Un produs Blogger.

luni, aprilie 15, 2024

Structurile asociative ale rezervistilor cer Parlamentului actualizarea soldelor de grad din componenta bazei de calcul a pensiilor militare

50 comments

 


50 de comentarii:

Burebista spunea...

Cam greu s au urnit aceste asociații dar sa speram ca demersul va avea succes. Trebuia precizat și faptul ca rezervistii de drept conform statutelor din SNAOPSN sunt discriminați față de rezervistii voluntari cu privire la majorarea soldelor de grad...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca mi se permite: Aceasta cerere o preiau si o trimit la toti puliticienii, si o iau intai cu Inalta Atarnătoare de la Castelul bantuit, apoi cu Palatinatul Victoria sicialismului, sefii celor doua camere de Morga si Crematoriului Cenusa, si la fiecare geolgău in parte din toate clanurile pulitice, dar făra sa obosesc s-o trimit Spitalului Zoo a Europei, Natolănitei, World Bocank si Dlui Staroste, Joe Bidon! Asta da efect, si daca la fel ca mine mai fac si circa 90.000 de rezervisti din tot curcubeul de forte, apai se va afla ca exista aceasta Cerere! Altfel, NU, parolle d'honnore! Analizati, va rog si actionati, ca niste adevarati camarazi berbanti!”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, cata dreptate ai!

Leon spunea...

@Claudiu, poate reusiti sa faceti mai vizibile propunerile Asociatiei !
OuG. nr.28/2024 este repartizata la Comisiile din CD (Pl x nr.215/2024):
https://www.cdep.ro/proiecte/2024/200/10/5/oug254.pdf
Senatul este camera decizitionala !
OuG.nr.26/2024 este repartizata la Comisiile din Senat (L 166/2024) pentru avize si Raport; CD este camera decizitionala !

Viorel spunea...

Este pentru prima dată din 2016 (anul trecerii în rezervă) și până în prezent, când constat „cu drag” că principalele structuri asociative vorbesc aceeași limbă, cea românească indiferent de regiune, pentru că până acum s-au bătut cap în cap de la ciolan și nu au rezolvat nimic. Mai mult, și-au dat la gioale unii la alții pe ușile din față și din dos. Să fie într-un ceas bun.

Alexandru spunea...

Adevărul este că se apropie alegerile și mulți reprezentanți ai structurilor așa zis reprezentative sunt și membrii simpatizanți sau cotizanți ai celor 2 partide politice ce formează USL 2, iar sondajele arată nu tocmai bine pentru domniile lor.
Așa că hai să facem ceva pentru militarii pensionari, poate obțin votul nostru și apoi mai vedem.
Dl Ciolacu a știut doleanțele noastre, iar în timpul cât OUG ul se afla pe traseul legislativ personal și nu numai, prin intermediul membrilor PSD și PNL inclusiv dl Budăi, am transmis propuneri de modificare a acestei OUG. Am solicitat că aplicarea majorărilor soldei de grad să fie efectuată cu luna septembrie 2024, tocmai pentru a evita părerea negativă a pensionarilor civili la adresa noastră.
Răspunsul primit a fost, citez: nu se acceptă modicari, rămâne cum este hotărât inclusiv la nivelul CSAT.
Așa că vă rog să încercați să ajungeți la secția de votare în ziua votului, să votați după cum vă este conștiința, dar să nu uitați umilințele trăite în urma legilor emanație USL 2.
Toate bune și sănătate vă doresc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca si @Leon are o propunere deosebit de valoroasa, important fiind sa ni se auda vocile, ca aceasta Cerere-Petitie sa ajunga la cei mai importanti politicieni, si daca toti vom depune eforturi in acest sens poate da Dumnezeu sa ni se faca dreptate in actuala legislatura! Poate ca ne indreptam pe drumul cel bun... Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe plan local, indiferent de resentimentele si supararile mele, voi vota cea mai redutabila echipa PSD-(plus jegurile PNL, pe care nu-i suport de cand eram jurnalist si-i loveam cu sete), care au transformat urbanismul onestean din temelii, avand una dintre cele mai mari Catedrale din Romania, de o rara frumusete, absolut tot orasul pavat, strazile timp de 4 ani asfaltate continuu peste tot, etc, si deci o ranchiuna m-ar transforma intr-un egoist plin de rautate, daca nu as face-o, pentru ca cine merita trebuie votat, la fel si cu conducerea PSD a judetului, implicata in construirea celor mai de anvergura autostrazi din Moldova, cu legaturi la Suceava, Iasi-Republica Moldova, Buzau-Bucuresti, Brasov si tot Ardealul, etc, dar si alte obiective, cum ar fi Aeroportul Bacau si industria Aeronautica din acest municipiu resedinta de judet, singurul obiectiv ce-l mai astept cu ardoare fiind acordarea actualizarilor la pensiilor militare si totul s-ar rezolva politic de la sine, dar important este ca Prim ministrul sa afle, sa stie, sa i se aduca la cunostinta direct si imperativ, altfel nu se poate face absolut nimic, cheia succesului fiind doar la acest om politic!

