Un produs Blogger.

miercuri, februarie 15, 2012

Zapada ucide dupa viscol

0 comments
Casa veche din zona Horezu
Cata incompetenta la autoritatile statului si cata ignoranta la cetateni!
Nu mai stim cum sa ne comportam in situatii deosebite, ca sa nu mai vorbim de grave calamitati.
Zapada si frigul din ultimele zile ne confirma ca traim in vremuri normale, fara amenintarea apocalipsei incalzirii generale a Terrei.
Scriam in urma cu o saptamana ce faceau gospodarii de la munte cand natura ii binecuvanta cu zapada abundenta. Unii au comentat ca suntem in alte timpuri. Suntem in alte timpuri, dar dovedim ca suntem si mai neputinciosi in a ne descurca singuri in fata naturii.
Pe langa masura generala de prevedere, de a construi case cu acoperisuri ascutite, astfel incat centrul de greutate al acumularii de zapada sa coboare spre exteriorul cladirii  pentru a asigura caderea natural- gravitationala a zapezii, din prima zi a unei ninsori masive muntenii incepeau sa dea zapada jos de pe casa si anexe cu o scandura fixata in varful unei prajini.
N-am vazut pe cei de la Inspectoratul General Urgenta sa avertizeze cetatenii sa-si dea jos zapada de pe acoperisuri. Au inceput televiziunile sa avertizeze dupa primele victime strivite de prabusirea acoperisurilor.
Oare n-au prevazute astfel de proceduri?
Priviti cate alte acoperisuri, la sate si orase, stau sa se prabuseasca sub privirile indolente ale proprietarilor! 

Topirea zapezii va provoca alt dezastru, daramarea caselor din chirpici, daca scurgerile spre exterior nu vor fi eliberate astfel incat apa sa nu inunde peretii caselor.

Niciun comentariu: