Un produs Blogger.

luni, ianuarie 09, 2017

A intrat indexarea cu 5,25%

57 comments
Sărbătorile cu sticle goale nu s-au terminat
Vechiul Guvern a dispus prin OUG 99/2016 indexarea, mă rog, ei au spus majorarea, pensiilor militare cu 5,25%.
In ciuda casandrelor care cântă neputința noilor guvernanți de a  se ține de promisiunile sociale, astăzi am prima dovada că măsurile dispuse se aplică.
Pensia pe luna ianuarie 2017 a intrat în cont, în cuantumul indexat, dar și majorat cu câțiva lei, prin creșterea deducerii la impozitare de la 1050 lei  la 1100 lei. .
Aștept promulgarea rapidă și publicarea în MO, în cursul lunii ianuarie, a legii adoptate de Parlament (vezi aici ) astfel încât, în luna februarie, pensia să crească și mai consistent, prin eliminarea integrală a CASS și a impozitului de 16% ...și de pe cuantumul pensiei cuprins între 1100 lei și 2000 lei. 

57 de comentarii:

Unknown spunea...

10 cu felicitări ptr. noii guvernanți. Tot așa. Poate o să fie mai bine și pentru oamenii de rând. Consider că și noi foștii militari intram in aceasta categorie. Iohannis nota 4 d.p.d.v al meu. Cred ce tine cu ai lui, cu dintii!

avianyc spunea...

La plăcinte inainte. Huhurez ,să vezi ce te umpli de comentarii si elogii la bunastarea produsa de ....OG 99/2016 (Cioloș).

Andrei Sorin spunea...

Sa fim alaturi de cei ce sint alaturi de noi...Sper sa nu intervina sincope, cel putin pina dupa 01.01.2018 pentru a se putea pune in practica tot ceea ce s-a promis pensionarilor...Toti pensionarii sint la fel. Faptul ca unii au pensii mai mari, altii mai mici, tine de valoarea si importanta sociala a muncii depuse, de evolutia legislatiei privind pensiile de-a lungul timpului etc..etc.. Sa nu ii invidiem pe cei ce au pensii mai mari de 2000 lei. Pensiile nu si le-au dat ei...Legiuitorul a facut tot ceea ce priveste cuantumul pensiei.
Va multumesc.

karadeniz spunea...

Azi am văzut o decizie de pensie recalculată în care cuantumul mărit după reactualizarea grupelor de muncă se aplică din februarie. A văzut cineva vreo decizie de recalculare cu acel /2 la coada numărului deciziei, la care cuantumul mărit sa fie aplicat din ianuarie, căci au fost pensionari care au făcut cererile încă din 2015.
E o mare măgărie treaba asta cu aplicarea art.109 (5), pentru cazul în care pensia recalculată crește prin aplicarea noilor grupe de muncă, în loc de art. 11(3).
Interesant este că ANCMRR și SCMD nu prea fac nimic pe chestia asta și ar putea acționa la noul ministru și chiar la avocatul poporului.
Toți cei cărora pensia recalculată le va crește prin reactualizarea grupelor de muncă vor pierde această creștere pe o perioadă de minim o lună, dacă au făcut cererea în ianuarie, până la un numărul de luni scurs între la data de 1 ianuarie 2016 și data când au făcut sau vor face această cerere. In lipsa acesteia, deși pot beneficia de o pensie recalculată mai mare, nu vor beneficia.

Unknown spunea...

Legi peste legi, date de toate guvernele, dar in toate se vorbeste DOAR despre pensiile de 2000lei, 3000lei, iar noi cei multi, cu pensii de 600lei, 700 lei, trebuie sa ne bucuram ca cei bogati, vor fi si mai bogati.Am lucrat si noi ca toti ceilalti, dar din anumite motive si schimbari de legislatie, am ramas cu pensii de mizerie.Totusi, de ce nu se gasesc solutii pt. a-i ajuta in primul rand pe cei cu pensii mici sa primeasca o imbunatatire a vietii? De ce nu se da o marire egala tuturor pensionarilor, (ca oameni ar trebui sa fim toti egali, pt ca avem aceleasi plati de facut si aceleasi necesitati), pt. ca daca aplici un procent de 5 % tuturor, cel cu 700lei va primi 35 lei in plus, iar cel cu 3000 lei, va primi o marire de 150 lei, legea favorizandu-i tot pe cei cu pensii mari!?




Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Conform fashion days, anul acesta se poarta obsedant movul!
Te rog fii in trend si imbraca ciocanitoarea in trend si vezi ca prefera ceasul tip CIA!
Conform unuia, meritul cel mare apartine franco-ungurului si lui KWJ, ca semnatar al promulgarii viitoarei legi de aplicare a OUG 99, cat si pentru toate masurile sociale prezente si viitoare!
Ca tot o da-n luna de miere.....deh, ultima zvacnire!
Hai, ca iti mai zic una....de neasigurarea rezervelor de gaz in anul 2016.... tot Ponta este vinovat!
Si uite asa...lui Ciolos, liberal de circumstanta si luptator antisistem, deci el impotriva lui, toata viata bugetar de lux, i-au lipsit cateva zile ca sa-si treaca in CV... Premier-3 ani!
Ce mizerie i s-a facut! Groaznici romanii astia!

Unknown spunea...

cum a intrat pensia pe card la ce banca santeti sau la ce data MAPN livreaza pensiile? Data de pensie este 14 ale luni ,cum de a intrat pensia ?

Huhu Rezea spunea...

@Ana
Pai, dacă pensia minimă garantată este 520 lei, la o pensie de 6-700 lei înseamnă că nu ai prea lucrat. Nici în comunism nu s-a ajuns ca să se dea fiecăruia după nevoi.... nu după muncă.
@Mirabela
Fac banking cu o bancă serioasă. ;)

avianyc spunea...

De la minciunile lui Iceparu și Mareș la Sibiu azi noapte și acum dimineață = - 27 *C.
Mi-a fost frica de antigel deși este în garaj.

Unknown spunea...

Totusi , la ce data intra pensiile militare la mapn pe card .Eu am card la CEC si vreau sa plec de acolo.DL h santeti glumeti azi. Ati auzit aseara pe DRASGNEA spunand ca si pensiilor preste 2000 r li se aplica din febr 10% nu 16 ,a mai zis ca impozit de 16 nu mai este. Atunci ? Pentru @ ANA . asta e draga , poate ai avut si vrchime mica si loc de munca platit prost . deci lipsa contributie. Imi pare rau . @ Ana sanatatea e cea mai caloroasa ,ce sa mai zic
\

avianyc spunea...

@ Huhurez
Ca social democrat convins neasociat aripii psd ”te felicit” pentru raspunsul dat cuiva care a participat la faurirea soc.soc.multilateral dezvoltate in timp ce altii o ”păzeau” din umbră.
Daca totusi ne erai rupt de realitati precum multi altii ai fi facut un mic calcul si ai fi aflat ca in anumite industrii in care preponderent lucrau femei in timp ce cresteau si 2-3 copii, pe timp de munca de 8-10 ore plus sâmbetele pe vremuri si fara grupe de munca salarizarea era foarte slaba si sub nivelul salariului mediu pe economie.
Astfel daca salariul a fost sa zicem la 0,8% din salariul mediu pe economie fara grupe de munca uite ce rezultă.
30 ani munca x 0,8 punct pensie anual = 24 puncte pensie total
24 puncte pensie total : 30 ani = 0,8 punte pensie
0,8 puncte pensie x 1000 lei punctul pensie la 2017 = 800 lei la nivel 2017(dupa 30 ani de muncă)
Te las pe tine sa calculezi cu grupe de munca ce rezulta la asa salarii.
Traieste din asa ceva . Și asta in timp ce guvernul a ridicat pensia sociala pentru 10 ani de munca sau ajutorul social pentru nemunca la peste 500 lei.
Aviz amatorilor de cîrcoteli si blamat oamenii pe ”vezi doamne cine suntem noi si ce de ne-am spetit”.Inclusiv taietorilor de frunza la ciini 8 ore sub cetina de brad.
Ca social democrat convins îi voi cere eu scuze Anei in numele celor care blamati.
Se poate ca Ana sa fi lucrat la banda sau la razboiele din filatura 8 ore zi de zi in zgomot enorm si cu masca de praf pe gura si nas.si chiar inginer daca a fost nu trece de 1500 lei.
Punct.Valabil si pentru țepari.


Huhu Rezea spunea...