Leon spunea...

Cei doi lideri sunt in campanie electorala si este greu de crezut ca vor face ceva !
Probabil ca intr-un eventual raspuns vor promite ca propunerea va fi preluata de noul Statut al cadrelor militare prevazut in programul de guvernare!

Viorel spunea...

Domnule Leon. De ce nu ne lăsați să ne bucurăm și noi măcar câteva zile apoi veniți cu punctul dumneavoastră de vedere prin care ne sugerați că propunerea înaintată va fi rezolvată în cincinalul viitor ?

kostas spunea...

Dar oare, daca actualizeaza pensiile cu solda de grad actuala nu taie toate indexarile din 2017 pana in prezent si ramanem cu te miri ce si mai nimic?

Claudiu Marin spunea...

@kostas
Eliminarea indexarilor anterioare era prevazuta in PLx 199/2020 in situatia se actualizau atat soldele de functie cat si soldele de grad.

GG spunea...

Asociațiile sindicaliste să lase "războiul " între ele pe te miri ce și să acționeze unitar,nu unii hăis,ceilalti cea,pentru binele întregii mase de rezerviști.Cred ca a trecut timpul când se făcea totul ca o Asociație îi baga bețe-n roate alteia,pentru ca nu iese el în față.
Sper ca această propunere să aibă finalitate,nu sa rămână la stadiu de propunere,iar după alegeri sa rămână maculatura cum a fost cu plx 199(cred ca am zis bine,199,nu 119,ca ma trimite cineva la studiul individual).
Deocamdată niciun semnal!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Kostas, nu le da idei, ca astora nu le trebuie prea mult sa se clocărească in cotloanele CSP, marea lor suferinta patologica fiind sa distruga! Pe mine nu ma doare mana sa scriu peste tot si public de banuiala mea ca in structurile lor pot fi tradatori in slujba intereselor Rusiei, ca sa-i potopeasca cu controale severe si serviciile sa-si ia rolul in serios in cadrul lor daunator, si daca vreti pot afirma ca acolo exista si asa ceva, daca sunt luati la bani marunti, pentru ca prea mare este dezastrul, vandalizarile si pagubele de la pensiile militare, exact cum vor serviciile secrete rusesti! Imposibil, fata de acest vandalism nemaintanlit la alte armate, ca in cadrul CSP sa nu existe inalti tradatori care sa degradeze gradul de aparare a Patriei prin astfel de marsavii, cum sunt cele de la pensiile militare de s-a golit sistemul de activi, iar civilii refuza categoric sa se mai inroleze, si ma mir cum NATO nu intervine urgent pentru cercetarea acestui caz, insa ii voi sesiza eu, dar avand in vedere pe Geana Adormirii Maicii Domnului in viroaga Mihaelei, dragostea mea, e clar ca sesizarea se poate aborda ca tancul in dansul de balet! Luati aminte: Zilele astea au fost depistati mai multi agenti pro rusi infiltrati in structurile Euro si NATO, fiind si in Germania, Italia, tarile nordice, Estonia, Cehia, etc, care tradau unii de foarte multi ani pentru rusi, avand nume grele, iar in cascavalul Romanistanului nu?! Vai de pielea lor! Eu am vorbit cu fiecare dintre ei in audienta, vgeniti holbati sa-l vada pe razvratitul guraliv, si i-am cunoscut pana in strafundurile sufletelor in doar cateva minute de dialog surd, in cel mult 1 minut realizand foarte sigur ca in fata mea sunt aliniati niste mafioti cu mare experienta si usor de cumparat cu bani putini, la cata minte au, si pot declara si in fata Curtii Martiale ca absolut toti sunt cruzi, reci-stanca si foarte usor de indentificat ca oricand sa tradeze pentru niste bani murdari, lipsindu-le empatia si solidaritatea total, adica niste calai cu sange extrem de rece! Unii s-au pensionat, dar vor trai foarte, foarte putin, sa dea Dumnezeu, datorita fierii si otravurilor de rautate acumulate de-a lungul anilor, cu mare ura pe pensionarii militari amarati!

Col. Hathi spunea...

Vă salut,

Tot în legătură cu actualizarea soldei de grad a fost inițiată o petiție pe declic.ro referitoare la actualizarea soldei de grad pentru militarii rezerviști.
Petiția a fost inițiată de domnul Narciz Bejinariu și ținta este de a aduna 15000 de semnături online.
În cazul în care considerați că ce scrie acolo v-ar putea folosi, puteți semna respectiva petiție:

https://campaniamea.declic.ro/petitions/petitie-pentru-un-amendament-actualizarea-soldelor-de-grad-pentru-militarii-rezervisti

Cu stimă,
Col Hathi

Viorel spunea...

Col Hathi. De declic.ro sunt sătul. Am făcut și eu prostia să semnez o petiție tot pe o problem legată de pensile militare, după care nu mai puteam scăpa de ei. Astăzi primeam de la un individ o reclamă, mâine de la o cucoană și tot așa cam o lună de zile după care au început să solicite sponsorizări în bani. Văzând că nu îi bag în seamă, s-au lăsat păgubași. Deci, atenție la ce semnați.

Col. Hathi spunea...

@Viorel (15 aprilie 2024 la 22:27)

Vă salut,

Nu vă obligă nimeni să faceți ceva anume.
Mesaje de la declic.ro nu veți primi dacă bifați butonul "Nu" în cazul în care vă decideți să semnați petiția.
Dacă bifați "Da", vă veți putea dezabona ulterior de la mesajele lor.
Donațiile sunt opționale, nimeni nu vă bagă mâna în buzunar.
Puteți citi politica referitoare la donații pe pagina lor:

https://www.declic.ro/politica-de-donatii/

Probabil că o parte din donații o folosesc cei de la declic.ro pentru întreținerea și găzduirea site-ului.
Poate nu știați, dar, chiar dacă un site este creat (codul sursă) de "entuziaști voluntari" în mod gratuit, găzduirea pe un server și certificatul de securitate sunt lucruri care costă destul de mulți bani.
Menționez că nu am vreo legătură cu declic.ro, eu aflând în această seară despre această campanie de pe blogul mhblogonline și prin bunăvoința domnului Claudiu Marin am popularizat campania inițiată de domnul Narciz Bejinariu pe care nu-l cunosc.
Consider că acțiunea este mai bună decât inacțiunea și de aceea am semnat și am popularizat această inițiativă.

