanci cu potcoave de la caii calcati de tramvaie, fulare din pastrama de oaie si paltoane de la Gucci din clocitoare?!

Huhu Rezea spunea...

@Go-lescule
Ti-ai pierdut uzul rațiunii de când ai devenit rusofil.
N-ai să vezi un patriot ridicând arma împotriva statului român.
Tu și toți cei loviți de morbul trădării confundați statul cu guvernul.

mosmartin16 spunea...

Acord, eu nu vorbesc că tu ai fi "neterminat" ori io "terminat" ! Eu te întreb așa : cum e mai corect în stabilirea pensiei : 6 luni sau întreaga perioadă de activitate ?! Și te mai întreb ceva : cei mai mulți dintre rezerviști ar avea pensiile ( calculate cu VPR de numai 59,5 lei ) mai mari decât le au acum ! Cum facem cu asta ?! Concret ! Așa că...nu mai fă trimitere la urs...chiar de mi-ar fi "frate" !🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

@tigrosule
Eu dar am publicat, la cererea cititorilor, acest document publicat fără niciun fel de explicații pe filiera cătării cuiului.
Nu-mi asum decât forma personală în care prezentat în topic modificările aduse articolelor 31 și 122 din L 223/2015.:

@mosmartin
Eu nu am pretenția ca la cuantumul calculat contributiv să-mi mai dea statul vreun supliment necontributiv.
De supliment au nevoie doar cei care nu au făcut prea mulți purici prin structurile militare.

anonim spunea...

@Huhu
Nuuuu,nu impotriva statului,daaa impotriva catorva "reprezentanti" se poate?? Macar asa de pofta.
PS Se exclude si Horodniceanu ca nu s-a inventat inca perforantul care sa-i strapunga soriciul...harponul e inutil,ca si Moby Dick are silueta de silfida comparativ cu asta,
iar la nesimtire e si mai simplu: E din Moldova!!
Apropo: Pai cata nesimtire sa zaca in tine si-n ministrul tau sa spui A DOUA ZI ca regreti???
Ce nu stia de la inceput despre ce si cum trebuie sa se comporte??? S-a gandit a doua zi??
Concluzia: Niste nesimtiti cu tupeu maxim "ambii,amandoi"
@Cefei-ule da nisti vausiri nu vreai???
@Rambou
a nu se confunda Cezar alias ciobarlan,tziuzar ,tabungiu etc cu vestitul caine rosu supranumit si Visinescu de Poarta Alba
Pentru ca eu sunt cel care a transformat numele de "caine rosu" intr-un adevarat renume "visinescu".....si credeam ca paznicul de ocne o sa fie rusinat.Pe dracu'!! El e foarte mandru, deh e din gasca lu Predoiu si ai lu Horod 📞....nici nu ne miram daca uneori mai suge 🧅
Hai ca l-am activat si p'asta 😁

anonim spunea...

Hai mai domnule admin Huhu,te faci ca nu stii cine-i autorul.Io crez ca faci misto....ti-am mai zis odata ca e mosmartin.Se vede de pe "Luna"
I-a aruncat-o lu nea marin ca s-o dea "prin invaluire" si i-a venit inapoi ca upercut 🥊

anonim spunea...

Pese: Da' mi-i vausiri...multi vausiri can' imi da?
Io doar _UE de la guvernoiu?
Ia uite cum nea Ciuca si pretinu lui..."Nu ie bani dom'ne,nu ie bani!"
https://www.libertatea.ro/stiri/ciuca-bode-primul-tandem-din-fruntea-pnl-care-copiaza-modelul-psd-si-ascunde-contractele-cu-presa-au-dublat-sumele-platite-in-2022-4534767

Leon spunea...

@Huhu Rezea, pe site-ul lui Nea Marin, @Mateias prezinta urmatoarea concluzie:
"...Nu cred că e o soluţie avută în vedere de spectrul politic pentru că din proiectul oficial care e în Parlament reies alte intenţii şi se urmăresc alte obiective- luăm banii din PNRR şi dacă ulterior legea e neconstituţională cel puţin în ceea ce priveşte magistraţii, asta e, banii rămân luaţi de la UE."..!!

Brenda spunea...

DLE H m-am referit,in postarea anterioara la cei pensii ați in 2016,in bazaart19 lege 233


223,când știți cum a fost ciuntita va rog răspundeți.multumesc




,

Dan B. spunea...


@moșmartin16

Până una-alta, pentru tagma urșilor prostănaci, s-a dat prikaz ca 500 dintre ei (nu iepuri!) să fie lichidați, incl pe cei fără gândire logică. Mi-ar părea rău să fii selectat printre ei, dar dacă criteriile te includ, ……..