@mirabela
A zis că deja nu mai avem cotă unică, dacă sunt deduceri la impozitare. Despre 10% pentru pensii peste 2000 lei a zis că... în viitor. Dacă era 1 februarie ar fi specificat în legea care a trecut în urmă cu cîteva zile de Camera Deputaților
Avianyk
Vezi de ce ingheață apele la Sibiu? Te dai social democrat... pe când toți te știm propagandist de muți și țurcane liberale.
De când susțin liberalii egalitarismul? Aș vrea să am și eu pensia ta recalculată.
In vremurile acelea raportul dintre minim și maxim la salarii era 1 la 6-7. Așa că, o pensie mică, pentru acele vremuri, rezulta numai din vechime mică.
Ce te faci cu cei care au lucrat în post-comunism cu salariul minim? Vor avea pensia de 1/4 puncte de pensie.

Unknown spunea...

CORECT DL H , da daca sant deduceri nu mai este unica . UNICA ca inteles .corct

Unknown spunea...

CPS a mai recalculat din data de 03 ianuarie pana in data de 09 ianuarie inca 3 pensii. In ritmul acesta termenul de 31 decembrie risca sa nu fie respectat.

Iulian Mareș spunea...

Una din cele 3 pensii recalculate este a lui avion yk!
Si-a facut extindere de card deja! :))

iceparu spunea...

Basisto-iohanist spalat pe creier, nu stie ca cei ce lucrau in acord global aveau venituri lunare mult mai mari ajungand uneori la nivelul directorului de fabrica.Spre stiinta idiotului.Sunt persoane care au lucrat 25 de ani cu carte de munca dar fiindca nu au varsta legala de pensionare nu au nici un venit.In asemenea situatie trebuie lasat sa moara de foame?Patriotismul local e demn de laudat dar nu atunci cand este impins pana la prostie.

Iulian Mareș spunea...

Bine punctat Ice!

Unknown spunea...

Apropo de pensii.Am o vecina care are 38 de ani de munca ca postarita ( pe vremuri se carau zilnic saci se ziare cu spinarea ca se distribuiai si presa ) si vanzatoare la Agrocoop unde sorta ,descarca si incarca zilnic sute de lazi cu legumev de peste 40 de kg.Are acum o pensie de mizerie dupa 38 de ani de munca grea de 780 de lei.Auzi Mar(e)s umeras care iei pensia supraumflata ( zeci de mii de lei) doar pentru ca ai fost'' iradiat"" de la neon si erai purtator inutil de Oscar?Multa nedreptate in colonia asta.

karadeniz spunea...

@ Călărețul Vasile
Puțin probabil să aibă cu 38 ani vechime pensia asta, probabil că a lucrat mai mult ca vânzător decât ca poștaș. Munca grea nu era nici la aprozar nici ca poștaș, erau grupe de muncă și pe vremea aceea. Cartea era mai grea atunci și era un criteriu de plată mai bună.
Eu am o vecină cu 8 clase și o scoală profesională care a lucrat ca frezor în șantierul naval, și are 1400 lei pensie. Am un unchi care a fost profesor și are o pensie de 2800 lei la care mai ia 50% că e membru al uniunii scriitorilor.
Pensia medie pentru limită de vârstă în trimestrul trei din 2016 conform INS a fost de 1082 lei.

@ Bontaș
Ai auzit de libertatea de exprimare?
Art. 30 din Constituție (1) ”Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”
Dacă ar fi după mine aș îngrădi libertatea de a spune prostii dar asta ar însemna să fie condamnați la muțenie cam 9 din 10 oameni.

@mirabela
Unele bănci alimentează cardurile de pensii pe data de 9 altele pe 10. Altele mai țin și rulează banii o zi două ca sa le crească profitul

Amoniac spunea...

Nu am pensia recalculata,azi am primit-o prin BT. suma este mai mare cu 5,25 decat pensia din decembrie, vorbesc de pensia neta.

Iulian Mareș spunea...