Cu stimă,
Col Hathi

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, semnam dar fara niste obligatii, cum ar fi curiozitatea de a sti de la ei cate semnaturi s-au cules, ca daca intrii in de-al de astea vin si zornaielile tinichelelor agatate de coada, si nu sponsorizam nici o centimă, deci semnatura si, pa! Am un camarad foarte istet, MAI, care ma alimenteaza copios cu diverse, si unde vad ca e bine, hop, si eu cu umarul pus!

Leo spunea...

Mai trebuia o mențiune și anume că în caz contrar Îi VA VOTA SULEA ...

RD spunea...

Iertați-mă, dar nu pot fi păcălit de aceste așa zise asociații ale rezerviștilor militari. Totul a plecat de la L4/2023 înregistrat la Senat pentru dezbatere pe 29.12.2022. Unde au fost ele timp de peste 1 an? Unde a fost unitatea? Când legea pensiilor militare a avut diferite modificări până când a fost acceptată de CE. S-au trezit după peste 1 an, când legea 223/2015 a fost modificată, votată și intrată în Monitorul Oficial? Cred că aceste 'asociații' nu știau de actualizarea pensiilor militare. Nu știau ce înseamnă! Au aflat acum în 2024.
Cred că sunt mai multe 'asociații' decât numărul membrilor cotizanți la ele.
Nu le-am văzut să organizeze proteste în privința pensiilor militare!
Și eu am trimis mailuri, dar bineînțeles că nimeni nu mi-a răspuns (senatori, PSD cdep, PNL cdep, Comisia Juridică și așa mai departe).
N-am trimis și eu așa scrisori 'parfumate' și 'colorate' ca aceste asociații.
Eu le-am trimis mailuri mai simple, mai de oameni amărâți, am scris 'alb pe negru'.
Dacă politicienii se joacă cu noi..
Și aceste 'asociații' se joacă cu noi. Pe nervii noștri!

xmax spunea...

In completare la @RD

De mai bine de un an de zile la TV apar tot felul de "chestorasi si generali" plus tot felul de "asa zisi reprezentanti ai MaPN si MAI" unul mai frumos ca altul!!!
Au spus vreodata cum stau lucrurile in sensul adevarat al cuvintului privitor la pensiile militarilor si politistilor??? Au dat detalii la toate aceste porcarii care au fost legiferate de vremelnicii politicieni?

Numai nenea Leontin "cel care se mai stimba nitel" o tot da cu VPR..VPP...hau hau bau bau....

Nu stiu ce detalii are despre cuantumul pensiei militarilor (cum si din ce este formata) dar "o ia la greu pe aratura" cind vine vorba despre asa ceva.

Revenind la oile noastre: eu personal nu am vazut pe nici un specialist din Casele de Pensii ale MAI, MaPN si alte structuri (SRI, SIE, SPP....etc) care sa fie invitat la emisiunile TV sa dea explicatii clare si pertinente in ceea ce priveste formula cuantumului de pensie pentru militari si politisti, precum si sa explice inechitatile produse de-a lungul timpului prin aceste idioate acte normative, si nu in ultimul rind sa dea explicatii cu privire la porcariile de OUG care plafoneaza (adica ne fura din buzunar) cuantumul pensiei, neputindu-se actualiza asa cum este firesc!!!!!!!!!

Sa nu vorbim de acele valori banesti care sa dadeau, in urma cu multi ani celor ce ieseau in pensie. Sume minunate!!!!
Este normal???

Azi predictibilate ZERO!!!!!

Ar fi interesant sa se dea spre informare STATISTIC in cadrul acelor emisiuni TV "minunate" unde sunt invitati "clarvazatorii" in materie de pensii militare, (deci cifre....nu nume si prenume) toate dosarele ajunse la CCR care au sfirsit cu NU respectiv toate dosarele care sunt pe rol privind OUG 59 respectiv OUG 114.

Leon spunea...