@Huhu:

„Eu nu am pretenția ca la cuantumul contributiv să-mi dea statul vreun supliment necontributiv.”?
Să mori tu?
Sau chiar crezi că avem toți ceilalți „ochi albaștri”? Probabil, se adeverește realismul ștatului de plată din depozitul DSS, adică un cpt din Direcția a V-a avea o soldă echivalentă celei a sefului de stat major al CAvM (functie de gl cu 3 stele)
Eu, pe Legea 223/2015, pe calcul efectuat de un expert judiciar, ar fi trebuit să am o pensie 11.630 lei; și cum Jianu mi-a impus o bază de calcul similară celei a unui caporal cu 17 ani de serviciu (2.385 lei), uite așa nu am primit nici măcar un cuantum aflat la jumătatea celei recalculate jianist, …….

GO spunea...

@ HH. Am zis bine "stat". Din stat fac parte și alte institutii in afara de guvern. Și toate au responsabilitati in fenomenul descris mai sus, ca un aspect secundar al dezastrului in care a fost impinsa Romania.

Cat priveste ratiunea, orice patriot identifica corect ca dusman actual al Romaniei, exact institutiile politice si politizate ale statului român. Devenite astfel din cauza partidelor politice de la putere fin ultimele 3 decenii.

Românii nu sunt așa proști cum vrei tu să crezi, încât sa își identifice corect adversarii.

PS: Tu ai libertatea desigur să aperi instituțiile statului prostituate politic. Și să lupți contra poporului.

GO spunea...

Și vă rog să schimbați tematica! In loc să reverberați profund ca Iohannis și mass media, cu evenimentul întronării moaștelor regale ale lui Șarl și ale vaginei Camilei, vă țineți de poante cu pensii!

https://stirileprotv.ro/stiri/international/versurile-obscene-care-s-ar-fi-auzit-la-incoronarea-reginei-camilla-momentul-a-devenit-viral-video.html

Leon spunea...

@Huhu Rezea, astazi ne spune nea Marin ca autorul proiectului este @Mateias !

Huhu Rezea spunea...

@GO
Statul cuprinde si hotarele lui. Doar câțiva vecini atentează la fruntariile țării.
Nu confunda instituțiile cu oamenii care vremelnic le conduc.
Unde dracu' ai învățat tu educație civică?

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Nu era nicio surpriză. De altfel, in topic am anticipat ce recunoste astăzi Mărin.
In ciuda afirmațiilor lui Mărin, m-am numărat printre puținii comentatorii care susțin calculul dual al pensiilor pentru militari, așa cum am materializat propunerea de modificare a art 122 din L 223/2015.
Imi mențin observația că propunerea lui Mărin pierde din vedere faptul că celelalte pensii de serviciu sunt deja calculate... atât contributiv, cât și procentual.
Dar, pentru pensiile militare ar fi foarte, foarte necesară.

mosmartin16 spunea...

Bre Buzilă, îți răspund cu aceeași monedă : prost să-i spui lu' măta care te-a "fătat", dobitocule !🤣🤣🤣 Marș și linge-ți buza că ai numai rahat pe ea ! Linge pe unde mai poți, inclusiv mâinile pătate...știi tu ! Sictir, tăntălăule !🤣🤣🤣

anonim spunea...

cam disproportionata replica mos martine....cam disproportionata

da unde-i visinescu nost' ala militar la batranete si paznic de ocna?
Dati-i bre niste ajutoare ca nu-i ajunge pensia militara de 6700 net...."si e agent cu sindicat" nu oarescine....d'asta nou cu spor de hemoroizi si pericol de tomfa(din cauza de microparticule de plastic PM 2,5/10)
De la catuse se poate face usor reumatism ca deh metalul rece...alea,alea
plus "radiatiile" de la telefonul fix din camera de supraveghere vizuala.🥕😁...da,da si stresu de la ocnasi ca el se incordeaza..... uneori si neuropsihic cand isi verifica,contul
Pai te pui cu sindicatu'??

mosmartin16 spunea...

Madmen, s-ar putea să ai dreptate cu replica disproporționată ! Și nu uita că totuși...mă abțin !🤣 Dar dacă o caută bre cu lumânarea...și țipă că mai vrea...i-o dau bre ! Altfel...ar zice că-s ...zgârcit !🤣 Sănătate multă !

anonim spunea...

mos martine
pe la ciobanu ala de cezar cica sunt stocuri intregi nefolosite....expira dreak!!