KaraDeniz
Bine okit, F. Bine lovit intre oki nebunul calare!
La sortat era necalificata! El sa planga pe umarul ei, nu aici!
Dar, ce sa-i faci? Îl condamnam la mutenie, caci la prostie s-a autocondamnat!
Discursul lui de activist pcr sl anilor '50, far' de scoala, ne oripileaza!
Te intreb ceva? Exista posibilitatea ca aerosolii, briza, tangajul sa rupa sinapsele, la unii?
Impresia mea este ca Da! Dispare un postac propagandist ciolonist si imediat intra in spati celalalt! Poate lucreaza in ture? Asa se pare! Nu mai sunt fonduri pt doi/tura?! Pacat! Conserve...baieti!

Iulian Mareș spunea...

Nenea Bontas
De ce vrei sa scriu ca esti sperjur?
Eu credeam ca iti vei tine juramantul de a nu mai posta in veci!
Pacat...mare pacat! Ajungi in Iad! Ma tem pt dumneata!

Iulian Mareș spunea...

Un sfat bun pt avion Ik
Nu mai tine antigelul in garaj ci pune-l in masina!
Ia o proba de antigel in eprubeta...pune-o la geam si verifica starea likidului din 2 in 2 ore!
A nu se consuma pe cale orala! Este toxic etlen glicolul!

PS-daca va ambitionati...puteti agata la geam intreg sistemul de racire al utilajului! Sper ca nu este vorba despre cel al unui tractor sau combina!

CEZAR spunea...

..m-Alul ii tare la tehnica....!!!
Nu ca la armata ...!!!
PS
Am antigelul original in masina de 6 (sase )ani !
S-a schimbat lumea m-Ale si tehnica ....si antigeluyl ...

avianyc spunea...

@ Huhurez
Nu mă dau social democrat chiar sunt unul autentic si ”vreu”(de la mău) sa te ademenesc si pe tine si pe Iceparu daca se adapteaza si nu se mai racoreste cu căpațina în congelator.
Daca veti adera va voi include intr-un program de reeducare prin care sa deveniti agenti ai promovarii invatamintului profesional la scara larga in scopul refacerii ”diviziilor ” de meseriasi ”mîini de aur” in toate domeniile prin care Romania s-a ridicat din stadiul de tara eminamente agrara la tara producatoare de bunuri materiale industriale aproape in toate domeniile.
Astfel pe linga ca actualii investitori nu vor mai trebui sa caute cu lumânarea muncitori calificati si sa-i aduca cu autobuzele de la zeci de kilometri departare ,fiecare devenit meserias sprijinit prin programe viabile isi va putea dezvolta propria afacere pornind de la cel mai mic atelier cu dotare minimă.
Il voi invata pe Iceparu un istoric al dezvoltarii ind. românesti cu teme speciale pentru clasificarea intreprinderilor de la rangul cel mai mic pina la intreprindere de importanta nationala. DE asemenea îi voi explica organizarea unei intreprinderi socialiste ,valabil partial si in sectiile productive private continuatoare in capitalism si a fluxurilor tehnologice de productie de la proiectare pina la produs final. Va avea ocazia sa constate precum ca o intreprindere a fost si poate mai este pe unde exista organizata in general pe urmatoarea schema;
- portar si OS
-Tesa
-personal tehnico -administrativ (intretinere,aprovizionare ,parc auto,etc)
-personal productiv pe fluxurile tehnologice de fabricatie cu sarcini de lucru in REGIE (scularii,flux tehnologic de fabricatie anumite repere ,etc) si personal cu sarcini de lucru in ACORD GLOBAL ( de regula la faze finale de ansamblare -sectiile de montaj si incercari plus pe fluxurile tehnologice fara norma de lucru în regie, etc)
-personal CTC (control th dee calitate) cu lucru in sistem regie (salariu fix)
Cîstigurile salariale se diferentiaza functie de nivelul de incadrare al intreprinderii.
Astfel cel mai slab si de regula sub sau in jurul salariului mediu pe economie s-a cistigat si se cistiga in intreprinderile din ind.usoara (confectii,textile,intreprinderi producatoare de bunuri de larg consum,etc)cooperatiste si meșteșugăresti,servicii si cel mai mult in cele de rang national din industria grea, constructoare de masini,etc plus minerit,hidroconstructii etc
Ei acum ca tema de casă s-a stabileasca el salariile pe ramura si sa faca calculul punctajului pentru cei care implinesc 35 -40 de ani munca batuti pe muchie si sa le stabileasca pensia functie de punctajul rezultat prin raportare la salariul mediu brut pe econonie.
Cind va pune cap la cap toate astea îi va da sau nu dreptate d-nei Rovana Plumb care a afirmat de la tribuna parlamentului ca de reducerea de CASS si impozit pina in 2000 beneficiaza aprox 5 milioane de pensionari din care 3 mil sub 1100 lei ,1 milion intre 1100 si 2000 lei si aproximativ peste 800 000 peste 2000 lei.
La aproximati 38000 pensionari si salariati care depasesc 14000 li se retine in continuare CASS.
Ca sa fie si mai proști decît sunt niste limberali de frunte au contestat public
ultima masură ca fiind discriminatorie.Poate asta le va aduce disparitia.
Iar psd cind si-a dat seama ca sub 1100 sunt 3 milioane de pensionari si nu beneficiaza decit de 10 lei reducere CASS a adus masura ridicarii punctului de pensie de la 918 lei la 1000 lei preconizata pentru iunie 2017 in primul trimestru ,adica in februarie 2017.
Sper ca Iceparu sa-și faca tema si cu toata bunăvointa sa-i pot acorda nota de trecere.
Tu Huhurez o sa dai numai un text grilă ca sa nu zici ca fac matrapazlicuri sibiene la corectare.