@Leo, pai eu am promis deja, pana cand nu se vor Actualiza Soldele de Grad si pentru pensionarii militari, Familia mea NU va merge la Vot..!!

xxxxxxxxxxx spunea...

@Col.Hathi
D-le colonel, va mulțumesc, am completat/semnat petiția.
De dimineață la ora 10.00, erau 14283 de semnături.
Îmi cer scuze pentru pentru xxx-,urile de user nu reusesc sa pun numele de user

Claudiu Marin spunea...

@RD
Demersul structurilor asociative este bine venit. Are un impact mai mare decat sesizările individuale.
Da, demersul este urmare trezirii orgoliilor bosilor pensionati dupa 15 09 2017 pana in anul 2022.
Cum sa-i depaseasca cu 2000 lei cei pensionati in 2024, după OUG 26/2024?
Nu m-ar mira o reglementare care sa prevada ca se actualizează numai soldele de grad ale celor pensionați după 15 09 2017, pentru ca numai soldele acestora se pot plafona la netul bazei de calcul. Solutia general valabila ar fi adoptarea actualizata a Plx-199/2020, cu uniformizarea modului de calcul pentru toți pensionarii militari prezenți și viitori.

Viorel spunea...

Col. Hathi. TĂIAȚI PENSIILE SPECIALE. PE UN PANOU MARE APARE PRECUM CĂ, DOMNUL CIUCĂ ARE PENSIE SPECIALĂ DE 43.000 E. ĂSTA ESTE ADEVĂRUL ? AȘA ÎȘI PROPOVĂDUIEȘTE DECLIC.RO INIȚIAIVELE, PRIN MINCIUNĂ ? CITIȚI CONȚINUTUL LINKULUI.
Apoi, a venit la conducerea Guvernului un pensionar special. Așa că am arătat întregii lumi ce bine câștigă premierul pensionar, Nicolae Ciucă. La câteva zile de la montarea panourilor cu pensia de lux a lui Ciucă, ele au fost tăiate de primarii liberali din zonă. Au încercat să ne cenzureze, dar nu le-a ieșit. Mesajul a ajuns la sute de mii de oameni pe internet și a fost preluat de toată presa.
https://www.declic.ro/reforma-a-pensiilor-speciale-victorie/
2. CAM CE PENSIE AR VREA CEI DE LA DECLIC.RO SĂ AIBĂ UN OFIȚER PENSIONAT DUPĂ 25-35 ANI DE MUNCĂ ȘI DOAR NOI ȘTIM PRIN CÂTE AM TRECUT CA SĂ CONSTRUIM ȘI APĂRĂM ROMÂNIA DE IERI PENTRU CĂ CEA DE ASTĂZI AU VÂNDUT-O STRĂINILOR ?
Asistăm la cea mai mare impostură. În loc să elimine inechitățile, coaliția PNL-PSD plânge de mila pensionarilor speciali care încaseză peste 4.000 de lei pe lună. Asta, în vreme ce 67% din pensionarii României trăiesc din pensii sub 2.000 de lei lunar.
https://www.declic.ro/protest-pensiile-speciale/

Col. Hathi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

@Tahti
Sunt bune și petițiile online, dar sunt atat de multe ca au devenit invizibile.
Haideți sa asiguram vizibilitate demersului structurilor asociative, mai ales ca este bine scris.
Te ingrozesti cate traznai juridice sunt scrise in ultimul articol de pe site-ul dogaro-disponibilizatilor.

Leon spunea...

@Claudiu, propunerea este buna pentru MILIȚARI, dar Politistii au si ei un alt Statut, cu ei ce facem ??

Narciz spunea...

15.000 de semnături, Respect !

Respectul meu tuturor celor care m-ați ajutat prin semnarea și distribuirea petiției.

Termenul final în care petiția on-line, oricare ar fi numărul de semnaturi inregistrate, va fi înaintată destinatarilor, este 25 aprilie 2024, data la care este și termenul final de dezbatere in regim de urgență în Senat, după aceasta data este considerată acceptată tacit in forma înaintată de guvern și publicată în MO.
Oricum inițiativa și mare parte din petiție au fost preluate și transmise deja celor trei destinatari, menționați în petitie, atât de rezerviști militari in nume personal, inclusiv subsemnatul, cât și de structuri asociative, iar numărul mare de semnături face ca acest demers să arate încă odată nemulțumirile și revolta rezerviștilor militari privind discriminarea și izolarea acestora în modificările legislative ce privesc militarul român.

Legat de petiția publică ce are ca scop principal de a informa toți factorii decidenți, de a atrage atenția asupra unei alte discriminări majore privind rezerviștii militari, ce poate fi eliminată printr-un amendament la OUG-urile aflate in dezbatere în parlament sau printr-un nou OUG, fac următoarele precizări: în petitie există formulată propunerea următorului amendament:
(...)*Pensiile militare de stat se actualizează cu cuantumul actualizat al soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiști și polițiștii de penitenciare prevăzut în art. XI din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 21 martie 2024.(...),
prin modificarea/ completarea a Art.11, din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin amendarea OUG nr. 28/2024, publicată în monitorul oficial nr. 268 din 28.03.2024, sau modificarea / completarea Art. 60 din Legea nr. 223/2015, privind pensiile militare de stat, printr-o nouă Ordonanță de Urgență, măsuri care întregesc efectele soluţiei legislative reparatorii și pentru militarii în rezervă și retragere, reprezentate de actele normative aflate deja în dezbatere în parlament sau prin adoptarea de măsuri imediate, în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României republicată, prin care Guvernul României să adopte o nouă ordonanță de urgență.

Dacă aveți o altă "variantă" de amendament, care să nu fie "interpretată" în alt mod decât în cel pe care îl dorim, puteți să o formulați și să o trimiteți sub forma unei petiții celor din guvern sau parlament sau puteți contribui la redactarea acestei petiții publice, pe care sunt de acord să o modific cu textul unui amendament formulat de alți camarazi cu expertiză în domeniu și care să reprezinte actualizarea componentei din pensia militară, privind solda de grad a rezervistilor militari, la valoarea legiferată prin Art. XI din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 21 martie 2024.

Deja există o sugestie pe care o iau în considerare, pentru reformularea amendamentului, sub forma:
(...)*Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează cu valorile cunoscute ale soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiști și polițiștii de penitenciare, prevăzute în art. XI din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 21 martie 2024.(...)

Leo spunea...

@Leon
Nu ne-ai mai zis nimic dacă ți-a răspuns Țuguianu la jalba ta ...

Col. Hathi spunea...

@ Claudiu Marin (16 aprilie 2024 la 13:05)

Odată cu link-ul de popularizare a petiției domnului Bejinariu am popularizat printre cunoscuți și articolul publicat de dumneavoastră (Structurile asociative ale rezervistilor cer Parlamentului actualizarea soldelor de grad din componenta bazei de calcul a pensiilor militare).

https://www.huhurez.com/2024/04/structurile-asociative-ale.html

Aceste inițiative, chiar dacă sunt promovate în "al 13-lea ceas", le consider binevenite deoarece "unde-s mulți puterea crește".
Am scris "al 13-lea ceas" deoarece soldele de grad au fost majorate pentru "activi" în mod semnificativ încă din 13.01.2023 ca urmare a aplicării HG nr.28 din 11.01.2023:

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/263935

Timp de mai bine de un an de zile, toate structurile asociative ale militarilor rezerviști au stat cuminți fără să aibă vreo poziție oficială în această privință, sau au făcut-o atât de bine că n-a aflat cineva despre ea.
Cum spuneam, totuși e bine că structurile asociative ale rezerviștilor fac această solicitare, chiar dacă destul de târziu.