iceparu spunea...

Astia care va dati de dreapta pentru ca nu aveti loc la stanga sunteti prosti cu carul.Cum credeti ca va voteaza boborul muncitor cand voi propavaduiti austeritatea.In loc sa paziti PSD sa nu se abata de la programul de guvernare cu care au invins voi le dati motivari sa nu-l indeplineasca.Ce om cu scaun la cap nu vede ca voi va opuneti?
Populimea vrea sa traiasca mai bine azi nu maine.
Basistule-iohanist
Cine a vrut sa stea mult timp cu mana la blana nevesti are parte de blana.
Vad un basist notoriu,cica de dreapta, nascut in Ucraina ,cu parinti fosti bosevici sovietici.E de coma.S-a intors lumea cu curul in sus.

avianyc spunea...

@ Mareș
Daca doi iti spun ca au antigelul in masina de la scoatere din schorum (7 ani) doar completat cu antigel pur si nu am avut nicio problema inclusiv la - 27* C fă bine si du-te de te culcă.
Mai problema putin a fost cu bateria (BOSCH intactă) ca-i in al 4 -lea an de functionare plus cit o mai fi stat nevinduta in magazin. Dar după ce s-a mai incalzit si-a revenit.
Asa ca nu mai umbla cu eprubete-n geam si apoi din confuzie sau sete sa ai nevoie de SMURD.

avianyc spunea...

PS
Scuze,din grabă , Showroom in loc de schorum

Iulian Mareș spunea...

AviSan
Decat sa scrii mult si fara rost.... mai bine putin si prost!

Cezar
Era o gluma si invitatie la facut planton....pt ca el cand e comunist, cand liberal...cand cu Soros!
Are tot antigel veki...de pe timpul cand era tehnic de hangar....stocuri, deh!
Area in soba de acasa kerosen....sticla cu sticla!

Bontas

Tu nu te plictisesti de tine? Ce ai, omule?

Socrate spunea...


@ Mareș :marți, ianuarie 10, 2017

Constat ca nu aveti incredere in ce spun unii cu privire la calitatea antigelului sau a bateriei pentru autovehicole.
Cazul meu , detin un Ford Fusion fabricatie septembrie 2007 si achizitionat in decembrie 2007 . Bateria Ford am inlocuit-o in 2015 dar este si azi functionala intr-o instaltie cu panouri solare . Antigelul atestat Ford raspunde la testele anuale pe care le fac de cand am intrat in posesia masinii. Deci este posibil !.

avianyc spunea...