N-am să comentez articolul din 15.04.2024 semnat de domnul Dogaru pe blogul SCMD, mai ales că nu am pregătire juridică.
Pot doar să remarc faptul că SCMD nu s-a alăturat inițiativei structurilor asociative în ceea ce privește actualizarea soldei de grad pentru militarii rezerviști.
Pot de asemenea să fac observația că domnii din conducerea SCMD, în ultimele articole publicate, sunt preocupați de plata cotizațiilor membrilor de sindicat și de excursii în locuri pitorești.

Cu stimă,
Col Hathi

P.S.
La sfârșitul anului 2022 când am trecut în rezervă având gradul militar de colonel, în "Anexa nr.1" la decizia de pensionare, la rubrica "Solda de grad" este scris 356,00 (Lei).
În acest moment solda de grad pentru un colonel în activitate valorează 2838 Lei.
Observație: valorile de "356 Lei" și "2838 Lei" sunt valori brute, acestora corespunzându-le, în cazul meu, valorile nete de "208 Lei" și ipotetic "1660 Lei" (58,5% din valoarea brută).

RD spunea...

@Narciz,

'Partidașii' (ce frumos îi alint), știu bine despre ce e vorba. Dacă vor, găsesc ei formula corectă, poate fi la fel sau asemănătoare cu cea de la 223/2015 (varianta originală, fără OUG), Dacă nu vor, găsesc ei cum să nu dea bine, CCR cunoaște situația cel mai bine cu ocazia OUG59 declarată constituțională. 'Partidașii'+CCR=LOVE!

Actualizarea pensiilor militare este cea mai bună variantă pentru toți. Chiar și pentru unii care ar ieși un pic pe minus, după o indexare maxim două ar depăși cuantumul actual. Dar peste 95% ar avea pensia mai mare după o eventuală actualizare. Totul ține în a vrea. Cum au dat la alte categorii de salariați sau pensionari. Doar că ei nu s-au bazat pe manifest online și spre 0 pe stradă. La ei a fost invers. Plus voturi de la milioane de oameni.

Orice altă soluție în afară de actualizarea pensiilor militare, n-ar rezolva nimic. Unii ar pierde, alții ar câștiga, cum este acum.

Leon spunea...

@Leo, deoarece zilnic imi trimitea acelasi raspuns, l-am blocat definitiv...:))).

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Actualizare, indexare și fără supraimpozitare pentru cei ieșiți la pensie după 15.09.2007? Și ceilalți la coadă? :)

RD spunea...

1Leon,

La pensionare, polițiștii echivalează gradul profesional cu gradul militar. Dacă la asta vă refereați!

Leon spunea...

@Narciz, pe acest blog s-au prezentat 2-3 variante privind Actualizarea SG pentru pensionari !
De exemplu aceasta Propunere am trimis-o ministrilor Tilvar si Predoiu, unor senatori si deputati din Comisiile de Aparare:
"In Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, se introduce un articol nou:

"Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de cate ori se majoreaza Solda de GRAD/Salariul GRADULUI PROFESIONAL al militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare, avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu."

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Corect!
Ar fi o actualizare permanenta.
Cea propusa de Narciz s-ar aplica numai o data, potrivit OUG nr.26/2024.
Important este ca prin OUG nr. 26/2024 ni s-au alăturat demersului pentru actualizare și cei pensionati in perioada 2018-2022..

Claudiu Marin spunea...