@ Iceparu
Toate bune si frumoase pîna la darea la zbor in conditii de iarna a noilor achizitii bagate pe gît numite F 16.
Ca vecin acolo cu Bobocu si prost cunoscator a situatiei cu tehnica de zbor aferenta sa stii ca dupa ce dadeau impreuna cu pilotii zapada la o parte cu lopata ,maistrii aia pe care-i numesti tu derbedei dehusau cu miinile goale avionulele L 29 si L39 ,le pregateau pentru zbor si se zbura toata ziua 4 iesiri/avion de o ora X 18 avioane de escadrila = 72 iesiri avioane pe zi cu 72 de decolari si 72 de aterizari. Daca iesirile erau de 1/2 ore decolarile si aterizarile aproape se dublau. Deci ca sa stii si tu ,niciun avion nu decoleaza neverificat /alimentat chiar daca sunt - 10 * C. La fel si la MIG 21,23, 29.Vestiar sau refugiu -pista si startul de zbor si cizmele îmblanite pentru derbedeii de MM.
In baza la astea de mai sus si ca priceput in pornit cu flacara SR-ul ,DAC -ul 665 T sau ARO comandantului ce parere iti dai despre oare cum o fi cu exploatarea la zbor pe timp de iarna a pretentiosului F 16.
Avem oare infanterie si tunari suficienti sa suplineasca cumva interditia de dare la zbor in astfel de conditii a lui F 16 ???

Iulian Mareș spunea...

Socrste
Pe dumneata te cred!
Nu cred in "lana din Sibiel"!

Unknown spunea...

Umeras poreclit Mar(e)s vezi ca exista antigel si pentru telefonul tau militar , ala special cu 168 G pe cardul de memorie .Trebuie doar sa-l desfaci( atentie doar doar iarna) cu surubelnita ,sa-i scoti bateria si sa o pui in antigel zilnic minim doua ore (altfel pierzi garantia ).Merge orice antigel pur ,nediluat chiar si cel praduit de la parcul auto de cand erai activ si te luptai cu inamicul neon.

iceparu spunea...

Daca a avut pierderi de antigel si a completat cu apa nu se impune sa-l verifice?

iceparu spunea...

Avianyc,ma tare sa nu mai zic.Tu nici acum nu ai priceput ca Huhu a actionat in zona contrasabotaj?Tu vinzi castraveti la gradinar?
In ceeace ma priveste afla ca in timp ce eu calcam prin intreprinderile patriei tu stateai cu tata in gura.
Vezi ca aberezi.Consuma mai putina slibovita.Cine a zis despre MM ca sunt prosti?Ce daca puneati mana pe lopata si dadeati zapada?Cezarica iti va spune ca pe timpul cand avea militarii in termen la muncile agricole ,lucrarile necesare in GAZ le facea cu cadre militare.

Iulian Mareș spunea...

Vasile calare pe calugar
Glumele au limite si tu le depasesti mereu!
Ai fost mai mult decat nesimtit cu insinuarile tale.....daca ai fi normal ti-as fi spus specificul loculuii de munca! In primul rand nu aveam PA, masinile de deservire veneau la chemare!
Tu crezi ca orice pasare se mananca? Una este cand faci glume si alta....
Si sa ai parte de lumina zilei cat timp am avut eu parte numai de neon!....nu te speria, este o urare buna!

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Stai d-ta cuminte că nu sunt un tehnic... ca să pun contrasaboți. :):). Nici măcar la avioane.

Adi 4 you spunea...

Pentru doamna care a intrebat cand -intra- pensia pe card! Cand eram activ, solda mea la BCR era in data de 15 ale fiecarei luni, cu mentiunea ca daca aceasta data era in ziua de sambata, sau duminica, banii erau depusi pe card in ziua de vineri. Acum pensionar, am ales Piraeus Bank si banii imi sunt depusi pe card (la fel daca pica sambata sau duminica) pe data de 11 ale fiecarei luni. Nici eu nu stiu de ce mai devreme... de obicei bancile au prostul obicei sa ne ruleze banii 2-3 zile pentru interesele lor.... Nu fac reclama la banci!!! La fel diferenta in plus, dupa recalculare, a sosit in aceeasi luna (pe card) pentru tot anul 2016, in decembrie, odata cu plicul de la CSP. Toate cele bune!!!

Iulian Mareș spunea...

Mirabela,
De ce te intereseaza data pensiilor MApN?.....pana mai ieri ziceai ca pensia in interes este de la actualul STS, fost....
Intreb doar?

Huhu Rezea spunea...

Mares
Fostul STS este arondat la Casa MAI.... iar, actualul, la Casa MApN.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Am inteles....are interes pt un fost si un altul mai recent!

Unknown spunea...

Dl MARES nu am nici o llegatura cu STS .eu iau pensie de la SRI.LA STS este cineva , dar nu eu /PERSOANA este pensionata in 2016 si este arondat la MAPN . a apucat si vremurile intr

iceparu spunea...

Huhule,cu ceva timp in urma aveam o ruda indepartata la voi.Om la locul lui.Cand pleca pe teren uita sa mai iasa din bodega.Bea lapte numai in combinatie cu votca.La CI-ul vostru era unul care carti nu citea dar amarnic le giuca.Era un beutoriu notoriu. Lua bataie pe bune de la nevasta-sa si cei mai rau cu martori .
Pe vremuri similara STS statea in curtea voastra.Sau certat sefii?

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Te exprimi incorect. Pe vremuri, CI-stii noștri aparțineau de DST din MI. La fel și telecomunicațiile speciale.
Se spune că rudele au cam aceleași metehne. De ce se ducea CI-stul în bodegă? Acolo se duceau și urmăriții săi. :):)

Unknown spunea...

OK ,am primit pensia pe card cu includerea indexarii , e ff bine . Acum sa vedem si luna febr .fiindca reducerile alea dela sanatate si inpozit numai dupa promulgare ,asa ca .....poate face fite IOHANIS si o lalae. Sa vedem .pana atunci multa sanatate ca e mai buna decat toate .

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Si bea ca sa fie in trend!
Este si un caz....de mare spionaj al KGB de catre CIA....la fel, a ajuns alcoolic,ca sa nu se desconspire!

SCMD Filiala BRAILA spunea...

@Huhu si altor specialisti in stiinte juridice: Poate cineva sa conceapa si sa posteze un model de sesizare al neconstitutionalitatii art 30 din L 223/2015? Ar fi ceva mult mai util pentru multi colegi decat controversele de pareri vehiculate aici. Ce ziceti, va angajati??

Huhu Rezea spunea...

@Petru
Sunt destule articole și comentarii pe blog despre contestații și excepții de neconstituționalitate ale unor dispoziții din art. 40 al OUG 57/2015.
Căutați articolele după linkul

http://www.huhurez.com/search/label/Contestatii%20OUG%2057

sau după eticheta Contestaţii OUG 57 din etichetele active, în ordinea alfabetică, de pe prima pagina a blogului.

Iulian Mareș spunea...

Mirabela
Nu stiu de ce eu am primit deja pensi si pe februarie? Este fara CASS!

Unknown spunea...

MARES bravo ,poate ca o primesti si npe martie

Unknown spunea...

ASA CA dle MARES .pentru dumneata IOHANIS a zis ca va promulga legea pentru scutirea de CAS si neimpozitarea pensionarilor a,

Unknown spunea...

Astazi, intrebat ce face vis-a-vis de Legea care prevede eliminarea CASS si modificarea sumei care scade baza impozitului, aferente pensiilor, presedintele a declarat ca o va semna in cateva zile. Ceea ce inseamna ca va fi trimisa apoi spre publicare la M. Of. si de la 01 februarie, intradevar toate pensiile nete vor mai creste.

Iulian Mareș spunea...

Mirabela,
Pt mine si toti ceilalti! Numai ca eu am luat in avans pana in august!

Andrei Sorin spunea...

Mares.....esti dus cu leuca..

Iulian Mareș spunea...

Sorin,
Crezi?.....:)))

Ela spunea...

Eu am iesit la pensie (M.A.I.)in 2004 cu ordonanta.Aveam atunci 49 ani si pensia era anticipata partial.Am fost plt.adj.-vechime totala 34 ani din care 17 ani ca civil ,11 ani militar, restul fiind vechime pt conditii deosebite si speciale.Am o pensie de 1700 lei .Am inteles ca recalcularea pensiei va fi la finele anului 2017. Acum am 62 ani.Poate cineva sa-mi faca un calcul estimativ sa -mi spuna daca voi avea vreun castig in urma recalcularii sau nu.Am citit la comentarii ca unora le-a scazut pensia dupa recalculare.Multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Ela
Prin L 119/2010 pensia anticipată parțială a fost transformată în pensie pentru limită de vârstă.
Neștiind elementele componente ale bazei de calcul, putem estima că procentul de pensie va fi 65% + 9% (vechime peste 25 ani) + 9% (pensie suplimentară)= 83% din baza de calcul.Pensia recalculată nu va fi mult diferită de pensia în plată. Pensia actualizată, după iunie a.c, va fi mai mare.