@Csej
Daca vrei sa-ti public comentariul reformuleaza-l fara epitete!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru aplicarea actualizarilor si sa se faca presiune pe politic ar fi necesar organizarea unui miting al militarilor si politistilor, cu o zi inainte de votare, si n-ar fi rau, cum n-ar fi rau in ziua de votare, dar nu se da autorizatie, insa de pe acum as spune ca la 100 de oameni maxim adunati si adusi de unde se agata harta Romanistanului, rabladiti de oboseala si ragusiti ca dintii de raboteza, ar veni printre ei, ca șăfi cu imburiceala, cel mult doi mucuresteni grețoi, cu opelari pe ocarine si mainile in sacii buzunarelor, pentru a-si proteja scroturile de insolatie... Si mai cred ca acolo pot fi mai mult de 300 de mucuresteni, cu certificate de nastere in Moldova Râpă, Oltenia Viroagă, Ardeal Groapă, etc, deci pârâți si forțat pârțâiți cu ,,pă,'' ,,dă pă,'' ,,păn,'' deci gagimani brelocuri de chei franceze si inelare, care nu s-ar apropia la mai mult de 100 m de ,,prostimea'' adunata sa nu ia pojar pe fasoanele de amploaiati cu epoleti si eghileti, veniti in calitate de ginitori la nasolo, numaratori, parerologi si inspectori codoși! Ce uniti suntem, ce fârtați, ce coeziune camaradereasca ne leaga ombilical, transversal si diagonal, cu numeroase secante coborate pe burdihanurile imburicate de hernii si varicocele, doldora pe sub centurile de castitate si onestitate in pacate! Sa va dea Dumnezeu tuturor sanatate!

csej spunea...

Reformulez.La functie egala,la grad egal,la vechime egala ,la aceeași specialitate militara pensie egala.Treaba cu majorarea soldei de grad nu rezolva inechitatie.Frectie la un picior de lemn.

csej spunea...

Guvernanții noștri ar trebui să înțeleagă că sunt pensionari militari care inteleg ca nivelul pensiilor militare este direct proportional cu succesul armatei ruse in Ucraina.

Leon spunea...

Merita citit:
https://m.defenseromania.ro/solda-de-grad-produce-mai-multa-discordie-intre-militari-decat-reuseste-sa-o-faca-propaganda-rusa_627898.html

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Foarte important articolul gazduit de Defenseromania.ro.
Demult n-am mai citit un articol atat de angajant in favoarea pensionarilor militari pe acea publicatie.
SE vede ca LADPM are pile la acest site🫢
Se misca lucrurile!

Viorel spunea...

Col. Hathi. Ca să dau dovadă de unitate față de ceilalți pensionari militari, în această seară, am semnat și eu petiția domnului Narciz.

Narciz spunea...

@Tuturor
Primul răspuns privind înregistrarea petitiei,a venit deja de la comisia de apărare a senatului.
Petiția este adresata și militarilor polițiștilor în activitate, viitori pensionari militari. Sper sa înțeleagă acest demers la care să se alăture.
Respect!
https://www.facebook.com/share/p/GyEi8LNdsdgVtz6b/

RD spunea...

În cât timp aflăm răspunsul lor? E o dată limită?

Arfy spunea...

RD.Au răspuns deja!

RD spunea...

Mă refer la răspunsul așteptat de pensionari: pensiile se vor actualiza sau ba?

Skoda 4x4 spunea...


Mai oameni buni , acum daca se incearca actualizarea soldelor de Grad ,nu e bine ? pentru unii,sunt de acord si cu parerea celorlati ,dar haideti sa vedem in M.O.actualizarea soldei de grad ,si dupa aceea reluam si restul doleantelor,nu va cad bine pe card/buzunar circa 800-1000 lei ? Asta e chiar culmea ,facem scandal si nu obtinem NIMIC , ca de obicei..

PGGianni spunea...

Oare nu era de ajuns art 11 alin 2 din Legea 80/1995?
"Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate."
Deschideți acțiuni în instanță cu miile (pe județe ar fi minunat, cu câți mai mulți semnatari) și poate avem o șansă.
Pentru cei interesați, pe Suceava pot iniția eu acțiunea (după ce cedem ce hotărăsc deputații 26 aprilie) sau dacă avem pe cineva cu diplomă în Drept, se poate ocupa dumnealui.